17438
  • gazgoblin
    :DDDD
  • Zóanagyvarázsló
    Az nem lenne jó, mert ennél a topiknál is alapszabály, hogy az alcímhez véletlenül sem lehet köze a témának.
  • Sir Quno Jedi
    Úgy érzem, az üvöltő különbség megint abból fakad, hogy ÉN LÁTTAM (naponta látom) MIT TUD A PSP, az okoskodó pc huszárok meg nem! Mindig így van ez. Tudatlan emberek beszélnek össze-vissza hülyeségeket. (igen-igen, PDA-kat és okostelókat is látok ugyanígy)

Én sem vitázok F1 pilótákkal az F1 rejletmeiről, merthogy életmben nem ültem F1-es kocsiban és nem tudhatom jobban, mint ők. DE TI ÚGY GONDOLJÁTOK, hogy ismeritek a konzolokat, pedig NEM!

Majd ha napi szinten tisztában vagytok a történésekkel testközelből, akkor TALÁN lehet mérvadó vélemáéynetek, addig viszont kizárólag csak a "Laikusok lázadása a színtiszta tudomány ellen." lehetne a topic alcíme! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Jelzem, az én pár éves ASUS P535-ösömnek is jóval! erősebb procija van, mint egy PSP-nek, vagy egy PS2-nek (nem nehéz, eltelt köztük vagy 7 év), viszont ettől még nem ittam meszet, hogy azt gondoljam, máris ugyanolyan jó játékokat (technikailag) lehetne rá csinálni, NODEPLÁNE emulálni a másik hardware-t!!! Gratulálok!

Bár csak a proca számítana vaze...

De ha akarod kifejtem, hogy még MI kell ahhoz, hogy használható game teljesítményt lehessen kipréselni egy handheld kütyüből (avagy bármiből)! (lásd. pl. 3D)

A sötétség olykor nyomorba dönt, nem forszíroznám ezt a témát a helyetekben!
  • Sir Quno Jedi
    Köszönöm! :D Ennél szebben nem is írhattad volna alá a bizonyítványodat, pedig nem is te voltál személyesen megszólítva.
  • Zóanagyvarázsló
    NPD

31 hónap után

Wii 20,203,581
    PS2 17,360,000
    360 10,267,000
    Xbox - 8,901,402
    PS3 7,749,396
    GCN - 7,473,241

43 hónap után

PS2 23,432,000
    360 15,240,286
    Xbox - 12,200,000
    GCN - 11,002,000

Ebből bizony az jön le, hogy több currentgen konzol fogy, mint anno prevgen fogyott. Handheld fronton pedig a DS már lenyomta a GBA-t (ez már worldwide, nem NPD), és ezzel együtt az összes hatodik generációs marokkonzolt együttvéve. Erre jön még az 50+ millió eladott PSP, és a jelentéktelenebbek.
  • gazgoblin
    "Ismet egy dilletteans"

LOL hozom a popcornt
  • [Jakuza]
    Ismet egy dilletteans megmagyarazom konzolmuki.

Ki beszelt arrol, hogy a cel a PS1 emulalasa egy iphonon ? :D Jah hogy te, mert mas nem , ellenben csak annyi volt megjegyezve, hogy azt is tudja futtatni, tehat ha FF7 kell akkor iphone is elegseges.
    Na de persze latni aaz irtakat es ertelmezni ket kulonbozo kategoria.

Ellenben arrol volt szo, hogy a PSP valos tudasa valahova a PS 1 es PS2 koze teheto. Az mar egy szanalmas felrebeszeles, ha valaki azt allitja , hogy kozel all a PS2 tudasahoz, mert nem igazan, mert talan meg a felet se eri el.
    Az iphone tudasa pedig jatekok teren szinten a PS1 es a PS2 koze teheto.
    Ketszer eosebb processzora van ,mint a PSPnek, elmeletileg akar meg sokkal tobbet is kilehet hozni belole mint a PSPbol, erre akart kiterni Carmack is. Persze vannak olyanok akik a fatol nem latjak az erdot.

