A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézzük milyen nagy nevek jöttek most konzolra a napokban.
Castlevania - volt demo elõtte
Ensalved - volt demo elõtte
Star Wars FU2 - tegnap került fel a demo
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Azaz ott tartunk, hogy a silány játékokkal nagyon-nagyon sok játékost elüldöztek, és most sírnak, hogy biztos a warez. Pedig elsõsorban nem az, hanem a silányság az ok.
Kedvenc példám; NFS.
Nem zavar, ha egy autós játéknak nincs fizikája, matchbox-tologatás a szõnyegen; nem veszem meg. Az zavar viszont, hogy az a sorozat, amiben volt fizika, átmegy szánkózásba. KÖNYÖRGÖM! MIÉRT?
Szeretem a Tomb Raidert. Szeretem a túlélõ horrort. De a Tomb Raider nem Túlélõ horror!!! Most, ha minden igaz, az lesz. Meg fogom lesni, de elõre fázok tõle. Nem értem a logikáját a dolognak, miért kell egy kalandjátékból valami egészen mást csinálni?
Imádom a GTA sorozatot. De a GTA4 ÓRIÁSI csalódást okozott. Például azzal, hogy a high textúrákból lekonvertálták a medium textúrákat, újrarajzolás helyett. Vagy az, hogy konzolon 0,5Gb Ram elég, PC-n 6! kell hozzá. Amibõl 2 a videokártyába. Az pedig hab a tortán, hogy nem is volt a játék megjelenésekor 2G-s videokártya, 2 db kellett volna hozzá, azt pedig a játék nem támogatta....
És az a gond, hogy ezt estig írhatnám. Csodálkozunk azon, hogy PC nincsenek milliós eladások? Fogjuk pusztán a warezra? Akkor szerintem hibázunk.
http://www.freetvmaci.info/
nem megfogható dolgot lopsz így hanem "szellemi alkotást".
hiába csak megnézed, megnézem énis.
a demo az annyival másabb hogy azt õk jogilag engedélyezik hogy a játék azon részeit kipróbálhatod, a fullban nincs pl engedélyed hogy ingyen kipróbálhass olyat amit a demo-bol kihagynak pl.
szóval nehéz jogilag megfogni, de ez így helyes.
az egy másik dolog hogy demo-t nem adnak ki.
nem?
Azaz, Mert hülye azért nem vagyok. Életemben nem loptam. (Néhány kölyökkori csínyt leszámítva) Viszont, ha arról van szó, hogy lopok, vagy meglopjanak... Ráadásul egy amúgy is nálam jóval gazdagabb lopjon meg... nem is gondolkodom a választási lehetõségeken.
Ráadásként, ha a termék tetszik, megveszem, ha nem tetszik letörlöm, hiszen miért játszanék azzal, ami nem tetszik? Így károsult NINCS.
Rengeteg warezos pedig nem is játszana, ha nem lenne warez, mert pénzt alapból nem ad ki szoftverre, tehát károsult megint nincs...
Igen, azzal tisztába kell hozni az embereket, hogy a szoftver nincs ingyen, és ellopni bûn, viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy lopáshoz károsult is kell. Tehát az önvédelmi warez lopás ugyan, de bocsánatos bûn, addig, míg a marketing gépezet a jelenlegi formájában mûködik. Azaz alig palástolt hazugságokkal próbálnak vásárlásra ösztönözni. Aki meg amúgy sem venne szoftvert, nem okoz bevétel kiesést, tehát lopni lop, de károsult megint nincs. (Konkrét értelemben, hiszen valamilyen szinten, természetesen van)
Az pedig, aki megengedhetné magának, de sportból warezol, menjen az anyja pics@jába. De szerintem ezek vannak a legkevesebben.
Mert szerintem nem zavarta volna õket ha a warezból kb 500000 emberbõl 450000 meg is vette volna, csak mondok egy hülye példát, de itt legtöbb esetben milliókról van szó.
Ezt hivjak becsuletnek.
Ha a jetak kiado tisztesseges a rajongoikkal szemben, akkor altalaban visszakapjak.
Na de mi tortenik akkor amikor minden fizetett mediaban egyebb helyen toljak a hazugsagokat egy jatekrol ? Kiprobalni nincs eselyed, majd amikor megveszed akkor kiderul, hogy atvagtak mint szart a palankon.
Na ezert nem erdemes manapsag kiprobalas nelkul barmit is megvenni.
Amiota elszaporodott a sok konzolos ceg es az egesz piacot uralo multik a jatekpiacon ez tortenik.
A te jogod, hogy elelmes vagy e vagy hagyod magad megvezetni.
Ezeket az embereket hivjuk hulyeknek.
