A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD: a DirectX fogja vissza a PC-s fejlesztõket
Az AMD egyik vezetõje szerint ahhoz, hogy a fejlesztõk kihasználhassák a mai PC-k összes erõforrását, a DirectX-et kellene megkerülni. Az illusztráló indok rém egyszerû: néhány számítógép tízszer olyan erõs, mint egy konzol, a játékok mégsem néznek ki tízszer jobban rajta.
"Vicces. Gyakran legalább tízszer olyan videokártyánk van, mint az Xbox 360-ban vagy a PlayStation 3-ban, és a játékok mégsem néznek ki tízszer olyan jól" - kezdte érvelését Richard Huddly, az AMD fejlesztõi kapcsolatokért felelõs vezetõje, aki szerint a DirectX korlátozza a játékkészítõket a PC-k erõforrásainak kiaknázásában.
Az üzenet egyértelmû: a DirectX-nek ideje lenne búcsút inteni, és Huddly szerint ezt a véleményt több fejlesztõ is osztja. Ahhoz ugyanis, hogy a csapatok teljes kontrollt kapjanak a gépek fölött, a lehetõ legmélyebb szinten hozzá kell férniük a hardverhez, és meg kell adni nekik a lehetõséget, hogy innovatívak tudjanak lenni.
Huddly szerint 2002-ben, a shaderek bemutatása után azt remélték, hogy a játékok változatosabbak lesznek, ennek ellenére mindenki ugyanúgy használta õket, s az egyes programok mind ugyanúgy néznek ki. Huddly azt is elmondta: egy 3D API, mint a DirectX biztosítja, hogy a játék kódja minél több hardveren elfusson, így a shader eszközökhöz történõ hozzáférés nyilván terhet is jelentene a csapatok számára, ugyanakkor elõny is származna belõle. - GK
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
A
Akkor mar lehulyeztek en meg azota rohogok rajtuk emiatt, mert megint okosak voltak es megmondtak a frankot, mikozben engem igazolt az ido mind a PS3 es mind a Wii tekinteteben. 😄
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Korrekt szamokkal dobaloznak allandoan, kivancsi lennek, hogy a konzolos eladasokat is vajon mennyivel kellene elosztani, hogy a valos szamokat kapjuk meg. <#hehe>#hehe>
Szoval tessek csak szembesulni azzal, hogy a Wii viszi a palmat eladasban 2010-ben meg mindig a konzolos fronton es a csudigepek bevetele sehol nincs a PC-khez kepest.
Akkor mirol beszelunk ? Amugy beszelhetunk a szinvonalrol is, amit multiplatformositanak a konzolosok azok 99%-a kb a tomegy f*s kategoria minosegben az eredetihez kepest.
a wiit se kéne teljesen levonni arra is vannak olyan cimek mint zelda, metroid, monster hunter 3, a hdkonzolokbol is le lehet vonni pl a kinect sportsot.
A
Osszkonzol bevetel a 4 fokonzollal, + a rengeteg tipusu marokkonzollal ~19 milliard ebbol kb a felet az altalatok semmire tartott Wii termelt. LOL
PC bevetel ~16 milliard egyedul. Akkor most osszehasonlittom a kb 9.5 milliardos Wii bevetellel akkor milyen aranyt kapok ? 😄
Ha levonom a Wii-t es a masokkonzolokat a 19 milliardos kepletbol, akkor mit termelt a ket nagy az Xb es a ps3 ?
Ertem en, hogy ez kb lehet vagy 7 milliard a 16 milliardhoz kepest. De azert a PCs ipar ami haldoklik es amit elnyom a konzolipar. Na ez a lol megallapitas. 😄DDD
Es akkor meg nem beszeltunk a jatekpiac legnagyobb szereplojerol. Hol is talalhato ez a ceg ? Legnagyobb bevetel PC, legtobb eladas PC. Koszonjuk Emese!
