17438
  • Istencsászár
    Örülök hogy elégedett vagy, én ugyan igy vagyok minden játékkal amit megveszek, azért veszem mert kell, azért kell mert élvezem, azért élvezem mert játszom vele.
  • Istencsászár
    Forrás?
  • Kandurex
    Mondjuk a WOW -ot azt ne kavarjuk ide, teljesen más tészta, meg isten'ments, hogy a PC -ből MMORPG platform váljon!
  • [Jakuza]
    Akkor nem beszeltunk a World Of Warcraft: Wrath of the Lich King elso napojarol, ami alatt 2.8 milliot ertekesitettek.
    Szerintem meg nem volt ilyen jatek ami kozel 3 millios eladassal rendelkezett az elso napon es idesorolhatunk minden platformot, a PC-tol a konzolig.
  • Kandurex
    na az korrekt,.
  • [Jakuza]
    Fallout 3 PC verzio sold 5 million!

Szegeny PC-s jatekok mar megint meghaltak.

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
    2. Spore
    3. The Sims 2 Deluxe
    4. Call Of Duty: World At War
    5. Fallout 3
    6. The Sims 2 Apartment Life
    7. Grand Theft Auto IV
    8. Left 4 Dead
    9. Far Cry 2
    10. The Sims 2 Mansion & Garden Stuff
  • Dante73
    Na így kell játékot csinálni. És gyanítom, pénzt is, játékkiadással.
    Sacred2. Letölthető, megosztható szabadon, a védelem 5-ös szinten kapcsol be, onnantól 1tp/ellen.
    Kezdetben kissé bugos volt, folyamatosan javítják. megjelenése óta, ez a 4. v ötödik patch, pedig alapból nincsenek benne szörnyű hibák. A legújabb tapasz tartalmaz egy karácsonyi, havas pályát, aminek a végén meglepi várja a játékost. A játék mindenütt honosított, minden nemzetnek külön patch jár.
    A játékos érzi, hogy figyelve van rá. nincsen az az érzése, hogy mindegy, csak vedd meg utána a falra is mászhatsz, leszarjuk...
    Jó játék, tisztességes támogatás, multi.
    Ha valaki kérdezi tőlem, azt fogom mondani, igen, ez megérte a pénzét, nem bántam meg a vásárt. Ellenben sok más kiadó játékával, akik képesek szánalmas játékokat, szánalmas portokat hozzánk vágni, majd sírnak a warez miatt, vagy megsértődnek, és jó darabig nem adnak ki újabb részt az adott sorozatból.
    Igenis, van jövője a PC-s játékoknak. A szánalomra méltó kiadóknak, "fejlesztőknek" nincsen jövőjük. Egy darabig lehet vakítani a népet grafikával, befejezetlen, félkész játékokkal. De a piac szépen lassan kiveti magából az ilyen termékek gyártóit...

Ámen.
  • METESTO
    Nem akkora durranás a GTA4legalábbis szerintem(már végigtoltam megjelenése utánPS3on)A GT5inkább az lesz....amúgy meg jön PCre is folyamatosan ki jó játék felesleges konzolt venni főleg ha azt csak 1-1játék miatt tennénk..nekem ha bejön egy játék agyonjátszom(válogatós vagyok sajnos)úgyhogy nem kell többszáz game hogy ellegyek
  • Chocho
    A japánokat felesleges idekevernünk. Egy kollégám ismerőse japán srác, és azért vett még egy PS2-t még 2002-ben, mert utálta mindig lecipelni a szobájából a nagy TV-hez.
  • Encore
    Én sem vennék konzolt egy darab játékért, sőt, még a Pc-met sem rendszeresen újítom fel, hanem ha összejön 10-12 olyan játék, ami miatt érdemesnek gondolom a fejlesztést. Mivel a rétegjátékosok táborát gyarapítom (a mainstream címek szinte sosem, max egy-két esetben tetszenek pl fallout3) ezért nem lenne értelme konzolt vennem (tény, hogy van 3 játék amit kipróbálnék, de ez a három exclusive édes kevés hogy konzolt vegyek). Viszont a mi fajtánk a kisebbségbe tartozik ebből a szempontból, a nagytöbbség hajlandó rohanni egy xboxért ha nem lesz jó a GTA port és mivel ők vannak többen, ők számítanak igazán a kiadóknak.
  • Zóanagyvarázsló
    Csak arról van szó, hogy százezrek, milliók váásrolnak néhány ismert exkluzív címért konzolt. Az exkluzív kínálatnak fontos szerepe van. Lásd Japánt. Ha véletlenül megjelenik valami PSP-re, máris veszik, mintha életük múlna rajta, egyébként sokkal kevesebb fogy. És egy-egy jRPG is meg tudja többszörözni a Box eladásait.