Persze lehetsz hulye is
Van az embernek egy olyan tulajdonsága, ha ingyen megszerezhet valamit, akkor nem fizet érte. Erre jó, ha kiváló multiplayer van egy játékban, mert akkor kénytelen megvenni az ember, ha játszani akar. Persze van egy-két minõségi single player játék is, de itt már csak az emberek becsületére lehet alapozni illetve a megfelelõ terméktámogatásra.
Rengeteg jatek fel van fujva mint egy lufi a mediakban es egyeb helyeken, kozben egy nagy fos es ha kitudna a felhasznalo probalni meg se venne.
Viszont sajnos ott tartunk, hogy a warez a demo, mert demókat ritkán adnak ki (oké most az elmúlt 2 hónap kivétel, jött ki pár demó), tapasztalatból tudom, hogy NEM SZABAD úgy játékot venni, hogy nem próbálod ki elõtte. A bullshotok, az idétlen gameplayek, trailerek, ezek csak marketing elemek, ezekbõl nem tudod, mit is fogsz kapni, csak nagyjából. Muszáj elõtte belekóstolni, sajnos vettem úgy 3x játékot, hogy nem próbáltam ki elõtte a warezt és persze nem azt kaptam, amit vártam. Persze a warez lopás, de vagy lopsz, hogy kipróbáld, vagy át leszel verve.
A történeted pedig érdekes és szomorú. Miféle emberekkel haverkodtál te?
A warez az nem próba, az lopás, nem kell ferdíteni a demo a próba.
Sokan tökre jól ki tudják így magyarázni hogy én nem loptam csak megnéztem ingyen a full játékot szar és nem veszem meg. Jah eszébe se volt, de az utána kurvaélet hogy ingyen végigtólja 1x a játékot.
Pont ezaz a LEHETÕSÉG csak 1x volt NEM UTÓLAG KELL FEJHEZ kAPNI HOGY MAJD HA LESZNEK MINÕSÉGI JÁTÉKOK.
Elõször kellett volna gondolkodni mindenkinek, mostmár csezhetjük.
Ez olyan mint a haverom. Elugrott régebben hozzám volt egy PS-em. meg a haverja is ...játszogattunk kimentem megkinálni õket piával.
A mocskos geci meg a táskájában egy rossz állapotban lévõ gépre kicserélte az enyémét, de hülyének nézett hogy majd nem veszem észre.
Észrevettem 1 lehetõsége volt a haverságra eljátszotta. mitgondolsz azota hányszor lett újra a haverom?
És akkor most mi van? Egyszerûen, neked, és a kiadóknak fel kellene fognotok, hogy a warez NAGY RÉSZE nem lopás, PRÓBA. Ha az alkotás megérdemli, próba után megvesszük. The Witchert például demó után azonnal megvettem, mert sikerült már azzal is meggyõzni. Nem is bántam meg. GTA4-et elõrendeltem, de szerencsémre késett annyit a kiszállítás, hogy ki tudtam próbálni. Azonnal lemondtam. Most már az is megvan. Így utólag még azt a 4 ropit is bánom, amit havernak adtam érte.
Warez mindig is probléma lesz. Viszont, ha majd minõségi játékok fognak készülni, akkor úgy is csak az fog warezolni, aki amúgy sem venné meg. Addig pedig a béka segge alatt maradnak az eladások. Mert éves szinten 3-4 játékra sokan már gépet sem tartanak fent.
elmész dolgozni. hajtasz hajtasz, kapsz minimál fizetést és 1-2 éév után minimum már ugy mész dolgozni hogy beleszarsz mindenbe.
megvetted a Mirrors Edge-t? nem lewarezoltad errõl ennyit akkor mi a ráknak erõlködjenek új bizonytalan alkotásokkal?
hogy õszinte legyek megértem a fejlesztõket nem vagyok pénzéhes de ha a munkámat nem tartanák tiszteletben magasról beleszarnék a munkámba énis.
szóval nem csodálkozok én már ezen.
1; Eddig is tudtuk, hogy ki lehet hajolni fedezékbõl, konzolon is. (GTA4 mondjuk) Megint másik tészta, hogy azért nincs benne sok játékban, mert ha a következõbe majd beleteszik, ismét el lehet adni, mint újítást, és akkor nem kell valódi újításon törni a fejüket szegény fejlesztõknek.
2; A sok nem-vásárlónak ebbõl lett elege, ezért nem vásárol, nem a warez miatt. (Az is ok, csak nem ebben a mértékben, attól még lehetne normális eladásokat produkálni, akár melyik platformon) Viszont konzolon ezzel együtt is fogynak a játékok, ugyan annyi warez mellett, nem csoda, ha sokan úgy gondoljuk, hogy az átlag konzol-pistike sík hülye, hogy ilyen trükkökkel meg lehet etetni. (természetesen tisztelet a kivételnek) De ma (sajnos) átlag amerikai hülyegyerekeknek készül a legtöbb játék, és ez meg is látszik rajtuk. Nem csoda, hogy a kicsit is "felnõttebb" PC user, lekapja, megnézi, majd TÖRLI A GE.IBE azonnal mert megint egy sz@rt akartak eladni neki, súlyos pénzekért. Aztán a kiadó sírdogál egy keveset a warez miatt sok idióta bekajálja, pedig inkább készítenének normális játékokat, élbõl lenne eladás, nem csak konzolon, PC-n is...
