17438
  • Istencsászár
    CoD5 nekem rettentően bejött, minden scripthalmával együtt remekül szórakozok vele konzolon, kontrollerrel. Veterán fokozaton játszom a singlét egyedül és a co opot + multizok vele. Egyik leg hangulatosabb fps ami létezik ( COD frencsájz ugy cakk pakk ) kár tagadni, magával ragad a háború, az egész egy nagy adrenalinbomba, de mégis kell taktikázni, mert veteranon 1-2 lövés és vége, kommandózni taktikázni kell. Teljesen olyan érzésem van hogy ott vagyok a fronton, és a lényeget képes átadni.

DMC4 nem irányíthatatlan, egy igen komoly és bonyolult kombórendszerrel rendelkező hekk end szless, persze aki nem tanulja meg kezelni az sose fogja sikeresen játszani, mint pl én, egy ideig elvittem, de ne nekem való.

PoP kimondottan magával ragadó játék, bár ez sem érdekel ahogy az előző részei sem, de nem láttam benne semmi problémát amitől rossz játék lenne. Hangulatos, gyönyörű és egyedi ( játszottam vele PS3on ).
  • Dante73
    WoW, Crysis, stb... "Nem is létezik"... Kockáknak való, stb...
    Szerintem a CoD5, a DMC4, és társaik nem léteznek... Egy Witcher igenis létezik, akárcsak a Crysis.
    Más kérdés, hogy ki, mit szeret.... Crysis 12 egy tucat játék, azaz FPS, amíg nem nézed meg a fizikát, grafikát. Onnan üt. Kár tagadni.... Witcher; nagyszerű harcrendszer, élvezetes játékmenet, jó grafika, szabadon bejárható világ.... Mi kell még? WoW-ot én sem értem, (nem is próbáltam) de ettől még lehet jó.
    Ugyanakkor a CoD5 egy scripthalmaz, (Mint minden játék, de kisérletet sem tesznek a palástolására) DMC4 irányíthatatlan, amúgy értelmetlen, PoP inkább lehetne Monkey of Persia... és sorolhatnám. Ez mind mind izlés kérdése.
    Azon pedig kár vitázni.
  • dronkZero
    Inkább "clipping"... Egy reális ütközésérzékelés mellett nem lenne kraft a játékra, annyi procit enne meg a kiszámítása... Főleg amikor sok kis gib repül szerteszét... Amíg nem volt fizika, addig meg a falakba/levegőbe haltak bele...

Kamerakezelést kifogásolták még, de ezt a játékot sem ismerem. (Jaj, mi van velem, öregszem? Még az idei "nagy" neveket sem néztem meg, csak néhányat... :P)
  • Istencsászár
    Ez nálam is volt, gémpléjbugokra meg egyebekre gondoltam, ez a hulla rángatózás sok sok játékban jelen van... ragdoll fizika miatt gondolom.
  • koschwarz
    számomra az egyik legidegesítőbb, amikor a hullák darabjai pont úgy szóródtak szét, hogy beakadtak valamibe, és ott zajongtak beakadva amíg arréb nem rúgtam őket. a másik pedig pont ez: mint egy focilabdát, úgy lehetett a legnagyobb hullákat is "rugdosni". bár ez valszeg nem is bug, inkább direkt tervezeés eredménye, bár elég gyökér. miért nem lehetett egyszerűen átmenni rajtuk? de mondom, egyébként példásan kevés bug volt benne.
  • Istencsászár
    Milyen bugok voltak benne?
  • koschwarz
    nem akarok kukacoskodni, meg tényleg nem is volt ilyen szempontból gáz a dead space a mai bug-állapotokhoz mérve, de azért lehetett volna azon is javítani.
  • Istencsászár
    "Ott a Tomb Raider Underworld, amire szintén ráférne a javítás, (KONZOLON!!!)"

