A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Igaz nem sokaig. 😄
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
http://www.freetvmaci.info/
Már bocs de ezt a faszságot....
Ma már Magyarországon idestova majd 10 éve lehet az Microsoft messenger nevû rendszert használni.
Mond meg, hogy a magyar live mivel kerülne többe??
De ne a zsigeri idióta xbox válaszokat kérlek hanem normálisat...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Újabb, DE JÓ NEKED! M$ parasztvakítás.
Gaming is believing.
Regelni meg simán lehet, csak lakhelynek, irányítószámonak UK vagy US adatokat kell megadni és mehetsz online gémelni.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
várj elszámolok 10-ig...
Ja és hogy fogom regelni a GTA4-et, ha nincs Live!, ezt mondja meg nekem valaki...
Gaming is believing.
Két éve létezik, már elég régóta, a legutóbbi vita során az egyik célzás során erre is gondoltam. Xbox Live Video Marketplace neve, így rátalálhatsz a részletekre. MS pontokkal lehet fizetni, egy friss film így 6 dollárra jön ki, ha az embernek kell 720p felbontás (14 napon belül kell elkezdeni nézni, onnantól 24 óráig lehet "használni"). De az Apple is beszállt ebbe az bizniszbe (náluk 30 az a 14).
A fogyasztónak alapvetõen jó, ha elterjed az online kölcsönzés, ez is egy plusz, roppant kényelmes lehetõség, egy frissebb film esetében pedig sokkal-sokkal olcsóbban jöhet ki a mozinál egy társaság, ha megnézik a legjobb mozirendszerrel rendelketzõ havernál. A mozi nyilván más lesz mindig is, egy idõben én is sokat jártam, de szintén vannak komoly hátrányai. (Például ha kulturálatlan egyedek is vannak a közönségben, netán én szeretném kommentálni a látottakat egy láda, a mozisnál jóval olcsóbb sörrel a kezem ügyében 😊)
Persze a hagyományos kölcsönzõk biztosan nem járnak jól egy ilyen erõs konkurenciával, nem tudom, hogy jelenleg még mennyire állják meg a helyüket, én életemben nem is jártam videotékában, bár olyan volt, hogy a haverok kivettek valamit közös filmnézésre ilyen helyrõl, de az én jelenlétemre csak az utóbbi mûvelethez volt "szükség".
2.
Az egyszeri eladásokból ugye kevesebb bevétel jön össze, mintha többször adják el, vagy arányosan drágábban kisebb adagokban a terméket. Próbálkoztak epizódosdival, a Guild Wars esetében a kiegészítõkre bízzák a profittermelést, a Simsnél dettó. De márt a HoMM III-ról is le akartak húzni minden bõrt (lásd Chronicles széria).
Az MMO-k mellett most a DLC-ken a sor. Már csak azért is hatékony eszköz, mert így egy projekt multiplatformként való megtartása mellett húzhatnak a "kívánatos" irányba. Néhány DLC egyenesen a mikrotranzakció irányába hajlik (lásd Dead Space), személy szerint ezek taszítanak vissza engem a legjobban. Az "ingyenes" MMO-k nagy átverése a kedvezõbb feltételek biztosítása pénzért (ha nem fizetsz, senki maradsz), vagy mondjuk a magyar Project Torque-ban a licenszelt jármûvekre lehet így szert tenni.
Én régi vágású játékos vagyok (a coopról a Wizard of Wor és a Contra ugrik be), és legalább ennyire gyûjtõ is. Nekem kell a papírdoboz, a kézikönyv és az egyebek, kellenek ahhoz, hogy érezzem a birtoklást. (És jogilag csak ekkor birtoklunk, hiszen legalább a halom papír/fém/mûanyag a miénk, ellentétben az "örökbérelt" szoftverrel.) Szóval én inkább abban bizakodom, hogy a DLC-knek legalább egy részét - az engem érdeklõ részét... - beszerezhetem idõvel fizikai formában is, anélkül derogál nekem az egész.
