17438
  • [Jakuza]
    Mint mar irtam 2 eves PCmet ujitottam fel nem egeszen 50k-ert.
    Ugy hogy most van egy GA 35-os lap - Intel E8200-el, 4 GB Ram, es Ati 4850.
    2 ev alatt ennyi aldozat boven belefer es nincs jelenleg olyan jatek amivel ne tudnek jatszani megfelelo minosegben.
    Ha vennek billentyuzetet, mas kiegeszitoket, mint pl Wi-Fi, vinyo, kulon kontroller vagy hasonlo szarokat a konzolhoz, nem jonnek ki ott sem olcsobban.
    Szoval azert eleg felrevezeto ha valaki azt mondja a mai arak mellett, hogy a PC lenyegesen dragabb.
  • arty
    "Na persze az analog jel szebb, mint a digitalis. Ezt azert szerintem probald masnak beetetni."

megint nem vagy tisztában a valosággal. minden olyan megjelenitőn szebb, amit HDMI-n nem tudsz nativban hajtani és amit tudsz azok közt is akad, ahol a vga szebb :) (tudod ez nem pécé és monitor, h az 1680x1050es megjelenitőre a játékot is 1680x1050ben küldöd)
  • arty
    "lehet de PC-seknél van LÉTEZŐ használtgép piac viszont a ps1-ed/xboxodat feldughatod a seggedbe, a kutya nem foglalkozik vele (nekem az új gépem fele kijött abból amit a régiért kaptam és igencsak olcsón adtam haveri alapon)"

furcsa ezt ugy olvasni, h mindketten tudjuk h sokszor pár honap alatt a felét éri az adott alkatrészed ... egy 2-3 éves alkatrészt csak béna áron tudsz eladni, nem buksz arányaiban nagyobbat a konzolon sem. eddig egyébként elég könnyen eladtam a x1/x360aimat, gond nélkül elvitték. a 360at pl nemegészen 10 perc alatt, anyagi bukó nélkül - bár épp mákom volt, h jöttek befelé a flashelhetetlen gépek :))
  • Zóanagyvarázsló
    A korlátozás az én olvasatomban a kereskedőkre vonatkozik, és nem a gyártókra. Ami még fontosabb (és egyértelműbb), hogy egy konkrét termék árazásáról van szó, eképpen aligha vonatkozhat a konzolgyártókra, hiszen csak a Sony gyárt PS3-at, és csak a Microsoft Xbox 360-at. Az már más kérdés, hogy egymásnak a piaci ellenfelei (ahogy a rizs és krumpli is - többnyire - egyaránt köret), de a hatályos magyar jogszabályok alapján szerintem aligha lehetne bíróság elé vinni az ügyet.

1996. évi LVII. törvény

V. Fejezet, 21. §

h) a versenytársaknak az érintett piacról való kiszorítására vagy a piacra lépésük akadályozására alkalmas, nem a versenytársakéhoz viszonyított nagyobb hatékonyságon alapuló, túlzottan alacsony árakat alkalmazni;
  • Bucser
    A Production yield miatt elég nehéz rábizonyítani, hogy veszteséggel árulja a Sony vagy a M$ a konzolt.

