17438
  • Dante73
    Legalább olyan grafikával....
  • Chocho
    Ezen én is csak nevetni tudok. 2010? Hol van az még? Én elhiszem, hogy szép és jó lesz a GT5, na de addigra nekünk is lesz vagy egymillió jobbnál jobb játékunk.
  • Dante73
    Ezért kellene, hogy a kiadók menjenek a tepsibe.
    Mit "imádkoztam" nehogy az *R lefeküdjön az EA-nak. Mert akkor CSAK a profit számítana. Nem vagyok naiv, tudom, hogy a profit számít, de egy jó játékfejlesztőnek NEM csak az. Én például kétlem, hogy a megjelenéskori TDU-ra büszkék lettek volna az EDEN-es arcok. Pedig még 2 hét meló, és azok lehettek volna. De az ATARI, mivel csődhelyzet esete forog fenn, átcsoportosította Őket. Így egy jó helyett kiadtak 2 szart, egy hónap előnnyel, amit akkor mindenki a polcon hagyott. Rengeteg játékon érződik, hogy nem kellett volna sok, és ütött volna. Csak egy kissé hamar abbahagyták. (játékkiadás-prékox...) Például, ha az AitD irányítását befejezik, Én is a vevők közt vagyok. Jó játék, amit az irányítás agyoncsap. 1 hónap meló. És tuti siker a játék.... Így, ebben a formában.... nem hinném. Ugyanaz van, mint a zenében. A Jó zene nagyjából kihalt. Itt van Britni Spírsz, és az egyéb, csinált sztárocskák. Közben a 3 csillagos Metaxa éhen hal, max fesztiválozni tud. De Kozsó megél.... Szánalom.
  • Chocho
    Az id neked hol független? Az Activision a kiadójuk.
  • arty
    probáltam felhozni magam, 200 olvasatlan komment után ... 170 ostobaságra kellene reagálnom ... asszem megyek inkább játszani

-fav

viszlát hazug jakUUUUza! :D
    viszlát korrekt pécés topiktesok
    pá Zóanagy, eszméletlenül nyomod :D

---

1-re mégis, közel van: Chocho: motorlicensz nem ment ki a divatbol, csak unrealengine-n kivül semmi mást nem vásárolnak. csak vásárolgatnak, 1-1 játékért. minden más UE-re készül.
  • Zóanagyvarázsló
    Próbáltam egyszerűen és világosan utalni arra, hogy az utóbbi években mennyire megdrágult ez az ipar, és néhány százezres eladás már az alapvető költségeket is egyre kevésbé fedezheti. Egy portolást még igen. Nem hiszem el, hogy ebből ez nem világos.

Kiadó jutalma? Bukott játékok fejelsztőit nem fogják sokáig "jutalmazni", és egyébként is meghatározóak a bevételek. A Blizzard sem csak "jutalmak" segítéségével tud városállam lenni egy magy kiadó tulajdonlása árnyékában. (Egy Crytek, egy Valve, egy Epic, egy id pedig független, ők közvetlenül bevételből részesülnek). Ha úgy gondolják, hogy egy stúdió erőforrásait gazdaságosabban fel tudják használni, akkor akár nagyon szépen átcsoportosítják őket, lásd Ensemble Studios közeljövőbeli bezárása.
  • Zóanagyvarázsló
    Ismétlem (neked és Jakuzának is), nem a Crysis volt a lényeg, és egy szóval nem írtam, hogy az engine és a Warhead nem hoz további pénzt, mindig én szoktam linkelni, hogy nem volt bukás, nyereséggel áll a Crytek is, és az EA is, és jön még bevétel (Warhead). Tehát fölsöleges nekem elmagyarázni azt, amit én is szoktam írni ebben a topikban. Példa volt.

