A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chocho
Ezért imádlak Sanyix. Mindig megmondod a tutit. XD

Dante:

Én is ATI és AMD használó vagyok, de nem a márka, hanem az ár/teljesítmény aránya miatt. Régen én is ódzkodtam tõle, de mára már stabil, jó gyártó lett mindkettõ. Ha egyszer vásárolsz, gondold meg. 😊

Gaming is believing.

Dante73
Csak a kíváncsiság miatt kérdem. (majdnem, bujkál bennem a kisördög, hogy lecseréljem a jó öreg 8800GTS-em, mert csak 320 memó van benne)
A Crysis, a Warhead, a S.T.A.L.K.E.R.-ek, hogyan futnak, és milyen felbontáson nálad? Ja a memó mennyi benne? Giga, vagy 512-es verzsön?

http://www.freetvmaci.info/

Sanyix
Hát talán normális kábelt kellett volna használni, és nem rosszul bekötött svideot, mert annak a tipikus hibája a fekete fehér kép, és nem csak ati-n...

azok a szakértõk idióta baromfaszok, annyira szakértõk mint józsinéni a sarki bordélyházból 😄

igen a fagyásnál a useren múlik sok minden. Lefagyasztok meg kékhalálozok neked vistát is, simán 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Dante73
Nem tudom, nekem az érdekes volt, hogy MINDIG 1 óra után dobta a hibaüzit. Mértem. Kikapcsoltam, nem fagyott, nem dobált semmilyen ablakot, ment.
TV-re nem lehetett kikötni. Míg ki nem jött egy driver, kapcsolgattam amit akartam. Tv-n max FF kép volt, míg újra nem indítottam a gépet. Akkor az sem. Majd egy évig szenvedtem vele. Hozzáteszem, ezt a két apróságot leszámítva, tényleg egy jó kártya volt!

Az AMD-ATI, Nv-Intel párosról meg annyit, hogy tényleg nem tudom. Idõnként mondják egyesek, "szakértõk" idõnként azt mondják hogy van benne valami, idõnként azt hogy baromság...
Mezei USER meg igazodjon ki....
Fagyás; Na ott useren múlik sok minden, és oprendszeren. Nekem PL míg XP volt a gépemen, elõfordult, ha kezdett öregedni a rendszer, azaz sok volt már neki a telepít-töröl.... (Drivereket természetesen nem telepít-töröl módszerrel, hanem ahogyan kell) Unokatesómék gépe rendszeresen borul, de azt 3 havonta húzom nekik újra, sok-sok csodálkozás mellett. (jesszom, ilyen is van?) Viszont mióta Vista van a gépemen, ez nem hajlandó megadni magát. Pedig már egy éves lassan a rendszer, de atomstabil. Volt telepít-töröl közben rendesen....

Bucser
immáron lassan 2,5 éve ugyanazt a 4200+AMd X2-t használom. egyszer sem fagyott kékre csakis egy szaros hangchipdriver miatt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
tudsz bármit is a tõzsdérõl??

az 52 wks range és nem change. Az pedig azt jelenti, hogy milyen árak között volt minimum és maximum értéken eladási és vételi ajánlat. nem jelent semmit.

Ez csak a részvény volatilitására egy jellemzõ érték..

mindkét részvény ugyanolyan mozgékony.

Egyébként a medvepiac miatt minden esik mint az állat.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sanyix
az semmi. Nekem nem rég, amd procim volt, nforce(nvidia chipsettel), ati és nvidia vga-val is, és hihetetlen módon, akkor fagyott, mikor egy bugos kiadásu hangkártyadriverrel hardveres gyorsítást kellett nyomnom (letölt friss driver, felrak, megy örülés), meg amikor húztam a procit és még meg kellett találni a 100% stabil feszt az órajelhez. Ejha.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nekem is, nekem se.

fotográfik kolomp edisön :D

Sanyix
igen a vpu recoverynek az a dolga, hogy fagyás, kékhalál helyett alapra állítson mindent.
A tv-re való képen nem tudom mi neked a bonyolult, igazából 1 kattintás.
a 2600+ 2006-ban sem volt harmatgyenge, nemhogy 2004-ben de nyugodtan mondhatsz olyan procit ami olyan sokkal erõsebb volt, abban az évjáratban, bár az az érzésem, nem fog menni.

