17438
-
rumkola #8141 érdekes hasonlat
:) -
#8140 Persze, és ha vevő vagy az adott játékra, stílusra akkor ez egy plusz löketet ad arra hogy fuss megvenni, de ha nem érdekel téged akkor lehet bármilyen jó rekláma nem fogsz vele játszani... hiába jók az NFS videói, mert megnézem mindent, hiszen hangulatosak, ha maga a gémpléj számomra rossz nem fogom megvenni mert nem érdekel... -
Zóanagyvarázsló #8139 Szerk.: Egyébként érdekes módon nekem a játékok reklámjai is azt mondják, hogy azok mennyire faszák, és mennyire jól járok, ha játszom velük :) -
Zóanagyvarázsló #8138 Nyilván a nyereségesség a célja a Microsoftnak, szerintem ezt sosem cáfolták. De az előállítás költségénél gyakran adnak olcsóbban egy konzolt, mert alá kell menni a fogyasztók lélekteni határának, hogy megvegyék, és akkor majd a játékokból jön idővel a haszon. Ennek a modellnek ez a logikája, fölösleges ezt furcsállni.
Egy pár évig még el fog tartani, amíg a konzolrészleg visszahozza nekik a befektetett pénzt. Ugyan már ynereslgesek, de az első Xbox milliárdos veszteségekbe került enkik, és egyébként sem tud egy konzol nyereséges lenni az első éve(i)ben. A PS3-mal a Sony megfelelő divíziója felélte a PS2-n és a PSP-n szerzett profitot, de legalább már lassan kezdenek - adott évi mérleget tekitnve - nyereségesek lenni. -
#8137 Van aki a hernyót is megengedheti magának, kezdetben... -
#8136 Nem bukik az MS... ingyen cserélget mindent, akármi is romlik el, kapsz újat vagyis még igy is megéri nekik, ha nem érné akkor beszigorítana. kb 11 ezer egy új játék, ne a magyar árakból indulj ki:( ha az eladások nagyobbak lennének akkor az árak is lefele mennének, ahogy egyes boltokban ez észrevehető, de a többségben nagyon magas árak vannak sajnos... akármit meg tudok venni 11 ezres áron premier napján vagy akár előtte 1-2 nappal, de ezek mind külföldi, amivel persze én nem járulok hozzá a magyar helyzethez már mert egyszerűen nincs ennyi pénze az embernek, ennyi felesleges pénze, ez a 2-5 ezer forint plusz baromi sok.
NFS biztosan nem lesz bukás mert konzolon garantáltan elfog menni 1-2 milla, attól meg hogy nincs egér az nem jelent semmit:) amugyis kontrollerrel kell azt játszani nem billel egérrel. -
rumkola #8135 van aki megengedheti magának
:)))) -
#8134 Valamit mondasz, de nem... A Bioshock nem akart meggyőzni, hogy megéri, mert... egyszerűen azt mondta; jó játék... Nem a reklámmal van gondom. Hanem ha azt állítják, mennyire jó ez nekem. Ugye M$ állítás; buknak a boxon x összeget. Józan paraszti ésszel belátható, hogy ez hosszú távon egyszerűen NEM IGAZ. Ezen az elven az autógyártók is buknak.... Hiszen a horribilis fejlesztési költség miatt az első év tuti ráfizetés. Ennek ellenére annyit állítanak x milliárd Euró ment el a fejlesztésre. A hozzáállás magyarán korrekt. Játékoknál szemet szúr az árkülönbség is. Tudom, nem a bekerülési költség a mérvadó, de ugyan miért 1,5x öse egy konzolos játék? PC-re nehezebb optimalizálni, több a munka, nem? Eleve a hozzáállás magas nekem. A legtöbb terméknek van egy bekerülési költsége, ami alapján az árat meghatározzák. Kivétel a szórakoztató ipar... Amennyiért még el lehet adni... A terméknek, és az árának semmi köze egymáshoz... Nem véletlen, hogy ebben az iparágban dolgozók járnak Porsche-val, Lambóval....
Kicsit az első bécsi kirándulásom jut eszembe. Ojándék címszóval telepakolta a kezem egy utcai árus, MAJD közölte, hogy CSAK ezt a 10 Shilinges vackot kell megvennem. 200-ért. A Te anyád... NEM?