Ebből többek között az látszik, hogy 5-10 millió dollárból fejlesztett átlagosabb FPS, licenszelt motorral mennyire nehezen hozna bevételt egy platformon.
  • Chocho
    Más téma:

Ti is észrevettétek, hogy a motorliszensz mostanában hogy kiment a divatból? Hiába az UE 3.0, a CryEngine 2.0, vagy a Source... alig-alig liszenszelnek, alig van ugyanazon a motoron hajtott játék. Általában csak csapaton belül marad meg az engine újrafelhasználása. Bezzeg a Q3 motor... :)
  • Dante73
    Ja, állandóan valami 2010-ben megjelenő autós játékkal jönnek, aminek kint van a demója. (Gondolom, valami tömörítési eljáráson dolgoznak még LEGALÁBB 2 évet, hogy ráférjen a lemezre a játék. Mert egyébként nem értem, ha kész van, akkor már csak pár pályán, pár kocsin kívül mi kellene, mert az nem 2 év....)
    De tudod, a Crysis, az nem ér....
    Szánalmas.
    És hozzá teszi Istencsászár, hogyy Ő tudja, mi addig egy autós játékot nem kapunk, nem hogy olyant, mint az.....
    Komolyan mondom, gurulok a röhögéstől, rajtuk....
  • Chocho
    Ha ez ilyen egyszerű lenne, minden megbukna. Rengeteg anyagi machináció van, s a fejlesztők legtöbbször nem is a játékok bevételéből, hanem a kiadó jutalmából élnek. Ergo nem írtál konkrétat megint. Csupán spekulálsz, ahogy én is.
  • Chocho
    Egyetértek. Ahogy legyőzzük az egyik hülyeséget, jön egy következő. Ennek így nincs értelme. Aztán meg mikor kifogytak az ötletekből, elővesznek egy régit, s ciklikusan kezdődik a dolog előröl. Már gyuri12 írta előbb, hogy ő eredetiekkel játszik, nem warezol. A következő lépés ismát a már ezerszer kitárgyalt "a kontrollerrel életszerűbb a mozgás" marhaság lesz, figyeld meg!
  • Chocho
    Erről beszéltem. Nem techdemo, csak gép kell hozzá. Ezt nem értik az olyanok, mint gyuri12. Nekik ugye nincs erős gépük és ezért azt hiszik, senkinek sincs.
  • [Jakuza]
    2010 ? Ezek a mokusok tan a Marsrol jottek ? Esetleg az okori Thebabol ?
    Fogadom az osszes egy josno.
  • Dante73
    *közrl SEM annyiba került. Bocsi, reggel van.
  • Dante73
    Oké. Eladták x helyre a motort, van második rész, ami közel annyiba nem került, mégis szerintem vinni fogják. (Tudom, ez csak vélemény, de a látottak alapján megalapozott) stb...
    Megérte az nekik. Arról pedig felejtkezzünk el, hogy eleve hiba volt kiadni, akkor, és olyan formában. EA hibázott. Optimalizálatlan, gépigényes, és kissé befejezetlen is volt. Warhead már más tészta. Pörgős, egész szépen optimalizált, hangulata isteni, (szingliben a CoD4 a fasorba sincs, a scripthegyeivel) a grafikáról meg ne is beszéljünk, mert az büntet. Igen, még a 2010-es csodajátékot is....
  • [Jakuza]
    Azt az enginet, amit el is lehet adni es a licenszeert, kulon dollarmilliok vandorolnak a fejleszto zsebebe ? Egy jo motort 10-20szor eladnak mikozben dol be a le.
    Nem tudom, lattad e mar a ID Software parkolojat ? Annyira szarul megy nekik, hogy szinte csak Ferrarit latsz. :D
  • rumkola
    Crysis téma:

Mikor elsőre megláttam ámultam a grafikán és lövöldöztem kb. 1 órát vele, majd uninstall. Nyilván benne volt, hogy akkoriban csak 8600GT volt a gépben, mediumon sem hasított. Beléptem a Crysis fikázók táborába, meg voltam győződve róla, hogy egy szar techdemo.

Tegnap újra elkezdtem, most már jóval erősebb gépen (3.8Ghz C2D, 4850OC, stbstb.) Minden maxon simán játszható, 40 fps röhögve 1680-ban.

Most élvezem a JÁTÉKOT, totálisan mást érzek mint az első kipróbáláskor. A játék szerintem nagyon jó, lehet lopakodva vagy quaker módjára mindenkit szétlőve. Nálam bőven kiemelkedik így az átlagból.

