17438
  • Totti5
    Csből évente eladnak 10 milliót?
  • [HUN]FaTaL
    CS népszerűbb.
  • Totti5
    COD torony magasan a legnépszerűbb FPS. Valamit csak tud...
  • [HUN]FaTaL
    Nagyjából rohadtul nem, ha már ennyire játékhoz akarod kötni akkor az összes FPS Wolf 3D klón.
  • vato loco
    A COD is csak egy iparosmunka, a Stalker ami ebben a műfajban az ász. A Quake szintén újat hozott a játékok világába, ezért megérdemelten vált fogalommá, akár tetszik, akár nem. Nagyjából az összes FPS-t hívhatjuk Quake klónnak.
  • Chris Redfield
    Jó a banner.
  • High end PC #15702
  • shaddam
    Szar a banner
  • High end PC #15700
    Ha lesz időm, nekiesek, közben az egyik fórumtársatok is küldött egyet, addig beteszem azt.
  • Jakuza001
    *manner : jav. banner.
  • Jakuza001
    Nem kell valami csicsas bannert kesziteni.

Javaslom pl figyelmedbe. http://www.flash-banner-creator.com/

Eleg ha slideshow szeruen beteszed a jatekok kepeit.

Adtam m7ultkor meg a 2011-es utana levo evben megjeleno jatekok kepeirol siteot is.

http://adrianwerner.wordpress.com/2011-games/

Kismillio kep van rajta jo minosegben. Ahogy nezem nem is nagy meretuek, bar egy kicsit jobban le kell kicsinyiteni oket.
    Egymas melle teszel ket kepet, akkor nem lesz elnyujtva a kep a manner se lesz tul magas es szeles es csinalsz egy szep slideshowt.
    Kb. ennyi. Nem kell tulvarialni. Esetleg akarod meg egy kicsit csicsazni, akkor keretnek keresel egyolyan kepet, mint a mostani bannerben a harom egymas melle tett monitor es abba helyezed a el a slideshowt. Nem kell tullihegni a dolgot, valami egyszeru boven eleg ide.
  • High end PC #15697
    Egyébként meg, ha itt lettél volna, a többség erre szavazott: legyen minden olyan, mint régen. Akkor meg most miért is szurkálódsz?
  • High end PC #15696
    Konkrétan ha visszaolvasnál, látnád, hogy a többségnek nem tetszett, szinte semmi sem, az RSS sem, amit még a modikkal is kiszedettek
    Ez a "csináld meg a bannert rendesen" szöveg meg tetszik, mi az, hogy rendesen? Látod, még csak azt sem mondod el, hogy szerinted milyennek kéne lennie, csak felelősségre vonsz egyből. Azt kéne észrevenned, hogy a hozzáállással nálad vannak gondok, ne haragudj, de én így gondolom.
  • Micsu
    Szánalmas hozzáállás

ha vállaltad addig csinálni kell, mindenkinek nem fog tetszeni de most ha 2en beírják hogy szar és te leveszed az a legcsicskább megoldás a való életben ilyenre nem nagyon lesz lehetőséged
    csináld meg az rrst úgy ahogy volt + csinálj egy rendes bannert
  • High end PC #15694
    Leszedtem minden szkriptet, mert akármit is csináltam, mindig valakik köpködtek, hogy mennyire szar. Hát leszedtem mindent, én megmondtam, ha valaki tud jobbat, csinálja meg, beteszem. Azóta persze nagy a csend.
    Többszöri kérdés után sem érkezett még egy banner javaslat sem, ez is csak azért van kint, csak hogy legyen valami, akkor meg mit vársz tőlem? A dolog már rég befuccsolt. Gondolod, átadom a HG felelősséget, csak kérned kell.
  • Micsu
    highend: nah ez lett a nagy topkiújítás?
  • Jakuza001
    Az a gaz az 1v1-el a quakeben aki elobb tudja megkaparintani a strat pontokon a cuccokat az nyer azonos kepessegu jatekosok kozott, gyakorlatilag utana a spawn pontokat tamadjak meg es gyakorlatilag folytonosan lehet kiloni az ellenfelet.
    A csoportos stuffok jobbak nagy palyakon, ott kevesbe lehet ezt megcsinalni.
  • kissssss
  • lolSL
    volt? :)
    tegnapról:
  • kissssss
    (Ezt mondom én is, hogy más kategória, felesleges egymáshoz hasonlítgatni őket.)

na végre már elhangzott a lényeg

amúgy képen jól összefoglaltad a lényeg csak a gond az hogy még mindig sokan keverik a különböző játék kategóriákat de legfőképpen a hibrid keverék játékokat mint az előbb említett Deus Ex vagy System Shock
  • dronkZero
    Ami meg nem kiherélt és semmilyen tekintetben sem marad le a "nemhibrid" kategóriától, az meg a többségnek magas.
    Lásd egységsugarú júzer vs Deus Ex.
  • dronkZero
    Ezt mondom én is, hogy más kategória, felesleges egymáshoz hasonlítgatni őket. A közös bennük az FPS nézet, azt' annyi.

