17438
  • Zóanagyvarázsló
    Énekelni nem kell benne? Mert én csak annyit tudok, hogy ritmusérzék nem kell hozzá, csak összehozni, amit jólesik. (Erre céloztam óbégatás alatt az énekből kiindulva.) Túlzásnak tartom ezt kreatív zenecsinálásnak hívni, a gyakolratban úgysem ez a jellemző, aki pedig képes rá, az tényleg tud zenélni, és talán igazi hangszerrel kellene próbálkoznia.

Mindenesetre a többi a "Wii..." cucchoz - de nem Wii-s játékokhoz általában - mérten kevésbé fogy, kritikailag lehúzták, a hardcore-abb játékosok elutasítják. Én nem akarom ennél jobban minősíteni, sem mással összemérni, de a Wii-től minden mást várnék a hardcore irányon kívül.
  • [Jakuza]
    http://www.youtube.com/watch?v=-KrPgcUcKyU&feature=related

Amugy ennyit a mikrofonba obegatasrol is. :D
    Nos szoval akkor mi is a kulonbseg a ketto kozott ?
  • [Jakuza]
    Te valamit nagyon mellenyomtal a Wii music semmiben nem kulonbozik a Guitar Heroestol.
    Nem is vontam kozottuk mindossze parhuzamot, Totti azon felvetesere, hogy lefikazta, mig teljesen ugyanazt a stilusu next-gen konzolos valtozatot pedig istenitette.

amugy meg javaslom a Wii musicrol kicsit tajekozodj.
    SG cikkek: wii_music_csinaljunk_zenet_egyutt
  • Zóanagyvarázsló
    (Sajnso már hozzá kellett szoknom.)
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk én a Wii-vel nem példálóznék, éppen az akar legjobban elmenni az agyatlanság irányába. Alább a Wii Musicot párhuzamba állítottad a Guitar Heróval. Az előbbi csaka mikrofonba óbégatásról szól, nem kell hozzá ügyesnek lenned, az utóbbihoz viszont igen. Nekem egyikre sincs igényem, de ha a te mércéddel mérjüka játékokat, akkor az utóbbinak van több értéke. (Egyébként szerintem is.) Körülbelül a casual vonal rajta éppen a minél könnyedebb szórakoztatásról szól.

Va persze egy-két jó és igényes exkluzív is Wii-n, de azok lennének, ha HD konzol lenne, akkor is.
  • gazgoblin

(azért te is érzed hogy le leszel köpködve mindjárt)
  • Zóanagyvarázsló
    Én megértem a szempontod, csak én meg azt nem értem, hogy ebben a topikban mit keres a konzolfikázás. Egyedül Totti jár ide rendszeresen (már aki ír is), talán ha nem hergelnétek, kevesebb lenne itt a feszültség, és nem a leáldozott topik hőskorára emlékeztető lángtenger hömpölyögne itt. Mert ugye anno ment a nagy felsőbbrendűsködés egyesek részéről, hogy a "PC-sek" mennyivel különbek, mennyivel igényesebb topikot tudnak csinálni. Ha viszont a hangulatkeltés itt a fő feature, akkor talán a cél sem ez.

Az már más kérdés, hogy mi a helyzet a Játékosok fórumában (multiplatform játékokra gondolva). A minap éppen erről bigyesztettem oda a véleményemet a "testvértopikban" is: ha nem a konzolosok mennek téríteni, vagy már éppen el lettek volna flejetve, akkor rendre azt látom, hogy valaki(k) elkezd(enek) konzolt fikázni, és ezzel újra becsalogatja őket. Szerintem kettőn áll a vásár, ha nem hörgés a válasz, a helyzet sem mérgesedik el. De ha mindneki a maga, a platformja háborúját akarja megvívni, akkor ne csodázzon, hogy csak olajat önt tűzre. Ugyanezért nem helyeslem az itteni a revansot.

Valahol vicces, de főleg szomorú, ha ez a topik tényleg csak azért jött létre, mert egyesek a "testvértopikban" nem érzik magukat hazai pályán, így itt kívánják előadni, minél kevesebb másvéleményű előtt a destruktív álláspontjukat. Így talán megérted, hogy ezzel miért nem tudok azonosulni.
  • [Jakuza]
    1.
    Mar pardon de nem kell HC jateknak lennie ahhoz valaminek, hogy agytevekenyseget koveteljen meg valakitol.
    A masik fele, ha most osszehasonlitanam az altalad megemlitett retro jatekokat a mostani konzoljatekok felhozatalaval minosegben, tuti nem a konzolos felhozatalt valasztanam.
    Kulonben akkor az eletben nem jatszanek egy Pirates!-el,Elite,Monkey Island stb hasonlo mar akkor osszetettnek mondott jatekkal.

