17438
  • Istencsászár
    PGR4 ( igaz vidéki tájak nincsenek, de minden másban büntet és hozza )
  • magus
    ha visszatérnének ahhoz, hogy aston martinnal versenyezhetnék vidéki tájakon, vagy akár belvárosban NAPPAL, akkor tetszene az x. nfs is.
  • Zóanagyvarázsló
    Új karakterek. Megkaptuk.
    Változó külső

Mire gondolsz? A némely karaterre ceruzával festett bajuszra? Továbbra is ugyanolyan kevés modell van, mint eddig, csak az arcszőrzettel és a frizurával trükköztek alig láthatóan. Vagy új játék kezdésekor változatosabb karaktereket pakol le? Mert én a régi mentett állásaimról folytattam a játékot.

Új inventori

Az előző elég gyalázatos is volt 2007-ben, így már rendesen áttekinthető, de nehezebb elférni. Persze nem kell minden lomot felszedni. Ez inkább hibajavítás, amelynek nagyon örülünk.

Uj mozgások.

Ez tényleg jól jött, bár eddig sem volt rossz. Viszont néha idegesítően sok a mozgás, nem értem miért kell minden testrésszel ennyire kalimpálni beszéd közben, én nem vagyok ilyen durva IRL :)

Hozzáteszem, ez eddig is ilyen volt, és ez zavart egy kissé a Gothic 3-ban is. Tehát most csak jobb lett, és még mindig jobb, mintha faarccal, mozdualtlanul állnának. Csak egy kicsit eltúlzott. (És miért vakarják a feneküket egyesek miközben hozzám beszélnek? :))

De ez midnenképpen pozitív, csak kajánkodom.

Az másik tészta, hogy így nem került budget kategóriába a játék, hiszen kiadták újra. Korrekt lépés.

Dehogynem, éppen nemrég csökkent idehaza is az alapjáték ára 4-5k boltban. És ehhez uyganúgy letölthető midnez. Csak most kapható egy igényes pakk az ingyenes tartalmakkal és néhány extrával 8k-ért. Igen, ez korrekt lépés.

De pl a Warhead szinkronja azért már jelzésértékű nekem... Mintha az irány körvonalazódna.

Szerintem az teljesen más eset. A lokalizáció világszerte paltfromfüggetlenül tendencia (és az EA eddig is híve volt), PC-n előrébb jár felénk. Emellett nem tudhatjuk, hogy a magyar fejelsztőstúdiónak (Crytek Budapest) lehetett-e valamilyen ráhatása. (Nem, nem feltétlen konkrét lobbizásra gondolok.)

Én örülök, ha a sok ingyenes és olcsó tartalom lesz a tendencia, de ezt még nem merném kijelenteni. A Witcher a CD Projekt féltve dédelgetett gyermeke, a cég "arca", ezért ez nemcsak egy termék számukra, hanem reklámfelület.
  • Chocho
    Igen, vissza lehetne, de nem teszik, mert ezt a kakit akarja a casual-gamerek nagy része. Ugye ők azok, akik nem értenek a játékokhoz és csak a reklámokból, hírekből tájékozódnak. Akár hiszitek akár nem, az ilyen emberek nagyon komoly vásrálóerőt képviselnek, s míg nem mutatják meg nekik, milyen egy JÓ játék, addig biz elhiszik majd, hogy az NFSU szériánál nincs klasszabb a világon. Ezért erőlteti az EA. Ne felejtsük el, hogy a világ legpénzéhesebb kiadóóriásáról van szó, így ha az embereknek más stílus kéne, akkor azt gyártanák - csak a profit számít nekik.
  • Chocho
    Na igen, lett egy ilyen hatása...
  • Sanyix
    Pedig rohadt könnyen vissza lehetne hozni a hangulatot. Hülye tuningverdák meg emszi izomautók helyett (persze a corvette-t kivéve), visszatérni az egzotikus, tényleg drága és ritka autókhoz, és persze a szép sokféle vidéki helyszínekhez, esetleg ilyen monte-carlo szerű helyszínekhez. De ez a mocskos retkes város, gagyi seggrakétákkal, meg benzines hőerőművekkel ez már fos, és unalmas...
  • magus
    na igen, ez az nfsu vonal jó volt egyszer, de most, hogy a legutolsó lakótelepi cigány is neont tesz a suzukiba, és nfs-ezik, betiltanám a faszba
  • Chocho
    Szerintem a sportjátékok évenkénti frissülésével nincs semmi baj. Ha nem kell, nem vásárolod meg, ennyi. Én nem vagyok oda értük, de a Fifa '09 demo még engem is odaszögezett a monitor elé egy röpke órára. A patch-cseléssel fele ennyi pénzhez nem jutna a játékipar, ami bizony a PC-t is érinti. Adják csak ki őket és gyűjtse, aki szeretné!

