17438
  • FlyHigh
    3év múlva kb majd olyan lesz az x360, mint az utolsó idejében a ps2. Hát szépnek már nem szép, igazából a programozók már nem is férnek el rajta, számítógép után box elé ülve csak a fanyalgás lesz. Szerintem a jövőben ezek az életciklusok is csökkenni fognak, lehet ebből a konzolos dologból nagyobb üzletet csinálni úgy is, hogy ne lehúzásnak érezzék a felhasználók.
  • koschwarz
    "Nagy tévedés hogy az a fejlődés ami a pécén megy."

lol?
  • Istencsászár
    "azt nem feltétlenül kell kivárni. Inkább fejlődjünk, lépjünk túl."

A GT5öt miért csinálják ennyi évig? az exluzívik miért olyan szépek? mert vabn idő, pénz, szakértelem... a PS2ből is a generácuió végén jöttek a legszebb játékok, mert a fejlesztők tökéletes kiismerték a hardwert, trükköztek össze vissza és a végeredmény állejtős lett. Nézzetek meg olyan játékokat amelyek ebbe a generációban jöttek ki mérföldekkel szebbek az előző résznél. PGR3 => PGR4 , GoW => GoW2 , Resistance => Resistance 2 stb... és ha ezeknek a játékoknak lesz ebben a generációban egy következő részük az is ráfog verni az előző részre.

Nagy tévedés hogy az a fejlődés ami a pécén megy. Az nem fejlődés hogy az órajelekt, ramokat emelgetjük az szuflát ad, de pont pécén értelmetlen hiszen nem optimalizálnak az adott kártyára hiszen minjárt jön a következő architektúra.
  • koschwarz
    az a jó, hogy a jelenleg középkategóriának (talán már csak annak is az alsó szegmensébe tartozó) megfelelő gépemen minden konzol-játék port vagy eleve pc-re is készített játék gyakorlatilag max grafikán megy, amellett, hogy sokszor a pc-s változat turbózott grafikával jön ki (hozzáteszem a rend kedvéért, dx9-ben, xp miatt). csak a legutóbbiak: fallout3, farcry2, dead space.

(kivéve persze az ilyen extrém eseteket mint milyen a gta4-port, bár az meg speciel hidegen hagy, vagy eredeti pc-gammaként a crysis)

tehát, amíg generációváltás nem lesz a konzolgépeknél, addig nem igazán kell gépet cserélnem nekem sem, tekintve hogy manapság gyakorlatilag nincs eredeti pc-játék...(de pl. a stalker clear sky is maxon van).
  • Dante73
    Ez a legnagyobb gond a konzolokkal. Élettartamuk harmadánál egy elavult gépezetté válnak, ha erkölcsi értelemben nem is, de technikailag mindenképp. Gondoljunk bele, hogy 512Mb memória van bennük. Ma már egy vicc. (Mikor kijöttek, mondjuk akkor is poén volt; tudni lehetett, hogy NAGYON kevés, mégis, mit ki nem lehet hozni belőle...)
    Ezért is fájó pont, hogy ma bármelyik PC-s gémet negyed akkora gépigénnyel ki lehetne hozni, (legalábbis ami konzolról jön) mi több, kellene kihozni, csak ugye, az optimalizálás idő, pénz, munka.
    Nézhetjük bárhonnan, ma a játékok kinézetét már visszahúzza a konzolok jelenléte, hiszen sokkal erősebb a PC, viszont a készítők szeme előtt ott lebeg egy esetleges konzol-átirat, másrészt ugye minden játékgyártó konzolra is készít játékot, így nem tesznek maguk alá, egy olyan PC-s játékkal, ami konzolon megvalósíthatatlan, mert ártana az üzletnek. Jópáran azonnal váltanának PC-re, legalábbis, akik a grafikára verik. Az pedig ugye jelentős bevételkiesést okozna...
  • Chocho
    Én is így gondolom. Danténak és istencsászárnak is igaza van a maga módján, de azt, hogy hülyeség így gondolkodni, nem tartom ésszerű véleménynek. Ezek a gépek már csak a rájuk ragasztott jelző miatt "nextgenek". Régi típusok (a PS3 is két éves!), elavult technológiával és az IT szféra más területein már rég utolért programozói háttérrel. Persze itt jön be a képbe Dante, s mondja, hogy mindig lesz rá jobb és jobb - igaz. De azt nem feltétlenül kell kivárni. Inkább fejlődjünk, lépjünk túl.
  • Istencsászár
    Ez nem pécé hogy évente cserélgetik, most van életciklusa felénél.
  • FlyHigh
    3év? Nem tudom így hirtelen elképzelni, hogy addig kitartson. 3 év rengeteg idő, még akármi forradalmi dolog jöhet...
  • Dante73
    Egyrészt az konzol határát rég elérték, (Mellékes, melyik konzolról beszélünk) talán az első játékkal, másrészt, sosem fogják elérni, a büdös életben....
    Ugyanis optimalizálni mindig lehet rajta még egy kicsit, egy kissé gyorsítani az adatáramlást, hozzátenni ezt, elvenni ezt-azt...
    Tehát eleve baromság a kijelentés. Optimalizálást csak abbahagyni lehet, befejezni nem. Tehát, ha el is érték a maximumot, az a sajátjuk, nem a gép maximuma. Azt meg rég elérték, ugye, legyenek büszkék rá!
    Jó példa a GTA4 PC-s portja. Ott elég hamar befejezték az optimalizálást, de mondjuk egy FarCry2-nél nem adták fel olyan könnyen, de BIZTOS, hogy azon is volna még mit csiszolni...
  • Istencsászár
    Még egy 3 év mire jön az új konzol.

