A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
Ebbõl a szempontból a Fable 2õt várom ( hmmm már csak 2 hét! ), meg a Resi5öt és persze a Gears 2õt... a co op nagy móka lesz ezekben a játékokban, hiszen erre is komoly hangsúlyt fektettek a kezdetek óta.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

The Darkness - Box/PS3
Condemned 2 - Box/PS3
Halo 3 - Box
Killzone 2 - PS3
Resitance 2 - PS3

Mindnek az élvezetéhez két konzolt kell venni. Mellesleg Crysisbõl és STALKER-bõl is 2-2 jelent meg, persze ez alapon idevehetjük a majdani Halo 3 kieget is. Egy Condemned 2 pedig kissé más, hiszen igazán lövölde, inkább - mondjuk így - átmenet köztük, és a Penumbra között.
dronkZero
De legalább fejlõdik a dolog, elég sok játékba raknak újabban coop módot, sõt ezen az említett három játékon az látszik, hogy eleve erre fejlesztették. Nagyon helyes.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Én pedig meg lennék lepve, ha nem hegesztenék nagyban a Crysis 2-t.

Én is kíváncsi lennék, hogy mit csinálnak, mert a felvásárolt Black Sea, és a német központ egyaránt nem adott magáról sok hírt az alapjáték óta. Az engine multiplatform, ha még el akarják adni valakinek, akkor nem árt konzolra kijönni valamivel. A lényeg az, hogy egy PC-only fejelsztõ konzol felé húznak, de a megalománabb terveik csak a következõ generáción lesznek megvalósíthatóak. Ennél többet nyilván nem tudunk, nem is akarok ennél többet állítani, de ez már önmagában jelzésértékû.

Oké, akkor homályosíts fel, mitõl kényelmesebb a konzol. Tényleg nem tudom!

Pl. nem kell Windowszal, driverökkel szenvedni, elvétve akadnak kritikus bugok, nem kell. A "csak beteszem és játszom" elméletet abban a korban már nem írom, amikor az optikai meghajtók sebessége egyenes út a popup felé.

Ami a kiadókon, és a Sony-n kívül, max az M$-nek jó. Ez jó sok cég. Viszont rajtuk kívül kinek jó még mindez? A játékosoknak nem. Akár konzolt, akár PC-t nézem.

Tehát a játékosokat leszámítva mindenkinek jó. De miért nem jó a játékosoknak? (Mellesleg a kiadók adják ki a játékokat, nélkülük a méregdrága projektek el sem készülhetnek. Tehát ha nekik nem jó, nem elsz a jó játékosoknak sem. Hogy banálisan fejezzem ki magam.)

Gondold csak át, ha nem lenne annyi exkluzív, kinek kellene a konzol? Így Pistike kisírja anyucitól, mert elhiszi, hogy GTA4 nem lesz PC-n.

Magyarországból indulsz ki. A legfontosabb piacot képezõ országokban egy-egy exkluzív nem a PC-vel szemben elõny, hanem a következõ generációra való válátsra veszi rá az embereket, illetve a konzolháborúhoz kell, hogy minél több gép eladásával hozzanak létre egy nagyobb felhasználói bázist. Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy ezzel PC-s játékosokat is szipkáznak el.

Talán erre gondolsz mesterséges fenntartás alatt. De ez mind gazdasági törvényszerûségek alapján mûködik, ezen a piacon így kell bevezetni a célhardvert, de késõbb behozza a befektettt milliárdokat. (Vagy nem, mert nyilván el is lehet bukni, ahogy más területeken is.)

Pontosan melyik hardware gyártóra gondolsz? Melyik nincsen bajban?

Én egyikre sem. Az egy kiszólás volt.
dronkZero
Hát, mondjuk a K&L coopja éppen a "kenjétekahajatakra"-kategória PC-n. Osztott képernyõs, _két_XBOX-kontrolleres_ megoldás, kétlem, hogy bárki a világon játszott azzal PC-n coopban.

Gears of War-t toltuk végig haverral, de nagyjából a coop volt az egyetlen, ami igazán tetszett benne. A játék maga tökátlag agyatlan FPS, singleben másfél pálya után abbahagytam.

Balumann
Megint csak példának mondom az Armed Assaultot (én taktikai/háborús FPS és arcade kedvelõ vagyok fõleg). Igaz csak többen jó, de már jóval több mint 30 órát játszottunk (4-en, max 8-an, TS-el) COOP-ban, rengeteg küldetést lehet letölteni (ugye küldetész szerkesztõ alapban van benne, de külön progival még komolyabbakat lehet).

Vegas 2-vel is jóval többet játszottunk (szinte megjelenése óta játszunk, mostmár egyre ritkábban) mint 30-40 óra, és azthiszem már írtam, a játék telivan buggal és a bõvíthetõség teljes mértékben kilõve, a jó társaság miatt jókat játszottunk.

Istencsászár
Így van, ha jóltudom a Kane&Lynch Co Opba is használható? az plusz jóság... az Army OF Two direkt co opra kifejlesztett játék, amit haverral 3 nap alatt kitoltunk, ennyi vége? pedig nem volt az olyan rövid... tiszta átlagos, de annyira élveztük hogy hama vége lett😊, no nembaj nekikezdtünk még nehezebb fokzaton.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

dronkZero
Ja, nem válasz ez senkinek konkrétan, véletlen maradt olyan...

dronkZero
A Kane&Lynch-el mi volt a bajotok? Korrekt kis akció az. Nem több, de nem is akar több lenni. Bírtam a filmes utalásokat is, Pl Jackie Brown, Szemtõl szemben...

