A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
EULA-tól függ. Az üzleti szoftvereké például nagyban különbözni szokott a játékokétól.
Én legutóbb a Witcher EE EULA-t olvastam, és az lehetõvé teszi ezt, konkrétan kitértek rá.
Másik fele, hogy csak akkor kell 2évente cserélni, "ha konzolokat "alázó" minõségben akarsz játszani". Ha nem akarod alázni, akkor pont elég olyan sûrûn cserélni, ahogy a konzolt.
De errõl tényleg volt márszó, nem fejtem ki ismételten.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Állítottam ilyet? Nem. Viszont a magántulajdon tiszteletérõl van szó, és kell tudni fogadni, hogy nem jár egy termék azért, emrt vlakai volt oylan kedves megalkotni.
Kommunizmusról hallottál már?
Ott meg semmi jogalapod nem volt kritizálni a hatalmat.
Kommunizmus? Ki nem tiszteli jelen esetben a szellemi (magán)tulajdont, na ugye. Másrészt szó nem volt arról, hogy nem kriizálhatsz. Az, hogy te a jogosulatalan használatot a kritika egyetlen formájának tartod ezek szerint, az már nem az én problémám. Kissé zavaros - és talán nem éppen a leghitelesebb - számomra egy olyan elv, amelynek célja bizonyos javakhoz való hozzáférés.
Emellett kárt nem okoztam még senkinek, legfeljebb bevételkiesést.
bevételkiesés=kár
Legalábbis az üzleti életben és a bíróság elõtt. Persze lehet ezt is egyénileg értelmezni, de erre is csak azt tudom modnani, hogy így igencsak zavaros marad.
nemtom, lehet h garázsszakértõ vagyok, de legalább a pécés 'milliárdos' bizniszrõl nem irkálok baromságokat 😊
Forza.
kanadaiul jelent valamit? <#idiota>#idiota>
Az a baj hogy olyanoknak, mint te fingjuk nincs a dologról, csak kényelmesen terpeszkednek a foteljeikben, egy játék elött és közben osztják az észt, amivel nem igazán sokkal rendelkeznek. Utána pedig, megakarják még a hülyeségüket, vagy a hazugságaikat magyarázni, hogy az más. Szóval úgye nem baj, ha innentõl garázsszakértõnek foglak titulálni ?
Már ha tudod mi a titulus egyáltalán.
Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!
Mi az ha nem hazugság kétszínûség, ha valaki azt mondja a másiknak, ne warezolj, mert az rossz, én sem csinálom már és különben is, olyan gusztustalan, miközben õ is csinálja."
hol tettem ilyet - hol állitottam h én sem csinálom?
"Valami gond lehet az értékitéletetekkel, hiszen õ ugyanazt csinálja mint a többi, csak még beállítja magát fehér báránynak.
Esetleg ez valami konzolos szokás, ha valamelyikõtök azt csinája, amit másnál elitélendõnek lát, az már nem olyannak számít mint másnál, hiszen õ a cimbi és egybõl jön 5 bologató kutyuli és próbálja kifehéríteni a mocskot ? Ironikus."
Jakuza: gondolom rá célzol, h beallitja magát fehér báránynak
Én: ki jött nekem helyeselni? ki irta h arty jofej, kevesebbet warezol? teljesen jogosan a nem warezolok körében semmivel sem vagyok jobb mint a warezvérpisto
uuuristen mirõl beszélsz?
Forza.
még mindig nem értem miért gond ez?
"használt konzolt senki nem vesz?"
Ez most szerinted ellentmond annak, hogy _csak cserélheted_?
És egyébként használt pécét senki nem vesz? De azt még darabokban is eladhatod. Meg egyben is.
De hagyjuk ezt már, kb 1000, 2000, meg 5000 hozzászólással ezelõtt ki lett ez vesézve, én már kurvára unom.
Mi az ha nem hazugság kétszínûség, ha valaki azt mondja a másiknak, ne warezolj, mert az rossz, én sem csinálom már és különben is, olyan gusztustalan, miközben õ is csinálja.
Valami gond lehet az értékitéletetekkel, hiszen õ ugyanazt csinálja mint a többi, csak még beállítja magát fehér báránynak.
Esetleg ez valami konzolos szokás, ha valamelyikõtök azt csinája, amit másnál elitélendõnek lát, az már nem olyannak számít mint másnál, hiszen õ a cimbi és egybõl jön 5 bologató kutyuli és próbálja kifehéríteni a mocskot ? Ironikus.