A két felvetés viszont ott ér össze, hogy az idõalapú játék (vagy filmezés ugyebár) már egyértelmûen a kölcsönzéshez hasonlít. A játékiparnak pedig éppen erre lenne szüksége szerintem, a kölcsönzés lehetõségének széles körben való elterjedésére. Így nem csupán 5 perces demókat lehetne kipróbálni, vagy például jó lenne testközelbõl látni a demóval nem rendelkezõ Fallout 3-at, netán egyéb RPG-ket. Ebbõl a szempontból viszont jól hangzik, bár ez az ingyenes demók halálához vezethetne. (Érdekességként említem, némileg idetartozik, a LotRO esetében volt lehetõség arra, hogy egy jó drága pakkot megvásárolva megjelenéskor, egész életre ki lehetett váltani havidíjat. Kissé talán távoli példa, de valahogy így aránylik a kölcsönzés és a vásárlás.)
Szerintem mindenképpen erre haladunk, de azt még nem lehet átlátni, hogy pontosan mely lehetõségek fognak elterjedni (nem feltétlen perc- vagy havidíjasnak kell lennie). Egy biztos, én sokat fogok panaszkodni, hogy "bezzeg az én idõmben!"
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A másik téma pedig... Abban hajthatatlan vagyok. 20 év kereskedelmi tapasztalattal a hátam mögött, (hentes-tanulóként kezdtem, és Marketing-Managerként hagytam abba (Tetszetõs cím volt,
A felvetett témák viszont nagyon is relevánsak, de most már nincs energiám kifejteni a véleményemet, de, majd valamikor napközben még benézek. (Bár nem utálom a WoW-ot, és nem vagyok "konzolos" sem, csak vissza fogok pofátlankodni 😊
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Véleményekre volnék kíváncsi, az alábbiakkal kapcsolatban.
1; Már nem tudom, hol olvastam, egy szalagcímen futott át a szemem, de közben már a böngészõ bezárására kattintottam... így az infó... kétséges. Valami olyasmi volt a cím, hogy online videótéka a Live! rendszerén.
Kinek, mi (lenne) errõl a véleménye, miért jó, miért rossz, fizetés hogy mûködhetne, egyebek.
2; Egy fórumon, egy emberke azt vetette fel, hogy szerinte az idõalapú hozzáférésé a jövõ a játékok terén. (és persze a zene, mi több a filmek terén is) Errõl, mi a vélemény? (Elsõsorban a WoW utáló konzolosokat kérdezném...DD)
2; pont; megint kiragadás, ráadásul messze nem a legszerencsésebb mondatomé. Összefügg az elõtte, utána olvasható szöveggel, az értelmét úgy nyeri el.
3; Milyen mögöttes tényekkel kell tisztában lenni?
100 vállalat vezetõjébõl 1 áll fel, és hangoztat egy TERMÉSZETES tényt FOLYAMATOSAN. Ez a vállalat a Microsoft
100 vállalat, cég, stb árképzésének vizsgálata után egynél áll fel a szakértõ, hogy a cég veszteségére felhívja a nagyközönség figyelmét Ez a vizsgált cég a Microsoft.
Ennél mélyebbre mászni a témában felesleges szõrszálhasogatás.
Értelmes ember számára a dolog nyilvánvaló, minden összeesküvés teória nélkül is.
Igazság az, hogy nem is ezzel van bajom, hanem azokkal, akik megeszik a dumát, és különféle érvekkel támasztják alá, hogy igenis bukik. Jönnek jobbról, jönnek balról, és ugyanazokra forrásokra támaszkodva érvelnek, amik egyáltalán elindították az egész pletykát. Így a hitelessége, finoman szólva is megkérdõjelezhetõ.
Ezért is nem veszem a fáradtságot, hogy elolvassam, amit írnak. Ugyanis nem LEHET más, mint marketing, és annak alátámasztása, kiragadott, tetszetõs adatokkal.
UGYANIS MÁS CÉGEKNÉL AKIK UGYANÍGY KÉPZIK AZ ÁRAIKAT, UGYANEZEK AZ EMBEREK NEM ÁLLNAK FEL, HOGY MEGMONDJÁK A FRANKÓT...
Ezt kellene végre megérteni.
Pékeket belekeverni felesleges. Holnap nem esik a liszt ára. Csak emelkedik, miközben nem (teljesen) önmaguk szabályozzák az áraikat.
Egész másik "tészta" a két történet.
Ha senki nem fejlesztené, akkor miért is venné meg, eleve?
