17438
-
#3620 Igaz, de lehetne rajta lazítani. Azért nem egy Orbiter vagy Plane-X lenne... -
Ry0K3N #3619 mocskos Caldari :D -
#3618 azt én lesz*rom, csak a leviathan maradjon meg :D -
Ry0K3N #3617 HD-ben a legjobb, szegény gallente mothership T_T -
#3616 Szimulátort kihagytad. Akár rep, akár autószim, célhardware kell hozzá. Komoly kormányt, (G25) vagy komoly yostick (pedálokkal, gázkarral) csak pc-re van, ill ps3 hoz jó a G25, de azon nem tudok komoly(!!!) szimulátorról. Gondolok itt LFS-re, v M$ Flight-ra. -
#3615 azanyád ezt még nem is láttam -
Ry0K3N #3614 ez jobb trailer ^^ -
#3613 Az attól függ... Ha mondjuk ez is olyan innovatív lenne a nagy szabadságával és a sok lehetőségével, mint a GTA, akkor lehetne belőle sztárjárék - még akár MMO köntösben is! Az irányítás még a konzoloknak is kedvezne... -
#3612 nem vagyok benne biztos hogy ez akkorát robbanna mostmár -
#3611 Annak is az atyja. S az eredeti gárda ígérgeti a 4. részt, már 2001 óta. Azaz hét éve. Ja és nem jelentették, hogy nem készül! Mindig csak mondják, hogy "majd lesz", meg hogy "most picit szünetelünk, várunk, hogy nagyot robbanthassunk". Tiszta DNF. -
#3610 ez ilyen freespace szerű akkor -
#3609 Figyelj és tanulj, gyermekem! -
#3608 az mi :D -
#3607 Mi van az Elite 4-gyel? Ezer éve mondják, hogy "jön"... -
Zóanagyvarázsló #3606 Nem az én dolgom. Nekem ez körülbelül a mindegy kategória. -
#3605 akkor témát váltva sztem nagyon is van jövője a pc-s játékoknak. pl én nagyon rákattantam erre :) -
#3604 Én sem. Ha engem kérdeztek, a PC marad a verenygémerek, a konzol meg a sima játékosok otthona. Előbbin maradnak az MMO-k és az FPS-ek, utóbbin meg a többi, főként multiplatform program. Persze mindez csak úgy 5 évre igaz... utána kár lenne azt jósolni, hogy semmi sem változik. -
Zóanagyvarázsló #3603 Az átírás megvolt, ez éppen pár hónapja került bele :) -
#3602 Egyáltalán minek az ilyeneket még biztatni is? Nem azért mondom, de igenis beszélhetünk erről, hiszen ha ilyen emberek lesznek a felhasználók többsége, bizony árthat a piacnak is (persze ezt én sem gondolom komolyan, mindössze azért írom, hogy megmagyarázzam, belefér a témába ;)). -
Zóanagyvarázsló #3601 Gondolom, abban megegyezhetünk, hogy bár vannak riasztó tendenciák, sem a konzoloknak, sem a pc-nek nincs félnivalója. Van jövőjük.
Van. Csak az a kérdés, hogy pontosan melyik milyen játékos igényeket tud kielégítenia jövőben, és milyen mértékben. Én egyelőre nem készülök földcsuszamlásszerű változásokra. -
#3600 "Elsősorban azon egyedek számára készült, akik habzó szájjal rontanak be, és "PC forever, mocskos konzol" Azért a "vol. 2"-t igazán átlehetett volna írni. -
Zóanagyvarázsló #3599 Elsősorban azon egyedek számára készült, akik habzó szájjal rontanak be, és "PC forever, mocskos konzol, **** konzolosok!" rigmust üvöltözik. (Igen, vannak ilyenek, és sokkal rosszabbak is.) Én nem "rinyálok", engem nem sért, nem veszem magamra. A leáldozottság már megint egy más kérdés, azt sem mindenki a "helyes definíció" szerint értelmezi - konszenzus híján ez nem is várható. Természetesen sok túlzás is van abban a topikban, de kár ezeket vérkomolyan venni, és kiakadni rajtuk.
