17438
  • Istencsászár
    Én tökéletes tudom, de miért kérded?

Az igénytelen kinézet nem ok arra hogy az el is fogadjuk... 10 éve szimezek szóval emberedre akadtál e témában...
  • Petyus_
    Nem tudom, szerintem jól fogyhatott, csak idén, csak É-Amerikában olyan 800k ment el belőle PS3-ra.
  • Ry0K3N
    Konzolra van valami értelmes Rally szim?
  • Zóanagyvarázsló
    Az Infogrames az Atari tulajdonosa. Miért kellett volna megvenniük saját maguktól bármit is?
  • Dante73
    Ha más egyenlőre ki van zárva, mondatot kijavítod a másról egyelőre nem tudunk-ra akkor oké. Hány 2010-es címről tudsz? 20-30? mennyi jön majd ki? 2-300?
    Miről beszélünk?
  • Petyus_
    Azért, mert itt "vitatkozni" próbálunk, de az "egy számomra érdektelen platformon" prekoncepcióból kiindulva, legalapvetőbb tapasztalatok hiányában ez valóban nagyrészt értelmetlen. =)

"egy Valódi szimes, nem a grafikára recskázik, hanem az élményre, amiben egy LFS"

Hát nemtom. LFS-ben lehet, hogy profibb a vezetési modell, én nem tapasztaltam különösebben. Viszont azok a gusztustalan - a GTA-ban összerakott kamuverdákat fényévekkel alulmúló, az alapvető esztétikai érzék hiányáról tanúskodó - autómodellek, melyekkel én találkoztam, nálam kizárták, hogy kicsit is komolyan vegyem. Egy autós játékban legyenek AUTÓK.

A gyakorlatilag korlátlan erőforrások (Forza, GT esetén) vs. nagyrészt hobbifejlesztések azért nagyon sok szempontból igen csúnyán éreztetik a hatásukat. :D
  • Dante73
    A két kormány közt a különbséget.
    Petyus, Igen, boxra volt elöbb. Viszont a PC-s társadalom pörög,a boxos pedig.... Nézd meg a két fórumot. Pc napi szinten talik a szigeten, konzolos fórumon csönd. Oké, ott biztos másként szervezik.....?
    Istencsászár!
    Azt nem érted, hogy egy vérbeli szimesnek a cockpit árnyék nem kell, nem erről szól a szim. Bár mintha WTCC-ben lenne, nekem úgy rémlik. Nem kellenek a csili-vili effektek. Legyen egy jó kinézete, egy reálishoz minél közelebbi irányítása. Ennyi.
  • Zóanagyvarázsló
    Én sem veszek 4-6 órás játékokatr drágán, azok ráérnek olcsóbban, viszont a filmeknél sem a minőségi tényező az egyetlen, akkor a 7 órás művészfilmek (lásd Sátántangó) lennének a legértékesebbek... Másrészt ha a mozijegyek árából indulunk ki (melyeket ráadásul semmiképpen nem lehet később továbbadni, és újabb megtekintésre sem jogosít), éppen nem is tűnik ez a hobbi drágának.
  • Zóanagyvarázsló
    És csak egyenként a PS3/X360 eladások szarráalázzák a pécéseket.

Tényleg, mennyit adtak el belőle PS3-ra? Ha jól rémlik, 10 millióból volt valamivel több, mint 6 millió Boxra, viszont a PC is minden bizonnyal erősen millió felett teljesített, és erre jön a digital download. Én itt inkább azt látom, hogy a Box alázott. (Persze egy ilyen játéknál nem szégyen a PS3-ra nézve, ha hasonló nagyságrendben, kevéssel több fogyott rá, csak a szarrá alázás szerintem kétséges.)
  • Istencsászár
    Max a Simbintől jöhet valami ( de már lehet h konzolra és pécére együtt ) más egyenlőre kivan zárva s semmi infó utalás sincs pécés szim érkezésére... hidd el...
  • Dante73
    Miért lenne igazad? mert egy számomra érdektelen platformon, 2010-ben megjelenő játékról nincsen infóm? Bocs, de a bölcsek kövét a melóban hagytam....
  • Petyus_
    TDU is konzolon volt előbb, ha nem tévedek! :D
  • Dante73
    itt az infóhiány a lényeg.... arról sincs hír ami jövőre jön, nemhogy 2010-ben!
  • Istencsászár
    Mit lássak?
  • Dante73
    Nézd meg a lentebb betett videót. Látod a különbséget?
  • Istencsászár
    TDU elég messze áll a szimtől:)
  • Istencsászár
    A GTR Evelution csak egy carset pack két extra pályával ( Nürburgring valamint Nordschleife ). Mit újítanak fel? kiadják megint? mert pl ilyen dolgok nincsenek a pécés verzióba mint pl dinamukis cockpit árnyék, meg a különböző effeket melyeket pécén jelenleg elő lehet hozni hekkeléssel, buherálással, persze közben bőséges fps esés lesz a jutalom, meg valami gány kinézet.
  • DanielT
    "Viszont az hogy G25-el nyomja a csávesz, nem jelenti azt, hogy szimulátor, bár mivel nem ismerem a címet, nem tudom."

