A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.freetvmaci.info/
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ennek az eredmenye, hogy a CDProject, nem adja ki konzolra a Witchert, miutan a kulsos konzolos fejlesztoceg, a munkajat nem vegezte rendeses..
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Weboldal készítés: www.webergoline.hu, www.wishop.hu
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Példaként említettem a címeket, és más kiadók játékok tetszés szerint behelyettesíthetõk.
ICs!
Ez a tojás, és a tyúk probléma. Mi volt elõbb, a csõdbemenõ kis kiadók, vagy az azokat megfojtani igyekvõ nagyok? Nekem volna egy tippem, és ha felteszed magadnak a kérdést, szerintem meg is kapod a választ.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Ha pedig felhoztad a kritikákat, a FIFA 09 az elmúlt 10 év legjobb értékelését tudhatja magáéból a szériában. (Sajnos nem PC-n.)
Az téged pedig ne izgasson hogy nekem mi tetszik vagy mi nem. Starship Troopers 3 tetszik és akkor mi a probléma? zsé kategóriás scifi, nem tetszhet? vagy itt most mindenki vérbeli filmkritikus? én azért nézek egy filmet hogy élvezzem, nem azért hogy fikázzam, ami nem érdekel azt nem nézem meg, mások véleménye meg nem érdekel elhiheted, õk csak legyenek kritikusok, dobálják a szart a filmre, meg a másikra, nevessék ki, nézzék le, hiszen ez a lényege nemde?
Silent Hill minden vérbeli rajongót a mozikbe vonzott és elégedetten jöttek ki onnan, egy igényes filmadaptáció, a kritikusok meg a fikázók lehúzhatják magukat a szaros wécén.
Sõt képzeld imádom a Resident Evil 1,2,3 filmet is, mind itt van a polcon DVDn, többször láttam, mert jók és még sorolhatnám... a Doom nem tetszett, Alone in the Dark nem tetszett, de vannak jó filmek, persze ezek nem oscar díjra törnek, hanem arra hogy ezeket a kultjátékokat a rajongók viszontláthassák a mozivásznon, van amikor jól sikerül, van amikor nem, hiszen ezek nem túl nagy költségvetésû filmek.
Még annyit, hogy ez egy genius, 2 karos joystick, a másik egy logitech extreme pro akármi, nekem soha nem kellett még körbeforgatnom meg ilyesmi egyiket sem. Sokszor használom szimulátorban, Arma-ban meg a gamepadot mindent este (heli, repcsi, kocsi, hajó irányításkor), tényleg középen jelzi alapból (egy mm-t sem arrébb), és ezt a windows kezelõje szerint mondom. Amelyik játékban jól támogatja, ott egybõl mûködik minden tökéletesen. A Mirror Edge-nél (és a többinél is amit felsoroltam) tök mind1, hogy a gamepadom, vagy a joystickom volt bedugva, egybõl folyamatosan forog, a joyon egyébként akármit csinálok, a játék nem érzékel semmit, be sincs állítva benne! Ahogy kihúzom azt ami csatlakoztatva van, egybõl megszûnik a forgás. Egyértelmûen játék hiba, nem windows.
Tehát, ha az EA nem csinálja meg, és nem adja el, az értéket nem felvonultató Fifa 08'-at, x millió példányban, (Bocsi ICs!) akkor x ezren vagy x tízezren megveszik a Velvet Assassin elõdjét, most a cégnek van pénze, hogy az amúgy sok lehetõséget magában foglaló Velvet Assassin-ból egy AAA-s címet hozzon létre.
Tehát egy jó játék helyett, kaptunk 2 rosszabbat, és ez nem tesz jót a játékiparnak.
Abban egyetértünk, hogy nem az EA az egyedüli, és szerintem abban is, hogy nem volna törvényszerû a két rossz játék. Ugyanis EA csinálhatná jól is a dolgot, és akkor Lenne egy nagyszerû Fifa08' és minimum egy ugyanilyen Velvet, ha nem jobb, mert ha a játékos ritkán csalódik, akkor nem pártol el a hobbijától....