Egyszerű, amerikai gyerekek színvonalához van igazítva a dolog.
Nézd meg a legujabb NFS-t. Egy rakat szánalom. Még egér sincs a menüben.... Agyonbutított, Amerikának készült szar. Méregdrágán.
És TUTI nem lesz bukás.
Lehet itt árvitát folytatni, de amíg az amerikai hülyegyerek a célközönség, (márpedig neki van pénze) addig teljesen felesleges. Jó sok szert el lehet adni neki, mindössze reklámozni kell, valamint JÓ DRÁGÁN adni, hogy szerencsésnek érezze magát.... -
Zóanagyvarázsló #8133 (Ha egy termék gyártója nagyon meg akar győzni, hogy mennyire jól járok vele, nekem eleve gyanús a dolog...)
Nem erről szól az összes reklám? A WoW-é ugyanúgy, mint a Halo-é, a Boxé ugyanúgy, mint adott sláger VGA-é. -
#8132 Tudom, hogy nem mindegy bizonyos szempontból, de összességében mégis mindegy, miből, milyen platformra mennyi fogy. Ugyanis eleve, az adatok kozmetikázottak, másrészt koránt sem jelenti azt, hányan játszanak vele. (Warez rulez)
Ugyanakkor vegyük már észre, mennyire tolja az M$ a boxot, mennyire tolja a sony a PS-t, s ki az, aki tolja a pc-t....
Ezek mögött a számok közt csak a reklám néphülyítő hatását lehet látni, egyebet nem. (Ha egy termék gyártója nagyon meg akar győzni, hogy mennyire jól járok vele, nekem eleve gyanús a dolog...) Tartom a véleményem, hogy mindent összevetve MESSZE PC-n játszanak legtöbben. Más kérdés, hogy egy elbaltázott értékesítési, árképzési politika miatt ebből nincsen bevétel.... -
Zóanagyvarázsló #8131 Ez azt jeletni, hogy már több, mitn 6 milliót eladtak, és az aktuális PC és DS megjelenés a televíziós reklámokkal segíteni fogja a 7 milliós határ elérését. Tehát Boxra és PS3-ra ment el 6 millió.
A GTA 4-ből pedig a 10 millió nem shipped, hanem a fogyasdztókhoz jutott el annyi, a Take Two szerint.
Sales of Rockstar Games' blockbuster Grand Theft Auto IV continued to exceed the Company's expectations. Over 10 million units have been sold through to consumers as of August 16, 2008.
Forrás -
#8130 AC-rol meg ennyit.
"Assassin's Creed has now sold over six million units in to retail and the recent release of PC and Nintendo DS versions, along with more television advertising, should help the title move towards the seven million figure."
-
#8129 Marmint ennyit szallitottak ki a viszonteladoknak, amibe benne foglaltatik az osszes platform ? :D -
Zóanagyvarázsló #8128 Azért, mert a VG Chartz is kozmetikáz, és talán a cikkíró is utánajárt ezeknek. Nem azt mondom, hogy nem állnak a számok közel a valósághoz, de valóban rászorulnak ilyen jellegű ellenőrzésre, és fenntartásokkal kezelendők. -
#8127 GTA4 , AC -
#8126 Szerintem meg del az egesz hozzaszolasod :D -
#8125 kérlek mutasd meg hol lehet a hivatalos adatokat megnézni... Mondjuk a GTA4-re. Vagy éppen az Assassins creedhez vagy a vegasra...
