17438
-
#12061 Teljesen érthető, amit írsz, de itt lép a képletbe a tyúk vs tojás esete. Azaz, vajon Totti miért váltott konzolra? Csak nem azért, mert ott hamarabb jöttek ki az Őt érdeklő casual játékok? Vagy bizonyos címek csak ott jelentek meg? (Mert ez az olcsóbb a konzol, meg jobb, és egyéb nyalánkságok, egyszerűen nem igazak, mint ahogy a patches, és a telepítős érv is eléggé soványka)
Magyarán, a játékipar, válaszolt a warez kihívásaira, amiben segített a Sony, és az M$. M$ jól járt, Sony sem járt rosszul, (majd a kövi generáción behozzák a dolgot) míg a PC-s játékipar megszívta, és nem mellesleg a játékos is, mikor az olyan címekből, mint mondjuk egy Resident Evil, agyatlan céllövölde lett, ahol az a nehezítés, hogy vagy lősz, vagy mész...
Ugyanakkor, azok a cégek, amik nem a konzolt látták kiútnak a warezcsapdából, és létrehozták a Steam-et, vagy éppen a WoW rendszerét, köszönik, jól vannak. És nem mellesleg, Ők ketten lekörözik bevétel tekintetében a másik két "nagy next gen" konzolt... (kis túlzással persze)
Mert az a legenda, hogy konzolon JOBB az FPS egyszerűen marhaság, mégis ott fogy több. Kérdés, miért? vajon azért, mert az FPS konzolos stílus, vagy mert az FPS-t játszók nagy többségét már sikeresen átterelték? Ha a kiadók a warez miatti sírás helyett a megoldáson törik a fejüket, akkor ma van egy tűrhető játékipar, sok-sok játékkal, minden platformon egyformán, (Kicsit több FPS PC-n, és kicsit több Tomb Raider szerű ugri-bugri konzolon azaz minden a helyén van) és egy Resident Evil maradhatna Resident Evil, mert nem kellene kondzóPisti szintjére butítani... Így az is játékos maradna, maradt volna, akinek ez már sok a "jóból", vagy aki most fog besokallni, hogy a Tomb Raiderből túlélő horrort csinálnak. (És még ha csak ez a két példa lenne...)
Szóval, a mai helyzet elemezgetése lehet hogy szép, és jó, de ha a múltat kihagyjuk a számításból, könnyen téves következtetést vonhatunk le. -
Zóanagyvarázsló #12060 De vajon azon műfajok képviselői jönnek később PC-re, melyek ott sikeresebbek? MMO-k, Simsek, RTS-ek? A válasz: határozott nem. Késéssel a konzolon sikeresebb címek jönnek. (Remélhetőleg senki nem akar az EndWarral példálózni...)
Másrészt a PC lehet első, de a generáció legsikeresebb akciófrencsájza, a CoD, mégsem arra fogy a legjobban. A WoW sikere az MMO-kra nézve tanulság (bár veszélyes tanulság, mert éppen annyira kiugróan eredményes, mint a CoD a maga nemében), nem a Street Fighter IV-re, kár keverni a szezont a fazonnal.
Másrészt a kiadók piacokban gondolkoöznak, és a három legnagyobb (USA, UK, Japán) erősen konzolorientált, így könnyebben skatulyázzák be a futottak még kategóriába a PC-t. Ez vezethet olyan kénytelen- kelletlen kiadott szánalmas portokhoz, mint a GTA IV-é vagy a Ghostbustersé. -
#12059 Koszi, de o nem dolgozik :D -
#12058 Totti, két malomban őrölünk... -
#12057 Rákérdezhetek?
Mert egy-két világméretű cég, megpróbálja rátenni a mancsát a játékiparból származó bevételekre? És ezzel már odáig jutottak, hogy akkor, ha egy klasszikus név műfajt vált, azaz a Tomb Raiderből túlélő horror lesz akkor azt gondolják, hogy nekik az jó? (Ugyanis ez semmi mást nem jelent, mint a klasszikus Tomb Raider név végét, és egy új frencsájz kezdetét, amit parasztvakítási okokból, Tomb Raidernek fognak hívni... Tehát, akik szerették az eredetit, azok megszívták, akik meg örülnek egy túlélő horrornak, azoknak meg oly mindegy, hogy Lara Croft a főszereplő, vagy Gipsz Jakab...) -
#12056 Vonatkoztassál már el attól a vonattól, az egy dolog hogy a dög unalmas csiga lassú Budapest Esztergom távot jóesetben 1ó40p alatt teszi meg a vasút, egyébként 5ször annyit nyüstölöm itthon, már ha van rá idő és 360on játszok valamivel, mert álltalában 1-2 játékkal szoktam játszani párhuzamosan
amúgy igen, jó vonatok járnak erre fele...
