17438
-
#8821 Reméljük lesz valami a fa alatt:D -
#8820 Egye fene, a konzolosoknak is legyen gammában gazdag, fasza karácsonya. :)) -
#8819 Kellemes és Békés Karácsonyi Ünnepeket! -
#8818 Boldog, PC-s játékokban gazdag karácsonyt kívánok mindenkinek!! -
METESTO #8817 Jééé már24-e vanBoldog karácsonyt és minden jót meg+2-3kg-ot az ünnepek alatt... -
Micsu #8816 neked is csoklit, meg butcher társamnak is meg mindeninek :) -
#8815 Boldog karácsonyt mindenkinek! -
#8814 Csak viccből írtam. Mellesleg a házasságról alkotott véleményed tényként való tálalása epic fail. -
#8813 Esetleg még lehet a Knights and Merchants.... -
#8812 Settlers, Settlers 2 -
METESTO #8811 kb 10éves játék és illik rá amiket írtál nagyjából -
METESTO #8810 settlers 1? -
High end PC #8809 pfú segitsetek kérlek!!
évek óta keresek egy játékot, még gyerekkoromban volt számomra nagyon szeretett game, amolyan harci stratégia volt. félig felülnézetes, félig amolyan 3D. a katonáknak kaját kellett vinni emberekkel hogy éhen ne halljanak, mindig kenyeret meg ilyeneket kellett vinni ahol épp tartozkodtak, a péktől, aki a kis kunyhojában csinálta a kenyeret. meg volt fegyveres, aki kalapálta a fegyvereket, meg bőrkészitő, ezek mind a kis házukban tevékenykedtek, katonákat kellet gyártani és harcolni az ellenséges néppel. ennyit tudok róla mondani, olyan 10-15 éves játék lehet.
köszi szépen előre is!!
üdv!! -
#8808 Annak üvegezett, pormentes vitrin(ek) kell(enek). Az sem olcsó... Esetleg, az idő múlásával külön helység. Akkor azt a kavicsot meg is kell keresni, a világ különböző tájain, mert a Duna parton van ugyan kavics, de nem túl sokféle. Tehát, az sem olcsó.
Folytassam? reggelig lehet. Nincsen olcsó Hobbi. Ha olcsó, akkor nem is igazi hobbi. A hobbi, olyan, mint a házasság. Még a gatyád is rámegy, de sok örömet, bánatot, problémát okoz.
Na abbahagyom a mélyen szántást, mielőtt parasztnak néztek... -
#8807 Kavicsgyűjtés? :D -
#8806 Ha játszani akar az ember konzolon akkor meg kell venni a játékot. A legtöbb hobby és kikapcsolódás pénzbe kerül, "sok" pénzbe, de ez nem létszükség, sokaknak ez sosem adatik meg hogy ilyen "felesleges" dolgokra költesenek el ezreket, tízezreket és ez alatt nem pont a géminget kell érteni. -
#8805 Most mindjárt jön egy konzolfanboy, és rákezd, hogy "csak a PC, bezzeg a konzol nem"...
Velem ugyanez van a Lego gyűjteményemmel. Azt viszont el nem adom. :D -
#8804 Minden hobbi, még a gyufásdoboz gyűjtés is, képes vagyonokba kerülni, hát még egy technikailag fejlett, folytonos fejlesztésre szoruló!
Kissé off, de egy példa rólam-tőlem.
Kamaszkoromban nekiálltam makettezni. Egészen jól ment, de egy pár éve bekövetkezett esemény miatt, érdeklődésem vesztettem iránta. Egyszerűen már nem kötött le, így pihentettem. Ez volt majdnem 6 éve, de a gyűjteményem, eszközeim megtartottam. Idén szeptemberben rájöttem, hogy csak a helyet foglalják, így felhívtam pár ilyen irányú ismerősöm, és eladtam a készletem. Döbbenetes összeget kaptam, pedig mindent mélyen árán alul adtam el. Eddig fel sem fogtam, hogy mekkora összeg az, ami elment arra a hobbimra. Igazság szerint, ismerve a számot, össze sem merem adni, hogy valójában mekkora összeget költöttem el rá, mert ami befolyt, csak a töredéke annak, amibe került...
