17438
-
#9341 Point n click szerintem nem kihalt, csak platformot váltott. Vagy legalábbis kéne neki. Én számítógép előtt már nemigen kezdek bele p'n'c játékba, ellenben a telefonomon fenn van a Monkey Island 1-2, Beneath a Steel Sky, Indiana Jones Kereszteslovag és Atlantisz, Maniac Mansion, Zak McKraken, meg a Day of the Tentacle CD-s digi szöveges verziója.
Még Full Throttle-t, Goblinsokat fogom rárakni, dse akkor nagyjából annyi is. Lehet, hogy a Kyrandiákat is. King's és Space Questeknek csak az eleje Scummos sajna, azok meg egy DoTT után telefonon is rusnyák... Touché nem indul sajnos... :(
De újak nincsenek, ezek nagy részét meg már végigjátszottam, akár többször is. Szerintem lenne rá igény csak nem a "nagy" platformokon. Legalbbis én így vagyok vele.
-
#9340 Pont hogy nekunk van hasznunk belole es nem a kiadoknak. :D
De ezt mar megbeszeltuk, igy a szart nem lehet rasozni mindekire, mint ahogy a konzolnal rengeteg jatekkal teszik.
Azt is ketlem, hogy rengetegen valtananak platformot.
Amugy csak tenykent a nepszerusegrol es mennyire hatul kullog a konzol ez eppen az en tezisemet igazolja a tieddel ellentetben.
NPD dissects gamer population.
The NPD recently made a survey with a huge sample population of...let's say gamers.
The results, apparantly, is that gamers are divided into six groups.
1-"Some 33 percent of US gamers are "Avid PC Gamers," who play an average 13.6 hours per week primarily on a PC or Macintosh. NPD found that members of the group were relatively thrifty, buying an average of 1.4 titles per quarter."
2-"The next-largest group is "Secondary Gamers" with 22 percent of the US gaming population. They play just 6.5 hours a week, mainly on a PC or Mac, with only a third owning the nation's most popular console, the PlayStation 2. Secondary Gamers buy an average of only 0.8 games each quarter, the smallest number of any group."
3-"The biggest group of non-PC gamers is "Avid Console Gamers," who make up 20 percent of the US gaming population. They play around 10.7 hours per week on at least one console, owning an average of 1.6 consoles and 0.8 portables."
EXTREME GAMERS SPEND AN AVERAGE OF 45 HOURS PER WEEK PLAYING VIDEO GAMES
Of the 174 million gamers who personally play games on PC/Mac or video game systems, 3 percent are Extreme Gamers, 9 percent are Avid PC Gamers, 17 percent are Console Gamers, 14 percent Online PC Gamers, 15 percent are Offline PC Gamers, 22 percent are Young Heavy Gamers and 20 percent are Secondary Gamers.
According to the report, while the PC is used more than any single console for gaming, Console Gamers, Young Heavy Gamers, and Extreme Gamers are more likely to use consoles than a PC to play video games. -
Zóanagyvarázsló #9339 De mi hasznunk van e kétes népszerűségből? Mert a nyereségességből van, kaphatunk folytatásokat, ezért is örömteli, hogy a például a Witcher gyakorlatilag a projekt költségeinek legalább dupláját hozhatta vissza. (7 millió dolláros büdzsét említettek a fejlesztők az akkori gyenge sollár mellett, és gyakorlaitlag az első price drop után nem sokkal már megvolt az egymilliós mérföldkő.)
Ha csak "népszerű" lett volna a játék... nos folytatás akkor is lenne, mert a CD Projekt a lengyelek bevallása egyelőre csak bevezetni kívánta a frencsájzt, de azért érezhető, hogy ez mennyire nem mindegy, számos klassikus nyugati kiadó már nem áll olyan relatíve (?) stabil lábakon, mint ők. Láthatjuk mennyi komoly RPG jelenik meg napjainkban...
Egyébként ha a PC népszerűségének egyik oka a warez, akkor azt is feltételezhetjük, hogy e tényező kiesésével sokan platformot váltanának. Különben sem hiszem, hogy meg lehetne tízszerezni a szánmokat, ezt inkább könnyes szemű fejlesztők próbálják sugallni (pl. Cevat Yerli). Nme tudom, hogy egy warezmentesség miként írná át a helyzetet, azt sem tudom, hogy mernék-e egyáltlaán tippelni. De kíváncsi lennék rá.
-
#9338 Ez nem fedi a valosagot, az eladas kozel sem mervado, hogy melyik a legszimpatikusabb jatekplatform a jatekosok koreben.
Sokkal jobban kifejezi az hogy mennyi jatekos van egy adott platformnal es mennyi jatekorat toltenek el a platformmal.