Ahogy pécén is, spt mindenre amin kijött, a fejlesztők, tesztelők pocsék munkát végeztek. Ott van pl a GoW2, csomó új dolgo került bele, pl multi meg egyebek, tökéletes ahogy van nem is kell hozzá peccs, ahogy pl a Dead Spacéhoz sem kellett egyik platformon sem, mert remek munkát végeztek a teszterek s a fejelesztők.

A peccselés fogalma még mindig elég eltérő, konzolon pár sec, 1-2 mega vagy annyi se, észre sem veszed.

Telepítésbe felesleges belemenni mindenki beláthatja hogy a jelenlegi optikai meghajtók már nem képesek egy GTA féle játéknál az adatforgalmat hibárlanul lebonyolítani, de 100 játékból pár darabnál vannak ilyen bajok a többinek még mindig kifogástalanul elegendő. Az install legnagyobb előnye 360on hogy a nem búg a meghajtó, ha halk lenne nem lett volna rá szükség, persze így hogy opcionális a leg tökéletesebb megoldás.

A konzol lét előnye most sem több vagy kevesebb mint az előző vagy előző genben, de ebbe én már nem megyek bele mert felesleges, mindenkinek az a kényelmes, mindenki azon szenved amin akar.
  • dronkZero
    Ez hülyeség ahogy van. Rövidebb, kevesebb, gagyibb volt a Warhead, mint a Crysis. Mondjuk te ezt nem tudhatod, tévedés elnézve... :P :D
  • dronkZero
    Hát, pedig a skálázhatóság pont erről szól... Mégis hogy gondolod, butítod a grafikát, de közben mégsem lesz csúnyább? Ennek szerintem fuss neki még egyszer... Medium-ig semmi gond, onnantól már a textúrákat nemigen szabad lejjebb venni, mert az tényleg nagyon gáz, viszont legalább elmegy tescos laptopon is...

Az összhatás meg nyilván max, vagy aközeli grafikára van kihegyezve, elég szar is lenne, ha pont feltúrt grafikával lenne "szétesett", meg "valami nincs rendben" érzés...

Egyébként nekem a Witcher pont ilyen volt. Max grafikán valahogy olyan...fura. Nem jött be. Mondjuk nem csak a grafika, hanem úgy az egész, ahogy van nem tetszik, de kezdve a grafikával...
  • dronkZero
    Az egy dolog, hogy neked tetszik-e, vagy nem, de a technikai része a dolognak teljesen objektív.

Textúrák mérete, objektumok száma és részletessége, shaderek, effektek minősége, mennyisége, alkalmazásuk gyakorisága és egyidejűsége... Árnyékok részletessége, száma...

És most tessék hanyagolni a "jóvan, hülyevagy ha ez számít nálad" típusú maszatolást, arról van szó itt, hogy _technikailag_ elavult e már a nextgen, vagy nem, az meg ebből látszik, nem abból, hogy "dehát az is szééép".
  • CS@
    Crysis nem szeressem :)

Ezzel nem arra akartam kilyukadni, hogy elcseszik vagy szar lesz a kész fullos játék.
    Pusztán csak arra, hogy igazából jelen pillanatban egyszerűen nem is létezik az említett játék.
  • Dante73
    Ezt mondom én is. Munka a lényeg. Jól dolgoznak, = jó játék. Leszarják, = szar játék. Ez nem érv, egyik platform mellett, vagy ellen.
    Istencsászár!
    Ma már nem igaz, amit állítasz! Igen is, egyre több konzolos cucchoz KELL patch, KELL a telepítés. Ott a Tomb Raider Underworld, amire szintén ráférne a javítás, (KONZOLON!!!) vagy beszélhetnénk arról is, hogy lassan minden játéknak KELL majd a telepítés, mert a lemez sebessége kevés...
    Ennyit az "igényesség"-ről. Vagy egyszerűségről. Lassan eltűnnek, /eltűntek a konzol vélt, vagy valós előnyei.
  • Istencsászár
    Prológ = Crysis, Full = Crysis Warhead: :DDDDD