Ugyanis, egy konzol exclusive cím addig nem lehet a kedvenced, míg nincsen konzolod.

Egy Halo 3, Fable 2, egy MGS4, egy GT5 rendlekezik egy vagy több blockbuster előddel. Ez máris remek alap.

De egy új sikervárományos frencsájz is lehet csábító, ha sikerül felcsigázni a játékosokat (pl. Gears of War). Én személy szerint az új King's Bounty-t vártam veszettül (és nem az egyébként remek előd miatt), már a demó előtt is tudtam, hogy mit várjak tőle, és főként azt, hogy kell nekem. Eddig csalódnom csak kellemesen sikerült benne. Más műfajok kedvelői talán más játékok miatt lelkesedhetnek hasonlóan (na jó, engem megközelítően azért nem :)), pláne ha még a csapból is az folyik, a haverok is azt emlegetik. Máris kész a system seller. Az ezen semmit nem változtat, hogy mondjuk te és én nem vagyunk a boltba rohanós fajták.
  • Dante73
    Nem is tudom, mit mondjak erre... Kontrollerrel kezdtem, majd váltottam Saitek R440-re. Ég és föld. Aztán a Saitek-et lecseréltem G25-re, megint akkora, ha nem nagyobb volt a különbség játékélményben.
    Sokan mondják ugyan, hogy TDU-hoz felesleges a G25, én azt mondom, a mai napig az egyetlen játék, ami TISZTESSÉGESEN támogatja. Még a szimulátorok sem... Egyszerűen, nincs üres, egyikben sem. TDU-ban van. ha "kiesik" fokozatból, akkor felpörög a motor, stb...(Mivel a váltóra van akasztva a fülhalgatóm zsinórja, amit éjjel használok, így időnként beleakad a "szoknyába" és kiesik 5. fokozatból a váltó)
    WTCC, LFS, stb, ha kiesik, semmi gond, sebességben marad. Másrészt TDU-ban elég jó is az irányítás, van egy egész jó fizika, pláne HC on, da off módban....

Zó!
    Nálam ez úgy működik, hogy van 20-30 játék, amire kíváncsi vagyok. Van 5-re időm. Akkor ezzel az 5-el játszok, mert ez létezik az én platformomon.
    Kint van a GTA4. Maradjunk úriemberek, és nevezzük a portját sziomplán botrányosnak. Nagyon vártam, gépemen 1280x1024, med-highest, 20-30 as csúszkák, 18-60 FPS, időnként teljes textúra hiány. Megvártam első patch, elolvastam mit javít, anyáztam egy keveset, töröltem. Szenvedjen vele, akinek 2 anyja van. Hozzáteszem, minden megy legalább maximum közeli beállításokkal a gépemen, hiba nélkül. Eszembe sincsen szaladni konzolért, vagy megvenni öcsém boxára. Maximum kimarad az életemből, sokat nem vesztek, csak egy játék. Ott a SACRED2, a FarCry2, és amiket már felsoroltam.
    Sosem értettem azokat akik egy Halo3 miatt szaladnak konzolt venni. vagy bármelyik másik játék miatt. Ugyanis, egy konzol exclusive cím addig nem lehet a kedvenced, míg nincsen konzolod. (de legalább ki kell próbálnod valahol, viszont akkor nagyot kell ütnie elsőre, olyan konzolos játékkal viszont nem találkoztam, igaz PC-n is régen)
    Magyarán, a reklám alapján nem tud a kedvencem lenni egy játék, maximum az érdeklődésemet kelti fel.
    Persze, ha van konzolom, konzolos játékos vagyok, akkor meg teszek arra, mi létezik PC-n. Egyszerüen, miért jó az nekem, ha a szívem fájdítom azzal, amire már sajnálnám a pénzt.
    (Azért egy játékos PC-t, ÉS egy konzolt fenntartani, már erőssen luxus)
    Tehát értem a logikát abban amit mondasz, de a kiindulópont valahol eleve sántít nekem egy kicsit. De ettől még lehet akár igazad is, de én a magam részéről másként vagyok huzalozva.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem mondtam, hogy ez az egyetlen szempont, de az egyik legfontosabb, és azt nem is kell magyarázni, hogy sokan miért rohantak konzolt venni a Halo 3 megjelenésekor vagy VGA-t venni a Crysishoz. De természetesen egy alkalmi(bb) játékos szinte bármelyik platformon talál elég játékot. (Mennyiségileg én is találnék, de én azzal akarok játszani, ami tényleg a legjobban érdekel, nem pedig csak jobb híján.)

Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy az én hozzászólásomban melyik szám melyik platformra vonatkozik, mivel nem ez a lényeg ;)
  • Istencsászár
    "Így tökéletesen elvagyok a billentyűzettel"

Jájj... kontrollert neked!
  • [HUN]FaTaL
    Ajánlom figyelmedbe a HC módot és/vagy a DA kikapcsolását.
  • Chocho
    TDU-hoz szvsz nem is igen jó a kormány, mert folytonos, gyors reakciókra épít az irányítási mechanizmus. Így tökéletesen elvagyok a billentyűzettel.
  • Cat 02 #8645
    Jobb később mint soha :)
  • Dante73
    Nem mondom, hogy nem éri meg. Ki tudja? Vannak annyira jók, hogy eladják magukat.
    Bár, ez pont az a két játék, amit egérrel kell irányítani. Kíváncsi vagyok, hogy oldják meg!
    Kormányok; Nekem van G25-öm. nem tudok drágábbról, de nem is kell, egyszerűen tökéletes. Viszont, TDU típusú játékból lehetne több...
  • Bucser
    Azt majd látjuk.. egyenlőre abból csak targetrender látott napvilágot..
  • Chocho
    Nekem nagyon tetszett a Grid. Csak kipróbáltam, de már szerepel a must have listámon. Nem is drága, megéri nekem azt a nyolcezer Forintot. Ugyanakkor a kormányokban igazad van. Az oka a hardcore szimulátorok PC-s társadalma. A mai napig vannak Grand Prix 3 és 4 versenyek, a Live for Speed! jobban megy, mint valaha, a Simbin pedig évről évre adja ki a jobbnál jobb szimulátorokat.

istencsászár: Azok a kormányok pont a keménymagnak valók. Ők nem is igazi játékosok, hanem inkább megszállottak, akik néha már komoly pénzeket is keresnek a versenyeken.
  • Istencsászár
    "Az ígéretek szerint teljesen átdolgozott harcrendszert kapunk, amelyet könnyű lesz majd használi kontrollerrel is, ezen kívül a grafikán is csiszolnak kicsit, valamint beépítik a trófeák és achievementek támogatását."

Nem éri meg készíteni? van egy pár garázsproject + Simbin + TDU + kódmesterek elcseszett játékai, amik jók lennének csak... jön a Burnout Paradise jövőre, ami ha nem is veszi fel a versenyt az előző részekkel, kellemes kis játék főleg a kiegészítővel.

360on csak az MS kormány használható FFBvel, ami elég jó kis eszköz, csak pl nincs rajta botváltó és kuplung.

PS3on a G25 tökéletesen használható + ott van ugye a GT5höz készített ( reklámozott ) újabb generációs Driving Force Pro, ami szintén egy kellemes kormány.

Pécére van/volt Momo, DPF, Formula Force Ex, G25 meg egy két gagyi géniusz meg a többi... meg a fanatikusoknak szánt ( több ) 100 ezer+ csodakormányok.
  • Dante73
    Hiába fejlesztik tovább, megkapjuk... Mint ahogy eleve a mienket is fejlesztették megjelenés óta.
    Chocho!
    Nekem is az autós gamek a szívfájdalmam... TDU óta nem jött ki olyan, ami meg is érte volna a pénzét... (árkád, mert a WTCC azt hiszem utána jött ki) Dirt, meg GRID nem volt rossz, de ráér majd EVM-ben is megvenni. Annyira nem nagy számok... Azért érdekes, mert elsősorban PC-re vannak jó kormányok, boxra azt hiszem egy létezik, PS3 meg nem egy eltalált valami, hiába van hozzá G25 támogatás. Kicsit felemás a helyzet, de ez van.
  • Chocho
    Teljesen egyet kell értsek. Nekem is az a bajom, hogy akárhányszor is kötelezzem el magam a vásárlás mellett, mindig beüt, hogy valójában nem is kell nekem annyira a konzol. A munkám a PC-n van, ahogy a szórakozásom is. A játékok meg... nos, nekem elég jók. Ilyen egyszerű.