Szóval, a legköltségesebb dolgok közé tartozik a szabadidő (az adott ember számára) értelmes eltöltése. Ez alól talán nincs is kivétel. -
Zóanagyvarázsló #8803 Na igen, ezzel én is így vagyok, én csak játékstílusra vagyok HC (mármint a mai szinthez mérten), játékidőre nem igazán, talán évi 7-10 játékot játszom végig, amíg egyetem miatt kétlaki voltam, pedig ennyit sem, inkább IRL játékokat űztem, egyéb hobbijaimnak hódoltam, sajnos ezek időben és pénzben nehezen férnek meg egymással.
Viszont azt meg tudom érteni, ha vlaaki azt a kevés - vagy nem annyira kevés - szórakozásra szánt idejét tudatosan az őt leginkább érdeklő játékokra kívánja szánni, és nem egy nagy halászhálóval merít az érdekesebbek közül, majd mazsoláz. Mindenki maga tudja eldönteni, hogy mi luxus neki, mi éri meg, meddig nyújtózkodhat. Egy biztos, bármely hobbiból könnyű pénznyelőt csinálni - beleértve a családot is :) -
Zóanagyvarázsló #8802 Természetesen. Nincsenek benne ezentúl a Wal-Mart és társai sem (becslések szerint leglaább 15-20%-át a retail adásoknak), de az nyilván a konzoloknál is hiányzik.
A digitális disztribúció ugyan valóban egyre fontosabb, de a számok megtöbbszörözését azért nem kell tőle várni. Hogy vegyünk egy példát is, a Sins of a Solar Empire esetében az eladások 20%-át tette ki.
Az arányok változásához pedig az is hozzájárul, hogy a germánoknál eddig alig fogyott a currentgen (a handheldet leszámítva), az utóbbi időben azonban szignifikánsan növekedett ezek felhasználói bázisa is. -
#8801 Der BIU ist die Interessengemeinschaft der Anbieter und Produzenten von Unterhaltungssoftware in Deutschland und steht als kompetenter Ansprechpartner für Medien sowie politische und gesellschaftliche Institutionen zur Verfügung.
Azaz a BIU a kiadók szövetsége Németországban. Már megint csak retail eladásokról beszél a kimutatás, online értékesítésről nem.
Indie-ket megint kihagyta a számokból. -
#8800 A gond, hogy ezek még mindig RETAIL eladások.
A PC vásárlóközönség jó nagy része Digit distribbel veszi a termékeket. Minden nagy kiadónak van digitális disztribúciós rendszere vagy összeállt egyel... nem véletlenül...
Az online rendelt fizikai sem számítanak bele az NPD számaiba. -
Cat 02 #8799 Most mi értelem van linkelni az eladásokat ? Ha kevés konzol fogy akkor a pc ipar felvirágzik ? wtf... -
#8798 arra a fazonra emlékszem, egy megalúzer, nem lennék meglepve, ha egyszer csak azt venné észre miután felállt a gép elől, hogy hoppá, a család összecsomagolt és hazament anyuhoz. -
#8797 Abszolút egyetértek, a warezes pontot kivéve. Itt a fórumon is vannak olyan emberek (szerintem nem nehéz kitalálni kik, de ezt most hagyjuk), akik minden játékot eredetiben vesznek meg, s ezek száma havonta négy-öt is lehet! Igaz, ez nem "minden játék", viszont kiteszi az összes AAA kategóriás címet, aki egy átlagos hónapban elérhetővé válik. Na már most ha valakinek ennyi pénze van, és azt erre költi főleg (na meg játékgépekre, PC-re, akármire), az nem biztos, hogy teljesen egészséges dolog. Főként azért, mert mondhatja nekem, hogy munkája meg családja van, ha egyszer valamelyik ezek közül ki kell, hogy szoruljon az idejéből. Jó példa erre az a fószer, akit anno a Frei mutatott be a műsorában. A csóka egy magyar WOW fanatikus volt (meg talán újságíró is, de erre nem mernék megesküdni), aki saját bevallása szerint minden nap 5-6 órát tölt a WOW előtt. Van két gyereke, felesége, munkája... mi lesz ezzel, kéremszépen?
