A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chocho
Nem csak a kiadásakor volt bughalmaz, most is az. Szánalom, hogy egymás megtalálása felér egy évadnyi szerencsekerékkel...

A Fallout 3-al kapcsolatban annyit mondhatok, hogy az alapján, amit láttam, nem lett egy HC RPG. Igazság szerint ez egy multiplatform akciójáték, RPG elemekkel. De! Ennek ellenére az atmoszféra nagyon ott van (megközelíti a Stalker-ét), a grafika szép, az irányítás tökéletes... egyedül a bugok zavaróak, de úgyis patch-elik majd.

A Far Cry 2-vel kapcsolatban osztom Cat véleményét. Jó játék, csak néha uncsi. Emiatt fikázni viszont felesleges. Én egy 8-ast adtam rá.

ArmA2 és OFP2? Hát a multiplatformmá válásukkal megszûnnek szimulátorok lenni, és sima, katonai témájú FPS-ekké válnak. Game over.

Gaming is believing.

Én kirpóbáltam a Fallout 3-at, nem játszottam vele sokat, de sztem tûrhetõ, túl magasra teszitek a lécet. FC2-t is szidja mindenki h a konzol miatt rossz, de sztem teljesen jó, picit unalmas néha, de hát ez van.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Dante73
Az az igazság, hogy én még azt sem mondanám, hogy a játékok rosszabbak lennének konzolon. Mindössze az eltérõ igényekrõl van szó. Amit a kiadók rendre figyelmen kívül hagynak. Ezért van az, hogy rendre elkonzolosodnak a "nagy" címek.
A PC-s azért nem vesz konzolt, mert egy kis "szöszölés" nem zavarja, sõt... Ergó, a konzolokra jellemzõ egyszerûsítés nem bejövõs feeling. Egy GTA mindkét platformon megállja a helyét, Egy Tomb Raider szintén, HA az irányítása NEM olyan, mint az utolsó két alkalommal. (Kontrollerrel toltam, nem igaz, hogy ez konzolon jó...) Egy TDU, ami valamilyen szinten MMO, PC-re való. Erre nálunk kihagyják a klubok közti versenyt. Az Istencsászár által annyira kedvelt japán ugri-bugri játékok konzolosok.
De amíg egy AitD-t nem szégyellnek ezzel az irányítással kiadni, vagy egy TR-t, addig miért is tépem a szám?
Sajnos, a játékos mindössze fejõstehén. És mivel konzolon általánosságban az egyszerûbb játékmenet a nyerõ, a kiadók is levonták a következtetést, (tévesen!!!) hogy a konzolosnak mindegy. (Bár, hogy sokan megvédik az AitD irányítását, azért arra utal, hogy van benne igazság. Bojkottálni kellene az ilyen, és ehhez hasonló játékokat.De sajnos a konzolosok nagy többsége ellenfelet, lát a PC-sekben, egyébként nem menne 8 éve az a bizonyos topik, így megvédik, akárcsak az FPS kontroller párost. Használható ugyan, de van jobb megoldás!)
Röviden; A JÁTÉKOSOKNAK, akár konzolos, akár PC-s, összefogni kellene, ha szar egy játék, nem megvenni, ha valaki mond valamit, a másik oldalnak nem ízekre szedni a mondandóját, hanem megrágni, megérteni, melléállni. És végre a helyükre tenni a kiadókat, mert nagyon látszik, hogy átvették a pénzéhes idióták a vezetést. Újra valódi JÁTÉKOSOKNAK kellene irányítani a dolgokat, és én biztos vagyok benne, hogy anyagilag is jobban megérné a dolog.
Példa.
TDU.... Egy isteni játék. mégis, viszonylagos bukás. Tudtommal konzolon is, PC-n is. PC-n, már várjuk a jó autós játékokat, mint a messiást. Erre? Kiadáskor bughalmaz, (tulajdonképp a beta-t kaptuk meg!!! egy javítás fél év, egy pack 1 év, és befejezve most, másfél évvel a kiadás után sincsen. És akkor mi van? Sírnak a warez miatt....
Az alapötlet? Kiváló! grafika? akkor szintén. játékmenet, ötletek, kivitelezés ugyancsak. Erre nV karikon hol betöltõdik a driver, hol nem, kárpekkek konzol exkluzívok, egy teljes évig, és szarnak befejezni a játékot. Ha mindez nem így van, odafigyelnek, dolgozgatnak kicsit, garantáltan átütõ siker a TDU, legalábbis PC-n. Mai napig pörög a topikja, mai napig napi szinten játszunk vele sokan. Vajon, ha én magam, nem beszélek le 10-15 embert a megvásárlásáról, és a játékosok kilencven százaléka szintén, mekkora eladásokat produkál a játék? Ha feltételezzük is, hogy a lebeszélt emberek közt sok az átfedés, akkor is több milliós eladásról beszélhetünk, PC-n!!! Egyszerûen a hozzáértés már fájó hiány az, ami nagyon sok játékot a szánalmas kategóriába sorol. És az a legfájóbb az egészben, hogy egykori nagy nevek jutnak erre a sorsra, hiszen a kiadók ezzel, és nem a játékok minõségével akarnak tarolni.