"meg ugye most hallani olyan hamgokat, (nem tudom mennyire igaz, gondolom, nem nagyon) hogy az ATI kártyák AMD-s gépen, míg az nV kártyák Intel gépen muzsikálnak jobban."

hallani ja, a faszláma hozzánemértõkét, azok mondanak csak ekkora marhaságokat, mint ahogy régen hallható volt a "azé ne vegyél amd-t mer fagy, és ezért vegyél pénégyet, meg annak úgyis több a megaherce" azt ott vannak akik értenek is hozzá(értsd nem telepítenek mindenféle szar driver), és éveken keresztül egyszer sem fagy le az áemdéje 😄. Fura mi?

[Jakuza]
Miert is ? C2D procim van 4850-el, es semmi gondom nincs.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Aki azt bizonygatja, hogy jobban áll az AMD anyagilag mint az NV, az miért teszi?
Nem jutott eszembe más indok...

Sanyix
Jólvan. Persze biztos azért kapálódzik az nvidia, meg leépít, mert annyira dúskálnak a pénzben. Egyébként gondolod hogy ha az nvidia úgy támogatná a játékfejlesztõket mint eddig akkor beindultak volna az igazi dx10 fejlesztések? Mert elindultak, és ez az nvidiának csak rossz. Vajon miért indultak meg ezek a fejlesztések amikor hirtelen az nvidia hátrányba került?
Nem kell ehhez tõzsdei index, elég megnézni a gtx-es szerencsétlenkedést, meg ahogy megint ócsárolják a konkurencia fejlesztéseit, mert õk nem képesek lépést tartani. "nem tartjuk ésszerûnek a 2 gpu-s megoldásokat" ugye 😊

Csak gondolkodni kell, ennyi az egész.

Dante73
Pont a vpu recovery állította alaphelyzetbe másodpercre egy óra után. Minden játéknál. Valamennyire user error volt a dolog, mert elég volt kikapcsolni, és utána ment, rendesen, de ugye, mint nV-s arc, nem is gondoltam, ilyen "hibára". Persze az is jó volt, hogy a TV-re kikötni a képet sem volt egyszerû....
A 2,6+ os AMD pedig nem 2008-ban, hanem 2004-2006 közt volt a gépemben. És bár addigra valóban elavult volt, attól még harmatgyenge.

Arra kívántam kilukadni, hogy sokakban él, egy negatív elõítélet, okkal, ok nélkül. És ezt elég nehéz legyõzni. Hiába a legjobb kari most a 4850, ha cserélnék, akkor 9600-ra váltanék inkább, mert valahogy a bizalmam nincsen meg az ATI kártyáiban. meg ugye most hallani olyan hamgokat, (nem tudom mennyire igaz, gondolom, nem nagyon) hogy az ATI kártyák AMD-s gépen, míg az nV kártyák Intel gépen muzsikálnak jobban. Mivel nekem ez utóbbi van, így eleve hátrányból indul az ATI, mert mi van, ha mégis igaz....
Nem tudom, mennyire érthetõ ez így....

Természetesen nem gond, ha versenyhelyzet van.
De sem a pénzük nem fogyott el, sem a játéktámogatás nem szûnik meg.

[Jakuza]
"meghatározod melyik az amd/ati fanatikus perec?"

Amelyik nem Nvidia/Intelt hasznal ? Legalabbis ez jon le a mondandojabol. 😉

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sanyix
Minden szavamból kitûnik hogy ati/amd fanatikus vagyok? Ejha, ezt fejtsd ki bõvebben. Idehívom a kollégámat hogy beírja perec, én is beírom, meghatározod melyik az amd/ati fanatikus perec? 😄

Eléggé fanatikus soha sem vagyok, mert mindig azt veszem ami a legjobb ár/teljesítményû. Viszont tény hogy az nvidiát megutáltam (pedig nemrég még nvidia kártyám volt) a fejlõdés hátráltatása (ac, dx10.1 ügy), sunyi ügyeskedések (pcie órajel tuning), csalás (3dmark téma), úgyhogy járt már nekik ez az alapos szopás 😊

OKé-oké, "na meg az nvidia beszopta, elfogyott a pénze, a játékok nvidia támogatása is lassan megszûnik."
Ezt biztosan valamilyen tõzsdei indexbvõl szedted.

