A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy miért írtam le ? Csak jó vok töribõl xp
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Mit tud a jelenlegi mobilom? 2Megapixeles fényképezõ, 3G, blu, isteni az mp3 lejátszó benne, java játékokat futtat, stb. Egész jó telefon.
Mit akarok? Ugyanezt, csak minimum 5 Megapixeles kamera, gyorsabb proci, és nem java, hanem wm alapú játékok legyenek benne. Az Omniát néztem ki. GPS, Wifi, Win6.1, érintõképernyõ, stb...
Hogy ezt mért írtam le? Hogy szemléltessem, mikor egy cuccot lecserél az ember, azt választja a piacon levõk közül, ami nemcsak ugyanazt tudja jobban, de ugyanakkor többet is tud.
Így van ez a konzolnál is. Nem elég a szebb grafika, akkor már tudjon videót lejátszani, képet lopni, (majd azt szerkeszteni) videót rögzíteni a játékból, stb... És máris a PC-nél vagyunk...
Másik tévedés, hogy olcsóbb a konzol. Nem az. Ha csak játékra használod, ugyanannyiba kerül, mint a PC. Ugyanis, amit a PC-nél fejlesztésre költesz, azt konzolnál a drágább játékok veszik ki a zsebedbõl. (feltételezve, hogy a vásárlói szokások ugyan azok, mindkét félnél, tehát a legolcsóbb helyen szerzi be mindkettõ, és nem warezol egyik sem.)
Amúgy mindkettõ, nagyjából jó úton halad. Viszont 10-15 év, és összeolvadnak. Hogy ezt hogy fogjuk hívni? Lehet, nem Pc-nek, hanem valami másnak. De a két platform fejlõdése ugyan arra halad.
Egyébként egyetértünk....))
http://www.freetvmaci.info/
Míg a konzol csak fõképp játékokra, de +ban lehetõséget ad néhány multimediás funkcióra (de közel sem ad annyi lehetõséget azokban sem, mint PC-n).
Teljesen jó úton halad a PC és a konzol is (ennél sztem nem fog többet tudni a köv gen konzol sem, vagy legalábbis nem sokkal), csak a játékfejlesztésekbe ne szóljanak bele. Ne próbálják azzal rávenni az embereket a konzolvásárlásra, hogy sokkal több játék jön ki rájuk, meg mennyivel jobb játszani azon...
Az elõnye úgyis megvan, olcsóbb és nem kell attól félni, hogy nem fog elindulni egy játék, nem kell szenvedni beállításokkal, telepítéssel foglalkozni.
Ez továbbra is a véleményem errõl.
Akárhonnan nézem, egy irányba mutatnak a dolgok. Hogy beolvad, vagy összeolvad, más kérdés. És nem is igazán lényeges. A számítógép megy a maga útján, (Jelenleg, úgy tûnik, a korlátok közé szorítás a cél, ami konzolokon már aránylag sikeres) a konzol pedig csatlakozni fog hozzá, amint a megfelelõ korlátok közé szorították. Onnan ugyanis feleslegessé válik a gyártók számára.
Az következõ egy vagy két generáció is erre lesz hivatott, nappaliba játékra és multimédiás szórakoztató géppé válni (ami szintén nappali), ez más multifunkcionalitás, mint amit a PC képvisel. Persze lehet most is Linuxszal szórakozni PS3-on csak az értelme csekély. A PS4-gyel talán már erõbõl lehet használható Win98-at emulálni (ezt nem olvastam valahol, csak légbõl kapva példa gyanánt felvetem), ez is fõleg érdekesség lesz, melyre a hardver ereje, a technikai fejlõdés ad lehetõséget, a célhardver ettõl célhardver marad.
Viszont a lehetõségek nyilván bõvülni fognak, tudnak. Ha ezt érted PC-vé válás alatt, akkor egyetértünk, viszont én nem ezt ezalatt "terminus technicus" alatt 😊
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A PC azért lett, lehetett sikeres, mert több dolgot tud. Konzol is egyre több dolgot tud, egyre többet vár el tõle a felhasználó. Ahhoz, hogy legyõzze az ellenfelét, több dolgot kell tudnia, mint a másiknak. Olyan gép pedig már van, ami mindent tud, a számítástechnika területén.
