A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chocho
Igaz, de lehetne rajta lazítani. Azért nem egy Orbiter vagy Plane-X lenne...

Gaming is believing.

mocskos Caldari 😄

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Krinyo
azt én lesz*rom, csak a leviathan maradjon meg 😄

<#vigyor> HD-ben a legjobb, szegény gallente mothership T_T

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Dante73
Szimulátort kihagytad. Akár rep, akár autószim, célhardware kell hozzá. Komoly kormányt, (G25) vagy komoly yostick (pedálokkal, gázkarral) csak pc-re van, ill ps3 hoz jó a G25, de azon nem tudok komoly(!!!) szimulátorról. Gondolok itt LFS-re, v M$ Flight-ra.

http://www.freetvmaci.info/

Krinyo
azanyád ezt még nem is láttam <#guluszem1>

Chocho
Az attól függ... Ha mondjuk ez is olyan innovatív lenne a nagy szabadságával és a sok lehetõségével, mint a GTA, akkor lehetne belõle sztárjárék - még akár MMO köntösben is! Az irányítás még a konzoloknak is kedvezne...

Gaming is believing.

Krinyo
nem vagyok benne biztos hogy ez akkorát robbanna mostmár

Chocho
Annak is az atyja. S az eredeti gárda ígérgeti a 4. részt, már 2001 óta. Azaz hét éve. Ja és nem jelentették, hogy nem készül! Mindig csak mondják, hogy "majd lesz", meg hogy "most picit szünetelünk, várunk, hogy nagyot robbanthassunk". Tiszta DNF.

Gaming is believing.

Krinyo
ez ilyen freespace szerû akkor

Chocho
Figyelj és tanulj, gyermekem!

Gaming is believing.

Krinyo
az mi 😄

Chocho
Mi van az Elite 4-gyel? Ezer éve mondják, hogy "jön"...

Gaming is believing.

Nem az én dolgom. Nekem ez körülbelül a mindegy kategória.
Krinyo
akkor témát váltva sztem nagyon is van jövõje a pc-s játékoknak. pl én nagyon rákattantam erre 😊

Chocho
Én sem. Ha engem kérdeztek, a PC marad a verenygémerek, a konzol meg a sima játékosok otthona. Elõbbin maradnak az MMO-k és az FPS-ek, utóbbin meg a többi, fõként multiplatform program. Persze mindez csak úgy 5 évre igaz... utána kár lenne azt jósolni, hogy semmi sem változik.

Gaming is believing.

Az átírás megvolt, ez éppen pár hónapja került bele 😊
Chocho
Egyáltalán minek az ilyeneket még biztatni is? Nem azért mondom, de igenis beszélhetünk errõl, hiszen ha ilyen emberek lesznek a felhasználók többsége, bizony árthat a piacnak is (persze ezt én sem gondolom komolyan, mindössze azért írom, hogy megmagyarázzam, belefér a témába 😉).

Gaming is believing.

Gondolom, abban megegyezhetünk, hogy bár vannak riasztó tendenciák, sem a konzoloknak, sem a pc-nek nincs félnivalója. Van jövõjük.

Van. Csak az a kérdés, hogy pontosan melyik milyen játékos igényeket tud kielégítenia jövõben, és milyen mértékben. Én egyelõre nem készülök földcsuszamlásszerû változásokra.
Krinyo
"Elsõsorban azon egyedek számára készült, akik habzó szájjal rontanak be, és "PC forever, mocskos konzol" Azért a "vol. 2"-t igazán átlehetett volna írni.

Elsõsorban azon egyedek számára készült, akik habzó szájjal rontanak be, és "PC forever, mocskos konzol, **** konzolosok!" rigmust üvöltözik. (Igen, vannak ilyenek, és sokkal rosszabbak is.) Én nem "rinyálok", engem nem sért, nem veszem magamra. A leáldozottság már megint egy más kérdés, azt sem mindenki a "helyes definíció" szerint értelmezi - konszenzus híján ez nem is várható. Természetesen sok túlzás is van abban a topikban, de kár ezeket vérkomolyan venni, és kiakadni rajtuk.