Ha netezni akarok, szöveget szerkeszteni, nyomtatni, vennem kell egy PC-t, de mondjuk egy - egyébként bõven megfizethetõ - HD4850 már nem kell hozzá. Ezek tényleg elsõsorban játékra vannak. Persze egyéb dolgokra is be lehet fogni az újabb VGA-kat, de a többség szeme elõtt nem ez lebeg a bõvítés elõtt. (Az én VGA-m is besegít 1080p-s videókat lejátszni, de nyilván nem azért a havi egy trélerért vettem, az 500 Ft-ot nem érne nekem önmagában. Ezzel nem azt mondom, hogy magamból indulok ki, csak ez a személyes vetülete.)
Elterjedt téma, meg foglalkoztatja az embereket, és szakértõket... Bocs, de ez zöldség, és félrebeszélés.
Még a mögötte álló tényekkel sem voltál tisztában. Ez nem baj, nem kell mindenkinek mindent tudni, mindenki tévedhet. De azok után, hogy utánanézés nélkül kerekperec tagadtad a tényeket, kár most csapásirányt váltani, és csípõbõl leszólni mindenkit, összeesküvést emlegetni. Rendben van, nem tetszik, nincs ezzel semmi baj, de alátámaszthatatlan összeesküvés-elméleteket szõni fölösleges. Abban természetesen igazad van, hogy annyiban bele lehet magyaráznia marketinget, hogy egy vezetõnek ilyen szempontokat is fogyelembe kell venni, ha nyilatkozik. De talán ez az, amit igazán fölösleges hangsúlyoznunk, mindenki tisztában van vele.
(A szemét pékek is mindig emlegetik a liszt árát a költségeiket, hogy mennyibe van nekik egy kiló kenyér, az MS-tõl lopták e taktikát...)
Egyébként számomra az alja marketing az ez. Ezen nem könnyû túltenni.
Arról beszélünk, mi volt a SZÉLESKÖRÛ azaz otthoni elterjedés oka, mozgató rugója! Mert ha így nézzük, akkor ide tartozik az 50-es évektõl kezdve minden, még az Apollo programban használt masina is. Csak annak semmi köze ahhoz, hogy hogyan, és miért terjedt el a hétköznapokban.
Tetszik, vagy sem, hiába, hogy alapvetõen egy adatfeldolgozó géprõl beszélünk, ezért önmagában nem terjedt volna ennyire el. Hiszen egy elég szûk réteg használná ezért otthon a gépet. Más kérdés, hogy erre IS használjuk, és ez elõsegítette az elterjedést.
Kicsit ez arra a néhány napos vitára emlékeztet, mikor az volt a téma, mi mibe kerül. Akkor bukkant fel érvként, hogy SENKI nem fejlesztené a gépét, ha nem kellene a játékok miatt. És ezt Te hoztad fel, Zoo! Ha senki nem fejlesztené, akkor miért is venné meg, eleve?
Ma már. hogy a net elterjedt, volna rá oka, de az elterjedés kezdetén, erre még nem volt más, ennyire nyomós oka.
ÓCÓ...
Elterjedt téma, meg foglalkoztatja az embereket, és szakértõket... Bocs, de ez zöldség, és félrebeszélés.
Azért foglalkoztatja a "szakértõket" mert meg vannak fizetve.
Téged ez nem zavar annyira, mint engem, viszont a végzettségünk is más. Én kereskedelmi végzettséggel rendelkezem, és ha ilyet hallok, az én fülem bántja, mert szakmai kötelességem, hogy értsem, ne csak halljam. Gyanítom, Te is annyiszor hallod, mint én, csak neked fel sem tûnik a "háttérzajban" amit ma marketingnek, reklámnak hívnak.
Nekem pedig bántja a fülem, mert látom, hány idióta dõl be ennek a baromságnak. Ugyanannyira bánt, mint pár éve, mikor az egyik ismerõsöm a TV-Shpoból rendel VOK-ot, 10 ropiért. Le idiótáztam. Mire azzal jött, hogy mennyi mindent kapott hozzá. Elrángattam egy Vas-edénybe, mindent a kosárba raktunk, és 4500-ból kijött.... És ennek is millió idióta dõl be.
Annak is. Ezen nem érdemes vitázni. Reklám, és sok barom bedõl neki.
Próbálj meg egy NES-t, vagy egy PONG konzolt programozni otthon! Na ugye...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Persze volt ezek kozott programozo is aki jatekokat gyarttot, 0.00001%.
