A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
😊
vicces is lett volna multiban 😛
fotográfik kolomp edisön :D
Persze mindez függ, a rendelkezésre álló editortól is, viszont így pedig a gyári DLC-knek csinálnak konkurenciát, illetve replikáló lehetõséget. Melyektõl én többnyire rosszul vagyok (mármint az Oblivion-féle fizetõs lópáncélra és társaira gondolok.)
Egyébként ahiába támogatták az egeret, úgyis automata célzás volt benne - legalábbis vertikális tengelyen.
Gaming is believing.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amúgy boxon fos... Jobb PC-n a Hi-res moddal. 😉
Gaming is believing.
Peersze, nem támogatta... Az 'm'-mel lehetett bekapcsolni...
Jobban jött volna ez az infó 15 évvel ezelõtt, mi? 😛 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Nahát, lehet, hogy nekiállok megint? Frankó, fél éve félbehagytam, _tegnap_ töröltem le, mert kellett a hely...
A Team Fortress Quake(1) modként indult. A HL alá már mint Team Fortress Classic jutott el, de volt Q2höz is, valami más néven.
Nézd meg neverwinter nightsot ott is adtak egy félkész story-t meg egy eszméletlen jó eszközt. és kész mindenki kreálhatta a saját online meséit. (vagy ott van a Vampires: The Masquarade)
Szerintem egy játék nem lesz sikertelen, ha jó engine-t írnak alá kiadnak mellé egy dev packot vagy legalább frissítési lehetõséget és onnantól évekig keresett lesz.
Nézd meg Sims2-t. az emberek 5 éve játszák a különbözõ kiegekkel mert mindig van hozzá valami új! mindig forrón van tartva a játék hogy az újdonság varázsa meg legyen midnig. Szerintem baromi jól felépített stratégia.
IMO egy játék hosszú élettartamát és azt hogy nem 2-3 hétig köti le az embert pont az állandóan megjelenõ modok szavatolják. és ha tartósan fogy közepesen egy játék az sokkal többet ér minthogy 1 év alatt eladnak elõle 3 milliót aztán meg zérót.
A BIS tudatosan épít a MODDING community-re. ez OFP esetén bejött és úgy tûnik ARMA során is mûködött. A mai napig veszik még mindkét játékot.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Modokkal olyan szintre lehet vinni, hogy félelmetes. (hangok cseréje, 6DOF a cockpitba, sérülésmodell csere (csak grafikai mod, hogy neten ne okozzon problémát) új mapok vagy régiek pontosítva)
Egyszerûen hülye vagy ah azt hiszed, hogy a mai fejlesztõi környezetben egy fejlesztõ mindent bele tud tenni egyedül a játékba amit megálmodott az induláskor.
A modder community ezt lehetõvé teszi.
Medieval2: Total war-t nézd meg pl deus Lo Vult moddal vagy Stainless Steel-el. 3 teljesen külön játék.
ArmA: szintén. És nem azért mert az alap játék félkész szar , hanem végtelen számú dolog beletehetõ.
Mi a Jobb?? a csõbe mászok és semmi kreativitásnak nincs hely vagy az a community ami igenis képes profi modokat kiadni?
És ne felejtsd el a counter strike és a team fortress is csak egy Half-life modként indult.
Igaz sok félkész vagy félbehagyott mod is van, de mi a könyebb 20 közülkiszûrni a férgest vagy millióbüól talán 20 nagyszerû teljesen átalakító modot?
Ráadásul ezeket a modkat általában olyanemberek fejlesztik akik mindig alakítanak rajta javítják szépítik és valóságos csodák képesek így születni.
Szerinted a konzolokon miért kezdték el támogatni, hogy minden user csinálhat magának pályát és feltöltheti megoszthatja? Mindig itt kezdõdik az egész csoda.
A consoleal aza baj, hogy csak elõre kézbe adott dolgokat dobhatsz bele. míg a PC-n végtelen mennyiségû dolgot bele tudsz tenni a játékba ami digitális formában hozzáférhetõ vagy létrehozható.
😊)))
És még ott az ofp és arma amelyekhez annyi fantatsztikus mod készült, hogy órákig lehetne sorolni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ekkora neptunusz orbitális baromságot régen hallottam. LOÁL
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Netán említhetnék bizonyos sikeres Half-Life modokra...