Egy meg egy, az kettõ. Mindig. Ennyire egyszerû a képlet. Persze, nem kétlem, hogy az idõt, amig véglegesen PC-vé válik, elnyújtják, amíg lehet, (ilyen oldalirány a WII is) de elkerülhetetlen a dolog. Már csak azért is, mert nincsen semmi, amit a PC ne tudna ugyanúgy, vagy jobban.
Könyörgöm, azért, mert nem tudom, mi a legújabb ficsõr, és hogy hogyan hívják, attól az IRÁNYT még látom. Ne legyél már ennyire értetlen, könyörgöm...
Nem tragédia felé halad... A saját pályáján halad, ami nem vezet sehova. Illetve, a PC-vé válás felé vezet....
Miért is jobb egy asztali lejátszó? Mert a box több formátumot kezel a legtöbbnél? Csak az tud többet, amelyik drágább... 5.1 et tudja a doboz, ha jól tudom...
Miért jó egy iPod a zenére? nem jobb akkor inkább egy HI-FI?
De mindegy, arra akartam célozni, hogy nagyon távoli az analógiád, ha össze is vethetõ játékplatfromként a Vista és a konzol, az ûrhajó és a monocikli összevethetõ, elvégre mindkettõ jármû...
Mellesleg az IBM(-kompatibilis) PC annak idején éppen a sor végén kullogó játékplatform volt, sokáig nem rúgott labdába a C64 majd az Amiga mellett játékgépként, és így a konzolokat ki is hagytuk a képletbõl. A PC régen elsõsorban irodai munkára volt, most már több mindenre használható, de ez a lehetõségek bõvülése miatt van (ki vett PC-t1985-ben filmeket nézni rajta, vagy a nem létezõ - publikus - hálózaton netezni?), ahogy részben a konzolok multifunkcionálódása is, bár ezt jelenleg csak egyfelõl támogatják, másik odlalról visszafogják a konzolgyártók.
Ha nem tudod mirõl beszélsz nem látsz bele, akkor mirõl beszélünk? mondod hogy merre halad, ott van nézd meg micsoda tragédia fele halad... rossz irány? nem ez nem az, egy jó úton halad, ami egyre jobb lesz és ennek ékes példája az MS és az Xbox szolgáltatásai legutóbb pl az NXE.
Szerintem ezt nagyon gyorsan gondold at megegyszer, mert megint helytelen kovetkezteteseket vonsz le.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Mindent meg lehet magyarázni, mindennek van oka. Egy a gond a magyarázatoddal. A végkövetkeztetése az, hogy nem, mert.... nem. Ugyanakkor a történelmi példa azt mutatja, hogy bizony, de. Tetszik, vagy sem.... És az azért de, mert most ugyanazon az úton jár a konzol, mint annó a PC.
Hogy majd késõbb más irányt vesz? lehet. Jelenleg viszont egy már kitaposott ösvényen halad. Ami nagyon jól tudjuk hová vezet.
A konzol a multimédia fele halad, DE nem tud helyettesíteni egy asztali lejátszót mert nem arra lett kitalálva.
Filmet nézni alapból lehetett hiszen található bennük egy DVD olvasó.
Manapság pedig az online terjesztés kezd elõtérbe helyezõdni, ezért is nyomatja a filmeket a Sony és az MS a saját rendszerén, ez semmi különös, csak filmek... minden más funció a játékokhoz van, pl egy voice chat. Netezni nem lehet, ha lehet is a PS3on az is messze van az ideálistól és a tökéletesen használhatótól, erre a Pc a tökéletes eszköz. A multimédia nem egyenlõ a multifunkcióval, konzolon nem fogsz videót vágni, excel táblákat készíteni, autocadozni stb... viszont játszhatsz rajta meg nézhetsz filmet vagy hallgathatsz zenét, bár annak is csak a játék közbeni használatát látom egy konzol esetében...
