A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31

AMD: a DirectX fogja vissza a PC-s fejlesztõket

Az AMD egyik vezetõje szerint ahhoz, hogy a fejlesztõk kihasználhassák a mai PC-k összes erõforrását, a DirectX-et kellene megkerülni. Az illusztráló indok rém egyszerû: néhány számítógép tízszer olyan erõs, mint egy konzol, a játékok mégsem néznek ki tízszer jobban rajta.

"Vicces. Gyakran legalább tízszer olyan videokártyánk van, mint az Xbox 360-ban vagy a PlayStation 3-ban, és a játékok mégsem néznek ki tízszer olyan jól" - kezdte érvelését Richard Huddly, az AMD fejlesztõi kapcsolatokért felelõs vezetõje, aki szerint a DirectX korlátozza a játékkészítõket a PC-k erõforrásainak kiaknázásában.

Az üzenet egyértelmû: a DirectX-nek ideje lenne búcsút inteni, és Huddly szerint ezt a véleményt több fejlesztõ is osztja. Ahhoz ugyanis, hogy a csapatok teljes kontrollt kapjanak a gépek fölött, a lehetõ legmélyebb szinten hozzá kell férniük a hardverhez, és meg kell adni nekik a lehetõséget, hogy innovatívak tudjanak lenni.
Huddly szerint 2002-ben, a shaderek bemutatása után azt remélték, hogy a játékok változatosabbak lesznek, ennek ellenére mindenki ugyanúgy használta õket, s az egyes programok mind ugyanúgy néznek ki. Huddly azt is elmondta: egy 3D API, mint a DirectX biztosítja, hogy a játék kódja minél több hardveren elfusson, így a shader eszközökhöz történõ hozzáférés nyilván terhet is jelentene a csapatok számára, ugyanakkor elõny is származna belõle. - GK

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

<#eljen>

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Utóbbi egy év történései alapján az az érzésem megfordul a trend és most már konzolokról konvertálják a játékokat pc-re. A pc-s játékok elõnye, legalábbis voltak ilyenek is, hogy van mélységük, tartalmuk esetleg mást is hoznak mint hentelést Az eltûnni látszik. Persze vannak még, Obsidians, Paradox, Bethesda, etc. Szóval kíváncsi vagyok hogy a trend megállítható e vagy mellékplatformmá süllyed. Persze ez talán köszönhetõ a nagyon erõs warez tevékenységnek is. Érdemes lenne figyelni a Witcher 2 készítõivel készített interjúra is. Tehát érdekes kérdés ez. Részemrõl nem veszek semmilyen konzolt. Ha a minõségi pc-s játékok eltûnnek maradok a könyveknél meg a kerékpárnál.

nem csak a Blizzard, mások is tudnak érdekes módon pénzt termelni pc-n pl: Valve, paradox, CD Projekt RED,stb stb és még sorolhatnám.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

a fenébe XD

むしろ日本語を学ぶ <#hehe>

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

zola2000
esetleg akkor amikor játszok a last stori japán változatával a wiimen és nem értek valamit, de akkor is csak a kiadót szidom, hogy miért nem adják ki angolul ^^

A

Jakuza001
Meg ki se jott es savaztak az a vicc, en pedig akkor megmondtam nekik, hogy a jobb reklamkampanynak koszonhetoen, az a next-gen konzolokhoz merten gyenge hardwerrel alazni fogja oket.

Akkor mar lehulyeztek en meg azota rohogok rajtuk emiatt, mert megint okosak voltak es megmondtak a frankot, mikozben engem igazolt az ido mind a PS3 es mind a Wii tekinteteben. 😄

Az utóbbi 3 évben folyamatosan <#idiota>

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

zola2000
"Ti savazzatok a Wii-t allandoan,"

én, mikor? ^^

A

Jakuza001
Fals adat ? DE most miert ? Nem fals csak elosztjak 20-al az eredeti szamokat es ugy probaljak a hulyeseget gyuruztetni a konzolosok fele, mintha 800.000 eladast produkalna egesz evben a PC-s ipar 😄DDDD

Korrekt szamokkal dobaloznak allandoan, kivancsi lennek, hogy a konzolos eladasokat is vajon mennyivel kellene elosztani, hogy a valos szamokat kapjuk meg. <#hehe>

Jakuza001
Ti savazzatok a Wii-t allandoan, nem mi a simscity es tarsait, mi elfogadjuk, hogy ilyen ciimek is vannak a PC-n.

