A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1; 5.-ig volt fizika. TÉNY.
2; Szimek? tudod Te mi az a szim? Ez sima, agymosott reklámduma. Még hogy szim... FIZIKA sincs benne. Sima doboz tologatás a szõnyegen.
"Ha a TDUnak ûber fizikája lenne akkor lehet tolnám, de én maradok a Forzánál ahol van fizika."
TDU-ban van fizika. árkád, de fizika. TÉNY. Valószínûleg azért nem tolod, mert túl összetett a konzolos lelkivilágodnak. Legalábbis, a fizika hiánya miatt BIZTOS nem hanyagolod. (Vagy csak nem vagy tisztában a fizika fogalmával, egy autós játékban?)
és maradjunk abban, hogy a mondandóm többi részét szimplán nem érted.
http://www.freetvmaci.info/
Ha részleteiben megismered, már csak annyi dolgod van, hogy jobb stratégiát hozz ki belõle mint az ellenfél. És ez valódi stratégi valódi lehetõségekkel. Nem olyan egykaptafás starcraft, ahol betenulhatsz pár bevált módszert. Itt minden játék más, a kaptafázás nem mûködik. Vannak adottságok amikhez alkalmazkodni kell, ami tovább fûszerezi a játékot. Nem tudok ennél összetettebb, és több stratégiai érzéket igénylõ játékról. Elég sokat kell benne fejben számolni, és minél magasabb szinten tudod kiszámítani a dolgokat, annál jobb leszel, de összetettségédõl adódóan egy idõ után kénytelen leszel tippelni az eredményt, és rutinból hozni bizonyos döntéseket. Ménél késõbb kell tippelned annál inkáb pro vagy. Ha gondolod összefoglalom, hogy a legelsõ legyártott egységnél miket kell figyelembe venni, hogy képbe legyél mit is kell gondolkozni rajta. Természetesen ahogy halad a játék úgy bonyolódik is.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
NFSnek sosem volt fizikája, de a régiekhez képest ezek az újak szimek.
Ha a TDUnak ûber fizikája lenne akkor lehet tolnám, de én maradok a Forzánál ahol van fizika.
A többi mondandód csak a szokásos agymenés, aminek semmi értelme.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Hol van az leírva hogy egy videójátéknak nem az ( instant ) szórakoztatás a célja? segítek: akármeddig nyúlunk vissza a történelemben mindig is a fõ irányvonal a szerinted primitív, hülyéknek való játékok voltak, legfõképp a shúterek, ez volt 20 éve, 10 éve és ez van most is.
Hogy neked valami felsõbrendû értékrendet kellett felállítanod azért mert te Simcityvel éred el azt hogy egy játék szórakoztasson az a te magánügyed, de emiatt leszólni bármi mást, elég primitív gondolkodásmódra utal. Amúgy sokan játszanak ezt meg azt is, semmi sem zárja ki egymást.
Szerinted ez emberek akik konzolt vesznek azok nem rendelkeznek pécével? 😊) aki konzolt vesz az instent primitív és hülye lesz? megint csak a totál primitív gondolkodás módodnak lehetünk szemtanui. Az alapvetõ számítástechnikai dolgokat meg azon túl sok mindent az iskolában megtanítják, és maguktól rájönnek, mert egy pc nélkül manapság tanulni sem lehet és nagyon sok minden azon keresztül bonyolódik le.
A "baszkurálás" csak macera, semmi köze ahhoz hogy ért hozzá az ember vagy nem. Akkor lenne szép világ, ha nem kellene egyátalán driver, hardwer, windóz és minden más hülyeséggel foglalkozni, ja hogy létezik ilyen a konzol?😊 de a konzolon csak játszani lehet, hisz arra van, aki excel függvényeket akar számolni az pécén teszi, ha nincs konzolja, ha van.
Egy kisgyerek a játék élményére vágyik; el tudja hinni, hogy Õ most egy indián, cawboy, vagy éppen serif a vadnyugaton. Az Játék élménye számit, a hangulata.-> KONZOL.
Egy nagyobbacska gyereknek ez már nem megy. Nem tudja a hintalovon ülve cowboynak érezni magát; elkezd mondjuk makettezni, és miközben a RÉSZLETEKKEL bíbelõdik, fejben ott van a II. WH-ban, vagy egy repülõgép hordozó fedélzetén. ->PC.
Tehát a különbség az, (meglátásom szerint) hogy míg konzolon az ÉLMÉNY számít, addig PC-n a kidolgozottság, a részletek a mérvadóak. Ezért nem lesz sosem sikeres egy konzolos játék PC-n, és fordítva, csak akkor, ha mindkettõ igényei maximálisan ki vannak elégítve.
