17438
-
#4900 Jah a konzolos hype miatt, de biza az nem egy nagy durranas. Sokkal otletesebb es jobb jatekokkal is jatszottam mar. -
#4899 Single reszevel sincs semmi baj. Ha a BG szemszogebol nezed, teljesen rendben van, legalabbis ahhoz kepest hogy a jatek elmult 6 eves.
Abban a korban kiemelkedett a hasonlo jatekok kozul. Multiban pedig tobb eves kozossegek jottek letre, akik meg mai napig is jatszanak vele. -
Zóanagyvarázsló #4898 Sőt, már a Morrowindből is. És annak komoly történelmi jelentősége volt, hiszen átírta a Bethesda prioritásait. (Bár ennek az előnyös mivoltáról nem feltétlenül vagyok meggyőződve, legalábbis Bethesda játékainak irányvonala nem derít jókedvre.) -
#4897 "A Mass Effect meg szep-szep, de nem tobb."
gamerankings:
288review alapján 91%
nem olyan rossz ez -
#4896 Sry de meseld mar el nekem a Guitar Heros mitol is hype jatek.
Sorold mar fel az erveidet. -
Zóanagyvarázsló #4895 De most komolyan, tényleg szükségesek ilyen szintű blődségek valaki számára? Ettől tényleg vonzóbb lehet a termék? Mert nem ettől lesz filmszerű és könnyed a játék. -
#4894 Valóban ez nem jutott az eszembe, de elég sok rosszat ( elavult grafika, bugok, optimalizálatlnaság stb... ) olvasható a játékról, azóta lehet h javították, de ez jellemezte a Neverwinter Nights 2őt. -
Zóanagyvarázsló #4893 NWN2 tipikusan hardcore jatekosoknak keszult, tobb mint egy milliot adtak el belole es az elso reszhez kepest egy fos.
Pedig az első rész single-ben elég harmatos. -
#4892 Pont ezt írtam hogy nekem ebben a formában emészthető, de persze ez megával hozza hogy egyeseknek nem fog tetszeni... -
Zóanagyvarázsló #4891 de a Fallout 3 nagyon bejön a látottak alapján ( az 1-2őt sose játszottam, mert nem az én világom ).
Engem az eddig látottakban blődségek idegesítenek halálra. Ez a szétlőjjük a nukleáris meghajtású kocsikat két méterről, és élvezzük a gombafelhőt (és szinte meggyújtjuk róla a cigit) stílus nevetséges. Egy '90-es évek eleji side-scrolling platformjátékban elment volna ez poénnak, de 2008-ban ez egy RPG-ben (mit RPG-ben, Falloutban!), olyan mintha az aktuális CoD-ban nem kellene tárat cserélni, elég lenne csak felvenni az utánpótlást. Persze komoly játékmenetbeli funkciója van, hiszen így meg is prökölhetjük az ellenséget, kár hogy ezt a feature-t az id már a Doomban elsütötte a robbanó hordóival.
Budget áron én is meg fogom venni a játékot, vannak ígéretes momentumai is, de nem tudom hova tenni, hogy milyen korcsoportot céloztak meg a hasonló elemekkel. (Pedig elvileg nem egy gyerekjátékról van szó.) -
#4890 az hogy te inkabb a kaláka együttesre vagy a tuci tucira vagy raizgulva meg nem ok arra hogy lekalapszarozd azt ami 8/10-nél rosszabb értékelést még nem nagyon kapott....
azmeg hogy oblivionbol elmegy 3millio nem azt mutatja hogy idiotaknak el lehet adni mindent hanem azt hogy lenne letjogosultsaga a witchernek is konzolon... -
#4889 Nem lehet eladni ? NWN2 tipikusan hardcore jatekosoknak keszult, tobb mint egy milliot adtak el belole es az elso reszhez kepest egy fos.
A Mass Effect meg szep-szep, de nem tobb.
Bar az izles szubjektiv dolog, de nem volt semmi olyan extra abban a jatekban, hogy annyira el kelljen telni tole. A witcher otletesebb volt. -
#4888 Egy játék megítélésében nagyon sok a szubjektív elem, ezekről teljesen felesleges vitatkozni. Én pl. soha az életben nem játszanék űrjátékkal, legyen az rts,fps, akármi (persze, mindig lehet kivétel), de ettől még ha megjelenik egy színvonalas űrben játszódó játék, nem fogom leminősíteni, csak azért mert nekem nem tetszik. A 'fantasy' játékokból, a katonai témájú fps-ekből elég komolyan mellésikerült darabokat is lenyelek (végigjátszom őket), mert eleve úgy állok hozzá a témához.
