A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legrosszabb a KotOR volt, ott az _utolsó_ csatánál rá kellett jönnöm, hogy sehogy nem tudom megnyerni, félrefejlõdtem. Elkezdtem elõrõl, gondoltam akkor megnézem a sötét oldalt is, de abba meg félúton belefáradtam.
Most így hirtelen csak egy-két RPG jut eszembe, amit tényleg be is fejeztem: Baldur's Gate elsõ része, Wizardry 6, Bard's Tale: New Adventures(ezt de nagyon szeretem, egyszerûsége ellenére). Pedig próbálkoztam sokat, asszem szeretem is a mûfajt, mégis valahogy... nem sikerül befejezni õket...
Egyébként milyen ló? 😛 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Egyébként pesig egy pillanatig nem vitatkoztam azzal, hogy egy úgymond PC-s "nagyRPG" hosszabb, mint egy hasonló konzolos cím. A 400-500%-os méretbeli különbséget értékeltem túlzásnak, én is 100%-os különbséggel példálóztam. (Mivel a KOtOR is elsõsorban konzolra készült.)
Az NWN-t én bug miatt abbahagytam, de elég sokáig eljutottam, és bizony nem éreztem azt, hogy összejöhet a 100 óra, pedig az összes mellékküldetésre volt gondom. Kritizálták is maga idejében a hossza miatt, szinte mindneki szerint messze elmaradt a BG-tõl. (Ettõl még hosszabb, mint a Jade Empire, ennek ellenkezõjét ismét csak nem kívánom állítani.)
Még annyit jegyeznék meg, hogy a játékok rövidülése (mely bizonyos szempontból relatív, elvégre egy mai tapasztalt játékos egy Duke Nukem 3D-n is gyorsan végig tudna rohanni, a pályák ismerete nélkül is) köszönhetõ az igények változásának is. Sokan nem is szeretik a túl hosszú játékokat, én már erre vonatkozó panaszokat is gyakran látok különbözõ fórumokon, és a Steamen keresztül készített felmérések (melyik platform is ez?) is ezt támasztják alá.
Az egész piac nagy bõvülésnek esett áldozatul, és még a régi hardcore játékosok közül is sokan könnyebb, gyorsabb élményre vágynak a család mellett. Nem midnenki, de a tapasztalatom szerint igencsak sokan. Ez sem kedvez nekünk.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Bizony egy konzolon megjelent RPG-k ill. JRPG-k nagy tobbseget 20-30 ora alatt vegig lehet jatszani. (Hogy minnel tobb jatekot megvetessenek a konzolos jatekosokkal)
Mint leirtam a Jade Empire detto ugyanilyen volt. Egy NWN-nel ez elkepzelhetetlen lenne.
Pont a stilus miatt ilyen hosszuak ezek a jatekok. Ezek a tenyek, amikkel kar vitatkoznod.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
http://www.freetvmaci.info/
ha az elsõ mondat nekem szólt, (ki másnak) akkor ismét hangsúlyozom. Nem szeretek a részletekben elveszni, ezért lépéseket kihagyok az okfejtéseimbõl. túlzok, (szándékosan, jó nagyot, hogy mindenki levágja; túlzásról van szó) stb... Vitáztunk már eleget, talán tisztában vagy már a stílusommal, legalábbis, reméltem....
Ez ellen rengeteg példát fel lehet hozni, egész biztos. Viszont nagy általánosságban igaz.
A Morrowindbõl a bugot kihasználó speedrun alig hosszabb, mint 6 perc, de a Falloutból bug nélkül is vannak hasonló hosszúságúak, és elég sokan végigjátszották már tényleg rövid idõ alatt. De persze a játékélményt nem ez adja, ennél jóval több van ezekben a játékokban.
Viszont az sem igaz amit leirsz, hoigy a koltsegek miatt, mert ez nem igaz, hiszen ha megnezzuk egy olyan kis studionak, mint ami a Witchert csinalta sokkal kevesebb penz allt a rendelkezesere es megis jocskan 100 ora feletti jatekidovel szamolhatsz.
Pedig egyszerû tényrõl van szó, 2008-ban kissé több idõ és pénz egy adott pályarészletet leõállítani, mint volt az C64-en. Aligha kell ezt vita tárgyáva tenni, a költségek drágulnak, ez köztudott.
A Witcher fejlesztési költségeivel nem tudok pontos adatokat, nagy nyugati cégeknél már maguk a bérek is sokkal magasabbak, és éppen ezért emelik is a tételt. De a belsõs stúdió egy akkor kelet-közép-európai kiadónak gyártott "reklámprojektet", mint a CD Projekt, szóval volt a puttonyban szerintem lóvé.
