A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
Ez a legtalálóbb mondat az egész helyzetre. Veszik mert ezek vannak, csak legyen gyors, szép meg egyszerû. Aki meg nem veszi meg, az egy szemét tolvaj, aki tönkreteszi a játékipart.

Istencsászár
NFSnek miköze ehhez? NFSU 2 óta és akörül is egy negatív irányba halad a sorozat, az NFSUt már az EA sem bírta nézni... a következõ NFS egy jó autós játék lesz, ez nem kétséges.

Az erõs hogy szép grafika, szép a PGR az NFS max erõs közepes.

Már megint sikerült kikötni a 360nál? nem is gondoltam volna😊 az akciójáték és az fps azok amikbõl sok sok sok sok millió elmegy, nemcsoda hogy ebbe van a legtöbb pénz, és ezek a pörgõs, filmeszerû játékmenettel, nagyon szép grafikával hódítanak a lényeg a játékélményen van, azt hogy neked vagy valakinek ez nem tetszik érdektelen, keress mást pl Total Warozz mert az nem ilyen...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Dante73
Azért, ne durvuljunk, még ha nekem is ez jutott eszembe.
Érdemes elolvasni Chocho cikkét az IPON-on, az NFS-ekrõl. Ott, a Most Wanted kapcsán említ valamit; Grafika, akció, stb dögivel, cserébe kikerült a normális fizika a játékból, (értem ez alatt, hogy ONNAN DOBOZRA SZÁMOLJA A FIZIKÁT, nem kerekekre, MINT ADDIG!) belsõ nézet, AI-t egy bugyuta script váltotta fel, stb.
Tehát a pörgõs játékmenetért, szép grafikáért nagy árat fizettünk.
Hogy ez e a játékok jövõje? Nem tudom, de ha ez, akkor én nem kérek belõle. Márpedig, nagyon sok játéknál figyelhetõ meg hasonló "fejlõdés". És ez fõként azóta tetten érhetõ, mióta a 360 lett a "vezetõ platform". Mondhatnám úgy is, hogy azóta az amcsi idióta a megcélozandó közönség? Addig is voltak hasonló játékok, de az én igényeim is jobban kielégítették.
Azóta a vásárlók egy része nincsen kiszolgálva, vagy csak épphogy. Hiba, vagy sem, majd kiderül, szerintem, egyértelmûen.

http://www.freetvmaci.info/

Sanyix
"Ott vannak pécén azok a csodás játékok, Witcher? elment belõle milla felett, nade hol a 3-4 milla? peig összetett, meg kielégíti a dolgaidat nemde?"

Egyél szart! Több millió légy nem tévedhet...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Istencsászár
Elképesztõ hogy mik vannak.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

hú de frappánsak vagyunk máma, ezigen-e! <#levele>

[Jakuza]
Nem is csak a videovagassson van itt a lenyeg, hanem a jatekbol keszitette. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
Senki sem akar videót vágni konzollal <#idiota><#lama>

[Jakuza]
Ilyen videot csinaljon valaki a konzoljaval. LoL
Maga az Eve developer csapat is szajtatva nezte a videot es meg is latszodik a
kommentjeiken, hogy megdobbentek.
A video topicja
A video a jatekbol keszult, tehat most mondjak a konzolosok, hogy milyen szar az MMO, vagypedig lassuk ok kepesek e hasonlo bravurra a platformjukon. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Aki itt eszt akar osztani az csak te vagy, bar inkabb ne tenned mert apad is mindig azt mondta neked, hogy "Észt nem adhatok édesfiam, nekem is kevés van"

keveseknek sikerül, de a nick-ed igen találó lett! részeg nulla, de még írni se tudsz 😞

nem baj, ahogy látom jobb is ha a személyeskedésnél maradunk, az jobban megy itt a népnek!

"Na eppen ezert olvasd el az irasomba a 2 IQ-rol szolo reszt, azt helyettesits oda par kepet."

olyan képet amin a kamu játékgyûjteményed volt? <#mf2>

durva, hogy az után a stunt után még van pofád itt osztani az észt! (szmájli nélkül)

"Nem láttam a jövõt. Levontam egy következtetést. Még mindig tartom, hogy helyesen."
dícséretes hogy tartod, de emlékeztetnélek, hogy még mindig nem támasztottad alá a "vádjaidat", EGYETLEN példát nem tudtál mondani, hogy hol nyomom a konzol marketinget! nekem aztán kurvamindegy hogy min játszol...

"Az egyetlen megoldás a VÁSÁRLÓ maximális kiszolgálása, és a warezosok hátrányba hozatala a VÁSÁRLÓKKAL szemben."
ezzel két probléma van:
1. egy vállalkozásnak a profit az ultimate cél, nem a vásárló maximális kiszolgálása
2. te, mit VÁSÁRLÓ nem szabadna, hogy úgy dönthess, igénybe veszel egy szolgáltatást, de az árát nem fizeted meg.

elõbbire egy sarkított példa: én, mint vásárló azt tartom a maximális kiszolgálásomra, hogy 1 Ft-ért adnak minden játékot és 2 Ft-ért bármilyen hardvert. Mivel nem így van, az elsõt ellopom (mivel el lehet), a másodikat megveszem mert nem lehet ellopni.
utóbbi ugyanis eltorzítja a termékrõl/szolgáltatásról kialakíott képedet, és azt a hibás látszatot kelti, hogy ha nem akarsz, nem kell fizetni érte.