Hagyjukmááár...
Ez egyértelmûen egy tini kitalációja.

Sanyix
hát igen egy 2003-mas proci 2008-ban nem valami erõs... de az idejében rommá verte a p4-eket, árban fõleg. a 9600-osnál meg 1. nem kéne tuningolni ha nem tudod mit csinálsz 2. nem kéne leszedni a hûtõt 3. nem kéne instabil rendszert használni. Ezeknek az "elsszállásoknak" 99,9%-a user error... fõleg egy olyan népszerû, és bestbuy gpu esetén mint a 9600. Egyébként ez a hiba nvidia kártyánál meg egyszerû kékhalál vagy fagyással végzõdött volna, mert ott ugye vpu recovery sincs.

Egy apró hozzászólás az NVidia vs AMD vitához... Jelengleg az ATI módszerei hatékonyabbak, jobb a gpu megközelítése (sok kicsi egység stb). De nekik is eltartott egy ideig míg átálltak. Mire az nvidia ezt megteszi az legalább 2 generáció, vagy több.

A másik nagy hátránya, hogy nincsen x86 liszensze, és gondlom mindenki sejti miért van erõltetve az intel és amd hibrid megoldásai, mert a mainstream piac jövõje abban leledzik, fõleg a notiké, és az kezd egyre jelentõsebb lenni.

shaken, not stirred

[Jakuza]
Azert mert annyival nem erosebb, hogy huszezret rafizess.
Tehat feleslege a +8% teljesitmenykulonbsegert annyit fizetni.
Amugy eleg a sima is, nem kell a golden sample. 😉

GAINWARD 9566-BLISS HD4850 512MB PCIE - 3 ev garancia 32.962Ft

Sanyix
senki sem állította hogy a csõd szélén van, ez csak a te fantáziádban fordult elõ 😊

de azért:
nvidia amd
Már a grafikonból is látszik de ha megnézed az "52 wks change" látható melyik van a nagyobb kakiban 😊 ráadásul az nvidia nem is vett meg nagyobb céget. (az kevésbé számít mennyit ér egy részvény, azt számít milyen irányban mozog, és milyen ütemben)

Vagy egy 1 gigás Sapphire 4870. Fõleg nagyfelbontásoknál számít az az extra memória 😊 .

SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 LITE PCIE 65.567Ft(54.639Ft)

Ha ATI-t veszel akkor csakis Sapphire...

shaken, not stirred

Dante73
Gainward Radeon HD4850 512MB Golden Sample /9559/ GDDR3,PCI-E, 700/2200 MHz,Heatpipe hûtés,TV+Dual DVI+HDMI 3 év garancia 41 460 Ft

Gainward Radeon HD4870 512MB Golden Sample /9580/ GDDR5,PCI-E, 775/4000 MHz,Heatpipe hûtés,TV+Dual DVI+HDMI+D.P 3 év garancia 60 600 Ft

Ha vennék, akkor Gainward Golden sample. Jelenleg ezen az áron vannak. Miért nem 4870, hiszen jóval erõsebb, nem?

Szerntem is 4850-es ATI.

Ár/értékben legjobb. Az NV hasonló árban gyengébb, ami meg gyorsabb valamivel az 2x drágább. 4870 talán ami még szóba jöhet, de már az sem éri meg az árát szerintem.
4850-en 1600-ban Crysis is akadás mentes szalad, optionsban minden maxon (ok, uccsó pálya 25fps 😛)

[Jakuza]
Eleg egy 35 ezres HD4850. Nem kell kiadni annyit.
Jelenleg ez a legjobb teljesitmeny/ar mutatoval rendelkezo kartya a piacon.

Dante73
Alaptétel.
Van 60 ropim, videókártyát akarok cserélni. Mi MA a jó vétel? Melyiket vegyem? Miért? (Ez puszta elmélet, de jó volna, ha nV, és ATI oldalról is megpróbálnátok meggyõzni. (Ne úgy, hogyha nem ezt veszed belédrugok....)
Csak a kíváncsiság hajt!

