17438
  • pauly
    Szerintem konzol nélkül is kb ugyanitt tartanánk,vagy ha még nem is,idővel ugyanide jutnánk,esetleg lassabban.Sajnos erre van igény,az emberek miatt tartunk itt végülis,nem a konzol miatt :)
    Elég ha a filmeket is megnézzük,ma már nem csinálnak igazán jó filmeket,vagy csak nagyon kevés készül,a játékokkal is hasonló a helyzet,bár annyira nem rossz még mint a filmek esetében.
  • [Jakuza]
    Nem tartod feltunonek, hogy azota butulnak a jatekok, amiota fellendult a konzol piac es a fejlesztok tobbsege arra a platformra fejleszt ?
    Szemmel lathato az osszefugges. Arcadositjak el az osszes jatekot, amivel a minoseg is romlik.
  • pauly
  • Encore
    Szerintem az igazség valahol a két fél véleménye között keresendő. A játékok butulnak, de ennek nem a konzol az oka, hanem a társadalom, a játékos generáció is évről évre butul (vagyis inkább egyszerűsödnek). De ez nem csak a játékoknál van így hanem a filmeknél, könyveknél stb...

A Hc réteg szerintem még ma is megtalálja a számítását, én legalábbis megtalálom. Vannak szimek és még jönnek is (rfact2, simbin), gondolom repülős játékok is vannak Hc-k számára (moddolt cuccok). Ha komoly stratégia kell van TW, supreme commander+kieg+jön a folytatás, ha komoly RPG akkor moddolni kell az oblit vagy gothic3at, vagy a falloutot.

Időnként jönnek azért olyan játékok, amik nagyközönségnek készülnek, de a Hc-k is élvezhetik, a Fallout 3 szerintem nagyon jól sikerült, imádtam az első kettőt és ha nem is ért fel arra szintre a 3. rész de közel van, aztán most már vannak hozzá modok, amikkel még komolyabbá lehet tenni így már simán egyszinten említhető az első két résszel.

Ami gond szokott lenni egy új játéknál az monotonítás. Ebbe esik bele a legtöbb fejlesztő (pl AC). Példaként ott van a nemrég megjelent COJ2, ami az első részhez képest árkádosabb lett, de még így is élvezhető. Szóval sikerült 7-8 órányi western játékot csinálniuk úgy, hogy nem válik monotonná egy percre sem, ez nagyon ritkán sikerül egy játéknak. Régen a játékok nem váltak monotonná mert tudtak újítani pl: egy teljesen máshogy kinéző pálya, egy új ellenség, egy új fegyver, ezek elegek voltak, hogy megtörjön a monotonítás, de ez ma már kevés. Ehhez a fejlesztőknek is alkalmazkodniuk kéne. A COJ2nél sikerült, de a játékok 90%-ánál nem!

Szerintem három tényezőnek kell jól sikerülnie, hogy egy játék a HC-k szemében is élvezetes legyen: Hangulat, ne legyen monoton, és jó legyen az irányítás. Ha ezek megvannak akkor minden más hibáját megbocsájtjuk, legalábbis a régi motorosok megbocsátóbbak a játékokkal szemben, mint pl a 12 éves "Vér István" aki nagyüzemben fogyasztja a játékokat. Különben is, aki HC, vagy régi motoros, az már nem tizenéves, munka+család mellett kevés idő jut játékra, annyi játék meg azért jön minden évben hogy kitöltse a felesleges szabadidőt. A tavalyi év kicsit gyengébb volt a Pc-seknek, de előtte azért jöttek jó játékok (pl ufo: extraterresttrials, ami moddolva simán hozza a régi x-com hangulatot), de idén is jönnek értelmesebb játékok.

Az hogy némelyik cím idővel megváltozik az sajnos (vagy szerencsére) része az életnek. Az új James Bondnak sincs köze a régi 70es évekbelihez. A Tomb Raider sem most fog letérni az útról, a 4. részig jó volt, onnantól már fokozatosan árkádosodott a cucc, hiába jelent meg az annyversary az már akkor is árkádosabb volt. Pl. Lara lóg a sziklaszirt peremén, felhúzódzkodik, majd húzódzkodásból kézreáll és átlendül...Azért az első részekben ilyen nem nagyon volt. Meg most akkorákat ugrik.... Szóval A Tomb raider már rég nem ugyanaz, nem kell sajnálni, az hogy marketing okokból használják a TR nevet az nem szimpatikus, de ez van. Egyszerűbb mint egy új franchise-t bevezetni... A Resdient is megváltozott, a 4. résznek se sok köze volt hangulatban az elsőkhöz. A legeleső az etalon, abban nem nagyon volt tömeghent, kevesen támadtak rád, de végig félelemtes, gatyába sz*rós volt, a hangulat miatt... ha sokáig nem találkoztál zombival akkor már tiszta ideg voltál a félelemtől, meg a rejtvények, amiket gyakran órákig tartott megfejteni... De már a harmadik részben is egyszerűbbek voltak a feladványok... Ez is a folyamat része....