"Az a marketingduma, (egyébként) hogy a konzol az egyetlen, a megoldás, le vagy szarva vásárló, mert a haverod warezkecseg, stb. (Az idézet nem pontos, de tõled származik; #10908."
Ne hazudj, és ne adj a számba olyan dolgokat amiket sosem mondtam!

1. nem mondtam SOHA, hogy a konzol az egyetlen megoldás, hiszen a warez ott is probléma, lásd a PSP esetét -> egyre több fejlesztõ fordul el a platformtól! Ugyanakkor pl kétségtelen hogy PS3-on a warez nem létezõ probléma, viszont az kibaszás, hogy nincs minden játékból demó például.

2. a pontos idézet a 10908-ból:
"Ezért vagy te, és az összes pécé játékos leszarva a fejlesztõk részérõl."
figyeld meg, ahogy nem használom a warezos köcsög kifejezést, de még a vásárlót sem! dereng már valami?

ugye hogy nem mindegy?

sajnálom, hogy ez elõítéleteid velem szemben ilyen szinten eltorzítják a kommunikációt, de ez, és az általánosítás (konzolok vs pécések) nagyon jellemzõ rátok itt a topikban sajnos 😞

nálam a hl1 szinte etalon, mikor elõször megláttam geci nagyot ütött, régi szép idõk 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Istencsászár
Õszintén szolva, nekem a HL1 nem a szivem csücske persze nagyon jó ahogy a HL2 is nagyon jó, elvoltam mindel, de semmi több.

Istencsászár
De ti mondjátok hogy a konzol játékokat nem szeretik pécén, amúgy nemértem, az MS nem hanyagolja a pécét, sok játék portja érkezik, Capcom is elköteleett, bár minek amikor a kiváló MC4 portot körebaszarták pécén, de rendben van nem az a stílus ami pécére való. Lost Planet, és a Resident 5 is biztosan jönni fog majd, meg minden más amit csinálnak.

"Sokkal több érvet írtunk pc -re játék szempontjából, mint konzolra"

Én is írtam sokkal többet a konzol mellett, de ez meddõ vita, aki pécén játszik az nem fog konzolon, aki konzolon az nem fog pécén, aki meg mind a kettõvel naprakész az az élet császára.

Nekem a pécé nem téma mert

- nem akarok fejleszteni
- nem akarok windóz alatt játszani
- nem akarok optionsba gtrafot állítani
- nem akarok optimalizálatlan GTA4 portokkal játszani és idegeskedni, persze ez szélsõséges de azért akandak user errorok bõven bármelyiknél
- a LIVE rendszer után másra rá sem bírok nézni
- PÉCÉn nem tudom olyan színvnalom játszani azokkal a játékokkal amiket szeretek, mert java része meg sem jelenik rá
- fõf érv pedig hogy pécén nem tudom olyan minõségben játszani FIFÁval mint konzolon, amivel sok 100 órát eltöltttem már, és a Klubbunkal elég szépen állunk a világranglistán...

ismétlem, ezek csak nekem fontosak...

Pécével én Csézek meg rfactorozk néha, igaz mióta megvettem a kormányt 360hoz pécén nem is játszottam szimet.

[HUN]FaTaL
Szintúgy, a szörnyek egy idiótaság volt.

http://goo.gl/gd6Zi5

Istencsászár
Én nem akarok a hardwerrel foglalkozni és nagyon sokan vannak így, megveszem van belõle 1 db féle és azt használom 5-6 évig amíg a következõ ki nem jön.

Istencsászár
Ugye... annyira szépen indul pedig, kár volt érte.

Istencsászár
Bazz én csak 20 percet láttam belõle, vannak benne NPCk, kell beszélgetni, feladatokat felvenni, egy DOOM3ba ilyen hol van? vagy más csõ FPSbe... ne idegesíts már, FC2 SENKINEK sem tetszett a hiábi miatt, persze azért nem okoz fizikai fájdalamt vele a játszás gondolom, annyira azért nem rossz...

Istencsászár
De miért kell állandóan azt a pár játékot felhozni AC, FC2, NFS... 50 játékból ez 3 bazz... már megint a világvége hangulat meg a sajnálkozás.

Ott vannak pécén azok a csodás játékok, Witcher? elment belõle milla felett, nade hol a 3-4 milla? peig összetett, meg kielégíti a dolgaidat nemde? vagy mi kell? StarCraft 2? csak egy RTS, kivéncsi leszek az eladásokra és jó hogy pécé ex, mert ha nem fog menni vagy nem a fanok szája íz szerint készül akkor nem foghatjátok rá a konzolra, Diablo 3 detto.

Dante73
Rossz helyre címeztem, bocsi!