Szoval tessek csak szembesulni azzal, hogy a Wii viszi a palmat eladasban 2010-ben meg mindig a konzolos fronton es a csudigepek bevetele sehol nincs a PC-khez kepest.

Akkor mirol beszelunk ? Amugy beszelhetunk a szinvonalrol is, amit multiplatformositanak a konzolosok azok 99%-a kb a tomegy f*s kategoria minosegben az eredetihez kepest.

"akkor abbol kb ötször annyit adnak el egy konzolon mint pcn..." hülyeség nincs erre semmi konkrét alátámasztott adat a VGchartz meg nem veszi figyelembe a digit disztribet és túl gyakran mutat fals adatokat de ha alá tudod támasztani várom a linket hiteles forrásból

zola2000
Ha levonod a wiit, akkor vond le a farmvillet a simset és társait is, mert ha megjelenik egy multiplatofrm AAA cim, akkor abbol kb ötször annyit adnak el egy konzolon mint pcn...

a wiit se kéne teljesen levonni arra is vannak olyan cimek mint zelda, metroid, monster hunter 3, a hdkonzolokbol is le lehet vonni pl a kinect sportsot.

A

Mert a move/kinect szemét az mi aranyom? <#idiota> Itt meg nem látszik hogy facebook játékok lennének de azért keep trolling, nyomasd csak az az alátámasztatlan hülyeségeidet. Öröm nézni ahogy saját hülyeségeden röhögsz és lejáratod a másik tábort 😄

Jakuza001
A mi erveink szanalmasak ? Mikozben a legbutabb kijelentest te tetted ebben a topicban ? 😄

Osszkonzol bevetel a 4 fokonzollal, + a rengeteg tipusu marokkonzollal ~19 milliard ebbol kb a felet az altalatok semmire tartott Wii termelt. LOL

PC bevetel ~16 milliard egyedul. Akkor most osszehasonlittom a kb 9.5 milliardos Wii bevetellel akkor milyen aranyt kapok ? 😄

Ha levonom a Wii-t es a masokkonzolokat a 19 milliardos kepletbol, akkor mit termelt a ket nagy az Xb es a ps3 ?

Ertem en, hogy ez kb lehet vagy 7 milliard a 16 milliardhoz kepest. De azert a PCs ipar ami haldoklik es amit elnyom a konzolipar. Na ez a lol megallapitas. 😄DDD

Es akkor meg nem beszeltunk a jatekpiac legnagyobb szereplojerol. Hol is talalhato ez a ceg ? Legnagyobb bevetel PC, legtobb eladas PC. Koszonjuk Emese!

lolSL
szerintem az alap konzolos játékok, (az ilyen auto aim gombos cod meg gomb nélküli magától játszó halo féle fpsek) felett állnak a facebookos gagyi játékok is, biztos hogy azokat választanám ahelyett hogy CSICSKA legyek és ne skillbõl játsszak vmivel ,rábízzam a mûanyag pálcikák tekergetésére a meccsek kimenetelét 😄DD + az mi hogy konzolon nincsenek serverek és mindenki lagban játszik? mint MW2 pc-ben 😄DDD olololol, kb az a szint mintha felmennék egy rendes játékban amerikai serverre 😄DD jó élmény. csak nem fogjátok fel mert kivettek meg elmismásoltak minden reflex igényt amivel fel lehetne mérni, egy full random bohóckodás az egész.. és hiába mondod hogy nem, aki játszott pc-n ilyen körülmények között, meg egy 15 pinges dedi serveren vmivel életében, az tudja hogy egy faszság amit mondasz, hiába látod folyamatosnak, olyan szintû lemaradások lehetnek az adatcsomagokban.. nem is csodálom ezeket a bohóc "montage" public konzolfrag videokat amivel tele van tömve a youtube, mindenfelé mellélõnek codban és beadja az aim meg a lag kombó 😄D

a konzol egyszerûen egy szar, a slacker kis köcsögök kifogása mert nem képesek drivert telepíteni, se rászánni idõt egy játék elsajátítására

nyilván mindig több noskill faszláma lesz mint jó játékos, igazából én hálát adok az égnek hogy a konzol egy elkülönített állatkertként funkcionál ezeknek, így és épp elég csaló meg játékromboló hülyegyerek rohangál a pc-s online játékokban, el se tudom képzelni mi lenne ha hirtelen megtízszerezõdne a számuk

