17438
-
#3580 Nem ez a típus vagyok.
Bio-t 4 ért vettem, fémdobozosan, másodkézből, pl.
De ezek szerint nincs is vita, mert ezekszerint te is tudod, hogy én olcsóbban vásárolok.
Aláirom, neked olcsóbb a konzolod, mint átlagpistinek. Viszont nekem olcsóbb, mint neked. Te ésszel konzolozol, én ésszel PC-zek.
Tehát megint ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk. A PC olcsóbb, mint a konzol. Csavarhatjuk jobbról, csavarhatjuk balról, azonos feltételek esetén olcsóbb. Ennyi. -
Zóanagyvarázsló #3579 De ezt ő már a PC-s piacra mondta :) -
Zóanagyvarázsló #3578 Az emberek 90%-a nem a gerbaud-ban kávézik, míg az emberek 90%-a az 576-ból, és társaiból vásárol. Ez TÉNY.
Dehogyis, idehaza PC-n is, Boxon is a warez menő :)
Az okokba nem mennék bele, mert nem a témához tartozik.
Én azért belemegyek. Idehaza - és a régióban általában - még mindig a PC-s játékok fogynak jobban, ott jobban fel tudják pörgetni a piacot a forgalamzók. Vagy legalábbis ezt vélik.
Valahogy nagyon hülyén veszi ki magát az érv, hogy ne vegyük figyelembe a forgalom 90%-át lebonyolító boltokat mert drágák... Pláne egy árvitában....
1. Az a kérdés, hogy mennyiért elérhető egy termék szinte bárki számára. Engem nem érint, hogy Kovács Pista az éjjel-nappaliban teszi be a kosárba a kenyér mellé a játékait. Az az ő, és a hozzá hasonlóak dolga. Ha az ember anyagi szempontok mentén mérlegesl két platform között, akkor azt a saját ismeretei függvényében teszi. Mi túlléptünk Kovács Pistán. Miért kellene őt követni?
2. PC-s hardvernél miért nem a legdrágább boltot nézzük árvitánál? Sokan költenek el sok pénzt hardverre is gazdaságtalanul, mégsem őket vesszük mércének.
3. MEz a jellegű árvita rendszerint abból robban ki, hogy konzolra 15-20 ezer Ft-ért kell játékot venni. Ez éppen akkora lózung, mely szerint évente 100 ezret rá kell költeni a PC-re, ha naprakész akar maradni az ember. Egyik sem igaz, mindkettőt jódolgában vagy tudatlanságában követi el az egyszeri fogyasztó. Egyik sem minta annak számára, aki spórolni akar, racionális összeget akar költenia hobbijára. (És az árvita éppen arról szól, hogy melyik hobbi hozható ki olcsóbban, s nem arról, hogy melyik drágábban.) -
#3577 "És mint mondtam, a másodkezes, külföldről rendelős, zugboltos hálózat"
szó nincs ilyenről, fóliás... -
#3576 Akkor te is ilyen 90%os beesek az első boltba típus vagy? az nembaj hogy 10 méterrel mellet 30%al olcsóbban megkapod, te megveszed ott...
Inkább megveszed a teszkóba 70ért azt a műszaki cikket, amit egy boltba megkapsz 50ért? csodás akkor vegyük a 70et alapul. -
#3575 Az emberek 90%-a nem a gerbaud-ban kávézik, míg az emberek 90%-a az 576-ból, és társaiból vásárol. Ez TÉNY. Egyébként a kisboltok, amikre hivatkoztok, már rég NAGYOK lennének. (kis árrés-több vásárló-több haszon) De valamiért nem így van. Az okokba nem mennék bele, mert nem a témához tartozik.
És mint mondtam, a másodkezes, külföldről rendelős, zugboltos hálózat PC-n is jelenvan. Ugyanakkora súllyal, mint konzolon.
Valahogy nagyon hülyén veszi ki magát az érv, hogy ne vegyük figyelembe a forgalom 90%-át lebonyolító boltokat mert drágák... Pláne egy árvitában.... -
#3574 Miért nem így van? Pár év és olyanok lesznek a PC játékok, mint a valóság. Csak addig lesz pár hardware generáció. -
#3573 téma marad, de nem a kiemelt helyen -
Zóanagyvarázsló #3572 Nem ügyeskedőkről volt szó, hanem konzolboltos árakról, szemben az 576 és társai lehúzásával (ezeket nem érdemes nézni, se "átlagba" beszámolni, ezzel az erővel a Gerbaud-ban fogyasztott kávét árát is alapul vehetjük egy büfénél). Vagy vannak ilyen PC-s boltok is? Egyről sem tudok, bár szükségem sincs rá.