Quake/UT/CS kvázi "ügyességi" FPS, kifejezetten kompetitív multira szánva. Fő erősségük a fegyverek, a mozgás és a multi játékmenet. Általában látványosak és feszegetik a határokat, azon egyszerű oknál fogva, hogy az engine-t fejlesztik singleplayer tartalom helyett. Nem szoktuk "klasszikusnak" nevezni őket, inkább a "mérföldkő" a találóbb. Már csak azért is, mert egy-egy jobban sikerült engine-t viszontlátunk tucatnyi egyéb játékban is.

Deus Ex, System Shock FPS-RPG, erős sztorival, sok kalandjáték és RPG elemmel. Jellemzően a grafika majdnem egy teljes generációval le van maradva, mert a licenszelt engine elavul, mire feltöltik tartalommal. Ezek közül kerülnek ki a klasszikusok, ebben a kategóriában lehet olyat mutatni, ami új, összetett, vagy csak nagyon jól eltalált.

És vannak a CoD féle interaktív filmek, szimpla, egysíkú, lineáris FPS-ek, amik látványosak, a sztorijuk van előtérben, de sablonos, és maga a játék egyszerű, mint a faék. Nem techdemó, mert szinte mindegyik már meglévő, licenszelt engine-t használ, meg nem is "komoly" játék, semmi olyat nem villant, amit ne láttunk volna már valahol. Ez a kategória a "korrekt iparosmunka". Általában egy szezont érnek meg, aztán elfelejtődnek.
  • Totti5
    "Ezek mufajukban magasan kenterbe verik a quake fele jatekokat."

A hybrid játékok lehet hogy kenterbe vernek mindent max valakinek az álmában, mert pont az egyik stílus elemit sem használja úgy ahogy direkt egy olyan stílusra írt játék.

ME mint RPG kiherélt és kevés, mint TPS körülményesebb minden téren mint pl egy GeoW. Ettől függletenül és a hibák ellenére egy nagyon jó játék, de semmi értelme hasonlítgani máshoz, mert sok elemében elvárzik, az a mások TPS játék meg attól nem rosszabb egy fikarcnyit sem mert abba nincs egy gramm RPG elem sem.

Az éremnek két oldala van.
  • Micsu
    de szép is mikor szart a szárral hasonlítjátok össze

egyik multi fps akció-reflex játék, nem annyira összetett mint egy deus ex, de abba beleölhetek 1000 órát is, úgy hogy fejlődöm, deus exbe 100at négy végigjátszással
  • Jakuza001
    dronkZero en inkabb ugy fogalmaznek a Quake/UT az mas, de teljesen egyetertek a mondandoddal.
    Ha kepesegeiben lekellene irni, akkor azt mondanam, ilyenek a konzolos FPSek tobbsege egy ket kiveteltol eltekintve, az hogy atvezeto filmek is vannak gyakorlatolag lenyegtelen. Gyakorlatilag arcadenek FPSnek neveznem a Quake jellegu jatekokat.

Minnel gyorsabban reagalni es szetloni mindent, vagy bar mas stilus a verekedos jatekok is hasonlo elven mukodnek.

Nyomogasd minnel gyorsabban a gombot reagalj minnel gyorsabban a tortenet vagy meg a keves szellemi aktivitas is lenyegtelen hozza.

Szinte reflexbol jatszik a jatekos nem is nagyon van ideje masra odafigyelni.

A Deus Ex teljesen mas, ott ez nem eleg. Mondhattam volna a System Shockot is de ezek a jatekok mar RPG elemekkel is buszkelkedhetnek, igy puszta FPSnek nevezni oket azert nem egeszen valos kijelentes.
    Viszont nem is RPG-k igy nehez besorolni oket, lasd Mass Effect.
    Jellemezhetnenk RPG-akcio-FPS hybrideknek.