A cel pedig megvaltozott, ne beszelj ismet hulyesegeket, nem a maga a minosegi szorakoztatas a lenyeg, mint akkor amikor sufniprogramozok adtak az otleteiket akar ingyen is, hanem a nagy jatekgyartok propagandaja, hogy minnel jobbban keressenek.
    Egesz mas lett a hozzaallas, hiaba is mondasz oriasi marhasagokat.
    2.
    Pont egy kicsit kellett a gyokerekhez visszaternie a Wii-nek, hogy magas szinten szorakoztasson es ne a latvany legyen a lenyeg, maris lesoporte a porondrol a masik ket szuperversenyzot.
    Raadasul mivel jo politikaval kezdte az arucikkuk forgalmazasat, meg az is belefer, hogy mar dragabban adhatjak a konzoljukat mint a ket konkurens, meg igy is jobban veszik.
    3.
    Ekes bizonyiteka a mondandomnak az, hogy szinte mindent megjelentetnek PC-re mikozben azt szajkozzak, hogy felesleges elkesziteni barmit is a PC-re mert nem hoz bevetelt, ennek ellenere, a megnagyobb nyereseg remenyeben kiadjak oda is, nagy reszuket.
    Ez mond ellent annak, hogy ne gyartsunk jatekokat PC-re mert haldoklik a piac, eleg nekunk a konzol, mert csak az general igazi bevetelt.
    Ertelmes emberek ezt egybol feltudjak fogni, hogy valami nem stimmel az allitasukban, hiszen pont maguknak mondanak ellent, vagy pedig a kozonseget etetik mindenfele ostoba hirekkel.
  • Istencsászár
    Mer neki űrszimulátor, hc rpg, hc rts, hc hc hc kell, de azt nem látja h ezzel az izléssel egy ici pici szelete gémereknek, de teljes erővel mondja a hülyeségét, ami nem igaz, a géming nem a hcről szólt sosem, nézzük már meg a retró játékokat és a mai játékokat, semmi nem változott a cél ugyan az a szórakoztatás, persze akinek az kell nyugodtan játsza azt pécén azokkal a játékokkal amit neki készítenek.
  • Istencsászár
    UGYAN AZOKAT játszom konzolon amit előtte pécén 10 évig vagy amióta van, ne fárassz már ezzel a baromsággal. Egy Mass Effect, Fallout, Obli, jrpg, rpg gombnyomogatás? persze hogy az, kikapcsolódás? természtesen, mint ahogy a géming az, persze én egyik játékhoz sem fűzök semmi felsőbrendűségi dolgokat mint ahogy azt próbáljátok a pc vs konzollal szembe megtenni.
  • gazgoblin
    sőőőt:

/paste

napi leáldozás a gamer365-ről:

"A hétvégi Comic Con keretében hivatalosan is megerősítést nyerhet a Battlefield széria soronkövetkező felvonásának készülte. A szóbeszédek szerint a Battlefield 1943: Pacific konzolokra készül. (...) Az eddig napvilágot látott pletykák szerint a Battlefield 1943: Pacific Xbox360-ra és PS3-ra készül, a főszerepet pedig a csendes-óceáni hadszíntér kapja majd."
  • CS@
    „a te elfuserált hardkór izlésednek bőven elég, te nem gémer vagy ne hasonlítsd magad hozzájuk...”
    Most ezt megint mééééér kell??
    Tekintsünk el attól, hogy te nem szereted Jakuza –t, de pár ezer hozzászólással korábban már 1x sikerült megegyezni még veled is arról, hogy szegényes kis világunkban nem egyesegyedül a Te szavad fogja meghatározni azt, hogy ki a gémer.
  • titan15
    Kit érdekel, hogy melyik platform jobb??? PC-ből olyat építek magamnak, amilyet akarok, ha akarom 2ször olyan jót mint a ps3...
    A másik érv pc mellett, hogy nem csak játékra lehet használni, sztem ez cool.
    +pc - a világ legjátszottab játéka (WoW) még mindig a pc-jé...