Balumann
Félreértelmezted szerintem 😄

Dante73
"Fejlesztgetni kell" Ez milyen szempontból is hátrány? Mert abban pont Istencsászárral egyeztünk ki, hogy egy ésszel fenntartott gép, egyáltalán nem kerül többe, a 6 éves konzol- életciklus alatt, mint a konzol. Ha mellette fenntart egy "ócsó" PC-t, akkor már drágább... (Ugyanis, vagy vesz használtan egy hulladékot, vagy 80-100 körül egy tescósat, vagy azzal egyenrangút. Egy bármilyen ócska PC-re (természetesen új!) egy konzol árának kétszeresét ráteszi, már alkalmas a játékra! Akkor a különbség árban, egyetlen konzol ára, ami 10-20 játék megvétele után sehol sincs...

Balumann
A szörnyeknél én is abbahagytam, számomra teljesen elrontotta az egészet 😞

Balumann
Assassin's Creed még nekem is tetszett úgy-ahogy, de hiányzott a változatosabb küldetés és az összetettebb harcrendszer (gyakorlatilag amíg nem jöttek íjászok, nem is volt kihívás).
FC2 grafikája nekem nagyon tetszett, jól optimalizált, hangulata is lenyûgözött, de a játékmenet az tényleg szörnyû.

Balumann
Akkor megint kezdjük.

"Több gémer pécé? ok, amire kevesebb eladott játék, ne folytassuk ezt szerintem..."
Ennek nincs értelme addig, amíg nem ugyan olyan minõségben, ugyan abban az idõben és ugyan azokat a játékokat adják ki rá, ezt már 20000-jére írjuk le.

"Minden szempontból jobb a pécé, kinek és mire? játékra? arra pont nem. Minden másra elég egy nem gémer pécé fillérekbõl vagy egy laptop, a probléma megoldva.."
Miért nem jobb játékra a PC? Sokkal több érvet írtunk pc -re játék szempontjából, mint konzolra. Amit hátrányként írsz (fejlesztgetés), az szerintem csak elõnyös, és a játékokkal együtt minden más jobb lesz, kevesebbszer fagy, gyorsabb a különbözõ dolgokra, stb.. Az a fillérek sem igaz, 30-40 ezer Ft akkor is kell egy számítógépre, amin lehet rendesen netezni meg mindent csinálni... ha ésszel bõvítesz akkor ezzel együtt nem is drágább annyival a PC. Maximum akkor, ha idióta módon úgy nézed, hogy mindig max grafikával kell játszani és mindig a leggyorsabb cuccokat kell megvenni...

Laptop egy jogos érv lehet, ha valaki sokat utazik, és ott is szeretne gépezni (én mondjuk nem is utazok sokat, ha utazok nekem bõven elég a zenehallgatás meg pihenés). Ez mellett otthon tényleg lehet jobb, egy konzol.
Nekem viszont nem lenne elég egy kisebb számítógép, laptop és konzol sem sok ok miatt (nem, nem csak a warez miatt, én azért használok képszerkesztõt, videószerkesztõket, sok dolgot szeretek csinálni egyszerre, aztán szeretem ha 1-be van minden, erre van kötve és beállítva 5.1, hdtv, sokféle irányító (kormány, gamepad, joystick, bill-egér + trackir olcsóbb megoldással, és még sorolhatnám az érveket).
Bár már egyre kevesebb idõm van és egyre kevésbé érdekel, én szeretném ha nem venne mindenki ész nélkül konzolt csak mert azt hirdetik meg MOST több játékot is adnak ki ezért arra korábban, hogy minél több igény legyen PC-n is, mert SOKKAL több lehetõség van benne, kevésbé korlátozott és átgondolt fejlesztéssel nem olyan vészesen drága.

FC2 meg éppen eléggé fogyott, hogy megérje ilyeneket is kiadni nekik, nem ez az 1 példa van arra, hogy "rosszabbul sikerült" valami... Nem hiszem el, hogy ha csak PC-re fejlesztenének, akkor is ilyen játékokat adnának ki. Persze hogy kevesebben vennék meg valamennyivel, mert könnyebben kipróbálják (warez) és rájönnek, hogy rossz...

Érteni hozzá meg igenis kell, olvasni kell forumokat, drivereket mindig frissíteni, feltelepíteni minden félét ami kell, rendben tartani a rendszert, beállítani az adott programot. Nameg keresõvel sok esetben hamar meg lehet találni a problémát... 😄

Szerintem aki jobb PC-t vesz és bõvítéseket választja az sem bánja meg az illetõ (feltéve ha tényleg nem használja ki, és a konzolos irányítás és játékok az optimális szórakozás számára). Konzolt én biztosan megbántam volna, ebben 100% -ig biztos vagyok.

fc1et azért nem játszottad végig mert low vagy, nem volt semmi gond a szörnyekkel, akkor a half life1et az elsõ pályánál kikapcsolhattad volna, vagy azt akkor törölted le mikor megjelentek a kommandósok? 😄

fc2 azért mert fel kell venni a küldetést és utána meg kell ölni valakit attól még nem lesz összetett

dronkZero
FC2, mint összetett gameplay? Uh, bazmeg. Egy az egyben Assassin's Creed, halálmonoton, kurvaunalmas küldetések. Csak ennek AC-vel ellentétben még a grafikája is fos.