A lényeg összefoglalva, hogy szerintem mindenki megtalálja a neki tetsző játékokat, csak keresni kell, vagy esetleg moddolni. Lényegsen kevesebb van az igényesebb játékokból, de azért még nem kell kihaltnak tekinteni a Hc réteget. Valaki, talán épp ebben a topicban írta régebben, hogy a mai játékok legtöbbje olyan mint a gyorséttermi kaja, pár percig örömet okoz aztán már el is felejted. Ez nagyon igaz, de szerencsére akadnak még értékelhető gamek is.
  • [Jakuza]
    Tudod a Fallout 3 is fogy, meg az uj konzolosok, mondjak milyen jo, mikozben azt sem tudjak, hogy valojaban mennyire jobb volt a regi.
    Igy eshet a szinvonal mondjuk 95%-rol, 70%-ra, mikozben a marhaja orul, hogy milyen jo is ez.

Azt kell mondjam, hogy orulni szoktam annak, ha egy nagy nevet megfelelo idonkent adnak csak ki, nem pedig feleves sorozatokka avanzsaljak, al'a xy Saga 147.

Tudom, hogy a jatekosok, szerettek volna jatszani mondjuk az uj Diabloval vagy Starcrafttal, de csak ugy leminositettek volna mint rengeteg mas jatekot, igy majd sokkal tobbnek erzik majd, ha csak ugyanugy lapossa nem teszik,hogy jol jatszhato legyen a konzolon, mint a F3-at.
  • Dante73
    A háttértőrténet resi, a szereplők resi, a játékmenet nem az, a történetvezetés nem az, a hangulat nem az, (Te írtad, hogy a vége felé az is beköszön, tehát a játék elején-közepén nem az) Fejtörők nincsenek, (vagyis inkább aligha nevezhetők annak) a régi Labirinth rendszer megint nincsen jelen...
    Ez a resi, nem az a resi, De úgy látom, ezt Te is látod, tudod. Így, a véleményünk hasonló. csak máshonnan közelítjük meg. Neked így is jó, hiszen a Te igényeidet kielégíti, viszont ÉN már nagyon sok, egykor nagy nevet láttam így a süllyesztőbe kerülni, így nehezen megyek el a dolog mellett szó nélkül.
  • Totti5
    "Nem sokkal az Umbrella Corporation összeomlása után, a vállalat biofegyverei terroristák kezébe kerültek, aminek hála beköszöntött a bioterrorizmus hajnala, felborítva ezzel a gyengébb országok stabilitását. Nem kellett sok, hogy az emberek úgy véljék, elkerülhetetlen még egy Racoon City-ben történt incidenshez hasonló. Ezek hatására megalakult a Bio-terrorism Security Assessment Alliance nevezetű szervezet, hogy megakadályozza a biofegyverek további elterjedését - a csoport tagjai Chris Redfield és Sheva Alomar is. A történet során felbukkan még Sherry Birkin és Albert Wesker, az örökös főgonosz is.

Takeuchi szerint a történet szorosan a vírus eredetére fog koncentrálni, így a Las Plagas-féle parazitákon kívül feltehetőleg a régi T-vírussal is találkozhatunk majd a játékban, s a megszokott lassabb zombikkal is"
  • Totti5
    Chris Redfield, Albert Wesker, a harmadikat nem akarom lelőni, azok előtt akik nem tudják, bár már ugyis tudod akaratlanul is ha olvasgattál itt ott a Resi5ről...
  • Dante73
    "már csak a karakterek miatt,"
    Hogy? Ha jól emlékszem, (rég volt már!) a 2 főszereplői Leon és Veronica. Az 1.-é, és a 3.-é NEM. Azaz a koncepcionalitás már megint bukta, ha a régi karaktereket hozzák vissza.
    A helyszínek sem azonosak voltak. Megint bukta, azaz kiadói rókabőr, amihez én nem tudok tapsolni.