Nem is tudom miért írtam le ezt ide. :)
  • Zóanagyvarázsló
    A Crysis esetében 1.5 milliós eladásról tudunk, a Pro Streetnél 4-5 milliósról. Persze ennél többet vártak, mert ez csökkenő tendenciát jelent a szériánál.
  • Dante73
    Igaz, nem figyeltem, reggel van.
    De akkor gondolom egy szimpla portolásra gondolt. Az pedig közel sem annyi. Jó, ha a tizede.....
  • Zóanagyvarázsló
    Ember, még direkt meg is melítettem zárójelben az engine-t! Mindössze arról van szó, hogy példával akartam levezetni, hogy egy drágább játék költségeinek megtérüléséhez mekkora eladáok kellenek. Az EA oldaláról való marketingköltségeket egyébként bele sem számoltuk, pedig ugye azoknak is meg kellett térülni.
  • [Jakuza]
    Oh no, where is their fucking X360 ? :D

EA jelentes"
    "...PC with USD 86 million and Xbox 360 with USD 81 million.""

Riport
  • Zóanagyvarázsló
    200 ezerrel példálózott Chocho.
  • Dante73
    2 milliós eladásnál nem 10$ aza 100?
  • Bucser
    Jahh és lehet, hogy játék tőzsde, de a híreket jól összegyűjti platform és kiadó és futures szinten is.

pl WARhammer Online 1,5 milla elküldve dobozban boltokba és félmillióan már regeltek is azaz előerndeltek ugyanis mind az USA-ban mind EU-ban még csak a preorderes keyel rendelkezők játszhatnak. hivatalos nyitás jövőhét.

Az oldal aljára tekerve több fontos hír linkje is megtalálható.
  • Dante73
    Aha, 10 helyre licencelték a motort. Az persze nem bevétel....
  • Dante73
    Van egy rossz hírem, nem az NFS vitte az egekbe az eladásait az EA-nak.... Ugyanis annyira szar, hogy irányt is váltottak a fejlesztésben....
    De pl a "techdemo" Crysis, vagy sok, értelmes játék tehetett róla. Ugyanis, ma már megyeget, elég szép grafon a játék, és pár emberen kívül, sokan szeretik. Meg lehet nézni a fórumot. LaCoo örökké fikázza, 2 ember mellé áll, a többiek védik. Valószinü, azért is kaptunk egy 2. epizódot belőle, mert annyira szar, és annyira kevesen vették.

Mit hallgattuk a GTA4 megjelenésekor, hogy hülye PC-s.... Érdekes, már 2 hónap sincsen a PC-s megjelenésig.
    Mit hallgattam, hogy a konzol olcsóbb. Kiderült, nem igaz.
    Ugyanakkor beszélünk itt igényességről, egy olyan gép kapcsán, ami már most negyedeli a képpontokat. (marha nagy élmény lehet a full HD, mikor 4 képponton van ugyanaz....) Ellenpéldaként egy 2010-es játékot hoznak fel, és egy egy éve piacon lévő játékot ignorálnának, aminek 2 része van, mert az "nem ér".

Csak én látom itt konzolról az örökös ellentmondásokat?
  • Zóanagyvarázsló
    Mit írjak konkrétat? Egy játéknak a költségeket kell visszahonzi, arra pedig ez egyre kevésbé elég. De lemehetünk nagyon egyszerű józan paraszti ész és algebra kombinációjának a szintjére. A Crysis 20 millióba került (persze ebben az engine is benne lehet), egy hipotetikus 200 ezres eladásból ha minden pénzt a Crytek kapott volna, akkor is 100 dollárért kellett volna adni a nullszaldóért. Persze a Crysis drága játék, de manapság egy mainstream komolyabb címet nagyon nehéz (inkább esélytelen) akár egy platformra is kihozni 4-5 milliónál kevesebből, ergo 200 ezres eladás legfeljebb egy portolás vagy egy rétegjáték költségeit téríti meg.

És akkor gondoljunk bele, hogy egy MGS4-náél 70 milliót, egy GTA4-nél 100 milliót is emlegtnek a kiadási oldalon...
  • Bucser
    játszani jó vele, ha valaki érti hogyan működnek a tőzsdei várakozások.:)

Nincs veszteség nincs nyereség csak virtuális fabatka.