Szánalmas.

Bocsi a hosszért, csak kikívánkozott.

http://www.freetvmaci.info/

Ebbõl is látszik (bár a Fallout 3-ról nem tudok nyilatkozni, de videók alapján nem tetszett igazán), hogy mégiscsak számít mennyi AAA exkluzív érkezik adott platformra. Korábban ugye itt többen is kijelentették, hogy nem számít az exkluzivitás, csak az, hogy valamilyen formában egyszer jön-e az adott játék PC-re. Pedig egy RPG-nél magát a stílust is meghatározhatja.

Persze ha egy játék AAA költségvetéssel készül, akkor már eleve szélesebb közönségnek szánják.
Balumann
Vajon a következõ OPF és Armed Assault milyen lesz, ha multiplatform. Eleve az irányítást nem tudom elképzelni, mert valamikor a jármûveket gp-vel irányítom, de akkor is kell használnom sok gombot a billentyûzeten (fõleg ha leader vagyok). Meg arra kiváncsi leszek, hogy x360-as joystickal hogy lehet egyáltalán a kb. 700-900 méterre lévõ ellenségekre (mikor már alig látszanak szinte, és fölé is kell célozni elég rendesen).

Remélem nem BiA lesz belõle...

Ha még komolyabb lesz az 1-nél, jobb AI-val, akkor megveszem ha lemegy egy kicsit az ára. Remélem nem fogják elrontani...

[Jakuza]
Kiprobaltam a Fallout 3-at.
Most mar lehet tudni hova vezet, a sok penzt csinaljunk belole es csinaljunk atiratot konzolra.
Igy lehet elszurni egy regi nagy klasszikust, vagy lerombolni a nimbuszt, mert sikerul leredukalni egy atlag jatek szinvonalara ez okok miatt.
Ezert nem szoktam orulni sosem, ha meghallom egy klasszikus PC jatekbol csinalnak egy multiplatformot, mert tuti elszurjak.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Chocho
Persze, ennyire visszanézve ki lehet jelenteni, hogy egy játék sem igazán eredeti. Az érdeklõdõknek ajánlom ezt a kis vidit. Érdemes csekkolni.

Gaming is believing.

dronkZero
Ha csak simán a lean left-rightról van szó, akkor az már a '94-es System Shockban is volt.

Ott fenn, a kis emberalakra klikkelgetve lehetett guggolni, hasalni, dõlni jobbra-balra...

A TPS-es megoldásban nekem is ez a KillSwitch rémlik...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

[Jakuza]
R Six sorozatban mar ezer eve lehetett. Ha jol emlekszem mar az 1999-ben kiadott Rogue Spearben is.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dronkZero
Lehet, hogy hozzám már késõn jutott el. Nagyon baltával szabottnak tûnt a grafikája, a játékmenete meg kb az elsõ pálya feléig kötött le...