A csere lehetősége megint más, ez tipikus konzoljátékos jellemző, mitn elhetőséggel érdemes vele számolni, ha spórolni akar az ember. PC-s játékok esetében tényleg nem jellemző.
Egyébként mindenki elismerte, hogy PC-re olcsóbb játékot venni, csak tényleg kár az eltúlzott árakkal dobálózni. -
#3571 2:45 percnél lévő lövést megnézném kontrollerrel :D -
Ry0K3N #3570 meg ha már halo akkor itt van ez -
#3569 azt hiszem ez azért magáért beszél ;) -
#3568 Mikor arról beszélünk, mi olcsóbb, akkor illik az átlagot nézni. Itt tulképp arról folyik a vita, hogy az ÁTLAGOS usernek mibe fáj a dolog. És az átlagos usernek ugyanannyiba van, mindkettő. Továbbmegyek. Volt szó olcsóbb helyekről, ahol 6-8-10-12 ért be lehet szerezni a konzolos gamékat, és aztán azt hasonlítottátok a BOLTI PC-s árakhoz. Pedig ez az iparág PC-n is jelen van. Tehát a konzolos ügyeskedőket hasonlítottátok az átlag PC-shez. Ha már "ügyeskedünk" akkor ahhoz hasonlítsunk...
én tapasztalatból jelenthetem ki, hogy a konzol bizony drágább. Akár ügyeskedünk, akár nem... -
Ry0K3N #3567 Nem szarok csak a reakcióidejük késik vagy 1-1,5 másodpercet. Túl sokat. -
Zóanagyvarázsló #3566 Tehát a kisebbség alapján próbálsz következtetni az egészre, ami bizony HIBA!
Fogalmam sincs, hogy ezt kinek szántad, de szerintem rossz oldalról közelíted meg. Nem az a lényeg, hogy sokan megveszik a túlárazott temréket (ők sokat költenek, így jártak), hanem az, hogy reális áron is lehetséges vásárolni. VGA-t is lehet olcsó kisker helyett 30%-kal drágább helyről vásárolni, lehet venni teszkós kamukonfigot is, de minek?
Főleg, ha már egyszer a régi hardverelemek eladása felmerült a topikban, akkor egy két kattintással történő vásárlás csak nem bonyolultabb. -
#3565 Hát azért instant heccsátok vannak.Én elfogadom,hogy egér az ideális,és hamarabb megszokható,de ez nem hasonlítható egy szimulátor kormány bill témával.Itt tudod kontrollálni milyen gyorsan rántod az elkenfélre,míg bill.-en nem tudod kontrtollálni,hogy félgáz,vagy padló. -
#3564 Nem egy távoli lövésnél látszik, hogy ló, és áthúzza a célponton...
Ennyi, egy legalább ennyire gyakorlott PC-s ellen, édes-kevés lenne.
Egy kérdés. Én el tudom fogadni, hogy autóshoz kormány, ugra-bugrihoz (ügyességi) konroller az IDEÁLIS, konzolosok miért nem tudják elfogadni, hogy FPS-hez az egér az ideális?
Megmondom őszintén. 1/2-1 órám van a haló3 ban. Nem tudtam megszokni. Mikor életemben elösször ültem FPS elé, az egeret 2 percig nem tartott megszokni... -
#3563 Ezt az fps-es témát hagyjuk,megszokás kérdése az egész.Itt egy videó,és ebben mindenki kontrollerel játszik.Nem mondanám őket szaroknak. -
#3562 Ezzel az érveléssel 1 gond van.
Az átlagos userek 90%-a bemegy a Tesco-ba, MM-ba, és leveszi a polcról 15-18 ezerért. Ha nem így lenne, nem ennyiért adnák Ők sem, Mert azért nem hülyék Ők sem....
Tehát a kisebbség alapján próbálsz következtetni az egészre, ami bizony HIBA!