Forza.
tudom h nagy rajongoja vagy Danielnek, de kimélj meg a hülyeség résztõl
Forza.
Csak egy konzol életcilusa kb. kétszer hosszabb, mint akár egy gépcseréé. Lásd még PS2 esete a 2001-es gamer PC-vel.
Másik, hogy ez a "fejlesztés" egy illúzió. Sokan megcsinálják, de én pl. egyszerûen nem vagyok hajlandó használt alkatrészekkel kereskedni háromhavonta +5 FPS-ért - ki tudja, mennyi pénzt elbaszva. Ha viszont ezt nem csinálod, akkor mire fejleszteni kellene, már új socket van, stb., és úgyis majdnem kompletten cserélni kell az alaplap-proci-GPU-RAMot. Ezt mondjuk kétévente, ha konzolokat "alázó" minõségben akarsz játszani a konzolos portokkal.
"Másrészt soha nem lesz egybe CPU-GPU, mert pontosan ez adja a PC hardveres sokoldalúságát: ha nem akarsz procit fejleszteni, akkor nem teszed, de a videokártyádat attól még cserélheted."
Régen is voltak csodás szoftver-rendererek. =) Ezek visszajöhetnek az újgenerációs csipekkel (mint a Larrabee), nem én mondom, hanem pl. Tim Sweeney szokott errõl papolni.
"Ha meg leszarod, akkor ott vannak az alaplapra integrált szutykok, nem kötelezõ a különálló kártya. Csak azok szarok,legalábbis nagy átlagban. (Uhh, elõzõ gépemen mi volt... Le is volt fedve gyárilag a csatlakozó... A képe homályos volt, és _rezgett_, de úgy, hogy 5 perc alatt hányingerem lett tõle. Na, azóta nem bízom az alaplapi videokártyákban...)"
És leszarom, így ilyenem is van (GeForce 6150 talán). Semmi bajom vele, 2D képminõségben van olyan, mint a régi BBA Radeonom. =)
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
Közben hinted az igét, hogy te már nem vagy olyan.
Azután kiderül ilyen.
Lopod a játékot még Xboxra is."
az elsõ link beszurt hiphop videok miatti kifakadásom kedves gyengeelméjü barátom 😊 ha ahoz is idiota vagy h mocskolodj, akkor minek ... ?
"Szép és jó, hogy te nem vagy kétszínû és nem lopsz meg minket, akik dolgoznak."
sosem mondtam, h nem warezolok. az kétszinüség lett volna: nem stilusom, de hiszen tudod (csak fáj elfogadni h nem mindenki Jakuza)
"Szóban ebben jó is vagy, tettekkel viszont egy nagy nulla."
Tettek: veszek eredeti játékokat és probálok leszokni a warezrol.
Ha ez semmi lenne, igazad lenne. Nincs. Szokás szerint.
"Legalább másban ne keresnéd a hibát és csöndben maradnál, ilyen esetekben. "
Kérlek fogadd meg a saját tanácsodat 😊)
"Tudom mennyi pénzt vesznek ki zsebembõl a warezolok, a konzol játékosok semmivel kevesebbet mint mások, de legalább ne próbálnak beállítani magukat tündéreknek.
Százalékos arány megközelítõleg ugyanannyi, csak mig az egyik oldalon több mint milliárd játékos van, a másik oldalon csak száz millós ez a szám, viszont több tipusra bontva."
Majdnem válaszoltam az elsõ felére, de látom fingod nincs a témárol, azaz az arányokról.
Segitek, hiszen rászorulsz:
DMC4
x360on eladva 1+ millio. h mennyien warezolták le 360-ra nemtom, mindenesetre igy is pokoli nyereséget hozott.
ps3on eladva 1+ millio.
PC-n a csucsidõszakban 40ezer példány ment el belõle, capcom panaszkodott h a portolás(!!!) költségét sem hozta vissza
---
Csak nekem van olyan érzésem h UUUU és Jakuzta stilusa tulontul hasonlo ? 😄
Forza.
Mirõl is beszélünk? Jaaaa, hogy warez...
Lehet, hogy a warez rossz, de mint ÖNVÉDELMI eszköz, igenis jó dolog!