Az oprendszer önmagában nem konzol, mindössze tartalmaz kizárólag játékra használható részeket. Illetve, majdnem csak játékra használható, használandó részeket.
Istencsászárnak annyiban igaza van, hogy nem játékra lett kitalálva. Ellenben, mikor a Microsoft kialakította a driverek egységes meghajtására szolgáló technológiát, azaz a directX-et, attól a pillanattól alkalmas rá, TÖKÉLETESEN!
Csak nézd meg, merre halad a konzol. Filmet nézni, netezni, csevegni lehet vele. Mi ez, ha nem a multifunkcionalitás felé való haladás?
Úgy látszik, elfelejtettétek a PC történelmét. Ki is találta ki? Mi is volt a koncepció? Mitõl, hogyan, miért lett sikeres?
Csak megjegyzem, a konzol jelenleg PONTOSAN ezt az útvonalat követi.
Aki nincs tisztában a kérdésekre a válaszokkal, az kérdezzen, szívesen elmesélem.
A Sonyt nem az MS gyõzte le, hanem a Sony cseszte el, ezért került ilyen látványos fölénybe az MS, de így visszanézve a dolgokat ennek örülni kell hiszen ebben a generációban az MS nyujta azt amit a Sonynak kellett volna, bár ennek elõtte is voltak jelei hogy a Sony elég hülye úton jár, járt már a PS2vel is, de akkoriban nem volt ellenfele...
A Microsoft azt erõlteti az üzleti szférában, mindenféle notebookokhoz (persze vannak ezek közül játékokra is alkalmasak, de a többségük nem az), a PC-s játékosok csak egy plusz szegmens a számukra, akik megerõsíthetik az oprendszerük pozícióit, mivel egyelõre inkább kényszerbõl veszi a nép (azt adják a konfighoz, egyes notebookokhoz már egyáltlaán nincsenek XP-s driverök, a cég, iskola azt használja), nem azért, mert váltani szeretnének.
Jakuza: Te olvastad, hogy azt már Danténak írtam? Mert én azért írtam oda a nickét (illetve annak egy részét) vastagon szedve, ahogy most tiédet. Tehát ez pedig nem Danténak szól 😉
"Egyébként ha már ennyire utálod az erõszakos, ráderõltetõ üzletpolitikát (és amiatt a konzolokat), akkor miért nem haragszol a Vistára? Talán nincs is erõszakosabb eszközökkel terjesztett termék a föld kerekén."
Ki mondta, hogy nem itelem a Vista eseteben ugyanezeket a modszereket ?
Nem, nem utalom oket ezert, hanem elitelem.
A ket dolog sokban kulonbozik egymastol.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A gondom a következõ. A Microsoft a saját operációs rendszerének, rendszereinek teremtett konkurenciát, saját maga. Tudom, az elsõdleges cél a Playstationok legyõzése volt, azt is tudom, hogy mivel a két lefedni kívánt szegmens nem fedi pontosan egymást, anyagilag nyertek is az ügyön, (amellett, hogy a Vistán buktak emiatt) de mégis furcsállom a dolgot, holott, valamilyen szinten, értem. Két, ugyan arra alkalmas termék, ugyan annál a cégnél. Illetve, az egyik termék, tökéletesen fedi a másik termék piacát.
Kicsit olyan ez nekem, mintha a Fiat úgy vásárolta volna fel a Ferrari-t, hogy menetteljesítményben nem különbözik a két típus, csak kinézetben.
Remélem, így, hogy a sarkítást levettem róla, Te is érted, mit aszondok?
Ilyet legfeljebb fórumokon, blogokon olvasni, nem értem, miért írod le ezt újra és újra. A konzolgyártók csak futtatják a saját konzoljaikat.
Ezért is nem hülyézek le minden konzolost. Ugyanis ott a létjogosultsága, hogy vannak 12 éves, (többségében amerikai) hülyegyerekek akiknek egy számítógép már meghaladja az értelmi képességeit, pl unokatesóm gyerekei, Lányok mindketten, a számítógépüket 3 havonta húzom újra. Hiába mondom, hogy ne használjanak skin-eket, ne csili-vilizzék túl az msn-t, ne töltögessenek ész nélkül... Pedig, tanítják is nekik az általánosban...