Csináltak egy akció, túlélő horrort, majd a könnyebb eladhatóság kedvéért átemeltek bele néhány ismerős elemet egy régi, sikeres játékból, megkapta a nevét, és ennyi. Semmi más nem történt.
    Újabb parasztvakítás.
  • [Jakuza]
    Eppen ezert irtam a Gyuruk Ura kepzetet, hogy ilyen nevetseget alkotnak egy mar meglevo sok-sok eves vilagrol.

Egy tollvonassal athuzzak es krealnak egy parodiat.
    Majd evek mulva kideul, nem a nevtol lesz jo egy jatek.
    Lattunk mar nagy neveket a porba hullani, mert pl ugy gondoltak egy Conan az valami vagy egy "Richard Garriot" nev eleg egy Tabula Rasahoz.
    Hat nem eleg, egy rossz konstrukcion azonnal visszakoszon a visszaeses es nem eleg a nev, hogy ezt egyensulyban tartsa.
    Ezt nevezik nalam kapzsisagnak, nem tudnak mar mit kezdeni a sorozattal es csak a nevet felhasznalva probaljak igenytelen valtoztatasokkal minnel tobb penzt kizsigerelni a vasarlokbol. Meg lesz az eredmenye, igy latatlanban elmondom, jol belebuknak.
  • Totti5
    persze hogy látja, ki nem? ez egy más resi de ettől még resi, már csak a karakterek miatt, a játékmechanika miatt, egyes helyszínek miatt is, persze más lehetőségekkel, más hangulattal ( CO-OP )
  • Totti5
    semmi köze a kiadóhoz, egy teszt summázása, csak hogy tudd hova tenni a játékot...
  • Dante73
    Erről beszélek. A gondolkodás teljes hiánya -Mert Ő is látja, hogy ez a resi nem az a resi, És a leírt szó iránti tisztelet -Mert valamelyik fejlesztő azt írta, hogy ez evolűció....
  • Dante73
    Vazze Totti!
    Ne hülyíts már!
    Mi is a duma az alant, általad beírt, angol idézetben?
    És ÉN NEM TUDOM MIRŐL BESZÉLEK?

Ezt most csúnyán benézted... "nem oldalvágás, evolúció"... Gondolom, a kiadótól való az idézeted.
  • [Jakuza]
    Szerintem te mar reg lelettel azzal szerelve, hogy nem is tudtad, hogy Zsákos a kopó a foszereplo. :D
  • Totti5
    Tényleg nehéz. Láttál belőle 20 percet úgy hogy nem is te játszottad, szkeptikus hozzáállással, "konzolos" irányítással konzolon. Erre nem lehet mit írni, mert hiába írok bármit is a játékmanatről, helyszínekről, co opról, történetről, karakterekről, amikor nem tudsz róla semmit, mivel nem játszottad.
  • [Jakuza]
    Az ilyen dolgokat figyelmen kivul kell hagyni, max szolsz nekik je egy lepke :D Kb ennyit er a Batman kepuk is mert mar nem tudnak kinjukban mit irni ezert spammelik inkabb a topicot.

En ugy velem taplosag, lehet ugy is fogalmazni, hogy a tisztelet hianya, de szerintem nem errol van szo, hanem a frenchise kipukkadt es leeresztett.
    Mi tudjuk, hogy ezt a halottat mar nem igazan lehet feleleszteni, vagy ha igen nem ezzel a modon, hanem hogy hagynak idot a regeneralodasra nekik es pihentetopalyara kell tenni, es majd elovenni ugy jo 6-8 ev mulva, ahol a regi rajongok azt mondjak, hogy Tomb Raider ? milyen regota is varunk mar ra, johet es akkor ujra csinal general egy jo kis forgalmat.