1 unit legyártása baromi olcsó ergó nincs rajta veszteség. A veszteség kimutathatóan akkor jelentkezik ha rossz egységek jönnek le nagyüzemben a gyártósorról. de ahhoz senkinek semmi köze, hogy a gyártás a veszteséges az alacsony yield miatt.
  • Dante73
    #1 Ezek szerint, mégis megvan az alap. Azt mondod Te olcsóbban PC-zel, mint.... (tökmind1 mi) Ugyanazt állítjuk. Mert konzol, még nem olcsóbb, mert PC, még nem drágább. Egyetértünk, ha így értetted.
    Semmi mást nem várok egyetlen konzolostól sem, minthogy elismerje ugyanezt, ne ELVAKULTAN hirdesse az igét. a 2. pontra való hivatkozással soxor.
    #2 Gazdasági versenyhivatalt kérdezd, miért. (1ébként azért [[témát tekintve vicc!] hogy a tőkeerős cég, ne tudjon monopolhelyzetbe kerülni, a versenytársaival szembeni erő /anyagi helyzete miatt) És ez így is van rendjén. Bármelyik gazdasági szakembert megkérdezed, bizony TILOS beszerzési / előállítási ár alatt eladni, bármit is. És ez még kinában, tajvanon is igaz.
    Nem tudom pontosan, milyen időintervallumot néznek a versenyhivatalok, azt hiszem, országonként ez eltérő. De ez puszta matek dolga. Ha 3 hónapra vetítjük ki a PS3 eladásait, beleszámítjuk az anyag költséget, munkabért, fejlesztést, mindent, akkor valószínű, igaz az állítás, hogy buknak rajta. De ugyanezek a számok 1 évnél már azt mutatják, hogy nem buktak egy petákot sem, összességében. Mi több. A gazdasági előrejelzéseik alapján kell kiszámolni, az árat hogy a vizsgált időszakban előreláthatóan ne legyen veszteséges. Ha mégis az lesz, vizsgálat jön(!!) hogy a számok, amikkel dolgoztak, reálisak voltak-e akkor, mikor kiszámolták a dolgokat. Ha nem, az szívás, rosszabb esetben a cég monopóliummal való visszaélés miatt feldarabolásra kerül. Jobb esetben, hatalmas bírság.
  • Chocho
    Miről beszélsz? Milyen idő jött el? Az még hónapok, általában egy év. A PC-s verziót amúgy is csak a következő üzleti évre lenne érdemes tenni.
  • Chocho
    Nos, ez esetben arról van szó, amit Sanyix is mondott. Nem akarnak optimalizálni. Gondolom előzetes számítások alapján úgy látták, nincs értelme még több időt és energiát fektetni a PC-s változatba, mert nem biztos, hogy az nyereséges lenne. Így hát várnak. Véleményem szerint egy év múlva már kihozzák PC-re is, ha épp lecsengőben lesz a láz körülötte.
  • DarkSector
    A játék fizikája a gond.
    A proci a gond.
  • DarkSector
    Sajnos nem.
    Már az az idő eljött.
  • Zóanagyvarázsló
    Nagyon gyerekes az a lelkesedés, amit konzolosok prudukálnak, hogy hú, szaladok megvenni, mert M$ jó arc, 100$-t bukik rajta....

Hol láttál ilyet? Inkább a termék ránézésre alacsony ára produkálja az eladásokat és a lelkesedést, nem a mögöttes információk.

Egyébként miért törvénytelen valamit veszteséggel árulni? (Ugye darabján is szoktak bukni, nem csak a fejelsztési költségekről van szó. Vagy valaki nagyon sikkaszt Sony-nál...)
  • Zóanagyvarázsló
    Az alaptétel a konzolosok azon állítása miszerint "konzolon játszani olcsóbb mint PC-n" Ebben a mondatban szó nincs arról, hogy olcsóbban megoldható, vagy hogy Én olcsóbban játszok a konzolomon, mint Te a PC-den.

Egyszóval: van akit az átlagos fogyasztói szokások érdekelnek, van akit az, hogy mit és mennyiért lehet és érdemes megoldani. Én az utóbbi a csoportba tartozom, ahogy nyilván a kérdést feltevő "konzolosok". Te másra keresed a választ és próbálod belefűzni egy más témájú diskurzusba. Maradjunk annyiba, hogy mi ketten más végéről fogjuk meg a dolgokat, így erről az árkérdésről az összeegyeztethetlennek bizonyult szemléletbeli különbségek miatt nem tudunk vitatkozni, nincs meg a szükséges közös alap hozzá.

Egyébként éppen ennyire hidegen hagy az is, hogy miféle konzolos alaptételről van szó. Én nem hiszek táborokban, éppen ezért nem is kívánom ennek megfelelően csűrni-csavarni sem a kérdéseket, sem a válaszokat.

Egyébként tudom, hogy az én fogyasztói szokásaimmal én összességében a PC-vel jövök ki olcsóbban (pedig hardvert még életemben nem adtam el), de ez egyénfüggő. A világszerte dívó fogyasztói trendet követve (elsősorban csili-vili akciójátékok frissen való megvásárlása generálja a legnagyobb bevételeket - ha a casualt és a handheldet kihúzzuk a kalapból) viszont sokaknak tényleg a konzol lehet olcsóbb és kényelmesebb.
  • EnZsolt
    A címhez szólva:

Hogy a viharba ne lenne.