istencsászár: Értjük mi, hogy lesz, csak nem érdekel, mert más olyasmi nem igen van, ami mozgatna bennünket. Az egyedüli szívfájdalmaim a jó autós játékok: GT sorozat, Forza, stb. Ezeket nagyon szívesen tolnám a konzolon. De azért túlzás volna mindössze egy apró hóbort miatt ilyen sokat költeni rá, pláne, hogy időm sincs sok.
  • Istencsászár
    Witcher is lesz sőt tovább fejlesztett verzió.
  • Dante73
    Azért ez egy kissé sántít...
    Boxra létezik ugye a Dead Rising. Tetszik, de odáig nem tud eljutni a dolog, hogy a kedvencem legyen.... Nincsen ugyanis gépem hozzá, és emiatt nem is fogok venni. Vagy most a GTA IV fórumán egyre másra jönnek a "vegyé kondzót" hozzászólások. Tény, hogy konzolon tisztességesen van megcsinálva, a PC-vel szemben. Viszont, nem én b@sztam el a portot, miért én fizessek? Ugyanakkor egy Witcher, egy Sacred2, egy Crysis (lehet szidni az ízlésem) nincsen konzolra, (Sacred asszem lesz, de azért kíváncsi leszek a portolásra, kinézetre...) nekem pedig bejönnek.
    Amúgy azért is maradtam meg a PC mellett, mert eleve volt, és hiába jön 1000+1 játék konzolra, ha egyrészt a többsége előbb utóbb kijön PC-n is, másrészt így sem tudom az összes játékot kipróbálni, ami lehet, hogy bejön(ne). (Vicc, megjelenése óta megvan az Obscure2. azt se tudom, hogy néz ki, kis túlzással, mert nem telepítettem még, de a GoW, a Fallout, a Dead Space is itt figyel a gépemen, install meg még nem volt, egyiknél sem....)
    Szóval, én ezzel nem tudom magyarázni az átállást, platform váltást. Persze, biztos van, létezik, lehet rá értelmes ok, én még nem találtam rá... (Na mondjuk, nem kérdés, hogy nem is igazán kerestem....)
  • Zóanagyvarázsló
    Nem az a kérdés, hogy valakit zavar-e, ha más platformra jön a kedvence.

Ha van egy platformra 10-15 exkluzív játék, ami érdekli az embert, az eldöntheti a vásárlást, ha a másik szóba jöhetőn szinte csak multiplatform címek vannak. Az az ideálisabb platform az egyszeri vásárló számára (ha csak a kínálatot nézzük), amely jobban le tudja fedni az ízlését.
  • Chocho
    Szerintem nem így van. Engem nem érdekel, hogy a játék kijön-e más gépre, amíg az jól van megírva. Ha szar a port, az más.
  • Istencsászár
    "az exkluzív címek darabszáma a mérvadó?"

Igen, annak a mennyisége és a minősége...
  • Cat 02 #8633
    Leáldozás <> szar átírt játékok jönnek pc-re :D Bár kitudja... :)
  • Chocho
  • dronkZero
    Már nem azért, de te miért is vagy abban a hitben, hogy az exkluzív címek darabszáma a mérvadó?
  • Istencsászár
    Ha az elmult évekből csak ennyi exluzív címet tett rája a készítő amiből 5 kapsából multiplatform , akkor én sem mutogatnám máshol, mert ez a kép tökéletesen jellemzi a leáldozást...
  • Chocho
    Benyomnám a konzolosok fanboytopicjába is, de nem érdemes. :)
  • koschwarz
  • METESTO
    Már képbevagyok
  • METESTO
    Mitől válik valaki az oldalon VIPtaggá?Mert az a pár Kbyt amit amúgy enged képfeltöltés gyanánt elég tré..
  • Chocho
  • Chocho
    Köszi! Bejövősek a képek. Remélem nem lesz túl drága, mert januárban és februárban több cucc is beszerzésre kerül.
  • Istencsászár
    Elvileg igen, csak kár hogy Unreal motort nem tudták értelmesen leprogramozni és kisebb hibák vannak benne, de beszerzős a cím, majd az ünnepek után.
  • Chocho
    Ez a szar MÉG MINDIG nem HD, hiába az a neve.