összekeversz valakivel.
Mit jósoltatok meg? hogy jönnek a portok? hát ez elõre látható volt hogy bekövetkezik nem egy hirben lehetett olvasni hogy fejlesztõkmennek tönkre a warezban és a konzolok még akkor sehol nemvoltak. ennyi ez nem a ps3 meg x360-al kezdõdött.
ezt kéne elsõsorban megérteni. a szemszög nem jó.
Nem a konzolok végett hanyagolják a pc-t, hanem a pc-tõl elhidegült fejlesztõk menekültek a konzolokhoz. nem mindegy.
Nekem senki de a földön egy ember ne akarja megmagyarázni azt hogy azért él a pc jóformán portokból mert léteznek konzolok, ha én fejlesztõ lennék és pc-re fejlesztenék egy játékot és lenne jövökép hogy majd fog fogyni, akkor 5 konzol se tudna eltántoritani.
egyszerûen nem mernek kockáztatni a bukást illetõen. még így is necces, mert konzolon is kezd a warez elterjedni.
Csak egyszeruen elegunk van az olyan konzolos hulyekbol, akik ket IQ-val nem tudjak felfogni, hogy a minoseg hol kezdodik es kar terelni azzal, hogy most mar van kihajolas a jatekban, mikor mar reg megjosoltuk, hogy mi kovetkezik, persze az olyan okosoknak mint ti, akkor is a mi velemnyeunk volt a hulyseseg.
Igaz meg egy ertelmes dolgot nem mondtatok tottival az elen.
Azt amikor minden beigazolodik amiket felvetunk, akkor folytatjatok a hulyeseget masra terelve a temat.
Ez a konzolos generacio. Igenytelen jatekokat istenittenek es megelegednek par grafikus effectel, mikozben a legtobb jatek jo ha kozepest er, mint a GTA IV amitol elvoltatok ajulva.
Nem is kell felhánytorgatni jobb a béke.
De ha most azt mondod, hogy a mai játékok nagy része nem igényel nagy agytevékenységet és én erre beírok egy címet, ami mégis igényel, akkor mi van?
Semmi. Mert egy fecske nem csinál nyarat. Nem akarom Tottit megbántani, de élek a gyanúperrel, hogy csak azért írta be, hogy újraindítsa a vitát.
Nem érthetõ mit írtam, nem azért hogy vitázzak, de a mi halandók világában ez volt a lényeg:
1. sokan jöttek hogy konzol buta egyszerû nincs kihajolás
2. totti írt egy kibaszott példát, nem azt hogy a medal egy kurvajó játék, csak mert KIVITELEZHETÕ IRÁNYÍTÁS szempontjából, hogy meik csapat mien minõségben hol mikor merre használja fel az EGY MÁSIK TÉMA!
3. Encore (isten ments hogy ezzel megsértsem) irta erre hogy a Medal of Honor mekkora szar.
IGAZA VAN mert egy hulladék, de nem ez volt a lényege totti hsz.-nak amire VÁLASZT adott.
És az hogy szar a Medal of Honor meg hogy ellenérzésed van a bluros effectekkel, az egy egyéni szocprobléma.
Azoknak akik "grafbusik" nem való konzol, nem is vitatta senki, mint már 1000x le lett írva a fejleszõk ha akarnák fejleszthetnének külön pc-re csak minõségi pixelgrafos cuccokat. DE NEM TESZIK. nem a konzolosok miatt pártoltak át a fejlesztõk.
2 okból.
1. kurvasok a warez
2. Pénz-pénz-pénz.
Próbálkoztak már a fejlesztõk közül, de hiába tök felesleges már csak dacból se képessek a pc-sek pénzt kiadni játékért, egyszerûbb itt a topikokban szapulni hogy mekkora szar az élet és mindenért sírni. Talán nem kellene ennyit töltögetni és akkor még azok a fejlesztõk se léptek volna le akik régebben még PC-re adtak többet.
Most meg mi van fogy 40-50ezer darab pc-n egy jobb címbõl?
ha sok causal játékos is van konzolon az nem kifogás ha a jó játékokat eddig fogyasztották volna a warezosok, nincs az a fejlesztõ aki elment volna a pc-tõl.
Így meg nem tudnak mit kezdeni a sok hekkerrel, kitaláltáka dlc-ket meg a sok nyomorult nagyobb névbõl csináltak kókler kínai játékot és azzal is ezekszerint ugyanúgy megkeresik azt a 40-50ezer darabos bevételt.
kár itt sírni egyfolytában ezen szerintem.
