17438
  • gazgoblin
    mert mégsincs mindegyikben
  • Ry0K3N
    Multiba is be lehet állítani és biztos hogy nem egy ember van olyan aki lassabb sebességgel akar játszani csak keresni kell ellenfelet és kész, esetleg haverral megbeszélni akit ismersz.
  • Ry0K3N
    akkor meg minek sír a pici szád miatta?
  • gazgoblin
    na látod! nem véletlen hgy vannak ilyen opciók!
  • dronkZero
    Single playerben általában. Ami viszont alapból sem klikkfeszt, az a multira jellemző inkább. Ahol meg vagy nem is lehet ezt állítani, vagy van egy általánosan elfogadott alapbeállítás, és nem találsz ellenfelet, ha attól el akarsz térni.
  • Ry0K3N
    Na látod, akkor hol itt a klikkfeszt?
  • dronkZero
    "mutációja inkább...mert egy TBS az nem RTS, remélem lassan leeseik"

Ja, csak épp a Total War az éppen egyszerre mindkettő. Mint pl az X-Com, csak az meg épp fordítva volt kombinált RTS-TBS.
  • gazgoblin
    sőt van ahol le is lehet állítani és kiadni a parancsokat!
  • Ry0K3N
    A legtöbb RTS-ben van olyan opció hogy game speed, ezt megváltoztatva mindjárt nem lessz klikkverseny.
  • gazgoblin
    amúgy is szarság az rts...jó ha volt két rts cím ami jobban bejött mint mondjuk a:
    -fallout 1-2 harcrendszere
    -xcom
    -jaged alliance
    -incubation
    -warhammer

a legtöbb rts ami tetszett max a sztori/hangulat/világ miatt volt jó, nem pedig azért mert élveztem a bázisépítést meg a klikkelő versenyt

sajna manapság nagyítóval kell keresni a jó TBS-t, de hálisten azért akad hiánypotló; pl. ott a poxnora (amihez hálisten folyamatosan tolnak ki új dolgokat és mindig friss marad a game)
  • Ry0K3N
    Ha normálisan megcsinálnák az egér és bill támogatást akkor lehetne simán létjogosultsága, de xboxon még külső hardware el is hulladék az egész ps3-on meg nincs olyan játék ami támogatná.
  • Chocho
    Szerintem nem lett rossz, de ahogy Te is írtad a HW-ről, ezt is "helyén kell kezelni". A sztori az egyedüli, ami szerintem gáz, legalábbis a végén számítottam egy kis magyarázatra. Ennek ellenére legalább alátámasztották a nyilvánvalót...

Mellesleg nekem a Wars nem tetszett, bár ez egyéni sirám, mert másoknak (kollégák...) totál bejött.
  • Ry0K3N
    Egy hulladék, a CnC sorozat legrosszabja. De arra számítani is lehetett a RA3 után.
  • gazgoblin
    "a PC-n folyamatosan fejlodot, ennek a vegtermeke mondjuk a TW"

mutációja inkább...mert egy TBS az nem RTS, remélem lassan leeseik

Az RTS gyors döntésekre kényszeríthet, a TBS meg inkább a geek-ebb molyolósabb lassú stratégia

"A konzolos strategiai jatekok leragadtak a Laser Squad szintjen."

