17438
  • Chocho
    Igaz, de lehetne rajta lazítani. Azért nem egy Orbiter vagy Plane-X lenne...
  • Ry0K3N
    mocskos Caldari :D
  • Krinyo
    azt én lesz*rom, csak a leviathan maradjon meg :D
  • Ry0K3N
    HD-ben a legjobb, szegény gallente mothership T_T
  • Dante73
    Szimulátort kihagytad. Akár rep, akár autószim, célhardware kell hozzá. Komoly kormányt, (G25) vagy komoly yostick (pedálokkal, gázkarral) csak pc-re van, ill ps3 hoz jó a G25, de azon nem tudok komoly(!!!) szimulátorról. Gondolok itt LFS-re, v M$ Flight-ra.
  • Krinyo
    azanyád ezt még nem is láttam
  • Ry0K3N
    ez jobb trailer ^^
  • Chocho
    Az attól függ... Ha mondjuk ez is olyan innovatív lenne a nagy szabadságával és a sok lehetőségével, mint a GTA, akkor lehetne belőle sztárjárék - még akár MMO köntösben is! Az irányítás még a konzoloknak is kedvezne...
  • Krinyo
    nem vagyok benne biztos hogy ez akkorát robbanna mostmár
  • Chocho
    Annak is az atyja. S az eredeti gárda ígérgeti a 4. részt, már 2001 óta. Azaz hét éve. Ja és nem jelentették, hogy nem készül! Mindig csak mondják, hogy "majd lesz", meg hogy "most picit szünetelünk, várunk, hogy nagyot robbanthassunk". Tiszta DNF.
  • Krinyo
    ez ilyen freespace szerű akkor
  • Chocho
    Figyelj és tanulj, gyermekem!
  • Krinyo
    az mi :D
  • Chocho
    Mi van az Elite 4-gyel? Ezer éve mondják, hogy "jön"...
  • Zóanagyvarázsló
    Nem az én dolgom. Nekem ez körülbelül a mindegy kategória.
  • Krinyo
    akkor témát váltva sztem nagyon is van jövője a pc-s játékoknak. pl én nagyon rákattantam erre :)
  • Chocho
    Én sem. Ha engem kérdeztek, a PC marad a verenygémerek, a konzol meg a sima játékosok otthona. Előbbin maradnak az MMO-k és az FPS-ek, utóbbin meg a többi, főként multiplatform program. Persze mindez csak úgy 5 évre igaz... utána kár lenne azt jósolni, hogy semmi sem változik.
  • Zóanagyvarázsló
    Az átírás megvolt, ez éppen pár hónapja került bele :)
  • Chocho
    Egyáltalán minek az ilyeneket még biztatni is? Nem azért mondom, de igenis beszélhetünk erről, hiszen ha ilyen emberek lesznek a felhasználók többsége, bizony árthat a piacnak is (persze ezt én sem gondolom komolyan, mindössze azért írom, hogy megmagyarázzam, belefér a témába ;)).
  • Zóanagyvarázsló
    Gondolom, abban megegyezhetünk, hogy bár vannak riasztó tendenciák, sem a konzoloknak, sem a pc-nek nincs félnivalója. Van jövőjük.

Van. Csak az a kérdés, hogy pontosan melyik milyen játékos igényeket tud kielégítenia jövőben, és milyen mértékben. Én egyelőre nem készülök földcsuszamlásszerű változásokra.
  • Krinyo
    "Elsősorban azon egyedek számára készült, akik habzó szájjal rontanak be, és "PC forever, mocskos konzol" Azért a "vol. 2"-t igazán átlehetett volna írni.
  • Zóanagyvarázsló
    Elsősorban azon egyedek számára készült, akik habzó szájjal rontanak be, és "PC forever, mocskos konzol, **** konzolosok!" rigmust üvöltözik. (Igen, vannak ilyenek, és sokkal rosszabbak is.) Én nem "rinyálok", engem nem sért, nem veszem magamra. A leáldozottság már megint egy más kérdés, azt sem mindenki a "helyes definíció" szerint értelmezi - konszenzus híján ez nem is várható. Természetesen sok túlzás is van abban a topikban, de kár ezeket vérkomolyan venni, és kiakadni rajtuk.