Ezt én nagyon jól tudom, hat éve megvolt az elsõ veszteséges negyedévük (most jön a mnásodik is 😛). 😊

A vita abból született, hogy valaki azt állította, hogy az nv csõd szélén van. Erre reagáltam, hogy az AMD sokkal rosszabb helyzetben van.
Aki szerint nem, az elvakult ATI/AMD fanatice.
😊

[Jakuza]
Akkor neked az elso klikk.
Nem olyan rozsas am az Nv helyzete, mint ahogy gondolod.

Leépítések az NVIDIA-nál

Sir Quno Jedi
Intel only! Já VÓL!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dante73
Volt egy AMD 2,6+-os CPU-m. Mint a tavaszi harmat, olyan gyenge volt, a 9600-as ATI kártyám 1 óra játék után minden alkalommal elszállt, azaz kifagyott, "mert a driver alaphelyzetbe állt"
Tudom az eszemmel, hogy egyrészt ez régen volt, másrészt mára javultak a dolgok, de mégis, hiába nem vagyok fan, a másik tábor felé, valahol nem merek a párostól vásárolni. Él bennem egy gyanú, hogy mi van ha.... Így, még sok évnek kell eltelnie, mire újra vásárlok akár AMD, akár ATI terméket.
Ha ezzel egyedül volnék, nem is volna gond. De nagyon nem vagyok egyedül. És bár tudom, hogy egy nV kari, vagy egy C2D proci nem jelent garanciát, mégis, az van a gépemben, és még sokáig az is lesz. Csere után is.

[Jakuza]
Hat ez pont nem igaz, ugyanis, most a GPU agazat nyeresege tartja lenduletben a ceget. Az elejen csak az volt a gond a GPU agazattal, hogy rengeteg penzbe kerult a felvasarlassa es a tokeegyensulyat a cegnek, kisse megbillentette. Viszont kiderult, hogy jo otlet volt beleinvesztalni, mert iden pont az ATI profitja, az ami miatt az AMD nem roggyant meg.

Te nem velem vitatkozol, hanem egy 2008. július 14.-i üzleti jelentéssel.
Mellesleg minden szavadból kitûnik, hogy AMD/ATI fanatikus vagy.
De tudod mit, igazad van! Az NV a csõd szélén áll, az AMD-nek meg jól megy, a cikkek pedig hülyeségek.

Sanyix
Te nemtudom hol élsz, mert tudod 1-2 bank bajban van, így MINDEN részvény ára esik, (pl az nvidia részvények jó meredeken zuhannak, több mint 10%-al jobban esnek mint az amd-é).
Mellesleg ne vetítsd már a jelenre az 1 évvel ezelõtti leépítéseket, az már elmúlt 😄
Amúgy elég fura lenne egy haldokló cégtõl, hogy fél év alatt 3 dologban tarolja le a konkurenciát (chipset,gpu, alacsony fogyasztású cpu), ráadásul elég jóak a jövõbeni terveik is (master-slave gpu-s megoldás, fusion, stb).
Emellett hidd el, a gtx-ek sokkal kisebb bevételt hoznak az nvidiának mint a hd4xxx-ek az amd-nek. Nem véletlenül voltak iszonyú drágák és nem véletlenül vált hirtelen nagyon fontossá az nvvidiának a fejlettebb gyártástechnológia(mivel az új radeonok miatt nem adhatják aranyáron).

Nemrég már kiderült, hogy az amd rohadt jól járt az ati megvásárlásával, még ha túl sokért is kelt el.

Cpu-i meg ott vannak mindenhol, csak a csúcskategóriában a háromdémárk huszároknak nincs... de az rohadtul semmit nem jelentõ szegmens, a bevételek nagyon kis részét hozza, és emellett még mindig olcsóbban ugyan azon a teljesítményen mint a core2-k.

Chocho
Igen, viszont talán nem lesz rájuk feltétlen szükség. Közepes grafikán egy mai kártya (3850-4xxx) is elég lesz, sõt.

Gaming is believing.

Chocho
Hát nem tudom, szerintem ez simán károgás. Nem lesz itt semmi baj.