ezen az egy éven már semmi sem múlik csak még szebb és tökéletesebb lehet ( remélem, mert vannak hibái bőven ), de jelen állapotában is kategóriákkal minden autós játék felett áll.
  • CS@
    Mivel a GT sorozat a legkedvesebb konzolos játékom, így igen akarok róla beszélni.
    Kezdjük ott, hogy hol vehetem meg a teljes verziót nem a Prolog érdekel…
    Akarsz még beszélni róla?
    Vagy tulképp nincs is miről beszélni a jelenlegi helyzetben?
  • Istencsászár
    Nézz meg egy MGS4et vagy Ninja Gaiden 2őt vagy bármelyik japó gémet, a japók tudnak programozni a nem japók pedig nem.
  • Chocho
    Hát öö... a skálázhatósággal vitába szállnék. Ha butítod, már messze nem olyan. Nem arról van szó, hogy jobbak-e a textúrák, vagy több poligon van-e a boxon, hanem az összhatás nem stimmel.
  • Chocho
    Teljesen egyetértek. Ahogy fejlődik a technika a PC-s hardverpiacon, úgy avul el a konzoloson, s ennek üteme egyenesen arányos. Azaz ha a PC hamarabb szárnyalja túl a jelenlegi konzolt, akkor annak az életciklusa rövidebb lesz.

Mellesleg mi az, hogy az exkluzívoknak sok idő kell? Mert hogy "akkor szépek"? Na ne már. Mire megjelennek, egy jóval olcsóbb gyártású hardveren is lesz olyan, ha nem szebb grafika. Egyszerűen túl sokat pepecselnek velük. Ott van pl. a Killzone 2. Remekül néz ki, de egy pénznyelő, s a büdös életben nem lesz kész a nagy elvárások miatt.
  • Chocho
    Nos, már aki szerint. Én pl. most játszom a Devil May Cry 4-gyel és meg kell mondjam, sokszor csak pislogok, hogy textúrák és design terén mekkorát tudtak kerekíteni a derék japcsik.
  • Istencsászár
    "Bementem a fegyverboltba és csak az eladót láttam benn kb 2 másodperc alatt építette fel előttem a terepet hát én már nagyon"

Ez egyszerűen nem igaz, a Mass Effcet meg egy trágya hála a fejlesztőknek, egyszerűen nem voltak képesek a helyén kezelni az unreal motort.

Popup 1-2 játékban van, pont az a kettő amit írtál a többi 100ban nincs, beteszed a lemezet és suhan.
  • Micsu
    ja de nálatok ez az a nagy igényesség amit mindig emlegettek

az meg a másik hogy havernál gta4eztem 360on, framegondok ott is akadnak de csak akkor jöttem rá hogy miféle popupról beszéltek állandóan mikor a saját szememmel láttam, ez nektek igényesség? Bementem a fegyverboltba és csak az eladót láttam benn kb 2 másodperc alatt építette fel előttem a terepet hát én már nagyon rég tapasztaltam ilyet pcn, mass effekt is megvan a srácnak inkább meg sem néztem, ennyit az igényességről! Tudom azóta van már hdd install, vehetsz vinyót vagy új boxot, 1 éve még azzal dobálództatok hogy csak berakom a lemezt és megy a játék, nem kell patch + install azóta már a konzoltársadalmat is elérték ezek a gondok
  • Istencsászár
    A multiplatfomrok és az exluzívok közt van némi különbség... az exek sokkal szebbek, és jobban kihasználják az adott hardwert ( de a multik közt is akadnak nagyon szépek ), bár ez főként a konzolra igaz mert pécén még az exekre is ráfér pár raklapnyi optimalizáló peccs ( krájzis, stalker ).
  • dronkZero
    Nem volt, de már van. Egyébként Már Medium grafikán többet tud, mint bármelyik azóta megjelent multiplatform játék PC-n.

