A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31
Még azt se tudod milyen lesz de már ellennél vele.
Én nagy dio fan vagyok de az eddigi változtatások szerintem egyenlöre rossz irányba viszik a gémet ,persze mire 2év mulva kijön bármi lehet.
A rajongoi bázisunk miatt mindenesetre biztos a siker.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Istencsászár
Tökéletesen lehet irányítani, (végre) nem kell klikkelgetni, ez baj hogy valakinek "megváltás"? az tény hogy nem lehet 500 horkeyyel dobálódzni, de erre nincs is szükség, messze nem létfontosság, és ha jól ki van alakítva az irányítás akkor ilyen dolgok alkalmazhatók persze emberi ésszerüség szerint. Jó lenne egy Diablo 3 konzolra, mert ez a Sacred nem tetszik, de azzal el lennék.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Dante73
Hasonló, csak kicsit egyszerûbb van nekem otthon, a Saitek féle Command Unit. Sokkal kényelmesebb, bármilyen másik irányító eszköznél. Még ugri-bugri játékokhoz is megfelel, bár arra azért jobb a kontroller. Viszont FPS-hez, GTA4-hez király. Sacred2-höz meg elég az egér. (Itt jegyzem meg, hogy az IPON-os cikke a csávónak, a Sacred2--rõl... hu. Chocho, ha van egy kis ráhatásod a dologra, vetesd ki a sráccal a cikkbõl azt, hogy kinõtte az egeres irányítás PC-s korlátait a játék konzolon, mert egy egész jó portálon egy ilyen mondat... Nagyon a hozzáértés konzolfan irányba való elmozdulására utal, vagy arra, hogy soha nem is volt.... Még a hajam is égnek állt, mikor olvastam.)

http://www.freetvmaci.info/

wedge31
A japok a kis farkukat igy probálják kompenzálni 150cm-es faszi kezében egy 400cm-es fegyoval.

Istencsászár
Nem jön Xboxra ezért ex, a pécés nem érdekes, az MS, Sony, Nintendó konfon a 3 konzol + a 2 kézi létezett, mindent konzolon mutattak be, a CODot, AC2, ME2 és meg a többit, amik jönnek pécére is, de az itt az E3on lényegtelen volt.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

[Jakuza]
"A Sony bejelentette a PS3 konzol-exklúzív Final Fantasy XIV Online játékát, amely kijön PC-re is."

Eleg ellentmondo a hir nem ? Konzol exluziv ami kijon PC-re 😄
Bar igazan nem nagyon hatnak meg a kislanyos arcu fiuk akik jo azsiai modi szerint maguknal 3szor nagyobb fegyverekkel masiroznak es uton utfelen kiugrik egy ellensegcsoport barhova is megyunk elozmenyek nelkul.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dronkZero
Hát, de kell egyáltalán bármi máson játszani? Otthon van egy ilyen, máshol meg nemigen játszok 😊

Ja, ez a világítós csoda csilli-villi változat tud olyat, hogy viszi a bendõjében a drivert meg egy adagnyi configot/makrót, úgyhogy elvileg lehet vinni LANra, csak be kell dugni, és telepítés nélkül mûködik. Már ha van rá igény, mert nekem ez a funkció nem kellett még.

Szal tényleg függõséget okoz, de ez a függõség kielégíthetõ... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Balumann
Nem jó ilyenekre átszokni, mert utána tényleg nehéz bármi máson játszani 😄

Istencsászár
ez jó cucc, ha pécén játszanák akkor biztos lenne ilyenem

Chocho
Sok helyen vagyok én... lassan világuralomra török. 😉

Gaming is believing.

dronkZero
Megint kontroller téma? 😊

Ezt reklámoztam már? Eszméletlen kurvajó. 😊 Már asszem nem is tudnék normál billentyûzeten játszani. Ha idegen gép elé ülök, kényelmetlenül érzem magam, mert hiányzik a jól megszokott íve a tenyerem alól.

15+1 gomb, 8 irányú d-pad, görgõ. Az effektíve 21 programozható funkció (d-pad átlós irányai felejtõsek, meg a görgõ fel-le görgetésére nem túl szerencsés bármit is rakni)
Egy egy gomb mûködhet sima gombként, ki-be kapcsolóként, meg lehet makrót rakni rá.

Nem csak játékra használom, AutoCADhez is eszméletlen kurvajó, melóhelyre is vetettem magamnak egy ilyet.