Másrészt, öcsém az én PC-s játékaimon nõtt fel. A mai napig szeret játszani, 30 éves. Neki, egy számítógép felesleges. Van kettõ itthon, a mobiljával is tud netezni, a többit elintézi nálam, vagy a nappaliban. Haverokkal összejön idõnként, akkor marha jól elvannak a box-al, vagy ha hazajön, az agya még pörög, nem tud aludni, berak valamit, és elvan egy fél órát, órát, és el tud aludni...
Tehát, van értelme, csak nem úgy, ahogyan azt szeretnék velünk elhitetni. A konzol, célgép lévén, jó játékra, csak nem alternatívája, hanem kiegészítõje a PC-nek.
Wedge31;
Csak a Crysis, és az FC2, vagy a STALKER napfény-szûrõdés effektjeit nézd meg. Mindhárom lélegzet-elállító, viszont messze a legszebb, leginkább kidolgozott, élethû (amennyire egy játékban lehet) a Crysis-é. A többi az apróság, bár azért látható.
Nekem nincs gondom az xp-vel igaz én nem telepitek rá minden hülyeséget és interneten is van kb 10-15 oldal amit rendszeresen látogatok biztonságos oldalak igy nem kapok virust ,ismeretlen fájlokat emaileket nem nyitok meg ez alap.
Kékhalál ,lefagyás miota kijött a sp2 nekem nem volt évente ujrahuzom a gépet nem azért mert bellasul / használok reg ,temp cleart / hanem mert nekem nem gond és egy óra alatt megvagyok vele.
Számomra csak dx10 tenné vonzová a vistát de nekem nincs olyan jó szemem mint neked mert én nem látok érdemi különbséget egy dx10-es és egy dx9-es graf között.
Ha kijön 1-2év mulva a dx11 ugyis váltani kell ha tetszik ha nem de az már a Win7 lesz.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ezért is nem értem Õket. Fejlesztenek egy -elméletileg- játékos oprendszert, aztán kényszeríteni próbálnak (õk is) a konzolok felé...
Engem is próbál kényszeríteni a hentes marha- és a disznóhús felé is, de ettõl még jól jön itthon mindkettõ.
A konzolt, hiába kényszerítenek felé, nem nekem találták ki. A Vistát igen. Nekem találták ki. Azaz, MINDENKINEK, akinek megfelelõ vasa van alá.... Ezért is nem értem Õket. Fejlesztenek egy -elméletileg- játékos oprendszert, aztán kényszeríteni próbálnak (õk is) a konzolok felé...
Zoo!
Foggalmam sincsen hogyan mûködik. Állítólag a játék használja vele mindkét procit....
Nem a játékok miatt, és nem a kinézet miatt váltottam.
Igazság a kövi; Eljött a Vista beta-teszt ideje, kértem, kaptam licencet. Kipróbáltam. Hónapokig ment a gépemen, a beta. És nagyságrendekkel stabilabb volt, mint az XP. Nagyságrendekkel.
2-3 naponta újra kellett indítanom a gépet, XP alatt, mert lassult. Most csak akkor indítom újra, ha egy frissítés miatt muszáj. Az Xp kb évenkénti újra rakást igényelt. Belassult, az ablak kezelõ fagyogatott, sorolhatnám. Vista nem lassult le, nem fagy, stabil. Egy év alatt 3x kellett resetelnem, egy kék halálom volt. Xp-n havonta ugyanennyi. Egy boot Xp alatt 2-3 perc, és minél öregebb az oprendszer, annál hosszabb. Most perc alatt van, egy éve. A gépem megvan hozzá. Most már jobban is tetszik, szebb. Biztonságosabb is. Egy éve alig találok bármit a gépen. se spyware, se vírus. Xp-m kétszer vitte el valami szarság az alatt az öt év alatt, amíg használtam.