Most mondhatnám, hogy akkor talán itt hagyjuk is abba az egész témát. És igazam lenne.
  • Dante73
    Mivel online, ez marhaság eleve. Ismét TDU. PC-n él, virágzik. Konzolon? És Online ugye... nincsen warez.... max lanon lehet tolni. De ez nem jellemző, mert aki versenyez, az lan-on is fizet, tehát butaság lan-t használni.
  • Dante73
    Már bocsi, de honnan veszed, hogy semmi?
    A varázsgömbödből? Megint TDU. Semmi infó a 2-ről, pedig jövőre jönnie kell, legkésőbb. És jövőre csak 2009-van. (Infogrames megvette Ataritól, és 2012-ig 3 TDU-t adhat ki. Ha nem akarná kiadni, miért vette volna meg? Tehát, jönnie kell, info=0...)
  • Dante73
    Jól néz ki.
    Viszont az hogy G25-el nyomja a csávesz, nem jelenti azt, hogy szimulátor, bár mivel nem ismerem a címet, nem tudom. 2010 viszont messze van.
    Istencsászár!
    Nekünk MOST jött ki a WTCC felujitott változata... és addig felujitják majd nekünk is.
    Igen G25-nél kezdődik, és egyenlőre végződik is. Gari idő lejárta után teszek a váltóba egy új határolót, (maratok 1et) és elárulom, aki így tett, annál nem fogyóeszköz. 60 pénzért, hosszú időre megvan a kormányod. Hosszú évekre, nem kell 1-2-3 évente cserélni.
    Az meg hogy PS3 hoz is lehet használni, tudom, rajta van a dobozán. De valódi szimről nem tudok PS3-ra, És el kell szomorítsalak titeket, egy Valódi szimes, nem a grafikára recskázik, hanem az élményre, amiben egy LFS, egy WTCC rFaktor sokkal többet nyújt. Mondhatnám, verhetetlen. Hangsúlyozom, SZIMES!
  • Petyus_
    Nemrég nekik volt egy kifakadásuk, nem? Hogy átmennek konzolra, mert pécén mindenüket ellopják. =)
  • Istencsászár
    Pécére konkrétan semmi sem fog. Maximum a Simbin válthat át saját fejlesztésű motorjára és azzal adhat ki valami jó játékot, de erről egyenlőre zéró infó van, meg hát most konzol felé kacsingatnak a Race Proval...
  • Istencsászár
  • Dante73
    A videóvágás elég egyedi. De az ismerőseim közül sokan Photoshop-oznak, például. Majdnem mindegyik.
    De azthiszem, felesleges megvédeni a PC-t, hiszen az előbb bizonyosodott be, hogy nem drágább a konzolnál, (arty és Istencsászár is elismerte, amire büszke vagyok) viszont több dologra használható.
    Játékkínálatról pedig annyit, hogy minden platformnak vannak exkluzívjai, PC-nek, Box-nak, PS3-nak. Tehát valamiről mindenképp lemaradsz. Innen kezdve egyéni preferencia kérdése, hogy milyen tipusú játékos vagy, melyik platformot választod. Szim-Pc, ügyességi1-xBox, ügyességi2-PS3.
  • Istencsászár
    2009 januárjában jön 360ra a Race Pro, ami a pécés Race WTCC felújított ( grafikailag ) és bővített verziója, minden olyan kiegészítőval ami pécére is elérhető.