(Vagy olyan alapvetõ dolgokról, amikor egy PES-t feltöltenek valós játékosokkal, csapatokkal, talán ennek nem kell magyarázni a fontosságát. Ha jól tudom, a Konami szériáját még konzolon is moddolgatták.)
A moddolhatóság nagy erény tud lenni, de nincs szerepe minden játéknál. Viszont ahogy a technika fejlõdik, a tartalom elõállítása is egyre bonyolódik, ez nem tesz jót moddolásnak.
Hogy Warhead tartalmilag 0, vagy sem? Ízlés kérdése. Szerintem annak, aki nem HALO-n "nõtt" fel, (ami szerintem ultragagyi) tetszik. Nézd meg a szavazást....
Modding...
GTA Vice city... Real 80'-s moddal... Haláli! Rátett egy lapáttal az élményre. Nude patch, pl vicc. DE! Mafia. (mafia? asszem) Csak a bordélyban vette le a nyakig öltözött csajokról a ruhát, ami a helyén volt. Valószinû, csak a korhatár és a prüdéria miatt nem eleve így volt. Persze egy Mass Effect-ben, HL2 -ben teljes marhaság, ill maximum jópofa LEHETÕSÉG. De van.
A GTA-nál pedig nemhiszem, hogy véletlen a jármûvek moddolásának lehetõsége. Mintha régen olvastam volna valahol, hogy szándékos, mivel a világuk úgy válik tökéletessé, de anyagi okok miatt nem licencelnek...
De, hát tudod, kinek a pap, kinek a papné.
http://www.freetvmaci.info/
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Szerinted minen úgy jó ahogy a készítõk megálmodják mert õk tévedhetetlenek??
Baromság. sokszor a modding comunity tehetségesebb mint egy egész nagyköltségvetésû tervezõcsapat.
+ endless idejük és pénzük van hogy alkossanak, és nem szükséges öltönykékhez alkalmazkodni.. de látom te jobban szeretsz pórázon ketrecben mint mérhetetlen tárházát a lehetõségeknek kiaknázni.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Egy akció játékban vagy bármi másban kevés a szöveg, ahhoz nem kell nagy angol tudás... egy GT4hez sem😊 nagyon egyszerû a nyelvezete, és az embernek nem árt hogy fejlessze a tudását, ez a játékok által kiváló lehetõség.
Na mind1, mindenki máshogy szereti😊
( Crysis WH valóban feelinges szinkronnal, igaz a játék számomra 0 tartalmilag, de igényes )
Sose moddoltam játékokat... ( kivéve rfactor azt persze most is mert az a lényege... máshogy használhatatlan ), de egy jó gémet moddingal csak elrontja az ember, egy GTAnál úgy jók a jármûvek ahogy vannak, persze kinek hogy tetszik.
EL LETT BASZVA?? EL LETT.
TÉNY?
AZ.
Akkor kibaszottul számoljuk ide.
Gaming is believing.
shaken, not stirred
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
Az, hogy egyesek szégyenletesnek tartják, hogy valaki belátja, nem beszél eléggé angolul ahhoz, hogy MARADÉKTALANUL élvezzen egy játékot, én inkább kultúr-sznobságnak tartom.
Én rendszeresen járok ki Kanadába, és eladom magam. (mármint a nyelvet illetõen) mégis, eszemben nincsen angolul játszani, ha megtehetem magyarul. Ott a warhead. Van benne hiba? van, én is találtam, halottam. Mégis, hatalmas feeling vele magyarul játszani. HATALMAS! Vagy Bishock. Második végigjátszás, immár magyar felirattal. Sokkal jobb volt, mint elsõre. Egyszerûen nem volt kedvem fordítgatni, szótárazni elsõ alkalommal, (vagy játszok, vagy fordítgatok...) így a jegyzetek kimaradtak, és vele a játékélmény egy része is.
De modding kapcsán említhetném a GTA-sorozatot is. Anyagi okokból, nincsenek benne licenszelt jármûvek, viszont lehetõség adott. A JÁTÉK MEGÁLMODÓI ÁLTAL! Rengeteg jó járgány - pack van hozzá.
