A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megértem, ez kell a népnek. Illetve egy részének! Én PC-s vagyok, és mások az igényeim, mint amit kapok. Ez elmegy konzolon, hiszen azért adják ki, azért fogy, mert ez kell! Viszont, nagyon sok "konzolátirat", ami ott tarol, PC-n bukás. Ilyenkor jön a warez duma. Pedig szerintem a fõ ok, az eltérõ igényen van, nem a warezon, noha az is belejátszik.
Tehát én azt hiányolom, hogy ne ugyanazt kapjam PC-n, mintha konzolom lenne! Hiszen, nagyon kevés kivétellel portokat kapunk, nem egy átírt játékot.
Megfigyelhetõ nagyon sok játéknál. Nagy név Pc-n, sikeres, konzolra is átírják, ott is siker, kissé konzolbarátabbá teszik, PC-n veszit az eladásokból, majd a következõ rész már bukás.... Kis millió példa van rá.
Tehát nem a konzollal van a baj, hanem azzal, hogy próbálják a PC-t egy kalap alá venni vele, és az még a jobbik eset. Persze, hogy szidjuk a konzolt! Nem az kell(ene) nekünk, ami egy átlagos konzolos játékosnak. Ennyire egyszerû.
(Szerintem)
http://www.freetvmaci.info/
De azt tanulságosnak tartom, hogy a konzolra való portolás együtt járt a harcore-abb elemektõl való ódzkodással is. És nem a PC irányába felhasználók felõl, hanem a fejlesztõk felõl. Ha már egy IGN privjúban arról volt szó, hogy a Gothic 4-be csillogóbb shadereket terveznek az amerikaiak számára (bár ezt késõbb hivatlaos fórumon mintha félig-meddig cáfolták volna), vagy a Gothic 3 esetében külön szájba rágós tutorialt (fogalmam sincs, megvalósult-e), az azt mutatja, hogy nem csak fórumokon élnek bizonyos elõítéletek, hanem akár a szakmán belül is.
Ha mernének hardcore-abb játékokat felvállalni konzolon, és ez sikeresnek is bizonyulna (talán ArmA2, OFP2, Dragon Age bizonyíthat), az a PC-n való hardcore-kodásnak is kedvezne. Titkon remélem, hogy így lesz, és ettõl még emellett megférnének a könnyedebb akció-RPG-k és egyebek is. Végül úgyis a piac dönt, de a kínálat is kihathat keresletre.
értsd úgy, hogy nem játékot kérdezek ámblokk, hogy xy játék mostani része szarabb, bla-bla -bla...
hanem hogy mi szar???
nem az egérrel kell lõni a játékban, hanem joy kell hozzá, mert egéren nincs ravasz, vagy ilyesmi.
Mert amiket te mondtál, az a fejlesztõk hibája.
szerintük ennyit lehet kihozni egy párszázezres kiadással, hogy megtömjék a zsaebüket.
ez nem kapcsolodik a hardwer -her
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Én mondjuk eleve nem tudom megérteni, hogy miért a megjelenés irányába fejlesztik a játékokat. Nekem például tökéletesen elég lenne a Far Cry elsõ réséznek, vagy a CoD 2-nek a grafikája. Ha az AI-t, és játékmenet, fizikát fejlesztenék ennyire szerintem megunhatatlan játékok lennének.
Nemrég írtam példának az ArmA-t, grafikája számomra teljesen korrekt (optimalizáció az ráférne, legalább a 2magot támogathatná), ha az AI -t tökéletesítenék (változatosabbak lennének, változatosabban figyelnének, fedezékbe mennének), új fegyvereket raknának bele, esetleg még betennének lehetõségeket (akár fedezékbe bújás a kinézés mellé és még sok mindent lehetne, módokkal vannak próbálkozások, azokat kéne belerakni jól), nagyon állati lenne. És lenne vevõ is rá rendesen.
A Rainbow Six is jó példa, bár abból én nekem a Vegas 1-2 jött be (korábbi részek nem tetszettek), de ha korábbihoz hasonlót fejlesztenek akkor az se lett volna rossz sztem.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Én nem játszottam soha egyikkel sem, így állást foglalni nem akarok, de az közismert, hogy például a hamradik epizód erõsen butított volt konzolon, és sikeres is lett Live-on, mint multi FPS. Persze ha a PC-s hardcore-abb epizódok igazi blockbusterek lettek (vagy maradtak?) volna, akkor aligha került volna sor a Vegas-féle irányváltásra. Viszotn ebbõl is jól látszik, hogy gyakran maguk a kiadók/fejlesztõk a (prevgen) konzolokon felvizezett verziókban gondolkodtak, azokkal kísérleteztek.