Ennyi
  • Zóanagyvarázsló
    Régi szériás Boxon nincs HDMI.

Bár magához a kijelzőkhöz, kimetekhez nem értek, de nem úgy van, hogy VGA esetében a konzol scale-el (ha kell), HDMI esetében a tévé? Csak mert ebben az előző a nyerő.
  • Chocho
    Majd megint visszajön néhány nap múlva, s kezdi a trollkodást, mintha mi se történt volna.
  • dronkZero
    Ah, azért, mert más szerinted bunkó, ezért nekem nem válaszolsz.
    Aztán elmenekülsz.

Érthető, persze.

Ahhoz már gerinc kéne, hogy beismerj egy tévedést, és kényelmetlen is.
  • [Jakuza]
    Szakerto ur, mondom ossze-vissza zagyvalsz, de emlekeztetokent leirom, hogy milyen marhasagot irtal.

"HDMI kábelt akkor se vennék hogyha lenne nekem HDMIm, mert VGA kábellel a legszebb a kép, amit vettem 4ért."

1.
    Itt meg HDMI-d sem volt, most mar erdekes modon van.
    2.
    Meg mindig a legjobb a digitalis jel leadasa HDMI/DVI kabelen, ugyanis nem kell atalakitani a jelet analoga vagy vica versa, ami minosegromlassal jar.
  • Chocho
    Nem veszed észre, hogy valójában csak Te beszélsz marhaságokat? Azzal, hogy lelépsz, nem büntetsz senkit sem. :D Viszont eszembe juttatsz egy mondást: Okos enged, szamár szenved. :)
  • Istencsászár
    Ennyibe, mert el kellett mennem a dolgomra... de nem fogok válaszolni, mivel értelmesen nem lehet mert mindig jön valaki aki elkezdi a sértegetést ( Dante73 )... beszéljétek meg egymás közt.

/ egy időre megintt jegelem ezt a topikot... /
  • Istencsászár
    Próbáld rendezni a gondolataidat, nagyon kötekendi szeretnél.

A konzolomon nincs HDMI. A pécém HDMI ( TÉVÉ ) - DVI ( X800 ) van összekötve, tehát mint a szép idézetben is levan írva, így a legszebb a HD tévére kivitt PÉCÉ képe, 1:1 pixel mapping ( natív ) azaz 1360x768 vagyis TŰ ÉLES!

A tévén pedig még mindig nincs DVI-m, csak HDMI, nekem ilyen szar modell jutott.

Átalakítóval szinte mindent meg lehet oldalni... de nem is erről volt szó, csak te akarsz nagyon de nagyon okos lenni most.
  • [Jakuza]
    Kifelejtetted, hogy most jon ki a King's Bounty amirol mar most aradoznak, pedig meg csak a demot vettek kezbe, vagy a Fallout 3 es sorolhatnam.
  • [Jakuza]
    Jo ember te mirol zagyvalsz ?
    Ha a TVn nincsen HDMI csak DVI azt is hozzalehet csatlakoztatni az X360hoz ugyanis a HDMI az lefele kompatibilis a DVI csatlakozoval.

DE talan elolvashatnad a belinkelt cikket is, ha mar peldalozol vele.

A legjobb képet a DVI/HDMI kábel adja, ezek egymással teljesen kompatibilisek, csak fizikailag különböznek, azaz filléres átalakitókkal lehet DVI csatlakozóra HDMI kábelt dugni és fordítva, de előre gyártott kábelként is elérhető a DVI kimenet HDMI bemenetre csatlakoztatása. Az átvitel digitális, zajra elég érzéketlen, akár 20 méteren is jó képet kaphatunk minőségi kábellel.