Itt van az én példám. Egy éve vettem 220-ért gépet. A régi elment 60-ért. Öcsém ugyanakkor vett Mediában 50-ért (utolsó darab, azért volt annyi) Egy Box-ot. Mire megállt, 80-ban volt. A különbség 80 ezer forint. 10-12 játéknál ekkora különbség el is tűnik. Még 1-2 évig nem kell a gépemhez nyúlni, minden csont maxon szaladgál rajta, és gyanítom, míg a jelenlegi konzolok vannak piacon, max a PC-exkluzívok fogják megizzasztani. Mire cserélnem kell benne valamit, már akkora előnyben leszek pénzköltési szempontból, hogy még mindig én járok jobban anyagilag...
Egér kontra kontroller...
Szerintem a kontroller szükségmegoldás FPS-ekben. Lehet irányítani, lehet élvezni is, de nekem eddig nem jött össze. Ugyanúgy, ahogy egy Tomb Raidert szenvedés egérrel irányítani. Csak a különbség ismét árban van. Egy normális kontroller PC-hez 5-6 ropi, míg egy egér+bill konzolhoz, a többszöröse ennek. És azon nem érdemes vitázni melyik jobb az FPS-ekhez. Aki azt mondja hogy a kontroller legalább annyira jó, az talán magának sem vallja be, de nem mond igazat. -
rumkola #3561 Én is külföldről vásárolok. Itt MO.-on elképesztő lehúzás megy kereskedői részről.
Van nem is egy olyan cucc, amit ÖTÖD! áron veszek kintről. Ugyanazt, ami itthon boltban 5x annyi. -
Zóanagyvarázsló #3560 Sok oka lehet. A már említetteken túl például az, hogy sokan nincsenek tisztában a lehetőségeikkel (úgy netes vásárlásra alkalmas kártya, mint online üzletek ismerete terén), félnek attól, hogy esetleg "külföldiül" kell kommunikálniuk, netán tudják jól, hogy elég egyszer elkezdeni, utána vagyonokat költenének el így.
De mi sem egyszerűbb, mint számszerűen ellenőrizni példának a Royal Mail Airmail tarifáit. -
#3559 lehetoseg adott.. -
#3558 bazz akkor holnap meló -
#3557 Ejha. -
Ry0K3N #3556 Vasárnap. -
#3555 "Bantu néger mászni fára."
Mi van? -
#3554 Nem rossz link Goblin! Kár, hogy PC-s kínálat nem igen van. -
Ry0K3N #3553 Mert az átlagember nem teheti meg neki kényelmesebb a közelben lévő üzletbe bemenni és onan megvenni mint a póstai rendeléssel vesződnie. -
#3552 Nekem rengetegszer azért nem jött ki a PC World, mert a postás egy cetlit hagyott helyette "nem fért be a ládába" felirattal... -
#3551 sok esetben nem akar 2-3 napot varni egy uj jateknal...(en se)
ha meg raer akkor kintrol rendelek...
hasznalt jatekot meg innen szerzek általában -
#3550 mert a postás kettéhajtja az xboxot és beletömi a postaládába :D -
Ry0K3N #3549 Én majd Megathronra :P -
#3548 Aszondod? Akkor mi itt a probléma? Miért nem rendel mindenki külföldről? :) -
Zóanagyvarázsló #3547 Háát... engem nem győzött meg a stratégiájuk, de itt inkább hagyjuk, mert Goblin rosszul lesz! :) -
#3546 akkor a prohardveren van gianni, asszem -
Zóanagyvarázsló #3545 Igen, még az AC (mondhatnám UT3, de minek). Csak azt mondom, hogy rossz példa volt, hiszen egy 110k-s BD-vel felszerelt készülékről volt szó konkrétan, nem csupán konzolról. Ez csípte a szemem. -
rumkola #3544 mportal vagy 4 éve nem létezik
sajnos :((((
-
Zóanagyvarázsló #3543 3 ezer Ft-os postaköltségért kispolszkit feladnak Európából... -
#3542 Ebbe én nem akarok belemenni, legyen annyi hogy a PS3 gpu gyengébb mint az X gpu, és könnyebb is 360ra programozni ettől a multik valamivel szebbek, AAsabbak, és több fpsel mennek mint ps3on. Persze a PS3ból is kilehet hozni csodás dolgokat ( exluzívok ) sok évnyi fejlesztéssel, sok emberrel és sok pénzel ( MGS, KZ2, GT stb... ). -
#3541 hmm podolás :D