Ennek az ára 1-2-3 FPS egyes játékokban. Így is bõven megvan a 30FPS mindenben.
Miért is kellene akkor Xp? Én tapasztalatból mondom. Jobb, mint az Xp.
Most egy home premium van a gépemen, ami 32 bit-es, a gépemhez vettem, 20 000 forintért egy 64 bitest. (Mivel egyrészt törzsvásárló vagyok, másrészt százezreket hagytam aznap ott, egyébként azt hiszem, 35 lett volna.)
Másrészt, utálom ugyan az M$-t, mert a legerõszakosabb cég a világon, viszont, ha értelme van, hagyom magam rábeszélni. Konzolnak nem látom értelmét, Nem látom, ÉN hol nyerek a bolton. Azért nem vettem. Vistánál látom, ezért megvettem.... Ennyire egyszerû....
Az odt pedig éppen az OpenOffice saját formátuma. MS Office-t már nagyon régen láttam, így fogalmam sincs, hogy az támogatja-e.
Nekünk régi gépben annyit volt a csere h cd írót kellett cserélni, mert cd felrobbatn benne, meg ramot mert hibás volt, elõtte levõ gépben meg csak vinyót kellett cserélni). Mostanival meg eddig semmi gond 😊
Bár 2.4 es celeron procin meg fx5600on egy hd ready film lehet diavetítés lenne 😄
Nézz körbe ITT a fórumon. Minden második játék topikjában ott vannak, akik panaszkodnak, hogy vas van, szaggat. CPU-Control, stb rendbe hozza. Oprendszer, XP... Ennyi. Patch, ápdét ide vagy oda, nem kezeli rendesen. Az ugyanis sosem pont ugyan az, mint egy eleve úgy megírt kernel. (Legyen akárcsak gyárilag átírt. arra épült föl a rendszer. ha utólag teszed bele, akkor ami eleve a gépeden van, nem arra a rendszerre mászott fel, már össze akadhat....
Dx10 valóban nem nagy különbség. De szemmel látható. Nézd meg a Crysis, és a STALKER, vagy az FC2 Sunchaft (azt hiszem, így írják a fák lombjai közti szûrõdõ fény effektjét) effektet. A Crysis-é dx10-es, a másik kettõé dx9-es. A különbség hatalmas. Jó, a Crysis e mellet egy optimalizálatlan valami. Én pl láttam a különbséget a Bioshock-ban, az itt említett játékokban, ls egy csomó másikban. Nem nagy, de annak, akinek jó szeme van, és fontos a grafika, szemmel látható. Hogy a guruk mit mondanak, az egy dolog. Ugyanis a dx10 lényege nem az effektekben, hanem a számolás módjában van. Egy másként felépített hardvert kényszerítesz arra XP alatt, hogy a régi módszerrel mûködjön. Kissé olyan, mint plazmán nézni a rtl klubot....
Nyilván vannak növekvõ gépigényû szofverek és akár oprendszerek, de az egyszeri felhasználónak ezek miatt szerintem már egyre ritkábban érdemes rohannia a bõvíteni.
Dante:
Érdekes, mégiscsak egy-két játék van, mely azonos konfigon nem teljesít rosszabbul Vistán, mint XP-n. Legalábbis a tesztek szerint, és Vistát még csak nem is láttam, nem haterködöm rá, de amíg jó pár hardverrel, szoftverrel kevésbé kompatibilis (nem feltétlen a Microsoft hibájából), retrózásra pedig még senki nem ajánlotta. Hacsak nem kapja az ember hardverhez a Vistát, a már bevált XP-t drága pénzért lecserélni nincs sok értelme. Csili-vili nem kell egy oprendszerbe, de azt tudja ezzel az erõvel az Ubuntu is, régebb óta, és állítólag kevesebb erõforrás felhasználásával. A DX10 pedig még alig lépett túl a parasztvakítás szintjén.
Mindettõl függetlenül tõlem aztán lehet jó oprendszer, de egyelõre nem látom okát, hogy tömegeknek kelljen rá váltania. Egyébként ha már ennyire utálod az erõszakos, ráderõltetõ üzletpolitikát (és amiatt a konzolokat), akkor miért nem haragszol a Vistára? Talán nincs is erõszakosabb eszközökkel terjesztett termék a föld kerekén.