De remélem nem akarja itt senki sem folytanti arról a topikról a témát, mert akkor itt biztos véleménykülönbségek lesznek, valamint drasztikus hozzászólásszám-növekedés. Én inkább kihagynám.
Dante73
Mi, mint általában, hasonlõ véleményen vagyunk, de elbeszélünk egymás mellett. Gondolom, abban megegyezhetünk, hogy bár vannak riasztó tendenciák, sem a konzoloknak, sem a pc-nek nincs félnivalója. Van jövõjük.
A kontroller vs egér vitát pedig nagyon szánalmasnak, és erõltetettnek érzem, fõként konzolos oldalról. Akinek mindkettõ volt a kezében tudja, mirõl beszélek. Az eggyik erre, a másik arra jobb. Felesleges azon görcsölni, hogy de a kontroller pont ugyanolyan jó, mindendben, mint az egér, mert nem. Van amiben jobb, és van amiben roszabb. És a pc vs konzol vitára is igaz ez.

Chocho
Ez a kiírás akkor is gáz... Talán az már sok a jóból, nem?

Gaming is believing.

Sokan esnek abba hibába, hogy túl komolyan veszik azt a topikot (pontosabban a címét, bannerét), és nem értékén kezelik.
Krinyo
kb.. és miért? -csak!4 😄

8 éve...

<#hehe><#eplus2><#idiota><#lama>

fotográfik kolomp edisön :D

Krinyo
fõleg egy olyan topikban ahol eleve ott villog a "hiába rinyálsz úgyis leáldozott" felirat

Chocho
Azért csak készült egy DC átirat, bár annak sikerességérõl nincsenek adataim.

Gaming is believing.

Chocho
Én úgy gondolom, hogy egy ilyen topicban eleve nem is a PC-k és konzolok közötti háborúról kéne beszélgetni. Sokkal inkább az ipar jövõjérõl, mely bár kétségtelen tény, hogy összeforr a konzolokkal, nem tekinthetõ háborúnak. Az utóbbi években a kiadók gondolkodása megváltozott. Magas fronton nincs is PC-konzol ellentét, hanem sokkal inkább gyártó-gyártó verseny van. A PC mindenki számára szabad piac, ezért nem tûnhet el. A fejlõdésének iránya azonban nagyon ködös. Az utóbbi idõben a casual-gamerek száma hihetetlen számmal nõtt meg, s a shareware piac is fõnixként támadt fel hamvaiból. Az Interneten lévõ milli flash-játék és az id új, böngészõbõl játszható Quake-je jól mutatja, hogy ez egy új területet nyitott meg, amit még bizony csak most kezdünk kiaknázni. A Microsoft és a Sony is jól rákapott, jó példa erre a Live! sok minijátéka és a PSN.

Gaming is believing.

[Jakuza]
Igen-Igen errol beszelek, foleg egy Q3 szeru jatekban, ami az egyik legporgosebb jatek tudom, mert evekig jatszottam vele, majdnem hasonlo szinten mint a videoban.
Pillanatok alatt kellett reagalni, ahol egy kicsit lassabb vagy ott egybol meghaltal. Raillel meg olyan pontossan lehet loni egerrel, hogy azt sose lehet kontrollerrel megkozeliteni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Önmagában nem azzal van baj, hogy van ilyen téma, csak a többség nem tud elvonatkoztatni a saját preferenciájától. Mivel alapvetõ tényeket tekintve sincsen konszenzus, így értelmes vita szinte lehetetlen.
Amikor pcrõl beszélünk, nem a külföldrõl rendelõs árakat vesszük alapul, pedig lehetne, és mindjárt nem ennyi az annyi.

Hardvernél nem, ott bezzeg jöhetnek "zugboltok".

De az eddigi vitákban a konzolpártiak utolsó érve a külföldrõl rendelés volt, szembeállítva az ITTHONI pc-s árakkal. Remélem, érted amit mondok, és nem csûröd-csavarod tovább...

Nem akarom csûrni-csavarni, de én személy szerint PC-t tekintve is nézem a külföldi árakat, vagy éppen példálózok velük, ha azok alacsonyabbak (és vásárlok is kintrõl). PC-n viszont már egész korrektek az itthoni standard árak is (néha még olcsóbbak is, mint nyugaton, vagyis szintén kisegerek), így alapul lehet venni õket. De a konzolos árakra is voltak itt hazai boltok, linkekkel. Nem értem, hogy miért kell ezeket önkényesen ignorálni vagy "lezugboltozni".