Neked egy G25nél kezdődik a szimezésre alkalmas kormány? én nem fogok kiadni 50-50 ezert egy kormányért mert fogyó eszköz... a G25 váltója vérbeli ócska hulladék belül, el is romlik szép számban... Nekem Logitech Formula Force EX van, tökéletesen megvagyok vele és komolyan szimezek is vele ligába évek óta... igaz ez már a 3. kormányom mert az előzőek tönkre mentek... ez egy fogyó eszköz... ha ez is elromlik ( elég jól bírja, már 2 éve... ) akkor valszeg ilyet veszek ( persze ha pécé support tökéletes rajta )

• dronkZero
    Ja, a "kiadók sem..." az kissé önigazolás, de az 500 órás játékidő az meg inkább a gyakorlati tapasztalat.
    HL1(TFC, CSbeta) tuti több is, mint 500 óra('99-2001) neten, meg megszámlálhatatlan LANparty.
    BF42-be beleraktam annyit, de akkor még extrém csóró egyetemista voltam, meg volt magyar tört szerver, az nincs meg.
    BFV. Meg nem mondom mennyi, de rengeteg: heti három war, napi 5-6 óra publikolás, meg egy életre szóló élmény.
    BF2, erről van pontos statisztika: 637 óra, plusz a war-ok.
    Orange Box: Ez soha nem fogja elérni az 500-at, valahogy nem jött be a TFC. Ellenben kárpótlásul van benne egy rakat single(amit így már nem "kell" letöltni :D), úgyhogy végülis megérte.
    Crysis Warhead: hát, ezt megvettem megjelenés másnapján, lehet, hogy hiba volt. Ez még a jövő zenéje. Ellenben nem is került 12-be.

Szal egy-egy multis játékkal megvan az átlag 500 óra.
    Na de ha én ezeket tekintem nagybetűs JÁTÉK-nak, akkor mit mondjak egy 4-6 óra alatt kivégezhető single izére? Ha ilyen játékokat lehet venni 12ezer forintért, akkor mennyi a reális ára egy egydélutános játéknak?
    Na, ha mozijegy kategória lenne, és nem kéne értük elrohangálnom a boltba, megvenném őket. Így meg... search-download-play-delete. Nekem nem éri meg.
  • DanielT
    Kíváncsi leszek erre mit mond a sok lángész.
  • Dante73
    Viszont van egy réteg, akinek a WTTC, LFS és társai kellenek!
    Ez egyrészt egy XBOXon elérhetetlen, (Nincs hozzá szimezésre alkalmas kormány) másrészt játék sincs, csak szimnek mondott "valamik" "csodaszép" grafikával. (Amit, halkan jegyzek meg, az én gépem is tud, sőt, ma már szebbet is, mint a konzol.)
    És ki tudja, 2010-ben mi jön ki PC-n? Lehet, ha az LFS grafikus motorját korszerűre cserélik, beszarsz a látványtól. Bár megjegyzem, pont annyi csili-vili van pl egy WTTC-ben, amennyi kell, és a grafika is elég reális, nemcsak az irányítás. Hogy nem az átlag gémerhez szól, mint pl az NFS-nek kellene, az már másik tészta.
  • Petyus_
    Nézd pl.!*

* ezeket a béna kerékcsikorgás-hangokat azóta egy peccsel javították! :D

• Petyus_
    Na, azt használhatod PS3-mal is. Szerintem próbáld ki a GT5 Prologue-ot, az egyetlen autós játék, amiben az autók autónak néznek ki. :D Szerintem tetszene.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez abszolút világos, én is arra gondoltam, hogy egy gyakran úgymond falból emlegetett példáról van szó (mert mondani kell valamit, amihez kell gép is, és nem játék). Csak vártam, hogy ezt más mondja ki :)
  • Zóanagyvarázsló
    Csak "a kiadók sem kérdezik meg tőlem", illetve az 500 órás játékidős elvárások kissé önigazolósnak tűntek korábban, ugye ezekből indult ki. De igazad van, jobb lezárni ezt a diskurzust.
  • dronkZero
    Ja, a videóvágással kapcsolatban.
    Sokan emlegetik, hogy milyen sokoldalú a pc, lehet rajta dolgozni.
    Aha, kiskorúként mit dolgozol?
    Hát videót vágok.

Szerintem ez az oka. Lehet rajta dolgozni, csak aki nem tudja még, hogy konkrétan mit is, az a videovágást fogja felhozni, mert más munka jellegű tevékenységet nem végez rajta.