Na de kerem az atlagos fogyasztorol beszelunk nem a szelsosegekrol.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
BASIC-ben én is próbálgattam a szárnyaimat ("fiktív" játék GUI-jához írtam motort), talán nem is kevesebbet töltöttem ezzel, mint amennyit játszottam. Persze nyilván nem ez az általános.
Mekkora faszság már ez? A C64-es játékok nagy többsége 2-3 ember munkája, gyakorlatilag "otthon bepötyögött" munkák. Csak a '80-as évek második felére/végére lettek cégek, meg ipari játékgyártás.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
C64 -el próbáltam én is számolni, de olyan bonyolult volt. A játékok elindításához szükséges kódra viszont még most is emlékszem 😄
A gyerek nyilván játékra használta otthon a PC-t, ha miatta vették, de az az igazság, hogy a ygakorlatban bizony apu és anyu is használta otthon, és nem a háztartások 10%-ról van szó (bár ezt nyilván az Amigára értetted). A munkahelyeken is PC-k voltak (és ez, miért ne számítana? ez volt a PC egyik fõ felhasználási területe és elterjedésének fõ oka), ezekrõl a gépekrõl kellett haza vinni a munkát, ezeket ismerték az emberek, ezért emuláltak DOS-t akár még Amigán is.
Tehát azt állítotd, hogy a PC elsõsorban játékgép volt a kezdetektõl. Én ezt nem fogadom el, sõt blõdségnek tartom. Kérlek, próbáld kézzelfogható tényekkel igazolni, mert egy állítás ismételegetése nem tesz igazzá egy állítást! (És ne azt nézzük, hogy a 10-14 korcsoportban milyen aráynban használták mire a PC-t...)
Az Amigát, C64-et pedig még mindig necces a PS3-hoz mérni, ezt tudjuk mindketten.
Ezek a szamitogepek nem igazan a multifunkciolitasukrol voltak hiresek, talan a 90%/10% volt rajuk jellemzo, mint ahogy a mostani konzoloknal is ugyanez a helyzet, jatek es reszfeladatok.
Nem veletlenul volt a megjelolesben a C64 sem, eppen ezert volt Dantenak igaza az altala felvazolt hova halad a konzol es milyen valtozasokat nem akarsz szemellenzosen eszrevenni.
Persze lehet jonni olyan frazisokkal, vagy dezinformacioval amik a tenyeket elferditik, hogy lyukkartyas osszamitogep nem volt alkalmas jatekra es sorolhatnam, de ezek mar annyira extrem fals magyarazatok, hogy beleborsozik a hata a hallgatonak.
Mindenki tudja hogy az elso szemelyi szamitogepek amik otthon elterjedtek, mivel errol beszeltunk nem a tobb tonnas szekreny meretu kezdetleges gepekrol, a szorakoztatast celoztak meg azaz a jatekot.
Te meg jossz azzal, hogy dehogy ez multifunkcios volt. Csakhogy az kimerult par resz feladatbol, ami valljuk be szinte semmire nem volt jo, lasd Spectrumon vagy C64-en orak hosszu munkajaval, bepotyoghettel matematikai muveleteket es ebben ki is merultek a dolgok.
Az mas kerdes, hogy te IBM PCrol indulsz ki, de meg ez is hibas, mert ilyen nezopontbol a konzolokhoz tartoznak az ezer eves Pong! keszulekek is, mint ahogy szemelyi szamitogep kezdeti megfeleloi nem az elso XT-k voltak, azok mar egy atmenet volt a kezdeti tipusokbol.
Szoval a kezdetekkor mind a ket tipus a szorakoztatasra es jatekra szakosodott es meg mindig a haztartasokba kerult gepekrol beszelgetunk.
De ebbõl mi a tanulság, mit akarsz belõle kihozni? Az Amiga 500 nem egy "elpécésedett" konzol volt (ellenben a CD32 egy "elamigásodott" konzol volt), hanem a Commodore cég elsõsorban játékra szánt home computere (hívjuk így, de hívhatjuk PC-nek is, csak akkor már keveredés van). Nem az A500 miatt dõlt be a cég.
Ugye érzékelhetõ a különbség a két mondat között? Én nem tudhatom, hogy mikor és hogyan hangzik el ez a témában, de végletes és buta megfogalmazásban nem szoktam belefutni. Ellenben kérdésként gyakran felmerül, hogy miért is lehet olyan olcsó a konzol, mint hardver. Ez nem végsõ érv az árkérdésben, hanem az árcédula legfõbb magyarázata. Biztos van, aki ezt ésszel említi meg, és aki nélkül.
