17438
-
#10381 Igazából amit észrevettem, hogy a kiadók törekednek a filmszerű élményre a játékok esetén. Eközben pedig a tartalom minőségét megpróbálják a méret rovására javítani. A gond az amikor ez nem mindig sikerül. -
#10380 Halo 1 szar, Hl epidodok nagyon jók, de még nem is baj h rövidek nekem maximálisan elég volt, de h másfél 2 éveket várni rá az nevetséges... Mirrors Edge 1szer jó volt "végirohanni", a legtöbb pályán tényleg csak elsuhan az ember, a vége fele kezdődik a szopás ahol többször nekikezd a dolognak és talán másmerre is elkolbászol. -
#10379 Hát azt passzolom... Néhány órás játékban is lehet rengeteg munka, de akkor ott azért valami eléggé el van baszva koncepcionálisan... Pl Mirror's Edge... Kurvasok meló lehet egy-egy pályát összerakni, aztán annyi dolgunk van a lemodellezett dolgokkal, hogy 3 másodperc alatt átfutunk rajtuk, elfutunk mellettük, vagy egyszerűen rá sem nézünk, mert csak háttér...
Mondjuk a másik véglet sem túl jó megoldás, pl a Halo 1 századjára is ugyanúgy ismétlődő folyosói... -
#10378 és akkor egy pár órás játékot 2 évig csinálni? .... -
#10377 Ez mondjuk nem hozzáállás...
Ha egy kis fejlesztőt megvesz egy kiadó, akkor az szinte biztos, hogy lesz játék a projectből.
Viszont ha nincs kiadó aki _előre_ megfinanszírozná a fejlesztést, így pénz se nagyon, egyáltalán nem biztos, hogy eljut a dolog a kiadásig.
Volt valami FPS, néhány arc fejlesztette, állítólag nagyon jó, csak rövid. Nem ugrik be a címe... Mindenesetre szerintem az az a szint, ameddig függetlenként el lehet jutni. Egy profi, de rövid játék, vagy egy hosszú, de igénytelen.
A nagy kiadókkal van szerintem gond. Az ilyen nagy EA jellegű dolgoknak nem számít egy-két fejlesztőcsapat, egy-két törölt vagy hulladékká silányított nagy név.
Inkább a Valve féle módszer lenne sztem a megoldás, fejlesztőből kiadóvá válni, saját projecteket finanszírozni. Csak hát ahhoz először kell egy világra szóló nagy siker is, hogy meglegyen az alaptőke. Az meg nem olyan könnyű dolog... :) -
Micsu #10376 jah és még valamit
http://www.sg.hu/cikkek/65479/electronic_arts_hirek
"Bejelentésre került a tavaly megjelent és szép sikereket aratott Battlefield: Bad Company folytatása is, mely X360 mellett PC-n is tiszteletét teszi."
"A Mass Effect 2 viszont egyszerre érkezik meg X360-ra és PC-re is valamikor 2010 első negyedévében, így ezúttal nem kell hónapokat várnunk a portra. "
napi feltámadás az sgtől -
Micsu #10375 x3at nem félkészen adták ki (voltak bugok aláírom) hanem megelőzte a korát, 3 éves engineről beszélünk és ma is simán megállja a helyét, nekem nagy kedvencem mindegyik rész -
#10374 X3 azóta is él és virul és olyan modder community van körülötte ami talán az OFP-hez vagy ARMA-hoz crysishoz hasonlítható... -
#10373 Ezt hívják szelektív látásnak? Nálam a nagyi volt szelektív süket... -Nagyi! tudsz adni egy százast? (Semmi válasz, elfordulok, suttogóra fogom a hangom) -Kész a palacsinta! -Mondtál valamit kisunokám? De jó illat van, mi készül? (Palacsinta, így illat is, természetesen sehol...)
Istencsászár!
Nem tudom, mennyire játszik bele az, hogy öregszem, de nálam a jó játék ott kezdődik, hogy végigjátszom, (minden játék túl rövid, még az is, ami fél évig tart, feltéve, hogy leköt) és a rövidsége ellenére folytatnám, tovább. Na az jó játék. De egyre kevesebb ilyen van...