Ja, egyébként arra felhívnám a figyelmet, hogy amirõl úgy érezzük, hogy rövid volt, az igazából egy _jó_ játék. Beleéltük magunkat, érdekelt, sajnáljuk, hogy nincs tovább.
Ezt el szoktátok felejteni, és lehúzni egy játékot, hogy rövid.

Na jó, van, hogy tényleg, objektíve rövid, de az a ritkább.

Istencsászár
Ez van... amugy van választés, s lehet válogatni, mert vannak "normális" ( számodra ) jrpgk amik nem "emofejû kisgyerekekkel meg negyven méteres karddal" pl a Lost Odyssey, ami annyira emberi hogy egy-egy részén majdnem megkönnyeztem... de a hamrosan érkezõ Last Remant sem lesz annyira japós, sõt az FF13 sem.

Istencsászár
Halo 3 pont nem csilli villi, hiszen nem a grafikára gyurtak hanem a belsõre... persze szépen néz ki, fényefektekben az egyik legjobb amit eddig láttam. A halo egy univerzum, van akinek tetszik, van akinek nem... millióknak tetszik, januárban érkezik ( elvileg ) a kiegészítõ és még egy RTS is készül belõle.

Azt hogy a többi nem próbáltad elég szomoru, hiszen aki kedveli az FPSeket, azoknak eze a címek AAA+++, persze a Resitance 2 és a Killzone 2 még csak hamarosan érkezik, de majd ha lesz PS3am ezek mászthev címek, hiszen igényes FPSek, nagy hájp + sok pénz + húzócímnek lettek kitalálva, ezért a minõség garantált.

GRID konzolon nem AA autós játék, csak egy ujabb kódmester játék, kihagyott ziccerrel ergo szar a fizikája ( árkédhoz mérten persze pl PGR4, de másban viszont jobb pl törés ) )... lehetett volna sokkal jobb is. Az nem a konzol hibája hogy hogy néz ki, a Codemasters igy csinálta meg, errõl csak õk tehetnek, nemhogy a konzol de még a pécé sem...

Bluort a népnek? mirõl beszélsz? ekkora marhaságot régen hallottam, méghogy a konzolok miatt...

"Club, Kane&Linch"

Demot megnéztem és láttam hogy ez nekem nem kell, így örökre elfelejtettem... messze vannak a jó játéktol konzolon is, a CLUB fõleg mivel egy kisiklott fejlesztés a Bizarre ( PGR4 ) készítõitõl, meg is bukott konzolon a pécérõl nem is beszélve.

Sorolhatod a példákat, naggyából minden 360re megjelent játékot kipróbáltam, legalább egy demo erejéig...

Nekem meg a jrpg-k nem jönnek be. Mindig megnézem õket, mert csak jókat ömlengenek róluk, de aztán valahogy mindig elmegy a kedvem attól, hogy emofejû kisgyerekekkel meg negyven méteres karddal rohangáljak összevissza az elém teleportáló mucsafejû monszták között.
Lehet vannak más fajták is, de én eddig csak ilyenekkel találkoztam.
Egyedül a Zelda jön be, de az inkább akció mint rpg.

fotográfik kolomp edisön :D

Istencsászár
Te lehet olyan kocka vagy hogy egy játékot 24 óra alatt letolsz, megállás nélkül, én pl nem. A legutolsó jrpg amivel játszottam a Lost ODyssey volt, minden DVD átlag 10 óra + 2-3 óra, utolsó Dvdn járok 33 óránál, szóval még van olyan 10 óra benne... ez nálam egy hónapig tartott mire ide eljutottam... már bocsánat, de akik egy játékot végigjátszanak egy nap alatt mert olyan rengeteg idejük és türelmük van azok NE sírjanak hogy kevés a játékidõ.. de LOL te most egy 30 órás játékokat nevezel rövidnek... én elfogadom hogy neked ez nem pálya, de te is fogadd el hogy te ezzel a felfogással rettentõen kicsit réteghez tartozol

"Baldurs Gate,NWN,The Temple of Elemental Evil"

Ez nem az én világom, igy ki se próbálom, sose próbáltam nem is akarom... láttam ismerõsöknél hogy nekik baromira bejön, nekem nem, továbbá nem is fikázom ezeket hiszen fogalmam sincs róla, biztos nagyon jó játékot, klasszikusok.

Konzolos játékidõrõl beszélsz amikor rpgken kívül pécére is ugyan azok jönnek... only pécé címeket nézzük akkor ott sem több, sose volt több... te olyan rpgkhez hasonlítasz játékokat melyeknek sose volt, és sose lesz olyan hosszú játékideje. Crysis milyen hosszú? Stalker milyen hosszú? stb... rts sem hosszú, de ezek mellett ott van egy multi is ami persze évekig lekötheti az embert... mint pl a Halo3 engem ( nem szoktem játékokat végigvninni kétszer, de a Halo3at most nehezebb fokozaton szenvedve viszem mert az utóbbi évek legjobban balanszolt fpse, és itt most lényegtelen hogy scifi, kitalált kinek mi tetszik... )