Nekem megvan a gépem hozzá de épp emiatt nem álltam még át vistára.
Eppen ezert felesleges a Vista. A hardverigenye is nagyobb, ami plusz koltsegeket ro a felhasznalokra, mert neki mar nem eleg a 1GB RAM, hanem a 4GB. Raadasul ugyanazt a feladatot ellatja az XP is, kevesebb raforditassal. Persze azt tudjuk, hogy elobb vagy utobb raleszunk kenyszeritve a hasznalatara, mert majd kitalalnak par dolgot hozza, hogy mashol ne lehessen alkalmazasokat jatekokat futtatni, es nem mi fogunk donteni arrol, hogy melyiket is hasznaljuk.
Az XP pedig egyaltalan nem kezeli rosszabbul a tobb magos processzorokat mint a Vista, mindossze egy update kell hozza, vagy a processzorgyartotol letoltott patch.
Raadasul lenyegesen jobban felgyorsult a processzorok fejlodese a 2000-es evek elejetol.
PC-t pedig fejleszteni KELL. Egyre nõ a rendszerkövetelmény. Hol egy kis ram, hol egy új vidkártya, (dx 8-9 10, Sm2, Sm3, Sm4,)
És mindennek nõ a rendszer igénye. Mikor kijött az XP, még P3-as gépem volt. 128ram... Kevés volt. Még 128, és már eldöcögött. De nem volt az igazi. Most a Vista már kétmagos gépet kíván, 2Csiga rammal, dx10-es videókarival. hogy NORMÁLISAN fusson. Egyébként, akinek ilyen gépe van, nem értem, miért nem Vistát használ. dx10 nincsen az XP -ben, és a 2 magos procikat is nagyságrendekkel szarabbul kezeli, mint a Vista. Aztán jön a sírás, itt a fórumon, hogy a gépem megvan, mégis akad, válasz; -állítsd be a 2. magot, ezzel, meg azzal a progival.... Az XP születésekor, nem volt 2 mag. Hiába "tudja" kezelni, nem erre találták ki....
Most viszont egy darabig nem várhatok érdemi javulást erõsebb hardvertõl (a VGA támogatásával az 1080p is suhan, mint a szél), tehát ha jövõre veszek CPU-t és alaplapot, az csak és kizárólag játék miatt lesz. (Más kérdés, hogy akkor ház híján már meg is van egy egész tûrhetõ tartalékgép, melyre valószínûleg szükség is lesz.)
egyébként pc-n mit fejlesztessz ha nem gamelsz ? mert nekem "gamer pc"-m van, de sose fejlesztettem, max 4-5 évente újat kapok/hoz a jézuska (😄).
A 3. 4. már nem. Ugyanis MA 1 perc, holnap 2, holnapután? Install, copy-paste. Egy ideig. Aztán, majd a következõ, vagy az az utáni generációban, majd az a verzió fog települni, amelyik a gépednek megfelel. Ugyanis a vinyó, patch, telepítés, mind egy irányba mutat... Lassan kapsz majd 1, meg 2 giga memóriás gépeket, 3, és 6 magos gépeket, nV és ATI kártyás gépeket, stb. Amelyikre pénzed, igényed van.
Sokan örülni fognak, hogy 720, vagy 1080 as gép között választhatnak, mert akkor nem kell új plazma a gép mellé... Az a gond, hogy nem veszitek észre az irányt....
3 generáció, és lesz egy only M$ "konzolotok" ami igazából PC, a játékok drágák rá, és csak az M$ által megszûrt tartalomhoz fértek hozzá...
Csak azért, hogy képben legyél. A Vista minden idõk leggyorsabb oprendszere. MINDENBEN 2x olyan gyors, mint az XP. Hogy akkor miért mondja mindenki, hogy lassabb? Egyszerü. Hardveres DRM van beépítve. FOLYAMATOSAN kérdezi, az összes hardwer elemet, hogy van e DRM a filmben, programban, játékban, akármiben. A hardwereken már rajta vannak a chipek, kikapcsolt állapotban. Ezért nincs válasz, így az oprendszer folyamatosan kérdez.... Megeszi a teljesítményt.