Ezzel szemben a keszitok ugy gondoljak a nevvel ellehet mindent adni, meg ugy is, ha teljesen szoges ellentetben all a regi onmagaval, amivel tovabb romboljak csak a nimbuszt.
    A sok pocs meg tapsikol neki, mert egy csopp eszuk sincs ahhoz, hogy felfogjak most assak meg a sirjat egy volt sikeres jateknak es innentol kezdve mar a csoda sem segit rajta.
  • Dante73
    Nem, ez nem taplóság. Lustaság, a gondolkodásra. Vagy a leírt szó iránti túlzott tisztelet. Nézzük ezt a mostani példában;
    Én azt mondom, hogy ez a Resi, nem az a Resi. Nem állítottam sehol, hogy rossz, azt mondtam, nekem nem tetszik, és nagy valószínűséggel annak sem fog tetszeni, aki a régi Resi-t keresi benne.
    Erre mi a válasz?
    Hogy ez így igényes, úgy igényes, így x millió, úgy grafika.
    Ez, még csak nem is válasz a felvetésemre...

Márpedig, így vitázni nehéz, pláne, ha Batman is befigyel közben...
  • [Jakuza]
    Miert Zsakos a kopo a foszereplo ? :D
  • Totti5
    Látom te is túl sukat játszottál a játékkal, fogalmad sincs a töténetről a szereplőkről, mert ha lenne nem irkálnál ekkora marhaságokat.
  • Totti5
    "With Resident Evil 5, Capcom has broken away from many of the survival horror conventions it pioneered. The creepy suspense of the earlier games has been replaced with an action-packed intensity that will instantly appeal to some gamers and disappoint others. As an action game, RE5 is a success, and there’s a wealth of replayability through item collection, weapon upgrades, score chasing and the unlockable Mercenaries mode. But this is no gentle nudge to the formula of the previous main RE games; it’s an evolution. And if you can accept it as that, you just might love Resident Evil 5."
  • [Jakuza]
    Pontosan ugyanez a velemenyem, mint ahogy szintenugyanezt gondolom arrol, hogy egy evtized ota megalkotott vilagot egyetlen tollvonassal, mas mufajjal, mas hattertortenettel ruhazzanak fel.
    Ez olyan mintha a holnaptol a megjelenne a Gyuruk a turha, aminek a foszereploje Zsakos a kopo es a jatek mufajaban egy tulelo horror, ahol a foszereplo bal zsacsijat kell vakargatni, nehogy meghalljon a viszketestol.

Az idiotak pedig még megisakartjak magyarazni a nagyerdemunek, hogynincs ebben semmi rossz, kicsit atalakul a felepitett vilag.

Tenyleg ekkora taplok vannak a vilagon ? :D
  • Dante73
    Aki szerint azért Resident Evil egy játék, mert az van a dobozra írva, meg eladtak belőle x milliót, azokat csak sajnálni tudom.
  • [Jakuza]
    Hidd el nem mi leszunk akiket sajnalni kell majd azutan, hanem a "istennagymarhakat" :D
  • Totti5
    Más fejlesztők más felfogásban készítik, neked nem kell hogy tetszen. Ugyis elkönyvelted szarnak, ha pedig kapunk egy jó kis akciójátékot és 5 millióan fogják élvezni, akkor hidd el senki nem fog tégedet sajnálni:), nosztalgiának ott az első két rész, ha valaki nem bír magával...
  • Cat 02 #12236
    Meleg idők voltak :D

Ez itt off , de vitces :D
  • [Jakuza]
    Miert is az lenne ?
    Majd a sok konzolos majomnak Arnord Smuckiniggernek hivjak, ok meg azonnal aszocialnak errol kalifornia kormanyzojara es hipp-hopp maris van egy uj franchise 5 millio vevovel, "akik tudjak mi a dorges". :D
    A kozonseg meg jokat rohog rajtuk.
  • gazgoblin
  • Shep
    Azért ez erős :)
  • Shep
    Hülyeség az csak a páncélja :)
  • Sir Quno Jedi
    Azé a betmenbe is szakadt mélyenszántás!
  • Sir Quno Jedi
    Heőőőhh??!!? A gépész (masiniszta) is én vótam vazze!
  • Totti5
    ez már nem natural testépít:DD fake!
  • gazgoblin
  • Sir Quno Jedi
    Tudom, tudom! Mindannyian tudjuk! Nyugodj meg pistike! Kapsz otthon zabkását, meg tejecskét, aztán uzsgyí az ágyba és álmodhatsz Jacko bácsiról!
  • gazgoblin
    ez max prevgenHD batman!

ez a ríldíl:
  • gazgoblin
    HOGYNE LÉTEZNE!
  • Sir Quno Jedi
    Pssszt! Ne zavard össze!
  • Totti5
    ez prevgen batman...

it a ríl:)
  • Shep
    Batman nem is létezik neked nem mondták? :D