Balumann
Nekem tetszett mikor játszottam vele... :I

Chocho
Jaja, nálam is. 😄

Meglepõ módon, a pisi2 fanok imádták...

Gaming is believing.

dronkZero
Júj, ez mekkora szar volt... 😛 Instant del.

Balumann
Hát, SC-ben is lehetett fedezékbe bújásból kinézni és kilõni. Viszont eszembe jutott még 1 játék, mégpedig a Kill Switch. Abban lehetett fedezékbe bújni, még úgy is lehetett lõni hogy csak a fegyvert dugja ki! :-) Tehát akkor sem a GoW meg RS VEgas volt az elsõ 😊

Chocho
Nem ilyen módon. A SC-ben rejtõzködést szolgált. A Gears of War volt az elsõ olyan, akcióra kihegyezett lövöldözõs játék, ami ezt alkalmazta és tökélyre vitte.

Gaming is believing.

Balumann
Most jut eszembe, ez a fedezékrendszer a Splinter Cell -ekben volt elõször, tehát ez egyáltalán nem új dolog!

Balumann
Pont akartam mondani, hogy még fel állni sem lehet. Sõt, mi felraktunk egy ECS nevezetü módot, bár fõleg az AI javító miatt, de ha meglõnek el kell látni magunkat mert fogy az életünk (blooding), és még meg is kell gyógyítani. Meg meg is lehet gyulladni (tábortûz vagy égõ jármû mellett), és akkor vagy vízbe kell mászni, vagy lehasalni és gurulni 😄

Balumann
Én is elkezdtem a James Bondot, és hát hogyismondjam. A grafika számomra tökéletes, nem látom szükségét jobbnak, nade hát a játék... Ha már nem lehet lelõni az üldözendõ embert, legalább ne elõttem fusson mint tiszta célpont. De ami leginkább zavar, hogy a fedezékbõl állandóan kilátszik. Én simán ki tudom lõni az ellenséget a fedezékekbõl (vagyis tökre semmi értelme nincs), engem meg nem találnak el olyankor, még a helikopter se ahonnan teljesen tisztán látható lennék. Multiban nagyon érdekelne, hogy a fedezékeknek van-e egyáltalán bármi haszna... Meg úgy tényleg teli van hibával. 😞 Hogy egy térd magasságu sziklán meg dolgokon nem lehet átmászni (csak ha úgy van beállítva) és meg kell kerülni, hát az nagyon zavaró. CoD -ban közel sem volt ennyire érezhetõ a linearitás.

Bucser
Meg nem tudsz felállni...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

PC-re jön elõször, exkluzívnak indult.
Encore
Az autoheal engem is elborzaszt. Ennél még az is jobb ha elsõsegélycsomag pottyan ki az enemybõl, mert meg lehet magyarázni, hogy volt nála. A legjobb, ha az elsõsegélycsomagokat keresgélni kell logikus helyeken (házakban), de az autoheal a legrosszabb megoldás. Majdnem hulla vagyok, de elég ha három másodpercre elbújok és láss csodát full egészséges vagyok... Ez kombinálva a fedezékrendszerrel garantálja, hogy nagyívben elkerülöm a játékot.
Dragon Age jön PC-re?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

koschwarz
a már említett OF-ban és armában ugye ha nem haltál meg elsõre, akkor vagy sántítasz és futni sem tudsz avgy lassú vagy, vagy remeg a kezed és nem tudsz pontosan lõni...mondjuk ha nem már a küldetés végefelé jártál, érdemes volt újrakezdeni 😊

meg a swat-sorozat (FPS részei) is ilyenek voltak.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Chocho
Elég egyedi megoldás, de kötve hiszem, hogy manapság egy átlag játékosnak ehhez türelme lenne. Hasonlót elvileg terveztek a Stalkerbe is, de kivették, pont emiatt. Csak a moddereknek hála került vissza bele.

Gaming is believing.