Sokáig én magam is vérwarezos voltam, miután jópár olyan játékot megvettem a hype miatt, amit késõbb megbántam. Egyszerüen az igénytelensége miatt. Na ekkor váltottam, egy anyátok! felkiáltással. Mostanra változott a helyzet. Most is warezolok, mindent letöltök, kipróbálok, ami megéri, megveszem, ami nem, megy a levesbe. Én nem adok ki 8-12 ezer forintot egy szemétre, márpedig lássuk be, a mai játékok 80-90%-a szemét. Szerintem annak, aki szar munkát ad ki a kezei közül, a profithajhászása miatt, meg is érdemli. Ott a MoH:A. Mint mintapélda, vagy elfelejtettétek, hogy "imádkozott" mindenki, nehogy megkaparintsa az EA a R*-t?
(Szerintem a warhead egy kisebb csoda! kiváló szinkron, egész jó játék, és EA... Én csodálkoztam. Viszont, már TUDOM, hogy megveszem. Pillanatnyilag nincsen rá keretem, de a listámon van. Mert az a 7 ropi nem sok érte...)
http://www.freetvmaci.info/
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
inkább legyen egy játéknak 4-5 tulajdonosa (annál többször nem hiszem hogy gazdát cserél ugyanaz a játék mert addigra buzira lemegy a bolti ára is) minthogy legyen 1000tulajdonosa egyetlen fizetõs SMS áráért
az tényleg az...kár hogy nagyon kevés helyen adják ennyiért és azokat is csak tudatlan tájékozatlan barmok látogatják...gondolom te is igy láttad az árakat ott
használt konzolt senki nem vesz? mert ha igen (es persze igen) akkor hozzácsapok pénzt és "upgrade"-elek next genbe
viszont az kitart majd megint minimum 5 évig...
Úgy rémlik, mintha az EULA-ban az lenne, hogy a szoftver nem is a tiéd, csak a jogot vetted meg, hogy használhasd, amit viszont nem ruházhatsz át.
Ha így van, akkor a cserélgetõs/eladós módi sem jogszerûbb a wareznál, akkor viszont mi a tökömrõl is beszélünk, mire föl a kurvanagy arc meg a magas ló?
Gondolom senki nem olvasgat EULA-kat... Egyszer azért el kéne olvasni egyet... 😊
én csak ezt olvastam
de megvédi õ magát sztem ha akarja nem kell segget nyalni 😊
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
megveszi a pct vagy apuci megveszi neki, inkább belemegy egy pcbe mint egy konzolba mert másra is tudja használni, munka stb
a másik az hogy lehet hogy 2x annyiért vesz egy pct de ott a warez, lehet pont ez teszi tönkre a pcs játékipart, de sokan ezért vesznek pct mert nem kell 18ezeré játékot venni, letöltheti mindenki a kedvenc sorozatát, filmjét, zenéjét, stb ez van
Másrészt soha nem lesz egybe CPU-GPU, mert pontosan ez adja a PC hardveres sokoldalúságát: ha nem akarsz procit fejleszteni, akkor nem teszed, de a videokártyádat attól még cserélheted.
Ha meg leszarod, akkor ott vannak az alaplapra integrált szutykok, nem kötelezõ a különálló kártya. Csak azok szarok,legalábbis nagy átlagban. (Uhh, elõzõ gépemen mi volt... Le is volt fedve gyárilag a csatlakozó... A képe homályos volt, és _rezgett_, de úgy, hogy 5 perc alatt hányingerem lett tõle. Na, azóta nem bízom az alaplapi videokártyákban...)
Jogilag: Érdekes kérdés, de szvsz a szoftver licenszét nem lehet így átruházni. =)
Gyakorlatban: Nagy bolthálózatoknál (EBGames) is tûrik a használt játékok adás-vételét a kiadók.
amúgy anyámék kb leszarták mit honnan lopok (c64 kazettamásolgatás OMG régiszépidõk) sõt õk is ügyeskedtek a régi csodarendszerben.
de ha a gyerekem akarna velem PC-t fejlesztetni pár évente inkább agyonverném...hiába mondaná hogy "de a játék ingyé lesz fater!"
kapna egy konzolt meg egy gagyi PC-t netezni
-kapna játékot húsvétra,karácsonyra,szülinapra,névnapra,faszomnapra etc.
-kapna zsebpénzt spóroljon játékra / cserélgessen
annyi idõm nekem sem volt gyerekkoromban hogy minden játékot végignyomjak mert volt lecke/házimunka/kutyasétáltatás/foci a téren/strandolás etc
(mondjuk a régi játékok nem is voltak túl hosszúak...inkább a load time volt az 😄)
te kérted hogy linkeljen valaki számlát most meg hõbörögsz okoska?
a túlzott okoskodás helyett inkább nézzél utána dolgoknak mert látszik hogy szánalom irodistaként tengeted az életedet
A másik, hogy pécégémerekkel elvbõl nem barátkozom! <#zavart1>#zavart1>
Sõtt ha számítom azt, hogy mennyit fognak rajta??!!