kontrollerrel jobban játszható egy TBS mint egy RTS, ennyi a nagy titok (+ azért egy laser squadnál "hangyányit" komplexebb mondjuk egy disgaea)
  • Jakuza001
    Ennyit er a szavad ? :D Jah. :DDDDD
  • Totti5
    C&C 4 milyen lett? ugy hallom az sem nagy szám, pedig az pc ex.
  • Totti5
    Mindig is riől tájm stratégákat játszottam. Red Alert 2 volt a kedvenc sok évig illetve utolájára amikor még only pécén játszottam és sokat lanoztunk, akkor Empire Earth és Generális vagy a Emperor Düne. Nekem ezek a straégiák, többre másabbra sosem volt igényem. Ezt a hangulatot tökéletesen visszaadta a Halo Wars, aminek igen is van létjogosultsága, csak a helyán kell kezelni a dolgokat és olyat csinálni ami teljes mértékben használható, persze azt is látni kell hogy konzolon az RTS a legutolsó műfaj amit az emberek zabálnak, ezért is van rá kevés és akik ebbe vágnak bele azok pécére adják ki, mert azon könyebben megvalósítható és jobban eladható.
  • Chocho
    Ő kérdezte, én válaszoltam. :)
  • Ry0K3N
    Az SG-n melyik nem szar?
  • Chocho
    "Ez amúgy milyen topik?"

Ez egy szar topic.
  • RYO21
    Ez amúgy milyen topik?
    Mert látom, hogy a legújabb PC only címek vannak a bannerban. Tudok még 2-t: Stronghold 3, és APB: Reloaded.
  • Chocho
    Ja és igen, meggondoltam magam, nem húztam el, mert lettek itt normális arcok is. Jakuzával meg csak szimplán nem foglalkozom egy darabig. ;)
  • Chocho
    Szvsz az RTS-ek alapból nem valók konzolra. Meg lehet oldani őket úgy, hogy működjenek, de nem hiszem, hogy eljön az a nap, amikor pl. egy exkluzív RTS-cím miatt vesz valaki konzolt.
  • Ry0K3N
    Igen épp ezért is lett olyan az egész RA3 single amilyen, mert fogsz legyártasz minden egységből ötöt egykupacba rakod és lehet menni enemyt írtani mert ez a játékmenet könnyebb konzolon.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem az Incubation volt az egyik nagy kedvencem, ha már taktikai.
  • Jakuza001
    Ott a pont.
    A konzolos strategiai jatekok leragadtak a Laser Squad szintjen.
    Nem azt mondom az nem volt jo jatek, mert egyaltalan nem volt az, mint ahogy mondjuk az X-Com sem.
    Azota viszont eltelt lassan 2 evtized. Viszont a PC-n folyamatosan fejlodot, ennek a vegtermeke mondjuk a TW, ami a best of kategoria ebben a mufajban.
    Sot ha lenne konzolra valoszinuleg ott is az lenne, mivel komplexitasaban magasan veri a regi strategiai jatekokat.
  • Jakuza001
    Javaslom hogy menj a suliba ujra beiratkozni az olvasas orakra.
    Elfelejtettem te meg bolcsodes szinvonalon leledzel, igy ez szamodra nehezkes lenne. :D

De csak neked megismetelve. Felidezheted a #14774 hozzaszolast, ahol mindossze belett mutatva, hogy milyen erdekes, hogy a TW-t itt fikazzak egyesek, mikozben a strategiai jatekok kifujnak a youtubes linkben szereplo jatekfelekkel konzolon.

Vegul is ezt te akar nevezheted osszehasonlitasi alapnak is, ha ugy tetszik. :D
  • Sir Quno Jedi
    Az is igaz, hogy vannak RTS átiratok konzolokra is, sőt van ami multiplatformba 1xrre jelenik meg, de nem jellemző, mert egér nélkül szvsz. nem az igazi. Persze meg lehet oldani itt is, de minek.
  • Sir Quno Jedi
    Én mondjuk toltam éveket vérstratégiákat is (mint pl. Panzer General 1), meg utóbbi években főleg RTS-eket (ActofWar+High Treason, C&C:ZH stb.) de mégsem éreztem azt, hogy egy konzolos taktikai játékban kevésbé kéne gondolkodni, vagy tervezni, mint egy ilyenben. Ész kell mindkét stílushoz egy szint felett, de nem kevés.
  • Seth
    TW-hez hasonlítható esetleg a Kessen sorozat még PS2 korszakból, illetve a Romance of the Three Kingdom című szappanopera
  • dronkZero
    Sztem az érdekesebb kérdés, hogy mit tekintünk olyan játéknak, amihez "ész kell"?