Dante73
Crysisrõl annyit, hogy még 2-3 év van a következõ generációig. Fejlesztõi környezet gondolom még nincsen rá. Én pedig meg lennék lepve, ha nem hegesztenék nagyban a Crysis 2-t. Tehát.... Crysis2 nem tûnik realitásnak konzolon. Hogy ez egy jó warez ellenes duma? Az, csak én nem látom a realitást benne.
KÉnyelem.
Oké, akkor homályosíts fel, mitõl kényelmesebb a konzol. Tényleg nem tudom!
Mobil, svájci bicska, PC....
Kissé bonyolult kérdés ez így, kora reggel. (negyedórája vagyok ébren, még éppen a kávémat iszogatom.)
Én egyetlen kompromisszumot érzékelek, az exkluzívokat. Ami a kiadókon, és a Sony-n kívül, max az M$-nek jó. Ez jó sok cég. Viszont rajtuk kívül kinek jó még mindez? A játékosoknak nem. Akár konzolt, akár PC-t nézem. Mások nincsenek a történetben.
Tehát, akárhonnan nézem, van egy mesterségesen fenntartott piac, ami megyeget, elég szép bevételt hoz. Ettõl még mesterségesen van fenntartva. Gondold csak át, ha nem lenne annyi exkluzív, kinek kellene a konzol? Így Pistike kisírja anyucitól, mert elhiszi, hogy GTA4 nem lesz PC-n. Aztán mégis van... (lesz)

Pontoan melyik hardware gyártóra gondolsz? Melyik nincsen bajban? Talán az Intel, egyedül. A többi már érzi a konzol jótékony hatását. Legjobb példa az AMD-ATI páros. Hatalmas gondban vannak, pedig a 360-at "ÕK RAKJÁK ÖSSZE" (proci, videókari beszállítók....)

Istencsászár!
1; A listádról egyedül a HALO3-hoz volt szerencsém. Ne sértõdj meg, de amikor azt mondtam a konzolos FPS-re, hogy vicc, pont ez a game járt a fejemben. PC-n, tuti bukás. Csak figyeld meg a trendet. Pc-n egy kinézet a realítás felé próbál haladni, konzolon meg csili-vili felé.
Nézd meg az autóversenyeket, vagy bármit. Grid. Nem annyira rossz játék, de hogy nézett már ki szerencsétlen? vagy Dirt. (ugyanaz) Halo3 is a maga lila növényeivel, és magyarázhatnám. Mass Effektben nem láttam lila növényeket, pedig mindkettõ Ssi-fi. Csak utóbbi fejlesztésénél figyelembe vették a PC-s igényeket is. Sajnos a konzolos grafika elindult a parasztvakítás irányába. Jó sok blurt a népnek, meg effekteket, dögivel.... Felesleges. Haladjunk a realitás felé, ami engem illet.
Nekiálhatom sorolni a 4-6-8 órás játékokat? Oké, ezek vannak PC-n is, de nálatok TREND, nálunk konzolport. Club, Kane&Linch, mittudom én. Akad egy pár. Kapsz egy bugyuta történetet, (minden platformon!) amit aztán fel kell turbózni. Az a gond, hogy van egy szinvonal-gyorsaság (kiadási idõ) páros, ami konzolnál nagy általánosságban rövidebbnek tûnik. A gyorsaság a színvonal rovására megy. És erre rengeteg példát látunk fõként konzolon. Sajnos mondjuk, ez gyûrûzik befelé a PC-re is, de ezen a téren egyelõre Ti vezettek.

http://www.freetvmaci.info/

[Jakuza]
Orakrol beszelsz egy RPGnel ? LOL
Talan ki kellene probalnod az olyan RPG-ket, mint a Baldurs Gate,NWN,The Temple of Elemental Evil es sorolhatnam. Na ezeket nem lehet vegigtolni egy napon belul.
Kar eroltetni ezt a vonalat, mert eleg lehangolo lett a konzolos jatekido is. Regen egy jatekot sok-sok ido volt vegigtolni. Emlekszem egy Wonderboy III hetekig tartott, ma egy jatek a konzolon kijatszhato max 60 oran belul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dronkZero
"JrpgKbe 20-30 órám bent van darabonként"

Uhh, én ezt nem nevezném igazán pozitívumnak. FF7 volt az utolsó ilyesmi, akkor még tetszett is. Csak amikor már 4. órája csak kóválygok a térképen, hogy belémköthessenek, és felgrindolhassam magam x. szintre, ami meg azért kell, hogy vért vizelvevalahogy meg tudjam ölni a következõ sztoriellenséget... Na ott feladtam. Pedig az FF egy nagy név, a sztori valóban nem volt rossz, de egyszerûen olyan kurvára unalmassá vált, hogy még a jó sztorija sem volt képes rávenni, hogy befejezzem. Hozzátéve, hogy már a vége felé jártam, fórumokon 100. szintekrõl beszéltek, hogy még úgy is nehéz, én meg alig 60-nál. Várt rám még jó 10-12 óra grind, kösz, inkább nem.

Milyen lehet egy noname kevésbé jó jrpg? Belegondolni sem merek...

Mindegy, ízlések és pofonok. Bennem ha felmerül a gondolat, hogy "bazdmeg, ez már nem játék, ez _munka_", akkor abban a pillanatban hagyom abba, uninstall del.

Istencsászár
"Elõbb-utóbb a konzolosoknak is elegük lesz a 4 óra alatt végigtolható játékokból, a sok silány termékbõl."

JrpgKbe 20-30 órám bent van darabonként, Mass Effect is volt 23 óra, GTA4et 23 óra után untam halálra stb... 4 órás játékról nemtudok, max az orange box Episode 2 volt ennyi. Attól hogy egy játék 13-15 óra még messze nem rossz, a pénzedért nagyon jó élményt kapsz... nem lehet minden játék örökké valóság, és aki igy áll hozzá a géminghez az elég elszomorító.

Istencsászár
"FPS, mint konzolgém, vicc."

Pécén a Crysis és Stalker pároson kívül milyen minõségi FPS jelent meg az elmult idõszakban?

mert konzolra elég igényes fpsek jöttek/jönnek

The Darkness
Condemned 2
Halo 3
Killzone 2
Resitance 2

Orange box is szépen fogyott konzolra... meg a többi.