Vagy a Sandbox. (Crysis) Tudom, egy 360-on is megoldható volna, de akkor vinyó, megosztási lehetõség, stb kell hozzá pluszban....
Warez. Sajnos nagyon nem érted, amit írtam (vagy nem is akarod?...)
A Fifa 2009-hez pedig jó szórakozást!
"Külsõ vinyó, peccsek, telepítés, instabil hardver"
- HDD kell a letöltésekre => internet ( videó, film, zene, mentések, játékok )
- HDD kell a peccsekre => internet ( eddig nem volt elérhetõ, most van... de ennek nem sok közve a pécés peccsekhez, azért ott nem tart a dolog... 1-2 fejlesztõi bakitól eltekintve inkább a játékon javít 1-2 bugot, a pécés peccsek jórésze pedig kompatibilitási, optimalizációs problémákra keresi a megoldást, ami sose lesz 100%os a millió hardwernek köszönhetõen )
- HDD kell a telepítésre hiszen az optikai meghajtókat a játékok kinõtték, az Xbox meghajtója még felveszi a versenyt, de egyes játékoknál már ez is kevés... a blúréjrõl nem is beszélve... )
- HDD kell mert nincs más, esetleg 60, 120 Gbos memóriakártyákat használjanak?😊
- instabil hardwer... minél bonyolultabb egy szerkezet annál több a hibalehetõség, de ide ne vagyük a 360 alapvetõ tervezési bakiját... a hardwer megbízható, ahogy a legtöbb pécében, konzolban az...
A memória kártyát is figyelni kellett mikor lesz tele...
A modding mindig sarkalatos dolog... amit nem kell azt nem kell moddolni, persze pécén bárki buherálhat, szíve joga... ezt nem érzem elõnynek... magyarosítás meg nem elõny, egy opció azoknak akik nem tudnak angolul, ami manapság igencsak szégyenletes dolog egy középiskola elvégzése után.
A warezt kár túlragozni, két lehetõség van, igen ( lopás ) vagy nem.
Pár perce értem haza a kezembe egy 360 FIFA 2009el, egy db ezressel volt drágább mint a pécés verzió...
Ha megfigyeled a konzolok fejlõdését, láthatod, hogy tolódik a PC felé. Ilyen ütemben 3-4 generáció, és LÉNYEGI különbség nem lesz! (Csak a PS1-et hasonlítsd össze a 360-al! Külsõ vinyó, peccsek, telepítés, instabil hardver...)
Ugyanazt kínálja.....
Semmi mással nem kell törõdni? Dehogynem! Ma már neked is kell telepítgetni, peccselni, figyelni arra, hogy a vinyó ne legyen tele... PC ugyanez. Oké, ma még egy-két kényelmetlenséggel több van PC-n, de ha összehasonlítod, a konzolon is szaporodik....
Amit a PC már tud...
Ugyanannyira alkalmas. Mindenben. Sõt... talán jobban is. Itt tudok módosítani, (GTA addonok, magyarítások-warez nélkül, sorolhatnám!)
Mikor eljön az idõ....
Ez egyfajta kiszólás volt. Nem kell 3 havonta videókarit venni. Még csak 2 évente sem. Ott van pl ax 1950. Ma is egy tûrhetõ kártya, és nem 2 napos.....
Ugyanakkor a gyártók egyre fejlesztenek, nagyon sok köztes kártya jön ki, amit marhaság megvenni, márpedig, ha nem fogy, egy-egy fejlesztés zsákutca, akkor le kell hogy álljanak a gyártók, arról nem beszélve, ha az egyik nyer, már megint nem három havonta jönnek majd a kártyák.
Másik az, hogy kezd PC-sedni...
Vinyó? ráadásul többféle? Pecs, telepítés, hibák? Ezek mik, ha nem a PC-felé tolódás jelei?