Arról volt szó, hogy sp1-ben kiveszik, de másként döntöttek. Legutóbbi (tavalyi) infóim szerint, inkább beleteszik a Win7-be, ami el sem fog indulni, ha a hardwerelemek nem támogatják...
Mielõtt megkérdezi valaki. Tavaly hallottam, egy magyarországi M$ konferencián. Magyarán, a saját, méregdrága géped fog megakadályozni abban, hogy BÁRMIT csinálj a gépeddel, ami nem DRM védett. A fényképeid se fogod tudni megnézni! Csak ha elõtte átalakítottad, DRM-el védetté...
Egy szerencse van, ezért is nem mûködik jelenleg. A törvényhozók nem bólintottak még rá. De amekkora a zene, film, és játékipar lobbija, ez csak idõ kérdése.
Engem, mikor meghallottam, majdnem ki kellett vinni a terembõl. Ha nem a saját fülemmel hallom, nem hiszem el.
Komolyra fordítva, a géming nem olcsó mulatság egyik platformon sem, sosem volt az, sosem lesz az. Maga az informatika sem olcsó dolog, feltéve hogy legálisan mûveli azt az ember, legláis forrásokból szerzi be a softwereket legyen az oprendszertõl a wördön át gémingig. Még mindig az a tény hogy a konzolok játékra születtek, nem pedig másra, és ebben rejlik az elõnyük ( fix hardwer illetve könnyen és hatékonyan programozható ).
Konzolon van patch, ami eddig is lett volna ha lett volna internet kapcsolat, ami tökéletesen használható állapotban ebben a generációban jelenet meg. Van patch, ami pár mega vagy annyi sem és max 1 perc xboxon... szörnyû dolog. ( ez a teljes deshboard frissítés, vagyis teljes csere kemény 7-8 perc volt össz vissz ).
Az install jó dolog, mármint abban a formában ahogy az ( csúnya, gonosz szemét ) MS oldotta meg, hiszen ez inkább hívható egy teljes copy/paste folyamatnak, a lényege hogy a DVD nem süvít.
Haha... Rövid történet.
Unokatesóm gyereke felhív; (8.általános) -Honnan tudom az M$ Office-t beszerezni? Kérdem, minek? _házi feladat, Word-ben táblázat... blabla. -Figyelj kicsi lány. A tanerõ hülye, szoftverbázis, Open (most már oxygen) Office, mindent meg tudsz ugyanúgy csinálni....
Másnap csörög a telefon, a TANERÕ!! -Maga ajánlotta a lánynak? Hogy képzeli?
Fél órát veszekedtünk.
Linux. Oda ne rohanjak. Meg vissza...
Konzol.
Kiszámoltuk, hogy hat év alatt, (ami egy konzol generáció!) ugyan annyiba kerül a konzol, mint a pc. Feltételek; Ésszel történõ vásárlás, fejlesztés, mindkét oldalról, és 10 játék évente. Felhívom a figyelmed, így UGYAN ANNYI! Nincs mellette számítógéped! Az már plusz! Azt is fejlesztgeti az ember, (ha más nem, elromlik,) Tehát a konzol, + PC drágább, mint a PC önmagában. A JÁTÉKOS PC...
Persze, konzolidióták ezt nem tudják, boldogan verik a farkukat a PC-s játékoknak leáldozott topikban, mert M$ bácsi aszonta; ócó!!!
Rossz hírem van. Konzolon van patch, van telepítés, van fejlesztési lehetõség. Mi is különbözteti meg a PC-tõl? Még maximum 2 generáció, és semmi. Amit most látunk, az mesterséges átcsoportosítása a bevételeknek, a kiadók javára, a hardware fejlesztõk kárára. (Ugye, egy átlagos PC játék 10, egy konzolos 15 ropi...) Kell még magyarázni?