Adok egy definíciót, finomítsuk:
    "Olyan játék, ahol 1 percnél többet kell előre tervezni, illetve a közvetlen problémák megoldásán túl még sok mindent kell észben tartani a játékhoz".

Ebből a szempontból kiesik az FPS-ek 90%-a, a tisztán akciójátékok, a reflexjátékok, a verekedős játékok, és az autósok. Marad a taktikai, a stratégiai, az összetettebb FPS-ek, az RPG-k jó része, a kalandjátékok és a bonyolultabb szimulátorok.
    A puzzle játékokat ketté kéne választani a tényleg gondolkodós logikai és a primitív (Zuma, Peggle, Tetris) esetekre.
  • Totti5
    Tibériumba még agybajt kaptam a szar irányítástól és a szar interfésztől, a RA3ba már egész kellemes vót, igaz még mindig a HW azetalon, de az direkt kontrollerre készült.
  • Totti5
    Dögöljek meg ha leszoltam, vagy egyátalán írtam valamit a TWről, ami negatív lenne. Ha meg nem lehet összehasonlítani, akkor mi a kurva életért tetted te azt?

Fejezd be, ennek nincs semmi értelme, vagy ha már fikázod a konzolt, akkor úgy tedd hogy azaonos dolgokat hasonltasz össze. Igen igazad van okostojás hogy nincs konzolra TW és valszeg nem is lesz.

• Ry0K3N
    kávéskanállal is lehet levest enni
  • Sir Quno Jedi
    Az SRPG-k többsége tényleg taktikai játék és nem stratégiai. Az más kérdés, hogy egy Disgaea épp annyi, ha nem kétszer annyi agyalást igényel egy idő után, mint egy TW. Nyilván nem lehet őket összehasonlítani sem, mert egyik alma, másik villamos.
  • Ry0K3N
    yahooo im a rockstaaar red blue blue red mélyeség az aztán van bizony benne
  • Jakuza001
    Beszelhetsz felre oreg. Hiszen szerinted azok nem is trategiai jatekok ? Ilyenkor olyan gyporsan elsiklasz a marhasagaid felett. Pedig egy szegyen, hogy itt akarod osztani az eszt arrol, amihoz kb szellentesed sincs.

Most mar az a bajod ha osszehasonlitjak oket. :D Igen ez a ti bajotok, mert mas strategiaval nem igazan lehet osszehasonlitani a TW-t, hiszen ilyen konzolon nincs, csak par PCs atirat.
    De visszaterve az alapkerdeshez, bizony ilyen fostos strategiai jatekok vannak csak konzolra es szegyen, hogy lemerik szarozni ezekutan egy TW-t, es ha visszamennenk par honapot az uzenetek kozott.
    Te3 is osztottad errol az eszt, mikozben le is irtad, hogy sose jatszottal a TW-vel.
    Csak akkor azt nem tudom milyen elvtol vezerelve probaljatok lehuzni egy olyan jatekot, amiert a konzolosok evek ota atiratokert rinyalnak.

• Totti5
    "ráadásul kontrollerrel nem lehet józanul"

Erre reagáltam, amúgy nem lett a szivem csücske, de élveztem azért.
  • Totti5
    "hogy leszarozod a TW-t es a strategiai jatekokat."

TW-t elég nehéz odatenni egy taktiki RPG mellé, mert a TW tudtommal nem RPG. A lényeg ez, erről volt szó, amúgy nem írt behatárolást, csak azt hogy stratégia játék, ami bő fogalom, de akkor a stratégia legyen stratégia és nem pedig RPG meg minden mással vegyített dolog.
  • Ry0K3N
    Mondtam én olyat hogy a nehézséggel van a gond? a körítéssel van a gond és a játékmenettel