Ezek a dolgok is fejlõdnek. a játékok is. Nem tartom elképzelhetetlennek azt, hogy a játékipar majd "kikényszeríti" a változást. Hogy is gondolom? A hardvergyártóknak pénz kell. Már ma is van együttmûködés köztük.... (hardver és játékgyártók közt) Mi lesz, ha azt mondják, (megtehetik!) hogy csináljatok BÕVÍTHETÕ gépet? Mert van 3 címem, ami nem fog a gépeteken futni, csak a konkurenciáén? Rakjatok bele még egy slot-ot, hogy lehessen belerakni még egy x eszközt, és akkor már menni fog. Sõt a tieteken jobban....
Na ja, nem ilyen egyszerû, de ha megnézed, mi zajlott PC-nél, mi volt az a momentum ami a jelenlegi forma felé döntötte el a dolgot megérted.
Ugyanis lehet MAC-et kapni, de mégis, a moduláris PC lett népszerûbb....
Warez.
A wareznak van egy elõnye. Nem az, hogy ingyenes. (nem csak) hanem az a szabadság, amit képvisel. Gondolj bele abba a világba, amiben nem csak tilos, de lehetetlen warezolni. A napokban az Tom Cruise film pont errõl szólt. Akkor, ha hagyjuk, hogy hardweresen felügyeljenek minket, mi állítja meg azokat, akik a korlátokat felállítják?
Nem lehet majd bombakészítésrõl beszélni?
Nem lehet majd Repülõvezetésrõl?
Nem lehet Gyurcsányt szidni?
Furának hangzik, amit írok, tudom. De a történelemben soxor bebizonyosodott a demokrácia lényege. Nem hagyhatjuk magunkat megbilincselni, pláne nem tesszük bele önként a kezünket.... Nem vezetett sosem jóra.
Csak a halál biztos, de 20-30 évvel ezelõtt hol volt az informatika?😊 20 év mulva hol lesz? kitudja mi lesz... minden esetre a jelennek kell élni, most a konzoloké a jövõ, és ebben s következõ generációban ez nem fog változni...
"Ugyanis, azt kínálja, ráadásul nem olcsóbban"
Nem kínál semmi mást csak a játszást ( meg egy kis multimédia ), de ebben a legjobb jelenleg... a júzernek semmi mással nem kell törõdnie csak a játékkal, ami hatalmas elõny, kényelem amit pécén nem kapsz meg "csak úgy"... ( mint alább lehetett olvasni 20 hsz mindenféle hardwerrõl vgaról szólt... hányok ettõl )
"amit egy másik platform (PC) már tud"
A pécé mindenre való csak játékra nem, mondotta egy fejlesztõ... tudja de rosszabbul. A pécé jó dolog de a világon minden dolgonak megvan a céleszköze, manapság a géminget nem a pécé testesíti meg.
"Márpedig, a PC "örök" hiszen elég sok mindenre használható, játékon kívül."
Valóban, de ez a géming szempontjából lényegtelen...
"Mikor eljön az az idõ, hogy nem 3 havonta kell új videokarit venni"
20-30 év mulva? bár kétlem hiszen a konzolok lényege, erõssége pont ebben rejlik a pécével szemben, ilyen egyelõre nem lesz😊 ez hibás állítás feltevés...
"Másik az, hogy a konzol is kezd "elpécésedni" lassan majd jönnek a 2 procival, 3 videókártyával szerelt, meg az alapgépek, aztán lehet majd módosítani, és akkor a PC-nél vagyunk."
Attól hogy 3 vga van benne miért is jó? ez pécén eladható, hogy köss egybe 3 vgat és milyen gyors lesz... a gépbe egy GPU kell de az legyen erõs és sokoldalu ( persze a több magos GPU nincs kizárva... )
Prociból pedig hány mag van az 360ba? hány mag van a Ps3ba?
A warezmentes pécé nem nekem enne jó, hanem nektek, akik mindenáron ragaszkodnak ehhez az eszközhöz... legyen így, warezmentes konzolt és pécét!
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
aztán vettem hozzá még 4gb ramot. Vista kékhalál acpi hiba, xp szerint rossz a memóriacímzés(mer az legalább ír is valamit, és megy nem csak pofánbasz egy kékhalállal, és semmitmondó üzenettel mint a pista). Kérdezgetés a fórumon meg a supporton (ott csak kombináljam a ramokat mindenhogy, ne használjak különbözõ méretû modulokat, mert nem ajánlják, ne használja csx ramot mert nincs benne a támogatottak között, ne használjak 2 gigás modult, mert azse annyira támogatott, ne használjak egyáltalán ramot, mert a körülötte lévõ levegõ inkompatibilis) azt se tudta mirõl beszél supportos, nyomta a ram problémákhoz lejegyzetelt sablont.