Lám, még komoly markaetingkampányra is telt (nyugaton persze az Ataritól), szinkronizálgatásra is, Enhanced Editionre is. Naivitásra vallana abból kiindulni, hogy a fejlesztés során egy garázsprojekt budget-jével kellett volna gazdálkodniuk. Súlyos milliókról lehetett ott szó, már csak az igen hosszú fejlesztési idõ miatt is.
De megegyszer leirom 20 ora jatekido egy RPGnel nulla. Mint ahogy a Falloutot se lehetett vegigjatszani 20 perc alatt,ahogy mondod, csak a Morrowindet, ha egy bugot kihasznaltak.
Viszont az sem igaz amit leirsz, hoigy a koltsegek miatt, mert ez nem igaz, hiszen ha megnezzuk egy olyan kis studionak, mint ami a Witchert csinalta sokkal kevesebb penz allt a rendelkezesere es megis jocskan 100 ora feletti jatekidovel szamolhatsz.
Egyszeruen csak jobban odakellene figyelni a jatek elkeszitesenel, hogy minosegi termeket adnak e ki, vagy pedig engedve a kiado nyomasanak minnel hamarabb a piacon legyen a jatek.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
De pont ezért kiábrándító a sok szar unalmas, idióta mellékküldetés, ami annyiból áll, hogy szállj le, menj oda, ölj meg mindenkit(vagy az esetek 10%-ában, amikor engedi oldd meg békésen).
Aztán a terep... Mintha a paraszt viccesfiú pilóta folyton a legnagyobb hegy közepére tenne le. Ha a Földre le lehetne szállni, biztos vagyok benne, hogy a Himalája kellõs közepébe droppolna le az a köcsög.
Szóval szerintem valami rettentõ szar a pályatervezés.
De a barlangokból is van kb háromféle, aztán menj "felfedezni". 15.-szörre már nem volt túl izgalmas.
És pont ez a problémám, hogy jó a fõsztori, de nagyon kontrasztosan szar ez a része a játéknak.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Én úszintén emiatt fel is függesztettem. Megcsináltam az elejét, elkezdtem mellékküldetésekkel szarozni, és valami rettentõ repetitívvé, unalmassá és gagyivá vált a játék.
Be kéne fejeznem már, mert foglalja a helyet, de nem tudom magam rászánni, az a 10+ óra baszakodás elvette a kedvem az egész játéktól...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
http://i30.photobucket.com/albums/c327/motoo344/930278_20071113_screen010.jpg

Mass Effecten is végig lehet rohanni béndzsa akciópistike sztájliban, vagy rászánsz 30-40órát és szépen utánajársz mindennek, megismered a sztorit, a karikat, a hátteret stb. Rajtad múlik.
Nem neked szól egyébként a felháborodás, hanem AC fejlesztõinek. Ha már úgyis külön HUDot csinálnak a különbözõ platformokra, akkor basszák már meg, hogy a PC-s is konzolosnak tûnik...
A konzolos HUD milyen? (kigúglizom, hagyd)
Ezt sem ismerem, de alapjában sántítanak az ilyen túlzó szövegek... 30 perc vs több héten át tartó folyamaots gémelés... ne erõltessük ezt, megpróbálhatsz félrevezetni, de inkább hiszek Zóanagyvarázslónak ezügyben, neked nem😞
Amugy ha már a közeledben van 360 akkor érdemes lenne leglább a demokat szemügyre venned, mert érdekes úton jársz...
Mellesleg a Fallout 1-2 is végigjátszható 20-30 perc alatt, ha tudja az ember, hova kell menni. Egyébként pedig a Jade Empire esetében sem hallottam még senkitõl, hogy fél óra alatt elsõ nekifutásra a végére ért, 20 órás átlagos végigjátszásról tudok. Persze késõbb biztos lehet a tmepón fokozni.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Manapsag viszont nem ez a lenyeg. Nem annyira a szorakoztatas, mint inkabb a nagy penzszerzes, minnel hamarabb eltelt ido alatt es ez alol a konzol sem kivetel, sot egyre inkabb, ami egyenesen ellenkezik a regi semakkal.
Vagy elhiszed vagy nem, de egy valoban jo RPG-t nem lehet 30 perc alatt kijatszani, mint egy Jade Empiret.