Szóval: PC RULEZ
  • [Jakuza]
    Elgepeles.
  • tyrant71
    te is ugyanaz vagy, ha 65 ponttal akarsz nyerni a snapszerban
    66 pontot kell elérni
  • gazgoblin
    BF:BC2 bejelentve

hol van a BF3???
  • [Jakuza]
    Az a baj, hogy az ervek utkoztetese kozben, mindig egyoldaluan magyaraznak meg mindent es krealjak a kibuvokat az ervek elol.
    Mint a kisgyerekek akikkel leulsz kartyazni, es uj szabalyokat gyartanak es nem a valos/igaziak szerint, hogy ok nyerhessenek. Ha pedig megmagyarazzak nekik, hogy peldaul 65 pontot kell elerni a snapszerban, kitalaljak, hogy eleg 23 is, mert akkor eppen annyival gyozteseknek mondhatnak magukat.
    Nem is ertem, mibol gondoljak, hogy egyaltalan gyozniuk kell.
    Mit nyernek vele ?
  • Dante73
    Öcsém tipikus konzolgémer; Hazajön a melóból, beesik a foteljébe, és agyatlanul nyomkodja a gombokat. Kollégái, akik szintén konzolosok, ugyanígy. Nem TE vagy az, aki egy kissé bekockult? Nem a játékok körül forog a világuk. Valami kell, ami az egész napi agyzsibbasztás után, másként zsibbasztja az agyát. Ennyi a konzol, és nem több. Sokak számára. (legalábbis, akik már dolgoznak) És ott vannak a tizenéves vérpistikék, akiknek anyuci megvette mert ... Kik azok, akiknek még fontos a játék?
    Én egész nap a gép előtt rohadok. Időnként előveszek valami játékot, kikapcsolok, aztán meló tovább.
    Nem mondom, hogy csak ezek játszanak, (pláne nem, hogy bármelyik kategóriába tartoznál) de ez máris három kategória, akiket nem veszel figyelembe, mert nem érzed magad közéjük tartozónak...

Zó!
    "Milyen úton halad a PC-s játékipar, avagy van-e esélye életben maradni a vetélytársak mellett?! "
    Kérdem én, mi a fa..t keresnek itt a konzolosok? miért térítenek folyton, miért bizonygatják naphosszat, hogy az Ő seggükből süt a napsugár, mert olyan okosak, hogy konzolt vettek. Jakuzának is, nekem is elegem van ebből, és próbáljuk észérvekkel meggyőzni őket, hogy igen, mi is emberek vagyunk, mi is játszunk, és jó nekünk. De lepattan róluk, és jön az, hogy igénytelenek vagyunk, csak mert nem ugyan az az értékrendszerünk, prioritásaink, stb...
    Na ilyenkor kezdi el keresni az ember a fogást a másikon, ilyenkor szakad a cérna, és beszél nyilvánvaló ökörségeket. (legalábbis, én.)
    Egyikünk sem "platformrasszista", csak mert nem értünk egy konzolossal egyet, elvégre nem mi megyünk a konzolos topikokba osztani az észt, hogy Ti mekkora barmok vagytok, még akkor sem, ha úgy is látjuk esetleg.
    Remélem, érthető, amit írtam, és a stílusért elnézést. Most éppen szakad a cérna....
  • Zóanagyvarázsló
    Nem is ezt vitatom, hanem a következő stációt, amikor jönnek "platformrasszista" megnyilvánulások. Ezt kifejtettem volna bővebben is, de "szerencsére" azóta mellékeltél példát.
  • Istencsászár
    "Teszem azt kalandjatekok, komoly strategiak es hasonlo programok"

én meg játszani akarok játékkal, nem pedig progrmazoni

"Ilyen eleg sok van PC-re"

már akinek, soktól messze van, viszont a te elfuserált hardkór izlésednek bőven elég, te nem gémer vagy ne hasonlítsd magad hozzájuk...

"hogy hazamennek beesnek a foteljukbe es nyomogassak a gombot agyatlanul"

még, még, ne fejezd be!
  • [Jakuza]
    Igazabol most a mozgasd meg az agyadat is tipusu jatekokrol beszelunk.
    Teszem azt kalandjatekok, komoly strategiak es hasonlo programokrol.
    Ilyen eleg sok van PC-re, viszont alig van konzolra, mert azokat a jatekosokat az boven kielegitti, hogy hazamennek beesnek a foteljukbe es nyomogassak a gombot agyatlanul.
  • Dante73
    PC-n. Ez lemaradt...
  • Dante73
    Azt elfelejtetted hozzátenni, hogy egy witcher, Sacred2 pedig jobban teljesít, (ismertséghez, hyphoz képest) mint egy "újfajta" NFS, mondjuk.
  • [Jakuza]
    Na eppen ezert volt felrevezeto a megallapitasod.
    Termeszetesen mindenhol vannak agyatlan jatekok, de aranyaiban a ket platform kozott oriasi a kulonbseg, mert egyszeruen nem termelnek bevetelt az ilyen tipusu jatekok konzolon.