Ugyanis, hasonló árképzésû termékeknél, ugyanezek a "független" szakértõk nem emlegetik a ráfizetéses elõállítást.
Vajon miért? Azon vállalat vezetõi nem érzik kötelességüknek, hogy minden rendezvényen felálljanak, és elmondják... Elmondják a közgyûlésen, mert oda való.
Mennyi oldal, mekkora közösség foglalkozik a konzolháborúval, és mekkora az uszályok árképzésével? Még mi is belefolytunk a konzolháborúba, mely errõl is szól, ez megkerülhetetlen kérdés, egy elemzõnek elemeznie kell, muszáj, kötelezõ (akkár függelten, akár nem), ha prognózist akar felállítani errõl az iparág várható bevételeirõl. A téma publicitása miatt van felkapva, és ezért foglalkozunk vele mi is - vagy inkább fõleg mi? - a kelleténél többet. Gazdasági rovatban, lapban azért bele lehet futni más termékek kapcsán is elemzésekbe az elõállítási költségrõl és az eladási árról.
Röviden: személy szerint ezt a konzolipar természetes velejárójaként kezelem, és érdekel is. Olyan, mintha azt mondjak, az ég kék, erõsödik az euró. Nem tud belõlem érzelmeket kiváltani, nyilván kevesebbet hallom, mint te, esetleg kevésbé veszem magamra.
Igen voltak rajta szoftverek ezt mindenki tudja, de akarhogy kevered-kavarod, csurod-csavarod, az A500 tipikus jatekgep volt a maga koraban.
Le is volt egyszerusitve a jatek vele rendesen, beledugtad oldalt a lemezt es mar jatszottal is.
Megemlited a paint, igen volt ilyen mint ahogy volt a sokak szamara ismert Lightwave amit peldaul a Babylon 5 sorozat renderjeihez hasznaltak,vagy Maya de nem A500-on keszitettek nem veletlenul ezeket. Nem veletelenul vannak a nagyobb geptipusaikon PPC (PowerPC) kiegeszitok, ami ugye A500-nal nem lehetseges.
Idezek is neked, hogy tisztaban legyen mindenki azzal, hogy amiket leirtal eleg nagy csusztatas. Ugyanis az A500-n hasznaltak legkevesbe ezeket a szoftvereket, az kizarolag egy celiranyban fejlesztett otthoni szorakoztato/jatekgep volt a Commodore reszerol. Nem veletlenul adtak hozza az europai megjelenskor a Batman packet.
"A készítõk kezdetben kizárólag Amiga 4000 típusú gépeket használtak erre a célra, kiegészítve a NewTek cég VideoToaster - Screamer célhardwarével. Ez egy 24 bites képdigitalízálót (videó mozgókép bevitelére), egy genlockot (vidójelek keverésére, feliratozásra), beépített effekt generátort (tv trükkök valós idejû létrehozására, pl.: áttûnés, stb) valamint 4 db egyenként 150Mhz-es MIPS R4400 RISC processzort tartalmazott. (a MIPS a Silicon Graphic leányvállalata, a RISC processzorok gyártásának úttörõje). Ilyen gépekbõl álló hálózat alkotta az effekt stúdiót. A trükkök elkészítéséhez a NewTek cég LightWave programja futtot a gépeken, amely egy Ray-Tracing (fénysugárkövetés) eljárást használó 3D modellezõprogram."
Volt akar protracker is amiben hangmintakat lehetett szerkeszteni es sorolhatnam tovabb, de ilyen volt akar C64-en is, meg se ez a jellemzo ra, ezt mindenki tudja, csak te akarod a tenyeket elferditeni.
Lehet hasra utni vagy sem, a felhasznalok legnagyobb resze eppen ezert jatekra hasznaltak az A500-t, es csak nagyon kis szazalekban masra.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Ha egyik naprol a másikra, ugy gondolnák az "okosok", hogy PC-re nem gyártanak le több játékot, akkor se váltanék konzolra, inkább játszanék a fü***mmel! <#vigyor3>#vigyor3>...de inkább lemennék hogolyozni <#vigyor5>#vigyor5>
Battlelog: Purga5
... amíg portolnak át játékokat.
😛
Mi köze ennek a témához?