Ez alapjan lehet lemerni a valosagot. A kiadok bevetele az mas teszta a nepszerusegeben a PC-s jatekoknal peldaul a warez olyan szerepet tolthet be, ami egy Ps3-nal nem letezik. (Ha tetszik ha nem nyiltan ki kell jelentenunk, hogy emiatt ilyen nepszeru a PC, mivel koltsegsporolobb)
Valamint gondoljunk csak abba, a feltetelezesbe, ha ugyanezen szamok hogyan alakulnanak, ha nem lenne ez a tetel kozel tizszeresevel lehetne a mostani szamokat megszorozni, ami tobbszorosen haladna meg a konzolos szamokat.
tehat ha nepszerusegrol beszelunk a jatekok koreben nyiltan kijelenthetjuk, hogy a PC elobbre van a konzolnal es ez a jatekosok szamaban meg is mutatkozik. -
Zóanagyvarázsló #9337 Sajnos nagyon is mérvadó, hogy miben van pénz. Ezért vannak midnen platformon FPS-hegyek (persze azok 10-15 éve is hegyekben álttak, de volt más is), ezért kopott ki a mainstreamből a p&c és a TBS, ezért akad alig csak is kicsit hardcore-abb RPG, ha pedig mégis, jöhet a multiplatform, akció-RPG folytatás gyanánt (lásd a Dark Eye világának legújabb adaptációit). És engem az MMO-k sem érdekelnek, az EVE Online-t leszámítva. De arra pedig tudok nemet mondani :)
Szó se róla, még mindig bőven találok nekem való játékot, de nem tudom nem mérvadónak érezni a jelenlévő trendeket. -
#9336 Igen a humorzsak azt mindig elfelejti megemliteni, hogy a legtobb jatekorat a Pc-vel toltik a jatekosok, es az altaluk oly nagyon meltatott NPD statisztikaja alapjan derult ez ki. -
Micsu #9335 most ne haragudj már
ti mindig ezzel jöttök hogy mire mennyi fogy, ez a mérvadó?, ha neked ez ennyire számít akkor szaladj és vegyél egy dst és egy wiit -
Ry0K3N #9334 Igen programozásból FAIL, méghozzá epic. -
Zóanagyvarázsló #9333 A CoD már olyan szinten konzolos blockbuster népFPS, hogy nem lehet kérdés, milliószám veszik Észak-Amerikában, a Modern Warfare esetében pedig az Infinity Wardtól tudjuk is a "verdiktet". A WaW pedig még elődjénél is lényegesen jobban nyitott olyan "Box-sújtotta" oszágokban, mint USA és UK.
A Fallout 3 kezdése hasonlóképp aránylik az Oblivionéhoz - úgy látszik már ezt is akciójátékként fogadjaa közönség... Ha ezek a játékok PC-n csak feleennyire is fogynának, akkor nem egy vagy két hétre előznék meg - már ahol - a többhónapos, szintén extrém sikeres Spore-t a toplistákon. -
#9332 jó összebaszott OS lehet a gépe alatt, nekem 25-30 fps -
#9331 számaid is vannak humorzsák? akkor külföldön miért erős a PC warez ha az X360 warez nem jellemző?? ugyanaz a csoport használja... -
#9330 ez FAIL
a config tetszik a legjobban és még így is beakadozik -
#9329 itthon igen, külföldön annyira nem... -
#9328 0day warez X360-ra ugyanilyen erős... -
#9327 "Ahhoz nem kell forrás hogy lássuk azt hogy Codból mire fogyott több? Falloutból mire fogyott több? Dead Spacéból mire fogyott több? "
pont hogy ezekhez kéne forrás ugyanis nem tudod, hogy PC-re mennyi fogyott ezen játékokból, csak azt hogy konzolra sok. -
#9326 Ahhoz nem kell forrás hogy lássuk azt hogy Codból mire fogyott több? Falloutból mire fogyott több? Dead Spacéból mire fogyott több? stb sorolhatnám napestig a játékokat... pécén jól fogy a blizzard games, mmok, sims, spore ( ugye ezek a több éves játékok szinte elfoglalják a top 10 70%át ) meg egy két eltévedt cím, a többi rosszabúl és ez a lényeg, rosszabbúl az óriási pcs táborban és ennek egyik oka a kényelmes 0day warez. -
#9325 Keményen fest, de azért gép is kell hozzá. Itt is látható, hogy van FSAA meg anizo. -
#9324 Na igen HQ-ban ez igen durva. -
#9323 Jobb helyeken így reagálnak a fórumozók a konzolfanboyok hülyeségeire. :D -
Micsu #9322 jaja, így csak idevonzzuk császárkát meg a bérenceit :D -
#9321 Dehogy akarom én figyelmen kívül hagyni! Miért tennék ilyet, mikor eredendően PC-s vér csordogál az ereimben? :) Mindössze arról van szó, hogy ha nem fejtünk ki valamit, akkor semmivel sem ér többet a konzolfanboyok marhaságainál (akik úgysem olvasnak el semmi forrást, mint köztudott). -
#9320 Mar pardon de minek nekem valamit is bizonyitani.