Az a pc amin most játszom 100 ezer forintba fájt és van olyan nemrég megjelent játék amit full hd tv-n full hd felbontásban símán fut nem ilyen 1280x720-ba mint a konzoljátékok.Ja és ez a 100 ezer forint-ot 5 év alatt költöttem el úgy hogy 2006-ba vettem 60-ért gépet és azóta 40 ezret költöttem rá.Nem értem ezt az évenkénti gépcserés dolgokat hogy minek.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Skynet
Szánalmas jöttök itt olyan adatokkal amikbe a facebook játékok belevannak számolva,meg az egyéb ilyen szemetek,szakadok...Komoly érvek 😄DD
Kár hogy a valós pc játékok amiknek még tartalma is van kb kimerülnek a SIMS, az mmo szemetek és a Starcraft 2 címnél ha a szép eladásokat nézzük...Ja hogyha ezekhez hozzáadjuk a facebook szintû játékok eladásait akkor kenterbeveri a konzolt???? Voááááá....😄
Istenbarmai...😄
Dante73
A konzol nyírta majdnem ki, és tesz alá de keményen még ma is. Lásd pl ME2, DA2, Crysis2, TDU2, és társaik. Mivel a HÜLYE kiadókkal a mai napig el tudja hitetni az M$ meg a $ony ezt a warezos baromságot, holott a warez aránya ugyan az, miközben a PC-s igények HELYETT a konzolos igényeket elégítik ki... Így nem is csoda egyik másik cím fogyásának mértéke.
Ugyan azokkal a feltételekkel, (AZAZ PC-s igényeket kielégítõ, a hardweres képességeket kihasználó játékokkal) a PC-s eladások a warezolókat természetesen leszámítva agyon verné a konzolos eladásokat. Már csak abból kiíndúlva is, hogy hány darab konzol, és hány darab játékra alkalmas PC van...

http://www.freetvmaci.info/

Kinect -move, néztél top 10 konzol eladást mostanában? 😄 rémlik valami? 😄

Jakuza001
Persze,persze, almondj kiralylany.

Kar hogy az ossz konzolos ipar a marokkonzolokkal valami 19 milliardot termelt, mikozben a PC-nek nem kellett meg a maroktelefonokkal is osszevonni az oszteljesitmenyt. 😄 (Teszem azt a nevetseges az a dologban, hogy a 19 milliardbol a felet a nevetseges Wii termelte)

Tehat ha a PC-t barmenyik kulonallo konzol bevetellel osszehasonlitjuk, akkor a haldoklo PCs jatekipar barmelyik konzolt kenterbe veri.

Ezert vicces a "kinyirta a warez" cimu nevetseges allitasod. Ezen fogunk szerintem egy hetig itt rohogni.

Skynet
Tökjó,hûen tükrözi milyen jövõ vár a pc-re..😄
Nincs, fõleg mikor egy facebook játék hazavágja bevételben a fél konzolipart :/ kínos mi?

Jakuza001
LEirod a sajat allitasod es utana magadon rohogsz ? <#conf>

Skynet
"A konzolba nincsen már suskaaa."
Az év vicce,asszem mára elég is volt az ideolvasásból 😄DDD
Jakuza001
Javaslom az olvasgatast baratom a kinyirasrol.

""Among the key findings: the global PC games market continues to show surprisingly strong
growth in 2010, reaching a record $16.2 billion. "

Meg szerencse hogy kinyirta.

dronkZero
Az indoklás az egészben a legszebb. Tömören:
Mert a konzolok hardvere egy vödör fos.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Kicsirigo
Az EA a Battlefield3-at PC-re írja, nem portolt szutyok lesz.

Nem nem lessz konzolon csak te megint tényként kezelsz pletykákat, a másik meg hogy a steam 1 milliárdos bevétele az mi volt? Ja hogy haldoklik? Akkor miért nem ez a tendencia? Miért húz mindenki MMO-t fejleszteni megint? Miért húz minden kiadó a farmville nyomába flash csinálni? A konzolba nincsen már suskaaa. Csak a gagyi kinectes és a moveos szarságok, meg lehet nézni a top 10 eladásokat hát szép jövõ elõtt állnak <#idiota>

Seth
Te csak Cod-okat láttál...