Nagyon úgy tûnk, hogy 1; Észre sem veszed, ha egy konzolos ezt hozza fel példának, (mormogsz egy olyasmit a bajszod alatt, -hogy van benne valami...) 2; Nem ugyanolyanok a topikok, ahová általában járunk, és a konzollal rendelkezõ ismerõseink is különböznek.
Itt valaki belinkelt egy akármit, miszerint FÜGGETLEN szakértõk hangoztatják a dolgot. Ez egy orbitális baromság. Szebben írni nem tudom, nem lehet. Ugyanis, hasonló árképzésû termékeknél, ugyanezek a "független" szakértõk nem emlegetik a ráfizetéses elõállítást.
Vajon miért? Azon vállalat vezetõi nem érzik kötelességüknek, hogy minden rendezvényen felálljanak, és elmondják... Elmondják a közgyûlésen, mert oda való.
Tetszik, vagy sem, MARKETINGFOGÁS.
És sikeresen bekerült a köztudatba, hiszen mi, akiknek konzolja sincsen, ezen vitázunk....
Mindezt hasra ütéssel kitalált számokkal nem lehet cáfolni. Ehhez képest a PS3 éppen úgy fényévekre van, mint a PS2, elég aprókat lépkedtek eddig, még a supercomputer elképzelések megvalósulása is messze lenne. Azóta viszont saját bevallásuk szerint elhibázott stratégiának tartják, hogy nem kezelték kellõképpen akként a PS3-at, ami, hanem media centerként, BD-lejátszóként és kamu ígéretek beteljesítõjeként harangozták be.
Ezen túl én is éppen azt írtam le többször is, hogy a PC és a Mac kiszorította a Commodore gépeit ebbõl a felhasználási körbõl (és nem azért, mert azok olcsóbbak vagy jobbak lettek volna ezen feladatokra, sõt...), és egyre inkább játékgépnek számított. Ez viszont csökkentette a megcélozható felhasználói bázist. Ha a Commodore nem bénáz el pár dolgot, akkor talán ma egészen másról beszélgetnénk, egyáltalán más gépekrõl írnánk.
Mellesleg éppen a CD32 volt az, amit legalább annyira használtak játékon kívül másra is, ha nem jobban, mint a PS3-at. De az egy elég speciális konzol volt, egy speciális gyártótól. Sõt, jobban belegondolva, mintha bõvíteni is jobban lehetett volna (volt valami turbókártya még a CPU-hoz is, nem?), mint a maiakat, voltaképpen elmondhatjuk ez a hipotetikus felvetéseket tartalmazó diskurzus egy létezõ - vagy inkább valaha létezett - konstrukcióról szól. Mely ugyan megbukott, bár az egyrészt régen volt, másrészt nem ez volt az oka.
Akar azt is mondhatnank a PC sajat kepere kezdte formalni a konzolt, es ez a jovoben sem fog valoszinuleg valtozni.
Mintegy mellékesen megjegyzem, ez számomra inkább a konzolok szoftverkínálatán látszik.
Dante:
Én azt kifogásoltam a legutóbb, hogy az eddigi változások közvetlen okaiból nem következik már az általad felvetett új lépés. Lehetni persze minden lehet, de én drasztikus változásokat nem várok rövid idõn belül, te igen.
Na erre tuti megkapod válaszként, hogy annál nagyobb ésszel nem tudsz, mint õk, mert az M$ olcsóbban adja a konzolt, mint amibe az alkatrészek vannak nekik. Ez 10-bõl 10x így lesz.
Ismerem nagyon is jól a topikot, de ebben a kontextusban ezt még nem soha olvastam ott (ami nem zár ki semmit, leszámítva persze a kijelentésed általános igényét). Eltúlzottan magas PC-s hardverárakkal való szembeállításról annál inkább. Engem ez nem érint, mert smucig vagyok hardverre költeni, így is korrekt gépem szokott lenni, de egy pár éve még jóformán általános volt, hogy megjelenéskor - nagyon-nagyon lefelé kerekítve - 100k-s VGA-k kerültek elég sok aláírásba itt az SG-n. Emiatt én is csak fogni tudtam a fejemet, persze mindenki annyit költ a hobbijára, amennyit akar, de mégis... A lényeg, hogy az azóta napvilágot látott információk nagyon úgy néz ki, hogy az nVidia és az aTI kartellezett, ahogy illik, szerencsére ennek vége, meg is látszik az árakon.