Ezért tud egy Mass Effect sikeres lenni mindkét platformon, és ezért nem jött ez össze mondjuk a GTA4-nek. Mindkettõ elég élményt, és elég részletet kínál, csak utóbbi portja siralmas. Ezért "hal ki" az NfS PC-n; nincs fizika, és ezért sikeres a TDU, a hibái ellenére; fizika, élmény, részletek a helyükön vannak.
Én nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a primitív, hülyéknek készült játékoknak, hát hogyne lenne? Tele van a világ hülyékkel. Veszik is a konzolt, mint a cukrot. És a hülyék vannak többen, nyilván rájuk épít a játékipar is. Ugyanúgy, mint a kereskedelmi televíziózás.
Egyébként meg attól senkinek nem lesz számítástechnikai ismerete, hogy bebassza a lemezt, meg nyomkodja a kontrollert. Konzolon soha nem fogsz értelmes számítástechnikai tudást összeszedni. Még alapszintût sem, nemhogy közepest. Az neked csak azért van, mert PCvel is foglalkoztál. Az, amit a PCn baszkodni kell, amit a konzol jótékonyan elrejt elõled (oprendszer baszkurálása, mi az, hogy driver, milyen hardverelemek vannak a gépben) az már egy felhasználói szint. Amit konzolon soha nem szerzel meg.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem téma hogy téged mi érdekel, ez a része nem is érdekel.
GeoW egy kiváló TPS játék. Hol van az leírva hogy egy videójátéknak nem az lenne a célja mint mondjuk a GeoWnak vagy CODnak? nem értem mire fel primkózol.
A többi zagyvaságod kritikán aluli minden téren arra már nem reagálok.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
PC-n szeretjük vegast, SWAT-ot, stb. Nem mész oszt lõsz. Persze, idõnként az sem rossz.
Egyébként, valahol csodálkozom is, hogy M$ csak most tér észhez; sokszor annyi Win "rohangál" magánkézben, mint ahány konzol valaha is lesz. Hatalmas potenciális piac, kiaknázatlanul. Jó, tudom a XBOX nevet be kellett vezetni, ezért van ez a hanyagolása a PC-nek, de már kezdett kicsit túl sokáig tartani. Mind1, meglátjuk, mi lesz? Csak a szájuk jár, vagy történik is valami.
Egyébként meg magamból indulok ki egész egyszerûen, meg a haverjaimból. Nekem van igényem a minél összetettebb játékokra, ellenben a konzolos szarok nagy többségét bottal sem piszkálnám, piszkálom, mert annyira primitív agyatlanok. A kibaszottnagy konzolos sikercímeket általában nem szoktam érteni, hogy mi a faszomat látnak benne olyan kurvajót. Gears of War kiváló példa, egy fantáziátlan tucatszar, aztán mégis világsiker. Vagy a CoD6.
Ezzel szemben meg a kedvenc játékaim egyrészt meg sem jelennek konzolra, másrészt PCn is csak egy szûk réteg játszik velük.
Egyébként meg ne akard nekem bemagyarázni, hogy az a sok idióta a konzolos topikban, akik annak drukkolnak, hogy egyes címek NE jelenjenek meg PCre, azok közben suttyomban PCn tolják a stratégiákat.
Meg a rengeteg elbaszott balfasz, akik a leglineárisabb agyatlan hentelõs FPSben képesek elakadni... Eh, hagyjál már a hülyeségeiddel!
Egyébként meg az emberek többsége hülye, mint a segg. A nagy tömeget csak alacsony szinttel lehet elcsábítani, és bizony a konzol pontosan ezt teszi. Párhuzamként említeném a Mónika showt.
Inkább az alapszó jelentését próbáld felfogni. Ja, lehet fogni egy gecinagy kalapácsot, aztán addig püfölni vele a meghatározást, amíg bele nem fér egy gazdasági szimulátor is, de nem véletlenül hívják gazdasági szimulátornak.
Nemtom, egyébként mit kötekszel, én is azt mondom, hogy ez egy szûk réteg szórakozása (mármint a gondolkozós játékok), ami szûk réteg viszont nem a konzolosok közül kerül ki. Konzolon nincs igény gondolkozós játékokra, még az a kevés puzzle, amit a hentelõsekbe csempésztek PS1 korszakban, már az is túl sok agymunkát igényel az átlag konzolostól, és ezért a fejlesztõk is ma már inkább kihagyják a játékaikból.
Pont ezért mondom azt, amit mondok, tudom mirõl beszélek. Klikkelõbajnokság. Összehasonlíthatatlanul több meccs múlik azon, hogy sikerül-e leklikkelnem, amit akarok, mint azon, hogy mit csinálok, hogyan döntök.
Helyzetértékelést még nem nevezném túlságosan nagy agymunkának. Az azért egy FPSben is kell.
