A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem azt mondtam hogy a szerzõdés pontjait nem kell betartani egy vlavenak vagy a cryteknek, akár a fejlesztés ütemezésével, akármi mással kapcsolatban hanem a szerzõdés egyéb feltételeirõl beszéltem ha megfigyelted volna
nem minden fejlesztõnek biztosít szabad kezet egy kiadó egy játék fejlesztésében, anno a digital reality is panaszkodott hogy a platoonnál belepofázott a kiadó a fejlesztébe, ki lett véve csomó feature mind a kiadó meg az idõ miatt, hát egy IDnál ezt nem tom elképzelni
uuuu elõbb értelmezd a postot utána okoskodj 😊
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ezeket a Micsu féléket, tenyésztik, valami állatkertben ?
Ez a bevett gyakorlat, a késedelem büntetéssel, jár ugyanúgy az ID vagy Valvére nézve, mint bárki másra.
August 8th, 2008
* 1. Nintendo DS ($27.3 million)
* 2. Nintendo Wii ($23.3 million)
* 3. PC ($23.2 million)
* 4. Xbox 360 ($20.1 million)
* 5. PlayStation 2 ($19.9 million)
* 6. PlayStation Portable ($10.4 million)
* 7. PlayStation 3 ($6.7 million)
* 8. Mobile ($5.1 million)
* 9. Game Boy Advance ($1.6 million)
* 10. GameCube ($53,000)
p.s. PC gaming seems quite alive.
Ez jó....
http://www.freetvmaci.info/
Az a reális, ami törénik, akármennyire is nem tetszik nekem sem.
Viszont a Stardock-féle kiadóknak nagyon szorítok, örülök, hogy õk legalább kezdenek feltörni, belõlük is több kellenne. Kíváncsi vagyok, hogy GPS-ékkel és a Demigoddal meddig jutnak.
Én is ebben a világban élek.
szerinted egy kiadó mint az EA ugyanolyan feltételû szerzõdést köt mindenkivel, nem viccelj már, kötöttél már te valakivel is szerzõdést? (nem telefon elõfizetésre gondolok), mindennek a tárgyalás az alapja, anno az id is elhordta minden szarnak az Ea, és mégis oda csapódott ha jóltom, mert sikerült megegyezni úgy hogy mind2 félnek elõnyös, bírom az ilyen csõlátású begyepesedett embereket mint te
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ez egy ilyen rendszer a kiadók diktálják a tempót, éppen ezért marad annyi hiba a mostani játékokban, mert a tesztfázis lerövidül a kiadók rabszolgahajcsár módra akarják kiadatni a játékokat.
Ez a rendszer rákfenéje, mindenki nagy pénzt akar keresni, lehetõleg minnél hamarabb.
Gaming is believing.
A
Ok, nevezz meg 10 low-budget játékot, melyekkel az utóbbi években játszottál, és aztán nézd meg, mennyi komoly cím jut ezekre! (Megjegyzem, eleve az NPD-féle TOP10-bõl indult ki a téma, nem independent developers forumból...)
Ez volt az egyáni fele. A másik, hogy 200 ezres eladások kevésbé csábítóak a piac számára, mint a milliósak. Ha a Konami számolhatna 2-3 milliós eladáokkal PC-n, akkor idõvel kihozná az MGS4-et. Néhány százezerért már presztízsbõl sem fogja, ha megérné sem. (Ez részben Kojima sértõdöttségén alapszik.)
Persze, fogyott belõle elég sok, DE ennek is a nagy részét az Ubi vitte el. Nem mondtam, hogy mekkora összegrõl van szó.
Ez természetesen igaz, lévén kezdõ fejelsztõkrõl volt szó, így ugye a frencsájzhoz kapcsolódó jogokról is le kellett mondaniuk. Viszont ahhoz a fejelsztéshez kellettek az Ubi dollármilliói - és ugye senki nem hitte volna, hogy 3 millió feletti eladást hoznak össze a semmibõl. Annak viszont nagyon örülök, hogy immár tényleg függetlenek, több ilyenre lenen szükség. Mindegy, ebben azt hiszem, egyetértünk.
Az lényegtelen, hogy függetlenek voltak-e, ha tönkremennek a nekik kedvezõtlen feltételek miatt. Az eredmény ugyanaz: a cím marad és talán fejlõdik, ám a csapatnak vége.
A rekcióm a felvetés léletszerûségre vonatkozott, egy játék - leegyszerûsítve - többnyire vagy sikeres, vagy nem - és ez a kiadói oldalon dõl el. A függetlenek a ritka kivételek, de a te általános érvényûnek szánt példád éppen õ rájuk vonatkozott.
Gaming is believing.
A szerzodes az szerzodes, marpedig ez a bevett gyakorlat.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
azért egy rockstart vagy egy cryteket már másképp kezel egy kiadó mint egy pitiáner fejlesztõcsapatot ezt azért felfoghatnád
Tisztaban vagy a folyamatokkal te egyaltalan ?