Ennek fényében a konzolok nyomott árainak felemerülése már egyáltalán nem butaság (ez nyilván a része a képletnek, nem a végeredmény), és más is, mint amit alább leírtál. Hogy ennek a kérdésnek egy alternatív értelmezési keretével szolgáljak, ha konkrétum úgy sincs.
Egyébként abban a topikban fõleg akkor hangzanak el hajmeresztõ dolgok, ha valaki Don Quijoteként beront téríteni, akkor be tud indulni a bullshit-licit akár mindkét oldalról. De ezt már tényleg teljesen fölsöleges itt kielemezni.
Pláne, hogy a kapcsolódó üzletágak nem veszteségesek, így összességében egy percig nem keletkezik ráfizetés.
Nem igaz. Milliószor le lett írva, hogy az elsõ években veszteségesek szoktak lenni az adott divíziók. Aki pedig elveszíti a konzolháborút, a végeredményt tekintve is bukhat (ezzel szemben kocsit vagy hûtût nem mindössze néhány cég gyárthat profitábilisena világon). Mondjuk ebben a generációban már aligha lesz valaki vesztes ebben az értelemben, de a Sony ebbõl már jól nem jöhet ki, a tömegek számára évekig a konzol=Playstation képlet mûködött, ez pedig megdõlt.
"Redmond will sell every Xbox console at a big loss, says researcher iSuppli. Not to worry, the profit is in the associated software"
Na akkor hol is ment a "jajj mi szegények bukunk minden darabonÛ" sajnálkozás?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
-Többféle felbontás terjedt el egyrészt,
-másrészt egy 720-as felbontás kinyomatásához kevesebb kakaó kell, mint egy 1080-ashoz.
Tehát, felesleges a gépbe egy nagy felbontású videó megjelenítõ eszköz, mikor azt nem mindenki használja ki. Tehát így egy OLCSÓBB videóval szerelt változatnak lehet létjogosultsága, egy NORMÁL kiadás mellett.
Mert az biztos, hogy elsõre a drágábbikat nyomatná ki egy ilyen helyzetben BÁRMELYIK hardwer gyártó cég.
Ez röviden a gondolatmenet.
Hogy ez bekövetkezik, nem tartom eleve kizártnak, ugyanakkor nem tudhatom, meg fog-e történni. Mint LEHETSÉGES eshetõséget, említettem meg. Játékok meg a két felbontást tudhatják alapból, elég, ha a memóriában, és a GPU órajelében tér el a két szerkezet. Felépítésben felesleges.
Nekem, logikusnak tûnik a dolog, el tudom képzelni, hogy volna rá kereslet. Lehet, tényleg teszek rá egy kis pénzt.
Ha ilyet még nem olvastál, menj át a PC-s játékoknak leáldozott2 topikba, és szõrmentén említsd meg az árkérdést. Miszerint a hardwerek nem is annyira drágák, csak ésszel kell vásárolni.... Na erre tuti megkapod válaszként, hogy annál nagyobb ésszel nem tudsz, mint õk, mert az M$ olcsóbban adja a konzolt, mint amibe az alkatrészek vannak nekik. Ez 10-bõl 10x így lesz.
Amellett, (mint említettem) a "véletlen" nyilvánosságra kerülõ adatok is ezt sugallják. Ez csak azért érdekes, (mint említettem) mert száz számra vannak árképzésileg hasonló termékek, és ott valahogy ez nem kerül be a köztudatba. Valahogy azoknak a cégeknek a vezetõi nem érzik szükségét, hogy minden lehetséges alkalommal elmagyarázzák, miért is "veszteséges" a divízió.
Reklámozni nem csak a hagyományos módszerekkel lehet ugyanis. Ez pont annyira reklám, mint a TV hirdetés. Pláne, hogy a kapcsolódó üzletágak nem veszteségesek, így összességében egy percig nem keletkezik ráfizetés. (Hoppá, ha nem keletkezik ráfizetés, akkor miért kell védekezniük a divízió miatt? Nem értem....)
Puszta parasztvakítás az egész....
Az PC melleti ervkent ugyanezeket hoztak fel amit te, hogy a VGA es periferiak cserelgetese tulmutat a masik kuzdo felen.
Pont ezek renditettek meg egy meltan sikeres gepet mint Commodore termeke.
