17438
  • arty
    végre ! :)

tehát:

nyilvánvalo, h DanielT nem tud számlákat mutatni, képtelen rá, azaz valoban nem tudja bizonyitani h a játékok hogyan jutottak birtokába, felesleges kérni

az is nyilvánvalo h Jakuza KÖNNYEDÉN készithetne fotokat, viszont nem teszi meg, mert nyilvánvaloan kamuképek voltak, amiket betett, ez sajnos minősíti is őt ...
  • SHADOWEYES7
    Flémmentes fórumozást kivánok.
  • SHADOWEYES7
    Topik pihenő!

• gazgoblin
    miért mi van architektúrával?
    (komolyan érdekel)
  • bertino
    akkor miért akadtál fent rajta ? :DDDDDDDDDDddddd
  • DanielT
    Bocs, ki is kezdte, hogy fejezzem be? Ki is akarta nekem megmondani egy fórumon, hogy mit csináljak. Naugye.
  • magus
    ja de, amúgy van jövője, gyakorlatilag ami kezd a jelenné válni, a multijátékok. ezek sosem lesznek élvezhetőek konzolon, márcsak az architektúra miatt sem. és az mmorpg-k hangulata utánozhatatlan, semmi ahhoz foghatót nem éltem még meg játékban, amit egy hangulatos wow kalandozás adott (talán a gothic 1), hulehet hogy vissza is megyek... najo nem : D

de az mmo-k az ördög műve, hogy méginkább terméketlen legyen a világ, és kipusztuljanak a fejlett nyugati társadalmak, szóval soha többet mmo
  • bertino
    egy fórumon nekem te ne mondd meg, mibe ne szoljak bele :D
  • DanielT
    Miért is szólsz bele?
  • bertino
    fejezd már be...
  • DanielT
    Namivan Jakuza? Még mindig a bátyádról kell hallgatni a történetet?

HOL A KÉP A 2 UNREAL DOBOZRÓL?

Ta hazug nulla.
  • Chocho
    Pont a hangulat az, ami az egészet elvitte a hátán. Nagyon megtalálták azt a pontot a fejlesztők, ami miatt ráaggatható a Stalker cím. A képi világ pedig egy az egyben a filmből van átvéve. Dicséretes. :)
  • sirpalee
    Én sajnos még nem játszottam vele eleget. Megvettem, iszonyú render buggal indult, aztán driverfrissítés, ami tönkrevágta a gépemet, és most van újra feltelepítve.

De a hibái ellenére bírtam a stalkert, hangulata megvolt, ha azt visszahozzák, és jó lesz a multi akkor tetszeni fog :) .
  • wedge31
    Annyira jó a CS hogy nekem jobban bejön mint a SoC ez persze egyéni.
  • sirpalee
    Tényleg jó a stalker, a patchek után tökéletesen játszható. A CS meg igen szépre is sikeredett. És talán játszható is lesz 3 hónap és az 5-ik patch után.
  • Chocho
    A STALKER nagyon alap cím, Lammer, vidd végig, megéri! :) Csak vigyázz, nehogy a befejezés kijátssza a figyelmed. ;)
  • Lammer
    Kosz!

KINGSZBÁNTI!!!4444nééééégy
    S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky -alapot is vegig kine vinni-
    Sacred 2: Fallen Angel -alapot mostansag tolom :D -
    Fallout 3 - AYAY! kotelezo falloutizmus miatt fogom megvenni(konzol port fele kacsingatas vanik) -
    Alan Wake - na ezt tuti konzolon - (ezt is ribanc modon varom)
    Dead Space - detto -

ha szigoruan nezem akkor ebbol 3 konzolos cim nalam :]
  • Chocho
    Wow, ez akár jó hír is lehet. Kíváncsi vagyok, egy x1950pro-ból mit hoz majd ki. :)
  • sirpalee
    Nem, opengl a fő cél, de mellette támogat DX9-et is.

Az egyik régi interjúban mondta, hogy elég valószínűtlen hogy akár ogl3.0-t akár dx10-et (ne adj isten 10.1-et) támogasson. Így marad a 2.1 és a 9.0c. Meg persze ogl es 2.0, a konzolokra, és "dx9.5" a box-ra.

A fő célja az, hogy mindenkinél fusson az engine, és a lehető legszélesebb kör tudja futtatni. (lásd wow sikere)
  • Chocho
    "Amúgy az id tech 5 támogat dx9-et is, de nem tervezik a dx10 supportot."