Sebességben nincs igazad. Az én hobbi szintemen is számít. Sõt, amikor laggol, és kibaszottul lelassul a játék, akkor szinte mindig gyõzünk. Pont azért, mert van idõnk végigklikkelni a dolgokat.
Emellett rengeteg múlik a megfelelõ pillanat eltalálásán, játszmákat dönthet el, hogy egy másodperccel elõbb vagy késõbb klikkelsz le egy kritikus mozdulatot.
Na, most nézem, te is nagyjából ezt írtad. Igen, a pontosság. Ami megint csak nem agymunka, hanem ügyesség, majdnem ugyanaz az egérkezelési "skill", mint egy FPSnél.
Na jó, mondjuk most azért erõsen a DoW2 jár az eszemben, és az azért valóban egy halálba lebutított RTS, már-már taktikai akciójáték. De egyébként minden fõbb fázis megvan benne, mint egy "hagyományos", bázisépítõs RTS-ben.
De emlékszem még Cossacks meccsekre, amikor multiban mire én elvergõdtem tier2-be, addigra a haverom lerohant fullos fejlettségû, kurvanagy sereggel. És nem hülye voltam, csak lassú. Szerintem a bázisépítõs stratégiáknál még sokkal inkább a sebesség számít, mint a gondolkodás.
Nem sikerült elõre jutni semmit... azon a pár címen túl, ami lényegében ugyan az a kategória és ugyan azt a szûkebb réteget szolgálja ki amihez a konzolnak különösebben semmi köze. ( egy Civilization és egy Tropico 3 ( 360 ) megjelent rá ebbe a genbe )
Körökreosztottban az a jó, hogy több idõd van agyalni azon hogy mi legyen a köv mozdulatod...RTS-hez gyorsabban forgó agy kell...(lehet hogy ezért nem csíped õket? 😄)
A helyzetértékeléshez nem kell agy? És miután folyamatosan kikapsz, nem kell elgondolkozni hogy mit csinálsz rosszul? Hol baszod el a nyersanyagot? Hol indulsz el olyan tech-treen amit utána nem is használsz?
sebesség:
szerintem az rts játékosok felsõ 10% (versenyszinten-megélhetésbõl)az, akiknél a sebesség már befolyásoló tényezõ. (de ott már nem látok semmi szórakoztatót a játékban)
Ha nekiállsz úgy játszani hogy mindent "csak" PONTOSAN csinálsz, nem pedig gyorsan, akkor is jókat fogsz tudni játszani...persze ehhez ott kell lenni fejben. Kell legyen a fejedben indulásnak egy irányadó terv. Tudni kell folyamatosan hogy mit akarsz elérni, mi lesz a következõ lépésed, hova terjeszkedj, mikor támadj, ne építs feleslegesen sok védelmet, ne fogyjál ki a pénzbõl, tudd hogy mit épít/tervez a másik...sorolhatnám
Persze biztos van RTS ahová nem kell agy (fõleg a gépi AI ellen), de abban a pillanatban, hogy egy másik jétékossal játszol esélyed sincs ha nem gondolkozol.
Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!
És pont ezt pofázom, hogy ezekben ha nem gondolkodsz, akkor jön a gémóver kegyetlenül, és hogy valóban, ilyen játék nem is létezik konzolon.
Az egyik fele körökre osztott stratégia (Space Empires, Total War, Combat Mission), a másik fele meg ugyan realtime, de gazdasági szimuláció(Tropico, Simcity), ami kurvára nem stratégia.
Innentõl kezdve nincs mirõl beszélnünk, fingod nincs a témáról.
RTSeken kívül nem sikerült írnod egy címet sem... akkor meg mi a baj? RTSnek sok köze nincs a konzolhoz.
Ha gondolatokkal akarsz játékot irányítani, akkor szerintem várj még pár évtizedet. (Most hülye vagy, vagy kifejezni vagy képtelen magad?)
Egyébként ne várj tõlem új címeket, tudom, hogy rétegjátékok, és tudom, hogy baromi ritkák, pont azért, mert a játékosok csak igen kis százaléka fogja fel, hogy egyáltalán mit is kéne csinálni. Egyébként Simcity, Space Empires, Total War, Tropico, Steel Panthers, Combat Mission, menedzserjátékok(ezek újabban mondjuk netre költöztek), meg úgy nagyjából a legtöbb körökre osztott stratégia.
Tudod, azokról a játékokról van szó, ahol nem mindegy, hogy mit csinálsz, mert jön a gémóver vagy a csõd.
RTS-t eszemben sem volt írni, azok tényleg inkább klikkelõbajnokságok, jellemzõen kõ-papír-olló alapokon, azokhoz tényleg nem kell agy, csak géppuska-mutatóujj meg némi helyzetértékelési képesség.
