17438
  • High end PC #12701
    Egyébként ha összejön a kittya e hónapban, lehet használtan veszek egy ismerősömtől egy ilyen UMPC-ét:

Nem a legújabb OQO model 2+, ami elég horribilis árcédulájú, ez csak a sima 2007-es OQO model 2, méretre kb akkora, mint a PSP-ém, de ezen el tudom majd indítani a két nagy kedvencem: az LFS S2-őt, meg az Orbiter 2009-et is, mint ahogyan rengeteg más asztali alkalmazást is. Csak sajnos ez is pluszban cipelendő teher volna, így eléggé átgondolandó még, mert ha már táskában horható rendesen és kényelmesen, akkor már majdhogynem vihetném magammal a notebook-om is. Lehet nem is kell ez nekem? :D
  • High end PC #12700
    De tényleg a célközönség is más :)
  • High end PC #12699
    Hát igen, támogathatnák jobban is a fejlesztők a PPC-ét, de hát itt is annyi a warez... Gondolom részben ezért teszik kevesen. Legtöbben sajnos a PPC-és játékokat is warezolják. Jó, én sem adok ki bármiért, de ami nekem tetszik, nem sajnálom 2-4 rugóért megvenni, mert tudom, hogy nagy valószínűséggel egy újabb játék elkészültét támogatom vele.
    Az iPhone feltörésének viszont örülök (részben azért, mert talán a jövőben ezen olalról jöhetnek G-szenzoros PPC játék portok)
  • Dante73
    Tottinak hiába magyarázol. Szó nincs a konzolokról, (semmilyen formában) beszélgetnénk a PPC-s játékokról, és idekeveri, feleslegesen.
    PPC abban van hátrányban, a marokkonzollal szemben (ha ez hátránynak nevezhető) hogy
    1; nem kifejezett célgép, így ugyan az áll fenn, mint a PC kontra konzol vitánál, azaz könnyebb fejlesztés,
    2; PPC-s hülye lenne 10 ropit adni egyetlen játékért, mikor 4-ért az elérhető csúcsot kapja, és egy átlagjáték 2 ropi. (Eleve a célközönség sem ugyan az. Akinek PPC kell, az nem játékra veszi, maximum játszik IS rajta, így már a kérdés felvetése is, azaz az összehasonlítás, értelmetlen)
    Szóval, felesleges keverni a szezont a fazonnal.
  • High end PC #12697
    Jah, az irányításról pedig: egyre több a G-szenzoros játék (elsősorban autós) ami kihasználja a PPC-ém, így gyakorlatilag analóg irányítást kapok, a jobbra-balra döntés mértékével együtt kanyarodik az autó.
  • High end PC #12696
    Biztos jó képet linkeltél be? :D
  • High end PC #12695
    AZ új PSP kisebb lesz? Akkor ezen azz alapon mondhatom én is, hogy a PPC-ém utóda, a HTC Firestone is (ami most ősszel jön), ergó, ugyanott vagyunk... Ilyenkor nyáron a fene se visz pluszban táskát magával..
  • Totti5
    Nem gond, itt a legújabb revízió, akinek az számít h minél kisebb legyen, amúgy pont azért nagyobb mert játékra van kitalálva ergó kell a hely a kezelőszervreknek.

( táskába, övtáskába elfér, vagy mindent a zsebedben hordasz?:) )

Ne menjünk bele hogy kinek mi kell és mi a jó, mert meddő vita, nem is azért írtam:)
  • High end PC #12693
    Az érintésérzékeny képernyő széleit tapicskolva lehet irányítani, érzékenység utánállítással-késleltetéssel, mozgókép sehol nincs róla még a youtube-on sem.

Csak elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot, mégpedig ezt:

Vagy másfélszer akkora pluszban a PSP-ém, mint a PocketPC-ém hosszúságra és mélységre, miközben a képernyő átmérője közel azonos...
    De ami a legfontosabb, ebbe bele tudom tenni a SIM kártyám is, így mindig magamnál hordom, ergó, egy kitűnő játékplatform van mindig a zsebemben telefonnal és GPS-el kombinálva, megannyi hasznos cuccal (3D grafikus kalkulátor, Winamp zenelejátszó, nézhető live TV adások, Divx avi lejátszó, fényképező és képszerkesztő, csak ami most így hirtelen eszembe jut a megannyi cucc közül) amikor nem vagyok otthon, míg a PSP egy pluszban cipelendő, amúgy sem kicsi teher...
  • Totti5
    mozgóanyagok vannak róla? már csak a suta irányításból is kiindúlva olyan nagy élmény nemlehet:(