A witcher-t én nem ilyen szempontból tartom igénytelen játéknak. Úgy gondolom, hogy a witcher kimeríti azt a fogalmat, amit mi jellegtelen, nem jól megírt... játéknak tartunk, és ezt nem annak köszönheti, hogy nekem szubjektíve nem tetszenek benne dolgok, mert pl. irtózom a farkasoktól, vagy az alkímiától, hanem azért, mert felmutat egy csomó olyan dolgot, ami a hulladék játékok tulajdonsága, és ezért ő maga is az.
Tehát az érveim ilyenek: Nem jó a witcher irányítása, mert 1.az erdő grafikai megjelenítése egy szabadon bejárható teret tár elém, de amikor el akarok jutni a-ból b-be, akkor észreveszem, hogy 'testileg' egy alagútszerű képződményben vagyok, ami csak erdőnek látszik. Meg kell tanulnom a játékban járni, nem elég a saját (való világból vett) intuícióimra hagyatkozni, felül kell bírálnom a látott erdőt...
2. Vannak játékok, ahol az irányítás összhangban van a grafikai megjelenítéssel, és az emberi intuíciókkal arra nézve, hogy min lehet keresztülhaladni, és min nem.
3. Egy játéknak erénye, ha igaz rá 2.
4. Az igénytelen játékok többnyire megsértik 2-t, a 'jó játékok' nem.
-> a witcher a közösen elfogadott elveink alapján igénytelen játék (vagy felül kell vizsgálnunk mik is a minőségi játék ismérvei, vagy én félreértettem ezeket az ismérveket, ezért nem létező szempontokra hivatkoztam- 2-es pont, vagy neurológiai diszfunkcióm van, ami miatt az 1-es pontban leírtakat érzékelem, ilyeneket mások nem érzékelnem, vagy...) -
#4887 Miért is szar? -
#4886 Guitear Herosbol meg 4 es szinte azt csak Amerikaban.
Meglatszik hogy a kalap szart is ellehet adni, idiotaknak. -
#4885 Ugyanmar nezd meg milyen hype volt a Hellgate London megjelenese elott es milyen pocsek jatek, mikozben a Witcher vele egyutt jelent meg szinte es kozel nem hypeoltak annyira, aztan porra zuzta az eladasokban, ugy hogy szinte ismeretlen jatek volt az egesz.
Raadasul nem a demoktol fugg, hogy mennyit adnak el valamibol. -
#4884 oblivionbol konzolon elment tobb mint 3 millio darab...
-
#4883 Na várj. Mass Effect nálam N1, mert lájtos, látványos, film szerű és persze scifi vagyis maga a világa bejön ( egy witcher nekem nem jön be ). Szóval a Mass Effect nem hiába lett magasztalva és itt nem arról van szó hogy mi az igazi játék:) nagyon jó rpgk konzolon is vannak, de abban egyetérhetőnk hogy a nagyon hardkór ( Baldurs Gate ) és társai ma már nem eladhatóak, már csak a 3ds grafika miatt sem lehet olyan szinten megvalósítani... az Oblivion sem az én világom, de biztos jó, de a Fallout 3 nagyon bejön a látottak alapján ( az 1-2őt sose játszottam, mert nem az én világom ). -
Zóanagyvarázsló #4882 Úgy vélem nem vagy igazán tájékozott. Egy adott játék esetében a dmeó megjelentetése elsősorban nem a játék minőségétől függ, inkább a jellegétől, illetve az üzletpolitikából. Egy RPG-ből vagy sandbox-jellegű játékból sokkal nehezebb demót összehozni (de enm elhetetlen), például nem volt a Mass Effectből és az Oblvionból sem, nem lesz a GTA IV-ből, Fallout 3-ból és a Far Cry 2-ből, de a Gothic széria is a késve megjelenő demókról híres. Az már más kérdés, hogy manapság kezdik csőjátékok esetében is a demóval való spórolást.
A játék egyes tulajdonságait tőlem minősítheted, de ez a szubjektív része a dolognak (bár vannak közöttük objektíve is kifogásolható dolgok, de nem megyek bele), viszont a többség és a kritikusok nem osztja azt. Nem is kell, nem jött be a játék, megértjük. Viszont a fórumon való lehúzásától nem lesz rosszabb senki számára sem a Witcher. -
#4881 Mindez igaz, RÁD!