PSP hardwere drágának tünik, de a minőséget meg kell fizetni és azért a 40 kért minőséget kapsz, a játékok pedig vannak annyira minőségiek mint egy nagykonzolos alkotás FF7CC, GoW, Silent Hill, Tekken hogy csak azokat említsem amik nekem megvannak.
Alig tudni valamit a Tomb Raiderről, majd ha lesznek képek, mozgó anyagok lehet valamiféle véleményt alkotni, addig felesleges. Én bízok benne hogy jó lesz, a Princének is jót tett a váltás, az előző részek nem kötöttek le, semmi extra nem volt bennük, de a Prodigiy annyira mesés és igényes kaland, hogy alig tudtam lerakni, pedig először nem tetszett mondván hogy olyan mint a régiek, aztán belevettem magamat nézegettem róla, olvstam róla és beszereztem, nem bántam meg, remélem a köv rész is ilyesmi lesz, ha nem jobb. -
#12055 Na akkor felteszek egy kerdest. Ha a PC elsodleges felbontasban es a az igazi veluk felero otthoni konzolok nem hozzak azt a bavetelt, mint amit a PC, ha funkcionalisan alulmaradnak meg akkor is ha csak arra spacializaltak, es nem alkalmasak masra, amire egy PC nem, akkor miert kell eroltetni, hogy rajuk adjak ki eloszor a jatekokat, miert kell eroltetni a rossz portokat mikozben arrol papolnak a keszitok, hogy a PC nem lett volna alkalmas a futtatasra, mikozben tudjuk, hogy mar tovabbleptek most 2 ev utan is a next gen konzolok tudasaban.
Jo kerdes nem ? Egy lehetne a warez, de ez sem igaz, hiszen a PC egyedul nagyobb bevetelt general mint az egyik next gen konzol magaban.
Tehat akkor most mi van ? Nem ellentmondasos itt valami ? Nana hogy az, a PC-s jatekipar haldoklasat valamivel el kell hitetni, ahelyett, hogy szukitenek a warez lehetoseget, mint a Steam.
Mindenki vonja le a tanulsagot es gondolkozzon el ezen. -
#12054 Alig több, mint fél éve, arról próbáltál meggyőzni, hogy igénytelen vagyok, amiért a PC előtt görnyedve játszom.
Most mondjam azt, hogy akkor felétek nagyon jó vonatok járhatnak? Mert egy PSP nagyságrendileg ugyan annyiba fáj, mint egy xBox... és a játékok sem sokkal olcsóbbak rá... Ez pedig, -még ha különben oly igényes is, a maga kategóriájában- nem sok, hanem rengeteg....
Ja, jól hangzik, csak éppen nem Tomb Raider... Úgyhogy neked, lehet, hogy jó, nekem nem... -
#12053 A srac meg mindig nem jott ra, mirol is hablatyolunk. :D
Monjuk itt mindig vissza kell ternem egy regebbi kijelentesemhez, honnan is lehetne tisztaban egy olyan valaki az ertek fogalmaval, aki nem teremti elo csak pazarol ? -
#12052 Csak a tényeket próbálom mondogatni, hátha ragad rátok valami, azon kívűl hogy teljesen látatlanba egy számotokra ismeretlen eszközt elkönyveltek rossznak, mert neked nem tetszik és nincs rá szükséged, ami meg játék fronton itt előjött azt a katasztrofális tudatlanság jellemzi.
Ha jól olvastam a fiatal Lara lesz majd a főszereplő és az első komoly kalandja, darkos és open world szerű játékmenetet akarnak belőle csinálni, ez jónak hangzik, ráfér már a megújulás és ha elviszik egy kicsit sötétebb, misztikusabb brutálisabb irányba az nekünk csak jó. -
Zóanagyvarázsló #12051 Ezt már milliószor kitárgyaltuk, ha mindent beleszámolunk, akkor igen, összbevételben termsészetesen a PC az első platformonkénti bontásban.
