17438
  • Jakuza001
    Oreg te tenyleg tetteted az esznelkuliseget ? :D
    Te akarsz vitatkozni a jatekstilusokrol, amikor azt se tudod mi micsoda ?
    :DDD

Turn-based tactics (TBT), or tactical turn-based (TTB), is a computer and video game genre of strategy video games that through stop-action simulates the considerations and circumstances of operational warfare and military tactics in generally small-scale confrontations as opposed to more strategic considerations of turn-based strategy (TBS) games.

Turn-based tactical gameplay is characterized by the expectation of players to complete their tasks using only the combat forces provided to them, and usually by the provision of a realistic (or at least believable) representation of military tactics and operations. Examples of this genre include the Jagged Alliance and X-COM series, as well as tactical role-playing games such as the Final Fantasy Tactics series and Nippon Ichi games.

Most pedig menj sirni a sarokba ha azt se tudod, hogy a strategiai jatekok egyik alcsoportja, amirol beszelsz. :DDD
    Te allandoan idejarsz egetni ilyenekkel magad.
  • Seth
    Na akkor vmelyikőtök vázolja már fel a stratégia definícióját :)
  • Totti5
    Disgaea: Afternoon of Darkness : tactical role-playing.
    Advance Wars: turn-based tactics
    R-Type Command: turn-based strategy game/tactical role-playing game

Hiába mondod ezek nem stratégiák, még ha tartalmzanak is streatégia elemeket, ráadásul semmi közük a klasszikus pécés stratégai játékokhoz, semmi az ég világon.
  • Jakuza001
    Uristen a cerkof ezt is megakarja magyarazni.
    A Final Fantasy Tactics az bizony strategiai jatek, akar tetszik neked akar nem.

PSP Strategy games:

Disgaea: Afternoon of Darkness
    FF Tactics: War of the Lions
    Field Commander
    Advance Wars
    R-Type Command

etc.

Sebaj te majd megmagyarazod, hiszen neked anyuka vasarolt PSP-t karacsonra :D Kar hogy meg ahhoz sem vagy eleg felvilagosult, hogy felismerd oket. :D
  • gazgoblin
    eltérő stílus (vastagon), keress más címet
  • Totti5
    "RPG/Strategia hybrid."

Tactical role-playing game.

Kozolos RTS pl a Halo Wars.

Pl a Total War

Real-time tactics Turn-based strategy!

FF nem stratégia játék.
  • Jakuza001
    Kellemetlen neked is felrebeszelni, mert az egy konzolos strategia jatek.
    RPG/Strategia hybrid.

Ilyen a konzolos strategiai jatek. LOL Ezekbol adjak el a legtobbet ebbol a szegmensbol. Szoval gyere holnap is amikor szimpla JRPG-vel kevered ezt a stilust, mert nem az nem veletlen hogy meg maga a gyartok,kiadok es az eladok is a strategiak koze soroljak a tactical RPG cimszo alatt. :D
    Szar dolog ha meg a sajat platformodon se vagy tisztaban a jatekokkal.

Es meg valami Final Fantasy Tactics: The War of the Lions is van a vilagon ami nem szimplan a gameBoyra jott ki, raadasul kismillio van ezekbol mas platformokon csak mas nevvekkel, mint Ogre Tactics vagy Disgaea sorozat esetleg Fire Emblem,Harvest Moon etc.
    Dunat lehetne rekeszteni veluk.

Ezek aztan megkozelittik biztosan a TW minoseget.
    Kb mintha egy cerkof majom IQjat hasonlitanank, mondjuk Garri Kaszparovehoz.
  • Totti5
    FF taktikus Game Boy-ra jött ki te nagyon okos, amúgy semmi gond sincs vele, rpg játék.

Ha már jrpgk, akkor pl ez:
    Lost Odyssey [HD]

Persze ez is primkó az egódhoz képest, igaz fogalmad sincs a műfajról azt már anno bebizonyítottad, nem kell újra a pofáraesés.
  • Jakuza001
    Te beszelsz eszrol, mikor meg azt sem tudod, kinek a jateklinkjere irod, hogy szar. Az a baj, hogy meg a totti nevezetu tettestarsad is par hozzaszolassal kesobb le tudta reagalni, hogy leszarozod a TW-t es a strategiai jatekokat.