De biztos jó kontrollerrel is FPSezni... 😉 Én inkább azt az élményt kihagyom.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

"Persze, egérrel és bill.-el az igazi az FPS, ezt nem is vitattam soha."

mi is ezt mondjuk már pár éve, fõleg úgy hogy szerintem mindannyiunknak volt/van kontroller a kezében

csokító te nem a gknál vagy?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Chocho
Hát igen... A régi szép idõk... 😊) Köszi, örülök, hogy tetszett. 😉

Persze, egérrel és bill.-el az igazi az FPS, ezt nem is vitattam soha. De tény, hogy singleplayerben élvezhetõ a kontroller is, engem pedig nem nagyon hat meg a multi.

Gaming is believing.

Dante73
Majdnem egyetértek. Annyi a különbség, hogy azért nem szar.
De akárki, akármit mond, kontrollerrel FPS-t lehet ugyan játszani, lehet a dolgot akár élvezni is, De bill+egér kombóval az igazi.
Van egy Saitek játékos billem, (valami kommand unit) amin van egy kis analóg pöcök. FPS-hez lett kitalálva. Kipróbáltam, és maradtam az egérnél. Használható ugyan, de miért használjam, mikor van a célra jobb megoldás? Próbáltam a kontrollert is, lassan másfél éve van itthon box. Egyszerûen van jobb megoldás.
Ennyi a dolog lényege. A Saiteken használom a billentyûket, mert rohadt kényelmes, de a bal kezemben ott szorongatom az egeret.
Mondhatom, és szerintem nem tévedek, hogy a legpocsékabb egér is kenterbe veri FPS irányításban a legjobb kontrollert is.

Ugyanakkor ha repülõs, ugri-bugri kalandjáték, akkor kontroller, ha autós játék, akkor kormány. Ott az egér a gyenge irányításra.

Aki ezt nem látja be, az nem gémer, hanem konzolfan.

Chocho!

Olvastam a GTA-cikked az IPON-on. Korrekt kis munka, gratula! Mikor ahhoz a részhez értem, hogy a kettõben megtalálja az ember a tankot, és megszólal a hang, hogy kíííl Frenzi!.... Végigszaladt a hideg a hátamon!
Istenem, de rég is volt, de jó is volt....

Chocho
Nem jutok szóhoz. Taníts Mester! 😊

Gaming is believing.

[Jakuza]
Konzoltapasztalatokkal nem csak o rendelkezik, raadasul 2 honap alatt franko okos lett 😄
Hovatovabb nekem mar akkor volt konzolom, amikor ti nem is eltetek, vegigrongyoltam par generacion, ugy hogy nekem nem 1-2 honapos tapasztalatom van.
Az altalam leirt dolog teljesen helytallo, hiaba is erolkodtok, hogy hasbadumaljatok masokat egy teljesen abszurd valotlansaggal.
Bizony konzolon szar FPSezni gamepaddal. Nem veletlenul irtam le a hasonlatot, hogy joystickkel autot vezetni kormany helyett, vagy vica-vera repulogepszimulatort vezetni kormannyal, joystick helyett.
Pontossan ugyanilyen a konzolos FPSezes gamepaddal.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
nem rád értettem😊

Chocho
Már hónapok óta, de nem baj. Ebbõl is látszik, mennyire figyelsz arra, hogy mit írnak itt a többiek. Ilyen hozzáállással nem sok értelme van fórumozni szvsz.

Gaming is believing.

Chocho
Sose fikáztam csípõbõl. 😊

Gaming is believing.

Istencsászár
Most hogy konzol tapasztalatokkal is rendelkezik Chocho és nem fikázza csípõbõl már ember számba se veszitek? -.-

[Jakuza]
Csak nem ujgeneracios konzol tulajdonos vagy ?
Koszonjuk Emese!!! 😄

Chocho
Ha elolvastad volna, amit én írtam alant, látnád, hogy létezik kivétel is. 😊 A joy-jal játszani FPS-t lehet, és nem feltétlenül rossz. Nem mondom, hogy "életszerûbb", mert hülyeségeket nem beszélek, de tény, hogy Te és a PC-s õsközönség ok nélkül kap hidegrázást a dologtól.

Gaming is believing.

[Jakuza]
Ez igy is van.
Persze ezt mindig tagadjak, foleg azok akik ujgeneracios konzol tulajdonosok. Azzal szoktak mentegetozni allandoan, hogy igy eletszerubb az iranyitas, nincs pont loves stb. Meg olyanokkal gorcsolnek, hogy ok is tudnak egeret billentyut hasznalni, csak azt mindig elfelejtik, ugy latszik tul rovid a memoriaja szegenyeknek, hogy kb 0.000001% jatek ami tamogatja ezt a megoldast a geptipusukon.
Persze valoban onsanyargato fakiroknak jo a szamar is a lo helyett, de ez korulbelul olyan, mint amikor joystickkel autoversenyezel, kormany helyett.