A többivel enm tudom, hogy mire célzol, én csak azt szoktam állítani, hogy a mainstream műfajokban többnyire a konzol az elsődleges a kiadók, fejlesztők számára. Ez viszont tény, csak mindenki más szavakkal írja le. (Dante például ezt hívja "terelésnek".) -
#12050 ui; és ráadásul nem kerül annyiba, mint egy merci, ahol az igényesség kezdődik... -
#12049 Sajnos, a casualosodás egyre jellemzőbb.
Most olvasom, hogy az új Tomb Raider túlélő horror lesz... WTF?
Egy vicc a dolog.
Totti!
Ne erőltesd már, hogy a PSP milyen igényes, az ugyanis "kicsit" feljebb kezdődik. Ugyanis egy Suzuki igényes egy trabanthoz képest, mégsem használjuk rá az igényes kifejezést... -
#12048 Ez egy osszetett topic, szol mindenrol, de fokent ha kivettem a szavaitokbol, hogy a konzol (ti eloszeretettel osszemossatok oket) jatekszinvonalban felette all a PC-nek es altalaban ezzel hasonlitgatjatok ossze, mikozben a teljes palettat szamoljatok.
De ezzel van egy kis gond.
Eloszor is: Mindossze ket versenykepes konzol van ami szinvonalban elerheti a PC-t az X es a PS. Nem veletlenul irtam elerhetit, mert sok esetben ez sem teljesul, mivel mindenki tudja es tisztaban vele, hogy ahogy modernizalodik a PC a konzolok ugy vesztik el az elonyuket, hovatovabb azt kell mondani, hogy a mai PC-s jatekok minosegben felul tudjak mulni ezeket a konzolokat.
Egy olyan termeket, ami csak erre specializalodott.
Nem veletlenul jelennek meg az osszemosott statisztikak a bevetelekrol, ahol minden szerepel, csak hogy itt illik visszaterni az elso megallaiptashoz, a moarokkonzol es hasonlo kutyuk minosege nem egyenlo a PC-vel es egyedulallo versenyzokkent az osszbeveteseben a konzoltipusok sot tovabb megyek az X360 es PS3 sem er egyutt fel a PC beveteli oldalaval meg warezzel egyutt sem.
Es meg ti beszeltek PC-s haldoklasrol :D
-
Zóanagyvarázsló #12047 Nem kerüli a el a figyelmemet, de nem vagyok gondolatolvasó, ezt korábban írtad.
Erre írtam ezt, amit erre a hozzászólásra is válaszolni lehet:
"Mondhattad volna azt, hogy konzolfronton és eltolódás van a casual irányába, mert ha erre gondoltál, az bizony jogos. Ugyanakkor az is tény, hogy a PS2 sem 150 millió hardcore játékos polcán van otthon, sok alkalmi játékos is bevásárolt belőlük, mert akkor az volt A konzol."
Egyetértek a casualosodásban, de ez a trend nem kíméli a PC-t sem, és a platform elsőségét kihozó kimutatásokban is benne vannak a "fizetős flashjátékok", a Steamet ellepő - akár roppant igényes és szórakoztató kis casual játékok. (Némelyik a retail TOP 10-ben is huzamosabb ideig vitézkedik.) Évről évre egyre nagyobb százalékban. -
#12046 "Persze egy PC-s jatekkal osszehasonlithato egy NDS es mas szutyok."
Silent Hill Origins egy az egyben megjelenet PSPre és PS2re is, a játék remek, PSPn állejtős a grafika és az atmoszféra és rettentő hangulatos horror játék, a következő Silent Hill remake is meg fog jelenni PSP mellett PS2re is egy ez egyben, szval ezeken a szutykokon is lehet olyat előállítani és találani ami hozza a nagytesó szintjét legalábbis PSPn igen, de tele van RPGvel amik gyönyörűek, tartalmasak, hosszúak és nagyon igényesek, ez mobiltelefon hanem kézi játékkonzol. -
#12045 Ne terelj mar annyit.
