17438
-
#12501 "Egyébkétn a Fable-t eleve nem érdemes komoly RPG-nek venni, nem annak készült, más am egközelítése. Az egyszeri RPG-kedvelőnek ez vagy bejön, vagy nem."
Ez így is van. Viszont egyedi és érződik rajta hogy lelke van a játéknak, ami ritka manapság. -
#12500 azt senki sem gondolja hogy 100+órás main questek vannak egy rpgben ( remélem senki:) ) -
#12499 Gothic 2 (it took me 33 hours to finish the main quest, along with a number of side-quests, and of course random adventuring)
Witcher (Took me about 60 hours.)
Szép számok ezek, is nem vitatom, csak távol állnak a jakuzaféle maszatolás faktor, többszáz órájától! -
#12498 Majd Zó megmondja. Fallout 3 is 20+óra alatt végigrohanós, de ennek tripláját is bele lehet tenni aki nem rohan. -
#12497 De melyik igényes only-PC RPG-k ezek? Szívesen fogadnék egy többszáz órára lekötő RPg-t végre...csak nincs ilyen PC exkluzív, az a baj.
A Fable 2 12-24 órás játékideje már szép teljesítmény mostanában (főleg hogy a harc nem körökreosztott/lepause-álom amíg kiadom a parancsokat a partinak. -
Zóanagyvarázsló #12496 Pl. The Witcher. Vagy mondjuk a Gothic 2. A Gothic 2 NotR nekem úgy volt 107 óra, hogy előtte már "majdnem" háromszor végigjátszottam az alapjátékot. A Drakensangra leszek még kíváncsi, meglepne, ha 20 óra lenne...
Direkt nem példálózok régi körökre osztott RPG-kkel, mert ugye nem egy kategória. Bár a körökre osztott Fallout letudható elvben letudható 20 óra alatt, minden speedrun nélkül.
Egyébkétn a Fable-t eleve nem érdemes komoly RPG-nek venni, nem annak készült, más am egközelítése. Az egyszeri RPG-kedvelőnek ez vagy bejön, vagy nem. -
#12495 aki szöszmötöl vele annak simán lehet, vagyis grindel orrba szájba és tápol -
#12494 "Nem is tudom mi lenne veled egy PC-s jatekkal ahol tobb szaz orakat lehet jatszani egy igenyes RPG-vel."
Mondj pár címet plz, mert hirtelen egyetlen olyan igényes RPG sem ugrik be (only-PC) aminek a végigjátszása akárcsak 50 óránál több lett volna. -
#12493 Fable nem több száz órás rpg viszont két végigjátszást mindenkép megér és ha mindent megakarsz benne csinálni akkor egyszeri végigjátszásnál is több mint az én huszonórám, mert csmó dolgot nem csináltam meg benne, amit most megfogok, de megnyugtatlak hogy egy jrpgba ha akarnák akkor tudnák 100+órákat nyomni, de nem akarok, annyira nem vagyok rpg kocka meg azzal hogy napi 1 órát játszok vele sose jönne össze... -
#12492 Az remek dolog, 07-05el is játszottam már komolyabban, előtte meg max csak megnéztem, apropó már azok is jóval jobbak voltak konzolon mint pécén, leglábbis Xboxon amiket játszottam azok mindenkép. 08 kapott egy teljesen új nextgen fizikai, grafiki motort, egy teljesen új és megújult fifa, onnan kell nézni, ami előtte volt az előtte volt az lezárult. a Fifa 95nek meg igazán sok köze lehet a 2009hez:)) -
#12491 23 ora. Gratulalok.
Nem is tudom mi lenne veled egy PC-s jatekkal ahol tobb szaz orakat lehet jatszani egy igenyes RPG-vel. -
#12490 Fifa 08 09 ? hallottal te mar a Fifa 1995-rol ?Jah hogy a Genesisesrol gondolom meg nem igazan volt fogalmad es csak a 97,98-tol kezdodo aranykorszak lehet a meghatarozo a fejlodesben ?
Na azota jatszom a Fifaval szal lehet te vagy a merce mert neked van tapasztalatod ezzel a jatekkal kapcsolatban. :D -
#12489 A fősztory, de ugye egy rpgt sem ugy játszunk hogy fogjuk magunkat és mint a vakok rohanunk előre semmivel sem törődve, hanem felfedezünk, segítünk az embereken a melléküldetésekkel. Nekem 23-4 óra volt, de most újra elkezdtem hogy másfélekép játszam és csomó dolgot csak most fedeztem fel ami eddig elkerülte a figyelmemet vagy nem próbáltam ki. Bugokra pedig azóta már jött ki peccs. -
#12488 Jah ez a kedvencem :
A fő sztorivonala nem hosszú (úgy tizenkét óra)
Fable 2 bugos. Nem nagyon, de akkor is. Nálam többször is előfordult, hogy a kisebb épületekbe utánam tóduló szerelmes rajongóim miatt nem tudtam kimenni egy ajtón. Mármint: tízperces próbálkozás után sem. Volt ennél durvább szituáció is, egy hídról akartam a vízbe vetni magam, de beleragadtam, pontosabban beleesetem a belsejébe. Se ki, se be, sehogyan.
