A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Különbség 1: Egyik legális, másik nem. A különbség ég és föld.
Különbség 2: Nem ugyanaz, ha egy eredeti kópia 100 kezet megjár (hogy szép nagy számot mondjak), vagy ha 1 másolatról 10 000-en töltik le a release-t (és itt még olyan nagyot nem is mondtam). Egészen pontosan százszoros a különbség.

Persze az is fontos, hogy a játékiparba is forogjon vissza pénz, de a megkezdett alapon elindulva az árcsökkentés és a budget kiadások ellen is fel lehet lépni, mert az is "warez". Kiváló logika.
Miért nem?
Istencsászár
Sorozatokat igen, filmeket vagy mozi és utána letöltés amíg nem jön ki dvdn, amúgy ritkán nézek filmet, inkább sorozat meg HBO de az is havonta 1 film kb.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
veszek egy autót és eladom abból a gyár mit lát? mondjuk semmit, de mégis... pénzt hiszen a pénzbõl lehet hogy új autót veszek, szóval az autkereskedeés is "lopás"? hogy a fenébe lehet ezt igy legláisan csinálni? a gyárak máirt nem vannak felháborodva? ez már egy régi vita hogy warez vagy nem warez, ha jól esik rúgj bele abba aki próbál nem lopni, aki meg lopja halomra ( pl lehet te is ) simogassátok egymás fejét, csak engem ebbõl haggyatok ki, mert én megveszem, minden játékom eredeti.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Endwar egy szar, ott a Hlo Wars na az konzolhoz van alakítva, azt lehet fikázni mint butított RTSt, de hogy az Enwarból kiindulni ami egy hulladék...

Konzolon sem kapott többet, miért gondolod hogy erre van igény? Halo Warsra sincs, ergó bukó lett a Halo névhez méltatlanul fogy, pedig kiváló játék, de nincs rá igény még az igényes RTSre sem, akinek ez kell ott a pécé, most néztem egy videt errõl az új? World in Conflit? egész hangulatos, bár nem játszanék vele.

wedge31
Te veszel egy könyvet majd oda adod egy másikért majd az is igy tovább adja elolvasa ezer ember de az iró mit lát ? egy könyve lett eladva.

Warezbe megvesz valaki egy játékot lemásolja és az ezren letöltik mit lát a kiadó ? egy játék fogyott el.

Különbség nincs csak szeretnéd bemagyarázni magadnak gyakorlatilag ugyanaz a metodus.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Dante73
Persze, hogy nem lopás, de azért némi párhuzam van a kettõ közt. Legalábbis, a kiadó nem lát belõle semmit, és olyanok keresnek rajta, akiknek semmi közük a játékhoz.
Másrészt, filmet, sorozatot Te is töltesz, nem?

http://www.freetvmaci.info/

nekem az alap megvan eredetiben, nagyon császár gém

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Dante73
Pech... Akárcsak nekünk, 1,5 év alatt a 2x-i 3led, mert gondolom, nem általános ennyire a dolog. Mondjuk, a regisztráció akkor is zavarna, ha flottul menne, hát még így!

Amúgy az endwaros cikked tetszik, bár én nem RTS-ezem.
Az a meglátásom, hogy a cikkben írtak, sajnos egyre általánosabban jelentkeznek. Azaz, valamit konzolhoz alakítanak, (Ha úgy tetszik, butítanak) és csodálkoznak, hogy PC-n nem jön be, vagy csak 68 pontot érdemel, a kategória régi motorosaitól...

Ugyan ez van Tomb Raiderrel is. Emlékszem, még a 2.-ban egyetlen kulcs megszerzésére ráment egy délutánom, és 2 kellett... Ma a játék ugyanennyi összességében, ugyanazzal a tempóval... Bár kinézetre sokkal szebb...

Istencsászár
😄DDDDDDDDDDD

wedge31
Aki fizet a warezért az is ezt mondja...

Istencsászár
már nem ártan, kapnák egy új gépet😊

Chocho
Mi az ott a zsebedben?? <#idiota>

Gaming is believing.

Istencsászár
"A csere meg ugyanaz mint a warez ahol egy ezresért letöltesz egy játékot közbe meg egy másik töled tölti ,ugyanugy nincs haszna a kiadonak."

már ezeszer kilett tárgyalva hogy nem, kérlek ezt a ketttõ ne mosd össze, én nem lopok!

Chocho
Még nem próbáltam, de nem is fogom...

Gaming is believing.

Chocho
Az a kiadás nevetséges. Egy fillért nem ér, komolyan.