Mondjuk ha ez a véleményed az FC2-rõl, akkor megértem, hogy miért felel meg neked tökéletesen a konzol... Valahogy más az igényeink szintje.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

jah lemaradt az emotikon > <#szomoru1>

http://www.gamekapocs.hu/hir/14878/GDC+2009:+Akciodusabb+lesz+a+Mass+Effect+2

K.G. véleménye:
ma, 14:53
" Francba. Pedig az elsõben pont a kellõen mély fejlõdés tetszett."

leáldozott itt már mindennek, na most ha a me2 nem jönne ki pcre verték volna császárék a nyálukat hogy mekkora gigaexkluzívról maradtunk le megint, de így elsõre benyomásra nyugodtan lemaradhatunk róla nem igazán fog meghatni

Dante73
Nagyon nem érted a lényeget.
Van cirka 30 millió next-gen konzol, de mennyi, azzal egyenértékû PC-van?
Van 200 millió konzol, és hány, azzal egyenértékû PC van? megsúgom; sokszorosa.
Ma úgy néz ki a piac, hogy az "egyszerûsödõ" (nem pejoratív értelemben írom!) játékokhoz alkottak egy gépet, mivel a PC-s piac kiszolgálása, ötlet, innováció hiányában egyre nehezebben ment. Ugyanis, ha nem FarCry2-re gyúrnak, hanem minõségi játékokra, (azaz a játékokat nem PUSZTÁN pénzgyártásra használják, hanem arra amire kitalálták; azaz szórakoztatásra,) akkor a warez messze nem lenne ekkora probléma, nem kellene miatta terelni az embereket konzol felé.
Nem azt mondom, hogy nincs szükség konzolra, mert van; Pl neked. A Te igényeidet kielégíti. De nagyon sokakét nem elégíti ki a mai kínálat, és õk le vannak sajnálva. pedig, a többsége fizetni is tudna, akarna. De ma sajnos az megy, hogy fossák a GTA4, FarCry2, NFS undorkóver minõségû játékokat, amiket persze, hogy letöltenek, És, ha az egységsugarú user, már úgy is kifizette az SMS-t, lehúzza a Bioshockot is, így az sem fog fogyni. Nem azt mondom, hogy abban az esetben, ha megfordulna az arány, (azaz 10- ból 9 játék JÓ lenne,) akkor megszûnne a warez, az naivság volna részemrõl, de az arány a vásárlásban nem 10/1, hanem mondjuk 10/3-4 lenne. Mindjárt ott volnának PC-n is a 4-5 milliós eladások. Azt pedig már árpolitikával, élvezetes, LAN nélküli multikkal, stb könnyedén tovább lehetne növelni.

Persze, kerekítettem, egyszerûsítettem a leírtakat, hogy könnyebben leírható, érthetõ legyen. Mert leírni is bonyolult, nem még kivitelezni. De sajnos ma az egyszerûbb megoldás felé tartanak a kiadók. Pedig, érdemes volna kissé odafigyelve, jobban átgondolva, nem a határidõk miatt aggódva, (eleve NORMÁLIS határidõket szabni) stb...

Istencsászár
Hírdetem? nem, max leírom hogy miért jó, viszont akikkel pécén játszottam sok sok évig, azok én utánam mind vettek egy 360at, jöttek, megnézték, tetszett nekik és vettek, senki sem bánta meg... már mindenkinek elege volt az állandó pécé fejlesztésbõl.

Több gémer pécé? ok, amire kevesebb eladott játék, ne folytassuk ezt szerintem...

Minden szempontból jobb a pécé, kinek és mire? játékra? arra pont nem. Minden másra elég egy nem gémer pécé fillérekbõl vagy egy laptop, a probléma megoldva... jobban érteni? vagyis egy hiba esetén fórumokat bjni és rájönni hogy mi a franc van vele? kösz, de nekem ez nem kell, nem azért mert nem értek hozzá, vagy más nem értene... pécéhez nem kell érteni, max az nem ért hozzá aki most lát elõször ilyet, vagy az idõseb korosztály, de mi akik ezen nõttünk fel, olyan nincs hogy nem értünk hozzá.

FC2 konzolon sem fogyott olyan jól, meg másra sem, nemtudom mennyi ment el belõle, de várakozáson alul az biztos... én 2 embert ismerek aki megvette konzolra kb 15 emberbõl, a többiek le se szarták.

Balumann
De akkor szerinted mi az amikkel foglalkozni kellene? Az amit te csinálsz, hogy hírdetet a konzol minden elõnyét, hogy a PC-s játékoknak leáldozott vegyetek konzolt azon minden jó és szép és kevesebb a warez, több játék?

Amiket szidtok játékokat, ugyan úgy vették konzolra, és ha így megy 10 év múlva is ugyan ilyen játékokkal fogunk játszani, csak fullHD felbontásban mittomén milyen videóvezérléssel és stb...
Megértem, hogy neked elég, viszont rengeteg játékosnak nem. És azok után is hirdetni a konzolt, miután EGYÉRTELMÛ az, hogy nem a játékosok érdekeit nézik. PC még mindig több embernek van játékra (akinek boxa van többnyire van gépe is, amin nagy valószínûséggel ugyan úgy játszik/játszott valamit!). Ebben szerintem egyet érthetünk, a PC minden szempontból jobb, de az összetettségébõl több hiba lehetõség van és kicsit jobban kell érteni hozzá. Ebben benne van, hogy fõképpen kinek lenne jóesetben elõnyös a konzol.