Tisztan vilagosan le lett irva "Sot tovabb megyek ez a vonal bevetel szempontjabol visszalepett az elozo generaciohoz kepest, mert az ossz konzol ealdasokat nem am az X vagy a Ps viszi elore, hanem NDS,Wii,PSP etc.
Masik oldal erosen leszalloagon van, olyannyira, hogy ha az altalam megemlitett eladasokat nezzuk hetre lebontva akkor otszor nagyobb eladast produkal a PS3,Xbox,PS2,Xbox vonalhoz kepest.""
Ugy tunik ez elkeruli a figyelmedet.
Persze egy PC-s jatekkal osszehasonlithato egy NDS es mas szutyok.
Ugyanmar. Ezert irjak mindenhol le szamoljuk bele a mobiltelefonos eladasokat is, hiszen azzal is osszelehet hasonlitani egy PC-s jatekot, vagy egy plussbabaval, esetleg a gyerekkori haromkereu bicikliddel.
De nem, itt vilagosan erthetoen fogalmazva volt, az eladasokat nem azok a konzolok viszik elore, amelyek minosegileg megalljak a helyuket a PC-vel szemben, hanem a vicc kategoria. -
Zóanagyvarázsló #12044 Persze nem számít a DS, amikor az elmúlt pár oldal éppen a handheld konzolokról szólt. Világos. A Wii sem számít, ha majd nem számít a WoW, a Sims és a casual...
Elnézést, hogy nem vettem számításba, hogy egy két oldallal korábbi, nem is nekem címzett hozászólás alapján (?) kihagytad a Wii-t.
A 43 hónap utáni számokban pedig azért nem szerepel a PS3 és a Wii, mert azt az Xbox 360 43. hónapjakor hozták nyilvánosságra, a másik currentgen nagykonzol még most sincs 43 hónapos. Tehát nekem van egy kibővített javaslatom: OLVASNI, ÉRTELMEZNI ÉS SZÁMOLNI!
Mondhattad volna azt, hogy konzolfronton és eltolódás van a casual irányába, mert ha erre gondoltál, az bizony jogos. Ugyanakkor az is tény, hogy a PS2 sem 150 millió hardcore játékos polcán van otthon, sok alkalmi játékos is bevásárolt belőlük, mert akkor az volt A konzol.
Az utolsó bekezdésedet pedig fogalmam sincs, hogy miért címzed nekem. De már megszoktam, hogy összekeversz, összemosol másokkal. -
#12043 Acsi baratom te mar megint belekeverted a Wii NDS-t.
Olvasn,olvasni,olvasni. ERtelmezni,ertelmezni,ertelmezni. :D
Adjuk mar ossze a szamaidat:
31 hónap után
PS2 17,360,000
360 10,267,000
Xbox - 8,901,402
PS3 7,749,396
PS2+xbox= 26.261.402
PS3+x360= 18.016.396
Ez allitolag novekedes szerinted. Szerintem nem kicsi csokkenes de hablatyolj tovabb. Javaslom figyelmedbe tovabba a #11891 hozzaszolast. Ja persze OLVASNI,ERTELMEZNI , nem felrebeszelni.
"Sot tovabb megyek ez a vonal bevetel szempontjabol visszalepett az elozo generaciohoz kepest, mert az ossz konzol ealdasokat nem am az X vagy a Ps viszi elore, hanem NDS,Wii,PSP etc.
Masik oldal erosen leszalloagon van, olyannyira, hogy ha az altalam megemlitett eladasokat nezzuk hetre lebontva akkor otszor nagyobb eladast produkal a PS3,Xbox,PS2,Xbox vonalhoz kepest."
A 43 honap utani listat mar bele se szamolom, mert ott a PS3 mar bele se tudott kerulni az elso 3-ba.
Tehat lebontva megegyszer elismetlem, hogy te is megertsd, az altalatok "next-gen" konzoloknak titulalt es favorizalt X es PS(itt rohogok amikor a Wii-t lesajnaljatok es fel next gennek hivjatok) keszulekek eladasai mar evek ota leromlottak, hiaba is probaljak manipulalni a vasarlokat a fals adatokkal a hardwereladasrol szoloan, hogy elozo evhez kepest mennyit javultak. -
Zóanagyvarázsló #12042 Az Xbox 360 jobban fogy az elődjénél, a Wii is, a DS is, a PSP-nek pedig nem is volt elődje.