NFS: Na, ezzel már másképp vagyok. Nem magukkal a játékokkal van bajom, mert azok egyénileg nem olyan rosszak, hanem a címmel. Az NFS egykoron nagyon magas színvonalat képviselt. NFS3-4, Prosche 2000... igazán jó játékok voltak, mai napig játszom őket. Aztán jött ez a Halálos iramban láz, amin nem képesek túllépni. Ezt bizonyította a Pro Street is. Az alapötlet jó volt (vissza a gyökerekhez, ugye), de a hangulatot nem sikerült elkapni egy év fejlesztés alatt. Ezért is jön vissza az NFSU vonal idén. Ez azonban a játékosok hibája. Ha nem lenne rá igény, akkor hagynák pihenni az NFS-t az EA-nál, hogy pár év kihagyás után újult erővel térhessen vissza.
  • Dante73
    Szavakon lovagolsz.
    NFS; Pont ez a lényeg. Többen játszanak azzal, ami fizetős, mint azzal, ami ingyen van. Nézz be a két topikba. Egyikben csupa csalódott ember, másikban folyamatos talik, versenyek másfél éve.
    Igenis, ami jó, megvesszük. Vannak hibái, de alapból jó. NFS MÁR INGYEN SEM KELL!!! TDU-ban egyedüli hiba az ugratások hossza, irányítási téren. A többi korrekt. Akár alap, akár HC irányítást nézzük. Nézetekből vagy 6 féle van, mind jó. 3 külső, motorház, kokpit... Mi a gond vele?

Sportjátékok.
    A lényeg felett siklasz el.
    Azt mondod, a 2007-2008 rossz példa. Jó. Akkor nézzük 2006-2007-et, vegy 2008-2009-et. Egy Patch. Nem több. Egy teljes játék áráért.
    Tudod mit? ha neked ez A JÁTÉK, oké, nem vitázok tovább. Légy vele boldog. És fizess minden évben (majdnem) ugyanazért.
    (Én csak azon csodálkozom, hogy neked szemet sem szúr a dolog, mikor Te szembesülsz vele. Rejtély marad számomra a dolog. Ugyanis a kiindulási alapom a szaklapok, és a kevés konzolos ismerősöm, akik eddig évről évre felháborodtak a dolgon.) De erre na pazaroljunk több karaktert. Felesleges.
  • magus
    2 évente mindig felrakom az eb/vb miatt az újabb fifat, játszom vele 1 hónapot, aztán amiért azonkivül, hogy van pár trükk, amit ugyse fogsz hasznalni, nincs semmi ujdonsag benne, mindig letorlom
  • Zóanagyvarázsló
    Már a FIFA 98 és a WC 98 között is ég és föld volt a különbség játékmenetben, hangulatban. De biztos igazad lehet...
  • Istencsászár
    Minek irkál hülyeségeket az akit totál hidegen hagya a téma?
  • magus
    fifa 98 és 2008 között talán egy icipici különbség van az irányítás között, de ennyi. egy 200 megás patch megoldaná tartalmilag

grafikailag meg nem mindegy?
  • Istencsászár
    NFS
    "Én valahogy kétlem, hogy tolnák annyian akármelyik NFS-t, mint a TDU-t. Pedig a TDU nem működik warezzal."

ha nem működödik akkor meg kell venni, ez sokak számára egy kényszer, bár akik megjelés óta TDUznak azokat vehetjük ugy hogy mindenkép megvették... jó játék, bár engem nem fogott meg mert sok benne a hiba ( irányítás, néezetek, fizika egyes részei stb... )

NFSt pont ezért nem vesz meg a többség, mert nincsenek rákényszerítve, pedig rengetegen játszák pécén... akármilyen szar, imádják...