Ezt nem azert irtam le, mert a Jade Empire rossz volt, kivetelesen az az egy RPG jatek volt ami tetszett annak ellenere, hogy konzolos atirat volt. Viszont elszornyulkodtem, hogy alig jatszottam vele valamennyit es mar vege is lett.
Amugy visszaterve a valaszodra, azert neha eltoprenghetnel a dolgokon, amikor egy RPG-s velemenyre, valaszolsz egy Crysissal, vagy mas FPS jatekidejevel, mert egy passzianszt is osszehasonlithattal volna ilyen erovel, de az meg rovidebb.
2; Írtam, a blúr csak 1 dolog, egy jelenség része. Csili-vili, kontra valósághûségre való törekvés. Crysisban is van blúr, de nem csak az van. (De mondhatnám a Witchert, Stalkert, bármelyiket) Van egy törekvés arra, hogy minden, minél inkább hajazzon a valóságra. Konzolnál ennek ma már fizikai, ill hardweres korlátai vannak. Marad a csili-vili.
Részemrõl ez a vita lezárva. Nem írom le még 27x ugyanezt.
Te nem vagy tisztaban a fogalmakkal, nem en jatszom vegig egy nap alatt, hanem 30 oras RPG egyenlo egy nagy nullaval.
Csak osszehasonlitasi alapkent, egy Wizardry 7-et folyamatos jatek mellett sem lehetett vegigtolni csak hetek vagy honapok alatt.
Igen harcoknál, fõleg kivégzéseknél van elmosódás amikor a karaktereket kiemeli és a hátteret kicsit elmossa... ezzel mi a gond?
Gaming is believing.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
4-6-8 óra... Kane... MoH:A, (mekkora is volt az elsõ MoH?) Hirtelen nem jut több eszembe, majd jön valaki, és mond párat. Nem véletlen hogy minden játéknál szinte, errõl hallani, olvasni.
Race07-bõl nem is hiányoznak az effektek. Lehet, elavult, de úgy jó, ahogy van.
TDU pedig pont a még elfogadható határon mozog. Ha lehetne, ott is levenném, de max kikapcsolni lehetne.
The Darkness, Condemned 2, Halo 3, PGR4, Too Human, Army of Two, Assassin's Creed, Battlefield: Bad Company és sorolhatnám napestig ( nem sorolom, inkább ugy mondom hogy a játékok 90%a ) hol blur? ha ennyire biztos vagy ebben az állításodban akkor sorolj címeket hogy miket láttál amiben ilyet tapasztaltál... komolyan nem értem, és értetlenül ezen állításod elõtt.
"4-6-8 óra játékidõ" ezzel sem tudok mit kezdeni, ez NEM igaz, kivételek akadhatnak, de pl a nem túl hosszú Alone 5 is van 10-11 óra, ha mindent megcsinálok benne akkor +2 óra.
Ezeket a vonalakat ne erõltesd mert gyenge lábakon állnak...
Race 07 elavult grafikai motort használ amihez ha blourt csapsz a felére esik az fps... ki lehet ptóbálni.
TDUban is van blour, hiszen ha oldalra nézel elmosódik a táj... ez szar lenne?
Grid. és társai... +blur. Én, abból indulok ki, amit látok. Konzolról érkezõ gémeknél csili-vili effekteket, meg blúrt látok. Alig gyõzöm kikapcsolni õket, mert egyszerûen randák. Ugyanakkor nézz meg pár only PC játékot. Witcher. Hol a blúr? Crysis. Hol a blúr? Stalker. Hol a blúr? Race07. Hol a blúr? Sacred2. Hol a blúr? Folytassam?
Club, Kane&Linch mindössze 2 példa. százával lehet mondani a rövidke játékokat konzolra, látom, sok jön belõlük PC-re is. 4-6-8 óra játékidõ. Végén valami gyakhatatlan ellenel, hogy tovább tartson... (Nem boss-fight!)
Emlékszem, anno egy Half-Life egy hónapig is kitartott az öcsémnek, HL2 szintén nem volt (annyira) rövid, STALKERT most szüneteltetem, nem tudom, mekkora a játékidõ, Crysis rövidke, warhead kieg. És sajnos terjed PC-re is a rövid játékidõ. Miattatok.
Tartsd marhaságnak, nyugodtan, csak gondold végig elötte, mi lehet az oka. Vinyóhiány? Optikai meghajtók elavultak...(?!) a növekvõ játékok? Ez PC-n nem gond. Sacred 2 gépigénye 25Giga szabad hely. Ezt konzolon hogy hidalják majd át? Nekem tippem sincs....
valszeg ezért szállt védelmére az alkotója. 😛
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"