A kiadok a fejlesztok nyakan elnek. Nem kivetelek akadnak, hanem az osszes minden platformtol fuggetlenul.
Olyan kondiciokkal nyuljak le toluk a penzt hogy az mar nevetseges.
A kiado leszerzodik, majd kituz egy ad hoc idopontot a fejlesztocegnek, mar eleve latatlanba, miutan a fejlesztok egy korulbelul idopontot tudnak csak, azt is a legoptimalisabb idore megadva, hiszen senki nem tudja, mi johet kozbe.
Ezekutan szinte az ostorral hajtja oket a kiado, hogy keszuljenek el, es ha atlepik az idopontot, sulyos dollar tizezreket vonnak le minden nap elteltevel.
Szoval most eleg nagy suletlensegeket beszelsz.
A kérdésedre:
Nos, nagyon nem lehet megmondani. Ez fõként a konzolok eladásaitól és terjedésétõl függ majd. Szerintem még egy generáció várat magára, az lesz majd a döntõ, hisz a most utat taposott konzolok következõ kiadásai lehet, hogy több háztartásba jutnak el. Ha így lesz, akkor sajnos lehet, hogy a multiplatform rendszertõl is meg kell válnunk. Persze ez nem jelent feltétlenül rosszat. Ki tudja? Lehet, hogy akkor a PC is az exkluzív címek gyûjtõtárává válik. Na, az lenne csak a szép háború! 😊
Gaming is believing.
Ez természetesen érthetõ, de ha elolvasod a hozzászólásom, érteni fogod mirõl beszélek.
Itt arra gondolsz, hogy a kiadók "lenyúlják" a pénzt? Egy id-vel, pláne Valve-val szemben már nehezebben diktálnak. Nem rendelkeznek a játékkal kapcsolatos jogokkal, nem sok közük van a finanszírozáshoz, egy várhatóan pár milliós eladásokat hozó játék feletti "kiadóskodásért" megéri olyan szerzõdést aláírniuk, hogy a fejlsztõ is jól járjon. A Crytek még azt is megtehette, hogy a Steamre felteszi a Crysist és a Warheadet, amikor az EA-nek van saját digital store-ja is, és ennek megfleleõen nem szoktak oda felkerülni a játékaik.
Mindent a profit irányít, s ha a PC termel, életben marad. Ez ilyen egyszerû. A PC pedig termelt, termel, s mindig fog is.
Ez alapvetõen így van. Viszont van még egy faktor: mi van, ha a portolásért feleõs munkaerõt jobban megéri befogni egy másik munkára, meggyorsítani egy megaprojektet, vagy némi kibõvítéssel összehozni egy másik exkluzív címért felelõs csapatot? Egyáltalán egy összedobott olcsóbb port éri meg jobban (DMC3SE) vagy egy extra fél évig fejelsztett (DMC4)? Erre szerintem csak az elkövetkezendõ években fogunk választ kapni. Az egyik ilyen válasz lehet (ami persze önmagában keveset mond), ha mégis bejelentik a GoW2-t, illetve az, ha tartják magukat az eddigi kijelentéseikhez.
Gaming is believing.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Át kellene vennie ezt a szerepet a bankoknak. Mármint a finanszírozást. Mert az ami most folyik, elég gáz. Tisztában vagyok a folyamatokkal, de látom, mennyi élménytõl foszt meg ez a mai rendszer. Folyamatosan félkész játékok, jó ötletekkel, amiket aztán törölnek, mert a játék nem sikeres. Pedig a félkészség miatt nem az. Az ötlet sokszor isteni! Pl az AitD-nél. Hatalmas is lehetne a játék, Viszont ebben a formában tuti bukás, legalábbis PC-n.
Persze tudom, így a forgalmazás nem lenne egyszerû, és a mostani kiadók nem vállalnák, mert hozzászoktak az extraprofithoz, errõl pedig nem könnyû leszoktatni õket.
Pedig, ha a finanszírozást a bankok, a kiadást(!) a kiadók végeznék, (amikor a fejlesztõ azt mondja, kész a cuccos) bekövetkez(het)ne az aranykor....
"Azt nem tudom, hogy pontosan mennyi bevételre tettek szert, de hogy utána meg tudták õrozni a függetlenségüket, és tudtak pénzt szerezni a Crysishoz (én hitelre sem kapnék 20 millió dollárt), önmagáért beszél."
A késõbbi eladások is jövedelmeztek még nekik. Persze, fogyott belõle elég sok, DE ennek is a nagy részét az Ubi vitte el. Nem mondtam, hogy mekkora összegrõl van szó.
