17438
-
#4060 Játékszoftverekről. -
Zóanagyvarázsló #4059 Milyen éveket számoljak? Mit értesz most félre?
A STALKER és a CoD4 között hogy lenne az utóbbi javára technikailag objektíve (több)generációnyi különbség? -
#4058 GOW az valóban faxa, és a 2.rész még jobb lesz. -
#4057 Igen amiket emlegettél azok nagyon tutiak..
Már várom Max Payne 3-at. -
#4056 Ebben igazad van. Ha már annyit példálóztunk vele, akkor a CoD4 ezeken a pontokon (történet, hangulat, újdonság) megbukna. Nagyon jó kis lövölde volt, szó se róla! De akkor sem korszakalkotó játék.
Ha nagyon eredetit akarok mondani tavalyról, akkor a Gears of War jut eszembe. A hangulata, a fedezékharc és a gótikus horrorokra emlékeztető design nagyon ott volt a szeren! Kár, hogy ebből is szappanopera készül. -
Zóanagyvarázsló #4055 Te: - Meg crysis sem volt mentes újjításoktól. (#4011)
Én: - Mi benne a soha nem látott újítás? (#4023)
Te: - Nézd meg. kapásból a fizika (#4030) -
#4054 HL1 sem volt mentes ilyenektől emlékeim szerint. -
#4053 Nekem játékplatform kell, a Linux nem az. De valóban, nem "megölte", csak kisajátította.
De csak próbálj meg ma DirectX nélkül játékot fejleszteni... -
#4052 Te miről beszélsz? -
#4051 "Fizika van másban is. Régóta. Nem igazán nagy újdonság."
nem mondtam hogy az -
#4050 Ugy gondolom te rosszul ertelmezted amit leirtam.
A regi jatekokba a fejlesztok beleadtak apait anyait. Rengeteg jatek ora, jo sztori, es megprobaltak nem csak a vizualitasra szukiteni a jatekot.
Manapsag pedig a fokozott nyomas hatasara kapkodova osszecsapottakka valtak a jatekok nagy tobbsege.
Errol beszeltem eppen. Peldanak okakaent osszehasonlithato a mostani jatekokkal egy System Shock2 vagy egy Deux Ex, Max Payne.
Egyszeruen nem egy kategoria, mert hianyzik a mostaniakbol az a plusz, ami ezekben a jatekokban meg volt.
Eppen ezert rossz ha egy jatekkiado tulontul hamar akar hozzajutni a bevetelhez, mert akkor lesz egy atlag jatek, hibaktol tarkitva es rovid jatekmenettel.
Pont a lenyeg fog elsikkadni, mert a latvany nem minden es nem potolja a tobbi reszet az elmenynek amit egy jol megkomponalt es megirt jatek adhat. -
Zóanagyvarázsló #4049 Ez nem áll. Nézz csak utána a Trespassernek! -
#4048 Még mindig nem érted...
Na várj, elmagyarázom.
Igen, a fizika technikai oldal. DE! A Half-Life 2-ben először alkalmazták úgy a Havoc motort, hogy az a játékmenet szerves részét alkossa. Nem tettek ugyan bele sok fejtörőt, de amit igen, az mindaddig példa nélküli volt. Ebben a tekintetben tehát a fizikát játékmenetbeli fejlesztésnek kell tekinteni. Nem szól le senki, ez egy fórum. Érvelj és győzz meg, ez a lényeg. -
#4047 De volt akkora eltérés.
Számold ki az éveket.
4.dimenzióba még nem léptek át a játékok, de 3.dimenzióban vannak rendessen eltérések. -
Zóanagyvarázsló #4046 Fizika van másban is. Régóta. Nem igazán nagy újdonság.
Legfeljebb a kivitelezés mikéntjéről lehetne beszélni (ami nem rossz, de nem esem tőle hanyatt), de nem jelentős újításról. Arról lemaradt. -
Zóanagyvarázsló #4045 Lehet fejlődni, de itt most konkrét címekről volt szó.