Chocho
Nem vészes. Elsõre szokatlan, és rávesz, hogy a nehéz fokozatokat egy ideig elfelejtsd, de ha belejöttél, ugyanolyan élvezetes, mint a PC-n.

Gaming is believing.

Chocho
UT3 tényleg nem volt nagy szám, de a Titan Pack kiadása óta alig bírok lemászni a szerverekrõl.

Gaming is believing.

Chocho
Azért az erdõs rész nagyon ott volt a szeren. Konzolos szinten az már-már a hihetetlen kategóriába esik.

Gaming is believing.

Dante73
Amit legutóbb láttam, az messze volt a PC verziótól, de azért nem temetem, bár a látványt féltem, megmondom õszintén. Történet, és egyebek eddig is rendben voltak, viszont amit ICs mond, azaz a trükkök... Na azoktól tartok igazán. Blúr tonnaszám, színezés egyéb szemkifolyatós apróság, amitõl a konzolos többség dob egy hátast, a PC-s meg elsírja magát. Emlékezzünk csak Mass Effec-re, Konzolos hanyatt esett a filmszerû szemcsézéstõl, a PC-s fórumon meg mindenki a kikapcsolásával volt elfoglalva. Ue FEAR2-nél...
Nem kellenek trükkök. Olyan dolgok kellenek, amik a részletességet növelik, nem eltakarják.

[HUN]FaTaL
Miért UT nem multiplayer fps? Nem a 3ról beszéltem, de ha jól tudom a korábbi részek is megjelentek konzolra.

http://goo.gl/gd6Zi5

Istencsászár
UT3 szvsz minden platformon gyengén szerepelt, nem is csoda, mert nem mutatott semmi újat csak egy UT rókabõrt. CSrõl nem tudok mit mondani, nem keverném ide, A multiplayer fps.

Istencsászár
De errõl Chohco tudna beszélni, mint firss konzol tulaj és Halo 3 plajer.

wedge31
Ezt nem vitatam , csak az irányitásra utaltam.

[HUN]FaTaL
És egy UTból mennyi fogyott konzolon?

Vagy CS-bõl mennyi fogyna?

http://goo.gl/gd6Zi5

Istencsászár
Ez érdekes, mert konzolon egy fps sikeresebb mint pécén. MS egy Halo 1-2-3al több mint 20 milliót adott el, a Sony KZ2 és Resitnce 1-2 játékokkal erõsít, amik szintén sikeresek és igényes alkotások. Egy COD jobban fogy konzolra mint pécére és még éehetne sorolni... a konzolon jelenleg inkább fps platform mint a Pécé.

wedge31
Ebben egyetértünk ,bár eleve egy fps konzolon nekem elég rideg ,de állitolag meglehet szokni mint a szöges ágyat.

Istencsászár
olyan pancser optimalizálással ahogy a crytek dolgozik, az sem lesz meglepõ hogy konzolon szarul fog futni, amúgy nem tartalmaz olyan dolgokat amit a konzol el ne bírna, 720pn simán eldöcög, csak optimalizálni kell tudni, vannak akik tudnak vannak akik nem, persze pécén ez nem akadály, egy vállrántással az illetõk elintézik és vesznek új hardwert a semmiért...

wedge31
Várd ki a végét.

Chocho
Ha néha utánanéznél a dolgoknak, tudnád, hogy nem lesz gagyibb, sõt, egyelõre a konzolos techdemók jobban néztek ki a Crysis Warheadnél.

Gaming is believing.

Chocho
A kampányt nem kell félteni, az elsõ rész és az EA garancia a hírnévre. A minõségtõl sem tartok különösebben, és most, az új motorral a gépigény is barátibb szintre süllyedhet. Azon kevés játékok egyike lehet tehát a Crysis 2, amik TÉNYLEG minden tekintetben jobbak az elõdjeiknél.

Gaming is believing.

wedge31
Nyugi ,mivel multiplatform lesz valszeg még az elözö résznél is gyengébb lesz a grafja mivel egy gagyi konzolon se futna el még az elsö rész se.

Istencsászár
Játszni akarsz egy FPSel vag techdemozni, fps értékeket kergetni, gépet fejleszteni? bõven elég a krájzis látványa, amit lehet fokozni jobb desingel és mindenféle trükökkel, a kérdés az hogy erre képesek e a fejlesztõk, avagy nem. Jobb történetet, ötletes gémpléj elemeket, epic dolgokat kell beletenni, ha csak a grafikától vár valaki elõrelépést az régen rossz, mert az adott ebben az esetben és lehet azon bõven csiszolni még.