"Én nem örülök, ha a kedvenc fejlesztõstúdióm széthullanak. De ha a kiadó tulaj, akkor nem lehet csak az egyik fél nyereséges, hiszen a belsõs csapatok pénzelése a kiadó zsebébõl megy. Ez szintén akkor állhat elõ, ha a fejlesztõ független, és a szerzõdés jellegébõl következik ez (lásd Piranha Bytes, a JoWooD kaszált, õk meg alig jöttek kia projektbõl, mivel a csúszásokat már nem kellett finfaszíroznia a kiadónak)."
Az lényegtelen, hogy függetlenek voltak-e, ha tönkremennek a nekik kedvezõtlen feltételek miatt. Az eredmény ugyanaz: a cím marad és talán fejlõdik, ám a csapatnak vége.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Azaz egy játéktõzsdén játékok részvényeit lehet venni és a SCII és a Diablo 3 forgalomban és megvásárolt stockban eddig vert mindent. (SCII 18 milla Diablo 3 meg 13,8 milla)
Azt nem tudom, hogy pontosan mennyi bevételre tettek szert, de hogy utána meg tudták õrozni a függetlenségüket, és tudtak pénzt szerezni a Crysishoz (én hitelre sem kapnék 20 millió dollárt), önmagáért beszél.
S bizony negyedmillió példány már lehet sikeres.
Lehet, de nem AAA+ játéknál vagy FPS-nél. Mert sok pénzbe kerül a tartalom elõállítása. Nem tudom, hogy mi a bullshit számodra ebben. Tudjuk, hogy magasak a fizetések ezekben a munkakörökben, és sokan dolgoznak már manapság egy-egy játékon, rendre legalább 1-2 évig.
Mint mondom, rétegjáték lehet siekres ennyi eladással, port is, low-budget játék is. De az ismertebb, komolyabb FPS-eket sem kellett eddig annyira félteni, lám a Crysis, a STALKER és a CoD4 PC-n is ís szépen fogyott, de még végül az UT3 is millió körül fogyott végül PC-n és PS3-on (és ez van annyira tradicionális PC-s cím, hogy az elõbbin fogyott jobban, legalábbis a korai eladásokból kiindulva).
Ha a kiadónak az, akkor már mindenki boldog. Hogy a fejlesztõnek is az-e, kit érdekel? Ha nem, hát max széthullanak, a címet meg tovább folytatja a kiadó.
Én nem örülök, ha a kedvenc fejlesztõstúdióm széthullanak. De ha a kiadó tulaj, akkor nem lehet csak az egyik fél nyereséges, hiszen a belsõs csapatok pénzelése a kiadó zsebébõl megy. Ez szintén akkor állhat elõ, ha a fejlesztõ független, és a szerzõdés jellegébõl következik ez (lásd Piranha Bytes, a JoWooD kaszált, õk meg alig jöttek kia projektbõl, mivel a csúszásokat már nem kellett finfaszíroznia a kiadónak).
Vegyünk engem. 2001 óta 330 ezer ment el hardverre. Most a gépem MINDEN konzolról érkezõ játékot 1280x1024-ben, maximális grafikai felbontáson futtat. Minimum 40 FPS-el. Hol itt az igénytelenség? Az az, hogy akkor, amikor Õ méregdrágán megvette a vadiúj konzolját, én nem vettem gépet, hanem kivártam, és lejjebb vettem a grafikát? Ez egy dolog, de ettõl, nem vagyok igénytelen. Mint ahogy Õ sem az, azért, mert nem tudja felcsavarni oda a grafikát, ahová én tudom.... Crysis, Warhead, Witcher, akármi. Nekem nem négy képpontra tesz ki egy képpontot a gépem, mint a "FULLHD" nextgen konzolok, hanem egyre. És a következõ generációig neki csak romlani fog a grafikája, az enyémhez képest.....
Ugyankkor állandóan a Fill HD tévével jönnek, hogy mekkora élmény. (de az ára nem számít bele a kiadott összegbe!) Úgy õszintén. Én 0,5-1 méterrõl nézem a monitorom. Õ 2-3-ról a plazmát. Melyikünk látóterének van nagyobb része lefedve? (Persze, én is ki tudom rakni a HD tv-mre a cuccot, ha akarom. De lusta vagyok rá, hogy kötözgessek, minden alkalommal. Másrészt a HD-t nemcsak 1 ember használja, általában. Az pedig biztos isteni, ha Õ épp játszana a család viszont a Dallas, vagy a homok titkai 2478. epizódja mellett dönt....
shaken, not stirred
Gaming is believing.
Gaming is believing.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
PC-n meg van egy halom sokkal jobb szimu, amit pedig nagyságrendekkel jobb élménnyel, rendesen beállítható kormánnyal (full HD felbontáson stb) tudsz játszani... A Gran Turismo-ról ennyit.
shaken, not stirred
Gaming is believing.
Amúgy szerintem az id jó vásárt csinált az EA-el. Talán több darabot szórnak el, mint anno a Doom 3-ból tették.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Egyébként a Rage-et már az EA adja ki.
Gaming is believing.