RF készítői egy noname csapat, egyetlen nextgen fejlesztésük volt Saints Row 1-2 ami ugye se nem tökéletes, se nem használja ki a gépet.

Saints Row 2 grafika:

"Azt hiszem ennek megfelelően egy erős közepest érdemel a látvány, talán többet is kaphatott volna ha a tisztelt fejlesztők bőkezűbben bánnak a speciális effektekkel.A fizika a Havok motort használja, ettől függetlenül valami csapnivalóra sikerült"

"Kézhez kapjuk az irányítást és rögtön ledöbbenünk. Jöhet a kérdés, hogy ez most mégis micsoda?! A PS2 színvonal úgy gondolom enyhe kifejezés, a HD-ba felhúzott előző generációs grafika szintúgy, maradjuk annyiban, hogy ezt most meglehetősen szörnyűre sikeredett. A téglával csinált arcok, a fűrésszel formált tereptárgyak és úgy az egész látványvilág 2005-ös színvonalon mozog."

Ha tudnának korrekten programozni akkor GTA4 színvonalat hozták volna, de nem hiszen ők nem egy R*, nem egy neves studio. Azt hogy a gép határait elérték egy nagy badarság, max az optimalizálatlan összetákolt motorjuk ami az RF alatt van az lehet hogy elérte a határait, de semmi gond, hamarosan kiderül, a GoW2 a mérece.
  • FlyHigh
    szerintem nagyon jó hozzáállásuk van az RF készítőinek, várják az új gépet, szeretnének rá még jobb játékokat fejleszteni. Valóban merész dolog volt ezt kijelenteni, hogy ez a gép ennyi, de egyszer ennek az időnek is el kell jönnie.
  • [Jakuza]
    Miert nem az ? :D
    Kar volt barkinek is koptatni a billentyuzetet, ilyen idiota kijelentesek miatt.
  • FlyHigh
    Én is csak olvastam ezt a hírt, semmi bizonyíték rá. Nem tartom amúgy lehetetlen dolognak és szerintem simán jöhetne a váltás, halom új megvalósítási lehetőség csak jót tenne a játékiparnak. Én megmondom őszintén, várom a micro új konzolját és ha tényleg jó lesz be is nevezek egyre
  • Chocho
    Mondjuk szerintem azért erős ezt így kijelenteni, mert nem nyílt a forrás és nem tudjuk, mennyi mindent lehetne még rajta optimalizálni. Lehet, hogy ők tényleg úgy vélik, hogy mindent megtettek, de ne feledjük, ez mindig programozási tehetség kérdése. Részemről biztos vagyok abban, hogy nem így van, noha azt el tudom képzelni, hogy nem voltak olyan messze tőle.