Ugyanonnan, ahol leirjak nagy betukkel lehetsz "GONOSZ"
Oh my......
12 oras RPG, ahol egbekialthatod a vilagnak az erzeseidet. :D -
#12487 Ahogy érzed, bár én egy agymosott fifa játékos vagyok akinek van hasonlítási alapja és pár száz óra tapasztalata a Fifa 08-Euro-09 játékokkal, de elfogadom hogy neked van igazad! -
#12486 Legnepszerubb, az agymosottaknal. Evek ota csak alfejlesztesek vannak, mikozben lehuzzak a vasarloktol a penzeket a semmiert, mint ahogy magarol a jatekrol is brobaljak az ujabb bort lehuzni.
persze lehet beidezni nagy szavakat, mint ugy altalaban tetted a mas tollabol a Fable 2-nel. De mindig s tudtuk, hogyan kell a keszitok tulzott megnyilvanulasait kezelni, a sajat muvukkel szemben. -
#12485 "Teszem azt mutassak neked NWN2 modot, ahol minden faj kulon nyelvet beszel ? "
ennek mi köze ahhoz amit írtam? nem értetted meg... -
#12484 Nezz mar korbe legyszives mas RPG-knel jo ?
Teszem azt mutassak neked NWN2 modot, ahol minden faj kulon nyelvet beszel ? De meg az altalatok lesajnalt MMO-k tobbsegeben ez a divat manapsag, ez csak egy otlettelenul atemelt dolog, mint ahogy a konzolosoknal divik, ugy altalaban. -
#12483 Fifa jelenleg is a legnépszerűbb, ne is próbáld ledegradálni, mert nem ismered, főleg nem az igazi teljes értékü verziót, max a butított pécés portot... -
#12482 Hát egy RPG-t fifa játékkal hasonlítgatni, fejlődési szempontok alapján, elég érdekes...
Inkább úgy kéne ezt nézni hogy más a sztori...miért kéne más rendszer...akkor azt már nem fable 2-nek kéne hívni.
BG1, BG2 meg icewinddale cuccok jutnak eszembe, ahol a rendszer ugyanaz volt (persze hiszen ad&d) de túl sok extra kontent nem volt. Ellenben új sztori, új karakterek.
Amúgy is egy sportjáték évenkénti kiadását csak a sportrajongók veszik meg minen évben (ha nincs brutális látvány/játszahtóság változás) mert kb. csak nekik fontos egyedül, hogy az aktuális játékos roster legyen a cuccban.
-
#12481 Loturot. Az EA altal megkrealt Fifa egy lufi, mar evek ota kipukkadt, tartalom nelkul jonnek ki az uj reszek, nem veletlenul, hogy aki kicsit is ert ezekhez a dolgokhoz, mar regen atpartolt a PES sorozathoz. -
#12480 Sims hatás
"Az Albiont benépesítő karakterekkel (akad belőlük bőven) kifejezések segítségével kommunikálhatsz. Kezdetben csak párat ismersz belőlük, aztán szépen feltelik az eszköztár, több tucatnyi módon tudathatod a világgal az érzéseidet. A kifejezéseket ráadásul többféleképen használhatod, a kitartásukkal (meghosszabbításukkal) hatványozódik a hatásuk. "
direkt hagytad ki? -
#12479 Vazze ,de tolnám már... -
#12478 Pont annyi újítás és játékmenet, animáció, grafika csiszolgatás és tökéletesítés van benne amivel egy évig a játékos maximáisan letudja magát foglalni, ehhez persze az alapvető dolgokon túl jópár játékmod és sosem látott ötletek járnak hozzá, de mint mondtam nem is egyszer a multkoriban kijött DLC rettentő tartalmasra sikeredett, szinte egy fél játékot kaptunk és maga a Fifa mára annyira tartalmas és annyi lehetőséggel bír hogy nagyon nem is kell ehhez hozzányúlni a Fifa 10ben, hanem ezeket tökéleteítani és csiszolgatni, amúgy ez is a céljuk amit egy másodpercig sem tagadtak, a grafika is ugyan az marad kb, de minden olyan dolgokon csiszolnak ami nem működött eddig tökéletesen, de persze új lehetőségek is lesznek benne, de ez meglepi. -
#12477 Jo legyek vagy rossz ? Tenyleg? :D Az RPG-k errol szolnak ez nem Fable 2 sajatja. A tobbi detto, lophatsz a kereskedotol ha akarsz vagy tudsz,ez sem a Fable 2 sajatja. A kinezetrol mar beszeltunk, ez erdektelen a RPG szempontjabol.