Még egyszer: természetesen érezhetõen olcsóbbak a PC-s játékok (plusz van filléres budget/bundle), de ha a mindenki által hozzáférhetõ lehetõségekrõl van szó, akkor nem fair csak a túlárazott termékeket nézni, ha van olcsóbb is. Ha nõstény és a hím kisegér testtömegét akarjuk összehasonlítani, akkor nem egy fialás elõtt álló nõstényt fogunk méregetni. Torzít az eredményen, akkor is, ha ezek a kis állatok igen gyakran vemhesek.

Mellesleg a hazai konzoljáték-piac még mindig elég szûk (céloztam már rá), és nehéz is belõle tanulságokat levonni. Tény, a drága boltok egytõl egyig foglalkoznak PC-vel is, illetve sok egyébbel (pl. DVD-k, mûszaki cikkek, netán eleve hipermarketekrõl van szó), tehát ezeknél nem konzoljátékok jelentik a fõ bevételt. Biztos sokan vásárolnak ez utóbbi helyeken is, de nem rendelkezünk erre vonatkozóan adatokkal, így valójában az alább emlegetett 90%-ra belõtt arányod is csak egy feltételezés. Talán éppen úgy meglepõdnénk a valós adatok láttán, mint a PC esetében a digital downloadot tekitnve. De mivel arról beszélünk, hogy melyik mennyibõl hozhatunk ki, továbbra is sincs lehetõsége egy tipp alapján felállított Átlagos János fogyasztói szokásának.
Chocho
Amen.

Az a baj, hogy egyesek csak azért is beszólogatnak. S ezek fõleg a konzolos fanboyok. Az ilyet meg ugye nehéz szó nélkül hagyni. XD Hiába a mondás, hogy okos enged, szamár szenved, ha életben ezt megvalósítani oly nehéz. 😄

Gaming is believing.

Hunter of Deer
sztem még kéne egy par topik mas neven ahol tudnak egymasnak magyarazni hogy miert pc es miert konzol a jobb. :S

szamitogep van es lesz is ezen kar ennyit dumalni. amikor bejott a PS2 en is vettem magamnak es ugyanakkor volt szgepem is, es nekem a szgep jobban bejott ez van de megsem irok 800 millio posztot es "veszekszek" masokkal hogy miert ez a jobb ugyis mindenki a magaet fujja, es ugysem lehet senkit meggyozni hogy ez vagy az a jobb.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Gerbill
Amikor oda benézek mindig az megy, de itt milyen szépen karöltve utálják a pc-t😄. Pedig az a legjobb<#email>

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Krinyo
kell a változatosság 😄

Gerbill
Benéztem a pc-s játékoknak leáldozott topikba, ott most éppen a konzol vs konzol megy😄

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Krinyo
"Kisegeret a kisegérhaz, és nem a zsiráfhoz hasonlítok, hiába mindkettõnek ugyanannyi a nyakcsigolyája." 😄

Dante73
Amikor pcrõl beszélünk, nem a külföldrõl rendelõs árakat vesszük alapul, pedig lehetne, és mindjárt nem ennyi az annyi. Én csak arról beszélek, hogyha konzolnál minimalizáljuk a kiadûásokat, akkor PC-nél is tegyük ezt.
De az eddigi vitákban a konzolpártiak utolsó érve a külföldrõl rendelés volt, szembeállítva az ITTHONI pc-s árakkal. Remélem, érted amit mondok, és nem csûröd-csavarod tovább...
Ezért bátorkodtam az átlagos itthoni árakat venni, mint viszonyítási alap.
Kisegeret a kisegérhaz, és nem a zsiráfhoz hasonlítok, hiába mindkettõnek ugyanannyi a nyakcsigolyája.

Dante73
Nem ez a típus vagyok.
Bio-t 4 ért vettem, fémdobozosan, másodkézbõl, pl.
De ezek szerint nincs is vita, mert ezekszerint te is tudod, hogy én olcsóbban vásárolok.
Aláirom, neked olcsóbb a konzolod, mint átlagpistinek. Viszont nekem olcsóbb, mint neked. Te ésszel konzolozol, én ésszel PC-zek.
Tehát megint ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk. A PC olcsóbb, mint a konzol. Csavarhatjuk jobbról, csavarhatjuk balról, azonos feltételek esetén olcsóbb. Ennyi.