Szerinted nem jó, szerintem az. Melyikünknek van igaza?
Na látod. Igényesség, pedig nem vitatéma. Maximum, neked nem jött be. Ne általánosíts! Ott a Mass Effect. Minden konzolos hasra esett tőle, pedig egy átlagosan jó játék, nem több. Márpedig, aki attól hasra esik, az IGAZÁN JÓ játékkal, még nem játszott... -
Zóanagyvarázsló #4880 Ez világos, de akkor sem lenne tárgyszerű szinte megduplázni egy hasraütéssel ezt a számot. Mellesleg ennek fényében érdekes, hogy a hivatalos oldalra csak nemrég tették ki a jelenleg is olvasható 800 ezres adatot. -
#4879 Wow utan szanalmasan kidolgozott alkimia ? :D lol
Raadasul a jatekmenettel sem volt semmi baj, mint ahogy az iranyitassal sem. Detto ugyanaz volt mint az NWN. -
Zóanagyvarázsló #4878 Nem egyértelmű. Kelet-(Közép-)Európában Sapkowskinak és a stílusnak kultusza van, ahogy még Németoszágban is ismerik, illetve szeretik a hasonló RPG-ket. Egy ilyen keleti blokk fílingű - és egy Mass Effectnél jóval harcore-abb - játéknak nem biztos, hogy meglett volna a stabil bázisa nyugatabbra, ahol a konzolok erősebbek. (Lásd még a STALKER 2 milliót kis híján közelítő keleti eladásait.)
Gondoljunk bele, a Mass Effectet még konzolon is Észak-Amerika vitte el a hátán, EU-ban a toplistákra alig tudott felkúszni, és a konzolos verzióról bezsélek... -
#4877 Mint irtam a cikk jocskan tobb honapos. -
#4876 Könnyen lehet, hogy igazad is van, és ez a demo mikor jelenik meg sokkal bonyolultabb ügy. Lehet, hogy bizonyos kiadók kikötik, hogy márpedig demo megjelenés előtt nem lesz, mások fordítva reklámot várnak tőle. Ezek cégenként változhatnak, és nekünk nincs rálátunk a kulisszák mögötti dolgokra, de azért arra elég nagy összegben mernék fogadni, hogy volt már rá példa, hogy a játék rejtegetése miatt nem jött ki demo. Túl kevésből általánosítottam. -
Zóanagyvarázsló #4875 Tényleg, olvastam anno ezt is, a sok egyéb szám mellett. Mondjuk ez még mindig messze van a 2 milliótól, hiszen ez azt jelenti, hogy mintegy 1 milliós eladásról beszélhetünk. -
Micsu #4874 eve online megtudja izzasztani a gépet, de pl az új cryengines mmonak is nagy gépigénye lesz, és jónak mondják, de az biztos hogy egy mmohoz nemkell csúcsgép, de már manapság egy középkategóriás gép alapkelléke a c2quad + 9800 -
#4873 Semmilyent. Lévén a konzolos közönség nem ezt érti hardcore RPG alatt, hanem az FF szériát (jaja, kijött az Oblivion is boxra és ps3-ra, mégsem azokon vált klasszikussá). -
#4872 A Crysis vs. Stalker dologban igazat adok, a demok megjelenésének minőségbeni összefüggésében viszont nem. A HL2-ből és a Doom 3-ból is jóval a megjelenésük után lett demo, holott azokból biz el is adtak eleget. -
#4871 kevés a másik serpenyőbe* -
#4870 Unalmas, könnyű játékmenet, wow után szánalmasan kidolgozott 'alkímia', több mint szánalmas Casanova vonal, rémes irányítás (ált. az ncsoft féle ázsiaiaknak valóhulladékoknak van ilyen irányításuk), rémesen lapos történet, hangulattalan, semmilyen rpg világ. Ehhez kevés a korrekt grafika, és a jó hangzás a másik serpenyőbe.
(angolul játszottam végig, nem különösebben szeretem a magyar fantasy nyelvet) -
#4869 Demo (ha persze normális munkát adnak ki a fejlesztők a kezükből) inkább 3 hónappal a megjelenés előtt, mintsem után jelenik meg, hogy reklámozza a még meg nem jelent terméket. A tudvalevőleg silány játékok ismérve a megjelenés utáni demo (aki nem vette meg eddig kíváncsiságból letölti valahol, és egy apró százaléknak meg is tetszik). A játékok díjazása sokszor nagyon nincs arányban a minőségükkel. Példa:Stalker vs crysis.