Bocs, de ez a mondat picit félreérthető. Most akkor nem tervezik a DX10 supportot, azaz DX9 a fő cél?
  • sirpalee
    OpenGL-ben is ugyanúgy elérhetők ezek a textúra kiegészítések, extensionokkel (dx10 kategóriájú kártyákon persze). Amúgy az id tech 5 támogat dx9-et is, de nem tervezik a dx10 supportot.
  • wedge31
    Carmack kizárolag OpenGL-ben dolgozik.
  • Chocho
    Az új GTR nagyon ejha. :)
  • Chocho
    Mármint a Doom 3-ban, na. :D Bocsi, megzavart egy telefon. :)
  • [Jakuza]
    GTR Evolution Racing 29-Aug-2008
    Euro Truck Simulator Simulator 29-Aug-2008
    The Sims 2: Apartment Life Simulator 29-Aug-2008
    Heist Action 29-Aug-2008
    Spore Strategy 05-Sep-2008
    S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky FPS 05-Sep-2008
    Mercenaries 2: World in Flames Action 05-Sep-2008
    WSC Real: 2008 World Snooker Championship Sport 05-Sep-2008
    Geo Political Simulator Simulator 12-Sep-2008
    Crysis Warhead FPS 12-Sep-2008
    Romance of the Three Kingdoms XI RPG 12-Sep-2008
    Men of War Strategy 12-Sep-2008
    Warhammer Online: Age of Reckoning MMORPG 18-Sep-2008
    Mount & Blade RPG 19-Sep-2008
    Birth of America 2: Wars in America Strategy 19-Sep-2008
    Galactic Civilizations II: Endless Universe Strategy 24-Sep-2008
    Brothers in Arms: Hell's Highway FPS 25-Sep-2008
    Rig 'n' Roll Racing 26-Sep-2008
    Pure Racing 26-Sep-2008
    Aion: The Tower of Eternity MMORPG 26-Sep-2008
    The Wheelman Action 26-Sep-2008
    The Guild 2: Venice Strategy 26-Sep-2008
    Civilization IV: Colonization Strategy 26-Sep-2008
    NHL 09 Sport 26-Sep-2008
    Igor: The Game Action 26-Sep-2008
    Fenimore Fillmore: Revenge Adventure 26-Sep-2008
    LEGO Batman: The Videogame Action 26-Sep-2008
    X3: Terran Conflict Simulator 26-Sep-2008
    Sacred 2: Fallen Angel RPG 29-Sep-2008
    FIFA 09 Sport 03-Oct-2008
    Cid The Dummy Action 03-Oct-2008
    MotoGP 08 Racing 03-Oct-2008
    Death Track: Resurrection Racing 10-Oct-2008
    Fallout 3 RPG 10-Oct-2008
    Cryostasis: Sleep of Reason FPS 10-Oct-2008
    Yamaha Supercross Racing 17-Oct-2008
    Saint's Row 2 Action 17-Oct-2008
    Lord of the Rings: Conquest Action 17-Oct-2008
    Command & Conquer: Red Alert 3 Strategy 31-Oct-2008
    Left 4 Dead FPS 31-Oct-2008
    Alan Wake Action/Adventure 31-Oct-2008
    Quantum of Solace: The Game Action 31-Oct-2008
    King's Bounty: The Legend Strategy 31-Oct-2008
    Disney: Sing It Music 31-Oct-2008
    A Vampire Story Adventure 31-Oct-2008
    Dead Space Action 31-Oct-2008
    MySims Strategy 31-Oct-2008
    Littlest Pet Shop Entertainment 31-Oct-2008
    Steel Fury: Kharkov 1942 Simulator 07-Nov-2008
    This is Vegas Action 14-Nov-2008
    Shaun White Snowboarding Sport 14-Nov-2008
    Harry Potter and the Half-Blood Prince Action/Adventure 14-Nov-2008
    Tomb Raider: Underworld Action/Adventure 21-Nov-2008
    Grand Theft Auto IV Action 21-Nov-2008
    Need for Speed Undercover Racing 21-Nov-2008
    Dynasty Warriors 6 Strategy 21-Nov-2008
    Bolt Action 28-Nov-2008
    Metro 2033: The Last Refuge FPS 28-Nov-2008
    Far Cry 2 FPS 28-Nov-2008
  • Chocho
    S a Tech5 nem OpenGL technológián alapszik? Eddig az összes id motor arra építkezett, többek között ezért sem volt igazán kiaknázva benne az akkorra már divattá vált DX9.
  • sirpalee
    Ez teljesen igaz az U3.0-ra... Mindenki szidja, irtó nehéz programozni, főleg az. Még a szokásosnál is nehezebb (bár én erre azt mondom tanulják meg, de ennyire nem mélyedtem el benne). De pl a LUA-s scriptelhetőség se a legjobb megoldás stb.