Sportjátékok.
    "Megértem, hogy van pár százezer fanatikus, akinek 12 ropi egy év játékért nem sok. SŐT!"

NFL 2009ből amcsiba 1 milla ment el megjelnéskor, 360/ps3/ps2re azóta csak nőtt... és mondom ismét, hogy ez egy kiváló játék, bár engem hidegen hagy az amcsi fottball.

"Azzal van gondom, hogy 2-3 évig elég volna egy PATCHET kiadni, mert a változás nem több, mint ami egy frissítésben elfér. És valahogy jobban hangzik, 12ropi 3 évre elosztva."

Egy Fifa 2008 és Euro 2008 közt is rengeteg a különbség, szinte teljesen más a játék annyit fejlődött jó irányba minden téren, pedig csak fél év különbség van a kettő közt, szóval a fejlesztők megállás nélkül dolgoztak rajta, hiszen a mostani EA Fifák a 2008kor bevezetett nextgen motorra épülnek amit tökéletesre kell csiszolni, és minden olyan dolgot megvalósítani vele amit lehet...

"Azokról a milliókról beszélek, akik nem veszik észre, hogy nincs, vagy minimális munka van mögötte, és ez nem zavarja őket."

Mostanában egy magyar játék fejlesztőcégen keressztül picit látom hogy mennyi munka áll egy játék mögött, akkor most ezt ha kivetítem a világ legjobb football játékára akkor sok sok meló áll mögötte évről évre...

"kiadják egy TELJES játék árát egy frissítésért. Ne is haragudj, de ez tényleg pancserság. "

Mivel szinte minden szegeltében jobb és több valamint javul, változik minden évben új játékként kell rá tekinteni...

"Sok éve nálunk a PC-n is lezajlott ez a folyamat, mi válaszul warezolni kezdtünk, a kiadók pedig átálltak a konzolokra."

Én ezt nem igy látom, de lényegtelen... aki pécén játszok sport játékokkal mindig a szarabbat kapja, amiért fizetni kell ( vagy letölti mint sokan )... konzolon pedig mindig a legújabb fejlesztsekért fizetsz etéren, melyik is a rosszabb?

"De tőletek már nincsen hová menniük, ha a sarkatokra állnátok, megkapnátok ingyen is a fejlesztéseket."

szóval ne vegye meg senki? illetve warezolja le? miért lenne ez jó bárkinek is?

"Mert 2-3-4 év múlva megvennétek az újat, amiben már tényleg van fejlesztés. Persze a kiadónak így jobb....."

Minden évben új év kezdődik a való életben is, a játékok is erre építenek... új év, új játék, új lehetőségek, új izgalmak... a sport és verseny játékok erről szolnak ezért vásárolják meg a liszenszeket amik által évről évre a legfirsebb dolgokat tudják a játékaikba bepakolni és nem mellesleg ez óriási reklám mind a két félnek.

Nem kötelező megvenni annak akit nem érdekel, nyugodtan kihagyhat pár évet... akit meg érdekel az minden évben megtalálja benne a számításait és ugye egy játékos normálisa esetben mindig a legjobb játékkal akar játszani, és a sport játékokba mivel évente jelennek meg bekerülnek a legújabb fejlesztések...

"Kiváncsi volnék, hogy mi lenne az eredménye annak, ha a megjelenéskori Witchert összehasonlítanánk a mostanival, mekkora eltérést"

nem tudom nem ismerem a Witchert és a most megjelenet verzióját...

"s ugyanezt a számot megnéznénk a 2008-2007-es FIFA-ban is. Kíváncsi vagyok, melyik volna nagyobb....."