Gaming is believing.

wic : soviet assaultot miért értékelte annyira alul a pc gamer?

tud errõl vki valamit, ennyire elbaszták volna a kieget?

Én is arra gondoltam, de mivel nem esett útba a fõváros, ezzel sem mentem sokra. A plusz egy ezrest pedig nem szántam ráa futárra. egyébkétn rövidesen jön a Maximum Edition, talán az is lesz egyszer kedvezõ árfekvésben.
Chocho
Na majd a három led.... 😄

Gaming is believing.

Chocho
Ez így igaz, 2k volt a Galaxisban. 😉 Nekem itt figyel a polcon.

Gaming is believing.

Chocho
Miért, klasszikus lett? Nem. Van egy réteg, amelyik a mai napig nyúzza, de az átlag játékosok hamar elfelejtették. Mellesleg nem az én cikkem, s InGen kolléga ritkán téved. 😉

Gaming is believing.

cd galaxisból 2.000 é megvehetted volna 😄

Chocho
Nekem sajna 7600 GS lett... no comment. Odaadtam párom bátyjának, õ örült neki az FX 5500 után.

Gaming is believing.

wedge31
20-30 óra játék nekem se ér meg 12 rugót és egy átlag embernek se.
Ide a társadalom nagyon szük rétege jár akik ilyesmit megengethetnek maguknak részemröl inkább megvárom mig lemegy az ára 5000 HU környékére és akkor veszem meg.

A csere meg ugyanaz mint a warez ahol egy ezresért letöltesz egy játékot közbe meg egy másik töled tölti ,ugyanugy nincs haszna a kiadonak.

"Nekem tizenezret nem ér meg egy 5-6-8 órás játék"

Öhm...Az érdemes megvenni kategóriájú játékok pc-n jelentõs részben kb ugyanannyiért szerezhetõek be mint konzolra 1-2 ezer forint difivel.
Mellesleg konzolnál (és ittott láttam pc-nél is) ott a lehetõség hogy megveszem a játékot mondjuk 12 pénzért,végigtolom,ha ütõsbejövõs,megtartom,ennyi. Ha nem,és érzem hogy többet elõ nem veszem (ergo nem ért meg tizenezret) fogom lemegyek a nagykörútra ahol kapásból villamosmegállónként vannak konzolboltok és elcserélem 500-1000 ft cserepénzért egy másik játékra akármilyen kategóriában (ahova járok ott ha ujdonságot viszek be mert nemjöttbe simán cseréli a srác bármi más újdonságra is),így akár hoppá 1 hónap alatt 15 pénzbõl 3 játékom van amit akárhonnan nézek már nem tizenezer hanem 5ezer.
Abba meg ne menjünk bele kinek mi ér meg és mennyit,ha már egyszer van az embernek pofája ahhoz hogy kétszer végigtoljon valamit hát vegye meg és ne jöjjön a gagyi "szegényvagyok","nincspénzemrá","gyerektartás" és egyéb hülyeségekkel.😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Dante73
Nem vágod a lényeget!
A hozzáállással van a gondom, leginkább.
1; Mi közöm az ûrlaphoz? miért én szerezzem be?
2; A gép tönkrement, minek regisztrálgassam? Úgy is cserélik egyrészt, másrészt... ha nem is cserélik, minek regisztrálgassam online? Ha nincsen itthon netem, akkor mehet a netkávézóba, ölemben a géppel, meg a dobozával? Mert nem tudom, mi kellhet róla... Gamertag-om sincs biztosan, ráadásul, elméletileg, nem is lehet, mert magyar vagyok, viszont kérik, magyar nyelven!
Én nekem ez a rendszer nem tetszik, és csak sajnálni tudom azokat, akik szerint ez a csúcs. Már ne is haragudj, de ehhez a típusú ügyintézéshez én Magyarországon nem szoktam hozzá. Lehet, van némi köze ahhoz a dolognak, hogy hosszú éveket töltöttem el a kereskedelemben, és tudom a jogaim, (A légkondisok is ráfáztak, hogy nem tudták/akarták megcsinálni) de már maga a módszer is példa nélküli. Ha ebbe az irányba mozdulnak a dolgok, azaz túlbonyolítják, kényelmessé teszik MAGUKNAK, miközben azt mondják, ez mennyire jó nekem, akkor csak sajnálni tudom, mindannyiunkat.