GT létezik, rakat gameplay van belőle az E3ról
  • High end PC #12691
    Khmm, gyérek? Igen, amiket mutattál, nagyon szép hardver optimalizált játékok, de sajnos az a helyzet, hogy szimuláció terén itt is a PocketPC játékai viszik a prímet a PSP felett, ahogy az asztali PC vs PS3 variációknál is megvan ugyanez a szitu (plusz a Gran Turismo Mobile pedig tudtommal még nem elérhető, így nehéz lenne összemérni bármivel is).
  • Totti5
    hát ezek elég gyérek, inkább mondjuk Flatout Headon PSP. csak a demo van meg, de lehidaltam annyira profi port lett, mintha pécén/360on tolnám, csak kicsiben, az eddigi legszebb PSPs ótós játék, amit láttam a GT Gran Turismo PSP, meg a tesztek alapján a Juiced 2 Hot Import Nights PSP nagyon tetszett, néztem demót és ez is rettentő jó éjszakai tunningos téma, ami kimondottan jó benne az a vezetés és a fizika, jól lehet driftelni, kellően nehéz és próbál reális maradni, a grafika pedig ebben is pompás, nagykonzolon nem tetszett, kicsit visszamaradottnak tünt, de PSPre tökéletes játék
  • [HUN]FaTaL
    Hajrá. :) Én a 2008at megnéztem, ezt már csak videón, borzalmas, astragon féle szokásos hulladék. :D
  • High end PC #12688
    Megvan az is tavaly óta, tetszett/tetszik az is. :)
    Azért kipróbálnám ezt is, és majd utána mondanék véleményt.
  • [HUN]FaTaL
    Kalap szar, inkább a 3D Driving Schoolt ajánlom figyelmedbe. :)
  • High end PC #12686
    Asztali PC-re pedig most szemeltem ki a Driving Simulator 2009-et, kíváncsi vagyok rá, milyen forgalmi helyzeteket tud szimulálni, biztosan jól fogok vele szórakozni, mekkora poén már. :)
  • High end PC #12685
    Végül nem tettem fel, de cserébe tudok ajánlani két nagyon korrekt játékot is PocketPC-re, amiket legutóbb próbáltam ki.

Az egyik a Mini-TransCanada

Támogatja a 800x480 felbontást is akár, elég szépek az autó textúrák is, az eddigi talán legrealisztikusabb autós játék, amit kipróbáltam PPC-én. A játék 4000 HUF-ba kerül, megéri támogatni a fejlesztőket, mert ezen kívül folyamatosan fejlesztenek ehhez hasonló játékokat: Snow Rally City Stage, Mini-Sportsbike, Mini-Jetfight, stb.

A másik játék, ami a kezeim közé került, és ez ingyenes is, a Leos Flight Simulator, ez is támogatja a 800x480-at is akár, rohadt szépek a "nagyfelbontású" (HTC version only, google-al csak a standard több évvel ezelőtti verzióból találtam képeket, így azokat nem szúrtam be) repülők benne, a táj már kevésbé gyönyörű ami alattunk van, de ennél jobb repszimet még nem próbáltam PPC-én, az avionika is elég fejlett benne, a mérőórák egyike sem dísz.
  • Dante73
    Nekem túl ánglisúl van az oldal, ahhoz hogy feltelepítsem, de 1 részletesebb beszámolót szívesen vennék, a telepítés nehézségeiről, és a játékról, magáról is...
  • High end PC #12683
    Már telepítem is a Touch HD-ra :)
  • [Jakuza]
    Ismet egy lol.

RAGE: Gondok a PS3-mal

Az id Software 2010-re ütemezett poszt apokaliptikus FTP játéka, a RAGE rezzenésmentesen hozza a beígért 60 FPS sebességet PC-n és X360-on - adta hírül az Edge magazin. A PS3-mal azonban még bírkóznia kell a kóderpápának, mert jelenleg csupán 20-30 FPS között teljesít. Carmack saját szavait idézve: A kihozható maximális teljesítményt tekintve a PS3 kicsit le van maradva. A raszterizáló ugyanis egy kicsit lassabb. Az Xboxnál könnyebb szétválasztani az egyes folyamatokat, míg a PS3-on ez keményebb meló.