Szinte az egyetlen 1 dolog amirõl érdemes beszélni az ez, és rohadtul nem mind1 annak aki a jövõben is szeretne játszani. Ne a fejlesztõk alakítsák az igényeinket, hanem mi állítsuk fel az igényeket és õk teljesítsék. Ha meg nem tudják, akkor ne adjanak ki ilyen játékokat, mint a FC2, és a mai játékok többsége. Konzolon is csak azért veszik, mert ott sincs sokkal jobb játék...

Dante73
Mint ötlet, nem rossz, de elképesztõ mértékû befektetést igényel, hatalmas sávszélességet, amin probléma nélkül közlekedik a rengeteg adat, (gondold el, hogy egy-egy multinál mekkora gond a lagg, hát még ha nem is multi, csak a jobbra parancs késõn érkezik...)
És ha már hatalmas befektetés, akkor nem is lesz olcsó. Ha a 3G és társai árából indulok ki, gyakorlatilag megfizethetetlen. (Gyak; TV 3G-n 10 óra 1900 pénz. Alkalmas rá a mobilom, és a videóhívást idõnként használom, de a többi, kell a kutyának, rohadt drága)
Egyenlõre halva született ötlet, talán 10 év múlva...

Dante73
Nem feltétlen "vett meg" az M$.
Pont ez a gond. (Remélem, érted, hogy semmi személyes(kedés) nincs a mondandómban!) Mert úgy tûnik sokszor, hogy reklámozod a dolgot. Mint a játékra KIZÁRÓLAG alkalmas készüléket. Ennyi a gondom vele, nem több. Tudom, arra találták ki, stb. Viszont a PC, hiába nem "célgép" tökéletesen alkalmas rá... de ezen ne vitázzunk, felesleges.

FarCry2 a közelébe sem ér a Crysisnak, a FraCry-nak meg pláne. Az egy nem is tudom mi, azt sem, egyáltalán minek szánták... FarCry a maga idejében egy szuper grafikával felvértezett egész jó kis céllövölde volt, a Crysis most pont ugyan ez. Ma már nem akkora durranás, és a Dx10-Vista páros alapozta meg a sírját. Sikertelen, nagy ellenállást kiváltó oprendszerre készült a játék (Amúgy nem értem, mi váltott ki ekkora ellenállást a Vistával szemben, hogy miért nem fogyott, azt értem, de, hogy az ellenállást mi szülte, azt nem). Nem akarok hazudni, de azt hiszem 2 milkó környékén jár, eladásokat tekintve, ha XP-re jön ki, lazán benne van a 4-5 millió példány. (Ha az infóm igaz, illetve jól emlékszem a 2 millió körüli eladásra)
Szóval, messze nem egy kaptafa. Messze. A FarCry2 inkább az Assasin Creed-el vethetõ össze ezen a téren -> Látvány, valódi játék nélkül.

Istencsászár
Én nem játszottam az FC2vel, csak ismerõsnél megnéztem PS3on, mert nem tetszik, azon kívül hogy a helyszínei alapból érdetelen és teljesen monoton maga a gémpléj jóval összetetebbnek tünt mint bármelyik csõ fps. FC1 nagyon jó volt addig amíg nem jöttek a monszták, uténa kikapcsoltam örökre, és az is a grfikára ment, ahogy a Crysis is, egy kaptafák.

Istencsászár
Én mint játékos, nem réteg hanem úgy mindenevõ ami jó és tetszik, nem fogok ülni a pécémen hogy várjam azt az idõt hogy ujra régi fényében fog tündökölni... engem megvett az MS ha már így mondjátok errefele, sõt a Sony is, mert azt nyujtják amire nekem szükségem van és nem csalódtam benne, azt hiszem ez a lényeg, a többi nem számít.

Ha nem vettek volna ennyien konzolt akkor lehet más lenne, ez már fikció, felesleges ilyenekkel foglalkozni.

[Jakuza]
Ott volt a valasz az irasomban, csak a szemellenzo miatt nehez eszrevenned.
Amugy meg annyira a portokrol volt szo, hogy kb az eszrevetel resze volt, hogy miert es mivel akarnak atteriteni a konzolokra.
Ertelmezni tudni kellene nem csak a betuket es kepeket nezegetni.
Na eppen ezert olvasd el az irasomba a 2 IQ-rol szolo reszt, azt helyettesits oda par kepet.

Balumann
Ez szerintem akkor fog mûködni, ha viszonylag olcsó szolgáltatás lesz és a játékok is olcsóbbak lesznek... meg hogy mennyire lesz stabil rendszer így. Nehezen tudom elképzelni, gyakorlatilag így õk veszik meg a gépet helyettünk. Ráadásul még nagy sávszélesség kell, hogy a képet tudjak küldeni.