Stalker egy nagyon jól eltalált valami volt, még ennyi év fps masszolás után is tömegeket tudott lekötni, szép beállításokkal futott az akkor átlagos pc-ken, stb. Rengeteg embernek tetszett is, de mialatt játszotta a Crysis körül ment az undorítóra duzzasztott hype, ezért egy csomó portálon már akkor rengeteg ember leadott egy rakás szavazatot a még meg sem jelent crysis-ra, ami miatt mindenki gépet fejlesztett... Azután megjött a crysis, amit játéknak csak erős jóindulattal lehetett nevezni, de mivel már egy csomó pénzt, várakozást.. belefeccöltek az emberek, egyszerűen nem akarták belátni, hogy mekkora szart is adtak a kezükbe, egy csomó portálon az év fps-e címet is elnyerte a szavazatok alapján. Aztán ahogy telt az idő már nem lehetett tagadni a tagadhatatlant, mindenki belátta, hogy egy szemétre költött el egy rakás pénzt, egy szemétre adta le a szavazatát... (Ugyanez ismétlődött meg az Age of Conan-nal is).
Ennek a viselkedésnek uakkor mi volt az üzenete? Ha jó nagy hype-ot csapsz, akármit kiadhatsz tiéd az év játéka cím + rengetegen megveszik, és jön a bevétel is. Amíg a játékos community ilyen primitíven fog viselkedni, addig nemhogy nem fog javulni a helyzet, de rohamosan romlani fog. Az újdonságot, igényes munkát kiadó kezdő fejlesztőcsapatok nem tudják learatnia megérdemelt jutalmakat, mert a hype-nak felült őrjöngő tömeg, mindenben első helyre segíti a minél feltűnőbben csomagolt tucatszart, vagy extrém esetekben játéknak titulált hulladékot. -
#4868 képzelheted milyet tarolt volna konzolon
ezért mondom mindig hogy sjaát zsebéből vesz ki pénzt az aki nem portolja a játékairt minden platformra (főleg ha olyan platformra hozza csak ki a játékot amin burjánzik a warez) -
#4867 Miről beszélsz Te? Igénytelen? :D
Mondjuk tény: engem zavart, hogy amit nem tudtak elfedni programozási tudással, azt eltakarták mezítelen cickókkal. -
#4866 Mert arra találták ki. -
#4865 "For example is the second best-selling game in Germany. It is only a PC and it is able to compete with games selling on different platforms, like consoles and play stations. We are in the first ten or even five best selling games in Great Britain and in all countries in Europe and America. In Poland, our success it is unbelievable, because in the first three days we sold more copies than some titles sell in ten years."' -
#4864 Nagy bátorság, az utóbbi idők egyik legigényesebb játékáról ezt állítani....
Maradjunk annyiban, neked nem jött be....
Grafika gyönyörű, történet kiváló, irányítás remek, hangulat hatalmas, és folytathatnám.
Bevallom, letöltöttem az angolt. átvittem az első pályát, majd uninstall, töröltem a képfájlt, és megrendeltem a magyart.... Megjelenés napján játszottam vele... Ja egy apróság. Most írt egy srác a fórumán, hogy megvette a havertól a díszdobozos verziót. Lefényképezte, belinkelte. Az alapkiadás volt. De annyira "igénytelen", hogy azt hitte, díszdobozos verzió....
Igénytelen... Pffff..... -
#4863 A CD project miert meselne mas szamokrol ? Mar tobb honappal ezelotti cikkben is tobb mint egy millio eladasrol beszelnek.
"Cdprojekt chief designer Michael madej reported that the witcher has sold 100,000 copies in poland and more than a million copies worldwide"
-
#4862 najolvan jo jovokepfestest! nekem missziom van! :D
mennem kell es szet kell jatszanom magam a kingszbánti demojaval! me'g Palaval nem vittem vegig -
#4861 igenytelennek szerintem nem igenytelen, de nekem marhara nem jott be :S
pedig ugy vartam, mint a messiast! en vevo" vagyok az ilyen stilusra... szal nem lett messias nalam... annal inkabb a kingszbánti!!! na annak nagyon drukkolok es hogy ON is legyek: kivanom, hogy hasonloan igenyes, hangulatos, jo jatekok legyenek meg pecen, mert arra vevo" leszek ;)
sosem voltam vevo a casual fosra :D konzolon is keresem az igenyesebb darabokat... ;)