De mint leirtam, mindjart jon a tereles, mert mast nem is tudtok csak terelni.

"az nem is ugy volt"

Szar am hogy nem emlekszik par hozzaszolast vissza valaki es hazudik a kovetkezo hozzaszolasban. :D Szar ugy.
    Es meg valami attol hogy hozol magaddal meg egy konzolos trollt nem lesz igazad. :D

Az a gond hogy itt fikazol olyat, amihez foghato meg veletlenul sincs konzolra.
    Oh wait megmutatom milyen van konzolra, hadd rohogjenek egyesek.

• gazgoblin
  • Chris Redfield
    öregem te sportot űzöl ebből a dologból, te ezért vagy unszinpatikus.

valamint amit te idéztél, mert ennyi eszed van az nem is az én hsz-m, vagyis lehülyéztem a Total War játékokat, mert valaki azt irta hogy szerintem szarok a Total War játékok.

komolyan ecseteled mekkora iq-d van hogy tudsz játszani a pc-s gémekkel, hát akkor állj a sarkadra végre és fejezd be ezeket a gyerekes buta hsz-kat.

értesz?
    mikor valakire hivatkozunk nem a valakire válaszolónak a hsz-át szoktuk idézni....omg

télleg nincsen senkivel bajom, mert mindenki azt szeret amit akar, azt a platformot amit akar, de ebből látszik hogy a pártodon álló gyerek hsz-val próbálsz itt magadnak érvényt szerezni többek közt az én káromra.

szóval idézhetsz nyugodtan tőlem, de akkor tőlem ba+.
  • Jakuza001
    "ilyen és ehhez hasonló paraszt kommentjeid miatt halt ki a topic "

Szerintem most nezz magadba. Ne terelj itt az uzleti felfogasrol, mikor a kommentedrol van szo.

Te beszelsz az en stilusomrol, mikozben a te kommented hemzseg a genitaliaktol.
    Ugy tunik a "faszom" szo amit te irtal le a postodban, neked mar fel sem tunik ugye ? :D

Es pá, jo volt veled tarsalogni,ugy Ford Fairlane szavaival elve. :D
  • Chocho
    Mi abban a kétszínűség, hogy elismerek egy sikeres üzleti fogást? Jesszus barátom, neked komolyan meg kéne tanulni a magyar nyelvet!

De tudod mit? Magad minősíted. Én újra elhúzok innen, beszélgess továbbra is saját magaddal. :)
  • Jakuza001
    Tenyleg nem ?
    javaslom elolvasasat a Total War bemutatonak a #14620 hozzaszolas utan.

"wedge31 2004. 03. 28. óta regisztrált VIP fórumozó 2011. jan. 09. 14:38 | válasz erre | #14623
    Én se akarlak megbántani de azzal saját magadat minösited ha egy Total War szerinted szar játék...
    Válasz 'Chris Redfield' üzenetére:"

Jah majd mindjart jon a magyarazkodas ismerve titeket.
  • Jakuza001
    Beszelt itt valaki az izlesrol ? Leforditsam szamodra mi a kulonbseg a jatek osszetettsegerol beszelni, vagy az izlesrol ?

Menj es jatsz komoly jatekosok ellen RUSE-t es hasonlitsd ossze a Guitar Herosal vagy a Street Fighterrel.
    Az a konzolos "csodakhoz" reflex kell nem tobb, a masikhoz gondolkodni kell.
  • Totti5
    Miért vagy idióta?

Nem lett leszolva a Total War. Nem olvastam nagyon sehol hogy bárki is kiállna és szarozná a Total Wart, de te szarozol mindent mindenhol... ne magadból indulj ki, bár ez nehéz lesz.

Én nem GHzok, de próbáltam és nagyon szórakoztató volt, az érdemei meg vitathatatlanok ez ellen te nem tudsz mit tenni hiába ontod magadból az észlényt. Nem nem csak amcsiba sikeres hanem az egész világon.