Na jah, ha valaki konzolmuki vagy PSP tulajdonos es el van szallva tole miert is venne ezt eszre.
    Istenbarmarol meg nem is beszelek, mert ugyebar o meg azt is megakarta magyarazni, hogy magyarorszagon az nem is veheto kirivo esetnek ha valaki konzolok garmadat tartja, mikozben annyukatol kikonyorgi, hogy karacsonyra PSP-t szeretnek, mikozben vonatozik iskolaba legyen mivel "filmet nezni" a tyukszemnyi kijelzon es a "hardcore" jatekstilus gyakorolni unalomuzeskeppen, mig a kalauz a jegyet csekkolja. :D

Viccesek vagytok ti emberek. LOL
  • [Jakuza]
    Ja es a bevetel is hazugsag, mert az ara az egy PS2hez merten egy PS3-nak vagy 3szor annyit, igy ha odairjak, hogy a bevetel 10%-t novekedett, az sem valos adat, mert 1 PS2hoz merten egy PS3 eladasa 300% bearamlo bevetelt eredmenyez. Marpedig csak bevetelrol irnak a szazalekoknal mindig sohasem a nyeresegrol.
  • [Jakuza]
    Rekordeladasok hardverben ? Ne viccelodjunk mar. Az osszehasonlitasi adatok egy nagy humbug reszei. Nezze mar meg a kiadas utanai adatokat Xnel, PS2-nel es az uj generacios konzolok kozott. Persze lehet szep szamokat irni, hogy 15%-al novekedett a PS3 eladasa :D Mi meg jokat rohogunk rajta, mert a PS2-hoz peldaul az elso evben esett 800%-t.
  • Sir Quno Jedi
    Most komolyan azon megy(ment) a vita, hogy ájfonon elmegy az FF7 emulációban és akkor az máris JOBB, mint a PSP?!?! Ez szánalmas!

FF7 1997-es PS1-es játék, kb. egy cserebogáron is elfutna, mivel a 3D garfikai része finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, de akkoriban ez elment. A PSP csak emulálja többé-kevésbé, mivel van benen PS1 emu is (szoftveres).

Valóban örömömre szolgál, hogy egy 12 éves játékot el tud emlulálni az ájfón (kb. erre más több éves PDA-k és MDA-k is képesek egy jó ideje)!

Ugyanakkor egy modernebb PSP játékot (ami PS2 tudású nagyjából és a PS2 is bizony lassan 10 éves gép lesz) megnézném hogy "emulál" az almás telefon... Piha!

Az FF7CC pedig ezen újabb generációs gammák közé tartozik, ami valóban PSP-re készült, nem pedig egy másik gépre készült, pusztán emulált játék.

Üdvözlöm a laikusokat, a dilettánsokat és az agyhalottakat!
  • Zóanagyvarázsló
    Nem vetette korábban vissza, tavaly rekordeladások voltak, és még az idei is a második legsikeresebb év.
  • [Jakuza]
    Ez a recesszio mostanaban olyan jo kifogas mindenre.
    Amugy mar az elozo evben is meg az elottiben erdekes modon valami visszavetette a hardver eladasokat, ami a next gen konzolokat illeti. Akkor mi volt ? :DDDD
  • Gerbill
    De ez nem ér mer neked medvéd van köcsög:D
  • Benc16
    Ennek van a jövő...
  • Gerbill
    Másolgattam, variáltam de nem nagyon akar működni, mert mindig vagy az egyik vagy a másik megy(sikerlt olyat is összehozni, hogy egyikse:D) és az lett volna a fontos, hogy mindkettő menjen, mert co-op-ozni akartunk volna. De a street fighter legalább támogatja mindkettőt, úgyhogy annak örülök. Köszönöm a fáradozást és a segítséget.
  • Balumann
    Hát ez jó kérdés, csinálj egy biztonsági mentést a fájlokról és utána írd felül, próbáld ki :o
    De lehet amúgy, hogy elég ha bemásolod ezeket a játék főkönyvtárába (ha ott is megtalálja, akkor elsődlegesen onnan használja, nem a system32-ből)
  • Gerbill
    De ha oda bemásolom, akkor majd használni tudom a másik kontrolleremet is? Az egy Logitech Chillstream
  • Gerbill
    Most olvastam a gamestaron:
    Az Egyesült Államokban az internetező népesség két százalékkal nőtt 190,8 millióról 193,8 millióra. Ez idő alatt az online játékokat használó népesség 71,6 millióról 87,1 millióra nőtt, ami nem kevesebb, mint 22 százalékos növekedés és azt jelenti, hogy a teljes internetező közönség mintegy 45 százaléka játszik valamilyen online játékkal. Ezzel egy időben a konzolos eladásokból származó bevételek 23 százalékkal csökkentek elmúlt év májusához képest. A kutatás szerint azok, akikat befolyásol a világválság az olcsóbb online játékot választják.
  • Balumann
    Hozz létre 3 mentést róla (xinput1_1.dll, xinput1_2.dll, ixinput1_3.dll névre) és másold be a windows\system32 mappába, elvileg mindennel jónak kell legyen :o
  • Zóanagyvarázsló
    Nyilván, de ez warez szempontjából akkor is félmegoldás. Persze korrektebb megoldást én sem tudok, az UMD-n való spórolás pedig eleve jól jön mindenkinek.
  • Zóanagyvarázsló
    Százalékosan biztosan megdobja az eladásokat az új masina (kétszeres-háromszoros eladás azért mindenképp várható, hisz' jönnek végre játékok is, de polclesöprés aligha lesz. Nem Nintendo, nem olcsó (jé, ez a kettő ugyanazt jelenti :), ellenben recesszió még van, és némileg ez is visszavetette eddig a hardvereladásokat idén.