Belenéztem, de az a zenei stílus már távolabb áll tõlem, és azon belül is elég tucatnak tûnik a zenéjük.

Egyébként pedig:
Two new Monkey Island games revealed!
Dante73
Oh Donna, La bamba gondolom, mondanak valamit;-))))
Ellenben youtube-on írd be, hogy Band ohne namen, és a boys nevû találatra kattints, HD-ben. Jó szám, és a "látvány sem rossz"... Teljesen emészthetõ darab. Megkockáztatom, tetszik a klipp. De ma már ki emlékszik rá? (rajtam kívül, de én bukok az apácákra, az okokba ne menjünk bele)

Dante73
Nem rossz játék, félre ne értsd. Sokan hibának tartják, hogy túl/nem eléggé RPG-s, ki-ki izlése szerint, de ez szerintem el van találva. Látvány, történet, szintén. DE nagyon sok elnagyolt elem van a játékban. Ilyenek a mellékküldetések, az inventory, a fegyveres mozgás animációja, és sorolhatnám. Egynek jó, de ha pontozunk akkor pontozzunk objektíven...
Crysis2 a farcry2-hez képest... Csak jobb lehet.
De. Én félek, hogy sok dolog "elkonzolosodik" (nem véletlen az idézõjel!) Lásd Sacred2 kis könyve, Farcry2 térképe, mint kirívó példák. Ugyanakkor fennáll a lehetõsége hogy a PC verzión is túl sokat butítanak látvány terén.
Még ma is sok ugyan a Crysis gépigénye, ellenben a látvány üt. Én ezt az ütõs látványt féltem, pláne, mivel az ember már többre vágyik, nem elég ugyan az, hát még a kevesebb (esetleg)
Szóval, akonzollal, (és egyébként is) feladták maguknak a leckét. Majd meglátjuk, mi sül ki belõle.

Szerintem pedig ez a nagyon minimum, ahhoz képest, amit õk elvárnának. De ez alá nem is érdemes tervezniük, hiszen ez csak az alap Crysis eredményének megháromszorozása. Márpedig nagyobb kampánnyal, háromszorannyi platformmal, bejáratottabb névvel és optimalizáltabb játékkal nyilván elõre akarnak lépni.

Ezzel persze nem azt mondom, hogy sétagalopp lenne elérni a 4-5 milliót, de ezt már inkább akkor lesz érdemes elemezgetni, ha közeledünk a megjelenéshez.
Istencsászár
Ha 4-5 milla összejön a 3 platformról akkor örömtáncot fognak járni a Crytekesek, de ehhez nagyon jó játékot kell csinálniuk és persze jó reklámkampányt.

Ja bocs, közben okosodtam, és persze, hogy ismerek Ritchie Valens számokat, de ugye csak hallás, s nem név, cím alapján.
Névrõl egyiket sem ismerem 😊
Istencsászár
Neked nem jó, nekem tökéletes élményt nyújtott 1-2 technikai hibától eltekintve, talán mert én nem kerestem benne hc RPGgt, ha az lett volna sosem kezdem el, a látvány a hangulat, a jó párbeszédek, a ó történet és a kidolgozott világa egy halom akcióval megspékelve, ami itt ott kicsit sok volt nekem is, de nem untam egy pillanatra sem.

Dante73
Ez a 3. válaszom. Az elsõ 2 alkalommal kissé elkalandoztam, megpróbálom anélkül leírni.
Szóval, nincs a kapitalizmussal semmi bajom. Csak egyes mellékágaival, hogy úgy mondjam, vadhajtásával van bajom. És az M$ ilyen, a kiadók, a csinált zenéikkel szintén ilyenek, a becsomagolt semmivel egyetemben. Értelmetlen, értéktelen dolgok, amikre semmi szükség. Olyan dolgokat akarnak felváltani, amik nagyon jól mûködnek.
Példa; Ritchi Valens vs Band Ohne Namen.
Az egyik óta több, mint 50 év telt el, és bár nem biztos, hogy jól írtam a nevét, szerintem, tudod kirõl beszélek, és tudsz tõle 3 számot mondani. A másodikról jó esetben tudsz, de hogy nem mondasz tõlük 3 számot, (fejbõl) az tuti. Pdig 10 éve sem volt... érték <-> szemét.
Szóval a kapitalizmussal semmi gond. Csak akkor, ha a kereslet nincs jelen; hát megcsinálják.

grebber
Konzolokra lesz vagy 4-5 millió eladás pc-re meg megint majd eléri az 1 milliót azt jó lesz.
Egy biztos én látatlanban nem tudom milyen lesz de megveszem mint az tettem a Crysis és a Crysis Warheaddel is!

Next PC upgrade: 2022