Crysis van konzolon? Nincsen. Warhead? Bejelentették mikor jön? Lehet, én nem tudok róla. Hogy a kinézete megközelíteni sem TUDJA a PC-st, az erõsen gyanítható. Így eléggé cink volna kiadni, úgyhogy a Next-nextgen konzolokig én ebben valahogy nem hiszek....

Így van, ezért céloztam a trilógia következõ epizódjaira és a majdani nextgen konzolokra. Nem a Crysis elsõ részérõl beszéltem. Ha pedig a CryTek beváltja ígéretét akkor maga is csatlakozik a trendhez.

Hogy miért példálózom azzal, ami csak a jövõben történik meg? Mert a klasszikus PC-s mûfaj multiplatformmá válása mellett a néhány rangos exkluzív cím fejelsztõje is efelé kacsintgat. Így könnyen megeshet az a szégyen, hogy éppen PC-n fog legritkábban komoly exkluzív FPS megjelenni.

KÉnyelem?
Szék kérdése az egész.

Ennél azért több összetevõje is van a kényelemnek...

Viszont egy dologban hibázol. Egy svájci bicska kompromisszum. A Pc, nem.

Nem a PC-re írtam példának, hanem a mobilra, de magad is rájöttél a példa nem helytállóságára. A PC-re annyiból áll a csorbulás, hogy nem célhardver, ennek pedig akadnak hátrányai, némi elõny mellett.

(Annyit még a témától függeltenül hozzáfûznék a mobiltelefon kérdéséhez, hogy nagyon sokan nem használják ki az elérhetõ extra funkciókat, s nem is azok miatt veszik.)

Játékfelhozatal elsõ helyen? Értem, és igaz. De ez csak az álláspontom erõsíti. Kiadók, mint a konzol életben tartói....

Ezt sokszor leírtad, de nekem valami hiányzik a gondolatmenetbõl, mitnha kissé átmenet nélkül jutottál volna erre a következtetésre. A Microsoft vagy a Sony nyilván nyomja a saját platformját, de a kiadóknak/fejlesztõknek bejön a konzolbiznisz, nagyot szakítanak, ezt pedig már piac, a fogyasztók keltik. Ha a modell kevésbé mûködne, nem erõltetnék saját érdekeikkel szemben. Egyébként pedig kevés kiadóról mondható el, hogy kifejezetten erõlteti a konzol-exkluzivitást.

(Bezzeg amikor elõkerül a legenda, mely szerint a PC-s hardvergyártók majd szépen pénzelik a fejelsztõket, akkor szó nincsen mesterséges beavatkozásról...)
Dante73
Mivel még ébren vagyok...
Crysis van konzolon? Nincsen. Warhead? Bejelentették mikor jön? Lehet, én nem tudok róla. Hogy a kinézete megközelíteni sem TUDJA a PC-st, az erõsen gyanítható. Így eléggé cink volna kiadni, úgyhogy a Next-nextgen konzolokig én ebben valahogy nem hiszek....
FPS konzolon...
Én próbáltam. Vicc. Sokan mondják, hogy lehet, mi több, élvezik, de az õszintét megvallva, ha nem is kétlem, (miért tenném) gyanítom, hogy sok millióan, akárcsak én, viccnek tartják.
KÉnyelem?
Szék kérdése az egész. Én rohadt kényelmesen ülök a PC elött. Mi több, ha kedvem van, hátrébb gurulok, felteszem a lábam, bedugom az ötezres joypadot a gépbe, és FPS-ezek..... De ha játszani van kedvem, kattintok kettõt, és nem állok fel, hogy elõvegyem a játékot a polcról....
Játékfelhozatal elsõ helyen? Értem, és igaz. De ez csak az álláspontom erõsíti. Kiadók, mint a konzol életben tartói....
Multifunkcionalitás.....
Természetesen nem a svájci bicskám használom. Viszont egy dologban hibázol. Egy svájci bicska kompromisszum. A Pc, nem. Ahogy a játékok bonyolódnak, úgy eléri a patch, telepítési hullám a konzolt is. Ezek egyetlen irányba mutatnak.... A PC kényelmetlenségei lassan, de átgyûrûznek konzolra is. Tehát ugyanannyira használható játék céljára mindkettõ. Márpedig, ha svájci bicskámon ugyanolyan a körömvágó, mint amilyet venni tudnék, hülye lennék venni még egy ollót, arra a célra, amit ugyanazon a színvonalon meg tudok oldani másként.
Tehát, ha a minõség nem csorbul, akkor a célszerszám.... FELESLEGES!!!!
Márpedig, én nem látom a csorbulást, leszámítva azt, AMIT MESTERSÉGESEN KELTENEK A KIADÓK! Mobil tényleg nem jó példa. Igaz mélezni lehet vele, videó-telefonálni, filofaxnak használni, szükség esetén fényképezni, játszani, és sorolhatnám. Viszont a mobil a mérete miatt kompromisszumra van kényszerítve sok tekintetben. A PC nincsen....

Tudod, mi a gond? (és még az okát is megértem) hogy a kiadók bepánikoltak a warez miatt, és keresik a kiutat. Rossz felé mennek, ami az alkalmatlanságukat bizonyítja. Ugyanis a kiút, nem a konzol. Hanem a minõség. Elõbb-utóbb a konzolosoknak is elegük lesz a 4 óra alatt végigtolható játékokból, a sok silány termékbõl. Na akkor a kiadók pofára esnek, de keményen.
Azért nem véletlen, hogy 10 multiplatform játékból 9-et nemhogy megvenni, de kiírni sem jut eszembe. Továbbmegyek. Az utóbbi 1 évben KIZÁRÓLAG azokat a játékokat vettem meg amik (legalábbis egyenlõre) csak PC-n érhetõk el. Azért ez, elég sokat mond.... És hidd el, most, hogy végignéztem a polcon, tudatosult bennem a dolog. Tehát, nem szándékos volt.