Ennek mi köze a konzolhoz? ennyi ötletük volt... az elsõ részben még ennyi sem volt, meg az fpsek többéségben ennyi sincs, de pont ezért csalódás sokaknak mert rengeteg kihgayott lehetõség, de ez a GTA4re is elmondható, semmivel sem jobb... lehet csinálni nagyon jó fpst, és az az igazság h exluzív fpsekben és ezek minõségben a konzolok lapipálják a pécét, a multik meg ugye mindenre jönnek szóval lényegtelen.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Jellemzõ, hogy a BioWare a hardcore rajongók kifogásaira válaszul egy PC-only RPG-t kezdett el fejelszteni, szemben a konzolos gyökerûekkel. Azóta persze már csak timed exclusive a Dragon Age.
És igen, szerintem azért lett ilyen, mert úgy fejlesztették, hogy konzolra is kiadják. Ha már csak az irányítást nézzük, még azt is merem feltételezni, hogy a kihajlást, hasalást azért vették ki, mert nem volt több szabad gomb az x360-as irányítón...
Helyes ha magadat véded, de egyszerûbb lett volna ha bocsánatot kérsz, mert látod tudsz normálisan is megszólalni ebben a témában, semmi szükség nem lett volna a személyeskedésnek és beszlásnak, és annak sem hogy visszaszóltál nekem.
Jah értem..az is a konzolok miatt lett szar..ááá
vágom.
akkor amikor én mondtam a topicban, akkor még faxa játéknak ismerted el, és leszóltál, hogy mit gunyolom.
értem én...csak néha nehéz kiigazodnom az álláspontodon. persze nincs harag. te véded pc tábort...én magamat.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
én mondtam hogy nem érted.
😄
Mert én nem arra haragszom, hogy valaki nem szereti a konzolokat, mert nem lehet rajta iwiw-ezni, meg word-ozni.
Hanem olyan nincs hogy elkonzolosodott...
Régen is voltak konzolok, és akkor csináltak pc-re hardcore cuccokat, sõtt kis nintendokon is voltak faxa játékok.
Egyszerûen az emberek változnak...a fejlesztõk, az igények.
És nem a konzolosság végett szraabbak a játékok, hanem naygrész az emberek nem igénylik.
Egyszerûen szarnak rá.
Ha kellene ez a piac, akkor konzolon sem lenne akadály.
van usb. lehet ugyanúgy egér billentyû, ha az irányítás lenne a fõ probléma.
Én nem azért igénylek kevessebbet, mert konzolon játszok, hanem mert nincs idõm, energiám már a sok full vontatott cuccra, hogy mennyide-csináldezt-megazt...
Egyszerûen fogom magam és végigtolok egy deadspace-t. és néha mint most is elmegyek haverral 2-3 órát cod-ra.
Ha lenne igényes FF, akkor nyomnám ezerrel, mert azt szerettem.
De konzolon volt...faxa volt. és jöttek a fejlesztõk a X rész után...
ÁÁá gondolták kis zsebfaszok majd jobban ellesznek, többet eladunk.
Kiadták a FF X-2-õt ...
Juj már örültek...leszarva hardkor gémerek...de legalább többet kaszáltunk...
Egy nagy baj van a játékiparban...PÉNZ PÉNZ PÉNZ...
Az ember másodlagos. a hardcore gémerek meg a sor végén.
Remélem egyetértünk részben...
😛
Viszont maga a Halo széria éppen arról ismert, hogy csak komoly nehézségi szinten érdemes belefogni, mert egyébként túl könnyû, és ez a játékélményre is kihat. De ezért lehet nehézségi szintet választani, közepes szinten a PC-only RPG, a Witcher is elég könnyû. Az tényleg inkább platformfüggelten tendencia, hogy manapság a tapasztaltabb játékosok számára a közepes szint már ujjgyakorlatnak számít a legtöbb játék esetében.