a konzol egyszerûen egy szar, a slacker kis köcsögök kifogása mert nem képesek drivert telepíteni, se rászánni idõt egy játék elsajátítására
nyilván mindig több noskill faszláma lesz mint jó játékos, igazából én hálát adok az égnek hogy a konzol egy elkülönített állatkertként funkcionál ezeknek, így és épp elég csaló meg játékromboló hülyegyerek rohangál a pc-s online játékokban, el se tudom képzelni mi lenne ha hirtelen megtízszerezõdne a számuk
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Kár hogy a valós pc játékok amiknek még tartalma is van kb kimerülnek a SIMS, az mmo szemetek és a Starcraft 2 címnél ha a szép eladásokat nézzük...Ja hogyha ezekhez hozzáadjuk a facebook szintû játékok eladásait akkor kenterbeveri a konzolt???? Voááááá....😄
Istenbarmai...😄
Ugyan azokkal a feltételekkel, (AZAZ PC-s igényeket kielégítõ, a hardweres képességeket kihasználó játékokkal) a PC-s eladások a warezolókat természetesen leszámítva agyon verné a konzolos eladásokat. Már csak abból kiíndúlva is, hogy hány darab konzol, és hány darab játékra alkalmas PC van...
http://www.freetvmaci.info/
Kar hogy az ossz konzolos ipar a marokkonzolokkal valami 19 milliardot termelt, mikozben a PC-nek nem kellett meg a maroktelefonokkal is osszevonni az oszteljesitmenyt. 😄 (Teszem azt a nevetseges az a dologban, hogy a 19 milliardbol a felet a nevetseges Wii termelte)
Tehat ha a PC-t barmenyik kulonallo konzol bevetellel osszehasonlitjuk, akkor a haldoklo PCs jatekipar barmelyik konzolt kenterbe veri.
Ezert vicces a "kinyirta a warez" cimu nevetseges allitasod. Ezen fogunk szerintem egy hetig itt rohogni.
""Among the key findings: the global PC games market continues to show surprisingly strong
growth in 2010, reaching a record $16.2 billion. "
Meg szerencse hogy kinyirta.
Mert a konzolok hardvere egy vödör fos.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
soha semmire nem fognak úgy emlékezni mint mi most 5-10 éves játékokra
Hetekkel ezelött még ment a röhögés hogy Diablo 3 konzolon ugyanmár...És lám lesz konzolon..😄
A pc-s játékok jövõje az mmo szemetekben és a portokban kimerül,ennyi.
ám'tom te mit néztéé :o)
én büsssszke vagyok rá, h van itthon XboxPCPS, de "hü... azéé, nem vagyok"
és hát csak látod, h ugyanarról csacsogsz, mint én? 😉
PCexkluzív? - háááááát 😄
ami engem az elmúlt 2 évben érdekelt, az mind jött konzolra is
sõõt
azt is biztos tudod, hogy van pár AAA játék, ami kijön Elõször konzolra majd sok hónappal késõbb PC-re (is)
az én véleményem az, h visszanyerhetné a PC az osztatlan népszerûségét, de ahhoz egy "ici-picit"más árpolitikát kéne alkalmaznia a hardvergyártóknak
addig viszont .. 😉
Just do it :)
Igen, el LEHET költeni 600eHUF-t egy PCre, csak épp nem KÖTELEZÕ.
Az egy dolog, hogy te hülye lennél ésszel PC-t építeni, az nem jelenti azt, hogy mindenki hülye hozzá.
Nagyon jót tett egyébként az XBOX360 generáció a pénztárcámnak, ez a PCm eddig talán a leghosszabb életû. Szar konzolos játékok nem igénylik a hardvert, 2008-as géppel lazán elvagyok.
És a jelek szerint továbbra is meg fog felelni, hosszú évekig. Hacsak nem akarok PCexkluzív játékokat full grafikán, azok legalább kihasználnák az erõsebb hardvert.
csak halkan mondom, hogy ha még tényként is állítaná, akkor is FULL-LOL az iparági status quo miatt
a tömeg nem költ 6 kilót egy gépre, ami 1 év múlva jó ha ér 3-at, mikor azonnal megkaphatja mindezt 0.4 kilóért
ahogy írtad, még hosszú évekig 😊 😞
Just do it :)
<#hehe>#hehe>
Electronic Arts - a PC lesz az elsõdleges platformunk
<#taps>#taps>
A leáldozás nagyon szépen mutatkozik... a másik oldalon <#mf1>#mf1>
Aham, X3-ra emlekszel ? Vag yaz EA altal surgetett projectekre, amikhez hamarabb volt patch mielott kijott volna a jatek.
Amugy pedig a DLC-ket a Microsoft vezette be PC fronton, nem a Bethesda es nem is az Activision.
amugy pedig ez is egy gyoker konzolos krealmany, mitvartal hol probaljak legjobban lehuzni a jonepet ?