17438
-
Zóanagyvarázsló #4500 1. Alább arty linkelte, hogy 165k-s - horror - áron nyitott a PS3. A Box 110k-s árral.
2. Fölösleges a kijelzőt beleszámolni a teljes befektetésbe, lévén nem szükséges, ugyanúgy lehet venni LCD monitort is, mint PC-hez - és akkor ugyanaz a kijelző. Ezerszer ki volt ez már tágyalva. -
#4499 nulláról? np
akkor vesz egy ps3-at monitorral ha nem telik LCD tv-re
vagy vesz egy PC-t monitorral mert nem telik LCD tv-re
nincs itt kavarás...
-
#4498 Ne kavarj, az alapokrol beszelunk, ha nincs senkinek semmije es 0-rol indul. -
#4497 Ez a lényeg. Ergó VALÓJÁBAN nem buknak rajta, jogsértés NINCS! Én is ezt mondom. Magyarán, parasztvakítás, és nem több.
Utolsó mondatod;
Itt már joggyakorlatról van szó. A gyakorlat szerint az előállítási, bekerülési ár mérvadó. Ugyanis az a bűncselekmény / jogsértés, ha a "tisztességtelen" eszközökhöz nyúlsz. Azaz, buksz rajta, mert elbírod, csakhogy a Te termékedet vegyék.
Ezt senki sem kockáztatja meg. Maximum, mint városi legendát terjeszti.
És nyugi, nem mostanra. Már 3-6 hónap után nem ADHATJÁK olcsóbban, ugyanis az ha a pénzügyi év végére nem nyereséges (előreláthatólag!) az már kimeríti az általad is belinkelt törvény megsértését. -
LCD tv nem jó pc-hez is?
monitor nem jó ps3-hoz is?
/facepalm -
#4495 Mondtam, hogy felesleges igy a szamolas.
Eleve a befekteteseket sem lehet rendesen kezelni, maskent viszont az ido nem mindegy, hogy mikor szamolunk.
Pelda teljes befektetesre.
Pc:
2005 megkozelitoleg
200-250k egy teljes atlag PC konfiguracio ami jatekra is alkalmas, CRT monitorral.
300k csucskonfig
2008:
150k teljes szinte csucs konfiguracio 17" LCD monitorral,
110k egy atlag konfig 17' LCD monitorral
Konzol:
2007
PS3 indulaskor LCD TV-vel
180k PS3 + ~200-250k 26" LCD TV = ~380k-430k
PS3 most TV-vel
PS3 110k + 110k Samsung 32" HDTV = ~220k
Szoval nem lehet pontosan szamolni mivel az teljesen valtoznak az arak, a technologia es meg sorolhatnam. -
#4494 jah és ird már le plz, h 2007 tavaszán mennyibe is került az x360 és mennyibe a csodapécéd, amivel 2010ig el kell lenned
segitek:
box 70-80 ezer
pc lap+proc már eleve 50k volt ... 8800gtx pedig 100 felett :D -
#4493 bazmeg... 2-2.5 éves ciklusrol beszéltél !!!!!!!!!!!! akkor Te most még kurvára ne nyulj a 2007 tavaszán vett vga-hoz, ok ????? NEM CSERÉLED 4850-re !!!!!!!!!!!!!!!! :D Majd csak 2010ben. -
#4492 elcsuszott ez a szar, nincs időm rendes grafikonra :(((( (egy mai box erősségű játékgép megvan 80-90 ezerből, de főlé huztam a vonalat paintban :D ) -
#4491 Tudod mi az igazán nevetséges? Hogy az a negyedmillás gép lofaszt sem tudott a fele annyiba kerülő boxhoz képest, mára pedig gyak használhatatlan játékra.
Abbol indultam ki (merthogy azzal könnyű számolni) hogy adott MR. Átlagjátékos és játszani akar 2005 novemberében: merre célszerü indulnia. Adott játékot megveheti pécére és xboxra, mindkettő alá hw kell.
És a pécé hw akkoriban ennyibe került. Világos? Szten nem annyiba került? Linkelj, bizonyitsd.
És hogy ki vett akkoriban ilyen gépet? Én. Például.