Majd meglátjuk mi lesz az Arma2 -bõl, OPF2 -bõl... Far Cry 2-bõl már látjuk, elõbb leírtam a véleményem ezzel kapcsolatban.
Úristen, beszélt errõl valaki??? 😮
Gaming is believing.
Gaming is believing.
" szar a játék...a konzolok a hibásak"
HÜLYESÉG...ez van.
Mindenki jön hogy ez meg az "konzolossabb"...
miva????
Miért konzolossabb egy rpg??? Mert a joy-on 2 karral meg 14 gombbal csinálod azt, amit pc-n majdnem ennyivel, meg plussz még a maradék 80-gombot beállíthatod másodlagosnak...
Ez a nagy PC-s feeling. ez nem különbözteti meg a 2 játékot.
Vagy grafika?már megbeszéltük...
Játékmenet??? Pc-n komolyabbak a párbeszédek vagy mi?
Nem értem, Mert senki nem mond semmilyen példát.
MONNYATOK már egy konkrét példát, ahol jelentkezik ez, hogy "a konzolok miatt lett szarabb a folytatás".
Tehát a Halo nem kényelmes, hanem egy háborús játékba hülyén néz ez ki, de errõl csak is a fejlesztõk tehetnek, mert belerakták... erre senki sem kényszerítette õket, szerintük jó dolog, egyesek szerint meg nem, de ez legyen a legnagyobb baj egy játékban.
Far Cry 2-be mi van, megölsz 1 valakit már mindenki elkezd támadni, akármilyen halkan sikerül. Szerencsére nem mindig sikerül megkerülniük az autót meg a házat, úgyhogy lehet kicsit taktikázni -.-'
nem érted , és látom leszarod, hogy mi van.
ha ingerel a logom, akkor menj el vagy kapcsold ki a monitort.
Mert papám, ne haragudj, de veleód nem is kell beszélni, te beledurrogsz mindenbe, független attól hogy semmi értelmesset nem mondasz a témával kapcsolatban, csak azt hogy ki mit csináljon, meg mit monnyon.
Ebbõl nem kérek játsz máshol sé mással, vagy írj a témával kapcsolatban.
MERT EDDIG CSAK RÓLAM ÍRTÁL...TÁN MELEG VAGY?
Én hibáztatattam ám senkit megrovó módon, de egy konkrét játék kapcsán elhangzó állítás miatt kár másnak nekirontani, mert bizony nem tûnik teljesen megalapozatlannak, az RPG-k esetében ez a józan többség által elfogadott tény. Mellesleg ez nem jelenti azt, hogy például a KotOR ne lenne egy kiváló RPG - nagyon örültem volna, ha a ME is megtartja a harcrendszerét.
wow, meg a többi pc exclusive jobb?
De remélem vágja mindenki, hogy mirõl beszélek...
NEM A KONZOLOK MIATT REGENERÁLÓDSZ ÚJRA!!! Érted ezzel ez a gond. NEM A HÁRDWER MIATT.
Hanem mert a készítõk (bár én nem igényelek ilyen könnyítést, és fogalmam sincs hogy erre kinek lenne szüksége) a szerintük elképzelt a játékos igényét célozzák meg (10-17éves kornak max jol jöhet)...
Jah és gondolkodjon el mindenki...
Crysis
Nincs konzolra!!!! És ennél jellegtelenebb, üressebb fps-t még nem láttam.
Még csak lassítás, vagy hasonló sincs benne.
Az a nanoruha...hát az nem nagy kunszt, ha a többivel nézem össze...csak szép ennyi...
A PC-s játékoknak leáldozott topic után én ezt nem merném ilyen nyíltan kijelenteni. 😊))
Gaming is believing.
Irányítás, könnyebb játékmenet, kevesebb kihívás, több akció, gyorsabb fejlesztés, slágerstílusok megjelenése... ennyi elég?
Gaming is believing.
Igen. Akkor más lenne, mert vita se lenne az egészrõl. 😊
"Igen mára már nincs szükségük az emberek többségének arra, hogy mélyreható hárdkór játékokat gyártsanak."
"Leszarják a játékosokat.
Semmilyen összeesküvés elmélet nincs."
Ez a két dolog kizárja egymást. Ha a játékosoknak nincs szükségük a hc game-ekre, akkor épp, hogy NEM szarják le a játékosokat. Önellentmondás, egy azon hsz.-ben.
