A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chocho
Én azt nem értettem, hogy pl. a kereskedõnek mi értelme van. Akárkivel beszéltem, mind csak szidta. Mondták, hogy dög unalom, de mégsem pvp-zik senki, mert féltik a drága cuccaikat... hát szép. Milyen MMORPG az ilyen? A WOW viszont túl drága és persze függést okoz. Tiszta kokain. 😊

Gaming is believing.

bardocz
De ebay ha jól tudom amerika.Európán belül nem olyan drága a szállítás.
Eppen ezert kevesebb teszteles utan adjak ki a jatekokat es nem csak a konzoloknal, hanem a PCn ugyanugy.

Azt hozzá lehet még tenni, hogy egy mai játék ezerszer több tesztelést igényel, mint mondjuk annak idején Street Rod. Több ah ibalehetõség, és így több is marad benne. Manapság ez már elkerülhetetlen, az igazán nagy baj az, amikor nem csupán egy-két apróság marad benne, hanem tényleg béta állapotú "mocskot" kap a vásárló.
Chocho
Még az sem megoldás, ha külföldrõl hozatod be, mert a szállítási díj is irreálisan magas. Nem olyan régen kinéztem egy használt, volt KGB-s karórát e-bay-jen. Olcsóbban adta a tulaj, mint bármely magyar oldalon (20k volt, azt hiszem), de a szállítás 30 ezer lett volna...

Gaming is believing.

bardocz
Amíg jó csapatban voltam,addig jó volt a játék.De miután mind a 3 részt végigtoltam legalább 1x(egyiket kb 6x),azután már unalmas volt,a csapat meg nem volt hajlandó PvP-zni,pedig már rank 3 voltam.
Chocho
A GW-zal én is ismerkedtem kicsit, de végül letettem róla. Maradt a LineAge II és a DragonNetwork szerver. 😊

Gaming is believing.

[Jakuza]
Igen ez a szomoru az egeszben.
Ha megakarsz venni itthon egy igazan jo jatekot jatekot kifizetheted egy alapfizetes 15-20%-t, kint pedig a 1-2%at.
De hat sajnos ez van.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Tényleg nehéz.

Viszont külföldön gyorsabban esnek a konzolos árak, és világszinten ugye nem a magyar tartósan magas árak a mérvadóak. (Na meg aki tájékozottabb, az idehaza sem a legdrágább boltokat vastagítja.)

Meg lehet nezni aruhazakban es mas helyen is hogy akar lehet 999 vagy 1999 forintert hozzajutni jo jatekokhoz is egy kis ido elteltevel.

Ez még egy nagy különbség, gyakorlatilag konzolon nem létezik ilyen szinten budget kategória. 10k-ból "pofátlan" módon lehet venni pár hónapnyi szórakozást, csak még egy jó nagy szatyor kell...
bardocz
Nekem gépre Witcher CE volt 14 asszem.De ha a 3 GW-t veszem,az 21k volt.De abba bele is öltem 1000óra fölött lazán.
Chocho
Nekem eddig PC-n a San Andreas gyûjtõi változata került a legtöbbe. Az 13 ezer volt. Bár jól jártam, mert anno a CD Galaxisba véletlenül hamarabb érkezett meg egy szállítmány a játékból, mint a hivatalos európai megjelenés. 😊

Gaming is believing.

Dzson
Eddig egy játékomat vettem 14k felett, de ahoz adtak egy komplett kártyapaklit és egy nagyfelbontású usb kamerát álvánnyal (Eye of the judgement). Az így volt 25...

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

bardocz
És az a szörnyû,hogy ehhez kint 6-10x annyi pénzt keresnek...
Krinyo
valamelyik nap nézegettem macbook-okat, és ami nálunk 300k az külföldön 150k.

Chocho
Szánalmas. De ez már eszközökre is igaz. Bécsben két éve vettem egy 1 gigás mp3 lejátszót, 10 ezerért. Akkoriban itthon 15-20 között mozgott ugyanaz.

Gaming is believing.

bardocz
Airsoft:
hongkongban az én fegyverem újonnan 10.000,itthon 20 fölött.
Nyilván mainstream címekben gondolkodsz - és ipar szinten azokat is édemes a vita tárgyává tenni, de ha ehelyett foylamatosan kevered ezt a fogalmat a minõségivel, akkor ez csak további félreértésekre ad okot - vagy éppen nem vesznek komolyan.

Egyébként nem értek egyet, sok-sok éves tendenciákról van szó, nem az elmúlt egy évben fordult a világ.

- Witcher helyett van egy extra NWN2 kieg, illetve nayg RPG-esõ jövõre várható, a mûfaj hosszú fejelsztési idõt igényel, ez van, átcsúsznak a jövõ évre a nagyobb címek (lesz viszont multiplatform Fallout 3)
- multipaltform BioShock helyett lesz multiplatform Dead Space
- multiplatform CoD 4 helyett lesz multiplatform CoD 5 (és valószínûleg jóval kisebb sikere lesz)
- Crysis helyett lesz Crysis: Warhead (+ Crysis Wars), talán kevésbé számít már techdemónak, de ha "megjavítják" a multit, akkor ak ieg még nagyobb durranás is lehet az alapjátéknál
- STALKER helyett lesz Clear Sky

Ezzel most nem a PC-s és a konzolso kínálatot vetettem össze, nem ezeket a játékokat tartom feltétlenül a legérdekesebbnek, csak a kínálat hasonlóságára akartam utalni. Nem egy év alatt állnak be nagyságrendnyi változások.
[Jakuza]
Jah kint minden olcsobb csak magaban a szamitogepes cuccok kozott is jo 15-20% a kulonbseg, mondok egy peldat
Kint egy 9600GT 15k itt 20 folott egy 4850 kint 25k itt 32-25k.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
"Innen is akad nem csak a warez miatt a nagy elteres a bevetelek kozott."