Általános érvényű megfogalmazásra reagáltam.
Erre:
"Na ha ezeket félreteszem, akkor megintcsak visszajutok a supernintendóhoz.
Doom 1-2, wolfenstein......stb."
Ez az általad felsorolt elemek fontosságáról szól, ugyanakkor mások mellőzéséről.
ezt kb 5x olvastam el, és nem értem, hogy ebből mit akarsz kihozni.
Arról van szó, hogy nem arról volt szó, hogy nem kellenek ezek az audiovizuális pluszok (kellenek, de nem elsődlegesek), de az elmúlt néhány éve komolyabb címei között azért nincsen akkora különbség, hogy a többséget elborzassza a kivitelezés.
Ha így sem értetted meg a mondanivalómat, kérlek, ne reagálj! -
#4044 Jah és nem cseszegetésképpen.
De pont most mentél te is át , és eddig is voltál/voltatok technikai területen...amiért engem leszóltatok!
a fizika, az technikai oldal. -
#4043 Akkor ppontosítsunk te a HL 1-re gondolsz..... -
#4042 Igaz, de ugyanez a HL2-vel is.
Akkor most a te oldalatok személyes elfogultsága nagyobb érvnek számít???? -
#4041 Nem, mert komoly fizikán alapuló játékmenetet korábban egy FPS sem hozott. Még csak gyenge próbálkozások sem voltak erre nézve! Ott még új volt a technika felhasználásának oldala. A Crysis-nál már nem. -
#4040 Ezzel egyetértünk.
A doom sok játék alapja lett. -
#4039 "Fílinget"? Milyen "fílinget"? A Crysis "fílingje" nem volt sokkal jobb a Far Cry-énál, ami meg ugye több, mint négy éve jelent meg. Ez nem érv, hogy "fíling kell". Ez szubjektív meghatározása a Te ízlésednek. Mi erre nem vagyunk kíváncsiak. Tények ellen nem való a szélmalomharc, Don Quijote! -
#4038 Igen ezaz.
És ugyanez igaz a HL2-re is. -
#4037 Bungie fejlesztő, Halo a játék címe.....ez a "csomagolás" felszíneskedés. -
#4036 Igen, de míg a CoD4 nincs egy éves, addig a Doom 2 már a 14.-et tapossa. Szó sincs nosztalgiáról és szentimentalizmusról! A stílus tekintetében a Doom széria olyan elemeket jelentetett meg, amik a mai napig megtalálhatók az FPS-ek 90%-ban. -
#4035 Nem technikailag. az csak az eszköze, hogy élvezhetőbb játszhatóbb, hitelessebb játékot, játékmenetet ....fílinget kreáljanak. -
#4034 Fizika miért újítás? Ugyanezt a HL2 már rég bevezette. A Crysis csak technikai alapon nyújtott többet. Ez nem játékmenetbeli fejlesztés. Ez motori. -
#4033 Az hogy elgépeltem 1 szót, az nem jelent semmit.
Érveket mondtam, csak be vagy tokosodva, és nem tudod megérteni, vagy elolvasni ezekszerint. -
#4032 "Az FPS-ek nagyresze audio ill vizualis teren rengeteget fejodtek, viszont erdekes modon jatekelvezhetoseg szintjen ugyanez a fejlodes nem mondhato el."
Ne viccelj már!
Hasonlítsuk össze _objektíven_ a naaaaaaaaagy klasszikusnak számító Doom2-t egy "primitív lövölde" COD4-gyel.
Grafika: csak vicceltem. :P
Játékmenet:
Doom - agyatlan lövölde, menj A-ból B-be, illetve menj A-ból kék kulccsal kék ajtón, piros kulccsal piros ajtón, sárga kulccsal sárga ajtón át B-be.
COD4 - agyatlan lövölde, mozifilm fíling, sznájperes-sunnyogós közjáték, hajó, város, atom.
Sztori:
Doom - Valami gebasz van a marson, és jönnek a szörnyek 30 pályán keresztül.