Nem sokkal ezelott irtal egy hogyis mondjam, ismet tereles tipusu magyarazatot nekem, hogy bizony azAmiga500-on lehetett mindenfele dolgot csinalni a jatekon kivul, igaz azt elfelejtetted megemliteni, hogy az Amiga 500 egy kifejezetten jatekra szant gep volt es minimalis esetben hasznaltak akkoriban masra, jo ha talan 1-2%ra lehetett tenni ezt a szamot.
Most pedig a technologiai lehetosegekre akarod csak fogni a konzolok el PCsedeset, ami szamodra nem is az egyszeruen nem is multifunkcionalissa valtak.
Pedig igencsak azok lettek, rafoghatod, hogy a szeket is lehet hasznalni letrakent hogy elerd a fuggonyt, csak hogy ez ismet olyan ures frazisok, mint amiket hasznalni szoktal magyarazatokra, hogy a te ervelesedet fogadja el mas.
Leirtam mit lehet csinalni a mai konzolokkal, a PS3-ba nem veletlenul kerult egy celprocesszor, amit katonai szamitogepekben hasznalnak.
Jol latod, nem jatekra, hanem szimulacios feladatok elvegzesere.
Ez pedig csak egyet jelent, teret nyert egy teljesen mas irany, ami a kovetkezos konzolok generacioinak eloszele, PC-s ipari oriasok gyartjak mar szamukra az alkatreszeket, amik neha mar nem is csak specialis konzol hardverek, hanem a PC-s periferiak megfeleloi, de mar a megjelenitesert felelos chipeket is a PC-s hardverek nagyon kozeli rokonainak is tekinthetok.
Egyszeruen ez lett a trend, elindult a konzol a multifunkcionalitas fele a PC olyan eros rahatassal volt, hogy nem tudjak megkerulni az efele "evolucios fejlodesi" folyamatot.
Akar azt is mondhatnank a PC sajat kepere kezdte formalni a konzolt, es ez a jovoben sem fog valoszinuleg valtozni.
Tudod te, hányszor olvastam, hogy hú de jó ez a gép, mert annyiba kerül, hogy az M$ veszít rajta?
Én ilyet még sosem olvastam (és ez örömmel tötl el), de nem lepõdöm már meg semmit. Aki tényleg ilyet mond, azt egyszerûen nem normális.
Konzolok kissé PC-sednek.
Reagálok erre is (ha fõleg önismétlés is lesz), mert talán nincs olyan messze a közös nevezõ.
Én ezt a technikai lehetõségek alakulásának tudom be (amit eddig is emlegettem), hiszen az azonos (olcsóbb) szabványok használata kézenfekvõvé tesz bizonyos extra lehetõségek kihasználását. Ahogy a mobiltelefonok is azért tudnak már mindenfélét, mert filléres dolog beléjük építeni. A VGA cserélgetése ezen már messze túlmutat, az nem "afféle" járulékos fejlõdés. Ezért lenne szerintem túl nagy ugrás, pláne ha egyszer a következõ generációra vetetted fel, mint igencsak valószínû lehetõséget.
(Mellesleg a PC-nél is kilyukadhatunk a némileg egységesebb "CPU-GPU kombók" felé, létezõ technológiai irány lehet az egybeolvasztás is. Ha már multifunkcionalitás...)
Szerintem inkább várjuk ki a végét, de a helyedben egy jelképes összeget feltennék a konkrét prognózisodra. Ma már mindenfélére lehet fogadni, és a tétet szerintem akár meg tudnád százszorozni vele.
És engem ez a felfogás, ami zavar, valamint az, hogy erre M$ rátett, nem egy lapáttal.
Tudom, felállni, és azt mondani érdekes lett volna, -Hogy ne féltsetek minket, azért nem halunk éhen, mert itt és itt azért fogunk a bolton!
Viszont a folyamatos sírás, hogy jajj, mi milyen nagylelkûek vagyunk, hogy szeretjük a játékosokat, hogy még bukunk is, azért, hogy nekik jó legyen... (MERT VOLT ILYEN FELHANG! EGYÉBKÉNT EZ AZ INFÓ ÜZLETI KÖRÖKBEN MARAD MINT A TÖBBI? HASONLÓ TERMÉKNÉL, és nem kerül ennyire a köztudatba) na ez az, amit gusztustalannak tartok.
Ezzel a témát lezártam.