PSN ID.: Beegabor

lolSL
az is valami, konzolon csak codok vannak amik évrõl évre felülírják egymás emlékét is
soha semmire nem fognak úgy emlékezni mint mi most 5-10 éves játékokra

Skynet
Sosem nyeri vissza, a warez kinyírta,és a nagy szinte utolsó pc-s fellegvár a Blizzard is hajlik a konzol felé,ez mindent elárul.
Hetekkel ezelött még ment a röhögés hogy Diablo 3 konzolon ugyanmár...És lám lesz konzolon..😄
A pc-s játékok jövõje az mmo szemetekben és a portokban kimerül,ennyi.
Muttley
apa, ebben egy csepp "kifogás" nem vóóót 😊
ám'tom te mit néztéé :o)
én büsssszke vagyok rá, h van itthon XboxPCPS, de "hü... azéé, nem vagyok"
és hát csak látod, h ugyanarról csacsogsz, mint én? 😉
PCexkluzív? - háááááát 😄
ami engem az elmúlt 2 évben érdekelt, az mind jött konzolra is
sõõt
azt is biztos tudod, hogy van pár AAA játék, ami kijön Elõször konzolra majd sok hónappal késõbb PC-re (is)
az én véleményem az, h visszanyerhetné a PC az osztatlan népszerûségét, de ahhoz egy "ici-picit"más árpolitikát kéne alkalmaznia a hardvergyártóknak
addig viszont .. 😉

Just do it :)

Ezek a hasraütés-szerû számok megmosolyogtatóak 😊

dronkZero
Jaj, babám, ez a kifogás már 5 éve is kurvára ciki volt.
Igen, el LEHET költeni 600eHUF-t egy PCre, csak épp nem KÖTELEZÕ.
Az egy dolog, hogy te hülye lennél ésszel PC-t építeni, az nem jelenti azt, hogy mindenki hülye hozzá.

Nagyon jót tett egyébként az XBOX360 generáció a pénztárcámnak, ez a PCm eddig talán a leghosszabb életû. Szar konzolos játékok nem igénylik a hardvert, 2008-as géppel lazán elvagyok.

És a jelek szerint továbbra is meg fog felelni, hosszú évekig. Hacsak nem akarok PCexkluzív játékokat full grafikán, azok legalább kihasználnák az erõsebb hardvert.

Muttley
biztos észrevetted, h "elképzelhetõ" :o)
csak halkan mondom, hogy ha még tényként is állítaná, akkor is FULL-LOL az iparági status quo miatt
a tömeg nem költ 6 kilót egy gépre, ami 1 év múlva jó ha ér 3-at, mikor azonnal megkaphatja mindezt 0.4 kilóért
ahogy írtad, még hosszú évekig 😊 😞

Just do it :)

lolSL
hát ideje már hogy lázadjanak a fejlesztõk hogy 7 éves darab szarokra kell programozniuk, azért most évek mennek el az életükbõl úgy hogy nem tudják kiélni a kreativitásukat amíg nem csérél a microsoft meg a sony konzolt

Csak évek múlva érkeznek az új konzolok
<#hehe>

Electronic Arts - a PC lesz az elsõdleges platformunk
<#taps>

A leáldozás nagyon szépen mutatkozik... a másik oldalon <#mf1>

Jakuza001
Na igen. Nem szolt volna bolcs maradt volna, de az eseteben ezt mar megszokhattuk, hogy nem a tenyeknek megfeleloen ir.

Microsoft XBL nézz utána neki legközelebb mielõtt postolni kezdesz

Azokkal nem játszottam. Korábban lehet szemét volt az EA, de manapság az Activision birtokolja a trónt..

Jakuza001
Azota jelennek meg felkeszen ?
Aham, X3-ra emlekszel ? Vag yaz EA altal surgetett projectekre, amikhez hamarabb volt patch mielott kijott volna a jatek.
Amugy pedig a DLC-ket a Microsoft vezette be PC fronton, nem a Bethesda es nem is az Activision.
amugy pedig ez is egy gyoker konzolos krealmany, mitvartal hol probaljak legjobban lehuzni a jonepet ?

Totti5
Lópáncél, Bethesda.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

A DLC lázat az Activision kezdte a CoD DLC-kkel, azóta jelennek meg a játékok félkészen.

Jakuza001
Nem tudom, de az szerintem egyertelmu, hogy a leggatlastalanabb az EA a piacon, ha a lehuzasrol van szo.

dronkZero
Mit tett le az asztalra az utóbbi években az Activision, ami miatt számon kéne tartanunk, mint komoly kiadót?

Ha az EA pofátlan akkor az Activison az ördög maga?