De remélem nem akarja itt senki sem folytanti arról a topikról a témát, mert akkor itt biztos véleménykülönbségek lesznek, valamint drasztikus hozzászólásszám-növekedés. Én inkább kihagynám. -
#3598 Mi, mint általában, hasonlő véleményen vagyunk, de elbeszélünk egymás mellett. Gondolom, abban megegyezhetünk, hogy bár vannak riasztó tendenciák, sem a konzoloknak, sem a pc-nek nincs félnivalója. Van jövőjük.
A kontroller vs egér vitát pedig nagyon szánalmasnak, és erőltetettnek érzem, főként konzolos oldalról. Akinek mindkettő volt a kezében tudja, miről beszélek. Az eggyik erre, a másik arra jobb. Felesleges azon görcsölni, hogy de a kontroller pont ugyanolyan jó, mindendben, mint az egér, mert nem. Van amiben jobb, és van amiben roszabb. És a pc vs konzol vitára is igaz ez. -
#3597 Ez a kiírás akkor is gáz... Talán az már sok a jóból, nem? -
Zóanagyvarázsló #3596 Sokan esnek abba hibába, hogy túl komolyan veszik azt a topikot (pontosabban a címét, bannerét), és nem értékén kezelik. -
#3595 kb.. és miért? -csak!4 :D -
rumkola #3594 8 éve...
-
#3593 főleg egy olyan topikban ahol eleve ott villog a "hiába rinyálsz úgyis leáldozott" felirat -
#3592 Azért csak készült egy DC átirat, bár annak sikerességéről nincsenek adataim. -
#3591 Én úgy gondolom, hogy egy ilyen topicban eleve nem is a PC-k és konzolok közötti háborúról kéne beszélgetni. Sokkal inkább az ipar jövőjéről, mely bár kétségtelen tény, hogy összeforr a konzolokkal, nem tekinthető háborúnak. Az utóbbi években a kiadók gondolkodása megváltozott. Magas fronton nincs is PC-konzol ellentét, hanem sokkal inkább gyártó-gyártó verseny van. A PC mindenki számára szabad piac, ezért nem tűnhet el. A fejlődésének iránya azonban nagyon ködös. Az utóbbi időben a casual-gamerek száma hihetetlen számmal nőtt meg, s a shareware piac is főnixként támadt fel hamvaiból. Az Interneten lévő milli flash-játék és az id új, böngészőből játszható Quake-je jól mutatja, hogy ez egy új területet nyitott meg, amit még bizony csak most kezdünk kiaknázni. A Microsoft és a Sony is jól rákapott, jó példa erre a Live! sok minijátéka és a PSN. -
#3590 Igen-Igen errol beszelek, foleg egy Q3 szeru jatekban, ami az egyik legporgosebb jatek tudom, mert evekig jatszottam vele, majdnem hasonlo szinten mint a videoban.
Pillanatok alatt kellett reagalni, ahol egy kicsit lassabb vagy ott egybol meghaltal. Raillel meg olyan pontossan lehet loni egerrel, hogy azt sose lehet kontrollerrel megkozeliteni. -
Zóanagyvarázsló #3589 Önmagában nem azzal van baj, hogy van ilyen téma, csak a többség nem tud elvonatkoztatni a saját preferenciájától. Mivel alapvető tényeket tekintve sincsen konszenzus, így értelmes vita szinte lehetetlen. -
Zóanagyvarázsló #3588 Amikor pcről beszélünk, nem a külföldről rendelős árakat vesszük alapul, pedig lehetne, és mindjárt nem ennyi az annyi.
Hardvernél nem, ott bezzeg jöhetnek "zugboltok".
De az eddigi vitákban a konzolpártiak utolsó érve a külföldről rendelés volt, szembeállítva az ITTHONI pc-s árakkal. Remélem, érted amit mondok, és nem csűröd-csavarod tovább...