Remélem, így érthetõbb.
nem rossz az EA, tényleg adnak ki minõségi játékokat is de régen ezek a csapatok akik az EA alá tartoztak (Bullfrog, Westwood és az Origin ) korszakalkotó játékokat hoztak létre, ilyen játékokból manapság egyre kevesebb van, az új égmek max grafban korszakalkotók de az édeskevés nekem, esetleg a tizenévesek esnek hanyatt egy resi5tõl vagy egy crysistól, nálam csak simán jót érdemelnek
És még mielõtt valaki félreértené, a Velvet Assassin valóban teljes árú játék, de egy B-kategóriát gyártó mûhelybõl.
Egyébként a többi nagy sem jobb az EA-nél, bár a Bullfrogot, a Westwoodot és az Origint soha nem fogom megbocsátani nekik.
Aki ezzel megtanul 100 %osan célozni, annak nem semmi keze lehet.
Gaming is believing.
Csak nézd meg, mit mûvel az EA. Mindent megvesz, amit megtud, szétveri a stúdiót, és a saját nevén adja ki a játékot, amit pár év, és pár rókabõr alatt tönkretesz. (Más tészta az a játék, amihez a logót, és a pénzt adják, azok többsége jó, csak meg ne vegyék a stúdiót)
Ennek következtében sok játékos csalódik, és nem újít gépet, nem vásárol több játékot. Ha a vásárlás megszûnik, akkor pedig a kis stúdióknak esélye sem lesz, hiszen a nagyok leszoktatták a potenciális vásárlót a vásárlásról, egyáltalán a játékokról. És a játékipar meghal.
Tehát, szerintem (és ez most nagyon demagóg módon fog hangozni) a warez közel sem árt annyit a játékiparnak, (de említhetném a zene, vagy filmipart is) mint mondjuk az EA saját, ámbár pocsék játékai. Mert az elõbbi ösztönöz a játékra, így közvetetten a vásárlásra, míg utóbbi inkább az ellenkezõjére.
Ez vélemény. Lehet vele egyetérteni, marhaságnak tartani, ez a magánvéleményem.
MINDEN, a gépre rádugott cuccot megmozgattál, mikor forgott a kamera? Joy, gamepad analog stickjei, kormány, de még akár a pedálok is? Mert ugye nyomorult konzol port nem tudhatja, hogy mit dugtál rá, és nem is tesz különbséget a kontrollerek közt, neki azok x, z, meg z analóg tengelyek. A vindóz meg leadja neki minden eszközbõl jövõ inputot, a kormányét is, meg a joyét is, a játék meg kezdjen vele, amit akar. És kezd is, csak nem örülünk neki.
Én technikai megoldásra használom a digitális ill. analóg kifejezést.
Mint a digitális, meg analóg óra. Az egyik "ugrál" a percek közt, a másik meg folyamatosan mutatja közben is.
Tehát a digi joyban az aljában mikrokapcsolók vannak. Ha elhúzod a kart felfelé, akkor az megnyomja a fenti gombot, megy a jel a gépnek, hogy "függõleges: +1"
Analóg karnál van egy csúszka, amit a kar mozgat. Alaphelyzetben ez áll mondjuk -0.03-on, ezt a géped tudja, hogy akkor ez nulla. Feltolod a kart, az viszi a csúszkát, az meg adja a jelet, hogy "függõleges: +0.98", amit tud a géped, hogy az "függõleges +1"
Na, jólvan, hagyjuk a témát... 😊
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Pl. a FIFA 98-ban nem olyan, hogy szöglet, mert a kapus kezéhez - vagy a hálóhoz - ragadt a labda, sokkal kevesebb értelme volt a fejeseknek stb. A rákövetkezõ WC 98-ban pedig mindenet szögletre kiöklözött szögletre vagy kirúgott a mezõnybe a kapus. Én a FIFA 2000-nél éreztem azt, hogy végre már csak néhány elem van az extremitás szintjéig eltúlozva a szériában. (Illetve ez már igaz volt az én kedvencemre, a FIFA 96-ra is, de azért ahhoz képest történt fejlõdés pár év alatt is.)
Mindenesetre szezonális játéktól évente világmegváltást kár várni. Régebben könnyebb volt fejlõdni, rendre jöttek más mûfajban is a folytatások egy éven belül.
Egyébként, azt hiszem, hogy akkor csinálja, ha a gamepad nincs támogatva, és beleakad a driver a játék mittudoménmilyébe....