Persze, most jöhet istencsászár azzal, hogy "a hülye PC-s WOW", de ez csak egy kiragadott példa volt. Konzolos fronton legalább annyi kocka van, mint a PC-n. Csak míg az általam említett emberke egy játékra költ és eggyel játszik sokat, addig a többiek ezt sok programmal teszik. Nincs különbség. -
#8796 ámen.
számtalan emberke található csak itt az sg-n, akikről hsz-eik alapján kiderül, hogy mintha nem lenne életük a játékon kívül. több (nick)nevet is tudnék konkrétan mondani, de nem fogok. akinek nem inge...
amikor valaki szinte az összes játékot - legalábbis - telepíti és elkezdi, ott már baj van, szerintem. több szempontból is.
egyrészt aki mindent kipróbál és mindennel játszani akar, nem bír kihagyni egyetlenegy olyan játékot sem, ami kicsit is érdekli, az biztos, hogy mindent lewarezol.
mert nem lehet anyagilag bírni ezt.
másrészt, ezek az emberkék kiégnek. ezért lehet az, amikor egy egyébként ha nem is hibátlan, de kétségtelenül szórakoztató játékot valaki fröcsögve gyaláz, mintha a világ legszarabb játéka lenne.
mert nem lehet ennyi játékot őszintén, önfeledten élvezni.
harmadrészt, aki ennyi játékot kipróbál, annak szinte biztos, hogy minden gondolata e körül forog, és még ha a játékidők egyre rövidülnek is, akkor is fizikai képtelenség végigtolni mindegyiket.
mert nem lehet ennyi ideje egy normális szociális környezetben élő (tehát másfajt szórakozás, sport, csaldá, stb. mellett) fiatalnak, hogy ennyit játsszon. -
Zóanagyvarázsló #8795 Ezt lehagytam. Itt is látszik (3. oldalon táblázat), hogy a konzoloknak mennyire áldozik le a PC-s bástya Németországban (az első három harmadban). Érdekes lehet minden téma iránt érdeklődőnek.
Az persze ebből is kiderül, hogy az árbevételek arányát az átlagban vásárolt konzolos játékok drágulása, és a PC-sek olcsóbbá válása is erősen befolyásolja. -
#8794 Egy nagyobb exluzív játék mindig lökést ad a konzoloknál, ez tökéletesen látszik az eladásokon, japánban megveszik a 360at mert kijött rá 1-2 jrpg, jobban vették mint a PS3at 1-2 hónapig ezek miatt. -
Zóanagyvarázsló #8793 Egészen más tészta, ha egy adott platform a számomra annyival többet nyújt, annyival több játék van rá, ami érdekelne, annyival kényelmesebb számomra, annyival jobban megfelel a követelmény-rendszere számomra.
Akkor tulajdonképpen ugyanarra gondolunk, én mindössze azt állítom, hogy adott a konzol exkluzív felhozatala és egyéb tulajdonságai sokak számára már ebbe a kategóriába eshetnek. Más pedig a PC-vel lehet így. Korábban úgy általánosítottál, mitnha ez szinte nem is lenne lehetséges - szóval félreértettük egymást.
Az egy-egy játékkal fogallkozó példáim, meglepő módon példák voltak :) Viszont látható a hatásuk, és sokan ha nem is egy játék miatt vesznek konzolt - amit én sme tartok a legjobb ötletnek -, de egy bizonyos nagy exkluzív megjelenéséhez időzítik a vásárlást, az adja meg a végső lökést. -
#8792 Egyet kell értsek, pláne azzal a ponttal, hogy "nem kezeli helyi értékén a játékokat". Nem akarok megsérteni senkit sem, de nekem, aki a játékokkal még dolgozik is, számtalan olyan ismerősöm volt, akik képtelenek voltak felfogni, hogy van fontosabb a videojátékoknál. Főleg a különböző fórumok vannak tele ilyen emberekkel. Őrültek módjára vásárolják az újabb és újabb alkatrészeket, gépeket vagy kiegészítőket, s közben a magánéletük szép lassan elsorvad. Vagy ami még rosszabb, soha nem is volt nekik. Ez a tipikus kockamód gondolkodás. A játék csak egy szórakoztató, időkitöltő elfoglaltság, de ha nem gazdag valaki, akkor abszolút seggfájás venni egy 80 ezer Forintos masinát, mindössze arra a célra, hogy játsszon rajta az ember fia. Nem szabad elfelejteni, hogy a konzolháború nem a valódi csatatereken zajlik, és hogy a nagy cégek vezetői csak mosolyognak az egészen, miközben egy asztalnál fogyasztják a tízezerdolláros ebédjeiket. Fel kéne nőni végre. -
#8791 Valóban válság van, viszont (szakemberek szerint) ez a karácsonyi eladási forgalmon nem látható. Ettől függetlenül, továbbra sem hiszem, hogy mi, felhasználók átfogó képet tudnánk alkotni az eladásokról, valós forgalomról, akármelyik platformot illetően. Mára sajnos ez is marketingé vált. A konzolos, a PC-s is befolyásolható ezekkel a számokkal. Pláne az olyan fanatikusok, mint Mi vagyunk. (Nem rossz értelemben értendő a fanatikus szó!)