A Deus Exben számított, hogy hol találnak el. Ha sérült a láb sántítottunk, ha nagyon, akkor kúsztunk, a testlövések lassítottak, a fejsérülések rontották a látási viszonyokat, ha a karunk betegeskedett, a fegyvert alig lehetett egynesben tartani. Ráadásul ott még a mdeikitezés is jobban képbe illet, ha már egy jövõbeli implantokkal felszerelt ügynököt alakíthattunk. Persze az sem volt "szim", de korrektül volt megoldva, és élvezetes volt.
[Jakuza]
Engem speciel mas zavar az ilyen jatekokban, foleg a szimulatornak titulalt, nem is tudom minek nevezzelek stilusuakban. Megpedig az, hogy beled eresztenek egy tarat azt 25% HP-val szaladgalsz, utana magadba nyomsz valamilyen bogyot,italt vagy legyen az barmi ami gyogyito hatasu es mint ha mi sem tortent volna futkaroznak tovabb.
Neha, neha elofordul hogy a programozok arra odafigyelnek, hogy kezdjen el santitani , de ez is altalaban akkor kovetkezik be, amikor az eletero erosen lecsokkent es nem akkor ha labon lottek.
Szoval iszonytatoan messzevannak a realitastol ezek a jatekok, meg ha szimulatornak is nevezik nehanyat, mint peldaul a taktikai rendorsegi szimulatorokat.

koschwarz
a bond játék demóját vittem csak végig, röhejes volt.

az autoheal elsõre nem rossz ötlet, legalábbis koncepciójában nem nagyobb hülyeség, mint mindenhol elszórt kisebb-nagyobb vöröskeresztes dobozokat felvenni, csakhogy - és ez megint a "casual" (lassan káromkodás lesz belõle) irányzat miatt van - mégis sokkal-sokkal könnyebb a játék autoheal-lel. mégiscsak ad egy taktikai "mélységet" és izgalmat a régi rendszer, tehát amikor már csak egy kis csík életed van, és úgy kellene eljutnod a legközelebbi eü-csomaghoz...

most meg egyszerûen elbújsz és meggyógyulsz. a legtöbb játékban ráadásul nem olyan jó az MI, hogy ilyenkor elõrenyomuljon, vagy támadjon, hanem szépen megvárja míg meggyógyulsz. annyira láma megoldás...tudom, hogy egy rétegjáték, de a legjobb megoldás a op. flashpointban vagy az arma-ban van, amikor medic-et kell hívnod, vagy ahhoz eljutnod. realisztikus is, izgalmas is.

Chocho
Na ja... A CoD2-re én anno 7,9-et adtam. Szvsz a CoD széria megcsúfolása volt. Habár multiban nem volt olyan rossz, egy ideig nyúztam.

Gaming is believing.

Chocho
Nekem pont ez a nõi nullaság tette élvezhetetlenné. Nem vagyok pártolója az emancipált marhaságoknak, de... nem tudom, sok volt már. Mintha minden nõ csak egy p*na lenne, ami Bond bácsira vár. lol...

A játék meg csak demo volt. A full lehet sokkal rosszabb. Sõt, ha mondod, akkor tuti.

Gaming is believing.

Dante73
Én, a magam részérõl filmben azt élveztem, hogy szellemileg 60-as évek volt a film. Azaz, semmi nõi egyenjogúság, sehol egy feminista.... Legutóbb már volt, nem is volt igazi James Bond... Másrészt bírtam, (bírom) a kisfiús, kütyükkel való játékot. Legutóbb ez se volt.

A játék...
Nem tudom, lehet mással játszottunk.... A grafika nekem olyan 1-2 évesnek tûnik, sehol nincsen még egy Mass Effect-hez képest se, hogy egy Bio-t, FC2-t ne is említsek. A játékmenet pedig nagyon.... nem is tudom, milyen.... gyerekes? Még nem láttam ugyan a filmet, de ha ilyen lesz.... megnézni sem lesz érdemes.
Nekem nagyon nem tetszik. Nagyon egyszerû, az én ízlésemnek. Azért, adok neki még egy két órát, hátha....