Egy kombó játékba pont nem pár variációt kell ismételni, de erről hogy is lenne bármi fogalmad.

Befejezhetnéd ezt a felsőbrendű dumát, mert eddig még semmi értelmes érv nem társult mellé, hiába hangoztatod.

Nagyon sok játékban megvan a mélység amit ki lehet használni, avagy csak felületesen tolni, de ha az ember kihasználja, akkor megtalálja benne azt a munkát és tartalmat, komplexitást a játékmenetben, játékmechanikában amitől ezek a játékok sikeresek vagy kiemelhetők az átlagból és nem csak a EVE vagy a Ruse ilyen, hanem egy sport vagy akció játék is lehet.
  • Jakuza001
    REmelem akkor a konzol topic is kihal a te paraszt kommentjeidtol. Mar megint az eszervek. :D

"Azért csinálják, mert az emberek megveszik. Aki pedig akkora sznob, hogy megvegye az XL-faszom DS-eket is, az megérdemli."

Jah ez nem is vall ketszinusegre.

Nem azt mondom hogy a szalka es gerenda esete, de egyik se jobb a deakne vasznanal, hogy a mondasoknal maradjunk. :D
  • Chocho
    A RUSE-ra ráuntam két hét után. Jó volt, jó volt, de nem érdekel annyira, hogy újra elővegyem. A Civet meg eleve rühellem. Na most akkor rossz az ízlésem?
  • Jakuza001
    Jah az amerikai konzolbubusok altal elismert fos.

Ez a jatek szamotokra, mikozben leszaroztok peldanak okaert egy Total War jatekot, amihez foghatot sose lattatok a dobozotokon.
    Kozben a faek ertelmi szintu jatektol meg elelveztek. :DDD

Mint peldaul az altalad olyan komplexnek tartott Street Fighternel, akarod bizonygatni, hogy micsoda osszetettseg arad belole. (Ez is egy vicc)

Mar pardon,hogy ezt kell mondjam,de te lehetsz alacsony ertelmi szinvonalon, ha ilyen jatekot te komplexnek tartasz.

Biztos nehezedre esik 3 gomb variaciot megjegyezned.
    Kerdes mi tortenne akkor, ha meg valami komolyabb agyi tevekenyseget is belekellene vinned a dologba.

Lasd peldaul pro jatekosok ellen RUSE-zni, vagy Civ4-zni, esetleg csak sakkozni.
    Ah nem is megyek bele, mert a vegen meg megerolteted a kis agyacskadat es osszezavarodsz es osszeteveszted a WC-t az eloszobaval.
  • Chocho
    Azt viszont nem veszed figyelembe, hogy máig nincs olyan PC, amin az a játék normálisan, töltögetés vagy beakadás nélkül elfutna mindent a maxra tolva, látványjavítókkal.

Holott három éves.

Ehhez képest az öt éves konzolokhoz mérve hihetetlen teljesítmény a port. Más kérdés, hogy a Crysis 2 eddigi videói engem sem győztek meg.
  • Chocho
    Tudod, az ilyen és ehhez hasonló paraszt kommentjeid miatt halt ki a topic nem is olyan régen. Én is PC-s vagyok, a munkám is a PC-hez köt, de nem vagyok fanboy, hanem tisztességes, nyitott szemű gamer. Kár, hogy ezt az SG-n egyik topicban sem értékelik a népek.
  • Totti5
    Az a vicc hogy egy elismert, nagyon sikeres és szórakoztató játék ellen indítasz hadjáratot, mert a szellemi szintedhez nem illik és kiválasztottnak érzed magadat. Lehetne mondani hagy majd kinövöd, de ilyen korban már ezt nem szokás.
  • Jakuza001
    Meg mindig jobb, mint az ovibol is kibukni es a bolcsodes ertelmi szinvonallal rendelkezni.

Ez kell neked, nyomogatni a gombot amikor felvillan a lampa, mikozben alatta lejatszanak egy zenet.