Gaming is believing.

Itt pont az AMD-rõl mint az egyik legnagyobb processzor és gpu gyártóról van szó. Tévedés azt hinni, hogy az eladott gpu-k olyan sok bevételt hoznak nekik. Olvasd végig az elemzést.
Elképesztõ mértékben estek a részvényei, a CPU-i sehol sincsenek, leépítéseket kell csinálniuk, hogy csökkentsék a kiadásokat.
Természetesen az olcsó és jó vga-nak mindenki örül (nekem is 4850 van), és lehet szeretni az AMD-t mert felveszi a kesztyût, de sajnos tényleg bajban vannak.

Bucser
mire azok kijönnewk kint lesz az ati HD5xxx sorozata...

Chocho
Ez egy felesleges vita. Az ATI, míg az AMD kezében van, biztonságban érezheti magát. Pláne most, az új kártyái kiadásakor. Az árai lent vannak a béka segge alatt, soha ilyen olcsón gyors, játékra szánt gépet nem lehetett még összerakni. Igaz, a Phenom-ok kiadása talán elhamarkodott lépés volt, de az meg ugye már csak a processzorok piaca, ne keverjük ide.

Az nVidia bajban lesz, ha igaz, amit írnak, s még a HD4830 is gyorsabb lesz a 9600-asnál. Az ára ugyanis ezen kártyáknak nem lesz olyan magas, sõt, a - már tuti nVidia-verõ - 4670 potom 16 ezer Forintért a jövõhéttõl itthon is kapható lesz.

Tehát hiába a tavalyi üzleti év viszonylagos negatív kiértékelése, ha most a verseny erõsen az AMD-ATI oldalára billenti a mérleg nyelvét.

Gaming is believing.

Chocho
Nekem a GTA:SA gyûjtõi kiadás csomagolása ütött be... Jópofa volt az a könyvecske, de a DVD tartó (egy ilyen szivacs izé, amire rá kellet erõszakolni a lemezt a könyv belsõ borítóján) nem volt túl bizalomgerjesztõ. Így most papírtokban van, a könyv belsejében. 😄

Gaming is believing.

Chocho
DanielT, hagyjuk a képeket és a számlákat, már túlléptünk a falme-en. Most pont arról szól a topic, ami a címe. Te is tartsd Magad ehhez, ha megkérhetlek. Köszönöm a többiek nevében is.

Gaming is believing.

DanielT
Nem a csomaggal van a gond, azt széttépem rutinosan. A FÓLIA a dobozon. Az hihetetlen kemény ellenfél, most is anyáztam. 😄
Legközelebb egy videót is kérünk azzal a dühhel ahogy széttépted azt a k*rva értelmesen kinyithatatlan csomagborítékot😄

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

UUUU
Dehogy nem. Gyorsan vett is egy játékot, hogy higyjenek neki. Igazi idióta, mert azt hiszi, hogy ezzel a múltat vétózni tudja. <#eplus2>

DanielT
Természetesen nem.

Azok a hazug senkiházi pöcsök követelték akik SEMMIT tudtak felmutatni.
Köszi, de nem érdekel.
Nem vagyok az a rejszolós típus.
😄D

Sanyix
Nem te követelted elõször a számlákat?

Dante73
Ezen egy ideje túlléptünk már....
Ne kezdjük újra ezt a kinek a warezpöcse nagyobb dolgot. Számlát pedig illik elrakni. Még akár szükség is lehet rá.
Rumkola!
Keress rá, érdemes. Bár Google nem igazán dob róla találatot. Ha nem találsz, és érdekel, adok linket.... És mivel itthon nem futottam össze még filmjével, kénytelen vagyok magam megcsinálni. De legalább megtudom....

Sir Quno Jedi
NEM TARTOD MEG ÖTVEN ÉVIG LEFÛZVE ÉS IKTATVA A SZÁMLÁTOT!!! TEEEEE! TE FEKETEGAZDASÁGOS!

Ragassszad szépen össze és szórjál kóser hamut a fejedre!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

DanielT
Utoljára még a számlakövetelõ idióta baromállatoknak:

Megjött a csomag amit mondtam:

És a számla a következõ 5 másodpercben megy oda ahová való: