A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31
Az elsö rész eladásait nem lesz nehéz tulszárnyalni.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

A Crytek és az Electronic Arts bejelentette, hogy készülõben van a Crysis 2, méghozzá PC mellett Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is.

A látványos belsõ nézetû lövölde második felvonása alatt az elmúlt hónapokban sokat mutogatott CryENGINE 3 fog zakatolni - ennek köszönhetõ, hogy lesznek konzolos verziók is.

kiváncsi leszek az eladási adatokra

PSN ID: Tyrant_HUN XBOX Live Gamertag: TyrantHUN

[HUN]FaTaL
Hát igen a Valve nem igazán foglalkozik a kelet-közép európai régióval. Nem értem miért, én vásárolnék steamen ha nem lenne drágább a boltnál.

http://goo.gl/gd6Zi5

A kontinentális Európából nem igazán szoktam rendelni, inkább UK, esetleg US online üzletekre a hagyatkozom az eBay mellett. Persze ezekbõl az országokból a Steam is sokkal olcsóbb, mi éppen azt nyögjük, hogy a legdrágább régióba tartozunk Steamen, nincs külön kelet-közép-európai árszabásuk. De ezzle együtt is inkább az a jellemzõ, hogy adott régióban kissé verik a bolti árakat.
[HUN]FaTaL
Ez csak nálunk jellemzõ hogy nem olcsóbb, mint a boltban. Külföldön nem jellemzõ hogy esnének a játék árak. Pl. ha weben veszed a TDU-t 30 euró, németeknél 30 euró, nálunk 2000ft.

Én most a Fallouttal játszom. Az is megteszi? 😊
Chocho
A Mass Effect szerintem kicsit túl van értékelve. A KOTOR-ok hagyatéka a program, semmi több. Kidolgozott világ, jó háttér... aha... Hát nem tudom, ha valaki ütõs RPG-t akar, játsszon Baldur's Gate 2-t. A gond csak az, hogy az már tized ennyire sem mainstream, és egyszerû. 😊

Gaming is believing.

Mert az olyan dolgok után mint a GTA4 DLC exkluzivitásért fizetett azthiszem negyed millió dollár, én már semmin sem csodálkozom.

Pontosabban 25 millió dollár, DLC-ként. Egyébként ez úgy szokott mûködni, hogy a profitból vissza kell fizetni a pénzt, szóval ez nem igazán lesz veszteség a Microsoftnál. Csak ügyes és csúnya kapitalista üzletpolitika.

Egyébként a Marketplace-rõl vásárlás egyértelmûen a Steamre hasonlít inkább. Csak ugye a pontrendszer még gusztustalanabbá teszi a szememben. Illetve a Steamen a sok túlárazott termék mellett legalább vannak értelems akciók is. (Bár az egy vicc volt, amikor az 50%-kal leárazott Orange Box, a saját termékük még úgysme volt olcsóbb, mint a boltban...)

Ha már digitális disztribúció, egyelõre még csak a GOG szimpatikus a számomra.
[Jakuza]
Emlekezz csak a multkori altalam belinkelt GTA4 PC-s ertekelesre, amit legnagyobb ilyen oldalon hoztak le a kiadas utan. 😄
Egyszeruen szanalmas volt olvasni, hogy nyaljak be tovig magukat a keszitok seggebe. 😄
De fel is idezhetjuk, ahol a legnagyobb negativum a konzolos benyoges volt, hogy mega PC kell neki.

GTA4 PC VideoGamer.com Verdict:

Points Overall: 10 - Masterpiece

Gameplay - 10
Graphics - 10
Sound - 9

+ Improved online play
+ Video editor is great
+ An amazing single-player experience
- Needs a mega PC to run well

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

wedge31
A Mass Effect nálam 90 pont de csak a hangulat és a kidolgozott háttér miatt ha mint crpg nézem izmos 75 pont.

Dante73
Ja, visszakötve a témára, halkan jegyzem meg, (És ez lehet, hogy tévedés, de az általános WoW érv ellen jó, és M$-t ismerve nem tartom elképzelhetetlennek) nem csodálkoznék, ha a box összbevételében a játékkal megszerzett - elköltött pontok is át lennének számolva dollárra... Csak, hogy jobban mutasson az a statisztika... Mert az olyan dolgok után mint a GTA4 DLC exkluzivitásért fizetett azthiszem negyed millió dollár, én már semmin sem csodálkozom. Azon sem, hogy olyan a port, amilyen. Sõt, véletlennek, és hozzá nem értésnek sem tartom a dolgot. Csak, ezt ugye nem szabad nyilvánosan megcsinálni.
Ez, egyrészt, roppant gusztustalan megoldás, másrészt sokat elmond a konzol hátszelérõl. Ha annyira jó volna, arra, amire készült, ilyen megoldásokra nem lenne szükség. Anélkül is rég a földbe döngölte volna a PC-t. De ez eddig, valahogy nem jött össze.

Érdekes.

ICs!
Azért, ennyire nem jó a Mass Effect. Kb egy 80-85 pont. Rengeteg gyermekbetegsége van. Mondjuk az inventory, a mozgások, stb. 90-100 pontos értékelések mögött, maradjunk abba, hogy elfogultság áll. Akár az, hogy ha X ennyit adott, akkor én sem adhatok kevesebbet, akár a pénz.
Ugyanis elég 2-3 emberkét megvenni, a többiek mennek utána. Csak tudni kell, ki az a 2-3 ember.

http://www.freetvmaci.info/

Istencsászár
Mass Effect 89 rivjú, 8-9-10 pont, a neves nagy szájtok és a kisebb szájtoktól is, de nyugodtan az összes játékot végignézhetetitek, NINCSENEK eltérések nagyon, ami jó az jó ami közepes az közepes ami rossz az rossz, és mindenkitõl megkapják azokat a pontokat amit a játék ér

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Balumann
Persze. Akárhogyis nézzük, hiába van több eladás konzolon, akkor is megérné PC-re kiadniuk (mégha késõbb is). Ráadásul ha kiadnák, akkor sokan nem vennének konzolt, és azok PC-re vennék meg azokat - amennyiben normális minõségben adják ki, ráadásul ugye valamivel olcsóbb is. Az, hogy warez miatt nem adják ki nagy kamu amivel csak az istencsászárokat lehet hülyíteni.

Jah és hát hogyne, ha jó pontot adnak neki **** -en, meg sokan megveszik, akkor csak jó lehet... De persze, biztos bennünk van a hiba, hogy nem látjuk a csodát ezekben a játékokban. Mindenesetre egy valamire nagyon jó, hogy megvedd, aztán párhét után továbbadd valakinek, mert az életben nem fogod elõvenni ezeket az eszméletlenjó, egyedi játékokat...

wedge31
Hát persze mert szerinted nem fizetnek a jó kritikáért ,soroljam a botrányokat amikor valaki rosszat vagyis igazat mert irni egy agyon hypolt fostalicska játékról ? kapásból kirugták az iletöt mert megvonták volna a jutatást a kiadotól.

[Jakuza]
Aham hat hogyne.
Siman megnezhetok az ertekelesek. 100bol 100 pontos ertekelesek.
Ugyankerem az ilyen jatek ritka mint a feher hollo, ugyanis valamilyen csekely hiba biztosan van barmelyik jatekban, tokeletes nem letezik, vagy hihetetlen ritka.
Na persze nem azon az oldalon. 😄
2-10 es 7-10es ertekelesek es a vegen kijon 60% folotti atlag es sorolhatnam a hasonlo ertekeleseket.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
amelyik játék 40 rivjú után is stabilan 8-9 ponton áll az annyi... az egy dolog hogy neked vagy nekem melyik tetszik vagy melyik nem, de ez teljesen lényegtelen a játék szempontjából

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

[Jakuza]
Mar pardon ismerjuk a gamerankingset.
Kb annyi a megbizhatosaga a pontozasnak, mint semennyi. Akar 3-4 pontos elteresek is akadnak a nem elfogult vagy elfogult ertekelesek kozott.

Raadasul kit erdekel a pontozas, ha maganak a jatekosnak nem tetszik, mikozben mondjuk tobb millio 12 evesnek meg igen, aki meg arra sem kepes, hogy felfogja, hogy mi alapjan iteltetik meg egy jatek minosege.

Istencsászár
szóval ami neked nem tetszik és milliós eladásokkal büszkélkedhet, a gémrankingsen 8-9 ponton áll az szar? azért mert neked nem tetszik? 😊

"Azért veszik mert kénytelenek" persze azért, mimásért tenné ezt a sok birka, az MS Sony és a Nintendó fegyvert tartd a fejedhez hogy vedd meg te barom állat, igazad van ez így mûködik.

"minden irányból erre terelik öket" egy irány van mégpedig az hogy amivel játszol azt megveszed, vagyis a kettõ összefügg, amit nem veszel meg azzal nem játszol, tehát igazad van rá vagy kényszerítve, és a sok bírka ezt is teszi

grebber
Az a baj hogy pc-t nagyon hanyagolják.És ez konzolra kiadjuk mert pc warez van és nem lesz sok bevétel.

Most nem azért de ha egy konzolos címet ami jól fogy konzolra akár 1 éves késéssel de portolnák pc-re nem hiszem el hogy nem lehetne eladni belõle minimum 350.000DB-ot PC-re. Pláne ha normális a portolás.Ha csak 35 dolcsival számoljuk ami valljuk be elég olcsó akkor is 12,2 millió dollár bevétel és nem hiszem hogy a portolás olyan drága lenne szóval nekik ugyanúgy jönne bevétel még ha meg se közelítené a konzolos eladásokat. Van egy pár cím amit simán kidobhatnának pc-re is,de sajnos ez csak álom.

Next PC upgrade: 2022

[Jakuza]
Es mi van akkor amikor te eszed a szart, mikozben azt hiszed a szep kulso nem tartogathat belul egy feltupirozott ganajgombocot ????<#hehe>

wedge31
" Milliárd légy nem tévedhet egyél szart " -tipikus példája vagy szerinted azért mert millios eladást produkál egy konzol exluziv az attól mindjárt jó is lesz ?

Azért veszik mert kénytelenek mivel minden irányból erre terelik öket mind a winfos esetében de töled nem várom el hogy ezt átlásd.

Dante73
1; Nem szenvedek.
2; nem, nem így képzelem. Csak érdekesnek tartom, immár sokadszor, hogy az agyontupírozott konzol, amihez sok játékból sok fogy, még mindig nem képes utolérni a PC-t. Nekem ez logikailag olyan, mintha 1+1 az félhárom lenne. Tudom, lehet jönni Wow-al, és egyebekkel, de ez akkor is érdekes. Fõleg egy leáldozott platformtól.
És bocsi, de nem akarok újra belemenni a vitába. Vonja le mindenki a saját következtetéseit, ha akarja.

Istencsászár
te most miért is szenvedsz? egy exluzívból sok milliót eladnak konzolon pár hét vagy pár hónap alatt, a multiplatform játékok túlnyomó többsége jobban fogy mint pécén, a legjobbak a milliós határokat is feszegetik, vagy túllépik

pécére nincsenek tán exluzívok? vagy te ezt hogy képzeled el? vannak a csúnya konzolok amibe pumpálják a jót, hogy valahogy haladjon elõre, a szegény pécé meg izomból kénytelen harcolni a gonosz ellen?

tudom ha a GTA4 egyidõben kijön akkor pécére fogy a több😄 csak megjegyzem hogy láncskor 3.6 misi ment el, mára jócskán 10 milla felett van

Dante73
Sajnos a világon ma nagyon sok dolog ilyen. Ott a warez elleni harc, a terrorizmus, a pedofília, stb.... De Magyarországon például ilyen a rasszizmus erõsítése. Folyik az agymosás, amibõl sokan jól jönnek ki, a többség meg le van ejtve.
Megértem például, hogy a nemdohányzókat védik. Jogos. De, mint dohányos, némely intézkedést felháborítónak tartok. De ha a szavam felemelem, azonnal gyilkos vagyok, mert meg akarom ölni a nemdohányzót. Ha azt mondom, hogy a kábítószer, a terrorizmus, vagy éppen a pedofília elleni harc, nem biztos, hogy az én érdekeim szolgálja a jelenlegi formában, akkor egy narkós, pedofil terrorista vagyok.
Pedig nem. csak van idõm gondolkodni, és nem nézem a Mónikasót. Valamint mindent, amit olvasok, eleve kétkedéssel fogadok. De ez ma már sajnos luxus. Valahogy nem divat agyat is használni. Ha valaki leírja, hogy a Sacrred2 kinõtte az egeres irányítás gyermekbetegségeit, konzolon, a többség örül neki, és át sem gondolja, mirõl is beszél. Én meg fogom a fejem...

wedge31
Ez a látásmod irányitott dolog gondolom tudod ,kb olyan mint a winfos mindenáron azt akarják lenyomni a az emberek torkán ha jó ha nem jó.

Dante73
Egyesével, kevesebbet. Ezért vannak exkluzívok, timed exkluzívok. Ha az ember belegondol, azok nélkül vajon hol lenne a konzol? Fasorbase.... Pedig "az való játékra".... Ja meg a ....
Szégyen, hogy egy játékra kitalált gépezetet mesterséges eszközökkel támogatnak meg, hogy a lépést tudják tartani a PC-vel, és 1; így sem megy, 2; Rengetegen azt képzelik, hogy az a csúcs... (PC-s játékoknak, ugye... <#mf1> )

Apropó; kis példa a konzolfanságra. IPON, Sacred2 cikk. A csóka lelkendezik, hogy kinõtte a Sacred2 az egeres irányítás "gyermekbetegségeit". Mikor olvastam azt hittem, lemegyek hídba.
Kb 100 gyorsgomb, de egérrel minden elintézhetõ, félkézzel, ráadásul erre találták ki a játékstílust. Mármint egeres irányításra. Elképesztõ egyesek látásmódja....

[Jakuza]
Carmageddont 2-t a nepnek 😄

[Jakuza]
Eloben koll azt jatszani, nincs is szebb annal, amikor a fellokott kukakkal csapod agyon a szemfestektol nem lato konzolos fanatikusokat. 😄

[Jakuza]
Eleg szar bevetel 😄
Vajon a konzolok kulon kulon mennyit termelhettek ?

tiburon26
nincs jövöje.
jöjjön mar az arma2<#eplus2>

Sosem szabad alábecsülni a hülyeség hatalmát...

Itt az eredeti

Nekem úgyis inkább a GS csípi a szemem, s nem a PCGA 😊
koschwarz
Csaknem 13 milliárd dolláros forgalmat generált a PC-s játékipar 2008-ban.

A PC Gaming Alliance jelentése szerint igencsak jó üzletnek számít még mindig a PC-s játékok piaca. 2008-ban 12,7 milliárd dollár keringett a rendszerben, ezzel ismét ez a piac volt a legnagyobb, már ami a játékokat illeti.

A 12,7 milliárd dollár 18 százalékos növekedést jelent, tehát egyelõre nem kell attól tartanunk, hogy leírják a PC-t, mint játékplatform. Igaz a kiadók egyre több konzol exkluzív címmel állnak elõ, de az tuti, hogy a PC sem tûnik el a süllyesztõben. A PC Gaming Alliance jelentése szerint a PC-s piac egyre növekszik, a gazdasági válság ellenére is, így nem kell parázni, hiszen egyre több új szereplõ jelenik majd meg a piacon. Egy kis vérfrissítés, sosem árt.

forrás: gamestar

persze, ez a PC GAMING ALLIANCE jelentése, de azért érdekes.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

😊

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Én azt írtam, hogy az idõ elõtti warez egy hagyományos - elsõsorban -single játékhoz mérten kevésbé érinti hátrányosan. Te valami másra reagáltál.

De mit akarsz ezzel felmérni? Mert azt felmérted, hogy a 2008-as áprilishoz képest konzolfronton csökkenés van. És én most megmondom, ez lesz májusban is, mert ezek a GTA IV hónapjai voltak. (Egyébként márciusban is visszaesés volt.)

Ez a te logikád szerint sem fair, mert az "elõzménynek" nincs folytatása, nincs GTA V. Ugyanígy, tavaly nem volt Sims 2 (a kiegészítõket hagyjuk, azok is roppant sikeresek, de az alpjáték sokkal inkább az). Az 2004-ben jelent meg. Az egyetlen, amit meg fogunk tudni, hogy az elõzõ - sok éves - epizódokhoz képest hogyan fogy majd a Sims 3, de ez semmilyen relációban nem áll a 2008. április vs 2009. április összkonzol eredménnyel... (Mellesleg 2009. április erõsebb volt, mint 2004. április.)

Elképzelni nem tudom, hogy ebbõl mit akarsz kihozni.

Nem a Dragon Agesen, hiszen annak meg elozmenye sincsen, tehat osszehasonlithatatlan mind a fogyas, mind a vasarlasi kedv visszaesese a recesszio hatasara.

De az csak érdekes lehet, hogy miként fogy a különbözõ platformokon egy RPG, nem? Minden platformon új az IP, mindegyiken ismert a BioWare - na jó, PS3-on nem igazán.
[Jakuza]
Persze mindjart gondoltam, hogy jottok a magyarazo szoveggel, hogy a Sims a legrosszabb pelda, igy meg ugy
Pedig nem, ezen lehet lemerni a vasarlasi kedv mennyire csokkent vagy novekedett.
Nem a Dragon Agesen, hiszen annak meg elozmenye sincsen, tehat osszehasonlithatatlan mind a fogyas, mind a vasarlasi kedv visszaesese a recesszio hatasara.
Mindig jonnek a kibuvok iylenkor, jol megfigyelhetoen, hogy a wow meg a Sims meg az indie, meg a ilyen meg olyan jateok nem tartoznak a PC-s jatekok korebe, vagy azt felesleges felmerokent hasznalni, mert online jatek es sorolhatnam a sok mellebeszelesre utalo kommenteket.

A Sims annyiból midnneképpen külön eset, hogy a szokásostól eltérõ tábora és élettartama miatt kevésbé érintheti ez a probléma. Ráadásul szerintem ez esetben a letöltõk 99%-a tényleg azok közül kerül ki, aki csak ökörködni fog vele, tehát nem áll fenn a "végigtotltam warezba, most már hülye lennék megvenni" szindróma. Mindenesetre én is remélem, hogy nem az lesz a tanulság az EA számára, hogy hiba a másolásvédelmet elhagyni.

Viszont mérvadó a Dragon Age lesz, midnen szemõpontból, elvégre kiderül, hogy el multiplatform RPG miképpen szerepel a különbözõ platformokon másolásvédelem nélkül.
Istencsászár
Simsnél ez kurva érdekes lesz, amikor sok millió fog ebbõl is elmenni😄DD csodás példa... akik megvették az 1-2õt azok ezt is megfogják van neki egy nagy tábora, a sok millió garantált warez ide oda.

[Jakuza]
Jol tudod, eppen ezert lesznek meg erdekesebbek az eladasi adatok, hiszen allandoan azt hajtogatja mindenki, hogy a warez miatt a jo jatekokat sem lehet eladni rendesen es most a rajongok mar ket hettel a kiadas elott hozzajuthatnak warez formajaban.

Szomorú, hogy amint az EA lemond a közutálatnak örvendõ SecuROM-ról (leglaábbis a dobozos kiadás tekintetében), egybõl "kapható ingyen" a játék két héttel a megjelenés elõtt.
megjelent a warez verzió de a rendes még úgytom nem

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

[HUN]FaTaL
Én is kiváncsi leszek 😊

[Jakuza]
Megjelent a The Sims 3, kivancsian varom milyen eladasokat fog produkalni a lesajnalt PC platformon. 😄
Jo osszehasonlitasi lehetoseg lesz, ugyanis a konzolos jatekok eladasa 23%-al csokkentek az NPD szerint a tavalyi evhez kepest.

[Jakuza]
Na de igy nyilatkozni egy indie jatekrol ?
Nem is merem mondani, nehanyan milyen velemennyel voltak roluk.: D

Dante73
THX srácok!

Dobozfüggõ vagyok, de ennek, valamint a rövidsége ellenére is bevállaltam letölthetõ formában. Én innen vettem meg, innen olcsóbb.
Istencsászár
Steamon vedd meg.

Dante73
Zó!
Kipróbáltam a Braid-et. Nagyszerû játék, köszi a tippet. Viszont, én még nem találkoztam vele, boltban, vagy más legális formában. Tudsz adni valami tippet? Hatalmas játék!

[Jakuza]
Nem hinnem, hogy akkor is lenne ezzel gond.
Mindig is tudtuk, hogy a konzolos kiadoknal igy mukodik a dolog, evekig csabitgatjak, a PC-n sikeres alkotasok keszitoit, mivel eleg beszukult a piacuk es ujdonsagot evrol-evre egyre kevesebbet talalnak ki, inkab a 20. rokabort is leakarjak huzni valamirol.
Eppen ezert kell nekik a verfrissites, amiket evek multan ugy allitanak be, mintha a sajat talalmanyuk lett volna.
Viszont en ugy erzem, hogy ezek utan nem lesz problema a Witcher 2 minosegevel sem, hiszen most is kialltak a jatekuk mellett es amikor kiderult, hogy a konzolos fejlesztoceg minosege nem megfelelo, azonnal leallitottak a projectet.
A nagyobb cegeknek ez kevesbe jellemzo, vannak leallasok ez teny, de inkabb ateroltetik rengeteg hibaval a kiadast, aztan eveken keresztul foltozzak patchekkel.
Foleg az EA tipusu monstre cegekre jellemzo ez a hozzaallas, de en ugy gondolom, hogy a lengyeleknel ilyen gond nem lesz.

Dante73
Nem rossz játék az, minõségével sincs gond. Csak szerintem valamit elszúrtak a motorjában, és most nem találják. Mondjuk, mivel a konzolra való portolással vannak elfoglalva, nem is keresik nagyon... (és ez nem is gond; már alig 1-2 gépen vacakol, sajnos én pont beletartozok)
Összességében nagyon jó kis játék, akkor is ha szerintem inkább a PC-s terjesztésre kellene helyezni a hangsúlyt, mert konzolon ez a stílus tuti bukta....

Istencsászár
😄😄 az a sacredet bûn volt kiadni olyan a minsõége