Ezzel szerintem neked is egyet kell ertened, mivel ez a valosag.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem exkluzív. Tény.
    Majd elválik, hogy milyen különbség lesz a különböző verziók között, de nekem úgyis PC-re kell. Úgyvélem nagy tétje van annak, hogy ez a játék mit produkál. (Lesz-e újabb blockbuster RPG PC-n, konzolon mennyire vevőbbek egy komolyabb darabra stb.)
  • Zóanagyvarázsló
    Én csak azt állítom, hogy más platformon sem ez a mainstream, de párat találni mindenhol lehet, tehát a túlzott sarkítást (agyatlan zombik és hajléktalanok platformja vs intelligens és ápult úriembereké - hogy fokozzam) tartom túlzásnak.

Egyébként magam is kaland- és stratégiai játékok, illetve RPG-k miatt preferálom a PC-t, tehát eszem ágában sincs tagadni, hogy - főleg rétegjátékok gazdag választékával megtámogatva - PC-n jobb az arány.
  • wedge31
    Hogy volna mellékes ég és föld a kettö ,de nem ez volt a hsz lényege.
  • Cat 02 #10274
    CoD a best, ne szidd :D
    Igaz nem az 5 , hanem a 2, de az mellékes.
  • [Jakuza]
    *allitasz
  • [Jakuza]
    Nem gondolod, hogy eros tulzas amit alitassz ? Sikerult kiragadnod a konzolos jatekok 0.008 szazalekat.
    Kb Ennyi lehet rajtuk, ellenben en kapasbol feltudok sorolni kb 50 de lehet keveset mondtam, bunyos jatekot.
    Tipikus nem agytekervenyeket megmozgato jatekstilusok pedig 99%-ban talalhatok meg.
    Na jo a menuk olvasasa meg a gombnyomogatashoz is szukseges az agy, na de azert nem egyenlo, mondjuk egy Sherlock kalandjatek vegigvitelevel.
  • Micsu
    jó de ha a dragon age tényleg olyan rpg lesz mint ahogy mondják azt kb boxon olyan lesz játszani mint a red alert 3at
  • Zóanagyvarázsló
    Persze ha kifejezetten csak asztali konzolokra gondoltál, akkor kiveheted a DS-t a képletből.
  • Zóanagyvarázsló
    DS-re is van a "logikai" játékok, és gondolom a konzolos "Civ light" sem agyatlanabb egy átlag PC-s RTS-nél. De ott van még a Braid is.

Persze alapvetően minden platformon a gondolkodást nem igénylő lövölde a menő, ez sajnos nem újdonság.
  • Zóanagyvarázsló
    A Dragon Age már régóta nem exkluzív, de éppen most halasztották el a PC-s megjelenést, jelen állás szerint egyszerre jöhet a konzolverziókkal. Egyébként az általad említetteket én is mind várom.

So with Dragon Age, this is truly an epic game both in scale, quality, and innovation. And we felt that we could mount a better campaign consolidating Dragon Age PC with console later in the year.

Forrás
  • wedge31
    Ebböl csak a Fable 2 meg a Tomb Raider ér valamit.

Az érdekes mondjuk hogy 2007-ben a witchert vártam a legjobban ami only pc volt ,2008-ban meg a Sacred 2-öt ami talán most jön majd konzolra.
    Idén meg a dragon age-t ,Starcraft-ot ,Drakensag-ot meg a Dawn of Wart ezek mind only pc-és cimek.

Lehet ,hogy konzolra nagyobb a kinálat de a minöség szerintem még mindig a pc-és oldalon a nagyobb.
  • CalebJoe
    Csak a véleményem ezekről

Skate2 - fasza
    COD - jó
    Fifa - nem érdekel
    LBP - én se
    GOW2 - fasza
    Fable 2 - jó
    Guitar Hero - vicc
    Resistance 2 - még nem láttam
    L4D - monoton unalmas nekem
    Tomb Raider - végigvittem 2x (nem lett rossz)
  • [Jakuza]
    Skate 2 Guitar Heros :D Mi az a szar ? : Csak nem olyan mint az altalad emlitett Wii play vagy Wii Music ? :D
    Azokat elobb meg leszaroztad :D Tudod mit en meg leszarozom a Guitar Heoest vagy a Skate 2-t :D
  • [Jakuza]
    MEgtalaltam, amugy a szoftverlistat, diagrammal.

http://vgchartz.com/weekly.php

DS - Wii uralom az egesz evben. jocskan tobb mint a felet a piacnak uraljak es ebben a listaban meg egy csomo kisebb nincs is felsorolva, amik szinten szazalekokat rabolnanak el az X360 es PS3-tol.
  • Istencsászár
    Ja tele van szarral

skate 2
    COD
    FIFA
    LBP bár ezért egy fillért nem adnék soha
    GoW2
    Fable 2
    Gitár Hiró
    Resitence 2
    L4D
    Tomb Raider