Vehetsz dolgokat hazat stb ? Hat ez mashol is megvan be is rendezheted ha akarod stb.
Felesegul vehetsz noket stb, jah hogy ez mar a Pirates!ben is letezett 1987-ben. :D
Azok amiket felsoroltal mondjuk az 2002-es Morrowindben mind megtalalhatok voltak.
-
#12476 Ja es meg valami semmi konkretat nem hallottam, ellenben vizsgald meg lol. :D aham ezek am az ervek. Nesze semmi fogd meg jol.
Mivel a semmirol nem lehet beszelni. :DDDD -
#12475 Erre gondoltam, és ezt nyújtja a Fable
"A Fable 2 a lehetőségek és a választások játéka, az első rész morális döntései és “jó legyek vagy rossz?” dilemmái bővített, csiszoltabb formában térnek vissza. Az Albiont benépesítő karakterekkel (akad belőlük bőven) kifejezések segítségével kommunikálhatsz. Kezdetben csak párat ismersz belőlük, aztán szépen feltelik az eszköztár, több tucatnyi módon tudathatod a világgal az érzéseidet. A kifejezéseket ráadásul többféleképen használhatod, a kitartásukkal (meghosszabbításukkal) hatványozódik a hatásuk. A cselekedeteid is számítanak persze, mivel ebben teljes szabadságot kapsz. Lehetsz illedelmes, betarthatod a szabályokat, vagy lehetsz faragatlan gazfickó, aki vásárlás helyett lop, meggyőzés helyett öl, és tisztelet helyett félelmet kelt. A döntéseid (most is) kihatnak a fizikai jellemzőidre, a jófiúk szépen fognak megöregedni, a rosszak pedig ocsmány teremtményekké válnak. Nem csak a viselkedésed befolyásolja a kinézetedet: ha az apadó életerődet rendszeresen zsíros ételekkel töltöd fel, meghízol, ha sokat használod a mágikus képességeidet, kék varázs-erek jelennek meg a testeden. A szabadság itt nem ér véget, sőt, itt kezdődik csak igazán. Megházasodhatsz, lehetnek gyermekeid. Igény szerint lebonyolíthatsz egyéjszakás kalandokat (használj óvszert!), lehetnek azonos nemű partnereid. A játékban fellehető összes (!) felfedezhető házat / boltot / kastélyt / udvarházat megvásárolhatod. A boltok ezután neked termelnek hasznot, az ingatlanokat kiadhatod, vagy be is költözhetsz. A lakóházadat újrabútorozhatod, a csinos lakásnak örül az asszony, és ha bennük alszol, plusz képességeket, bónuszokat is kaphatsz." -
#12474 Kihagyom, ha az 1 sem fogott meg a ketto sem fog, a rokarol ezt a bort mar lehuztak, nekem mar nem lehet eladatni, mint par konzol mokusnak a Fifa 147-et mikozben minimalis ujitas van benne, es lehet jonni azzal, de hiszen dinamikus adatbazis stb blabla, meg hasonlo marhasagokkal, csak az talmi dolog. -
#12473 Akkor ajánlom közelebbi vizsgálatra a Fable 2őt. -
#12472 Azert meselhetnel par olyan RPG-rol, ami nem meseszeru tortenettel, van megaldva, amiben nincs az NPC-kel interaktivitas, vagy nincsen karakterfejlodes. A Sims szeru dolgokat viszont nem ertem, mert semmi ilyesmi nincs a Fableben. Amugy ha elvesszuk azokat a dolgokat, amiket leirtam a sebesulessel stb, nem sok minden kulonbozteti meg egy szimpla akcio-rpg-tol.
Pont akkor portoltak at konzolrol egy masik jatekot is sajnos nem emlekszem a nevere, lehet a Sudeki volt, de lehet nem, ha elvonatkoztatunk a sebesulesektol, siman ralehetett volna huzni minden tulajdonsagot arra is. -
Zóanagyvarázsló #12471 Nyilván a legújabb PC-s hardverekre optimalizálva lehetne nagyobb lépést tenni előre, de akkor eleve egy kisebb közönségnek szólna a játék. Nem érné meg bevállalni.