Mutad meg kérlek... -
#8124 ./del a Pécé -
#8123 GTA4 túl van a 10 millión, szóval ez hibás, a Pécé -
#8122 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games
PC:
# The Sims (16 million shipped)
# Lineage 2 (14 million customers)
# The Sims 2 (13 million)
Wii
# Wii Sports (30.87 million)
# Wii Play (16.15 million)
# Mario Kart Wii (9.53 million)
Xbox 360
# Halo 3 (8.1 million)
# Gears of War (4.7 million,[22] may include PC version)
# Grand Theft Auto IV (3.484 million approximately: 2.7 million in US, 750,000 in UK, 34,000 in Japan)
PS3
# MotorStorm (3.31 million)
# Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (3 million shipped)
# Resistance: Fall of Man (2.5 million) -
#8121 Amit találomra kiválasztasz és megnézed a hivatalos adatokat a kiadtól ( Halo3, COD5, GTA4, GOW, GOW2 stb ) stimmelnek... -
Zóanagyvarázsló #8120 Azért együk hozzá, hogy a forrás a "bennfentes" adatait a VG Chartzól szedte, szóval tényként nem érdemes kezelni ezeket a számokat... -
#8119 Vagyis ebbol kiderul, hogy az amerikai marhaknak minden FPS-t ellehet adni, meg ha nem is valami nagy eredsztes, mert semmit nem neznek csak a hypet es a nevet. :D -
#8118 Erről a milyen platformra mennyi fogyott kérdésről mindig ez jut eszembe:
"Egyél szart! Tizmilliárd légy nem tévedhet!"
Hát mindegy, de nekem még nem jutott eszembe büszkének lennem rá, hogy jó konzumidióta vagyok, sikeresen beálltam a sorba, ráadásul a legkommerszebbe. De hát ez magánügy, hogy ki mitől boldog... -
#8117 Arra lennek kivancsi mit produkalt az elso napokban a The Wrath of the Lych King Wow kieg.Azzal lelehetne merni, hogy kb mennyi aktiv jatekost erdekel, tehat az aktiv elofizetok szama is, a kivulalloknak szamara eleg jol behatarolhato lenne. -
#8116 vagyis? -
#8115 Half Life - 10 év - 9.3 millió
Halo 3 - bő 1 év - 8.4 millió
-
Az enyémet egy osztálytársamtól vettem egy pohár kóláért. Mielőtt jön a sok warezhörcsögös hülyegyerek, a játék eredeti. -
#8113 Half-Life 1: 9.300.000 vALVE -
#8112 Nekem is ez a véleményem.
dark: Kifejezetten a játékost igényteleneztétek le, nem csak a gépet. De mindegy... -
#8111 x360
01. Halo 3, Microsoft — 8.4
02. Call of Duty 4: Modern Warfare, Activision — 6.6
03. Grand Theft Auto IV, Take-Two Interactive — 6.2
04. Gears Of War, Microsoft — 5.3
05. Forza Motorsport 2, Microsoft — 4.1
06. Assassin’s Creed, Ubisoft — 4.0
07. Guitar Hero III: Legends of Rock, RedOctane — 3.5
08. Elder Scrolls IV: Oblivion, 2K Games — 2.6
09. Marvel: Ultimate Alliance, Activision — 2.5
10. Madden NFL 08, Electronic Arts — 2.4
11. Guitar Hero II, RedOctane — 2.3
12. Call of Duty 2, Activision — 2.2
13. Tom Clancy Ghost Recon Advanced Warfighter, Ubisoft — 2.2
14. Tom Clancy Rainbow Six: Vegas, Ubisoft — 2.2
15. Call of Duty 3, Activision — 2.1
16. Gears of War 2, Microsoft — 2.1
17. Mass Effect, Microsoft — 2.1
18. BioShock, 2K Games — 2.0
19. Saints Row, THQ — 1.9
20. Rock Band, MTV Games — 1.9
21. Madden NFL 07, Electronic Arts — 1.8
22. Fight Night Round 3, Electronic Arts — 1.8
23. Dead Rising, Capcom — 1.8
24. Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2, Ubisoft — 1.7
25. Lost Planet, Capcom — 1.7
26. Viva Pinata, Microsoft — 1.6
27. Need for Speed ProStreet, Electronic Arts — 1.5
28. Crackdown, Microsoft — 1.5
29. Fable II, Microsoft — 1.5
30. Project Gotham Racing 3, Microsoft — 1.5
31. Need for Speed Most Wanted, Electronic Arts — 1.5
32. FIFA 08, Electronic Arts — 1.4
33. Perfect Dark Zero, Microsoft — 1.4