JAKUZA: Szerintem félreértettük egymást. Én csak azon akadtam fenn, hogy Te a cikkre mondtad, hogy idióta. Holott nem az, hanem a nyilatkozó fő van kicsit elszállva. S végig arról van szó, hogy ő, azaz a játék készítője hogy vélekedik.
  • FlyHigh
    Red Faction: Guerrilla készítői.
  • Istencsászár
    Kik érték el?
  • FlyHigh
    Én nem tartom kizártnak hogy elérték a box határát, régi gép már, a szoftverek fejlődtek, a box maradt. Megnézem tuti pécén a RF-t.
  • [Jakuza]
    Szerintem megegyszer gondold at az allitasod, mert sajat magadnak ellentmondasz.
    Ha azt irjak, hogy a velemenyem szerint, akkor a nyilatkozo ugy gondolja, hogy az allitasa nem igaz ? :D Te most tenyleg ezzzel a marhasaggal akarod ezt megmagyarazni ?
    Ab ovo idiotizmus a nyilatkozat es nem azert amire te akarsz kilyukadni, mert az szimpla megmagyarazom, ha mar hulyeseget mondtam tipusu felvetes.
    Erre irtam, hogy uristen, ha valaki azt allitja, hogy "SZVSZ" akkor az nem ugy gondolja, hogy amit mondott igaz es egy tagadast jelkepez a kijelentese ?
    Oh my god! :D
  • Chocho
    Csak ismételni tudom magam. Olvasni tudni kell. Azt mondja az író, hogy az interjúalany véleménye szerint... ehh... csak égsz.
  • [Jakuza]
    Uristen, te tenyleg jol vagy ?
    Ez mar olyan magyarazkodas, amibol nem fogod tudni kimosni magad.
    Velemenyem szerint, de ez biz nem biztos igaz :DDDDD
    Lehet aprilis elsejet nezted a naptarban. :D
  • Chocho
    "A Gameplayer magazinnal folytatott beszélgetés közben Rick White, a fejlesztők egyik embere elárulta, hogy elérték az Xbox 360 határait. Véleménye szerint elérték azt a pontot, ahol már még egy autó elhelyezése a memóriában tenne kárt, annyira kihasználtak minden egyes területet. Minden egyes apró változtatásra fokozottan kellett figyelniük, ugyanis bármilyen apró hiba az egész rendszer leállását okozhatta."

Ott van, hogy mi a forrás és hogy VÉLEMÉNYE SZERINT. Nem azt írta a kolléga, hogy EZ BIZ IGAZ. Mondom, olvasni tudni kell, pláne a Te korodban...
  • [Jakuza]
    Viccelsz ? Mintha nem lehetne frissiteni a memoriaban tarolt adatokat.
    Ugy irjak le mintha veges lenne, es ha beletettel valamit akkor az a veg.
    Mi ez ha nem idiotizmus ? Ertelmezni tudni kell. :D
  • Chocho
    Viccelsz?? Elolvadna a GPU. :DDDD
  • Chocho
    Nem a cikk idióta, hanem az, akit idéznek. Olvasni tudni kell.
  • Istencsászár
    + ha 360at meghaladta akkor PS3al mi a helyzet? ki se adják arra?:D
  • Istencsászár
    Oké. 1280*720 + AA + fix 30 fps minumum, ha ezek egyik nem teljesül akkor nem hogy nem érték el, de még bénák is voltak s badarságokat beszéltek, a GoW2t mércének felállítani merész dolog hiszen pályadesingbe, változatosságban csillagos 5ös. Kiváncsian várom ezt a játékot.
  • [Jakuza]
    :DDDDDD

"Véleménye szerint elérték azt a pontot, ahol már még egy autó elhelyezése a memóriában tenne kárt, annyira kihasználtak minden egyes területet."