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
"he didn't have time to mess with it."
Ez tetszett, valóban PC-hez kell egy kicsit gondolkodni, ez abból fakad, hogy PC-t munkára is vesznek, cégek, magánszemélyek, otthoni szórakozáshoz vagy távmunkára. Ha ennyi feladatra kell a PC, nem lehet megoldani, hogy beteszem a DVD-t és megy a játék."
Csomó tényezõn múlik de átlagban szerintem igaza van!
átlag jános nem akar érteni hozzá hogy miért nem megy a gépén...
átlag jános nézi a kis pénzárcáját is...
mese jön csak mert unatkoztam:
átlag jános bemegy a boltba és azt mondja az eladónak:
-Vanezazoblivionjáték kérekegyolyat!
-PC-re, xboxra, vagy ps3-ra?
-Ööö PCr-e
-És jó hozzá a gépe uram? mert én vagyok a mesebeli eladó aki ilyet szokott kérdezni!
-Nemtudom 2 éve vettem akciósan (értsd 3-5 éves konfig)
-Nos akkor önnek azt ajánlom hogy hozza be a gépét és mi upgradelünk rajta 2-300 dolcsiért! kerül bele új processzor meg videókártya, némi ram is meg még...
-És más lehetõség nincs mert a mostani gép tökéletesen megfelel munkára/netezésre?
-Hát itt egy xbox360 200 dollárért a játékkal együtt.
-WTF...akkor azt kérem és majd jövök vissza GTAIV-ért is áprilisban mert nem várnék novemberig a PC verzióra. Köszönöm.
De nem PC vs. konzol van. Videokártya/évenkénti gépfejlesztés vs. konzol van. Mondom, ha lesz GPU/CPU hibrid, és az lesz minden pécében, akkor én is fogok pécén játszani az esetleges fasza, exkluzív címekkel.
Ja, igen, a PChez illik ám érteni is, és akkor lehet játékplatform is.
De alapvetõen tényleg nem az. Ha csak játékra kéne, akkor jó lenne a konzol is, de így az nekem semmire nem elég.
Akkor miért is egy jó játékplatform a PC?
Hát a faszt.
Hehe, ez nagyon szar szöveg. Mit fogok venni, ha majd _tényleg_ egyetlen új játék sem jelenik majd meg PC-re?
Veszek egy (olcsó, ugye) konzolt. 😛 😄
De addig még eltelik egy-kétezer év.
"he didn't have time to mess with it."
Ez tetszett, valóban PC-hez kell egy kicsit gondolkodni, ez abból fakad, hogy PC-t munkára is vesznek, cégek, magánszemélyek, otthoni szórakozáshoz vagy távmunkára. Ha ennyi feladatra kell a PC, nem lehet megoldani, hogy beteszem a DVD-t és megy a játék.
Mindenesetra akkor hozzáteszem a #5761-hez, hogy szvsz.
A gépigény szerintem ugyanebbõl fakad, nem lehet egy PC-t egy feladatra gyártani, kompatibilisnek kell lennie mindennel, ezért lehet évente cserélgetni. Illetve, nem kötelezõ évente, attól függ, hogy mire kell.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ezen a Naked Brothers Banden én is elidõztem egy jódarabig, hogy WTF, miközben kerestem a PC-s címeket! =))) Fasza kis shovelware cím valami valóságshow alapján.
Nem ezzel van a baj, az AAA exkluzívok hiányoznak a Blizzard játékain kívül (ami vagy tízéves vagy drog vagy veniccdán-nemelégdárkos), ez kurva kevés ahhoz, hogy vegyek egy videokártyát a gépembe.
Jelenleg akkor játszanék pécén, ha
- két anyám lenne, ja nem, szóval ha
- garázsszim/RTS/MMO-addikt lennék
- anyuéktól nem tudnék kisírni egy játékkonzolt, viszont pécé úgyis kell, arra meg torrentrõl ingyen jön a játék.
A jövõben akkor fogok pécén játszani, ha a GPU-CPU összeolvad (larabí/szell), és a "munkára"/"háztartási célokra" használt pécé a dobozból kivéve futtat majd modern játékokat. Akkor megveszem majd az összes nem-MMO Blizzard játékot. =)