Lucas arts témába nem folyok bele, nem igazán izgattak a játékai sosem. Pedig Sci-fi rajongónak vallom magam.

A régi kalandjátékaik sem? Majdnem mind a zseniális szóval illethetõ.

Na meg a régi SW játékok között is akadtak gyöngyszemek, ahogy a KotOR sem éppen egy halovány darab. Nekem jobban bejön némelyik, mint a filmek - ez az elõdtrilógiához képest "természetes", de nekem talán még az eredetihez képest is 😊
Gondolom - nem kis - részben nekem szántad, így gyorsan reagálok.

Crysis trilogiának készült, tartják magukat hozzá, oké. Miért következik ebbõl a konzolos megjelenés? Nem értem.

Mert azt is nyilatkozták, hogy nem lesz több PC-only projektjük, és ezt a Warheadnél is külön kiemelték. Persze Yerli sem csupa okos dolgot mond, de a cégük irányát tekintve ez igencsak kézzelfogható reakció. Emellett már most dicsérikik a PS4-et(!), vicc ez az elõremenekülés.

FPS, mint konzolgém, vicc.

Én ebben nem kívánok állást foglalni, sosem játsuottam kontrolerrel FPS-t, és megfelel nekem az egér. Viszont az tény, hogy tonnaszámra érkeznek az FPS-ek konzolokra - és veszik õket. Régen fõleg nagyobb nevek kaptam kétes minõségû portokat, illetve értek el jó esetben közepes eladásokat - többnyire.

Tudom, ez meredeknek hangzik, de mondj egy érvet konzol mellett az exklúzivokon kívül! Nincsen!

A kényelem? Persze ez is relatív, én például szeretem az kényelmet, hogy még lemezekhez sem kell hozzányúlnom, csak egyszer. De van egy tagadhatatlan kényelme a konzoloknak, melyek nem feltétlen csak a hozzánemértõket elégítik ki. "Ritkábbak" a driverproblémák és a kritikus bugok is.

De aminek elsõ helyen kell lenni, az a játék felhozatal, így az exkluzívok igenis fontosak. És esetemben éppen a PC mellett döntenek, de nem éppen mainstream ízléssel áldottak vagy vertek meg.

Ma minden a multifunkcionalitás felé halad. Nézd meg a mobilod.

Szerintem rossz példa, hiszen a mobiltelefon kisméretû hordozható eszközök tulajdonságait ötvözi. Ha viszont valaki igazán jó képeket akar csinálni, akkor még mindig nem feltétlenül a mobilt választja, ahogy egyéb tevékenységekre is ott a PDA vagy játékra az extrém sikeres handheld piac. Nem mintha ez utóbbiban nem tarolnának mobilon is.

De nézzünk további példákat! Például az ún. svájcibicskákat. Ezzel kened otthon a kenyeret, vágod a húst, pucolod a krumplit, vágod a körmöd, bontod a sört és a konzervet. Lehet, de a többség aligha. De még a mosógép és a tûzhely öszvér gyermeke is elég ritka... Sokan - köztük mi is - pedig a hûtõt és a fagyasztót is külön formában tartják a lakásban, és nem rajonganak a kombinált hûtõért.

Szóval én nem látom egyértelmûnek ezt a trendet, inkább az szembetûnõ, hogy bizonyos funkciókat egyes eszközökbe összevonnak (és sok esetben ilyenkor a különbözõ funkciók egyenként minõségben csorbulnak), ha létezik racionalizálható igény rá. A "célhardverek" viszont ettõl nem szûnnek meg. És erre a játékiparban sem mutat jel, hiszen a kiadók "erõltetése" nyomán évrõl évre bõvül piac, rekordbevételeket kaszálnak.
Dante73
Lucas arts témába nem folyok bele, nem igazán izgattak a játékai sosem. Pedig Sci-fi rajongónak vallom magam. KOnzolon sem venném meg. Nekem nem jön be. Nem kapom azt a hangulatot, érzést, amit a filmtõl. Márpedig, én azt várnám.
Crysis trilogiának készült, tartják magukat hozzá, oké. Miért következik ebbõl a konzolos megjelenés? Nem értem. Tegyük hozzá, kb annyi köze lesz az EREDETI Crysis-hoz, ha lesz is, mint a PS2-es, és Xbox 360 TDU-nak egymáshoz. Azaz, nem sok.
A kiadók hozzáértésérõl már sokat vitáztunk, de sajnos, folytatom. FPS, mint konzolgém, vicc. Lehet, meg élvezni is lehet. Ettõl még egy vicc. Hogy ki, mire, miért ad ki, és mit, egy dolog. Játékosként látom, hogy a kiadók erõltetik a konzolt, (meg lehet érteni) de én, a magam részérõl hamvába holt dolognak érzem.
Ma minden a multifunkcionalitás felé halad. Nézd meg a mobilod. hosszú távon életképesnek megtartani egy olyan dolgot, ami csak egyetlen célra alkalmas, úgy, hogy van alternatívája, részemrõl, kétségesnek tartom.
Tudom, ez meredeknek hangzik, de mondj egy érvet konzol mellett az exklúzivokon kívül! Nincsen! Sõt... FPS vicc, Szim kétséges irányítási szempontból, megjelenésekor méregdrága, játékok drágák, mikor már nem méregdrága, akkor egy PC-hez képest elavult, telepíteni ugyanúgy kell lassan, (optikai olvasók elavultak, Istencsászár szerint) egyre több a patch, és akkor az egyszeri, nem warezmentes userrõl nem beszéltünk. (példa; ma rendeltem meg a Sacred2-t. Ha nem lenne warez, nem hiszem, hogy a polcomon landolna...) (ha Istencsászár visszaállna PC-re (only) kíváncsi vagyok, mennyi ideig maradna warez ellenes, de ez nem tartozik szorosan ide)
Szóval, akárhonnan nézem, mesterségesen tartják életben a kiadók a dolgot. Márpedig, aki lélegeztetõgépen van, annak nem jósolok sok idõt!