Istencsászár
"Nekem tizenezret nem ér meg egy 5-6-8 órás játék"

Egy akcójáték kb 10 óra egy átlagos végigjátszás során ami nem rohanás elõre easyn fokozaton, fel kell fedezni mindent, nem az a lényege hogy rhanjon az ember elõre hogy minál hamarabb vége legyen aztán fikázhassa... szóval a 10 óra átlagba megvan, az ujrajátszhatság pedig embere válogatja, imserõs 4.szerre játsza végig a Dead Spacét ps3on, legutóbb a legnehezebb fokozaton, nekem bõven elég volt egyszer.

Egy rpg, jrpg nem 10 óra konzolon és pécén sem, egy sportjáték pl egy Fifa, Forza és a többi szinte végtelen játékidõt ad, egy RTS ugyszintén az is van konzolra...

"Anno egy Tomb Raider egy hónapig tartott, a mostani alig egy hetet húzta"

mert végigrohantál rajta mert jó volt😊 nekem 4 hét volt... egy Alone 5 egy hét volt, napi 1 chapter... nem kell tulzásba vinni, mert 24 óra elég ahhoz hogy egy játékot kitoljon az ember, és sokan vannak igy hogy ezt teszik aztán másnap jön a fika hogy rövid, hát istenem... régen sem voltak hosszabbak a játékok, max mi változun.

Istencsászár
Ezzel a kálvárával kb egyedül vagy, x360 topikba egy szál ember nem szólt egy rossz szót sem az ügyintézésre, hogy bármi baja problémája lenne, max telszámot kérte, pedig nem 1-2 gép lett visszaküldve... ismerõsnek is a baj volt a dvd olvasóval mert kiírta hogy nem olvasható olykor olykor, aznap telo, másnap vitték is neki el, köv héten meg is kapta...

Azért a GTA4-tõl sok minden védte az embert, ekõttem warez nélkül is lebuktak, ami a port minõségét illeti 😉

A 10- órás játékok nálam is a budget kategóriát jelentik. Szerencsére a Dead Space-rõl a Tesco is így gondolta 😊 A Crysisról pedig az EA, de sajnos nem került utamba, hogy fillérekért megvegyem.
Értelek, nincs is ezzel semmi gond, csak más számára nem olyan nagy az eredetileg említett kontraszt. Preferencia kérdése, de ahogy látom, ebben nincs is vita közöttünk.
Dante73
Így, írásban nehezen jön át a dolog.
Lényeg az, hogy pénteken ment tönkre a gép, és még semmi nem történt az ügyben. Tegnap ugyanis regisztrációnál közölte a support oldal, hogy ilyen gép, nincsen is. Vagy 10 alkalommal írtam be a serialt, egyszer csak jól, de semmi.
Arról ne is beszéljünk, hogy a regisztráció vagy fél óra, még a gatyám színe is kell nekik. Kérdem én, mire fel?
Felhívom õket, kitöltenek egy hibabejelentõt, jönnek viszik, gondoltam én, de nem így van. 5. napja próbálom a hibabejelentõ ûrlapot megszerezni. Ez a csúcs? Vicces...
Persze, oké, lehet csak pechem van, de egyáltalán, hogy jövök én ahhoz, hogy az ûrlappal nekem kelljen bajlódnom?

Tudom, Magyarországon nem jellemzõ a gyors ügyintézés. (Pl tavaly a légkondim egész nyáron szervizben volt, ismerem a lassú ügyintézést, de az ûrlappal legalább nem én bajlódtam.) Viszont, ha normális helyen vesz az ember PC-t azzal nincs ilyen gond. Én egy helyre járok, (Alien) és (igaz már ismerem a srácokat) max egy délelõtt, bármi is a gond. Szóval, a lényeg, hogy túl van bonyolítva a dolog.... kinézetre ez a csúcs, de ha benne van az ember.... hát, nem igazán az.

Zoo!

Igazad van, tényleg valami önigazolás is van a dologban, és nem is jellemzõ a dolog, de 2 vásárlástól kímélt meg a warez, az utóbbi fél évben. (GTA4, és Dead Space)

A témához csak annyit, hogy (többek közt) azért sem kellene konzol, mert a régi PC-s játékok demói voltak akkorák, (játékidõben) mint a mai átlagos konzoljátékok. Nekem tizenezret nem ér meg egy 5-6-8 órás játék. Tudom, a DVD-k mérete is korlátot szab, és vannak lényegesen hosszabb játékok, de akkor is, nekem a mai játékok rövidek. Anno egy Tomb Raider egy hónapig tartott, a mostani alig egy hetet húzta... (egy végigjátszás) ugyanakkor régen valahogy a játékok többször is végigjátszhatók volzak, a maiak már kevésbé.
Jó szórakozás a konzol, de számomra, mivel van játékra IS alkalmas PC-m, teljesen felesleges, még akkor is, ha emiatt nem játszok sem GTA4-et, sem Dead Space-t... (Viszont játszok Crysis-t, Witcher-t, és mostmár hónapok óta egyfolytában Sacred2-t)

Chocho!