Sokszor olyan akaratos vagy hogy sokszor azt hiszem ezt pénzért csinálod. 😊
De ez is mind1. Sok játékból még az is sok. Most például Witcherezek újra, és minden percét élvezem. Valahogy látszik, érzõdik a játékon, hogy játékot, nem csak pénzt akartak csinálni. És én ezt hiányolom mostanság. De nagyon...
Nem veletlenul irta Encore, hogy a szinvonal a szar, nem azert mert nincs kihajlas.
De neked, hogy feltudd vegre fogni, megjegyzem halkan, hogy minnel tobb apro kis plusz van a jatekban annal szinvonalasabb.
De ezt te hogy is tudnad felfogni, hiszen eleg egy kis motion blur az aszfalton es mar nyomatod a dumat, hogy micsoda jatek.
Ne is válaszolj, biztosan csak én öregszem....
Csak a Darknessel játszottam a felsoroltak közül.
de én arra gondoltam hogy régi ps1-en is talán lehet találni.
de igen már ps2-õn voltak ien kihajolós cuccok illetve újabb generáción is:
nekem ezekben rémlik kihajlás ->
Fear, Rainbow 6 Vegas, Call of Duty-k, The Darkness, Medal of Honor-ok (inkább az Airborne) meg pár gagyi aminek nem jut eszembe a neve.
volt egy a Fear-hez eszméletlen hasonlító kommandós fps is, csak picit gagyibb volt.
node lényegtelen is. van kihajolás és kész.
DAnak most fogok nekiállni, mert az ölembe pottyan egy példány, majd kiderül hogy tetszeni fog e vagy nem. Pénzt nem adtam volna érte, mert annyira nem érdekel, de ki tudja mi sül ki belõle.
Én csak a pécés fórumba látom ( mert csak SGn fórumozok és a konzolos részlegbe tized annyi a hsz ) hogy minden méteren megy az elakadás, még anno a Preynél voltak gondok sokaknak ami megnevettetõ volt ( kockából kijutás ), most erre mit lehet mondani? nyilván az megy ki alt+tabzozni és sírni aki meg sem próbál továbbjutni, de most ebbõl messzemenõ következtetéseket levonni kár. Biztos vagyok benne hogy õk egy kisebb réteg, akik semmire sem képesek. A! játékosok pedig megoldanak ( majdnem )minden akadályt a játékokban, amig az nem frusztráló.
Totti azért írta mert sokan rinyálnak minden kis szarért, többek közt hogy szar a konzol mert nincs az fps-ekbe kihajlás.
Erre irta hogy van, nem azt hogy a játék isjó, csak köze nincs amozdulatokhoz hogy konzol vagy pc.
mindössze arról szól az egész komment hogy ha akarnák tehetnének a játékba.
pc-n is gombokkal irányitják a játékokat, konzolon is mûanyag gombokkal játszanak.
semmi nem megvalósithatatlan funkcionálissan konzolokra. PC-re lehet szebb grafikát. De a kihajolás a hasalás fps-ekben pl amiket manapság olvastam kifogásnak egy nagy hülyeség.
És nem most jöttek rá konzolon a kihajolásra, régi játékokban is volt már, szerintem ps-re is találni.
EAnak még a médiát sem sikerült felvásárolnia mert kapott 6 pontokat is a legnevesebb szájtoktól... ejnye.
nem szoktam találgatni ha eddig nem tûnt volna fel, az epictõl nyilatkozta valaki, õ szerintük azért ilyen az arány mert túl nehéz volt
"
Amit a KZrõl írtam az igaz, kár ragozni, ez a valóság... abból 1 milla ment el "
legalább elolvastad volna a cikket amirõl vitatkozunk, a játékot több mint 3 millióan vásárolták meg a játék producere szerint
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Amit a KZrõl írtam az igaz, kár ragozni, ez a valóság... abból 1 milla ment el és a fele tolta le, a GeoW2bõl 5 milla.
Nem is ez a baj, hanem elkezdett egyszeru lenni mint a faek a vonalvezetes teren.
Szep meg jo volt az Underworld is, de a jatekosokat mar annyira linearisan rakenyszeritette a helyes utra a feladat megoldasoknal, hogy nem is kellett nagyon kombinalni.
Az elso reszekben meg volt kihivas, hogy vajon melyik szobaban hol keresem egy teljesen mashol levo szobanak a megoldasat vagy a tovabbjutast.
Most meg mar a szobabol/barlanbol/helysegbol etc. se kell kimenni.
Egyszerusitettek a faek jatekosoknak, mint pl Totti, aki keptelen a bonyolultabb osszetettsegu megoldasokkal megbirkozni. 😄