Szóval Japánban tarolhat még jobban, Amerikában a DS-től viszont nagyon messze lesz. Majd meglátjuk, de én már látom az NPD-listák alapján elégedetlenkedőket.
  • Gerbill
    Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Igaz amivel akartam nem működik, ugyanis nincs xinput1_3.dll de később más játékokhoz még talán jó lesz.
  • Totti5
    érdekes lenne azt az 50 milliót egyik percről a másikra pofánsz@rni, a lényege az hogy a boltokba majd kevesebb UMD játék fog kerülni, akik akarják és eddig vették ezentúl is megfogják tudni, de nem lesznek akkor készletek és nem fog feleslegesen ott rohadni amíg a többi warezolja, az online vásárlás meg mindenkinek adott lesz
  • Zóanagyvarázsló
    Én azt nem értem, hogy ha ennek ellenére jönnek UMD-n a játékok, akkor ez az egész mit ér a warez ellen? Mármint az új vásárlók vehetnek warezmentes gépet, de az 50 milliós bázis röhöghet a markában...
  • Totti5
    mihez képest, a DSi nagyot tartolt

USA HARDVERELADÁSOK, ÁPRILIS
    1. Nintendo DS - 1,040,000 (2,701,000)
    2. Nintendo Wii - 340,000 (2,373,000)
    3. Xbox 360 - 175,000 (1,205,000)
    4. PlayStation 2 - 172,000 (516,000)
    5. PlayStation 3 - 127,000 (824,000)
    6. PlayStation Portable - 116,000 (655,000)

USA HARDVERELADÁSOK, 2009 MÁJUS
    1. Nintendo DS - 633,500 (3,334,500)
    2. Nintendo Wii - 289,500 (2,662,500)
    3. Xbox 360 - 175,000 (1,380,000)
    4. PlayStation 3 - 131,000 (955,000)
    5. PlayStation 2 - 117,000 (633,000)
    6. PlayStation Portable - 100,400 (755,400)

a pléjsztésön family nem sok eltérést mutat maguk közt
  • Dante73
    Minden viszonyítás kérdése. Mivel sír a szájuk, így valószínűleg nem megy úgy a bolt, mint kellene.... Másrészt, ha a föld lakosainak számához hasonlítod a vásárlók számát, akkor elenyésző a számuk, () De ha az elfogyott PSP-k számához viszonyítod a jó eladásokat produkáló játékokat, még mindig nem kapsz egy túl jó % értéket...
    Szűk a piac, és telített. Ennyi.