Single-ben csak a CoD2-vel játszottam, ott nem is zavart, de multiban igen. Ha fedezékbõl lõttök egymásra, nehogy már csak a fejesnek legyen értelme! (Ráadásul nekem úgy rémlik, hogy nagy ritkán fejlövésnél is csak a sisak repült le, de talán keverem valamivel.)

De mindegy, volt ott más is, ami miatt az elsõ CoD jobban bejött. Ma már nem érdekel a széria, talán a régi részekhez sem lenne türelmem single-ben, idegesít a csõ, a CoD2-ben pedig akadt egy-két gyengén szkriptelt szituáció is.
Chocho
Ahol még jól jött a gyógyulgatás, az a COD2 volt. Az elsõben irritáló volt a keresgélés. Mivel a játék a run 'n gun FPS vonalat kívánta erõsíteni, ez megszakította a játékmenetet. A Halo-ban meg... nos, az elsõben volt medpack, a másodikban már nem, ám lévén ez egy konzolos játék, nem is hiányoltam.

Gaming is believing.

Mondjuk a R6 már a Vegas-féle irányvonallal is tett egy komolyabb lépést egy egyszerûbb irányba, ezen nem tudom, hogy mennyit ront a fedezékrendszer. Én személy szerint a Halo óta divattá vált auto-healtõl vagyok rosszul. Ott még elment, de ezt beleerõltetni minden második FPS-be - és a Deus Ex 3-ba... - viccnek is rossz.

Dante: Én csak a demóval játszottam. Az egy vicc volt, 5 percet kellett szaladni egy csõben (de lehet, hogy volt 7 is...), néha lelõni a felugró ellenfeleket, és ennyi. Volt egy terem is fedezékesdivel, de az is belefért az 5 (7?) percbe. Nem tudom, hogy milyen a teljes, akár lehet is némi JB hangulata, de ezek után én lapoztam egyet.
Chocho
Én már azoktól a filmektõl is herótot kapok... Nem azért, de mi olyan nagyon jó bennük? Én ülve elalszom rajtuk. Bár mivel a baráti társaságomban mindenki rajong értük, gondolom idén is elrángatnak a moziba. 😄

Magát a játékot én segítettem prezentálni a BGS-en és elsõre nem volt annyira rossz. Noha igaz, csak egy demóhoz volt szerencsém. Ugyan vannak benne komoly gyerekbetegségek (pl. rosszul megtervezett script-összhang, vagy halhatatlan, üldözendõ fõellenség), koránt sem volt olyan szeméthalom, mint más filmes játék. A grafika meg egyenesen megkapó, hála a COD4 motornak.

Gaming is believing.

Dante73
Lekaptam a legújabb 007-es játékot. Valami Quantum of solace, vagy mi. Fedezékrendszerrõl ugrott be a dolog. Nem tudom, konzolról jött-e, vagy sem. Egy dolog biztos. Kb a 12 évesek szellemi szintjének való a játék.
Grafikailag=0, Játékmenet=0, Kihívás=0, Fedezékrendszer egy vicc, egyszerûen egy ilyen játékot, 2008-ban kiadni szégyen. Jó, hogy (gondolom) a film történetén megy végig, de az elõnyeinek felsorolása itt véget is ért. Ki az az ökör, aki ezért pénzt ad? (ha valaki megvette volna, bocsi) Valami borzadály. Jó, tudom, egy film kapcsán dobták piacra, de akkor is. Ez 2008-ban a követendõ példa? A színvonal? Mert a James Bond filmek legalább valamilyen szinten szórakoztatók. A játékról ez nem mondható el....

Chocho
Igen, szörnyû az igazság. Noha a lopkodás nem mindig jelent rosszat, kezd unalmas lenni. A GOW-ban jó ötlet volt, de egy R6-ben ne legyen már ugyanez... shit...

Gaming is believing.

koschwarz
a varázsszó mint mindig: a casual rétegnek ez kell...