Csak pár példa; CoD4-5. Első pálya; Húú! ez aztán! Második pálya; Őőő, itt valami nem kerek... Harmadik; basszus ennyi scriptet, ez honnan a punciból szedett le? Ez most mi ez a szar? (Természetesen, ez csak saját vélemény!) De ugyanez börnáutnál, és egy csomó másiknál. (Bocsi, de a számomra szar címek kiesnek a likon...)
Viszont érdekes módon, egy krájzisz, egy Mass Effect, egy Witcher, egy Sacred2, egy Mirror's Edge, egy TR Underworld, stb leköt. S.T.A.L.K.E.R megint nem. És nem a bugok miatt, azok, hacsak nem teszik tönkre a játékélményt, nem izgatnak különösebben. (példa; tr underwold; egy dolgot vettem észre, Lara hajlamos beragadni kövekbe. ugrás+előre és kint van. A legkevésbé sem zavar...)
Szóval, jó játék van dögivel, de sajnos rossz is. És ha egy-egy nagy cím jön ki úgy, hogy messze van a lehetőségeitől, (pl; NFS) az bosszantó, és általában az ijenek az EA-tól, vagy más "nagy" kiadótól jönnek, ahol egyértelmű, hogy a határidő volt túl rövid, és nem a készítőkön múlt a dolog. (Ezért is vagyok szkeptikus az új NFS-ekkel. Most már nem egy, mindjárt 4 jön, egy éven belül.... -
Micsu #10372 "illetve a PC-s változat is online érkezik majd."
erről ennyit -
#10371 "nyomas miatt egyre gyengebb alkotasok jonnek ki "
van amit elrontanak tény, de h gyengék a játékok? nagyon jó játékok jönnek ki, nem érzem ennek az okát, hatását egyátalán... engem inkább az ideget h adott egy remek játék és apró hibákkl rontják el, de ezek a hibák olyenok h sec perc alatt megoldhatók lettek volna. -
#10370 Fejlesztoket se kell felteni, mert manapsag minden szart ellehet adni.
Viszont meg tobb szart akarnak a vasarlok torkan lenyomni a nagy kiadok miatt es ennek semmi kozenincs ahhoz, hogy a fejleszto eleve jo vagy rossz munkat adott volna ki a kezei kozul, hanem annak hogy a nagy nyomas miatt egyre gyengebb alkotasok jonnek ki meg akkor is ha azok eleve jonak indulnanak.
Tudok par peldat mondani erre.
Egyik ilyen pelda a X3 volt, hogy szinte felig keszen adtak ki. -
#10369 A fejlesztőket sem kell félteni, amikor az adott ötleteket is szarul csinálják meg, amikor a játékot technikaliag elfogadhatatlan dolgokkal adják ki stb... ha jók a fejlesztők akkor jó a gém és jók a megvalósitások. Az éremnek két oldala van. -
#10368 Eppen ezert utalom ha a nagy cegek akarnak egy globalis piacot kialakitani es ez igaz a jatekfejlesztokre is.
Regebben sok apro ceg nagyszeru munkakat adott ki a kezuk kozul es a mostani trendben, hogy egy nagy vallalat felvasarolja a kicsiket nem tesz jot az egesz jatekiparnak.
Es ez nem az eladasokra vonatkozik, hanem a minosegre.
Allando nyomasnak vannak kiteve a fejlesztok a nagy kiado miatt es rengeteg otletuket elvetik idohianyra hivatkozva. -
Zóanagyvarázsló #10367 Tudom, már a bétához is. Nem örülök neki, de ez van. -
#10366 Azt ugye tudod, hogy originalhoz GFWL kell ?