Amúgy az id tech 5-re visszatérve, nem teljesen megatextúrát használ, hanem egy kicsit finomított változatot. De a megatextura onnantól kezdve elvesztette az értelmét, hogy dx10-ben egyszerre 128 texturát tud elérni bármelyik shader stage...
  • wedge31
    " Oblivion with guns " ez lesz mindenidök egyik legjobb legöszetetteb crpg-jéböl.

Legyen igazad a rage-t illetöen.
  • Chocho
    Túlreagálod a dolgot. Jó lesz így is. Az id-ben utoljára '97-ben csalódott egy pár ember a Q2 miatt (ami ugye Romero hiányában lett olyan, amilyen), de ott sem ők voltak a többség.
  • wedge31
    Igen ez sajnos egy nyomos érv de a konzolos szoritások nélkül valszeg jobb lenne.
  • Chocho
    Azért még adhatunk a 3-nak egy esélyt! A Bethesda az Oblivion-t és a Morrowind-et sem szúrta el. Igaz, hogy hajaz rájuk a Fallout 3, de ebből még kisülhet jó is.
  • Chocho
    Köszönöm a részletes ismertetést.

Az UE3 tényleg olyan összetákolt, mint panaszkodnak rá? Sok helyütt volt a neten, hogy nem voltak megelégedve vele, s hogy be is perelték az Epic-et, amiért azok egyes állítólagos komponenseket visszatartottak a liszenszelhető verzióból. Ezt mondjuk a GOW és az UT3 láttán el tudom hinni.
  • wedge31
    Én év elején a Fallout 3-mat vártam a legjobban de miután megtudtam hogy kiherélték már csak a SH 5-öt meg a sacred 2-öt várom.
  • Lammer
    mert konzolon tobb fogyna?
  • Lammer
    kingszbántin kivul meg a BOVLIVION*on kivul van valami kozeljovoben jonak igerkezo mas stuff is?
    ez igy nagyon gyenge :S

*Falloutok vegigtolva... orok kedvenc a 2... vegigvittem a jatekot kb eddig 30X, minden lehetseges easter egg, esetleges endingek, plusszok kivesezve! ezek utan meglattam a 3at... es o"ize... najo hagyjuk :S
  • Chocho
    Ubisoft? :)
  • Cat 02 #5425
    Na azért, VC az jóóó :D A Spore meg funolni jó, másra nem. Sztem még az Activision jó oszt ennyi =|
  • Chocho
    Ebben a listában van igazság, nem is kevés. Pl. a The Settlers 2 tényleg csúcs volt, s a mostaniak egyszerűen nem érik fel. Még a jubileumi kiadás sem volt annyira jó... Oda lett a hangulata.
  • sirpalee
    Megatextura :

MegaTexture employs a single large texture for static terrain. The texture is stored on removable media or the hard drive and streamed as needed, allowing large amounts of detail and variation over a large area with comparatively little RAM usage.[citation needed]

Ergo van egy hatalmas textúra, és oda mindig úgy streamelik be az adatokat ahogy éppen kell. De mint ahogy olvasható "static terrain". Vagyis a legtöbb cucc amin megatextura van, statikus kell hogy legyen. Ez gondolom egyértelmű hogy mit jelent. Annyira nem extra dolog, mint elsőnek tűnik, gyakorlatilag normálisan megoldották a textúrák streamelését, semmi extra. És ezenfelül sok apró részletet texturakkal és lapokkal valósítanak meg (alfázott lapok, amik nem messze a felülelettől lebegnek a megfelelő textúrával). Az első demokban is látszott ezeknek a hibája, pl vibráló talajelemek, ami a lebegőpontos számítási hibák miatt volt a depth bufferbe (ergo nem adtak rá elég biast a talajhoz képest). Jól néz ki, de egy kicsit túlzásba viszik az id tech istenítését. Főleg amiatt, hogy aki akart pc/x360/ps3 multiplatform enginet venni, az már megvette az u3.0-t (bár elnézve a forráskódját nagyon gányolva van az egész... attól függetlenül, hogy milyen komoly dolgokat raktak össze vele).
  • wedge31
    Ez igaz ,de mért nem lehet only pc