Japános tippet osztom.
  • Totti5
    Drága, kisebb a kijelző, nincs UMD, a lenyitható felület em tetszik vagyis számomra mindenben korcsabb és rosszabb mint a jelenlegi 3000esem és az EUban pokoli drága lesz. Nekem nem kell, én PSP2 bejelentést vártam nem pedig egy ilyen masinát, de megvannak az okok hogy miét kellett ezt meglépni.
  • Zóanagyvarázsló
    Persze ahhoz képest robbantanii fog többek között Észak-Amerikában is, ahogy most fogy, de az nem nagy kunszt:)
  • Dante73
    Nekem is tetszik a Lamborghini, de nem az én pénztárcámnak találták ki. A PSP-vel, és a PSP GO-val az a baj, hogy az árcédula nem a célcsoport pénztárcájához van igazítva.
    Nyilván, első időkben jól fog fogyni, de hacsak nem durrant majd valamilyen téren nagyot, hamar kifog fogyni a kezdeti lendületből, és megint jön a sírás.... Vagy a warez miatt, vagy az árazás miatt...
    Én most így látom, aztán, kiderül.
  • High end PC #11991
    A másik fórumon napokon keresztül szidtad a PSP Go-t. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Azért még midnig többmilliós nagyságrendről beszélünk. Majd elválik, hogy fel tudják-e vennia kesztyűt. Én a Go ára miatt csak Japánban várnék nagyobb hardvervásárlási lázat idén.
  • Totti5
    Pont azért jön mert nincs UMD, csak digitális terjesztés lesz rajta. Az ára meg a mondhatni lassan szokássá váló dollár = euró hibába esett, így európába nagyon drága lesz.
  • Balumann
    van
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig nem azon van. Itt a 2009-es pénzügyi jelentés. "Wireless" néven futnaka mobilok, a "Mobile" kategóriába bele van számolva a DS és a PSP is. De láthatóak külön is a számok.
  • Gerbill
    Nem tudom, lehet nagyon más helyeken olvasgatunk de én a PSP Go-ról még mindig csak rosszat olvastam. Ráadásul azt a fne nagy dizájnt is lopták valahonnan. Többe kerül mint egy premium xbox 360. Nincs UMD
  • Totti5
    PSP Go fogadtatása eddig pozitív, sokaknak tetszik az új dizájn, a csúsztatható kezelőfelület a kisebb méret, és szvsz sikeres lesz, talán sokan le is fogják cserélni az öregecske PSP ezresüket vagy akik eddig hezitáltak most venni fognak mert lesz rá okuk és az E3on bejelentett játékok is igen erős lájnápot képviselnek, nemcsoda hgy a Sony E3as konferenciája java része a PSPről szólt, volt mit mutogatni bőven.

Mivel játékos vagyok engem ez a része érdekel, a többit meghagyom másnak.
  • Dante73
    Pontosan így van. Totti nem akarja felfogni, hogy a PSP célcsoportja egy nagyon szűk réteg. (ami ráadásul le is van fedve) A tömegeknek bőven elég egy mobil-game, ne adj'Isten egy kicsit komolyabb játék az Omnián, vagy iPhone-on, amit már egyébként is megvett, nem a játékok miatt... Mert ha játszani akar, arra ott az xBox...
  • Zóanagyvarázsló
    Ezért csinálja azt a Sony, hogy neves brandek exkluzív spinoffjait, folytatásait exkluzíve kiadja PSP-re (pl. GoW, MGS, MH, FF - vagy GTA, de ugye már az sem volt sokáig exkluzív). Ezzel rajongókra épít (sikerrel, mert ezek fogynak is rendesen), nem arra közönségre, aki csak elütni akarja az időt. Kinek mi éri meg, kinek milyen kompromisszum fér bele. Néha én is pazarlásnak érzem, ha úgymond "teljes értékű" játékok jelennek meg kizárólag handheldre, mert az én gyomromnak is nagyon drága a hardver és a szoftver egyaránt, a felhozatal pedig sovány.

Engem egy WH40k TBS érdekelne nagyon PC-n, így ezután csak sóvárogni tudok, ha vannak is hibái. Akármennyire nem szeretem a kis kijelzőt, ez stílusából adódóan megfelelne nekem azon is. De nyilván ezért nem fogok keményen zsebbe nyúlni. Majd unatkozó milliomosként megy a retrógyűjteményembe. Vagy a nyugdíjas otthonban elkunyerálom valakitől :)
  • Gerbill
    Régebben én is szerettem volna kézikonzolt, de egy idő után rájöttem, hogy tök fölösleges. Ha valahova utazok akkor zenét hallgatok ill filmet nézek az mp4-en, vagy elvagyok a mobilos játékokkal, ki akar egy vonat ill autóút alatt epikus csatákat játszani, drámai eseményeket megélni, autót lopni, bűnözni egy kétöklömnyi kis faszságon? Én biztos nem és amikor erre rájöttem teljesen le is mondtam a kézikonzolokról. Ha otthonvagyok, akkor meg ott van a gép. Biztos akad egy két olyan alkalom amikor játszanék vele, de ezért az egy két alkalomért nem adnék ki több tízezer forintot.