Nem akarom csűrni-csavarni, de én személy szerint PC-t tekintve is nézem a külföldi árakat, vagy éppen példálózok velük, ha azok alacsonyabbak (és vásárlok is kintről). PC-n viszont már egész korrektek az itthoni standard árak is (néha még olcsóbbak is, mint nyugaton, vagyis szintén kisegerek), így alapul lehet venni őket. De a konzolos árakra is voltak itt hazai boltok, linkekkel. Nem értem, hogy miért kell ezeket önkényesen ignorálni vagy "lezugboltozni".
Még egyszer: természetesen érezhetően olcsóbbak a PC-s játékok (plusz van filléres budget/bundle), de ha a mindenki által hozzáférhető lehetőségekről van szó, akkor nem fair csak a túlárazott termékeket nézni, ha van olcsóbb is. Ha nőstény és a hím kisegér testtömegét akarjuk összehasonlítani, akkor nem egy fialás előtt álló nőstényt fogunk méregetni. Torzít az eredményen, akkor is, ha ezek a kis állatok igen gyakran vemhesek.
Mellesleg a hazai konzoljáték-piac még mindig elég szűk (céloztam már rá), és nehéz is belőle tanulságokat levonni. Tény, a drága boltok egytől egyig foglalkoznak PC-vel is, illetve sok egyébbel (pl. DVD-k, műszaki cikkek, netán eleve hipermarketekről van szó), tehát ezeknél nem konzoljátékok jelentik a fő bevételt. Biztos sokan vásárolnak ez utóbbi helyeken is, de nem rendelkezünk erre vonatkozóan adatokkal, így valójában az alább emlegetett 90%-ra belőtt arányod is csak egy feltételezés. Talán éppen úgy meglepődnénk a valós adatok láttán, mint a PC esetében a digital downloadot tekitnve. De mivel arról beszélünk, hogy melyik mennyiből hozhatunk ki, továbbra is sincs lehetősége egy tipp alapján felállított Átlagos János fogyasztói szokásának. -
#3587 Amen.
Az a baj, hogy egyesek csak azért is beszólogatnak. S ezek főleg a konzolos fanboyok. Az ilyet meg ugye nehéz szó nélkül hagyni. XD Hiába a mondás, hogy okos enged, szamár szenved, ha életben ezt megvalósítani oly nehéz. :D -
#3586 sztem még kéne egy par topik mas neven ahol tudnak egymasnak magyarazni hogy miert pc es miert konzol a jobb. :S
szamitogep van es lesz is ezen kar ennyit dumalni. amikor bejott a PS2 en is vettem magamnak es ugyanakkor volt szgepem is, es nekem a szgep jobban bejott ez van de megsem irok 800 millio posztot es "veszekszek" masokkal hogy miert ez a jobb ugyis mindenki a magaet fujja, es ugysem lehet senkit meggyozni hogy ez vagy az a jobb. -
#3585 Amikor oda benézek mindig az megy, de itt milyen szépen karöltve utálják a pc-t:D. Pedig az a legjobb -
#3584 kell a változatosság :D -
#3583 Benéztem a pc-s játékoknak leáldozott topikba, ott most éppen a konzol vs konzol megy:D -
#3582 "Kisegeret a kisegérhaz, és nem a zsiráfhoz hasonlítok, hiába mindkettőnek ugyanannyi a nyakcsigolyája." :D -
#3581 Amikor pcről beszélünk, nem a külföldről rendelős árakat vesszük alapul, pedig lehetne, és mindjárt nem ennyi az annyi. Én csak arról beszélek, hogyha konzolnál minimalizáljuk a kiadűásokat, akkor PC-nél is tegyük ezt.
De az eddigi vitákban a konzolpártiak utolsó érve a külföldről rendelés volt, szembeállítva az ITTHONI pc-s árakkal. Remélem, érted amit mondok, és nem csűröd-csavarod tovább...
Ezért bátorkodtam az átlagos itthoni árakat venni, mint viszonyítási alap.
Kisegeret a kisegérhaz, és nem a zsiráfhoz hasonlítok, hiába mindkettőnek ugyanannyi a nyakcsigolyája.