2 hónap szopás után véletlenül nyomtam egy bios beállítás resetet. Hát b+ eltûnt a hiba. Egyenként beállítgattam, indítottam wint, állítottam, indítottam wint, és megtaláltam mi okozta a memóriacímzési problémát. Ekkor majdnem lefejeltem a falat, mivel annyi volt a baja, hogy kikapcsoltam a sata vezérlõt, mivel nincs satás cuccom. Bekapcsoltam, semmi gond. És ezt senki sem tudta, bár lehet hogy csak én vagyok olyan hogy biosból kilövöm a nem használt eszközöket. Mindez a nagyon sokadik kiadású biossal, ami ugye még mindig bugos. A korai biosairól a lapnak szerencsére én lemaradtam, de olvasva még borzalmasabbak voltak. Egyébként a lapnak semmi baja elektronikailag, tiszta jó, csak ilyen kiba anyag, meg szoftverhibákkal basszák el.
A warez mentesség szerintem nem lenne jó a PC-nek, fõleg hardver gyártóknak sem. Mert addig oké, hogy idõnként 1-1 játék megvétele nem halálos (olcsóbb játék), de azért nem éri meg gépet fejleszteni. Ha programoknál is ez történne, akkor meg pláne.
A konzolok szerintem nem fognak PC-sedni, mármint nem lesznek cserélhetõ hardverek bennük. Az már a konzol halála lenne 😊
No nem azt mondom, hogy holnaptól, mert errõl szó sincs! de egy 20-30 éves távlatban nem biztos, hogy marhaság. Ugyanis, azt kínálja, ráadásul nem olcsóbban, amit egy másik platform (PC) már tud. Márpedig, a PC "örök" hiszen elég sok mindenre használható, játékon kívül.
Mikor eljön az az idõ, hogy nem 3 havonta kell új videokarit venni, (ami közeledik lévén a gyártók harca egyre élesebb, ezt sokáig nem lehet tartani.) akkor egyre érezhetõbbé válik majd a konzol "drágasága", és akkor sokan rájönnek majd a dologra.
Másik az, hogy a konzol is kezd "elpécésedni" lassan majd jönnek a 2 procival, 3 videókártyával szerelt, meg az alapgépek, aztán lehet majd módosítani, és akkor a PC-nél vagyunk.
Egyébként, mint warez ellenes össze-esküvés-elmélet is mûködhet a dolog, (Mindig csodálkoztam M$-en... konkurál a saját oprendszerével, XP-360, majd a saját konzoljával, 360-Vista-dx10) Ugyanis, Ha a konzolokról sikeresen számûzik a warezt, majd "észrevétlen" pc-sítik, akkor ki tiltakozhat vajon, hogy a hardwerek csak eredeti cuccokkal mûködnek? A mostani PC-re meg nem fejlesztenek tovább, megtiltják a dx használatát... Kész is a warez mentes PC....
Gaming is believing.
Nekem a Samsung volt ilyen para... a vinyó, ahogy lejárt a gari, a másvilágra költözött. Azóta nem vagyok hajlandó ilyen márkát venni. 250 giga adatom szállt el. A vicces az egészben az, hogy a másik vinyóm, ami már szintén négy éves is Samsung. Egy 40-es. Most - ideiglenesen - csak ez van és semmi baja. Ki érti ezt? :-/
Gaming is believing.
Haver megkért, írjak ki neki egy filmet, Sajnos, csak DL-re fér fel, DVD formátumban. 3 lemezt tett tönkre az alig egy éves asus íróm. Pedig mindenki mondja, hogy az ASUS, az jó. Nekem eddig akárhány ASUS cuccom volt, az a garancia lejártával azonnal meghalt. Végül a régi gépemen írtam meg a lemezt, amibe az író van vagy 5 éves.
Szóval azért sokszor mûködnek az elõítéletek is.
😄DD