De persze teljesen jogos az előző generáció első helyezettjét, midnen idők legsikeresebb konzolját a mostani utolsóhoz hasoníltani, ha az összes konzolhardver eladásaira vagyunk kíváncsiak. És még én viccelődöm... -
#12041 Tanulj meg olvasni, tudjuk a batyad mar evett is PSP-t, ellenben mi is lattuk am vagy latjuk nap mint nap, nem vagy vele egyedul, eppen ezert felesleges a nagybetus kiemeles. -
#12040 Ne viccelodjunk mar 2006ban vilagszerte 6 millio PS3 fogyott, mennyi is volt mondjuk ez 2002ben a PS2-nel ? Jah hogy csak ott Decemberben fogyott 6.5 millio ?
Erdekesen ellentmond a szamaidnak. Persze igy konnyu a kovetkezo evben odabigyeszteni, hogy 11%-al tobb gepet adtak el elozo evhez kepest. :D
Viszont a teljes viszonyitas pont az ellenkezoje.
-
Zóanagyvarázsló #12039 Arra céloztam, hogy a topik ezúttal sem volt mentes a személyeskedéstől, mások prefernciáját hülyeségnek beállító megjegyzésektől. -
#12038 Szép nagy, igényes, erős kontrasztú és háttérvilágítású a képernyője, engem sem fáraszt, vonaton sem, igaz én nem rohadó 20 éves szarokkal utazok, a másfél órás utak fél órásnak tünnek:) -
#12037 Én rövidlátó vagyok, mégis órákat eljátszadozom PSP-n és voilá, semmi bajom (persze mindig többet kell pihentetni az embernek a szemét, ez alapszabály amúgyis). Míg nem volt PSP-m én is értetlenkedtem etéren, de már nem. -
#12036 Nyilván a handheld kiegészítő konzol csupán, azonban már elég tekintélyes a játékkínálat ahhoz, hogy ki lehetne hagyni a számításból. Én is szívesen tolnám sima PS2-n ezen gammákat, node nem arra jelentek meg. Ennyi. A játékokhoz vesz az ember gépet és nem fordítva. Semmit sem ér egy hardware, amihez zéró gamma van a polcon! :DDD -
#12035 Nézd, én elég sokat játszom, napi 1-2 órát átlagban. Egyetlen platformon teszem, PC-n. Még sincs időm mindennel játszani, ami érdekelne.
Ebben a helyzetben, egyszerűen nincsen szükségem még egy platformra, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. (Az ide bekukkantók, és egy két mondat erejéig vitába szállók is így voltak a dologgal)
Ugyanakkor, van egy 8"-os kistévém, amit a már említett kórházban velem volt. Nagyon unatkoztam, így egy haverral behozattam a PS2-jét. 20-25 percig bírtam a játékot, pedig jó a szemem... Egyszerűen egy ekkora kijelző, nem alkalmas a játékra az ÉN MEGÍTÉLÉSEM szerint. Ráadásul ez egy vonaton, kisebb kijelzővel, ami még a dolog természetéből adódóan mozog is... Számomra nevetséges. (Mint mondtam, otthon ott van jó pár, minőségileg nagyságrenddel jobb játék, amire nincs időm) Ezt a fajta géminget.... Hát erős a kifejezés, amit használtál, de valami olyasminek tartom... Hozzáteszem, végig igyekeztem az erős kifejezések használatát kerülni, annál maradtam, hogy ehhez fanatikus játékosnak kell lenni.