Szerintem aki már addig eljut, hogy felfogja, hogy mirõl szól egy Civ, és hogy mit is kéne csinálni, az már benne van a top 10%-ban.
Nyilván, ha a felismerhetetlenségig eltorzítod amit mondtam, akkor kurva egyszerû cáfolni.
Én azt állítottam, hogy a konzolok hardvere nem bírja a csillivilli grafika mellett a faéknél bonyolultabb játékmechanikát, illetve hogy az _átlag_ konzolosnak magas egy Civilization.
Egyébként egy átlag PCsnek is magas a Civilization. (Nem fennakadni a civen, mondhattam volna bármilyen összetettebb gazdasági/világszimulációt, vagy stratégiai játékot)
Igen, ezek rétegjátékok, de mégis van piaci jogosultságuk, és SOHA nem fognak átköltözni konzolra. Másik fele ugyanennek, hogy konzolon nincsenek is egyáltalán ilyen típusú, gondolkodást igénylõ játékok, csak a sekélyes, gyorsan elérhetõ szórakozásra (causal gaming) épít mind. Tehát ha egy konzolos gondolkozni akar egy játékon, akkor elõvesz egy rejtvényújságot, vagy vesz egy PC-t.
No meg nem költünk dupla rétegû lemezre hogy tudjunk játszani <#banplz>#banplz>
Next PC upgrade: 2022
Amúgy egy pécé játékos miért is okosabb?😄
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Next PC upgrade: 2022
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szóval halott volta ellenére már csak ez maradt nekünk, a jó öreg PC... ÉS ezt egy konzolmodi mondja nektek!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Feltételezem, nem titok elõttetek, hogy a Microsoft az utóbbi években némileg elhanyagolta azt a játékplatformot, amelyen a Microsoft Games Sudios megszületett. Úgynevezett hardcore játék a kiadó égisze alatt 2007-ben jelent meg utoljára asztali rendszerekre, s azóta néhány, egyébként kiváló logikai játékkal szúrták ki a szemünket.
A Kotaku azonban rátette mancsát egy belsõs dokumentumra, amely arra enged következtetni, hogy az Xbox 360 mellett a jövõben a PC számára is szorítanak helyet.
A belsõ kérdezz-felelek egyik kérdése így hangzik:
"A Windows platformon megjelenõ Fable III arra utal, hogy a Microsoft ismét többet invesztál majd PC-s játékokba? Mennyire más a mostani helyzet a korábbi, PC-t támogató kijelentésekhez képest, amelyeket sosem követett robusztus játékkínálat?"
A válasz pedig:
"A lebonyolított forgalmat tekintve a Windows minden kétséget kizáróan a világ legnagyobb játékplatformja, ezért rendkívül fontos a Microsoft számára. A hc játékoktól - mint a Fable III - kezdve a szociális és Facebook alapú címekig többen és többet játszanak Windows alatt, mint bármely más platformon. A Windows 7 egy világklasszis játékplatform, s mérget vehettek rá, hogy a Microsoft jól felfogott érdekében áll saját fejlesztésû tartalmakkal kihasználni ezt. A Fable III karácsonyi megjelenése csak az elsõ nagyobb lépés, még a nyár folyamán további hírekkel szolgálhatunk.
No kérem, ez még nem hivatalos, kezeljétek egyelõre pletykaként, de vitathatatlan tény, hogy a Microsoftnak komoly adóssága van a PC-s játékosok felé, s ideje elkezdeni törleszteni.- GS
Jól hangzik milyen kár hogy én már nem hiszek a MS-nek a pénz beszél és a mai világban csak ez számit.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
ps3ra is idén kb 2 játékra kell költenem, fos natalba meg moveba nyomják a nextgen konzolgyártól a pénzt, a multi címeket meg hülye lennék fosboxon vagy pisin nyomni, mellesleg én még szeretem az idejemúlt stratégiai cuccokat amik jönnek pcre, lassan sc2 is megjelenik, tán még a kotor mmoba is belekóstolok
a portal 2re meg kíváncsi leszek, gabe szerint a ps3 lesz a legjobb verzió, ahogy ismerem a subhd multi címeket psn sok esély lehet rá, valesz a játék felét kiveszik a többi platformból hogy igaza legyen, vagy csak egy skin dlcre gondolt az puhos
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
mert a PC-s játékoknak igen...<#vigyor5>#vigyor5>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Gaming is believing.
Dante73: Amit belinkeltél cikket, annak olvastad a 46. hozzászólását?
Ez komolyan annyira igaz, amit a srác leírt. Ha valakit érdekel a warez és a használt játékok kapcsolata, akkor az olvassa el azt a hozzászólást, mert az annyira igaz, hogy az hihetetlen. Tanulságos...
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
(Zó! Köszi 1ébként, télleg jó a Dragon Age, azóta +van eredetiben is, Neked köszönhetõen)