Mert ha Windowsba nem generál fals jeleket, (márpedig az én bullfrogom nem generál) akkor csak a játékkal lehet gond. És mivel (érdekes módon) a 360-as kontrollerrel SOSEM akad össze, (állítólag) szomorú a helyzet, és sokat mond arról, mennyire figyelnek oda a fejlesztésre, és (nem csak, de) elsõsorban portoknál...
Egyébként ha így nézzük végülis mindegyik joy digitális nem? 😄 A kar meg csak analog lehet.
Csak nézd meg ki adta ki, illetve ki fejlesztette a Velvet Assassint! Egy budget játékokkal foglalkozó kiadót és egy budget játékokat fejlesztõ csapatot fogsz látni. Nem azért nem lett AAA+ cím, mert az EA fillérekért portolta PC-re a FIFA 09-et és elõdeit. Persze bizonyos kommunisztikus gazdasági elképzelések megvalósításával át lehetne csoportosítania fejlesztési költséget az EA-tõl a South Peakhez, de akkor már inkább a kapitalizmus 😊
Egyébként ez a Velvet Assassin nekem elég "arcade stealth game"-nek tûnik, így inkább az eddig kimaradt klasszikusokra szánom a figyelmem (Thief, MGS). Demót azért nézek belõle.
Az meg, hogy digitális vagy analóg, nem az USB-tõl függ! 😄 A mikrokapcsolós joy(pl C64, de van PC-hez is, csak nagyon ritka) digitális, a gamepad négyirányú nyomkodós része digitális, ellenben a csúszóérintkezõs joy(mai joyok 99%-a), a kormányok, a kis stick a gamepadon meg analóg. Tehát digitálisnál a jel 0 vagy 1, míg analógnál folytonos 0-1 közt.
Ebbõl is van a probléma. Mer' a hülye vindóz nem tudja megjegyezni az abszolút kitérési értékeit a joynak, és ráhúzza a <-1 +1>-1 +1> tartományt arra a mozgásra, amit "látott". Ha körbeforgatod a joyt, akkor rendben, fedésbe kerül a fizikai helyzete a karnak a vindóz által látott helyzettel, mittudomén <-4.9cm +4.8cm>-4.9cm +4.8cm> lesz a <-1 +1>-1 +1>. Viszont ha nem forgatod körbe, de megmozdul, mondjuk balra 1 tizedmillit, akkor a vindóz erre a <0cm 0.1mm>0cm 0.1mm> elmozdulásra számolja ki a <-1 +1>-1 +1>-et, tehát a középre beálló kar -1-nek fog számítani, úgy, mintha húznád a kart maxon az egyik irányba. És ha erre pont a kamerakezelés van belõve, akkor forog a kamera.
Teljesen 100%-osan biztos vagy benne, hogy nem ez a helyzet? Én még csak ilyennel találkoztam, és ezzel sûrûn, de én mindig megcibálom a joyt, azt' probléma letudva.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Azt nem árt mellette tudni, hogy windows induláskor fasz módon kezeli az analóg kontrollereket, és nem tudja, hogy mik a mozgásának a határai. Meg kell neki mutatni, körbe kell forgatni az analóg cuccot. MINDEN indításnál! Mert ha nem, akkor a joystick 1 századmilliméteres megmozdulását fogja a maxnak venni, ahhoz képest a közép meg igen "messze" van, úgy érzi a gép, mintha max kitéréssel az ellenkezõ irányba húznád a cuccot. Azt meg nem mondom, miért ilyen fasz, meg akkor mi a pöcsömnek lehet kalibrálni, de tény, hogy ilyen.
Gaming is believing.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
1. az ea jól kihasználja hogy kurva sok a focirajongó vagyis mindig lesz az aktuális frissített tartalomra vevõ de hogy valóban komoly újdonságokat tartalmazna az kétlem viszont abban igaza van császárnak hogy a az utolsó fifa részek jobbak voltak mint az elõzõek vagyis emelkedett a színvonal valamelyest ezt fõleg a 09 nél láthattuk (konzolon)
2. Császár ha filmrõl van szó inkább legyél csendben maradj a konzolpátyolgatásnál! Mikor a starship troopers 3ra azt mondtad hogy jó film már akkor láttam hogy gondok vannak nálad de most hogy a silent hillt futtatod itt az maga a szégyen, sok kritikus játszott a játékkal mint én is mégis odaköpök a földre ha errõl a filmrõl van szó