Ebbol vettek meg millioszamra a konzolosok es kozben beleelveztek a bugyijukba. :DDDDD
    Vicc.
  • Totti5
    Ha olyanok játszanak vele mint te akkor megtaláltad azt az intelekktuális felsőbrendű kört ahova tartozol, legalább egy helyen vagytok.
  • Jakuza001
    Azert erzitek Totti logikajat. :DDDD

"amúgy nem tudom milyen az EVE, nem is izgat, de gondolom olyan mint a többi MMO,"

Te aztan tudod Totti, hogy ha nem ismersz valamit az biztos ugyanolyan mint minden mas. Hat nem totti az erveid a nullaval egyenertekuek.
    Nem veletlenul ebben a jatekban az atlageletkor a legmagasabb, 30 ev felett, mert egyaltalan nem olyan mint a tobbi MMO.
    Sot elmondom neked a magadfajtak kikopnak kb 2 het alatt, mert annyira osszetett a jatek, hogy nem tudjatok felfogni. :DDDD
  • Totti5
    Gond nélkül leküldtem hardon az amcsi kampányt.
  • zoliapu
    warlord 2, sakk, Total War Rome
  • Cat 02 #14755
    Mondj egy mai játékot amihez ész kell :/
  • Ry0K3N
    Ahhoz 1-2 liter pálinka kell mert azt a hulladékot játszani, ráadásul kontrollerrel nem lehet józanul.
  • Ry0K3N
    Nem hiszem el hogy a tengernyi realm között ne lett volna valami komolyabb pvp vagy pve guild ahol kiszórják az idiótákat, urambocsá életkorhoz van kötve a felvétel és ahoz hogy az ember először elbeszélget vele TS-en hogy megnézze nem egy retard e az illető. Ahova beengednek ilyen elemeket ott a guild vezetéssel van a baj.
  • Gyuszopapa
    Mikor én ezt előszőr láttam onnantól meg volt a véleményem.
    Punktum és kész.
  • [HUN]FaTaL
    Nem játszottam vele PC-n se :) Nem vonzott a C'N'C sosem.
  • shaddam
    Red alert 3 ps3-on hoz kell ész?
  • sector512
    Persze MMO-hoz sem kell több ész mint bármihez. Megjegyzem a startégiai játékokhoz sem. Ha valaki ennyire büszke rá hogy mennyi esze van mint itt egyesek menjen el programozni pl, az jó kis logikai játék. Videojátékkal bizonygatni hogy mennyi eszed van a legnagyobb lúzerség a földön :DD
  • Totti5
    A háttér/tartalom ami ezeket mozgatja és mögöttük van komplex. Ki lehet használni, vagy nem. Talán te is mondtad hogy kb 10%át használtad ki a Bayonettának. Csak példákat hoztam fel, amúgy nem tudom milyen az EVE, nem is izgat, de gondolom olyan mint a többi MMO, de attól hogy tartalmas, ami alappillére egy MMOnak, még nem kell hozzá diploma ugye hogy valaki tudjon vele játszani.

De mondhattam volna a jrpgket is.
  • sector512
    Nem, azért hagytam abba mert bár simán el lehet szórakozni vele napi egy-két óra játékkal is, de nem találsz olyan guild-et ami ne lenne tele hülyegyerekekkel akiknek fogalmuk sincs mi a csapatjáték.
  • [HUN]FaTaL
    Bármilyen stratégia, repülőszimulátorok.
  • Ry0K3N
    igen bizzony komplex http://www.youtube.com/watch?v=UnP54b5msUc hadoken hadoken mert spammolni nehéz hadoken hadoken mert komplexitás kell 3 gombhoz hadoken hadoken és ez tournament.... hadoken
  • Jakuza001
    Hat a verekedos jatekok a jatekok legalja, nem is kene semmivel osszehasonlitani. :D
  • Micsu
    hagyjuk az ilyen eve vs verekeőd játék összehasonlítását mert nincs értelme de tény hogy ezekben az mmokban van a legtöbb lehetőség, evet azért nem nyomom mert geci időigényes de egyébként nagyon szimpatikus játék