De remélem nem akarja itt senki sem folytanti arról a topikról a témát, mert akkor itt biztos véleménykülönbségek lesznek, valamint drasztikus hozzászólásszám-növekedés. Én inkább kihagynám.
  • Dante73
    Mi, mint általában, hasonlő véleményen vagyunk, de elbeszélünk egymás mellett. Gondolom, abban megegyezhetünk, hogy bár vannak riasztó tendenciák, sem a konzoloknak, sem a pc-nek nincs félnivalója. Van jövőjük.
    A kontroller vs egér vitát pedig nagyon szánalmasnak, és erőltetettnek érzem, főként konzolos oldalról. Akinek mindkettő volt a kezében tudja, miről beszélek. Az eggyik erre, a másik arra jobb. Felesleges azon görcsölni, hogy de a kontroller pont ugyanolyan jó, mindendben, mint az egér, mert nem. Van amiben jobb, és van amiben roszabb. És a pc vs konzol vitára is igaz ez.
  • Chocho
    Ez a kiírás akkor is gáz... Talán az már sok a jóból, nem?
  • Zóanagyvarázsló
    Sokan esnek abba hibába, hogy túl komolyan veszik azt a topikot (pontosabban a címét, bannerét), és nem értékén kezelik.
  • Krinyo
    kb.. és miért? -csak!4 :D
  • rumkola
    8 éve...

• Krinyo
    főleg egy olyan topikban ahol eleve ott villog a "hiába rinyálsz úgyis leáldozott" felirat
  • Chocho
    Azért csak készült egy DC átirat, bár annak sikerességéről nincsenek adataim.
  • Chocho
    Én úgy gondolom, hogy egy ilyen topicban eleve nem is a PC-k és konzolok közötti háborúról kéne beszélgetni. Sokkal inkább az ipar jövőjéről, mely bár kétségtelen tény, hogy összeforr a konzolokkal, nem tekinthető háborúnak. Az utóbbi években a kiadók gondolkodása megváltozott. Magas fronton nincs is PC-konzol ellentét, hanem sokkal inkább gyártó-gyártó verseny van. A PC mindenki számára szabad piac, ezért nem tűnhet el. A fejlődésének iránya azonban nagyon ködös. Az utóbbi időben a casual-gamerek száma hihetetlen számmal nőtt meg, s a shareware piac is főnixként támadt fel hamvaiból. Az Interneten lévő milli flash-játék és az id új, böngészőből játszható Quake-je jól mutatja, hogy ez egy új területet nyitott meg, amit még bizony csak most kezdünk kiaknázni. A Microsoft és a Sony is jól rákapott, jó példa erre a Live! sok minijátéka és a PSN.
  • [Jakuza]
    Igen-Igen errol beszelek, foleg egy Q3 szeru jatekban, ami az egyik legporgosebb jatek tudom, mert evekig jatszottam vele, majdnem hasonlo szinten mint a videoban.
    Pillanatok alatt kellett reagalni, ahol egy kicsit lassabb vagy ott egybol meghaltal. Raillel meg olyan pontossan lehet loni egerrel, hogy azt sose lehet kontrollerrel megkozeliteni.
  • Zóanagyvarázsló
    Önmagában nem azzal van baj, hogy van ilyen téma, csak a többség nem tud elvonatkoztatni a saját preferenciájától. Mivel alapvető tényeket tekintve sincsen konszenzus, így értelmes vita szinte lehetetlen.
  • Zóanagyvarázsló
    Amikor pcről beszélünk, nem a külföldről rendelős árakat vesszük alapul, pedig lehetne, és mindjárt nem ennyi az annyi.

Hardvernél nem, ott bezzeg jöhetnek "zugboltok".

De az eddigi vitákban a konzolpártiak utolsó érve a külföldről rendelés volt, szembeállítva az ITTHONI pc-s árakkal. Remélem, érted amit mondok, és nem csűröd-csavarod tovább...

