A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dante73
Szerintem pedig, eltérõ a két világ.
Megértem, ez kell a népnek. Illetve egy részének! Én PC-s vagyok, és mások az igényeim, mint amit kapok. Ez elmegy konzolon, hiszen azért adják ki, azért fogy, mert ez kell! Viszont, nagyon sok "konzolátirat", ami ott tarol, PC-n bukás. Ilyenkor jön a warez duma. Pedig szerintem a fõ ok, az eltérõ igényen van, nem a warezon, noha az is belejátszik.
Tehát én azt hiányolom, hogy ne ugyanazt kapjam PC-n, mintha konzolom lenne! Hiszen, nagyon kevés kivétellel portokat kapunk, nem egy átírt játékot.
Megfigyelhetõ nagyon sok játéknál. Nagy név Pc-n, sikeres, konzolra is átírják, ott is siker, kissé konzolbarátabbá teszik, PC-n veszit az eladásokból, majd a következõ rész már bukás.... Kis millió példa van rá.
Tehát nem a konzollal van a baj, hanem azzal, hogy próbálják a PC-t egy kalap alá venni vele, és az még a jobbik eset. Persze, hogy szidjuk a konzolt! Nem az kell(ene) nekünk, ami egy átlagos konzolos játékosnak. Ennyire egyszerû.

(Szerintem)

http://www.freetvmaci.info/

Persze, ezt nem vitatom, õszintén szólva nem tudom egyértelmûen leszûrni, hogy maguknak a paltformokban ebben milyen hatása volt, látatlanban inkább nem gyártok elméleteket.

De azt tanulságosnak tartom, hogy a konzolra való portolás együtt járt a harcore-abb elemektõl való ódzkodással is. És nem a PC irányába felhasználók felõl, hanem a fejlesztõk felõl. Ha már egy IGN privjúban arról volt szó, hogy a Gothic 4-be csillogóbb shadereket terveznek az amerikaiak számára (bár ezt késõbb hivatlaos fórumon mintha félig-meddig cáfolták volna), vagy a Gothic 3 esetében külön szájba rágós tutorialt (fogalmam sincs, megvalósult-e), az azt mutatja, hogy nem csak fórumokon élnek bizonyos elõítéletek, hanem akár a szakmán belül is.

Ha mernének hardcore-abb játékokat felvállalni konzolon, és ez sikeresnek is bizonyulna (talán ArmA2, OFP2, Dragon Age bizonyíthat), az a PC-n való hardcore-kodásnak is kedvezne. Titkon remélem, hogy így lesz, és ettõl még emellett megférnének a könnyedebb akció-RPG-k és egyebek is. Végül úgyis a piac dönt, de a kínálat is kihathat keresletre.
DarkSector
Nem ilyenre gondoltam.konkrét példa például azt jelenti, hogy egy fix problémát mondasz pl, ami bizonyítja, hogy igenis a konzol határai szabnak gátat neki...
értsd úgy, hogy nem játékot kérdezek ámblokk, hogy xy játék mostani része szarabb, bla-bla -bla...
hanem hogy mi szar???
nem az egérrel kell lõni a játékban, hanem joy kell hozzá, mert egéren nincs ravasz, vagy ilyesmi.

Mert amiket te mondtál, az a fejlesztõk hibája.
szerintük ennyit lehet kihozni egy párszázezres kiadással, hogy megtömjék a zsaebüket.
ez nem kapcsolodik a hardwer -her

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Balumann
Hát az irányítást nézve sok köze lehet. A többit nézve lehet, hogy nincs köze.

Én mondjuk eleve nem tudom megérteni, hogy miért a megjelenés irányába fejlesztik a játékokat. Nekem például tökéletesen elég lenne a Far Cry elsõ réséznek, vagy a CoD 2-nek a grafikája. Ha az AI-t, és játékmenet, fizikát fejlesztenék ennyire szerintem megunhatatlan játékok lennének.

Nemrég írtam példának az ArmA-t, grafikája számomra teljesen korrekt (optimalizáció az ráférne, legalább a 2magot támogathatná), ha az AI -t tökéletesítenék (változatosabbak lennének, változatosabban figyelnének, fedezékbe mennének), új fegyvereket raknának bele, esetleg még betennének lehetõségeket (akár fedezékbe bújás a kinézés mellé és még sok mindent lehetne, módokkal vannak próbálkozások, azokat kéne belerakni jól), nagyon állati lenne. És lenne vevõ is rá rendesen.

A Rainbow Six is jó példa, bár abból én nekem a Vegas 1-2 jött be (korábbi részek nem tetszettek), de ha korábbihoz hasonlót fejlesztenek akkor az se lett volna rossz sztem.

Istencsászár
Rainbow Six szériát is átvitték mindenki számára emészhetõbe, de ezt még mindig nem érzem a konzol hatásának, hiszen arra is meg lehet minden csinálni hardkórba, ahogy pécére is fordítva. A piac ezt diktálja a játékosok túlnyomó többségének ez kell, meg is kapják... ez már nem az a világ ami régen volt.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Hát igen, az FPS-ek már csak ilyenek, ritkán szólnak a hardcore-kodásról. FC2-vel kár példálózni. Érdekesebb lehet viszont ebbõla szempontból a Rainbow Six széria.

Én nem játszottam soha egyikkel sem, így állást foglalni nem akarok, de az közismert, hogy például a hamradik epizód erõsen butított volt konzolon, és sikeres is lett Live-on, mint multi FPS. Persze ha a PC-s hardcore-abb epizódok igazi blockbusterek lettek (vagy maradtak?) volna, akkor aligha került volna sor a Vegas-féle irányváltásra. Viszotn ebbõl is jól látszik, hogy gyakran maguk a kiadók/fejlesztõk a (prevgen) konzolokon felvizezett verziókban gondolkodtak, azokkal kísérleteztek.
Istencsászár
"És igen, szerintem azért lett ilyen, mert úgy fejlesztették, hogy konzolra is kiadják"

Ennek mi köze a konzolhoz? ennyi ötletük volt... az elsõ részben még ennyi sem volt, meg az fpsek többéségben ennyi sincs, de pont ezért csalódás sokaknak mert rengeteg kihgayott lehetõség, de ez a GTA4re is elmondható, semmivel sem jobb... lehet csinálni nagyon jó fpst, és az az igazság h exluzív fpsekben és ezek minõségben a konzolok lapipálják a pécét, a multik meg ugye mindenre jönnek szóval lényegtelen.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Örülök, hogy végre érveket írtál. Ebben már sok igazságod is van, a casual tendenciákért természetesen az iparrá válás, és nem a polcon kuksoló konzolok a felelõsek. De ettõl még bizonyos mûfajoknál nagyon is valós a hatás, hiszen a korábbi HC cRPG portok konzolon nem értek el igazán komoly sikereket (némelyikük a fejlesztõk "gondosságának" köszönhetõen legendásan igénytelen volt), ezért is maradtak el évekig, vagy legalábbis számítottak másodlagosnak, mint port.

Jellemzõ, hogy a BioWare a hardcore rajongók kifogásaira válaszul egy PC-only RPG-t kezdett el fejelszteni, szemben a konzolos gyökerûekkel. Azóta persze már csak timed exclusive a Dragon Age.
Balumann
Másrészt, amit elõbb is írtam, PC-n sokkal több a lehetõség. És tökéletes példa, Far Cry 2 -ben és Crysisban lévõ AI -t össze lehet hasonlítani, vagyis szinte pont hogy nem is lehet... Bár Warheadban is találkoztam hajmeresztõ dolgokkal, hogy kiáll középre és elkezdi ordítani hogy kifogyott a táram, meg a teherautóban ült a kóreai, én beszálltam és ott ugráltam elõtte az meg meg se moccant, csak nézelõdött 😄

Balumann
A Far Cry 2-vel kapcsolatban megértem hogy nem tudsz kiigazódni az álláspontomon. Elõször nagyon tetszett, és azt még akkor írtam amikor másfél órát játszottam vele. Utána már úgy játszottam vele, hogy biztos jön még valami érdekesebb rész, valami fordulat és nagyon jó lesz. Aztán rájöttem, hogy végig ilyen feladatok lesznek, ugyanúgy átkell menni az ilyen táborokon és ugyan végig úgyan úgy meg fognak ott támadni, esély sincs átlopakodni, aztán lopakodni sem lehet.

És igen, szerintem azért lett ilyen, mert úgy fejlesztették, hogy konzolra is kiadják. Ha már csak az irányítást nézzük, még azt is merem feltételezni, hogy a kihajlást, hasalást azért vették ki, mert nem volt több szabad gomb az x360-as irányítón...

Helyes ha magadat véded, de egyszerûbb lett volna ha bocsánatot kérsz, mert látod tudsz normálisan is megszólalni ebben a témában, semmi szükség nem lett volna a személyeskedésnek és beszlásnak, és annak sem hogy visszaszóltál nekem.

Talán el kellett volna olvasni példáimat. Esetleg utánanézni vagy konkrétumról kérdezni, ha már ennyire nem mondanak semmit.
DarkSector
Far Cry 2?????
Jah értem..az is a konzolok miatt lett szar..ááá
vágom.
akkor amikor én mondtam a topicban, akkor még faxa játéknak ismerted el, és leszóltál, hogy mit gunyolom.

értem én...csak néha nehéz kiigazodnom az álláspontodon. persze nincs harag. te véded pc tábort...én magamat.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Az már más..
én mondtam hogy nem érted.

😄

DarkSector
Mert te ezekszerint mégsem érted.
Mert én nem arra haragszom, hogy valaki nem szereti a konzolokat, mert nem lehet rajta iwiw-ezni, meg word-ozni.

Hanem olyan nincs hogy elkonzolosodott...
Régen is voltak konzolok, és akkor csináltak pc-re hardcore cuccokat, sõtt kis nintendokon is voltak faxa játékok.
Egyszerûen az emberek változnak...a fejlesztõk, az igények.
És nem a konzolosság végett szraabbak a játékok, hanem naygrész az emberek nem igénylik.

Egyszerûen szarnak rá.
Ha kellene ez a piac, akkor konzolon sem lenne akadály.
van usb. lehet ugyanúgy egér billentyû, ha az irányítás lenne a fõ probléma.

Én nem azért igénylek kevessebbet, mert konzolon játszok, hanem mert nincs idõm, energiám már a sok full vontatott cuccra, hogy mennyide-csináldezt-megazt...

Egyszerûen fogom magam és végigtolok egy deadspace-t. és néha mint most is elmegyek haverral 2-3 órát cod-ra.
Ha lenne igényes FF, akkor nyomnám ezerrel, mert azt szerettem.

De konzolon volt...faxa volt. és jöttek a fejlesztõk a X rész után...
ÁÁá gondolták kis zsebfaszok majd jobban ellesznek, többet eladunk.

Kiadták a FF X-2-õt ...
Juj már örültek...leszarva hardkor gémerek...de legalább többet kaszáltunk...
Egy nagy baj van a játékiparban...PÉNZ PÉNZ PÉNZ...

Az ember másodlagos. a hardcore gémerek meg a sor végén.

Remélem egyetértünk részben...
😛

Istencsászár
Normal fokozat manapság = casual szint, ami könnyedén élvezetesen bárki számára végigjátszható. Halo 3at is igy játszottam végig, és tökéletesen élveztem, és így is volt jópár rész ahol elkaszáltak és már idegbajt kaptam, aztán nemrég elkezdtem "hardon" ( legendary ) annyira neház számomra hogy le írni nem tudom😊 nagyon kell taktikázni, ha kiszaladok valahova és nincs fedezék akkor 2-3 lövés és helo, 1szerûen csak fedezékbõl lehet játszani, és méterenként elõre haladni.

Istencsászár
Ez különsebben nem izgat, akkor leg nehezebb fokozaton kell játszani és máris nem lesz olyan egyszerû, az a lényeg h élvezd a játékot és ne magadat szopasd😊 nekem abból milyen elõnyöm származik hogy meghalok valahol 3szor és állandóan kezdhetem elõrõl ezt a részt... ilyenkor meg õrülök! Pl a Gears of Wart játszom most, és volt eddig 1-2 rész ahol párszor elkaszáltak, és kezdhettem ujra, kell ez nekem?😊 pedig abba is üjratöltõdik, na mind1. Egy COD4ben sem zavart, zseniális ugy ahogy van, most h medpackot szedek össze minden méteren vagy elbújok töltõdni számomra ugyan az...

Bár én csak a Halo PC-s demójával játszottam, és az nem is hagyott mély nyomokat bennem, de jól állt neki az auto-heal, oda illett, bár meglettem volna nélküle is. Inkább a mindnehova való átvétele vitatható. Vannak játéktechnikai elõnyei, de én játékosként nem szívlelem.

Viszont maga a Halo széria éppen arról ismert, hogy csak komoly nehézségi szinten érdemes belefogni, mert egyébként túl könnyû, és ez a játékélményre is kihat. De ezért lehet nehézségi szintet választani, közepes szinten a PC-only RPG, a Witcher is elég könnyû. Az tényleg inkább platformfüggelten tendencia, hogy manapság a tapasztaltabb játékosok számára a közepes szint már ujjgyakorlatnak számít a legtöbb játék esetében.
Balumann
"MONNYATOK már egy konkrét példát, ahol jelentkezik ez, hogy "a konzolok miatt lett szarabb a folytatás"
Majd meglátjuk mi lesz az Arma2 -bõl, OPF2 -bõl... Far Cry 2-bõl már látjuk, elõbb leírtam a véleményem ezzel kapcsolatban.

Balumann
És igen, többször beléd kötöttem, mert engem nagyon zavarnak a hülyeségeid, és hihetetlen hogy nem vagy képes még csak elfogadni sem. Nem azért járok sg-re, hogy ilyeneket olvasgassak; "Te mekkora gyökér vagy." Mond már, hogy nem értem, meg tagadd le hogy nem ezt írtad. Hát egyszerûen nemhiszem el. Fel sem fogod amit írsz.

Chocho
"NEM A KONZOLOK MIATT REGENERÁLÓDSZ ÚJRA!!! Érted ezzel ez a gond. NEM A HÁRDWER MIATT."

Úristen, beszélt errõl valaki??? 😮

Gaming is believing.

Chocho
Jó, tény, a Halo nem könnyû. De az nem igaz, hogy a fejlesztõk tehetnének a dologról. Sokszor a kiadó nyomása miatt változik a játék olyanná, amilyennek kiadják. S ha a Halo siker, akkor a buta marketingesek annyit akarnak lopni belõle, amennyit csak lehet. Így lett szvsz a COD2-ben is halhatatlan az emberünk...

Gaming is believing.

DarkSector
Hidd el ez:
" szar a játék...a konzolok a hibásak"
HÜLYESÉG...ez van.

Mindenki jön hogy ez meg az "konzolossabb"...
miva????
Miért konzolossabb egy rpg??? Mert a joy-on 2 karral meg 14 gombbal csinálod azt, amit pc-n majdnem ennyivel, meg plussz még a maradék 80-gombot beállíthatod másodlagosnak...
Ez a nagy PC-s feeling. ez nem különbözteti meg a 2 játékot.
Vagy grafika?már megbeszéltük...

Játékmenet??? Pc-n komolyabbak a párbeszédek vagy mi?

Nem értem, Mert senki nem mond semmilyen példát.

MONNYATOK már egy konkrét példát, ahol jelentkezik ez, hogy "a konzolok miatt lett szarabb a folytatás".

Balumann
Mégis mi az amit nem értek, és mi az hogy csak veled foglalkozok? Ennyire nem lehetsz lökött.

Szerk.: Persze néhány port volt, például az általam is említett Morrowind. Kár, hogy annak átütõ sikere a fejlesztõk számára éppen változásokra adott okot.
Istencsászár
Pedig a Halo nem könnyû fps, sõt... persze ujratöltõdik az élet de 1 sinper lövés és halál, pajzs ide vagy oda... de más fegyverrel is 2-3 lövés és halál, az energia visszatöltés arra jó hogy HA ellenállásba ütközöl rádlõnek és mielõtt kapnád a végsõ lövést el tudj bújni és taktiktát váltani, közbe újratöltõdik és újra nekieshetsz a dolognak. Ahol ez jól meg van csinálva ott nem gond, sõt teljesen jó és élvezhetõ ez a dolog.

Tehát a Halo nem kényelmes, hanem egy háborús játékba hülyén néz ez ki, de errõl csak is a fejlesztõk tehetnek, mert belerakták... erre senki sem kényszerítette õket, szerintük jó dolog, egyesek szerint meg nem, de ez legyen a legnagyobb baj egy játékban.

Balumann
A Warhead számomra sokkal élvezhetõbb volt, mint pl. a Far Cry 2. Már csak azért is, mert abban tényleg viszonylag lehetett bújdosni, taktikázni, hogy álcázva elmegyek odáig, ott feltöltõdök, onnan bedobok egy gránátot, aztán azt elkapom, nekidobom a másiknak, stb...
Far Cry 2-be mi van, megölsz 1 valakit már mindenki elkezd támadni, akármilyen halkan sikerül. Szerencsére nem mindig sikerül megkerülniük az autót meg a házat, úgyhogy lehet kicsit taktikázni -.-'

DarkSector
inkább ne írj.
nem érted , és látom leszarod, hogy mi van.
ha ingerel a logom, akkor menj el vagy kapcsold ki a monitort.
Mert papám, ne haragudj, de veleód nem is kell beszélni, te beledurrogsz mindenbe, független attól hogy semmi értelmesset nem mondasz a témával kapcsolatban, csak azt hogy ki mit csináljon, meg mit monnyon.
Ebbõl nem kérek játsz máshol sé mással, vagy írj a témával kapcsolatban.
MERT EDDIG CSAK RÓLAM ÍRTÁL...TÁN MELEG VAGY?

Ez az átlag duma a tényeken alapszik - korábban is megesett, hogy a nagy PC-s RPG frencsájzok hack'n slash spioffjait hozták csak ki konzolra (BG Dark Allinace, Fallout BoS). A KotOR-JE-ME vonal is egyértelmû. (De nézhetjük az Obsidiant is: KotOR II konzolokra, majd PC-re, ezután némileg harcore-abb NWN2 PC-exkluzívként, majd akció-RPG, ME-klón Alpha Protocol multiplatformként.) A most készülõ Dragon Age kap konzolos portokat is, így végre lehet hosszú évek után hardcore-abb cRPG konzolon. Remélem áttörést hoz a kezdeményezés, és így megáll az RPG-elakciósodása. Kíváncsi leszek a Risenre és a Gothic 4-re is. (2001-ben volt még egy Wizardry: Tale of the Forsaken Land PS2-re, talán az utolsó klasszikus nyugati cRPG konzolon.)

Én hibáztatattam ám senkit megrovó módon, de egy konkrét játék kapcsán elhangzó állítás miatt kár másnak nekirontani, mert bizony nem tûnik teljesen megalapozatlannak, az RPG-k esetében ez a józan többség által elfogadott tény. Mellesleg ez nem jelenti azt, hogy például a KotOR ne lenne egy kiváló RPG - nagyon örültem volna, ha a ME is megtartja a harcrendszerét.
DarkSector
Miért crysis ennek ellenkezõje?
wow, meg a többi pc exclusive jobb?

Balumann
Szvsz még FPS-en belül is még rengeteg lehetõség van. AI -k fejlesztése, több lehetõség (pályán elhelyezett objektumok használata, lehetõség nyíltan támadjunk, vagy csendben), taktikusabb irányba elvinni (lehessen társakkal menni, akár COOP-ban, de AI-val mindenképp), összetettebbé tenni a játékokat (de nem RPG-s elemekre gondolok).

DarkSector
Igen???
De remélem vágja mindenki, hogy mirõl beszélek...

NEM A KONZOLOK MIATT REGENERÁLÓDSZ ÚJRA!!! Érted ezzel ez a gond. NEM A HÁRDWER MIATT.

Hanem mert a készítõk (bár én nem igényelek ilyen könnyítést, és fogalmam sincs hogy erre kinek lenne szüksége) a szerintük elképzelt a játékos igényét célozzák meg (10-17éves kornak max jol jöhet)...