Spekulációra jól használható:)
  • Zóanagyvarázsló
    Akármennyiszer is írod le, sajnos nem lesz attól még igaz.
  • Chocho
    Egyetértek. BIZONYÍTÉKOT AKARUNK! Ha ti rászálhattatok Jakuzára a szaros képeiteket követelve, mi is megtehetjük ezt az eladási adatokkal. LINKET!!!
  • rumkola
    Igen, azért mondtam, hogy hagyjuk.

Először örültem milyen jó kis oldalt találtam.. :))
  • gazgoblin
    "Persze, ha leszarjak, akkor magyarazad mar el, hogy a csudaba lehetett tobb bevetele az EA-nak a PC-s jatekokbol 2007-ben, mint a dragalatos foxboxodra ? :D"

ARÁNYAIBAN VISZONT JOBBAN TELJESÍTETT A BOX...

jólenne végre felfogni...inkább hazudozz minthogy faszságokat beszélsz...
  • Chocho
    Akkor hogy működik? Ahogy észrevettem, minden hsz.-edben közlöd, hogy "ez biz nem így van", de aztán nem írsz semmi konkrétat. Akkor mennyi siker? Amúgy ezt az adatot régről, egy PC Guruból szedtem (kb. két éves adat). Szóval oké, nem mai. De akkor most mi a helyzet?
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, régebben láttam NPD listát számokkal (október havit), az alapján a vezető pozíciót úgy 50-100 ezres eladásokkal birtokolták az aktuális WoW és Sims címek, a viszonylag friss (szept. 18.) World in Conflictból fogyott 30-40 ezer, a Bioshockból (aug. 21.) kb. 15 ezer.

Talána képet lementettem valahova, de így jobb híján csak az emlékeimre tudok hagyatkozni. Figyelem, ez egy havi lista, nem heti! (Viszont nem volt benne semmi komoly októberi megjelenés, aminek benne lehettek volna a nyitóeladásai.)
  • rumkola
    Ja, néztem, Diablo 3 szintén...
  • Bucser
    Te várjál ez egy virtuális stockmarket játékokra alapozva.

olyan mint a celebtőzsde az indexen --> semmi köze nincs az előrendeléshez eladáshoz...
  • Bucser
    Boxon általában úgy működik a játékeladás, hogy az eladások nagy része az első 3-4 hétre tehető. utána csereberélgetik a drága tulajok egymás között a játékokat. míg pc-n folyamatosak az eladások. akár 36 hétig is.

úgyhogy kb leszarom, hogy első 4 hétben mennyi ment el konzolra és PC-re. arra vagyok kíváncsi, hogy to date mennyi ment el mindkét platformra... crysis eladások mechanikáját ismerve lehet meglepődne itt mindenki az eladásokon.
  • Zóanagyvarázsló
    Tudod, hogy ha egy játékból több, mint 200 000 megy el, már sikerként könyvelhető el?

Ez nem egészen így működik, a mai költségek mellett így számos játék megbukna. És egy igényesebb port (plusz fél év fizetett munkája sok embernek) sem feltétlen hozna elég pénz a konyhára, annyit biztos nem, hogy ne lehetne hasznosabb munkára fogni az adott munkatársakat.

Mindenesetre én a CoD4 estében a 2 milliót tartom reálisnak PC-re, az viszont önmagában fedezte volna az összes költséget. De az extraprofit akkor sem innen van.
  • Bucser
    "Pont a pécé gémerek szarták pofán a fejlesztőket a COD4 kapcsán... Mennyi ment el a pécé gémerek vagyunk egér, COD rulez pécére? mennyi ment el mondjuk 360?"

Az a baj veled, hogy egy nem ismert összeladásból és nem ismert pécé eladásból meg egy ismert x360 eladásból kihozod hogy az X-re többet adtak el.

hol itt alogika meg a pofánszarás?? NEM TUDOD mennyit adtak el PC-re. Ha tudod linkeld ha nem tudod akkor csak fosod a szart a szádból.
  • Cat 02 #6382
    Mennyivel több 360 van a világon mint gamer pc ? 360 hol van túlsúlyban ? Amerikában, ahol 2-3szor annyi az éves fizu mint kelet eu-ban, szted ha itt 2-3 szor olcsóbb lett volna mennyi ment volna el ?

Költő kérdések rulez

off: hídfutásra mész ? :D