Chocho
Ez a vaktüzelés és kihajolás meg a másik. Ha már olyan rohadtuk élethû akar lenni a fedezékrendszer, ne lássak ki a karakter feje fölött, hisz oda õs se tudna kinézni. Ellenben mind a GOW, mint a R6 tudja ezt. Na akkor most WTF?

Gaming is believing.

Chocho
Egyetértek. Nekem is tetszik benne a dolog, de az már igaz, hogy lassan minden második játék lemajmolja. Na meg a régi FPS-ekben sem volt semmi ilyesmi, mégis fedezékbe tudtunk vonulni bennük. Vagy ma már a gémereknek nincs annyi eszük, hogy ne álljanak be a golyózápor kellõs közepébe?

Gaming is believing.

Balumann
Ennek ellenére amiben nem volt, egyáltalán nem hiányzott. GRAW 2-ben a kihajlás nélkül szerintem nem is lehetme megcsinálni, a fedezékrendszer sem sokat érne. SWAT 4-ben se lenne jó.

Balumann
A RS Vegas 2 multi alapján azt kell mondjam, hogy ez a fedezékrendszer nem olyan rossz. Ha nem lehetne kitláni, akkor talán nem is lenne értelme a fedezékeket használni, arra kényszerít hogy jobban használd a fedezékeket, ha támadsz akkor meggondoltabban menny. Bár a hardcore módban amit utólag raktak bele multiba, nagyon jó mert alig lehet kilátni, de azért mégis jól használható.
A vicces az, mikor valakit hátulról támadsz meg, és az pont feléd néz de igazából mégsem, mert a fedezék irányába lát. Még táncolni is lehet a szeme elõtt 😄

Bucser
Ami zavar a fedezékrendszerben, hogy csak tapadni lehet valamihez és hogy ÁTVÁLT KÜLSÕ KAMERÁRA.... Hol FPS ez??

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Chocho
Kb. egy idõben jeletek meg (2006 vége).

Gaming is believing.

Encore
Lehet, hogy korábbi nem tudom, csak pár helyen úgy említik, hogy GoW fedezékrendszere, ebbõl gondoltam, hogy biztos az használta elõször...
Balumann
A RS Vegas nem korábbi a GoW -nál?

Balumann
Engem nem zavar, hogy fedezékbe lehet bújni, de az nagyon hogy a kihajolást meg nem teszik bele akkor. Vegas 2-ben például eléggé kijön a realisztikus hátránya, hogy míg úgy kinéz addig simán kilehet lõni, és ki is lõnek nem egyszer... Csak egy shotgunos kell 5 méter távolságon belül, és már nem lehet normálisan kinézni, még a fegyvert se kidugni.
Nagyon remélem, hogy a következõ Armed Assaultban, illetve OP Flashpoint 2-ben nem veszik ki a kihajlást (mégha fedezékbe bújást tesznek is bele...

Encore
Engem legjobban ez a fedezékrendszer zavar, ami divatbajött a GOW óta. akármelyik akciójátékban be tudok bújni egy fedezék mögé, megnyomom a kihajlást és lövök. Most ezt átültették egy ilyen rendszerbe, ami engem zavar, valahogy olyan idegen. És sajnos szinte mindegyik játékba beleteszik, hogy mert hûde király.
Azért nem tetszeik, mert egy gomb megnyomására fedezékbe vonul, ahelyett hogy én csinálnám (fedezék, kihajlás gomb, stb). Nem tetszik, hogy már ezt is magától csinálja.
bertino
ezt hanyadszorra játszod el ? 😄DDDDDDDDdddddd

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Chocho
Ez az... Tipikus konzolfanboy vagy, istencsászár. Ha nincs érv, személyeskedsz és megsértõdsz. Szánalmas. "Ön volt a leggyengébb láncszem, viszlát!"

Gaming is believing.

Istencsászár
Na befejeztem megjöttek a barmok, kösz Dante az értelmes eszmecserét.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES