17438
  • Dante73
    Te megmosolyogtad a szlogent, és (fogjuk rá, PC-s vagy) Istencsászár, mint ficsőrre hivatkozott az arc nélküli szakácsra. Ő konzolos. Én a két gondolkodás közti különbségre kívántam rávilágítani. Köszönöm a jó példát!
    Ha most sem világos a mondandóm, feladom.
  • [Jakuza]
    Lehet hogy megmosolyogtad, en meg a 2 ill 3 igenyteleseget mosolyogtam meg, valamint azoka a jatekosokat akik istenitettek a hype miatt az igenytelen munkat.
    Adva volt az egy ami szerintem nagyon jol sikerult es jo alapja lett volna a kovetkezo reszeknek, viszont a kovetkezo reszeit olyan szintu igenytelenseg jellemezte, hogy egyertelmuen latszott a munkan, hogy csak a penzhajhaszas miatt keszitettek.
    A 3. reszrol pedig jobb nem is beszelni, az mar nem csak igenytelen hanem egy osszecsapott fercmunka volt rengeteg idegesito buggal es hibaval.
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig hasonló a helyzet, hiszen éppen arról van szó, hogy a széria kötött főhőse ezúttal nem arcot, hanem hátteret és nevet nem kapott, csak úgy múlt nélkül teng-leng. Ehhez képest ez a szlogen elég "mókás", a játék topikjában is megmosolyogtuk annak idején a többi rajongóval egyetemben.

A Halo 3 esetében nem hallottam ilyen szlogenről (attól még létezhet), csak Totti megemlítette. Persze ha ő intézte mindnefelé a reklámot, és erre alapozta, akkor nem szóltam.
  • [Jakuza]
    Na azert az kicsit mas, amikor azzal reklamoznak egy jatekot, hogy jatsz egy olyan jatekkal, ahol "Egy nevtelen hos legendava valik" vagy ahol "A fohosodnek nincs arca"

Ugye erzed a kulonbseget ?

• Zóanagyvarázsló
    Ki reklámozta a GTA IV-et ultrarealisztikus fizikával?
    Ki reklámozta a Halo-t Master Chief rejtélyességével?

Nem a harmadik részt, mert addigra már beszélhetünk egy kialakult imázsról (valmiért, mindegy miért, kialakult egy komoly rajongói bázisa), és egy csakazértsem fellebentett fátyolról. De ha volt a PC-only Gothic 3 szlogenjéhez hasonló ("A nameless hero becomes a legend"), az tényleg gáz. Ez a reklámokkal gyakran megesik, ilyen a popkultúra, ez platformtól független. Ha már ilyesmibe akartok kapaszkodni, akkor ajánlanám a "real driving simulator" megnevezét. Az tényleg röhej.

Mellesleg a Crysis nanoruhája sem túl nagy újdonság, például minden képesség szerepelt a Deus Exben, egy halom másik mellett. Ettől viszont még fontos feature, és valóban változatosabbá teszi a játékot.
  • [Jakuza]
    "Hat persze foleg a Halot gondolom, mikor azt sem tudtad hogy fog kinezni mert meg demo se volt belole. :D" Mondatot tudsz ertelmezni ? :D
    Szerinted Halo vagy Halo3 van a mondatban ? :D
  • Istencsászár
    Már megint miről beszélsz? Halo1et pécén játszottam anno, nem sokat mert hama beleuntam, a kettőt csak videókon láttam és sokkal jobban tetszett mint az első rész márcsak a hangulata miatt is, a háromról meg szinnte mindent megtudtam amit egy játékról lehet videókból, cikkekből, júzerektől.
  • [Jakuza]
    Latod neked meg a Halo es a Halo 3 is ugyanaz.
    Meselj mennyi HD rev volt az elso reszbol ? Meselj mennyi demo volt anno a konzolokra ? A reklamokban lattad a retusalt anyagot es kb kepeken mindenfele ujsagban.
  • Chocho
    Na ne...
  • Skyline
    Khm..."Mint bármelyik más"....Darkness és Condemned 2 neméppen tucatfps..
  • Skyline
    Call of Juarez az nagyonjóóóféle amikor írtasz az atyával lelősz valakit és elkezdi nyomni a szent szövegeit,ott szakadtam:DDD
  • Istencsászár
    21 milliós eldásaivel nem pont az a tucat nagyon népszerű xboxon a legnagyobb frencsájz a gépen, de lehet neked az ezzel semmi gond nincs, nem tetszhet senkinek... viszont konzolon mérföldkő volt, és a H3 multija az egyik legjobb a világon, ami több díjat is kapott, persze nem kötelező játszani én se sokat játszom csak néha amikor rámjön a Halozhatnék.
  • Istencsászár
    Szerinted a HD rivjúk mire vannak? amúgy a Halo3at sosem vettem volna meg ha DanielT nem adja el az övét amit géphez kepott jutányos áron... kipörgettem nagyon tetszett, eladtam, aztán teltek a hónapok és nem jött még egy olyan változatos fps mint a H3, ezért nyáron "olcsó" áron hozzájutottam egy Halo 1-2-3 pakkhoz, persze ennek szerepe volt abban is hogy H2vel sose játszottam igy az potlásra került 360on 720pbe ami nem volt rossz, de teljesen más a hangulata mint a H3nak, az első rész meg szar nekem nem teszett sosem nem is fog, túl monoton.
  • Vincentcloud
    A Halo-t úgy értettem mint tucatFPS-t, mert bármennyire is sír a szájuk ugyanolyan tucat mint bármelyik másik.
  • Vincentcloud
    Annyira nevetséges hogy egy konzolostól akarjátok megvédeni a pc-t :D
    De az még nevetségesebb hogy a Halo-t ami ugyanolyan rétegjáték mint az mmo, itt ajnározza 1 konzolos.
  • [Jakuza]
    Na azert valljuk be mindenhol szeretnek nagyiot mondani.
    Kifejezetten szeretni szoktam azt, amikor ugy mutatnak be egy jatekot, amikor a fejlesztogarda a sajat maga ajnarozasaval van vegig elfoglalva, hogy mi csinaltuk ezt meg eloszor es stb.
    Amikor meg a jatek a kezedbe kerul akkor meg csak kamillazol, hogy nem is ezt igertek, ezt mar mashol is lattam es sorolhatnam.
  • Dante73
    Elég sok FPS-t láttam már. Lehet, csak nem figyeltem, de egyszer sem láttam kiemelve, mint pozitív dolgot, hogy nem látni a főszereplő arcát. Lehet, maradi vagyok, ez kell a népnek...
    GTA4 és a fizika, mint kiemelendő, fontos újítás? Hát sok minden a fizika, csak épp reálisnak nem nevezhető. Az annyira szidott Crysisban is meg volt említve, és valljuk meg, a hibái ellenére kb ezerszer reálisabb, mint GTA4 ben. Ha már reklámozok, legyen alapja. Ez az én véleményem. GTA4-nél a fizikát, mint reálisat reklámozni, legalábbis csúsztatás.
    Persze, jól néz ki. De realítással, én nem vádolnám ezt a játékot. Viszont, nem lenne annyira "fájó pont", ha VALAKI, BÁRKI megemlítené BÁRHOL, hogy ez bizony jó-jó, de messze áll az ígérttől!
    Mert egy PC játéknál, általában meg van említve. (Mennyire szidja mindenki, mindenütt azt a részét a CRYSIS-nak, ami ebből a szempontból nem jött össze, míg ilyen hangok GTA4-nél nincsenek. GTA!-nél agyon van dicsérve. És nekem ez furcsa.

Az eredeti hozzászólásommal, a konzolos vs PC-s gondolkodásmód közti különbséget szerettem volna kiemelni, mert az ilyen apróságok, mint egy sajátosság, ficsőrként való bemutatása, vagy egy fizika reálisnak való beállítása, aminek köze nincs a valósághoz, de legalábbis szarvashibákkal van tele, mutatják a különbséget. Ami, bizony létezik. A dolog nem csípi a szemem, nem leszek miatta öngyilkos, csak érdekesnek érzem, és IGEN, ad egy csekély felsőbbrendűségi érzést, konzolosokkal szemben. Alappal.
    Zó, nagyon jóindulatú, és kompromisszum kész ember vagy, de a dolgok sokszor magyarázat nélkül nem állnak meg. és ha megmagyarázod őket, rájössz, mekkora marhaságok. Szerintem rád férne egy kis kritikai szellem, mert úgy látom, kissé hajlamos vagy elfogadni dolgokat. (Ezt a foglalkozásodban is hasznosíthatnád, hiszen ha megfigyeled, bizonyos kérdések SOSEM hangoznak el, kerüljük a konfliktust. Pedig, sokszor kellenének, hogy haladjunk is előre, ne csak vissza, ahogyan most! Ha gondolod, priviben elmagyarázom konkrétabban is.)
  • [Jakuza]
    Hat persze foleg a Halot gondolom, mikor azt sem tudtad hogy fog kinezni mert meg demo se volt belole. :D
  • dronkZero
    Hehe, ja, a második részben már női segget is bámulhatunk...

Egyébként MaxPayne is sokat ugrabugrál, tehát szerintem is indokolt a TPS nézet.
    Volt már anno a Requiem: Avenging Angel-ben is időlassítás, de FPS nézetben valahogy béna. (Tényleg, Req milyen jó kis játék volt!)
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem a CRusaderben sem veszi le a Silencer a páncélt, sisakot soha, megmarad renegát gyilkológépnek.
  • Istencsászár
    Én nem reklánok miatt veszek egy játékot hanem azért mert tetszik, a fejlesztők, kiadók és a marketingesek mindig túloznak és hypot keltenek, ez nem érdekel... neked ez fájó pont és szeretsz ezen lovagolni, akkor tégy ellene de ne nekem magyarázd mert engem ez nem érdekel, sosem érdekelt.

GTA4nek jó a fizikája ennyi, látványos és kellemesen játszható, kell több? persze kell de ebből a szempontből nincs vele gond.

Azt h nem látni az arcát lényegében a 3. részben érdekes amikor VÉGE az egésznek... van egy stílusa, azt h nem látni az csak érdkessé teszi, de én ezt a ficsőrt nem szoktam látni olvasni sehol, de te igen mert neked ez nem tetszik, engem meg túlzottan nem érdekel, nem ezért játszom vele.
  • Zóanagyvarázsló
    Na ja, az alábbi felsorolásból méltatlanul kihagyott Max Payne epizódok is milyen csúnyák voltak, csak Max feneke elvonta erről a figyelmünket ;)

Dante:

A GTA szérián belül az egyik látványos változás a fizika az felvonásban. Marketingből elégtelent kaptak volna, ha ezt nem hangsúlyozzák ki, az Euphoria rendszer még amúgy sem szerepelt annyi játékban, kell annak is a hype.

Több fórumon is láttam, hogy platformtól függeltenül többen szórakoznak csak ennek a kihasználásával, tehát vevő rá a nép. Videók alapján nekem is tetszett a tökéletes realisztikusság hiánya ellenére, a hogy Max Payne 2-ben is imádtam, amikor egy komolyabb tűzharc során röpködnek tűrgyak, összeroskadnak a testek.

A Halo ugyanez, botorság azt kijelenti, hogy csaka sisakkal adták el a szériát, ilyet senki nem állított, inkább idővel vált a "misztikum" részéve. És részemről körülbelül ennyi közöm is van a frencsájzhoz (persze a PC-s demót végigjátszottam, túl mély nyomot nem hagyott bennem), szóval nem kívánom sem védeni, sem fikázni.
  • Dante73
    Mingyá ték.
  • Dante73
    Jaaa!
    Ó, így már világos. Nem látni az arcát! Mekkora ötlet!
    Ha nekem jut eszembe, most milliomos lehetnék. Nem látni az arcát.... Ember! Ez hatalmas ötlet....
  • [Jakuza]
    Nem erted ???
    MERT NEM LATNI BENNE AZ ARCAT!!!!! Es ez egy feature. :D
  • Dante73
    Azt hiszem, nem érted a lényeget.
    GTA4-nél mi volt a reklámduma? Micsoda élethű fizika, ragdoll effekt, stb. A fizika nem rossz, nem erről van szó, hanem az a lényeg, hogy egy ezerszer eladott dologgal reklámozták, mint újdonságot, és még TE is dícsérted, anno, mikor konzolon kijött a játék. Pedig, marhára nem élethű a dolog.
    Másik, nem ismerem annyira a HALO univerzumot, hogy meg tudjam ítélni. Amit láttam belőle, nem tetszett. De mi volt a reklámduma? Nem látni MasterChief arcát. Ember! Ez műfaji sajátosság, nem ficsőr! Ezzel reklámozni egy játékot? Ezt nagy dolognak beálítani? Nekem, furcsa.
    Még egyszer hangsúlyozom, ez engem, mint PC-st taszítana a vásárlástól. Hogy miért? Mert EZEK SZERINT nincsen más, amivel reklámozni lehetne. Hiszen ha volna, nem ezzel reklámoznák. Vagy mégis? Hiszen úgy tudom, a története jó, azt mondod változatos, stb. De könyörgöm, akkor miért az a reklámduma, hogy nem látni az arcát? (Hacsak az átlagkonzolos (NE VEDD MAGADRA!) nem ennyire bugyuta... Mert ez bugyutaság, nem más....
  • dronkZero
    Na persze van, amikor indokolt. Amikor sok az ügyességi ugrálós rész, vagy a karddal hadonászás.
  • dronkZero
    Az, hogy konzolon még újdonságnak számított az FPS nézet, előtte is, azóta is TPS buzulás megy folyton.

Mondjuk a TPS nézetre van elképzelésem, hogy miért is szeretik: elég egyetlen jól kinéző játékosmodellt kreálni, a pléjernek úgyis a játék teljes hosszán át a képernyő 1/3-án ez a karakter látszik. Utána már a játék többi része lehet kissé, vagy akár sokkal is szarabb, mert megvezeti az egész látványt egy szép főszereplő.
  • dronkZero
    Ha már karakterek, új kedvencem a Left 4 Dead. Szerintem multiplayer játékban még nem voltak ilyen szinten kidolgozott karakterek. Pedig sok sztorija nincs, aminek kapcsán kifejthetnék a jellemüket, mégis teljesen átjön a személyiségük.
  • Istencsászár
    Valamivel mégis hiszen egy szimbólum... témát le lehet zárni ez már csak fikázás mert te utálod a Halot és van mibe beleköpni.
  • Istencsászár
    Mi köze ahhoz a "konzolosoknak" h létrejött egy Master Chief? azt meg pláne nem értem értem h ragdoll hogy jön ide amikor előző genbe is volt már, szinte minden játékba alapficsőr sok éve... már megint kezd kijönni ez a pécés felsőbrendűségi érzés. GTA mikor volt reális? Faltoutban is kierpül az embered mert baromi látványos, mégse sírt senki miatta soha. Amúgy én egy kezemen megtudom számolni vagy még azon sem h hányszor estem ki a kocsiból a GTA4be...
  • dronkZero
    Mi az, hogy ki lehet találni ilyet is? Éppen hogy az FPS szuperhősökkel lehet Dunát rekeszteni, annyi van belőlük... Most még egy arctalan keménycsávó már nem oszt, nem szoroz. Láttunk már ilyet, nem keveset. Semmiben nem emelkedik ki az átlagból MC.
  • Dante73
    Ez így igaz, az a gond, hogy a HALO-ban ficsőrként van tálalva egy műfaji sajátosság. Hogy beszél-e a karakter, vagy sem, ebből a szempontból lényegtelen. Én is imádom Lara Croft-ot, "bele tudom élni" magam, de nem ez a lényeg. Hanem, hogy konzolosnak ficsőrként lehet eladni egy műfaji sajátosságot, vagy egy "reális ragdoll modelt", ami mellesleg fizikai képtelenséget mutat be. (Egy darabban sofőr, ELŐRE a kocsiból sosem esett még ki, és nem is fog.) De erre is mi a válasz, konzolos oldalról? Hogy Őt ez a játék nem érdekli. Pedig nagyon nem ez a lényeg, ez csak egy példa...
  • Zóanagyvarázsló
    A Crysisban Nopmad csendben van, a Warheadben viszont Psycho tudtommal nagyon nem.

Én szeretem, ha egy ilyen könnyedebb akciójátékban (mert nem régi RS-ről van szó) átütőbb karakterek vannak. és nem "realisztikus - hogyne... - kuss". Ezért a kedvenceim a Duke Nukem 3D (Duke Nukem), a Blood (Caleb), a Redneck Rampage (Leonard, Bubba és a többi redneck :) vagy éppen a Call of Juarez (főleg Reverend Ray McCall, de Tommy is egy élő-lélegző karakter).
  • Istencsászár
    Master Chief egy szuperhős, nem értem miért fáj h ki lehet találni egy ilyet is a mai világban... akik végéjátszották a játékokat látják h mi a lényege és az ő szerepe, hiszen ha végigjátszotta tetszett neki, szóval kár erre több karaktert pazarolni.
  • Istencsászár
    "Normálisat én még nem láttam"

Cross Racing Championship, bár már a grafikai motor elavult, de nem rossz és GRID, Dirt jelenleg a legjobb ezen a táren, magasan.

GTA4et nekem mondhatod, soha többé nem akarom látni és tudni arról h létezik az a játék a világon.
  • dronkZero
    Elvesztettem minden bizalmam az FMV-s interaktív múvik irányában... Még a Maddog McCree-t szerettem, meg volt egy másik is, ami már tényleg teljes képernyőn ment... De az meg nem is igazán ugyanaz a kategória...
  • dronkZero
    Na itt látszik a szemellenző.

A Crysisban is KURVÁRA UGYANEZ a szitu. Nem látod a főszereplő arcát. A nanuroha a játék védjegye.

Viszont pl szerintem übergáz a Riddick beütésű "széééééjjelkúrom az egész világot, mert annyira kemény vagyok", meg hogy "éééééééén szarom a legkeményebbet a világon, annyira, hogy hibernálva kell tárolni" Master Chief, míg a Crysisban egy viszonylag realisztikus specops kommandó, csak a felszerelésük überhightech.
    De nincs benne az idióta félisten beütés.
  • Dante73
    Nos a LEGTÖBB jó játék, attól jó játék, hogy akár TE magad is lehetnél a főszereplője. Vagy akárki más. (Egy TR nem annyira, mert viszonylag kevés milliomos csaj akad, de gy Niko Belic, simán lehetsz, vagy a Bio főhőse, vagy mit tudom én, ki. Esetleg egy katona, aki szuper ruhát kap...) Persze, ez mellékes, addig, míg nem ez adja el a játékot, hanem a többi apróság, mint mondjuk történet, irányítás, egyebek.

Mikor erről beszéltünk, neked ez volt a legfőbb érved, hogy nem látjuk az arcát, és erre épülnek a trélerek, meg hasonlókat mondtál. (Bocsi, ha nem vagyok pontos, elég rég volt) Történet, irányítás, "univerzum" kevés szerepet kapott mellette. Pedig, ezek akár jók is lehetnek, nem tudom. De a "konzolra" jellemző, ez a látásmód. El lehet adni grafikával, vagy egy ekkora (már megbocsáss!) marhasággal egy játékot, ugyanakkor, a többi, ami valóban fontos egy játékban, a háttérbe szorul. Sokszor, természetesen nem mindig!
    És nekem, ez a legfőbb bajom. GTA4-nél is mi a duma? ragdoll... és az élethűsége. Most komolyan, a pilóta ELŐRE kiesik a kocsiból, és ez élethű? Ezzel lett reklámozva, megjelenéskor ez volt a durranás. Ugyanakkor, tényleg nem rossz a játék, és ez a dolog is jópofa, de messze túl van misztifikálva a dolog.
    Vagy autós játékoknál a törés... Normálisat én még nem láttam, (És amíg a procik kb 50x erősebbek nem lesznek, nem is fogok) mégis, hány játékban volt duma, hogy mennyire élethű, meg ilyenek?
    Ezek nálam mind mind csalódások utána, mert messze nem hozzák azt, amit a reklám ígér.

Nem tudom, világos -é a gondolatmenetem, még kissé reggel van nekem...
  • [Jakuza]
    Na jo abban nem volt annyi interakcio ez teny mint a Dragon's Lair hulyesegben :D