Mert egy f@sz voltam az egészhez és pontosan ugy vélekedtem a konzolokról, konzolos játékokról, mint Te és a többiek itt és most. 60 ezerért vettem az X800PRO-t és ürültem neki ... :) -
#4490 sztem egyrészt le is szarják, de a sokféle hw miatt sok idő is lenne és a gyenge eladások miatt nem éri meg a ráforditott pénzt :(
(szebb = általában nagyobb texturák, felbontás, AA - egyelőre) -
Zóanagyvarázsló #4489 Nem is éppen erőltettem ezt a táblázatosdit, szerintem sincs sok értelme, de én abba kötöttem bele, hogy ettől függeltenül is erősen el van tévedve...
Te most ugy szamolsz hogy teljesen uj gepet veszek, csakhogy ez nem igaz eppen hosszutavon megterult regi a befektetes. Ilyen erovel szamoljuk bele a PS2-t is, ami a konzol tulajdonosnak volt, vagy a 100k-s PCjet, ami bent rohad a szobajaban.
Tényleg elnéztem, de egyszer meg is kell venni egy PC-t ("generációs kezdet"), és az már önmagában legalább 100-120 ezer Ft, főleg ha évekre kell. És mindez a mai kedvezőbb árakon értendő, korábban ez inkább 150k+ lett volna. CPU, VGA és RAM egyértelműen bővítendő menetközbe, de az alaplap is csak jó időben - vagy drágán - való vásárláskor maradhat. -
#4488 Te most ugy szamolsz hogy teljesen uj gepet veszek, csakhogy ez nem igaz eppen hosszutavon megterult regi a befektetes. Ilyen erovel szamoljuk bele a PS2-t is, ami a konzol tulajdonosnak volt, vagy a 100k-s PCjet, ami bent rohad a szobajaban. -
#4487 Ez nevetséges…Röhejes összegekről van szó.
Ez már majdnem akkora baromság, mintha keresnék egy olyan XBOXot, aminek 24karatos aranyból készült a doboza, és 10x ennyibe kerül, mégse jó ma már semmire.
Ki a fene vett akkoriban egy ilyen gépet? Mond a Te ismerősödnek az ismerősei között volt legalább 1 ilyen?
Az 1évvel később megjelent Oblihoz cseréltem le az 5600amat(lehet fujjogni tom énis) egy 6600GT re, ami már az általad beszúrt linkben, 1évvel korábban is kb. a felébe került, mint az általad összerakott konfigban található(mert a BOXon ugyebár ha megrohadtam se indult el).
Tehát a #4451ben 230k+a #4452ben adtál még 60kt ez 290k vagyis durván 300k, aki kb 300k költséggel az elmúlt 3év alatt nem tudott megvenni egy PCt, ami kielégíti az igényeit és azt szinten tartani, vagy ha nem értett hozzá és nem volt annyi esze, hogy megkérdezzen valakit, hogy mi éri meg, na az tényleg vegyen egy konzolt és ne pöcsöljön PCvel. -
#4486 Hoho azert eleg szerencsetlen dolog a 2 gepet 4 ev tavlatabol nezni.
Mint emlitettuk az atlag frissitesi ido 2-2,5 ev kornyeke, es ez nem jelenik meg a tablazatban, mint ahogy az sem, hogy az utolso ket evben mennyivel elorebb jar pont ezeknek a frissiteseknek koszonhetoen a PC.
Szoval ez a grafikon igy ahogy van hasznalhatatlan, foleg azert nem mert rengeteg intervallum van, ami nem mindegy a ket szereplo megiteleseben.
Mondok egy peldat, 2007ben jott ki a PS3 amikor mar jocskan kint voltak a dual core 6os sorozatu Intel processzorok, amik a mai napig kis tuninggal kihajtanak egy 4850es ATI VGA-t, tehat az akkor VGA lecserelesevel gyakorlatilag 10-20k forint kulonbseggel, minden mai jatekot elfuttatnak, viszont az X360-al szemben mar elonyben vannak.
Szoval az ilyen osszehasonlitas teljesen felesleges, mert mindket oldalrol lehet olyan idoszakot talalni, mivel eltolodasok vannak, amik a masiknak kedveznek. -
Zóanagyvarázsló #4485 Az a 200-240 ezer Ft azért nem kevés 5 évre. Duplaannyi, mint amennyit konzolra (mármint hardverre) költene az ember early adopterként. Persze közben már elmegy erőben a PC a konzol mellett, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a két PC is felmutat két gyengülő ciklust, 2,5 évig csak jóval drágább konfigon lehet csúcsminőségben játszani, de leginkább azon sem. -
Zóanagyvarázsló #4484 Nem mond már, hogy egy 2005-ös gép kompletten többe kerül, mint 50-60ezer forint!