Azon csodálkozom, hogy a 6600-ad rosszabbra cserélték! Az enyém is tönkrement anno, és 7600Gt lett belõle, ami még ma is megy, a szomszéd szobában, tökéletesen, vagy 4 éve. Az PC-nél "jó" ha tönkremegy valami, ugyanis az árából jobb/újabb típusú alkatrészt kapsz cserébe, de minimum ugyan olyat. (Hacsak nincs nagy peched, mint most nekem, a dobozzal..

gamakapocsról

"Valószínûleg, ahogy az elõd esetében történt, ebbõl sem válik majd igazi klasszikus, ám a Dawn of War 2 így is egy nagyon-nagyon jó kis játék, ami manapság ritka a PC-re."

hát ha pc exc nézzük akkor ok de általánosságban azért ez erõs volt, csokító tegyél rendet 😄

Balumann
Nekem K750i telefonom van, 2x 1 giga memóriakártyával, ez is tökéletes zenehallgatásra. Játékokat is raktam rá vagy 100-at, meg persze videókat is, de valahogy a zenehallgatás vonzóbb lehetõség számomra :-) Csak egy normális jack átalakító kellene, hihetetlen hogy milyen szar minõségüeket adnak, 4 db ment tönkre eddig, kb. 2-3 hónapig bírta mindegyik, ráadásul az eredeti SE boltokban 8000 (!) Ft-ért, szerencsére máshol van olcsóbban is.

dronkZero
Na igen, csak az egyrészt megint plusz kütyü, másrészt francnak kéne akkora vágódeszka a zsebembe. Pláne, hogy kb annyit használnám, mint a telefonon a java-t, havonta 2x1.5 órára. A telefonba, mint plusz funkció, tök fasza a játék, de kizárólag játékra egy handheldet az életben nem vennék...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

De majdnem belekötöttem ebbe, csak aztán rájöttem h igazad van, azok a fránya vonatok halálpontosak 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Istencsászár
Vadi új 1 hónapja piacon levõ x800am 1 hét alatt elhalálozott ramhibával, 4-5 hét után kaptam vissza egy újat. Monitorom 1 év gari lejárta után pár nappal elsötétült örökre, már nem számolom de kb 3 vinyom ment eddig a levesbe és a mostani is már kezd köhögni...

360am pedig köszöni jól van.

Istencsászár
Csakis PSP, 1ó40 perc az a táv amit minden hétvégén megtesztek oda vissza ( Esztergom-Budapest ), 1 hónap alatt kitoltam a God of Wart, és most egy hónapja FF7CC igaz ez annyira jó játék hogy néha itthon is be kell kapcsolnom és játszani vele😄, filmnézésre is tökéletes, zenére is, bár ezen nem nagyon szoktam, ha zene kell akkor a Sony Ericsson w810i.

dronkZero
Ja, játék csak vonaton, másfél órás út alatt. Tízpercekre nincs értelme BKVra, oda elég a zene.

Én meg berakom EZT a gyöngyszemet,bejön 1 perc alatt a menü,lemegy a csodálatos intro,full valódi fotorealisztikus grafika,,éles kép,no rece,gyönyörû animációk,és mindezt egy 10ezer forintos asztali dvd lejátszón, Dvdplayer Powaaaa!<#idiota>

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Istencsászár
Én csak annyit mondok hogy tegnap betettem a Resi 5öt, 8 perc alatt felkúszott a HDDre, majd elindítottam. A generáció egyik legszebb játéka cakk pakka mindent egybevéve, már már render szint, tû éles textúrák, semmi rece, be se reccen, atom fix fps, hihetetlenül aprlékos animációk, fényeffektek, az elmosódás is ép annyi amennyinek kell lennie, semit nem akar takargatni, kidobja a képre 1:1ben had ámuljon a ember, a töltési idõk nem haladják meg az 1 másodpercet, mire az elsõ két szót elolvasnám a loading képernyõn már el is tünt... igy kell játékot csinálni, igy kell optimalizálni, mindezt egy 50ezres gépen, japó powa!