Tudom. Elsõ olvasásra marhaság, így kérek mindenkit, gondolja át. Sok helyen túlzok, sok evidenciát kihagyok. De az alapgondolatban, ha más nem is, van valami.
Ahogy kicsit elkezdenek gondolkodni az Istencsászár féle emberek (bocsi, nem személyes, csak Te vagy a legfanatikusabb ebben a témában az összes személyes, és netes ismerõsöm közül) elkezdik átgondolni a dolgot, bajban lesz a konzolos iparág.

Tessék, lehet nekem esni. Válaszolni, majd csak délután fogok, mostmár tényleg. Addig ne írjátok teli a fórumot!))

Balumann
Inkább TPS, nem is szükséges egyszer sem fegyverrel (FPS nézetben) menni.

Balumann
De az a baj, hogy a jó sztorialapu single-k nem nyújtanak olyan sokáig kikapcsolódást, pár óra átvinni és kész. Nagyon tetszett pl. a Kane & Lynch, de 3-4 óra alatt végigvittem és kész. Nagyon tetszett a coop alapú játékmenet és a story, de ha valamire pénzt adok ki, akkor az több ideig tartson. Ezt biztosítja a módolhatóság és a multiplayer lehetõség.
Ha mostanában tudnék játékra költeni, akkor az az Armed Assault lenne (vagy a Splinter Cell CT, csak már nem nagyon játszanak versusban neten 😞 ), nem nagyon tudok most bármi mást mondani, amivel hosszabb ideig játszanék.

Balumann
Nekem nagyon tetszett a Jedi academy is (és a Jedi Knight 2 is). Történetben is jó (végén lehet választani, hogy sötét oldalra állsz, vagy jedi maradsz). Nekem a Jedi Academy a fav Star Wars játék.

[Jakuza]
Semmi extra tipikus csihipuhi SW FPS, az elso uj kontosben es ezzel ki is fujt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast? Ez még egész jónak tûnt.

A Jedi Academy-vel nem találkoztam, de az olvasottak alapján nem is törtem magam.
[Jakuza]
Hat nem tudom a Star Wars: X-Wing Alliance es a KOTOR kozott nem is igazan volt turheto SW jatek.
Az Unleashedet is jol lehuzzak az osszes konzolsiteon is az ertekeleseknel.

Jó dolog a moddolhatóság, de egy jó sztorialapú single játéknak azért platformtól függetlenül kellene helyének lennie. Szomorúan látom, hogy fórumokon sokan a multi lehetõségéhez, esetleg moddolhatósághoz kötik a vásárlást.

(Megértem, ha ezeket elvárják, ez egyéni preferencia kérdése, de az már kevésbé szimpatikus, ha egyes játékokat kifejezetten leszólnak emiatt, és ingyen élvezik úgy, hogy elvcbõl nem fizetnének érte.)
Balumann
Hát igen, lehet akármilyen jó egy játék, ha pl. nem ad lehetõséget bõvíthetõségre, módolgatásokra, stb..
Ha már lucasarts, akkor a Jedi Academy-t érdemes megnézni, single-ben egyszer átvittem, aztán 10x annyit játszottam még vele úgy, hogy kóddal berakosgattam ellenségeket meg társakat, hülyéskedtem, multihoz meg azthiszem mindenhol kötelezõ a Japlus nevezetü mód is 😊 (bár én nem játszottam olyan sokat, inkább csak haverokkal mentem fel játszani, régebben).
Ha PC-n kihagynak ilyen lehetõségeket, akkor csak egy hamar kivégezhetõ játék marad, amiért tényleg nem fognak pénzt kiadni, hiába nézzük tátott szájjal a képernyõt a grafika miatt.
Jó példa még az Armed Assault, nagyobb helyet foglal a letöltött anyag mint az alapjáték, pedig csak Hamachin coopozgatunk idõnként, nem is játszunk egymás elleni módokban.
Ugyan ez volt az UT2004-el régen, kb. 5 giga pálya volt letöltve (mindig letöltötte az aktuális pályát).
PC-nek a bõvíthetõség lenne a legnagyobb elõnye.

Például kiadták a RS Vegas 2-t, nagyon jó játék lenne, de azzal a kevés pályával, meg az eléggé elszart dedicated szerverrel mire számítottak. Ami feldobta volna, az egy pályaszerkesztõ, természetesen nincs hozzá (pedig u3 engine -es, tehát nem lett volna lehetetlen).

a többségnek tetszik.

Ez az, ami engem megijeszt 😊

Szeretnék látni még engem lázba hozó SW játékot, csak ezt egyre kevésbé nézem ki a LucasArtsból...