Mert ő annak az árát nézi, ami megfelel a konzol játékokban visszaköszönő teljesítményének. Te pedig az évszámokat. A legdurvább 2005-ös csúcsgép sem elég ma már maradéktelenul a legújabb játékokra (a Box viszont igen), és ezt áltlaánosságban értem, nem a Crysisra gondolva. -
Zóanagyvarázsló #4483 A hardver telejsítménye fix, de a játékokban gyakorlatban már nem.
Vajon azért kell alá erősebb PC, mert "szebb" a játék mint konzolon, vagy azért mert szebb konzolon _is_, vagy mert az átlagpécét nézve már megtehetik, hogy leszarják az optimizációt?
Milliónyi hardverre optimalizálni sok idő és pénz, sokkal nehezebb, mint célhardverre. -
#4482 Olvasni tudsz e ? 300 Can $ = X360 = 47283 Ft
Szoval laptop tudod, itt is beleszamit a PC kategoriaba, mint X86 processzorral megaldott szemelyi szamitogep, es nem kell osszevonni egy teljesen mas felepitesu NDS-t a PS3hoz, hogy konzol, mikor semmi koze nincs egymasnak a kettohoz. -
#4481 Na nemá'.
Nem mond már, hogy egy 2005-ös gép kompletten többe kerül, mint 50-60ezer forint!
(120-nak írod? Annyiból most fejlesztettem gépet júniusban, igaz vinyó, DVD, bill, egér maradt, a monitort meg nem számoljuk bele, de ez már tuti, hogy elég lesz az X360 végéig.)
Amit az előbb idekopipészteltél, az mennyibe kerül ma? (Attól most tekintsünk el, hogy az ma már gyenge) -
#4480 várjámá, ez az az ország, ahol 199$ = 33ezer az a bizonyos hatvanezres konzol? ;)
tehát a FELE
és JÁTÉKRA
merthogy arról beszéltünk ;)
szal nemértem hogy jön ide a toshiba notesz ... -
#4479 gyenge és pontatlan, de eddig:
-
#4478 Mint tudjuk laptop alapvetoen munkara valo, csak erzekeltetes celjabol irtam, le, hogy kar felvagni 50-60ks konzolokkal, amikor laptopot lehet kint venni 70k-ert Windows Vista OP rendszerrel, aminek az ara jocskan 20 felett van idehaza.
Toshiba Satellite AMD Athlon X2 TK57
-
#4477 "mivel egyre erősebb hw kell a multiplatform játékok alá (is)"
Ezt is érdemes lenne megvizsgálni...
Vajon azért kell alá erősebb PC, mert "szebb" a játék mint konzolon, vagy azért mert szebb konzolon _is_, vagy mert az átlagpécét nézve már megtehetik, hogy leszarják az optimizációt? -
#4476 linkeld azt a "nem csak játszadozásra" alkalmas 70ezres noteszt plz
előre lefogadom, h játszadozni max c64 emun lehet rajta :D -
#4475 thx to lowdog:
xbox induláskor 110ezer ft volt
ps3 indulás 165ezerért (2007 tavasza (ennyit késett???)) -
#4474 Sry de kint mar 2 magos laptopot veszek 70k-ert es ugyebar az nem csak jatszadozasra jo:D -
#4473 A teljesítmény fix. A "PC" görbe ugyanazt a gépet jelenti, azt az elméleti konfigurációt, aminek a teljesítménye megegyezik az adott konzoléval. (Azért csökken drasztikusan az ára.)
Lehet, hogy el kéne tolni jobbra, hogy figyelembe vegyük, hogy a konzol megjelenésekor nem volt elérhető ilyen PC.
De érdekelne, hogy miért érzem rosszul? -
#4472 mivel egyre erősebb hw kell a multiplatform játékok alá (is), igy a két görbe talán sosem metszi egymást - mivel a konzol folyamatosan olcsosodik
1-2 hét mulva 50-53ezerbe kerül majd egy x360, ennyiért (amig a box ennyibe fáj) nem lesz pc, ami elvinné a gémeket 720pben - szerintem
---
ami viszont tény, h a konzolosnak is kell egy pécé ... :) ez azért bonyolitja a számitást -
#4471 Hat figyelj en a regi gepemet ujitottam fel, amit 2006 elejen ujitottam fel szinten, ami azt jelenti hogy tobb mint 2,5 evet szolgalt, ami egy konzol majdnem fele eletkora. Mint irtam most csereltem le nemreg ami kevesebbe kerult mint 50k. Atlagosan ennyi a felujitasom, bar a 2006os dragabb volt olyan 15k-val mivel magasabbak voltak a PCs piaci arak.