de az eladott példányszámok nemhazdunak...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Krinyo
ja ha külföldön nézzük a noti is féláron van 😊

bardocz
Azért azokra az árakra nem pár hónapot kell várni,hanem inkább pár évet.
[Jakuza]
sry
*akad=fakad

Istencsászár
A steam jó dolog, csomo gém van rajta fillérekért.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

[Jakuza]
Mas, nehez osszehasonlitani a ket dolgot.
Lenyegesen olcsobb egy PCre egy hasznalt jatek, meg ha huzonevrol is beszelunk.
Meg lehet nezni aruhazakban es mas helyen is hogy akar lehet 999 vagy 1999 forintert hozzajutni jo jatekokhoz is egy kis ido elteltevel.
Ez a konzolnal nem igy van. Egy nagy nev egy ev utan is sokkal kevesebbet veszit az ertekebol, de ez az uzletpolitikai szempontok miatt van igy.
Innen is akad nem csak a warez miatt a nagy elteres a bevetelek kozott.

Istencsászár
valóban... amugy 10400 a gamén😊

Krinyo
én mostanában sok játékot veszek steamen keresztül, nem foglalja a helyet, van kedvezmény, ráadásul a legtöbb játék 3k-ba kerül. Én igy vettem meg pl a tf2-t

gazgoblin
ha ramjon megint akkor mar megveszem nyomott aron 5-6 ezresert es a vegen (becsereles +2 ezer volt mondjuk) lesz a vegeredmeny 7-8 ezer

márha ramjon...ha meg nem akkor viszont jatszottam vele 2ezerert...

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

theone91
Detto.

Krinyo
de a cod4 az olcsó helyen még mindig 14k 😄

nem vagyok gyujto...gondolom a pc-s se tartja meg a jatek iso-kat

Dehogynem, nekem is a dobozos példányaimról készített backupok foglalják a legtöbb helyett a HDD-n, lényegében másra ki sem használnám a prevgen méretû merevlemezeimet sem 😊

a megvett pc-s game a nyakamon marad mert keptelenseg hasznaltan eladni (keves marha van aki nem warezol es az is zsir ujat vesz nem hasznaltat)

Ez csak részben igaz, ha megfelelõ helyeket nézel, láthatod, elég sok használt játék talál gazdára. Nehézséget inkább a CD-kulcsos játékok értékesítése jelent, illetve a gyors áresések miatt egy idõ után nyilván nem lehet vagyonokért eladni.

Szóval ennyire messze enmr eméyntelen a helyzet, de tény, a PC-s játékpiac jobban kedvez a gyûjtésnek, a konzolos pedig a cserélgetésnek. (Leszámítva, ha az ember 1-2 éves lemaradással játszik, akkor már árában el elhet adni a játékokat.)
bardocz
Akkor mégszebb😄
bardocz
Az szép.
Istencsászár
Bocs benéztem 11 ezer a Fable II Limited Collectors Edition 😊 a sima 9 körül kb...

Istencsászár
kint pár ezressel olcsóbban a Fable kettõ 11 ezer onnan.

bardocz
Inkább megtartom amit megvettem már,hátha késõbb rámjön a játszhatnék😉
gazgoblin
platinumnal 11900,-

bardocz
Na,akkor lehet nem fogok várni annyit semmire😄
Fable2
LotR Conquest
MotoGP'08
Ez a három érdekel most,kiváncsi vagyok itthon mennyiért kapni majd,meg kint menyiért.
[Jakuza]
Na akkor most linkeldd onnan A PC jatekokat is mindossze 10-15 fonttal olcsobb, szoval akkor el a 30%-os kulonbseg a ket tipus kozott vagy sem ?

gazgoblin
angliabol kell rendelni mert az ugyanaz a regio...

game.co.uk-rol szoktam rendelni megbizhatoak es eddig minden megjott

de jobban jarsz ha itthon veszel jatekot es becserelgeted ugyanott (hacsak nem vag gyujto)

[Jakuza]
Na majad akkor az MGS4 arat is linkeld majd be. 😄

bardocz
GTA4 13 újonnan.Gépre mennyi lesz?Ugyan ilyen áron adják majd szerintem,max 2-3 ezerrel olcsóbb.
theone91
De így sem veszitek... 😄

Chocho
Olyan is...

Gaming is believing.

Istencsászár
Cdgalaxis nem konzol üzlet... nem a hazai multikból meg 1-2 lehúzós üzletbõl kell kiindulni.

Krinyo
Tévedés. Elavult csak akkor lesz ha nem képes megfelelõen futtani egy játékot. videókarik meg szinte havonta jelennek meg, nem kell a legujabbat venni állandóan

Istencsászár
600ft?😊 de Goblin neked megtudja mondani õ sokat rendel.

gazgoblin
nem en mondok mast hanem az arlista:
akár itt

amugy meg 40 font kint egy jatek (pk masik 3font 4darab jatekra mondjuk ITT)

szoval 11-12 ezer pk-val egyutt

Istencsászár
a pécés gém pedig 10-12, egyedül a Spore az ami 13 most.

bardocz
És mennyiért szállítják ide?És a régiós baromságtól függetlenül ugye menne a dobozomon?😄
Krinyo
live kell hozzá ami megint csak pénz, tudtommal alap nettel nem megy. Miaz hogy hol? Akármelyik játékboltban. itt és itt

bardocz
1 hónap alatt még nem avul el😉