Nem akarom csűrni-csavarni, de én személy szerint PC-t tekintve is nézem a külföldi árakat, vagy éppen példálózok velük, ha azok alacsonyabbak (és vásárlok is kintről). PC-n viszont már egész korrektek az itthoni standard árak is (néha még olcsóbbak is, mint nyugaton, vagyis szintén kisegerek), így alapul lehet venni őket. De a konzolos árakra is voltak itt hazai boltok, linkekkel. Nem értem, hogy miért kell ezeket önkényesen ignorálni vagy "lezugboltozni".

Még egyszer: természetesen érezhetően olcsóbbak a PC-s játékok (plusz van filléres budget/bundle), de ha a mindenki által hozzáférhető lehetőségekről van szó, akkor nem fair csak a túlárazott termékeket nézni, ha van olcsóbb is. Ha nőstény és a hím kisegér testtömegét akarjuk összehasonlítani, akkor nem egy fialás előtt álló nőstényt fogunk méregetni. Torzít az eredményen, akkor is, ha ezek a kis állatok igen gyakran vemhesek.

Mellesleg a hazai konzoljáték-piac még mindig elég szűk (céloztam már rá), és nehéz is belőle tanulságokat levonni. Tény, a drága boltok egytől egyig foglalkoznak PC-vel is, illetve sok egyébbel (pl. DVD-k, műszaki cikkek, netán eleve hipermarketekről van szó), tehát ezeknél nem konzoljátékok jelentik a fő bevételt. Biztos sokan vásárolnak ez utóbbi helyeken is, de nem rendelkezünk erre vonatkozóan adatokkal, így valójában az alább emlegetett 90%-ra belőtt arányod is csak egy feltételezés. Talán éppen úgy meglepődnénk a valós adatok láttán, mint a PC esetében a digital downloadot tekitnve. De mivel arról beszélünk, hogy melyik mennyiből hozhatunk ki, továbbra is sincs lehetősége egy tipp alapján felállított Átlagos János fogyasztói szokásának.
  • Chocho
    Amen.

Az a baj, hogy egyesek csak azért is beszólogatnak. S ezek főleg a konzolos fanboyok. Az ilyet meg ugye nehéz szó nélkül hagyni. XD Hiába a mondás, hogy okos enged, szamár szenved, ha életben ezt megvalósítani oly nehéz. :D
  • Hunter of Deer
    sztem még kéne egy par topik mas neven ahol tudnak egymasnak magyarazni hogy miert pc es miert konzol a jobb. :S

szamitogep van es lesz is ezen kar ennyit dumalni. amikor bejott a PS2 en is vettem magamnak es ugyanakkor volt szgepem is, es nekem a szgep jobban bejott ez van de megsem irok 800 millio posztot es "veszekszek" masokkal hogy miert ez a jobb ugyis mindenki a magaet fujja, es ugysem lehet senkit meggyozni hogy ez vagy az a jobb.
  • Gerbill
    Amikor oda benézek mindig az megy, de itt milyen szépen karöltve utálják a pc-t:D. Pedig az a legjobb
  • Krinyo
    kell a változatosság :D
  • Gerbill
    Benéztem a pc-s játékoknak leáldozott topikba, ott most éppen a konzol vs konzol megy:D
  • Krinyo
    "Kisegeret a kisegérhaz, és nem a zsiráfhoz hasonlítok, hiába mindkettőnek ugyanannyi a nyakcsigolyája." :D
  • Dante73
    Amikor pcről beszélünk, nem a külföldről rendelős árakat vesszük alapul, pedig lehetne, és mindjárt nem ennyi az annyi. Én csak arról beszélek, hogyha konzolnál minimalizáljuk a kiadűásokat, akkor PC-nél is tegyük ezt.
    De az eddigi vitákban a konzolpártiak utolsó érve a külföldről rendelés volt, szembeállítva az ITTHONI pc-s árakkal. Remélem, érted amit mondok, és nem csűröd-csavarod tovább...
    Ezért bátorkodtam az átlagos itthoni árakat venni, mint viszonyítási alap.
    Kisegeret a kisegérhaz, és nem a zsiráfhoz hasonlítok, hiába mindkettőnek ugyanannyi a nyakcsigolyája.