Szerintem...
  • Istencsászár
    Most hogy jön ide a szim? de rendben van nézzük.

A szim pécén:

- Simbintől eltekintve garázsprojectek
    - az összes Simbin az rfactor motorra épül ami szintén mondható egy kisebb csoport fejlesztésének, hiszen kiadó nincs... a játék meg hemzseg a hiányosságoktól, és látszik rajta hogy kis költséggel készülget ( megvettem, mert jó és mert használom, de ettől függetlenül az egész egy nagy buhera, modding... )
    - van itt még LFS, netkar amik a garázs projectek királyai
    - van itt iRacing, amibe nem mennék bele...
    - ezek a szimek technológiában sok évvel le vannak maradva, ha ugy tetszik elavultak...

Konzol fronton

- van egy Forza 2, amiben szintén akadnak hiányosságok, de egy komplett játék, liszenszelt autókkal, hangokkal, kidolgozott karrier móddal és minden egyébbel.
    - va egy GT5p, lenyűgöző grafikával, liszenszelt autókkal, ebbe is vannak hiányosságok, de ez csak egy demo, a teljes majd 2010ben jön.

Rájuk lehet mondani h nem szimek, de amit nyujtanak az a kidolgozás illetve "élethű" vezetési élmény azok ebben a két játékban valósul meg úgy ahogy, nem pedig a pécé szimeknek nevezett izékben.

És itt a képbe kerülhet az is hogy a mezei játékos nem fog LFSezni vagy WTCCzni, GTRezni, rfactorozni, mert ezek rétegjátékok, azok is veszik meg és azok is használják nap mint nap, míg egy Forza, GT számura is csábító lehet...
  • Zóanagyvarázsló
    Értem én, de direkt próbáltam inkább a magam nevében beszélni, és abból kiindulni, de nem teljesen általános érvényűnek tekinteni.

A felmerülő problémák, kockázatok a játékszoftverek jellegéből következnek. Erre megoldás a játékkölcsönzés, a cserélgetés, mert úgy olcsón kijön az ember egy rossz választás során is. Ez PC-n kissé nehézkesebb. Természetesen én is a hosszú és tartalmas demókra szavazok )viszont ez üzletileg nem feltétlen racionális), de ezek már szinte csak rétegjátékokra, független fejlesztésekre jellemzők. (Nem mintha régen midnen demó nagyon hosszú lett volna, de egy 4-5 pályás side-scrolling játékhoz nem is lehetett 2-3 órás demót rittyenteni.)

Természetesen nem tartalak a magatartásod miatt huszárnak, az nyilvánvalóan egy másik kategória. De ez nem jelenti azt sem, hogy helyesnek kell tartanom azt, bólintanom kell rá.
  • Dante73
    Nincs...
    Karácsony óta le sem vettem az asztalról, és a gépbe is be van dugva, folyamatosan....
  • dronkZero
    "Nem mosok össze semmit. Azt állítod, hogy korrekt dolgo letölteni, mert nem a te száj ízed szeritn áraznak. Ez bizony zavaros, ahogy az önkényes fogalomértelmezések is."

Nem, nem azt mondom, hogy _azért_ korrekt dolog warezolni, _mert_ magasak az árak. Nem is állítottam, hogy korrekt dolog lenne, egyáltalán. Viszont leszarom, ennyi.

"Ehhez viszont fölösleges különösebb ideológiát, erkölcsiséget kreálni, és kommunizmust emlegetni, ha valaki nem helyesli ezt a tevékenységet"

Azt csak azért hoztam fel, hogy lásd, hogy a jog nem mindig az erkölcsöt követi... Nem ideológia, hanem nekem belefér, és nem tartom erkölcstelennek.

De mindegy is, nem itt fogtok belőlem jó fogyasztót nevelni, meg én sem belőletek anarchistát, úgyhogy hagyjuk is.
  • Petyus_
    G25-nél jobb kormányod van a pécéhez? =)

Konzolon a Forza Motorsport, illetve a Gran Turismo a két nagy "szim" frencsájz. Ezek más jellegűek, mint a pécés szimek, bizonyos szempontból "butábbak" (TC-k lehetősége), más szempontból (produkciós értékek) fényéveket vernek a PC-s garázsprojektekre.
  • Zóanagyvarázsló
    Biztos nekem akartál válaszolni?