Amugymindent elmond a dologrol az, hogy a cikkben szerepelnek az adatok linkjei, tehat ab ovo ha valaki el sem olvassa rendesen vagy pedig feluletesen, annak lehet csak ellenvetese arrol, hogy a cikket figyelmen kivul akarja hagyni, akarcsak te is.
Szoval jo lenne ha korrigalnad magad. -
#9319 King Arthurt mondtál? -
#9318 Miért kellene mindennek magunk utánanézni, amikor Te akarsz bizonyítani valamit, s nem mi? Na ne már... -
Zóanagyvarázsló #9317 Mehetett volna spoilerben is, most már bárki meg tudja fejteni :) -
#9316 jobb kilikk kép tulajdonságai:) -
Zóanagyvarázsló #9315 Mobygames-en megtaláltam, mivel érdekesnek tűnik, látom elkészült DOS-ra is. A megfejtést nem írom be, nem csalok :)
Egyébként Arthur legendájához semmiképpen nem köthetők a dark elfek? Szoktak szerepelni a germán és kelta népek mitológiájában, de ebben az7 összefüggésben még én sem hallottam róluk. Mindenesetre Chochónak sikerült meghoznia a kedvem a játékhoz, de addig is ki kellene művelnem magam, szeretem az eredeti világ ismeretében próbálgatni az ilyesmit. -
#9314 Amugy kivancsi vagyok beugrik e valakinek mi ez :D
A regi kedvenceim koze tartozott Amigan
-
#9313 Hat nekem sosem tetszett egy ilyen volumenu mondakor,ill mu teljes atdolgozasa, ahol dark elfek fognak King Artus mellett szaladgalni. -
Ry0K3N #9312 jeee rome rome total war fantasy köntsben ilyen sem volt még :) -
Zóanagyvarázsló #9311 Fenébe! Megelőztél :) -
Zóanagyvarázsló #9310 A múlt időt azért tettem bele, mivel a saját jelen idejű mondatomba építettem bele, és így értelemsebben hangott. Mint amikor angolul függő beszédet használunk, akkor sem az eredeti igeidőt kell használni, persze a magyar nyelv ennél kötetlenebb. Egyébként szó szerint azt jelenti, csak igyekeztem ekvésbé nyerssé tenni, és mivel a 'hogy' szót nem akartam halmozni, a 'that' csak egy vessző formájában kapott helyet a fordításomban. Ötös alá azért midnenképp megvan, ugye? :)
Ha már PC-s jövő, ez érdekesnek tűnő PC-exkluzív magyar fejlesztés:
King Arthur trailer
HW-n nagyobb felbontásban és némi - fenntartásokkal kezelendő - infóval -
Micsu #9309 http://www.gamekapocs.hu/cikk/4001/1066/1/King+Arthur+interju+es+elozetes
jó cikk csokító, eddig nem halottam a gémről de most már kiv vagyok rá -
#9308 De csak nagy vonalakban, amugy sincs sehol benne multido :D
-
#9307 A Mirror az első, amire azt mondom, lehet is kontrollerrel nyomni. Mondjuk, az nem FPS, csak FP, (Esetleg FPJ?) de mindegy, a lényeg, annyira jól hegesztették össze, hogy ebben valóban, abszolút nem kizárt a kontroller használata, sőt....
Viszont a Crysis? Te perverz! Nem tudom, támogatja-e, egyáltalán, de kíváncsian várom a tapasztalataid! -
Zóanagyvarázsló #9306 Az a mondat egyébként azt jelenti, hogy Anita Fraisure (?) megjegyezte, az adatok miatt - melyek (jelenleg) nem tartalmazzák az előfizetésket vagy a digital download egynlegét - nincs ok az aggpdalomra. -
Zóanagyvarázsló #9305 Szerintem elírták. Az ott is linkelt forrásból már egyértelműbb. -
#9304 Igen es ugy hivtak Anita Frazier, viszont ebben a cikben valami Fraisure szerepel, bar ki tudja meg lehet ezt is elirtak. :D
Bar a masodik mondatban mintha megjegyeznek, hogy ezekrol a megemlitett adatokrol keszitett jegyzetet az analitikus. -
Zóanagyvarázsló #9303 Igen, így is kezdődik a cikk: "An NPD analyst[...]" :) -
#9302 Ahogy en ezt latom ez inkabb egy analitikus tanulmanya a kerdesrol .