34. Tom Clancy Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Ubisoft — 1.4
35. Need for Speed Carbon, Electronic Arts — 1.4
36. Army of Two, Electronic Arts — 1.4
37. WWE Smackdown vs Raw 2008, THQ — 1.3
38. Madden NFL 09, Electronic Arts — 1.3
39. Star Wars: The Force Unleashed, LucasArts — 1.2
40. Tom Clancy Splinter Cell: Double Agent, Ubisoft — 1.2
41. Kane & Lynch: Dead Men, Eidos Interactive — 1.1
42. Devil May Cry 4, Capcom — 1.1
43. Pro Evolution Soccer 2008, Konami — 1.1
44. Project Gotham Racing 4, Microsoft — 1.1
45. Pro Evolution Soccer 6, Konami — 1.1
46. Dead or Alive 4, Tecmo — 1.0
47. The Simpsons Game, Electronic Arts — 1.0
PS3
Grand Theft Auto IV, Take-Two Interactive — 4.8
Call of Duty 4: Modern Warfare, Activision — 3.7
Motorstorm, Sony Computer Entertainment — 3.6
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Konami — 3.4
Resistance: Fall of Man, Sony Computer Entertainment — 3.2
Assassin’s Creed, Ubisoft — 2.9
Gran Turismo 5 Prologue, Sony Computer Entertainment — 2.2
Uncharted: Drake’s Fortune, Sony Computer Entertainment– 1.9
Pro Evolution Soccer 2008, Konami — 1.6
Guitar Hero III: Legends of Rock, RedOctane — 1.6
FIFA 08, Electronic Arts — 1.6
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction, Sony Computer Entertainment — 1.4
Need for Speed: ProStreet, Electronic Arts — 1.4
Devil May Cry 4, Capcom — 1.3
Heavenly Sword, Sony Computer Entertainment — 1.2
FIFA 09, Electronic Arts — 1.1
WWE Smackdown vs Raw 2008, THQ — 1.0
360ra fogy a legtöbb játék, igan még a Wííre is kevesebb fogy, viszont a Wiccből több hardwert adtak el, konkrrétan 3 millóval -
#8110 Azert azok, mert nem tudjak megemeszteni, hogy a next-gen konzoljuknal jobb eladasokat produkal egy fel-nextgen konzol.
Nezz szet a topikjukban, amikor a PS3-as fan, fikazza a Boxost es vica-versa.
Szanalmas. -
#8109 Attól még hogy nekik megfelel, attól még játék szinten igénytelen. -
#8108 Olvastam, de egyszerűen akkor sem kell ilyet mondani. Részemről ennyi. -
#8107 Wii?
Sosem kellene! Én a magam részéről egyrészt gyerekesnek, másrészt parasztvakításnak érzem. Hozzáteszem, a megfelelő játékokkal biztos hogy jó "társasági gép", amit pár bulin elő lehet venni. De erre 70 ropit nem volna szívem kiadni.
Viszont, felnőtt ember létemre, bizony leülök száguldozni a gép elé! Egyedül... ill online társaságban. A VI. kerületben bizony nem egyszerű száguldozni.
Nemrég történt. Haver családjában baleset történt. Szombat éjjel. Ő pincér, és dolgozott. 180Km/h val fogták meg a városligetben. Rendőr rendes volt, felvezetést kapott a kórházig a motorostól. Egy hét múlva a bíróság 2 évre (ha jól tudom, az biztos, hogy újra vizsgáznia kell majd.) bevonta a jogsiját. Mert azért fejlentette. (Akkor még nem volt automatikus a jogsi helyszíni elvétele) Úgyhogy inkább a gép előtt száguldozok... -
#8106 Leírtuk miért, ha nem szeretsz visszaolvasni, az magánprobléma. -
#8105 Igaz. Épp ezért írtam, hogy HA OLCSÓ LENNE, vennék. Így azonban nincs értelme. Mellesleg csak magatokat jellemzitek, ha igénytelennek nevezitek az olyan embereket, akik vesznek Wii-t. Miért volnának azok? Ha az kell, vegyenek. Ez ugyanolyan, mint a "PC szar, konzol király, anyád köcsög pécés" hozzáállás. De hát hiába, konzolfanboyoktól mit várhat az ember... ? -
#8104 Zaporozsec? XD -
#8103 A minoseget es az innovaciot meg kell fizetni :p -
#8102 A sima box 30k, tisztázzuk. Abban sincs hdd így az a reális összehasonlítási ár. Így a viiic "csak" több mint kétszer annyiba kerül! Hallelujja!