2007-2008 közt 100% eltérés van hiszen a 07 prevgen a 08 pedig nextgen:)
  • Dante73
    Mit is mondott Istencsászár?
    Új karakterek. Megkaptuk.
    Változó külső, Új inventori, stb...
    Extra tartalmak. Megkaptuk
    Uj mozgások. megkaptuk.
    Tök ingyen. Az másik tészta, hogy így nem került budget kategóriába a játék, hiszen kiadták újra. Korrekt lépés. Ha megvan a Fifa 07, ingyen upgradeled 08-ra, miközben az üzletbe is megkapod. Ez korrekt.
    Oké. aláírom, nem tendencia, remélem egyenlőre. De pl a Warhead szinkronja azért már jelzésértékű nekem... Mintha az irány körvonalazódna. Ezért is fogom megvenni, mert az iránnyal egyetértek, és ezt szándékomban áll jelezni!
  • Sanyix
    jó játékokat nem fogunk :)
  • gazgoblin
    na a witcheres srácokat nyugodtan átüldözhetitek konzol frontra!
  • Zóanagyvarázsló
    Elkényeztetitek a kiadókat, mert amíg egy tapaszért kifizetitek egy teljes játék árát, csak a lehúzás fog menni ott is, abban biztos lehetsz.

PC-n is megy a "lehúzás", tapasz nélkül.

A Witcher pedig gyakorlatilag hibajavításokkal (és új hibákkal), szerkesztővel és DLC-vel bővült. Mondjuk a legális midnenféle hangsáv számomra fontos, de az nem új tartalom, az angol kibővítése pedig inkább a hibajavítás kategória. Szó se róla, mindenképpen dicséretes, ahogy kezelik a játékot és a vásárlókat, de azért akkora észveszejtő változás nincs, és még csak véletlenül sem tendenciáról szó - hanem egy szimpatikus és egyedülálló példáról. Remélem megéri nekik, és a továbbiakban is kitartanak emellett az üzletpolitika mellett.
  • Petyus_
    A FIFÁn nem értem, mit kell lovagolni... ez egy ilyen műfaj, a sportszergyártók is minden szezonra új mezeket dizájnolnak, hogy a focifanok megvegyék. Évente megveszik a játékot is.

Az, hogy nincs változás, az egyszerűen nem igaz. Nyilván nem lehet egy focijáték játékmenetét fundamentálisan megváltoztatni, de még a FIFA 08 meg az Euro 2008 között is elég lényeges változások vannak, amelyek a játék mély ismerete nélkül is észrevehetőek.

Az X360/PS3 verzióról beszélek természetesen. Az egy másik dolog, hogy az EA Sports a pécé-platformot a helyén kezeli - telibeszarja. =)
  • Dante73
    Éspedig?
  • Dante73
    Előző visszavonva, rosszul fogalmaztam.
    Annak felesleges örülni, hogy átmentek hozzátok azok, (gyak kirúgtuk őket) akik fossák a játékokat, de lehúznak cserébe.
  • Istencsászár
    Csak egy jótanács, hogy pihenj kicsit, ez a két hszed olyan dolgokat tartalmaz amit józanul vagy kipihenten nemhiszem h komolyan gondolnál:)
  • Dante73
    Ne örülj!
    Azért maradtak itt is szép számmal fejlesztők, akik már nem csinálják meg velünk azt, amit veletek nyugodtan. Nekünk nem 500 játék jön egy évben csak 100 (hasraütés számok, mindössze érzékeltetendő a mondanivalóm) Viszont nálatok 80% a tavalyi, csak felpecselve, míg nálunk ez a szám 10-15%....
  • gazgoblin
    "mi válaszul warezolni kezdtünk"

• Istencsászár
    "Sok éve nálunk a PC-n is lezajlott ez a folyamat, mi válaszul warezolni kezdtünk, a kiadók pedig átálltak a konzolokra"

:))
  • Dante73
    NFS
    Én valahogy kétlem, hogy tolnák annyian akármelyik NFS-t, mint a TDU-t. Pedig a TDU nem működik warezzal. Itt bukni látszik az elméleted, ami a warezt illeti.