"GFWL = Games For Windows Live
A Dawn of War II-nek a multiját a GFWL hostolja és ők is tartják karban mivel nincs saját szerverparkja és kiszolgálója a DoW II-nek, ezért kell GFWL account ahhoz, hogy a bétában részt vehess." -
Zóanagyvarázsló #10365 Tudom, de nekem most drasztikusan megnyirbálnom kellene a szabadidős tevékenységeimet, nem pedig újakat kreálni. (Ráadásul megy a DoW2 multi béta, valószínűleg megveszem a co-op kampány miatt, akkor azt is játszanom "kell", öreg vagyok ehhez a tempóhoz.) -
#10364 Btoltesz egy sillt es offline tanul a karaktered. Nem kell olyan sok ido. -
Zóanagyvarázsló #10363 Mármint engem az EVE-től? Az, hogy nagyon nincs rá időm, pedig tonnányi más játék is a sorára vár. Nyugalmasabb időszakban talán. -
#10362 Mi tart vissza ?
Raadasul Steamen keresztul 21 nap probajatekot kapsz, annyi ido alatt meg ha ugyes vagy kitudod termelni egy honapos GTC arat is ISK-ban. -
Zóanagyvarázsló #10361 Ezzel nincs is semmi gondom, engem sem hoznak lázba az MMO-k, és jobban érdekelnek az általam kedvelt világban játszódó single játékok.
Engem a jelenlegiek közül legfeljebb az EVE Online vagy a WHO érdekelne (tehát az esetleg trialt megnéznék, ahelyett, hogy sírva elfutnék előle kategória), a fejlesztés alatt állók közül pedig a World of Darkness (az EVE fejelsztőitől amúgy, tehát még lehetne belőle igényes "rétegMMO") és a WH40k Online. Mondjuk az utóbbit sem single cRPG, sem MMO formájában nem tudom elképzelni, és talán már meg is halt a szavakban létező projekt. (Már az is nehezen megemészthető, amit a Relic csinál a Space Marine-okkal, pedig én még csak nagyon felületesen ismerem a világot.)
Még a régi SWG leírásai tetszettek, sokan tényleg szerepet játszottak benne, és volt rá lehetőség. A BioWare-féle SW: TOR eddig egy kicsit sem tudta felkelteni az érdeklődésemet. -
Micsu #10360 warhammerből eladtak pl 1 milliót vagy többet, tegyük fel 3 évig megőriz egy stabil 300 ezres fizető játékost
ha ez pénzügyi bukás akkor én be is szarok
az lehet hogy le kell állítani pár szervert, meg elküldeni pár alkalmazottat mert nem kell 10 szervert üzemeltetni de bukásnak nem igen nevezném, főleg pénzügyileg nem, főleg úgy hogy ti konzolosok mindig a pénzügyekkel példálóztok
-
Ry0K3N #10359 inkább úgy kellene mondania hogy a másik jobb -
Ry0K3N #10358 Nem hiszem hogy EVE-nek konkurencia lenne teljesen más rendszer az egész. War-nak lehet de azt majd meglátjuk mit alkot a Bioware. -
Ry0K3N #10357 Multi van más ami jobb, acsívmentem e-penisues baromságból nem kérek. És elég volt veteranon a Mohaa meg a CoD 1-2. Ezt is kivinném csak semmi értelme. És ne, ne legyen CoD6 PC-re. Legyen konzolra ott még új is lessz pár embernek :) -
Micsu #10356 " vagyis nem jó ergó bukás"
nézesd meg magad -
#10355 Jön, nyár vége fele, de előtte lesz még egy Atlantis DVD/blűréj lezáró film:(
Sok mindent lehetne belőle csinálno, egy jó fpst, egy jó tpst, egy jó rpgt, de egyik sincs, ami meg lett volna azt bezuzták... nekem ebből a világból nem MMO kell hanem egy jó singli játék. -
#10354 Stargatebol siman lehetett volna csinalni egy zsenialis jatekot singleplayerrel, jo tortenettel es egy atlagos multi resszel... mmoban nem fog mukodni, vagy legalabbis a stargate varazs eleg hamar elmulik majd. -
#10353 Gondolom, lesz trial a StarGate MMO-ból. Ha lesz, kipróbálom. Imádom a sorozatot, ugyanis. Sok függ attól, hogy azt kapom-e, amit várok. És egy sorozat esetében ennek a belövése, koránsem olyan nehéz, mint egy előzmény nélküli játéknál. Azt kell adni, amit a sorozatban adtak. Ha így lesz, nem lesz bukás. Ha nem... Tehát ezt csak elszabni lehet.