COD4 - közel-keleti állam atombombához jut, NATO megtámadja, mozifilm fíling drámával, fordulatokkal.
És akkor a Doom tényleg egy korszakalkotó klasszikus, a COD4 meg csak egy jó minőségű rókabőr a témában.
Nem kéne azért nosztalgiából faszságokat beszélni, ez pont olyan szánalmas, mint a nyuggerek "ezek a mai fiatalok"-hülyesége... -
#4031 Te technikailag akartad összehasonlítani őket. Ez az, ami baj. Én elhiszem, hogy a HL2 ma mér nem olyan ütős látvány terén, mint anno 2004-ben volt. Viszont akkor ne nevezd csúnyának. A maga korában remekül festett. -
#4030 Nézd meg. kapásból a fizika. -
#4029 Igen veled ellentétben én elolvastam.
"Azt mondtad, hogy audiovizuális dolgokat félretéve Doom 1-2t, Wolfenstein 3D-t kapnánk"
Ilyet nem mondtam.
Lehet fejlődni, de itt most konkrét címekről volt szó.
"Másrészt pedig megint más, hogyha egy játék technikailag nem egy csúcs, de még hoz egy elvárható szintet, mint 15 éves színvonalhoz hasonlítani őket. Azt gondolnám, hogy csak retorikai eszköznek szántad ezt a túlzást, de a hozzászólásaidat olvasva már erről sem vagyok meggyőződve, ezért fűztem hozzá ezt a bekezdést is."
ezt kb 5x olvastam el, és nem értem, hogy ebből mit akarsz kihozni.
Ha valaki fix hasongat 1 2000-es gémet monnyuk egy 1990-eshez, akkor én meg miért ne monnyam erre, hogy akkor jó nézzük 2007-est 2000-eshez????
Mi ebben a logikátlan.
Én nem nézem így, csak mivel az egyik tag hasongatta, ezért én ezt dobtam rá. -
gyuri12 #4028 Mert a csoki-játék hasonlat sokkal jobb volt,igaz-e?:D -
#4027 Hát igen, ha valaki még nem látott poweruppot korábban, az újdonságként értékeli a nanoruhát. -
gyuri12 #4026 Aki azt állítja,hogy jobb kontrolleren játszani FPS-t az hülye,nem elvakult.;) -
#4025 Ha valaki szerint a CoD4 a világ legjobb játékai között van, biz nem sokat fogott fel ebből a bizonyos fejlődésből.
Retorika? Még egy mondatot sem tud tisztán megfogalmazni! -
#4024 megölni nem ölte meg, csak a saját szarjára korlátozta, másképp már rég elbukott volna. -
Zóanagyvarázsló #4023 Meg crysis sem volt mentes újjításoktól.
Mi benne a soha nem látott újítás? -
#4022 Megértem, de amíg még írni és fogalmazni sem tudsz rendesen, addig mit akarsz velünk vitába szállni? Semmilyen érvet nem vagy képes felhozni a véleményed mellett, csak vered a melled, hogy majd Te megmondod a frankót. Ugyanazt csinálod, mint korábban a konzolmániás istencsászár tette. Nevetséges vagy. -
Zóanagyvarázsló #4021 Elolvastad, amit írtam?
Azt mondtad, hogy audiovizuális dolgokat félretéve Doom 1-2t, Wolfenstein 3D-t kapnánk. Én erre reagáltam, hogy más téren is lehet fejlődni (és sokaknak inkább az a fontos), de te erről megfeledkeztél. Egyébként volt is fejlődés, bár szerintem nem elég.
Másrészt pedig megint más, hogyha egy játék technikailag nem egy csúcs, de még hoz egy elvárható szintet, mint 15 éves színvonalhoz hasonlítani őket. Azt gondolnám, hogy csak retorikai eszköznek szántad ezt a túlzást, de a hozzászólásaidat olvasva már erről sem vagyok meggyőződve, ezért fűztem hozzá ezt a bekezdést is.