Chocho
Album vagy shuffle... és azokkal hogy játszol? 😄

Gaming is believing.

dronkZero
Heh, hát az olyan, hogy bármikor késznek kell lenni a futásra... 😛 De (kopp-kopp) pesten nem volt még balhém, pedig 10 éve itt élek már... De asszem ránézésre nem tûnök könnyû prédának, annak ellenére, hogy effektíve az lennék...
Egyébként nem lengetem, indulásnál album vagy shuffle benyom, aztán megérkezésnél stop. És az emberek felének van füllhallgató a fülében...

Chocho
Nem félsz, hogy az orkok egy nap megirigylik? 😄

Gaming is believing.

dronkZero
Nem is azon van a hangsúly hogy szigorú feltételeknek kellene megfelelnie a kütyünek... Inkább hogy nem látom a fantáziát a célgépekben, az olyan dolgokban, amit kizárólag rendeltetésszerûen lehet használni. Mintha ketrecbe lennék zárva... 😊 Szal egyszerûen nem kell, egyáltalán nem vonzóak számomra az ilyenek.

Na azért tévés hûtõszekrényt sem vennék soha a büdös életben, szórakoztató elektronikára értem ezt az egészet.

dronkZero
Ja, használom, szükségem van rá hogy elnyomjam a BKV-t. Napi másfél óra. ScummVM meg szintén tökjó, ezer éve nem játszottam pl a DoTTtal, gép elõtt ülve most sem tenném, de szintén utazás közben teljesen király.

Mondjuk lehet, hogy az árából vehettem volna egy fapados X-et... 😊

"s még minket nézel hülyének, amiért egy 9 éves hardvert jónak tartunk a maga kategóriájában. "

Nem néztelek hülyének, de most már kezdem meggondolni magam 😛
Nem arról van szó, hogy a "maga kategóriájában", azt nem vitattam soha. Csak azt, hogy ha már beújítottad a következõ generációt, nemigen tudod mire használni a régit. Telefon egyébként pont ilyen, azok is felgyûltek az évek során(ott nem tartottam szigorúan a 4-5 évet, csak az utsó alakult így), de azokat még elajándékozni sem lehet, kutyának sem kell...

Nyilván, a hasonlít alapja nem is ez volt, hanem az, hogy lényegében az is egyfunkciós. Mondjuk mi meg szoktuk tartani a régit, mert hely az mindig kell. Legfeljebb ha elférünk az egyikben, addig a másik ki van kapcsolva. De ez már eléggé OFF.

Mindenesetre az említett 4-5 év az említett logika mentén még mindig felfogható gyors cserének, majd szólj, ha 8-9 évesen is használod 😉

Egyébkétn nem különbözik a szemléletünk, én is szeretem a kompaktsága miatt a PC-t, csak nem zárok ki ilyen szigorúan egyéb ketyeréket. Pláne nem állítok be olyanokat eldobható alkalmi eszköznek, melyek 5-10 éven bõven jó szolgálatot tehetnek, de akár még utána is.
Chocho
Te ezeket használod is rajta? Nekem egy Nokia 6070-em van, s arra használom, amire vettem: telefonálni. Néha SMS-ezem, de nem szeretem igazán. Na már most Te veszek egy olyan "telefont", ami inkább való már szórakozásra, mint hétköznapi felhasználásra, s még minket nézel hülyének, amiért egy 9 éves hardvert jónak tartunk a maga kategóriájában.

Gaming is believing.

dronkZero
Ja, még annyi, hogy nem, a hûtõgép nem lesz szar, viszont ha hûtõt cserélsz, olyankor nem tartod meg a régit.

dronkZero
Beletrafáltál, 4 vagy 5 év után vettem mobilt most januárban. Amire "szükségem volt": kisjack kimenet, 8G SDkártya zenének, ScummVM+az összes Lucasarts kaland. Most nézegettem, hogy van Javas Sega emulátor is, csak még nem újítottam be... Ja, és lehessen rajta telefonálni is. 😊

A discman is, az mp3lejátszó is kimaradt az életembõl. Nagyon nem szeretem, ha minden funkcióra külön eszközt kell magammal cipelni, mikor csak elhatározás kérdése integrálni ezeket. De ugyanígy az otthoni, fix kütyük is. Gépre kötök hangcuccot, nincs külön Hi-Fi-m. Minek? Tévét is gépre kötöm, ha filmet nézek fotelból.
És még így is tele van leharcolt, használaton kívüli, vagy elromlott hardverrel a szobám.

Igen, akkor ezek szerint homlokegyenest különbözik a szemléletünk.

Ja, ha ez elvakultság, akkor lófasz a seggetekbe! 😛 😄