És ezt tartom. -
#12034 mármint miért szorul háttérbe a PSP -
#12033 És ez neked most hogy jött ki? A vita arról szólt, hogy miért nem fogynak a játékok úgy PSP-re, illetve miért szorul háttérbe a konzol is. Végső konkluzio nem az, hogy újgazdag hülyegyerek aki vesz, hanem hogy egy kisebb réteghez tartozik, akinek azt választja a nextgen konzol vagy PC mellett. -
#12032 ha a jelenlegi két db játékra alkalmas hardweremet nézem ( 360, PSP ) akkor még mindig olcsóbban jöttem ki, mint ha a pécémet fejlesztgetném -
#12031 összeszámoltam...6 (PC) játék van a polcomon, amihez nem nyúltam még hozzá, kezdve pl. a fable-lel vagy a call of juarezzel...soha nem érem be magam :)))
szinte már kívánom, hogy jöjjön egy-két év, amíg nem jönnek PC-re jó játékok, de hát itt az arma2, jön az OFP2... -
Zóanagyvarázsló #12030 Ez senkit nem zavar, az viszont már unalmas, ha menetrendszerűen átmegy a topik a fikázódásba, aki pedig handheldet vesz az automatikusan újgazdag hülyegyereknek számít a "végső konklúzió" szerint. Talán velem van a baj, hogy ezt a legkevésbé sem tartom normálisnak? -
#12029 mert az omniádhoz hasonlítod, sajnos ahhoz semmi köze, játékfelhozatalban meg pláne nincs, de hát te elkönyvelted a PSPt annak ami, lövésed sincs mik vannak rá, én itt mutogattam erre te is mutogattál pár vices felvételt a te játékaidről, azt hiszem a vita akkor pont elérte a csúcspontját a WTF, OMG skálán... -
#12028 magyarázhatod itt nem értik meg, mi meg közben toljuk a jobbnál jobb állejtős és profi PSP gamékat:) -
#12027 Én kizárólag PC-n játszok. Mégis, van olyan játékom, ami 2-3 éve várja, hogy végre hozzájussak. Egyszerűen nincsen rá időm... Így egy PSP-re semmi szükségem OTTHONRA. UTAZÁSHOZ pedig bőven elég, amit az Omniám tud. (Míg nem volt Omniám, addig pedig az volt elég, amit az aktuális készülék tudott, mondjuk a filmnézés. (Mondjuk, amennyit utaztam...) -
#12026 Lehet, bennem van a hiba, de egy 4" 5"-os kijelzőn az epikus játékmenet, és a lenyűgöző grafikának még a gondolata is megmosolyogtat.... -
#12025 Hozzád sem szóltam ám! :D
Mindamellett én pl. nem érek rá PSP-zni "utazás közben", meg úgy sehol sem, így aztán a nagykozoloktól és a PC-től veszi el az időt, de az évek során annyi jó játék jelent meg PSP-re, hogy ezt is be kellett szereznem (amúgyis TV-re is köthető, hamár) és így ezt is "nagykonzolnak" használom. -
#12024 Jujj.
Gondolom, a megszólítás, ha nem Jakuát, akkor engem illet. Köszönöm!
De légy oly kedves, mutasd már meg, hogy hol állítottam én akárcsak hasonlót is, mint amire válaszoltál.... (Ne kiragadott mondattal, egész hozzászólással válaszolj!)
Én ugyanis azt állítottam, hogy PSP-re nincsen szükség, mert egy nem HC gémer számára, bőven elegendő az a tudás, amit egy PDA, vagy egy okostelefon nyújt. HC gémer pedig kevés van, pláne olyan, akinek szüksége van egy ilyen készülékre, (azaz sokat van útközben) és még pénze is van, nemcsak a készülékre, de még a havi 1-2 kurrens játékra is. Aki nem HC gémer, annak elég a telefon, aki pedig mégis HC gamer, és pénze is van, annak ott a választási lehetősége; GBA, DS, PSP.
Szövegértelmezéshez gratulálok... De azért Te is okos vagy, mondhatnám, fény az éjszakában. -
#12023 Jelzem az ájfon pl. pont annyira alkalmas játékok futtatására a PSP-vel szemben, mint egy mai modern netbook az asztali erőmű PC-kkel szemben. Azokban is van egy foslassú, ámde agyonhájpolt duálkóros (hűha) atom proci, egy kicsi, ámde legalább alacsony felbontású kijelző, némi kevéske ramocska, valami agyonlassítot hádédé (vagy kicsi sdd), egy xp hóm és kb. ennyi. Semmelyik modern játék nem fog rajtuk elindulni, merthogy valahogy hiányzik belőle még egy-két apróság (mi lehet az vajon??!?!?).
Ezt csak azért említem, mert így talán egy pécéonlyhuszárjelölt is kapizsgálja miről pofázódok. -
#12022 Jah, ammáigaz! :D