Jah és gondolkodjon el mindenki...
Crysis
Nincs konzolra!!!! És ennél jellegtelenebb, üressebb fps-t még nem láttam.
Még csak lassítás, vagy hasonló sincs benne.
Az a nanoruha...hát az nem nagy kunszt, ha a többivel nézem össze...csak szép ennyi...

Chocho
"Ez nem bölcsöde, ha nem tudsz értelmeset hozzászólni akkor ne szólalj meg."

A PC-s játékoknak leáldozott topic után én ezt nem merném ilyen nyíltan kijelenteni. 😊))

Gaming is believing.

Balumann
Elég nagy baj hogy nem tudsz, a személyeskedést akkor is felejtsd el. Ez nem bölcsöde, ha nem tudsz értelmeset hozzászólni akkor ne szólalj meg. Bocsánat kérése helyett meg ne magyarázd meg hogy mi nem vagyunk normálisak, mert ettõl meg nekem fordul ki a belem, ha arra képtelen vagy akkor ne válaszolj.

Chocho
"Csak példákat, ami monnyuk egyértelmûen a konzol szab határt???"

Irányítás, könnyebb játékmenet, kevesebb kihívás, több akció, gyorsabb fejlesztés, slágerstílusok megjelenése... ennyi elég?

Gaming is believing.

Chocho
"Tedd fel a kérdést...ha nem lenne konzol, akkor más lenne a helyzet???"

Igen. Akkor más lenne, mert vita se lenne az egészrõl. 😊

"Igen mára már nincs szükségük az emberek többségének arra, hogy mélyreható hárdkór játékokat gyártsanak."

"Leszarják a játékosokat.
Semmilyen összeesküvés elmélet nincs."

Ez a két dolog kizárja egymást. Ha a játékosoknak nincs szükségük a hc game-ekre, akkor épp, hogy NEM szarják le a játékosokat. Önellentmondás, egy azon hsz.-ben.

"A KURVA JÁTÉKOSOK, AZ ANYAGI HELYZETEK ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A FEJLESZTÕK."

MIÉRT ÜVÖLTESZ??? Nem, nem a fejlesztõk a hibásak, hanem a kiadók, akik a nyakukra ülnek. Kifejthetném, de nem fogom, mert ehhez mindössze minimális logikára van szükség.

Gaming is believing.

DarkSector
Jah mielõtt tovább beszélnénk...
Mire gondoltok?
Milyen legyen? mi hiányzik belõle? minek kellett volna jobbnak lenni?
Csak példákat, ami monnyuk egyértelmûen a konzol szab határt???
Na?

Chocho
Teljességgel egyetértek. DarkSector, Te nem látsz mást az egészben, mint hogy mi pofátlanul hibáztatjuk a konzolos ipart. Holott az igazság bizony az, hogy a mûfajokra a platform komoly hatást gyakorol. Az FPS is jó példa erre. A Halo óta "elkényelmesedett" az FPS játékosréteg, s így ma már a legtöbb lövöldében magától regenerálódik a karakter.

Gaming is believing.

DarkSector
Ne haragudj ez nagyon átlag duma.
Igen mára már nincs szükségük az emberek többségének arra, hogy mélyreható hárdkór játékokat gyártsanak.

Mielõtt elmagyaráznék 1-2 dolgot...
Tedd fel a kérdést...ha nem lenne konzol, akkor más lenne a helyzet???
Ne haragudj, de a nagy lófaxt nem. itt ha pc-re más lenne a helyzet, akkor ettõl független is tudtak volna csinálni külön másféle cuccokat.
pénz beszél.
Leszarják a játékosokat.
Semmilyen összeesküvés elmélet nincs.
Nem konzolok tehetnek róla, mert max graf nem bírná...bár ezt hülyeség kijelenteni.

Tudod kik hibássak?

A KURVA JÁTÉKOSOK, AZ ANYAGI HELYZETEK ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A FEJLESZTÕK.

Minden játékos...KONZOL és PC egyöntetûen...

Persze nyilván áltlaánosítani sincs értelme ugyanezek alapján, minden mûfajra, stílusra másként hat ez az evolúció.
Márpedig bizonyos mûfajok az eddigi tapasztalatok szerint bizony objektíve megváltoznak a multiplatformosodással, más platformok elõtérbe helyezésével. Ha tájékozottabb lennél, ezt nem kellene ecsetelni, de józan paraszti ésszel is belátható.