Ezek mufajukban magasan kenterbe verik a quake fele jatekokat.
  • Micsu
    "Amúgy sem a játék eladásából, hanem az engine licenszekből élnek."

ez nem igaz mert hozott a konyhára bőven eladás is, IDnél ált jól fogyott minden
  • dronkZero
    Q3-ra jöttek rá az IDnél, hogy ami munkát a singleplayerbe ölnek, az totálisan felesleges, jó esetben is csak egy erős közepesre képesek, és hogy az embereket Quake esetében csak a multi érdekli. Amúgy sem a játék eladásából, hanem az engine licenszekből élnek.

A Csé nem készült semminek, egy fegyverbuzi hobbiprodzsektje volt, és ez erősen meg is látszik rajta. Csak mivel igen komoly piaci rést töltött be, elképesztően népszerű lett, minden hibája ellenére.
  • [HUN]FaTaL
    Bizony. :)

UT99 multija számomra mai napig verhetetlen, egyik későbbi rész sem tudta még csak megközelíteni sem, talán az UT3, de az sem az igazi. :) Quake CTFje szerintem borzasztó gyenge.
  • Totti5
    Az örök kérdés és vita Quake vagy Unreal:) Unrealból pint a single tetszett, a multi meg kerültem mint a pestist.
  • Micsu
    Q3 volt a legjobb, multiban rengeteget toltam, nigmamaren botok ellen se jelentett gondot
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem az UT jobb volt, mint a Q3, sokkal változatosabb volt, persze ez egyéni vélemény. :)
  • Totti5
    Azért a Q3 igen komoly esport játék (volt), mert maga a játék balansz, pályák, játékmenet jóval túlmutatott a társainál. Értékelhető single az nem volt benne valóban, de nem is arra készült, ahogy pl a Csé sem.
  • Jakuza001
    Igen kb.
    Sok "szart" lelehet ilyen embereknek tolni szivlapattal a torkan.
    Par reklamban elkezdenek valamit hypeolni es a sok kis bugyuta ember maris szalad a boltba, aztan a mikor rajon nem is olyan jo, nehogy hulyenek nezzek, inkabb elhallgatja, hogy amit vett az kozepes minoseg es nem extrahypermegaüber stuff, ahogyan leirtak.

Nem veletlen amugy, hogy most mar europaban is mennyire butulnak le az emberek. Lassan tiszta amerika.
  • Micsu
    whehe, érdekes cikk, szerzője csak a felszínt kapargatja, teli van baromságokkal de van benne igazság is - az ok hogy ha kompromisszum akkor konzol de nem kell úgy beállítani mint ha csúcsplatform lenne hibamentesen, a jövő meg nem a konzoloké hanem az onlivehoz hasonló rendszereké, bár ha a sony playstation néven ad ki hasonlót azt is konzolnak fogják egyesek nevezni
  • dronkZero
    Ja, hát amikor az emberből főállású konzumidióta válik, akkor vesz egy konzolt is. Ez tiszta sor.
  • dronkZero
    A hype megjelenés ELŐTTI dolog, ezért már csak definíció szerint sem alkalmazható a kifejezés a Deus Ex-re. Némi hype volt előtte, mer Warren Spector ezt-azt már letett előtte az asztalra, de pl engem teljesen váratlanul érintett anno, nem hallottam róla előtte.

Egyébként abban igazad van, hogy a többség igénytelen, leszarja a sztorit, a játékmechanikát, meg a pályaszerkesztést, csak az agyatlan hent érdekli, de az a helyzet, hogy nem az agyatlan tömegcikkek válnak játéktörténelmi klasszikussá.
    És a Deus Ex klasszikussá vált, ha tetszik, ha nem, elért egy olyan szintet, amit pl egy CoD soha nem fog.

A Quake minden része techdemo, grafikát és netkódot villant, de a játék maga, főleg a singleplayer része egy nagy nulla. Az engine mindig a technológiai maximumon van, de a játék csak egy buta körítés, hogy bemutathassák valamin az engine tudását. Együtt említeni a Deus Ex-szel nevetséges, az pont azon tekintetben a leggyengébb, ahol a Quake villant, és abban a mezőnyben erős, ahol a Quake rajthoz sem áll.

Popoloushoz hasonlítani meg még ennél is nagyobb hülyeség.
  • Desiderata #15672
    Hogy lesz a PC-elitistából konzolos?
  • Totti5
    Igaz. Nem sokat játszottam vele. Ilyen vizuálisan előadott motorszerelés a GT5ben elvileg van, de az meg pályaautó.
  • Jakuza001
    Kb azert, mert a Vendetta Online egy nagy rakat fos, foleg az Elitehez merve.
    Akkor mar jatszik az ember az Eve onlinevel, de az sem ugyanaz mint maga az Elite volt.
  • High end PC #15669
    No mindegy, akkor is kipróbálom majd