De ezt õ már a PC-s piacra mondta 😊
Az emberek 90%-a nem a gerbaud-ban kávézik, míg az emberek 90%-a az 576-ból, és társaiból vásárol. Ez TÉNY.

Dehogyis, idehaza PC-n is, Boxon is a warez menõ 😊

Az okokba nem mennék bele, mert nem a témához tartozik.

Én azért belemegyek. Idehaza - és a régióban általában - még mindig a PC-s játékok fogynak jobban, ott jobban fel tudják pörgetni a piacot a forgalamzók. Vagy legalábbis ezt vélik.

Valahogy nagyon hülyén veszi ki magát az érv, hogy ne vegyük figyelembe a forgalom 90%-át lebonyolító boltokat mert drágák... Pláne egy árvitában....

1. Az a kérdés, hogy mennyiért elérhetõ egy termék szinte bárki számára. Engem nem érint, hogy Kovács Pista az éjjel-nappaliban teszi be a kosárba a kenyér mellé a játékait. Az az õ, és a hozzá hasonlóak dolga. Ha az ember anyagi szempontok mentén mérlegesl két platform között, akkor azt a saját ismeretei függvényében teszi. Mi túlléptünk Kovács Pistán. Miért kellene õt követni?

2. PC-s hardvernél miért nem a legdrágább boltot nézzük árvitánál? Sokan költenek el sok pénzt hardverre is gazdaságtalanul, mégsem õket vesszük mércének.

3. MEz a jellegû árvita rendszerint abból robban ki, hogy konzolra 15-20 ezer Ft-ért kell játékot venni. Ez éppen akkora lózung, mely szerint évente 100 ezret rá kell költeni a PC-re, ha naprakész akar maradni az ember. Egyik sem igaz, mindkettõt jódolgában vagy tudatlanságában követi el az egyszeri fogyasztó. Egyik sem minta annak számára, aki spórolni akar, racionális összeget akar költenia hobbijára. (És az árvita éppen arról szól, hogy melyik hobbi hozható ki olcsóbban, s nem arról, hogy melyik drágábban.)
Istencsászár
"És mint mondtam, a másodkezes, külföldrõl rendelõs, zugboltos hálózat"

szó nincs ilyenrõl, fóliás...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Akkor te is ilyen 90%os beesek az elsõ boltba típus vagy? az nembaj hogy 10 méterrel mellet 30%al olcsóbban megkapod, te megveszed ott...

Inkább megveszed a teszkóba 70ért azt a mûszaki cikket, amit egy boltba megkapsz 50ért? csodás akkor vegyük a 70et alapul.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Dante73
Az emberek 90%-a nem a gerbaud-ban kávézik, míg az emberek 90%-a az 576-ból, és társaiból vásárol. Ez TÉNY. Egyébként a kisboltok, amikre hivatkoztok, már rég NAGYOK lennének. (kis árrés-több vásárló-több haszon) De valamiért nem így van. Az okokba nem mennék bele, mert nem a témához tartozik.
És mint mondtam, a másodkezes, külföldrõl rendelõs, zugboltos hálózat PC-n is jelenvan. Ugyanakkora súllyal, mint konzolon.
Valahogy nagyon hülyén veszi ki magát az érv, hogy ne vegyük figyelembe a forgalom 90%-át lebonyolító boltokat mert drágák... Pláne egy árvitában....

Peetboy
Miért nem így van? Pár év és olyanok lesznek a PC játékok, mint a valóság. Csak addig lesz pár hardware generáció.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Kandurex
téma marad, de nem a kiemelt helyen

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Nem ügyeskedõkrõl volt szó, hanem konzolboltos árakról, szemben az 576 és társai lehúzásával (ezeket nem érdemes nézni, se "átlagba" beszámolni, ezzel az erõvel a Gerbaud-ban fogyasztott kávét árát is alapul vehetjük egy büfénél). Vagy vannak ilyen PC-s boltok is? Egyrõl sem tudok, bár szükségem sincs rá.

A csere lehetõsége megint más, ez tipikus konzoljátékos jellemzõ, mitn elhetõséggel érdemes vele számolni, ha spórolni akar az ember. PC-s játékok esetében tényleg nem jellemzõ.

Egyébként mindenki elismerte, hogy PC-re olcsóbb játékot venni, csak tényleg kár az eltúlzott árakkal dobálózni.
Krinyo
2:45 percnél lévõ lövést megnézném kontrollerrel 😄