Személy szerint pedig végképp nem érint, egy igazi techdemóhoz úgysem lenne elég erős a PC-m, nem játszhatnék vele maximális beállítások mellett, a Crysis 3 pedig már nextgen konzolokra jön, azt nem fogná vissza semmi. (Jó esetben epdig a Rage-től és a Doom 4-től leszünk elűájulva.)
Szóval értem én, amit mondasz, de szerintem nem maradunk le semmiről. Legalábbis én biztos nem. -
#12470 Egy szórakoztató mese bárki számára, tele olyan lényegtelen dolgokkal amitől egyedi lesz, mondjuk a karakteredre kiható dolgok vagy mondjuk a "sims" szerű dolgok, az interaktivitás az npckkel, vagyis amit te akarsz hallani, a Fable egy primkó és szórakoztató játék a buta konzolosoknak. -
#12469 Én attól tartok, hogy visszalép. Egyszerűen azért, mert a konzol, arra a teljesítményre képtelen, ami ehhez a játékhoz kellene. Míg a PC napról-napra erősebb. Tehát, a szintet minimum tartani illene... -
#12468 Gondolhatod hogy nyomorogtam én is ezen annó amikor elsőre toltam FPS-t konzolon! Legalább két címet le kellett tolnom mire belejöttem a sokévnyi BF meg CS után.
Aztán rájöttem, hogy nem az irányítás a lényeg, hanem a kikapcsolódás. Ha a szórakozás és a kényelem oltárán fel kell áldozni a pixelpontos célzást akkor hajrá!
Még a battlefield bad company-val is TÖKÉLETESEN elszórakoztam! Más volt a ritmusa mint a BF2-nek (kicsit lassabban forog az ember mint egérrel) de ez nem volt gond mert így legalább nem ért olyan soxor irreális meglepetés.
Aki csak FPS-t nyomat (vagy túlnyomó részt) annak van elég cím PC-n konzolportok nélkül is szerintem. -
#12467 Igy van es ez igazabol azotaa figyelheto meg, amiota a PS2 korulbelul az eletkora felehez erkezett.
Onnantol kezdve elvesztette minden elonyet a konzol ilyen teren, arrol nem is beszelve, ahogy a next genteljesen elPCsedett, annak is koszonhetoen, hogy a grafikai megjelenitesert felelos chippek teljesen PC-s fejlesztesek, alig kulonboznek meg architekturajukban sem, a valodi PC-s VGA chipsetjeitol, innentol kezdve nem lehetett kerdeses, hogy grafikaban pillanatok alatt tovabblepnek a konzoloknal a PC-k, hiszen tudjuk, hogy manapsag a legdinamikusabban fejlodo resze a szamitastechnikanak a grafikaert felelos chipek rohamleptu fejlodese.
Fel evente duplazodik a teljesitmenyuk es uj tavlatokat nyitnak a fejlodes elott.
Ez a konzoloknal nem teljesulhet, gyakorlatilag a next gen konzolknal mar fel-egy even belul elavultak. -
Zóanagyvarázsló #12466 Ugye azzal magyarázzátok - jogosan - a Crysis mérsékeltebb sikerét, hogy túl erős hardvert igényelt. Ennek fényében viszont csak PC-n sem lenne érdekük túl nagyot előrelépni.
Részemről kíváncsi leszek arra, hogy a második rész hogyan fog festeni a különböző platformokon, mennyivel komolyabb ultra high detailt vállalnak be PC-n a currentgenhez képest. -
#12465 Nagyon jól lehet olcsón vásárolni konzolra is, PC-re is. Az ár, fejlesztési költség, egyebek nem érv egyik mellett sem. Ma már úgy tűnik, abszolút ízlés kérdése a dolog.
Bár mondjuk, annyiban nem, hogy nekem bejött a Crysis. És, már előre félek a Cryengine3-tól. TUDOM, hogy a grafika terén, így hatalmas butulás lesz, és azt is, hogy ez pedig a konzolra "terelés"-re vezethető vissza...
Tehát, a konzolra terelés, (had ne fejtsem most ki) ártott a fejlődésnek, mert visszafogja, sőt, visszalépésre készteti.... -
Zóanagyvarázsló #12464 1. Szerintem 2012 lesz az - ha előbb jön, akkor viszont nem lesz akkora erőben az előrelépés, mint hiszed.
2. 70k-s ár? Megjelenéskor? Kizárt.
Aki rendzseresen játszik új játékokkal, annak az én mércém szerint három évente érdemes cserélni gépet/a legtöbb alkatrészt, így lehet a legjobban kijönni belőle. -
#12463 Ezert mas ? :D Azert mert meglatszodnak idovel a vagaso k a karakteren ? Es ha ettol elvonatkoztatunk akkor miben mas ? :D -
#12462 ezért más a Fable mint a többi RPG és pont ez a lényege...