Ha ketszer ujitok fel az kb 100-120k ami kevesebb mint egy konzol ara a kiadasnal, viszont mar a 2. felujitasnal elobbre van technikailag a PC, mint a konzol, aminek kozel meg ugyanannyit kell kibirnia a piacon, mint amennyit az elso cseres gepemnek kellett.
Nos igy nezve a dolgokat, akkor melyik eri meg jobban ? -
Zóanagyvarázsló #4470 Ez a számokkal nem foglalkozva sem elégséges, lévén ez az ábra csak az árakara vonatkozik, a teljesítményt nem veszi figyelembe. Ha viszont ezt is belekalkuláltad, akkor azt tudom mondani: rosszul érzed. -
#4469 Frankó vakbarát betűméret sikerült... :P -
#4468 Én nagyjából így érzem az árak változását:
Akkor ezt a delta t-t nem is tudjuk kiszámolni, sehogy? -
Zóanagyvarázsló #4467 Akkor keressünk egy olyan PC-t, ami az eddig megjelent játékok jó részét viszi, de csak éppen!
Pont ez a lényeg, a konzolos hardverből egyre többet hoznak ki idővel, így nem csak "éppen" viszi el a játékokat. Fölösleges görcsösen megfeleltetni egy konzolt egy PC-s hardvernek, mert ez nem így működik, időről időre változik - ha mindenáron PC-s párhuzamot akarunk, akkor azt mondhatjuk, bővíti magát ingyen, anélkül hogy észrevennéd. (Aki ez utóbbi mondatot szó szerint veszi, az meg is érdemli.) -
#4466 Launch őrület alatt valóban horror áron lehet másodkézből beszerezni a PS3-at pl., amit Európában nem is forgalmaztak.
Viszont mondjuk ha azt veszed, hogy 2001 magasságában annyiba került a PS2, mint egy Voodoo5 5500, akkor szépen ki lehet számolni, hogy mondjuk 5 éves távon melyikkel sikerült több AAA címhez hozzájutni. Pedig akkor még messze nem ott tartott a PC-s játékipar, mint most. -
#4465 Nem azt mondom, hogy senki, ne magyarázd már félre, kérlek!
Ezt szeretném kiszámolni. Nem így szokták csinálni (viszont pont ezért nem érvényes a 6 év élettartam konzolra), de engem ez érdekelne, mert ez mond is valamit. Megtudjuk (te is!), hogy meddig olcsóbb a konzol hardvere. Azt én is aláírom, hogy az elején olcsóbb.
És most, ebben az esetben hagyjuk a szoftvert, a csencselést, a régi cucc eladását. -
#4464 Fú, ez nagyon kemény :D
x800 72k :D -
#4463 szivesen tenném, de míting jön, nem leszek max este :(
(és továbbra is várok linket 2005 novemberi xbox nyitoárra, forintban :D ) -
Zóanagyvarázsló #4462 A PC-s játékok árát eleve több, konzolon nem számító tényező is módosíthatja. Az egyik a nagyobb hazai bolti akciók (igen, ebből a szempontból most tényleg számít az átlag is, hiszen az árképzésre hatással van), a terjedő digital download, és akkor még nem beszéltünk a főként multis játékoknál használt CD-kulcsokról (sokan ódzkodnak ilyet használtan venni), vagy akár az újonnan terjedő online aktivációs megoldásokról. -
#4461 Annyit vegyünk azért figyelembe, hogy ne mindig mindent maximumon akarjunk futtatni, csak _ugyanúgy_ nézzen ki PC-n, mint konzolon, ne szebben. Tehát ha egy játék konzolon 4xAA-t tud, akkor PCn se erőltessük a 16x-osat, meg ilyenek.
Oké, akkor azt elfogadom, hogy egy 2005-ös csúcsPC _kevés_.
Akkor keressünk egy olyan PC-t, ami az eddig megjelent játékok jó részét viszi, de csak éppen! (A kifejezetten "elkúrt" portokat hagyjuk ki, amik a tudásukhoz képest indokolatlanul sok teljesítményt esznek PC-n)
Tudom, hogy nem egyszerű probléma, de ha már itt basszuk a rezet ennyien, legyen már valami haszna is!