ZÓ!
Még mindig nem érted, mit mondok.
Szerintem egyszerűen hülye, aki egy-két cím miatt platformot vált. (Aki Halo3 miatt váltott platformot az nem szimplán hülye, persze ez magánvélemény....)
Azt magyarázom, hogy minden platformnak megvannak a maga exkluzív címei. És, e mellett, hatalmas az átfedés a különböző platformokra kijött játékok közt. Egy HALO3 nem váltható ki a STALKER-el, vagy Crysis-al, viszont, ha az ember körülnéz, biztos talál olyan játékot, ami legalább annyira érdekli. És mivel amúgy sem tud játszani mindennel, logikusabb lemondani arról, amihez nem rendelkezek megfelelő géppel. Én ugyanígy le tudok mondani a GTA4-ről, pedig az idei évben azt vártam leginkább. Egyszerűen, így is van mivel játsszak, mégpedig olyan játékkal, ami ugyan annyira leköt, ha nem jobban.
Ha valaki egyetlen cím miatt platformot vált, az vagy nagyon gazdag, vagy nem kezeli helyi értékén a játékokat. Ez csak játék. Egyetlen cím nem ér meg 60-80 ezer forintot!
Egészen más tészta, ha egy adott platform a számomra annyival többet nyújt, annyival több játék van rá, ami érdekelne, annyival kényelmesebb számomra, annyival jobban megfelel a követelmény-rendszere számomra. A két dolgot felesleges összemosni, aki GTA4 miatt konzolra vált, az megérdemli, hogy hülye kockának hívják, mert az.
(Természetesen ez szigorúan a magánvéleményem, de így látom a dolgot) -
Zóanagyvarázsló #8790 Még mielőtt félreérted, tudom, hogy nem azt keverted, de azzal a korai adattal magyaráztad, hogy lehetséges a Fallout 3 ilyen sikere. -
Zóanagyvarázsló #8789 Novemberben pedig a Wii és a Box haldokoltaz NPD szerint...
Gondolom a jol bevalt modszerhez folyamodtaok, miszerint a keszitoktol ennyit vettek at a boltok es ott rohadnak a polcokon :D
Nme tudom, hogy ki volt az, aki a Fallout 3 5 milliós PC-s eladását azzal intézte el, hogy a korábbi 4.7 milliós all-platform shipped adatra hivatkozott. Chochóval együtt azóta is várjuk a forrásodat. -
Zóanagyvarázsló #8788 Tudom, de havinak írtad az ezres eladást, hetinek pedig kétszázast. Nem ezek az arányok. Nem is kötözködésképpen írom, csak jobb, ha vlamai alapján tudunk következtetni a titkos számokra...
NPD 2007 szeptember (PC) (elég pangós időszak volt ez, kevés friss és nagy megjelenéssel, úgy érdemes a mostanihoz viszonyítani
Konzol -
#8787 Ez heti. -
Zóanagyvarázsló #8786 Csak tavaly szeptemberi PC-s NPD-t láttam számokkal (erről van is képem), de az alapján nem hinném, hogy a PC-s TOP 10-be karácsony előptt be lehetne férni havi 20 ezer alatti eladással. -
#8785 Válság van:), temesd a konzoipart, éltesd a pécé géming ipart, ha neked jólesik hisz ez a helyzet szerinted. -
#8784 Ennek ellenere nem tunik fel neked, hogy a te listad elso helyezetje a 2005-os feles se erik el, es ez az egesz listara igaz ? Sot ahogy megyunk lefele annal nagyobb az elteres.
Akkor mi ez ha nem leepules ? -
#8783 3 év, a Sony meg megnyerte a formátumháborút, de majdnem bele is rokkant, melyik is a jobb? -
#8782 Miben erősített az Microsoft? Pár év, és jöhetnek ki a 3. konzollal, mert kinövik a fos DVD-jüket...