"A KURVA JÁTÉKOSOK, AZ ANYAGI HELYZETEK ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A FEJLESZTÕK."
MIÉRT ÜVÖLTESZ??? Nem, nem a fejlesztõk a hibásak, hanem a kiadók, akik a nyakukra ülnek. Kifejthetném, de nem fogom, mert ehhez mindössze minimális logikára van szükség.
Gaming is believing.
Mire gondoltok?
Milyen legyen? mi hiányzik belõle? minek kellett volna jobbnak lenni?
Csak példákat, ami monnyuk egyértelmûen a konzol szab határt???
Na?
Gaming is believing.
Igen mára már nincs szükségük az emberek többségének arra, hogy mélyreható hárdkór játékokat gyártsanak.
Mielõtt elmagyaráznék 1-2 dolgot...
Tedd fel a kérdést...ha nem lenne konzol, akkor más lenne a helyzet???
Ne haragudj, de a nagy lófaxt nem. itt ha pc-re más lenne a helyzet, akkor ettõl független is tudtak volna csinálni külön másféle cuccokat.
pénz beszél.
Leszarják a játékosokat.
Semmilyen összeesküvés elmélet nincs.
Nem konzolok tehetnek róla, mert max graf nem bírná...bár ezt hülyeség kijelenteni.
Tudod kik hibássak?
A KURVA JÁTÉKOSOK, AZ ANYAGI HELYZETEK ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A FEJLESZTÕK.
Minden játékos...KONZOL és PC egyöntetûen...
Azt már én nem tudom, hogy a Fallout 3 esetében mennyire áll, eleve PC-exkluzív RPG-ként is igencsak messze állna az elõdöktõl 10 évvel utánuk, de a Bethesda játékaiban is érzékelhetõ változás ment végbe, mióta a Morrovind Xbox portjának váratlan sikere után immáron az új Box volt a vezetõ platform az Oblivion (már a kezelõfelüelten érzõdik), és még inkább a Fallout 3 esetében. Ettõl persze még lehetnek jó játékok, nyilván egyéntõl is függ, hogy miként éli meg a változásokat.
a belem kifordul az ilyenektõl!!!:
Mármint az ilyen (normális) érvelések hallatán!
"Jajj ez szar...akkor hülye konzolok a hunyók!!"
Erre nem tudok mit mondani.
ilyenekkel bezsélni sem érdemes, ráadásul én hittem azt hogy itt normásis emberek vannak.
Személyeskedést én ellenzem a legjobban. Híve vagyok a normális vitának, de ha valaki igy áll a dolgokhoz, akkor csak ez jut eszembe.
SorryEz aljas duma...ennyi ez nem érv, hanem ... ködös duma...
fotográfik kolomp edisön :D
Te mekkora gyökér vagy.
AitD? Az nagyrészt az Atari folytonos (amúgy szinte érthetetlen) anyagi csõdje miatt lett olyan, amilyen, s igaz ez a TDU-ra is.
Az egyedi ötletek pedig azért halnak ki, mert a mûfajok eljutottak lehetõségeik végére. A Far Cry 2 és a Stalker azért különleges játék, mert körvonalazzák az FPS mûfaj jövõjét. Szerintem az akció-RPG-k (Fallout 3) és az FPS-ek össze fognak olvadni a közeljövõben.
Neo: Ez klassz, de mi lett vele? :M
Gaming is believing.
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Fallout-ból megvárom a magyart, utánna nyilatkozom, ugyanis még nem láttam. FC2 szerintem ütõs darab, kicsit uncsi helyenként, kissé idegel is idõnként, viszont, ha ezeket elnézi az ember, nagyon jó kis játék!
Pont ezt mondom. Konzolok terjedésével populárissá próbálnak tenni mindent, ez pedig csak az eladásoknak használ, (már, amikor) játékosoknak nem. Ugyanis a sokszínûség elveszik félúton.
Ma már tulképp mindegy, melyik FPS-t veszed le a polcról, majdnem pont ugyanaz. Csak körítés más. És igaz ez minden típusra. Az egyedi ötletek, kihalóban vannak, ha mégis akad 1-1, azt meg elcseszik, félúton abbahagyják. Ilyen a TDU. de említhetném az AitD irányítását is. Újat próbáltak hozni, csak félúton elfogyott az idõ, és összecsapták.
http://www.freetvmaci.info/