Sportjátékok.
    Megértem, hogy van pár százezer fanatikus, akinek 12 ropi egy év játékért nem sok. SŐT!
    Azzal van gondom, hogy 2-3 évig elég volna egy PATCHET kiadni, mert a változás nem több, mint ami egy frissítésben elfér. És valahogy jobban hangzik, 12ropi 3 évre elosztva.
    Azokról a milliókról beszélek, akik nem veszik észre, hogy nincs, vagy minimális munka van mögötte, és ez nem zavarja őket. kiadják egy TELJES játék árát egy frissítésért. Ne is haragudj, de ez tényleg pancserság.
    Nézd meg mondjuk a Witchert. Ha én összeszedem azokat a változásokat, amiket az utóbbi egy évben ingyen kaptam, tuti lessz akkora a lista, mint a sportjátékoké. Én ingyen kaptam. Ti fizettek érte. Ezt mondom, nem többet, nem kevesebbet. Elkényeztetitek a kiadókat, mert amíg egy tapaszért kifizetitek egy teljes játék árát, csak a lehúzás fog menni ott is, abban biztos lehetsz.
    Sok éve nálunk a PC-n is lezajlott ez a folyamat, mi válaszul warezolni kezdtünk, a kiadók pedig átálltak a konzolokra. De tőletek már nincsen hová menniük, ha a sarkatokra állnátok, megkapnátok ingyen is a fejlesztéseket. Mert 2-3-4 év múlva megvennétek az újat, amiben már tényleg van fejlesztés. Persze a kiadónak így jobb.....

Kiváncsi volnék, hogy mi lenne az eredménye annak, ha a megjelenéskori Witchert összehasonlítanánk a mostanival, mekkora eltérést tapasztalnánk, mondjuk százalékban kifejezve. És ugyanezt a számot megnéznénk a 2008-2007-es FIFA-ban is. Kíváncsi vagyok, melyik volna nagyobb.....
  • arty
    konzolon volt 'előrelépés', persze h azt jobban vették

ráadásul a 08 magyar szinkronos volt 360on is végre ... csak nem volt biro :D
  • Istencsászár
    Azért az NFSel nem pedáloznák hiszen a sok pisti letőti, és játszik vele vagyis élvezi, de meg nem veszi, csak kis %... elég csak belenézni az SG topikba, orrba szájba játszanak vele, persze 99%a warez, mert szar NFS már megint, konzolon természtesen ez is jobban fogy mint szinte minden más kivétel nélkül.

A Fifáról meg kár többet írni, neket van róla egy elképzelésetek, tiszteletben tartom, ti meg tartsátok tiszteletben a sorozat iránt rajongó tömegeket akik minden évben megtalálják a játékban azokat az ujdonságokat melyekért boldogan adnak ki pénzt...
  • Dante73
    Szerintem érdemes lenne összehasonlítani a megjelenés előtt felsorolt új tartalmakat tartalmazó listát, aztán kivonni az újból azt, ami tavaly tavalyelőtt is rajta volt. Kíváncsi vagyok, mi maradna ott....
    Tulajdonképp ugyanaz a bajom, amit mondotok. Lehet csámcsogni a részleteken, lehet az axiomákat magyarázni, de felesleges. Minden évben kapnak egy patchot, egy új játék áráért, és milliószám tudják eladni a konzolosoknak. Most akkor erény, vagy hiba a PC-s patch, ennek a fényében?
    Mert én nem hiszem, hogy azok a milliók, akik megveszik, mind fanok. Szerintem nagyon nagy százalékban szimpla megtévesztett pancserek.
    NFS. Évek óta zuhanórepülésben van a PC-s eladás. Konzolon még mindig viszik, bár tavaly már ott is látszott, hogy gond van, legalábbis emléxem ilyen hangokra az EA-tól. És akárhonnan nézem, évekig a warez-sírást halottam emiatt EA-tól, mert a konzolos vette. Hosszú évekig kellett elcseszni ahhoz, hogy a konzolosok, minimális szinten visszafogják a vásárlást. Mi ez, ha nem a pancserság csimborasszója?
    Félreértés elkerüléséért. Nem az itteni konzolosokról, hanem az átlagmilliókról beszélek, akik tuskóban, MM-ben, 576-ban és a kinti társaikban adják ki a kétszeresét érte, mint egy PC-s játék.
  • Istencsászár
    Vagy ilyeneket:))
  • Sanyix
    dejókis gyurmaemberek :D
  • arty

a 2005-ből linkelj te hasonlot ;)
  • Istencsászár
    Nem hát... sport illetve verseny játékokba csak tökéleteseni lehet a dolgokat, egy Forma1 miben más az előző évinél? 1-2 új pálya talán, fejlesztett kasznik, jobb hangok, és még jobb hangulati elemek... és persze szebb élethűbb grafika... egy WOW kiegészítőbe mi az új? nemtudom de biztos h nincsenek benne forradalmi dolgok, és még havidíjat is fizetnek érte... egy Red Alert 2-3 közt mi a különbség? modernebb grafika, pár új egység, pálya, mod stb... aki ezeket nem érzi és fikázza a sport játékokat annek vajmi kevés rálátása van a videójátékokra.
  • Istencsászár
    Még egy kérdés, szerinted mi kéne bele évről évre? kérlek írd le...
  • Istencsászár
    Azt se tudod mi fán terem a Fifa... a pécés verziókat most ne említsük ezeddig ps2 portok voltak, és most sem 360 vagy ps3 port hanem valami félúton készült hyprid...

"A Fifara kiterve pedig. Semmi forradalmi ujitas nincs szinta a 2005-tol, az hogy mas itanyitas lett,"

A Fifa 2008 NEXTGEN, már a grafika is forradalmi hiszen SOKKAL, szebb és élethűbb lett... meg kell nézni egy konzolon egy HD kijelzőn és utána leszolni... mint írtam RENGETEG új mozdualt került bele, és arra törekednek a készítők hogy a világsztárok mozgásait, ilyen olyan jellegzetességeit valóságosan belerakhassák... több új játékmód is belekerült, ezt én neked most nem fogom felsorolni mert hülyeségeket nem fogok mondani hiszen ezeket én nem használom csak a multit, de olyan megldások olyan lehetőségek melyek eddig SOHA nem voltak football játékba.

Te nagyon szeretsz az MMOkal jönni, ezt is nyugodtan felfoghatod úgy... szinte napra pontos 1 év telik ez a Fifa játékok közt, ezt a 11-12ezret nyugodtan oszd le 12 hónapra... sok lenne egy olyan játékért amit az ember szívesen játszik nap mint nap s ami naprakész adatbázisban? és minden évben egyre jobbat és jobbat kap? nem, nem sok... de nyugodtan fikázhatod, mert tudod az ember azzal játszik amit élvez, de addig nem kéne ekkora tévhiteket irkálni amíg nem láttad egyiket sem, max videón....

• [Jakuza]
    Mitha olvasnal.
    "A Fifara kiterve pedig. Semmi forradalmi ujitas nincs szinta a 2005-tol, az hogy mas itanyitas lett, (velemenyem szerint szarabb)"

Valamint nem arrol volt szo, hogy Lego figurak szaladgaljanak a palyan, hanem arrol, hogy jelentektelen valtozasokkal adnak egy mar evek ota egy termeket, mikozben agyba-fobe hypeoljak, a semmire.
  • Zóanagyvarázsló
    Tehát a Pro Streetből szerinted PC-n ment el több millió? :)
  • Dzson
    Rengeteg más dologban is fejlődnek, pl. irányítás.

És MI változzon amúgy? Emberek helyett star wars szereplők legyenek, a pálya pedig legyen aláaknázva? A fociban nem változik semmi évek óta, legtöbbet a F1-et gyurmázzák manapság, de az meg technikai sport.
  • Dzson
    Hát, én leszarom NFS-t, mivel van egy Burnout sorozat is konzolra... NFS prostreet meg a többi klón a pécés piacra van kitalálva, mint a klón fps-ek, klón rts-ek...
  • Zóanagyvarázsló
    A FIFA 08-ban nem volt bíró?!

Abból pont nem néztem demót sem, de ez azért szíven ütő pofátlanság. (Hogy utáltam a FIFA 99-et, ahol a játékvezető mindig ugyanúgy nézett ki, mint az ellenfél kapusa. Szabályosan fusztrált, de egyébként sem bírtam azt a részt.)