Vajon MS reklam elferne meg a memoriaban ?
    Reg olvastam mar ilyen idiota cikket. :D
  • Chocho
    Azta!
  • Chocho
    Megelőztél. :)
  • Dante73
    Kála az égnek, az amcsi szabadalmi hivatal elutasította...
  • Kandurex
    Pihe - Puha az ilyen ötleteit dugja fel a hátsó felébe.
  • Cat 02 #8870
    Attól még h az ms szeretne, lesz is ?
    Amerikába a pc-k nagytöbbségén nem is windows van... nem kell itt parázni :P
  • tyrant71
    de fognak
    a játékfejlesztők, akik konzolra irják a játékokat :-)
  • TomDantes
    Akkor sem fog senki havi díjat fizetni a PC után. Sneki. Ez lenne a PC vége.
  • vasziszdasz
    Naéshogy mi történne ha csak előfizetéses pc-t lehetne kapni? Semmi. Mivel igény az van a hagyományosra, kínálat is lesz, ha nem a márkás gyártók, akkor majd a noname kínaiak fogják pótolni a hiányt. Az eredménye csak annyi lesz hogy a márkásak csődbe mennek, a nonamek meg feljönnek mint a talajvíz. A Lenovo is így kezdte.
  • vasziszdasz
    Ez nem így működik. Azt még le lehet nyomni az emberek torkán hogy vegyél 40k-s OEM vistát a gépedre (dobozost ki vesz az USA-n kívül?), de a többség azt is csak lewarezolja. Azonban azt hogy havonta fizess 40k-t már kiröhögné mindenki, így hiába nem lenne más az üzletek polcain, akkor se venné senki, a nyakukon rohadna. Azért mindent nem tud az MS se megtenni. Pláne ha a Google közben kiad vami Android féle free gamer os-t, amit még jól meg is támogat (merthát a suli mellett hobbiból linuxot heggesztőkkel ellentétben a Googlenek van is erre pénze), na akkor baszhatja az MS.
  • [HUN]FaTaL
    Többet fognak bukni rajta mint amennyi hasznot hoz..
  • Dante73
    Néhány alapvető összefüggés...
    Megy a PC-s tábor konzolosítása. Ez tagadhatatlan. Exkluzív címek, szar portok, késve jövő játékok... Kár folytatni. PC-n működik a warez, nem is kicsit. Konzolon, "nem". M$ ebben a helyzetben egy első ránézésre is halva született ötlettel áll elő.
    Mobilokhoz hasonlítják ők maguk is, legalábbis a cikk szerint. Mindannyian tudjuk, hogy az előfizetéses mobilok visszaszorulóban vannak. Egyszerűen a könnyebb tervezhetőség miatt. Egyedül talán a prémium mobilok fogynak így igazán, azok körében, akik másként nem tudnak megfizetni egy ilyet. Tehát az ötlet finoman szólva nem életképes. HACSAK nincsen valami, amiről nem tudunk... Erre mondom azt, hogy akkor a dx-hez csak így lehet majd hozzájutni. Mert egyedül ez jutott eszembe, mint "kényszerítő" lépés. Másként nem látom, hogyan fogyhatna így a számítógép. Ez pedig a warez elleni harc következő lépéseként elképzelhető, már csak azért is, mert a dx M$ kezében van.
    Akárcsak a játékgyártók. Ezt is kár tagadni. Nézzük EA-t. Anyjukat is eladnák a vezetői egy kis extra profitért... Ergó rávehetők, hogy továbbra is KIZÁRÓLAG dx-re fejlesszenek, mint warezmentes platformra.
    Persze, néhány gyártó átáll majd OpenGL-re, de a többség sajnos nem fog.
    Drága? Igen, nagyon. De ne felejtsük el, hogy egyrészt ez előzetes kalkuláció, másrészt nem a 180 ezres "csúcs" gépekről van szó, hanem a félmilkásról, + oprendszer, alapvető programok, stb. kell vagy 3-5 hónap, hogy kifizesd a géped árát. Aztán ki tudja, lehet, csak bérlés lesz, és folyamatosan cserélik majd a gépeket, a legfrissebbre. Jónéhány fanatikus pontszámvadászt meg lehet ezzel is fogni. Ha az everest azt mondja, hogy 500000pontot ér a gép, néhányan azonnal elélveznek.... Ugyanakkor, úgyis az lesz mondva, hogy még olcsó is, hiszen úgy is fejleszteni kell a PC-t, és az milyen sokba is került, most M$ bukik rajta vagy 100$ -t, darabonként, de nekik megéri, mert így veszel ezt-azt a gép mellé, és így már megéri nekik.

Hogy ez mennyire komoly, nem tudom, részemről ez csak játék a gondolatokkal, de gyanítom, nem teljesen alaptalan a dolog. Igaz, bizonyos összeesküvés elméletek nem állnak távol tőlem, de azért vannak jelek, amik itt klappolnak. Ennyi mindent már nehéz a véletlen számlájára írni... (Gondolok itt a PC-s játékosok konzolosítására, és az ebben történő érdekességekre, amiket felsoroltam fentebb.) De az nem jelenti azt, hogy minden marhaságban hiszek. Ez elsőre tényleg elég vad, de nem tűnik teljesen lehetetlennek.
  • TomDantes
    Ha jól számolom...akkor egy hónapra...180 ezer lenne az előfizetés? Baromság ilyen sose lesz . Persze...még ha a gazdag amcsikat is nézzük nem fognak havonta egy új gép árának megfelelő összeget kiadni csak azért hogy egyáltalán legyen gépük.
  • Chocho
    Nem annyira mesteri, mint gondolja a sok összeesküvés-mániás. Hasonló lépéseket már tett a MS, elég csak a Vistát igénylő Halo 2-re gondolni. Az eredmény abszolút visszatetsző volt. Emellett a hírben csak PC-kről van szó, nem pedig állandóan fizetős Windowsról. Gondolom ezt egy fanatikus rétegnek szánnák...