Mondom van egy sanda gyanum, hogy te nagyon nem vagod a temat.
  • Chocho
    Kollégám, Ca$h azt mondta, üt azért, ha az ember belemélyed... de nem tudom. Inkább élvezkedem majd az őszi PC-s Bully-n, mint ezen. :)
  • Sanyix
    nem akarnak optimalizálni. Egyébként aztmondják nem is jó játék.
  • Chocho
    Ez nevetséges. Szerintem csak azért nem lesz PC-s változat, mert nem akarnak költeni a portolásra. Van szebb játék a PC-n... Egyszerű kifogás, amit a tapasztalatlanabbak be is vesznek. Szomorú. :( Ellenben sokan tolnak még PS2-t, s ezért azt ugye nem törlik. :) Szánalom.
  • rumkola
    Nyugi, miután a konzolos eladásai lelassulnak, kijön PC-re.
    Üzlet.
  • DarkSector
    Srácok kurvára nem vágok valamit.
    Kérlek magyarázzátok el, mert kibaszottul nem vágom ezt a stárvárszos témát!!!
    Na először mondták:
    "pc-re nem jelenik meg a Star Wars Force Unleashed mert nem akarnak a grafikában kompromisszumokat, vagyis belövik egy szintre és ennyi."
    Ezután:
    "mégis meg fog jelenni PC-re!
    Legvégül pedig ez:
    "Mégsem jön PC-re, mert a felhasználók kb 30%-a tudná max-on futtatni a fizikát, és ha levinnék a beállításokat, akkor az rontaná a játékélményt, és akadozna."

Jóvan mondom basszátokmeg!!!

"(És itt a poén!)"!!!!!

MI A KIBASZOTT RÁKOS FASZNAK VAN PS2 VÁLTOZAT EZEKUTÁN?????????????!!!!!!!!!
  • Dante73
    Egyébként, ez az egész vita baromság. Melyik a jobb? Egyik sem! Ugrálós játékokra jobb a konzol, FPS-re, (egér) szimekre (kiváló kormányok, joystikok, hatalmas választékban, míg ez konzolokra nem annyira jellemző, eszed-nem eszed nem kapsz mást alapon) a Pc. Tudom, ezt konzolosként nehéz megérteni, hisz gamepaddal is irányítható minden, sőt, meg is lehet szokni. Csak félmegoldás. Ami mindenre jó, az igazán semmire sem jó. Régi igazság! Melyik olcsóbb? Egyik sem... Játsszál bármin is többet nem költesz rá, mint amennyit rászántál. Arról nem is beszélve, hogy nagyon vigyáznak arra a gyártók, nehogy jobban járjon bárki is. Elvégre nem arról van szó, hogy pénzt akarnak kiszívni a játékiparból! Hanem maximum arról, hogy át szeretnék csoportosítani a befolyó összeget. (sőt, lehetőleg növelni...)

Akkor miről is vitázunk?
    Ja hogy a PC-s játékoknak leáldozott. Most jött ki a Warhead, a Clear Sky, a Witcher felújított változata INGYEN!!! (tulajoknak) rengeteg új tartalommal, (konzolon ha van is ilyen, pénzbe kerül...) és elég sok nagy cím jön még az ősszel. Ez valahogy nem azt mutatja, hogy leáldozott volna. Mintahogy az sem, hogy egyesek hosszú évek óta próbálják temetni a PC-t. Eddig valahogy nem jött össze...

Azt sem értem, hogy a konzolosoknak miért jó, hogy kézzel lábbal próbálják a földet szórni rá? Előnyük nem származik belőle. Értelmesen gondolkodó ember előtt maximum lejáratják magukat. Elhiszem, továbbmegyek, megértem, ha valaki konzol mellett dönt. Lelke rajta! Biztos van oka rá. (Még akkor is, ha én valahogy a multik lehúzását látom leginkább mögötte, amit szégyentelenül csinálnak. [Lásd "veszteséges" konzol. Ami egyrészt törvénytelen, másrészt a számolási képlet dolga. Egy BMV is veszteséges, hiszen akkora összeget öltek a fejlesztésbe, amit első évben képtelenség behozni. Viszont második évben behozza, harmadikban szép hasznot termel, mégsem érvelnek azzal, hogy húúúú, de olcsók vagyunk! mennyit bukunk egy-egy autón, de mi szeretünk Titeket, ezért csak Nektek olcsón adjuk....] Nagyon gyerekes az a lelkesedés, amit konzolosok prudukálnak, hogy hú, szaladok megvenni, mert M$ jó arc, 100$-t bukik rajta....)

Szóval egyáltalán a vitaalapot sem értem. A PC köszöni jól van, hiába temetik. Még a warez sem képes megölni. (hányszor hallom, hogy letöltötted, a következő részt BIZTOS csak konzolra adják ki emiatt, majd meglátod! De eddig valahogy MINDIG kijött a második harmadik rész)

Egyébként (FIGYELEM, MAGÁNVÉLEMÉNY!) még a warez is a PC mellett szól. Nem az olcsósága, hanem a szabadsága miatt. Ha egy konzolos warezol, lemondhat a multizásról. Egy PC-s letölt, (ha tisztesség akad benne akkor ha tetszik vásárol, ha nem, akkor nem) játszik, ha akar multizik a következővel, amiért fizetett is... Nincs döntéskényszerben. Nem kell 2 gép, egy az eredeti, és egy a másolt játék számára... És a Warez bizony ösztönzi a gyártókat is. Hiszen a jó (igazán jó!!!) játékok fejlesztői ugyan sírnak, de azért nyereséggel zárják a projektet, és nekifutnak egy következőnek is. A silányabbja meg pusztuljon nyugodtan. Ha egy DL-DVD-t nem ér meg a cucc, nehogy még fizessek is érte... (Csendben jegyzem meg, konzolos max eladja, ha tudja, vagy a haját tépi ott ahol a PC-s nem látja...)

Bonyolult ügy ez. A konzolosok ott tévednek az egészben, hogy elkezdték ezt a vitát. Ugyanis nincs VALÓDI szembenállás. Engem mint PC-st nem zavar a konzol, SŐT! Ha jön egy Bioshock, Mass Effect, Assassin Creed, örülök is, hogy van konzol. Majd talán Ti is örültök, ha egy Witcher, Crysis, vagy bármi más átportolódik konzolra, és nem fogjátok szidni, lehülyézni a PC tulajokat...
    Bocsi a hosszúságért. Ez valahogy most kikívánkozott!
  • Chocho
    Csak néha? Ne szépíts annyit! :)
  • dronkZero
    Jah, hogy esport FPS, nem sport;FPS...
    Jó'van, hülye vagyok néha... :P
  • Pukkka
    Az E Sport és a "sportfaszságok" között nem kicsi a különbség.
  • Chocho
    Az N-nél semmi sem lehetetlen! A következő konzol egy miniatűr NES-lesz! XD
  • Chocho
    HAHAHAHAHAHAHA!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • dronkZero
    Mondjuk azt hiszem a kardomba dőlnék, ha mostantól csak MMO-k meg sportfaszságok jelennének meg PCre...
  • Pukkka
    Amíg a legtöbb embert megmozgató játékok ( MMORPG-k és E Sport FPS-ek ) PC-n játszhatóak csak normálisan, addíg miröl is beszélünk?
  • dronkZero
    Ennyibe tudtál belekötni? Oké, legyen hat év. De ez a támogatottság, nem a valós élettartam. Annak akkor van vége, amikor megjelenik az új generáció.

Ezek szerint a többivel, amit írtam, egyetértesz? Hogy ha a konzol megjelenésétől számítva két évet várok, és akkor veszek PC-t, akkor az olcsóbb?
  • Sir Quno Jedi
    wII-vel nem nehéz, mer a kvarcjátékok szintjén mozog. Annál fejlettlenebb "hardware"-t gyártani szinte már művészet lenne...
  • Istencsászár
    "A hat év élettartamot meg szerintem felejtsd el."

Miért is?

PS1 6év
    PS2 6év
    Xbox nem volt 6 év
    Xbos 360 2005-kb 2011 ami 6 év
  • Chocho
    Szerintem az ott leírtak alapján ugyanolyan hazárdjáték, mint egy PC beállítgatása. Csak itt kártyák helyett kábeleket dugogatunk.
  • Chocho
    6 év? Régen talán. De ha kicsit olvasnál a neten, rájönnél, hogy az előző generáció óta megváltozott a konzolgyártók stratégiája. Már nem éri meg hosszan életben tartani a konzolokat. A szakértők az X-nek és a PS3-nak kb. 5 évet adtak (a megjelenéstől, azaz az új box olyan 2010 körül már a köztudatban lesz, míg az új PS-re 2011-ig kell várni). A Wii-re valamivel kevesebb van szabva, durván 3 év, azaz úgy 2009 magasságában már várható az új N bejelentése.