Azt már én nem tudom, hogy a Fallout 3 esetében mennyire áll, eleve PC-exkluzív RPG-ként is igencsak messze állna az elõdöktõl 10 évvel utánuk, de a Bethesda játékaiban is érzékelhetõ változás ment végbe, mióta a Morrovind Xbox portjának váratlan sikere után immáron az új Box volt a vezetõ platform az Oblivion (már a kezelõfelüelten érzõdik), és még inkább a Fallout 3 esetében. Ettõl persze még lehetnek jó játékok, nyilván egyéntõl is függ, hogy miként éli meg a változásokat.
Istencsászár
Kuka.

DarkSector
miért te az vagy fiam?

DarkSector
Normálissan érvelni???
a belem kifordul az ilyenektõl!!!:
Mármint az ilyen (normális) érvelések hallatán!

"Jajj ez szar...akkor hülye konzolok a hunyók!!"

Erre nem tudok mit mondani.
ilyenekkel bezsélni sem érdemes, ráadásul én hittem azt hogy itt normásis emberek vannak.

Személyeskedést én ellenzem a legjobban. Híve vagyok a normális vitának, de ha valaki igy áll a dolgokhoz, akkor csak ez jut eszembe.
SorryEz aljas duma...ennyi ez nem érv, hanem ... ködös duma...

Óvodásoktól mit vársz?

fotográfik kolomp edisön :D

Balumann
Nem ártana megtanulni normálisan érvelni, és a személyeskedést kerülni a forumon...

DarkSector
Ezaz elbasznak valamit, akkor kennyük a konzolokra.
Te mekkora gyökér vagy.

Chocho
Azért szerintem ennyire nem vészes a helyzet. Vannak még jó játékok, nem kell átesni a ló túloldalára. Az én véleményem az, hogy a játékok olyanok, amilyenekké a játékosok teszik õket. Sokak azt mondják, a casual öli meg az ipar sokszínûségét, de nem lenne casual, ha mi, a játékosok nem erre vágynánk.

AitD? Az nagyrészt az Atari folytonos (amúgy szinte érthetetlen) anyagi csõdje miatt lett olyan, amilyen, s igaz ez a TDU-ra is.

Az egyedi ötletek pedig azért halnak ki, mert a mûfajok eljutottak lehetõségeik végére. A Far Cry 2 és a Stalker azért különleges játék, mert körvonalazzák az FPS mûfaj jövõjét. Szerintem az akció-RPG-k (Fallout 3) és az FPS-ek össze fognak olvadni a közeljövõben.

Neo: Ez klassz, de mi lett vele? :M

Gaming is believing.

NEOreg3
Field Ops

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Volt régen 1 játékról hír. Magyarok fejlesztették, olyan volt h fps, de bármikor át lehetett benne menni rts nézetbe. Nem tudja valaki a nevét v h mi lett vele ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Dante73
Ha Friends-ben van az illetõ, és térképen megvan, akkor max 2-3 próba, és odatesz. Általában elsõre. Viszont ettõl még egy szoba-rendszer belefért volna! A mostani bugok elenyészõk már.
Fallout-ból megvárom a magyart, utánna nyilatkozom, ugyanis még nem láttam. FC2 szerintem ütõs darab, kicsit uncsi helyenként, kissé idegel is idõnként, viszont, ha ezeket elnézi az ember, nagyon jó kis játék!

Pont ezt mondom. Konzolok terjedésével populárissá próbálnak tenni mindent, ez pedig csak az eladásoknak használ, (már, amikor) játékosoknak nem. Ugyanis a sokszínûség elveszik félúton.
Ma már tulképp mindegy, melyik FPS-t veszed le a polcról, majdnem pont ugyanaz. Csak körítés más. És igaz ez minden típusra. Az egyedi ötletek, kihalóban vannak, ha mégis akad 1-1, azt meg elcseszik, félúton abbahagyják. Ilyen a TDU. de említhetném az AitD irányítását is. Újat próbáltak hozni, csak félúton elfogyott az idõ, és összecsapták.

http://www.freetvmaci.info/