Dante:

Természetesen rendben van, nem lóverseny ez, nem bizonyos idõn belül kell reagálni. Kíváncsi leszek, hogy szerinted miben tévedek, kizárólag tényeket írtam, mert erõs túlzásnak éreztem a következõ megjegyzést: de PC-s gémet konzolon, valahogy nem látni.
Dante73
Értem, mi több, megértem, amit mondasz. Sok dolog viszont tévedés, abban amit írsz, sok dolog jogos, és sok következtetés vonható le. Mivel lassan fekszem, inkább holnap folytatom, és válaszolok. DU. Oké?

Istencsászár
Lucas most egyelõre a konzol mellett voksol, és habár a mádia lehúzt az FCt, szépen fogyogat és ott van a toplistákon... a többségnek tetszik.

Fracture is egy új most megjelent Lucas játék szintén csak nextgen konzolra...

[Jakuza]
Igy van. Max multi lesz beloluk manapsag mar es azt is csak azert, hogy meg tobb bevetelt generaljanak a kiadonak.
A legtobb konzolos jatek portja bukas a PC-n egy-ket kiveteltol eltekintve ezert nem is eroltetik a JRPG es hasonlo csak konzolon elterjedt alkotasokat.

Ezt még érteném is, de az ilyen reakciókból nem a valódi okok keresése jön le számomra, hanem a nem szimpatikus nyilatkozatok sárba tiprása, figyelmen kívül hagyása.

Egyébként én igazán megvagyok gyengébb grafikával is, de elég szerencsétlen lett volna egy butított PS2-es portot megjelentetni az amúgy is inkább konzolos stílust képviselõ Force Unleashedbõl. Mondjuk könnyen bezsélek, nekem leve nem hiányzik az a játék.

Mellesleg nem elég, ha jó egy játék. Kell marketing, meg kell felelnie az adott platform elvárásainak is, különben könnyen elbukhat.
A LucasArtsnak voltak üzletileg bukó projektjei és portjai PC-re, szóval tapasztalatból beszélnek. Az más kérdés, hogy ez utóbbiak nem is a minõségükrõl voltak híresek.

A Crysis trilógiának készült, és nemrég megerõsítették, hogy még mindig ez a helyzet, szóval biztosan lesz Crysis valamilyen formában konzolon is. A STALKER fejlesztõi interjúban bevallották, hogy vannak konzolos terveik, de egyébkétn a PC-hez húznak (majd egy éve már akkreditált fejlesztõk is Xbox 360-ra).

Az RTS-eket pedig egyre nagyobb számban portolják konzolra (több esetben még silány minõségben). Az FPS-ek már nem elsõsorban PC-re érkéznek, hanem zömükben multiplatformok, és minden platform rendelkezik néhány komoly exkluzívval. (Más kérdés, hogy CyTek és GSC nélkül mi marad PC-n exkluzív.) Hack'n'slash "RPG" is jön konzolra (Sacred 2), a SimBint magad is említetted. A Bethesda már a Morrwinddel hódított konzolon, és ez már az Oblivion PC-s verzióján is érzõdik. Elvben Gothic 4 és a Risen is érkezik konzolra, az eredetileg PC-exkluzív Dragon Age esetében pedig már hivatalos a késõbbi port híre. A Football Manager szériát is próbálták nagykonzolra átvinni, de úgy látszik ez nem jött össze, idén PC mellett már csak PSP-re jelenik meg.

Kell mondanom, hogy nem egészen értek egyet?
Balumann
Én inkább úgy mondanám, hogy a logikát és a valódi okot keresem, ez azért nem olyan szintü, hogy összeesküvésnek lehessen mondani. A LucasArts egyébként azthiszem tényleg jól döntött, ezt a részt nem vették volna PC-n, fõleg ha még jó gép is kell hozzá (bár megkérdõjelezem, hogyha csináltak volna egy PS2-es portot, az mennyire lett volna nehéz feladat számukra...).

Egy biztos. Ha jó 1 játék, azt megéri átírniuk PC-re, bevételt jelent (mégha kevesebbet is). El lehet gondolkodni, kik azok akiknek nem éri meg (vagy csak késõbb jelennyen meg).

Dante73
Azért, az sokat mond, (lucas arts-ról is) hogy a konzolos gamek sorra jönnek pc-re, de PC-s gémet konzolon, valahogy nem látni. (jó, jön a RACE...majd. Hiszem, ha látom.) Crysis-ról is mondják, hogy lehet, de... -nincsen, sõt, a warhead sincsen. STALKER, egyebek.... pedid sokkal könyebb optimalizálni.... Sokkal erõsebb egy PC, bármilyen konzolnál. És az, hogy nem éri meg "optimalizálni" marhaság. Akkor sem a GTA4 sem a többi nem jönne. Minek, ha többe van a leves, mint a hús?

Istencsászár
Heti PC-s TOP 10:
1. Spore
2. Warhammer Online: Age of Reckoning
3. Civilization IV: Colonization
4. Crysis: Warhead
5. The Sims 2: Apartment Life
6. FIFA 09
7. The Sims 2: Double Deluxe
8. Call of Duty 4: Modern Warfare
9. World of Warcraft: Battle Chest
10. S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Heti összesített TOP 10
1. FIFA 09 (Xbox360 - 42%; PS3 - 40%; PS2 - 11%; PSP - 3%)
2. Star Wars: The Force Unleashed (Xbox360 - 35%; Wii - 24%; PS3 - 23%; PS2 - 11%)
3. Brothers in Arms: Hell's Highway (Xbox360 - 58%; PS3 - 42%)
4. Wii Fit (Wii - 100%)
5. Mario Kart Wii (Wii - 100%)
6. Tiger Woods: PGA Tour 09 (Wii - 35%; Xbox360 - 33%; PS3 - 22%; PS2 - 5%)
7. Pure (Xbox360 - 68%; PS3 - 32%)
8. Guitar Hero III: Legends of Rock (Wii - 66%; Xbox360 - 15%; PS3 - 9%; PS2 - 8%)
9. Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii - 62%; DS - 38%)
10. Mercenaries 2: World in Flames (Xbox360 - 49%; PS3 - 33%; PS2 - 15%; PC - 5%)