Igen, megizzaszthatja a csúcsvasakat is, de _NAGYON_ jól skálázható. Emellett ezt igen vicces indoknak felhozni, mert a hardver PC-n behozza ezt a lemaradást. Ha úgy tetszik, vedd külön játéknak a Crysis 2007-es, 2008-as, meg 2009-es csúcsPC-t...
  • Istencsászár
    Prológ van, már az is állejtős, és még van tengernyi idejük finomítani rajta... masszív világbüntetés lesz.
  • Istencsászár
    "Lehet, egyszer kijön konzolra, de olyan kinézete, mint PC-n, sosem lesz"

Ezt nem tudohatod, olyan minőségben biztos nem lesz mint high end pécéken, de gyönyörűre meglehet konzolra is csinálni... persze pécére sem tudták optimalizálni, akkor a konzolról ne is beszéljünk...
  • Dante73
    Még konzolon sincs. Majd jövőre...
  • Dante73
    Tegyük hozzá, hogy megjelenésekor, pl én az akkori Tomb Raideren vettem észre a dolgot. Volt benne egy next-gen kapcsoló. A különbség ég és föld volt, az akkori gépem simán meghalt alatta. Konzol vígan vitte.
    Most ez a helyzet a Crysis-al, csak fordítva. Lehet, egyszer kijön konzolra, de olyan kinézete, mint PC-n, sosem lesz. Pedig a játék 2007-es, és most 2009 van. Talán a következő generáció. Illetve, azon biztosan, csak az a gond, hogy 2 év, és mi PC-sek majd megint kapunk valamit, amiről az akkori konzolos álmodni sem mer majd. És egyre többet.
    Kíváncsi leszek pl a Witcherre, konzolon. Nemcsak az irányítás miatt, de szerintem a kinézete se fogja megközelíteni a PC-s verziót, de ha mégis, tuti akkor is, hogy akkor "tömeg" nem lesz a városokban, egyszerűen kevés hozzá az 512Mb...
  • dronkZero
    Nem tudok hozzászólni, azt sem tudom mi az... Valami autós? :D

Gyanítom, hogy nem a gépigény miatt nincs PC-n...
  • Istencsászár
    Amúhy a Krájzist kár felhozni, olyan mélységben amiről te beszélsz nem volt gép amin normális kereketen belül futtatható lett volna egy jó hosszú ideig, talán még a mostani csúcsvasakat is megizzasztja... amúgy tényleg szép, bár én nem a grafikát hanem a fizikát emelném ki, ami elég kellemes.
  • Istencsászár
    GT5, akarsz róla beszélni?
  • dronkZero
    Crysis.

Grafikában, fizikában, AI-ban kenterbe ver minden más játékot. És itt nem kell szűkíteni a kört, hogy konzolos játékot, multiplatform játékot, nem. MINDEN játékot aláz. Még idén is fog.

És a felbontás és AA csak a hab a tortán, a hangsúly a dinamikus objektumokon, fényeken/árnyékokon és a nagyfelbontású textúrákon van. És ez még 2007(a nextgen elavulásának éve). :P

Technikailag elavultnak tekinthető, már a 2007-es PC szintet sem tudják hozni a konzolok.

Akarsz még beszélni róla?
  • Istencsászár
    Jobban néz ki igen minimálisan főkeént köszönhető a nagyobb felbontásnak és több AAnak, majd ha tényleg jobban néz, ergó más lesz, akkor visszatérhetünk erre.
  • Bucser
    Nézd meg a tavalyi multiplatformok mindegyike kivéve a borzalmas port GTA IV-et sokkal jobban néz ki és fut PC-n mint konolon valaha fog. ez csak mélyülni fog. ha pedig nem multiplatformokról beszélünk akkor ez a szakadék még mélyebb.
  • Istencsászár
    Drasztikus változások lehet hogy lesznek a következő években, bár kétlem, eddig sem történtek ilyenek ezen 3 év alatt ez után sem lesz, ismétlen ez nem PS2 és Pc éra, az egy kicsit más volt...
  • FlyHigh
    3 évre előre nem lehet beszélni, főleg nem hardverek és játékok terén. Ami ugye biztos, hogy amíg a PC fejlődni fog, addig az X360 marad mostani állapotában és ez a kettő közti különbség drasztikusan fog jelentkezni főleg a grafikában. Ennek egyszerűen ez a rendje és a földön nem lesz olyan programozó aki a pc-s szintet 3 év múlva is tudni fogja tartani konzolon.
  • Istencsászár
    "Ha rendesen optimalizálják, nagyságrendekkel szebb, jobb (lenne) mint a konzolos"