Amúgy nem hangzik rosszul, de hát nem tom.

vérpocok
Bocs ha volt már, de nemrég olvastam, hogy talán nem kell többet a gépet állandóan fejleszteni ha v.ki játszani akar egy jó játékkal mert idén õszre datálják az Onlive szolgáltatást. Kinek mi a véleménye róla? Érdekesnek hangzik de vannak buktatói is.

Egy idézet a cikkbõl:

"Az OnLive nevû szolgáltatás lényege, hogy a csatlakozó játékosoknak nem kell konzolt, PC-t vagy bármilyen más költséges hardvert vásárolniuk, ugyanis a játékok futtatásához szükséges összes számolási mûveletet az OnLive központi szerverei végzik el, hogy aztán az internetkapcsolaton keresztül csak a játék képét juttassák el a felhasználóhoz. A játékos ezt a képet a neki legszimpatikusabb eszközön jelenítheti meg, mely lehet bármilyen - akár leggyengébb konfigurációjú - számítógép, de ugyanúgy egy szimpla televízió is. A bejelentés rávilágított, a fejlesztõk nem a távoli jövõt vázolják fel, az OnLive észak-amerikai premierje idén õsszel lesz, és a nyáron induló béta tesztre már jelentkezhetnek is az amerikai játékosok. Nekünk, európaiaknak egyelõre várnunk kell még rá."

Teljes cikk itt.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Dante73
Megértem, hogy eleged lett, és semmi kifogásom ellene; NEKED így jó. Nekem nem lenne így jó, ismerem a saját ízlésem, tudom, nem nekem találták ki a konzolt. (Gondolj bele; fel húz az is, hogy a hibabejelentõt nekem kell kinyomtatnom, szerinted, részemrõl jó választás lenne a konzol? Nem tehetek róla; ilyen vagyok. Bizonyos dolgot nem tudok, és nem is akarok elfogadni) Mellesleg 10 év múlva is idegelne, hogy kontrollerrel kell FPS-eznem, a "hülye konzol" miatt, vagy vehetnék 2-5 ezer helyett 20-ért egeret hozzá...
Tehát, ami egyiknek jó, a másiknak nem biztos. felõled azt érzem, hogy a konzolt a PC-vel szemben mint kötelezõen választandó dolognak tartod, sõt, "reklámozod"... Nekem ez tünik egyoldalú megközelítésnek.

"az rendben van hogy sok benne a kihagyott ziccer, kevés a küldetés és többet kilehetett volna hozni belõle, reméljük hogy a második részben ezek megvalósulnak." <-> "A konzolok építenek grafikára?"
Ezek szerint igen, a grafikára építenek. Jó, sok játék nem, de rengeteg igen, pl; FarCry2...

A trendrõl alább kifejtettem a véleményem, nem ismételném magam.

Balumann
Most megint 2 dolgot hoztál fel a PC ellen, a bõvíthetõséget, és a játékkínálatot.
De ha ésszel bõvítesz, akkor nem olyan sokkal drágább, a bõvítés is egyszerûbb, 1 számítógéped meg amúgy is van, akkor miért ne legyen 1 jobb, amin tudsz mindent csinálni és nem annyira korlátozottak a lehetõségeid mint konzolon.

A játékfejlesztéseket meg a mi igényeink szerint kellene irányítani, adják ki mindenre jó minõségben, így aki pc-n szeret játszani (szereti az elõnyeit) az azon, aki nem az a konzolon játszik. De a helyzet nem ez, teljesen mind1 nekik hogy ki min szeretne játszani, csúsztatnak, nem adnak ki, nem optimalizálnak, nem veszik figyelembe az igényeket, ez az ami egyértelmûvé teszi a konzolra kényszerítés. Aztán legtöbben hasonlóan belemagyarázzák ezt, hogy végülis jól döntöttem, nem kell bõvíteni, nem kell félni a gépigénytõl, stbstb... De ha nem vettek volna ennyien konzolt, akkor PC-re is kénytelenek lennének kiadni rendesen!!!!! Csakhát nem gondolják át ezt nagyon sokan, ész nélkül megvesznek mindent amit mondanak. Erre megy ki minden a médiától kezdve, hülyítsenek és befolyásoljanak mindenkit. És én is ezért szállok be ebbe a vitába is, hirdetem a GONDOLKODÁST 😄 (ezért nyitottam az egészség topikot is, hiszen ott is hasonló helyzetek vannak, a zeitgeistet is megnyitottam volna lehet, ha nem lett volna még), mert a játékipar engem már nem érdekel annyira.

Az én gépemet már majdnem 2 éve vettem, akkor sem tartozott a legújabb cuccok közé, mégis elmegy minden tûrhetõen, és simán vehetek bele késõbb egy 4magost meg egy gyorsabb vga-t is + még 2 giga memóriát, amivel talán még pár évig szintén elleszek... persze ha lesz egyáltalán még olyan játék, amiért megéri bõvíteni...

Istencsászár
Egyoldalú akkor lenne hogy ha konzollal a kezembe kezdtem volna meg az életem😊. Én is pécén játszottam, pécét fejlesztettem sok sok évig, a kezdetektõl fogva, igaz volt/van NESem, de hát akkoriban azt se tudtam mi az csak hogy megy rajta a Majió meg más jópofa játék.