Kár mindenben összeesküvés-elméletet keresni, ha pedig a csúszások vagy a megjelenések elmaradása megtörténik, az jelzésértékû, akkor is, ha egyesek szerint kamuból teszik, ha egyesek szerint alaptalan a félelmük. De fölösleges csípõbõl legyinteni, mert az ilyen kijlenetésekkel mégiscsak egy létezõ trendet magyaráznak.

Badarságot a témában a LucasArtstól nyilatkoztak (4000 dolláros PC kellene futtatáshoz), de a sorok között olvasva az is racionalizálható: nem fognak hónapokig optimalizálni (és mindezt sok gépre megoldani), ha cserébe nem várhatnak közel sem akkora eladást, mint célhardveren.

Mellesleg az End War konzol-onlynak indult, éppen a napokban derült csak ki, hogy PC-re is jön, ez értelmezhetõ a topik címéhez mérten pozitívan is, csak nem hagyják ki a PC-s ziccert, ami egy stratégia esetében talán hiba is lenne. Kíváncsi leszek a szereplésére, mert egyrészt konzolon úttörõ szerepet szánnak neki, másfelõl pedig PC-n egy jóval erõsebb mezõnyben kell helytállnia, az én érdeklõdésemet eddig nem tudták felkelteni.
[Jakuza]
Game Developer Research has conducted a survey with game developers in North America...

All Developers:

* 70% - PC/Mac
* 43% - Consoles
* 28% - Web platforms
* 16% - Handhelds

Istencsászár
Szép teóriák, csak sajnos a fejlesztõk nem igy gondolják... ez van, én ennek csak örülük, hiszen most nem pécém van, hanem konzolom és azon játszok.

Balumann
Persze hogy nem halt ki, nem is fog. Warez is volt eddig is. Az hogy mennyire éri meg kiadni nekik pc-re, az attól függ hogy milyen jó a játék (optimalizáltság, élvezhetõség), és nem attól, hogy hányan töltik le azok közül, akik amúgy sem vennék meg (vagy csak 1-2 játékot, ami vagy olcsóbb kategóriát jelent, vagy pont nem azt amit az aktuális kalózkodást sirató).
Ráadásul az nincs benne valószínûleg a dologban, hogy sokan késõbb veszik meg, ha lemegy az ára, illetve miután kipróbálták a warez verziót megveszik.

Nagy baromság az egész, kizárólag a konzolgyártóknak az érdeke a PC-re késõbb kiadás, fejlesztõk sürgetése (hogy ne tudják normálisan befejezni a játékokat), és ez a mindenféle szöveg (warez megöli a pc játékokat, meg nem tudja a PC elfuttatni).
(#6925)Azért adják ki késõbb a PC-re, hogy vegyék meg konzolon, nehogy inkább letöltség ingyen pc-n... áh.

Azért jön ki minden platformra a legtöbb game, hogy a konzolosokon behúzzák a kiesett bevételt amit a pc-n lewarezoltak.
😊

Mellesleg warez már a C64-es idõkben is virágzott, mégsem halt ki a pc-s játékipar, sõt, évrõl-évre többet termel.

fotográfik kolomp edisön :D

Balumann
Ezt azthiszem túltárgyaltuk, nincs már mit beszélni róla. Nevetséges kifogás és konzoltámogató duma.

Istencsászár
Paste

Ubisoft: PC piracy cannibalising console sales

Ubisoft Shanghai's creative director Michael de Plater has said that piracy is killing the PC gaming market.

The reason the studio's latest title, Tom Clancy's EndWar, isn't being released for the PC on the same day as the Xbox 360 and PlayStation 3 versions is because users will steal the pirated PC copy, rather than pay for a console version, according to de Plater.

"To be honest, if PC wasn't pirated to hell and back, there'd probably be a PC version coming out the same day as the other two," he told VG247.

"But at the moment, if you release the PC version, essentially what you're doing is letting people have a free version that they rip off instead of a purchased version. Piracy's basically killing PC."

"You know, the level of piracy that you get with the PC just cannibalises the others, because people just steal that version," he said.

Bucser
Egyszerûen azért, mert oleg 28 emberrel dolgozik és nem áldozott 40 fõs készítõcsapatot arra, hogy szép legyen a táj. A Kiegeket is minimális energiabedobással csinálták. Mindenki SoW-on dolgozik.

Az engine a Birds of Prey alatt pedig Il-2 Sturmoik licencelt engine-je. (egyébként tudom, hogy beglepõ, de van jópár strat játék is ami ezt az engine-t használja.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Istencsászár
A Simbin megvette az ISItõl az rfactor egyes verzióit, és a GTL, GTR2, RACE 06 illetve a RACE 07 alatt gmotor 2 "dübörög", persze erõsen továbfejlesztve hogy el lehessen adni ezért van benne esõ meg egyéb grafikai, látványbéli elemek melyek az rfactorba nincsenek ( vagy csak gagyin hekkelve hozhatóak elõ ), mondjuk az esõ nem ilyen😊 az nincsen.

Sanyix
És gondolom nem azért mert direkt ilyen kevésbé részletesre csinálták az fb-t és kiegészítõit.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)