És szerintem, nem rossz ötlet az MMO, ennél az "alkotásnál". Ugyanis, a többinek hamar vége van, ehhez képest, és ha valaki évekig nézett egy sorozatot, az óhatatlanul csalódott lesz, ha 8-10 óra után, maximum kezdheti elölről, arról nem is beszélve, hogy lehet eladni majd dolgokat a jónépnek, fegyverektől az aktuális epizódig, bármit. (Mert bár SG1-nek, Atlantisznak vége, jön a következő, ha jól tudom) -
#10352 Eleve hulyeseg hasonlitgatni egy ver pve jatekot egy rvrre epulo jatekkal, de te tudod... mellesleg hasznot hoz = sikeres. Biztos hogy 10 millio ember utan nagyobb a bevetel, de ettol meg nem ez a merce. -
#10351 A warhamertöl ez bukta mert a WoW-ot akarta leszoritani a trónról mindenesetre sikeresnek semmiképp se mondanák egy 200-300ezres MMO-ot esetleg rentábilis és már az is valami. -
#10350 én is olvastam...volt jópár wowodás akik jöttek a szépgrafikára mint molylepke a fényre aztán amikor leesett nekik hogy ez nem az általuk jólmegszokott grindfeszt húztak is vissza
de ha az eve online megél 240k játékosból akkor a war is meg fog...nem aggódom..te se tedd :D
starwarsnak meg sok sikert kivánok remálem jó lesz! -
#10349 Dehogy bukta, kicsit jobban utana nezhetnel a dolgoknak, egy jatek nem attol lesz jo vagy sikeres hogy 10 millioan jatszak, vagy talan az Eve online is bukta lenne? -
#10348 az mmo játékos amúgy is emberileg bukott drogos idióta szóval megértem a hate-et :D
(megy levelingelni a harmadik karaktert lvl40-re amíg le nem ér a KZ2 demó) -
#10347 Akkor olvas utána 800ezeröl-röl 300-ra esett vissza a játékosok száma ez bukta ne szépitsük ha nem történik csoda idén bucsuzhatsz a warhammertöl.
Az SW-ét maguk a fejlesztök cseszték el ,ha a Bioware hozza a töle eddig megszokott szinvonalat sikere lesz itélve a játék mivel az SW univerzum rajongó táborához mérhetö tömeg nem nagyon van még egy. -
#10346 Én csak azt olvasom h szerver összevonás, fejlesztői létszám leépítés, játékos bázis csökkenés. mert ott a WOW... vagy sokaknak érdektelen a cucc, vagyis nem jó ergó bukás, de mondom te lehet h élvezed, de nekem ez ezt jelenti szóval ne törődj velem:) -
#10345 bocs...jahogy wow..nem war...így mégviccesebb az elképzelésed :D -
#10344 Az ilyen Stargate meg Star Trek mmok annyira komolytalanok hogy eselyuk sincs egy palyara lepni az Eve online-nal :d -
#10343 melyik mmo csődölt be mostanában?
#10341 biztos jó lesz annak akit az érdekel...viszont van elég ember akit csak a warhammer világ mozgat (pl engem is csak a világ vett rá újra az mmo drogozásra)
starwars már egyszer lehúzta magát a vécén mmo szempontból (hála a sonynak)
többség azért tesz majd vele egy próbát de nem hiszem hogy a WAR-nak kéne félnie (inkább az EVE-nek) -
#10342 :)) áhh... ne törődj velem csak a düh beszélem belőle h olyan frencsájzokból mint a Star Trek vagy Stargate MMOt csinálnak amikor hatalmas potenciál van bennük, és tudom h nem lesznek sikeresek és nem is lesznek jók, ugyan az lesz a sorsuk mint az összes MMonak a WOW mellett, de ez csak az én idióta meglátásom és érvrendszerem az MMokal szemben szóval nem kell komolyan venni:)