Nekem abból lett elegem hogy fejlesztni kell, hogy rengeteg játékkal nem játszhatok mert nem jelenik meg vagy butítanom kell, meg állítgatni meg minden egyéb ami ezzel jár. Én sose RTSeztem pécén csak Ra2vel, én nem Falloutotam, nem játszottam Might and Magickeket és a többit, ezek nem az én világom, persze kirpróbáltam mindent, egyedül a Stonekeep volt az amivel nagyon sokat játszottam, a többi ótós, akció, max 1-2 rajzolt kalandjáték a fénykorukból.

Mivel gépet már nem fejlesztettem sok éve, nem is akarok, ezért teljesen ésszerû választás volt a konzol, és tökéletesen is választottam, ennyit és ilyen jó játékokkal pécén nem játszottam már ha ezt a 2 év 360 és mondjuk 2 év pécé géminget összehasonlítom.

Az AC szép, nagyon szép, viszont bennem messze nem ez maradt meg hanem a szinte tökéletes mozgások, a tökéletes irányítás, a kiváló lovaglás, a városok amik szinte megszólaltak a hangulattól az emberektõl az élletõl, kevés játék van ami ennyire betudja szippatani az embert, az rendben van hogy sok benne a kihagyott ziccer, kevés a küldetés és többet kilehetett volna hozni belõle, reméljük hogy a második részben ezek megvalósulnak.

A konzolok építenek grafikára? persze adott egy hardwer tessék belõle kihozni azt amit lehet, legyen gyönyörû és jó játék. Hírtelen nemigazán tudok mondani olyat ami grafikára építene, olyanokat tudok amik kimagaslóan szépek és nem mellesleg jó játékok.

A konzolokat nemhiába részesítik elõnybe a fejlesztõk kiadók, hiszen ez a trend manapság, 360 > PS3 > Pécé, ennek egy oka van, a konzol játékra kitalált céleszköz, hülye ez a fejlesztõ aki nem így tesz, hiszen a bevételek is innen jönnek.

Sreial fõként a warez ellen jött létre ( gondolom ), hiszen nagyon más gyakorlati haszna nincs, a kiadók különbözõ eszközökkel próbálják gátat vetni a wareznak, volt itt Cdkey, StarForce, Steam, különbözõ védelmek a cd/dvdn, online regisztráció, de lényegében egyik sem jött be, mint ha nem is lenne, ez persze azoknak rossz akik origivel játszanak mert csak õket szivatják vele senki mást, a warepistike köszöni szépen letölti krekkeli és már játszik is vele minden gond nélkül.

Dante73
Ez egy értelmes gondolat, és igaz is; A PC- táborból, az exkluzívokkal, csúsztatott megjelenésekkel azokat csábították át a "sötét oldalra" akik amúgy is vásárolnának, legalábbis döntõ többségében. Õswarezosnak, mindegy min warezol. Ha konzolra van kényszerítve, akkor ott warezol, a PC alól pedig a fizetõképes kereslet nagy részét kivitték, és aztán sírnak hogy nem fogynak a játékok... Érdekes gondolatmenet...
Aki PC-n warezol, PUSZTÁN AZÉRT, mert konzolra vált, nem válik vásárlóvá!

Nagy igazság.... És pár embernek, kiadónak érdemes volna elmélkedni rajta.

Balumann
"Arra terelik hiszen a warez sokkal kisebb mértékû, de még igyis nagy 360on, de mégis valamiért megveszik a játékokat, itt valami szemlélet beli különbség lehet."
Az persze, szemléletbeli különbség... ilyenkor úgy mondod, mintha PC-re soha 1 játékot nem adtak volna el, konzolra meg mindent, mintha 2 különbözõ faj lenne...

A szemlélet az egyéntõl (ami idõvel persze változhat) függ. Ami annyit jelent, hogy UGYAN ÚGY megvehetnék PC-n is a játékot. Csak pl. a játékkínálat miatt jobbnak látták konzolt venni (jól írta valaki, szolgalelkü, ha több játék van rá + jönnek az ilyen átgondolatlan érvekkel, hogy nem kell bõvíteni sem, nem kell órákig telepíteni meg órákg patchelni -> teljesen mind1 hogy mennyire hülyeség, elég sokszor olvastam forumba, fõleg gamestaron), PC-re meg maradtak azok akik nem dõltek be ennek és még így is jobbnak tartják azt.

Hogy összefoglaljam. A konzol elõnye egy gyakorlottabb PC-s játékosnak és felhasználónak inkább hátrány. PC -kre is lehetne ugyanúgy jól optimalizálni a játékokat (csak ez a dx10 és vista marhaság nem kellene, mert nem fog mûködni együtt, nem tudják mind a 2-re kiadni a játékokat, és Vista sem lett olyan, amilyen kellett volna), ugyan úgy lehet PC-re is gamepadot kötni (de ez mellett SOK MÁST is), ugyan úgy lehet HDTV-re is kötni (sõt a fullhd-t meg ezeket még jobban ki is lehet használni), könnyebb követni a fejlõdést ideális esetben (lehet vinyt, memóriát, vga-t, procit meg mindent külön venni, csak ezt is nehezítik a hülye foglalatokkal), és még sorolhatnám.