Ezért nem fogok soha porszívóval mosogatni:DDDD ki vagytok akadva amikor ti döntötök arról hogy min játszokotok, hol itt a probléma? aki pécét vett a GTA4 maitt ( csak egy példa ), csak is magára vessen.
  • Dante73
    Tévedésben élsz.
    Hol elfogadható az, hogy veszek egy High-End PC-t, erre szarnak optimalizálni? Vegyek konzolt? Ne nevettess már, hogy azért költsek 2x annyit, (PC + Konzol) mert egyesek nem jól dolgoznak....
    Ez cseppet sem változtat azon, hogy a PC sokkal jobban kihasználható... (lenne).
    Hiába egy csoda, amit a vége felé kihoztak konzolból, nézd meg pl a PC-s Colin McRae2-t, és a konzolost. Ég és föld.
    Lassan, de biztosan SOKKAL jobban fognak kinézni a PC-s játékok. Azért a GTA4 optimalizálása is (illetve annak elmaradása is egy irányba mutat. Ha rendesen optimalizálják, nagyságrendekkel szebb, jobb (lenne) mint a konzolos. Tudod mit? Valahogy nem hiszek a véletlenekben... M$ beszáll a boltba, és kapunk egy fosch-t, mellé az üzit, vegyé kondzót... Mikor akinek szeme van, és lát is vele látja, hogy a konzolos verzió a határon táncol, (Pop-up már befigyelget konzolon is) míg a PC-s verzió optimalizálására tesznek, magasról... Csak nem azért, mert konzolra jóval drágább a játék, meg amúgy is, minél több konzol fogy annál jobb?
    Mert van egy ilyen kinézete a dolognak, hogy nehogy már jobb legyen PC-n a gamma... Hiába lehetne.
    Mikor erőszakos "térítésről" beszélek, ezekre gondolok. Nem hajlandók rendes munkát végezni, hátha elmegy még egy pár konzol.
    Hát, köszönöm, kenjék a hajukra. Ezt én nem eszem meg, aki pedig igen, és még örül is neki, annak csókolom az önéletrajzát....
  • Istencsászár
    Nem lesz olyan, PS2 hardwere elég egyenge volt, és egy csoda amit kihoztak belőle az egyes fejlesztők, ezek a mai konzolok sokkal erősebbek és sokkal kisebb az eltérés jelenleg is és majd gen végén is mint ezelőtt. Jelenlegi konzolok egyes paraméterik még mindig jobbak mint a pécéjé...
  • dronkZero
    Crysis.
  • Istencsászár
    Az exluzív pécés játékok sem szebbek annyival hogy erre azt lehessen mondani hogy a konzol elavult visszafogja azt. Felbontást egekben lehet tenni és AAt rátolni akinek van high end pécéje és ennyi, ez számomra nem jelenti azt hogy a pécé jobb.

A pécénél ott vannak a lehetne szavak hogy lehetne optimlaizálni, ki lehetne hozni, mindent lehetne, de nem ez a helyzet. A fejlesztők sem hülyék, nem azzal fognak szórakozni hogy pécére bencsmárkokat fejlesszenek a kártáykhoz és optimalizálják le a csúcsvgakra... már csak a belefektett munka és az eladások sem érnék meg.

Aki pówerpécét vett és siránkozik hogy jajj de nekem mennyire erős a gépen és a konzolok miatt nem tudom kihasználni az magára vessen, vegyen egy játékgépet na pedig egy kihasználatlan erőművet.