Egyezünk ki annyiban, hogy a jó játékot megveszi a vevõ játékos réteg, akár konzolon, akár PC-n van, nagyrészt áttérítették konzolra a játékkínálat által. Az egyetlen oka, hogy több játékot vesznek meg konzolon az EZ, meg hogy PC-re optimalizálatlan, csilivili de hamar megunható, kevés lehetõség (bõvíthetõség) van bennük, stb..

Van remény, hogy ezt valaha átgondolod, és megérted, vagy még 20 év múlva is ezeken fogunk lovagolni, amikor ugyan ez lesz a helyzet valószínûleg?

Dante73
Zo!

Majd el felejtettem, Cryengine3...
Hogy konzolbaráttá teszik nem gond, jelenleg errefelé mutatnak a dolgok, és teljesen logikus dolognak találom. Valamint köszönhetõ annak, hogy messze nem hozta a várt eladásokat. De miért nem? A warez jó indok, logikus... életszerû, és igaz, azaz majdnem;
Gépigény; kicsit magaska, de elment, akkor is, most pláne. (E6550, 2G ram, 9800Gt/512 Vista, igaz csak 1024x768, de max grafika, és meg sem röccen, élsimítás nélkül... ) És itt a legnagyobb bukta pont... Vista. Azaz a dx10... Mekkora ódzkodás van a Vistától? (Részben jogosan) Erre kiadni hatalmas hiba volt, hiába szükségszerû.... Mindenki azzal volt elfoglalva, hogy dx9 alatt dx10-es beállításokat hozzon elõ, mert a követelmény (vista) nem tetszett... Na innen a bukta egyértelmû, warez ide, vagy oda.

Sok függ attól, hogyan sikerül; A PC-s nem fogja megenni az (esetlegesen) magasabb gépigény/gyengébb grafika párost. Mert, benne van a pakliban, ha valami hasonló történik, mint a GTA4 esetében; Optimalizálás elmarad, de telepakolják nagy felbontású textúrákkal... stb. Remélem, nem ez lesz, és kapunk egy olyan változatot, ami jól fut azon, amin a CryEngine2 is normálisan futott, és a grafika sem butul, nem az effektek, hanem a rajzolat lesz a fontos, továbbra is.

dronkZero
Ugyan már, flémtopikba bejössz trollkodni, ugye nem kézeled, hogy komolyan "beszélgetni" fogunk? Flémedet megkaptad, mehetsz aludni.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Persze, CD-kulcsos játékoknál némileg más a helyzet, de mondjuk az én játékaimnak csak mintegy a 10%-hoz tartozik. És nem azért, mert az elõzõ tulaj vagy az eladó kilopta 😊
Dante73
Nem láttam a jövõt. Levontam egy következtetést. Még mindig tartom, hogy helyesen.
Hogy pénzt szeretne látni? Természetes. Viszont a warez két oldalú folyamat. Pusztán jogi eszközökkel, és kiskapuk keresésével nem kivédhetõ. (valamennyire sajnos, legalábbis a jogi eszközökkel szemben, a kiskapuk nem tetszenek, és a jogi szabályozás is elavult)
A konzol, önmagában szintén nem megoldás. Az egyetlen megoldás a VÁSÁRLÓ maximális kiszolgálása, és a warezosok hátrányba hozatala a VÁSÁRLÓKKAL szemben. Esetleg az árpolitika korszerûsítése... Most messze nem ez zajlik, és ez nem tetszik.

Az a marketingduma, (egyébként) hogy a konzol az egyetlen, a megoldás, le vagy szarva vásárló, mert a haverod warezkecseg, stb. (Az idézet nem pontos, de tõled származik; #10908.

Továbbra sem azt vitatom, vitatjuk, hogy a warez elleni harc marhaság, mert nem az. Hanem a mindenkit érintõ hátrányait vitatjuk meg, és bár tudjuk, hogy a spanyolviaszt nem mi fogjuk feltalálni, próbálunk alternatív, hasznos, és a vásárlókra nem káros kiutakat találni.

Nézd meg pl a Sacred2-t. Nyugodtan letölthetõ, játszható. Egy szintig, majd bekapcsol a védelem; és a játék játszhatatlan, mert értelmét veszti. Ha a warezos betéved a topikba, nem anyázunk, biztatjuk a vásárlásra, mert a játék megéri az árát, ha valaki a stílust kedveli. Mi elégedettek vagyunk - A kiadó jó munkát végzett, végez. A GTA4 topikba is nézz be; minden warezosra anyáznak, elküldik mindenhová, hogy finoman mondjam. -A játékos nem elégedett(frusztrált) - A kiadó szar munkát végzett, és Õ sem lesz elégedett a végeredménnyel.
Ennyire egyszerû a képlet. A warez sokaknál védekezés is, a mostani politika ellen. Ha ezeket az embereket sikerülne újra vásárlóvá tenni, akkor a konzol is a helyére kerülne; alternatíva, ami mellett sok érv szól, és sok ellenérv ellene. Nem úgy volna, mint most, hogy el van hitetve; az az EGYETLEN kiút, alternatíva. Mert nem az, pusztán lehetõség.