A nehézségek ellenére Carmack bízik benne, hogy a PS3 végül ugyanúgy képes lesz hozni a 60 FPS-t.
  • Dante73
    Játékfüggő, és általában választható is, egyúttal. Van, amelyiknél a képernyő egy erre fenntartott részén kell tapicskolni, van ami a "tapipad"-ot használja, (A hívás fogadás, és elutasítás közti gomb, kb olyan, mint a laptopokon, csak kisebb, alapból az Omnia egeres irányításához van) vagy ott van a mozgásérzékelő. Na az azzal való irányítás erősen szokandó, és inkább magányosan használandó. (Ha nekiállsz "hadonászni" a készülékkel buszon, vagy egy rendelőben, várakozás közben... a kényszerzubbony garantált, mert hülyének néznek))
    Szóval, eléggé sokrétűen megoldott a dolog, és a legtöbb játéknál minimum 2 választási lehetőség van.
  • Totti5
    Már ki lett térgyalva. HW úgy közölte le mint ha valami szenzáció lenne, amikor a COD4 és a WaW is hasonlóan ment, ebben renderel a gép meg kitolja 720ra, lényegében észre sem veszed ha nem mondják a CODnál mert van rajta AA dögivel és a képminőség remek, de másnál látható pl Halo3.
  • Zóanagyvarázsló
    Kinek mi, nekem ez sem kell. Inkább az érdekelne, hogy hogyan lehet FPS-t irányítani Omnián? Én alighanem maradok még a bill+egér kombónál ;)
  • [Jakuza]
    Igen ez megalol.

HW :
    Modern Warfare 2: HD nem lesz konzolra

(HW Insider) Az Infinity Ward továbbra is ragaszkodik a nagyobb frameratehez és részletesebb modellekhez konzolon. Emiatt nem lesz HD üzemmód. A játék a régi 1024x600 felbontásban fut, természetesen ezt a konzol majd megpróbálja felscalezni. PC tulajok bármilyen HD felbontásban futtathatják majd a játékot.
  • Totti5
    A különbség még mindig az hogy ez egy emulátor ami úgy ahogy működik, remélhetőleg hiba nélkül, viszont az irányítás messze nem kényelmes, mert nem erre van kitalálva a szerkezet. A PSP és a DS abban jár sokkal előrébb hogy a gépre optimalizált játékokkal játszhatsz és maguk az eszközök is erre lettek kitalálva.
  • Dante73
    Én az elégségest nem egész így értettem...
    Persze, a Half-Life2 grafikája jobban tetszene, de, ha bele gondolok, hogy az Omniám sokkal erősebb, mint az első asztali számítógépem, könnyű belátni, hogy azért vannak technikai korlátok... Példának okáért, az első gépemben kisebb volt a proci, mégis, zúgott rajta a hűtés, rendesen, Most, a 624Mhz-s proci, a készülékben pedig passzív hűtéses... tehát haladunk előre azért.
    És, ha valaki azt mondja akkoriban, hogy egyszer a Half-Life al, a "telefonomon" játszhatok, azt mondom neki, hogy hülye vagy fiam...
  • [Jakuza]
    Nem feltetlenul; jelent mindenhol a pozitiv se valami jo dolgot, lasd pl. AIDS vizsgalat eredmenye :D
  • Zóanagyvarázsló
    Egyeseknek elég az elégséges, mások viszont a jelest szeretik ;)
  • Dante73
    Kissé visszatérve egy előző témára, (Remélve, hogy a vita nem újul ki) PPC-re Half-Life.
    Kell ennél jobb, vagy több? Szerintem bőven felesleges. Egy ekkora kijelzőn, ez már bőven elégséges!
  • DarkSector
    engem érdekel..
    mert a fémdobozost akartam megvenni.
  • Micsu
    pct érdekli szerinted?

az a lényeg hogy a reloaded edition jelenjen meg
  • DarkSector
    azért ez is érdekes dolog...és valamelyest a témához illik:
    Pc leszarva???
  • Dante73
    A next-gen konzolok kiadásával még várni kellett volna egy évet, mert így, ebben a formában a reklámszlogen csak reklámszlogen marad, és nem megy át valóságba. Ugyanis a HD megjelenítésére gyakorlatilag kevés a vas... De, ugye M$ le akarta győzni a Sony-t, és össze is jött.

Eleve, ha valaki egy ilyen PC-t rakna össze, mint ami a konzolok belsejében van, röhögőgörcsöt kapna akármelyik, a számítástechnikához kicsit is értő ember, még akkor is, ha tudjuk, hogy célhardvernek készült. Ugyanis eleve a processzor ereje nincsen összhangban a videokártya erejével, a ram mennyiségéről pedig ne is beszéljünk...

Ennek ellenére, a next-gen konzolokkal egy időben megjelenő Tomb Raider engem is lenyűgözött, és az akkori PC-men csak álmodhattam a "next-gen" opció bekapcsolásáról. De ettől még, (sajnos) a mai konzolok elég öszvérre sikerültek...
  • Totti5
    De most nézem a COD4 és ugyan ennyibe futott mármint ebben renderel, a WaW is, és ez is, semmi meglepő, ha csak az nem hogy nem képesek kitörni ebből... COD mindenen elfut, még a COD4el a játékra mára teljesen alkalmatlen pécén multiztam minden gond nélkül, csak ott butítva singlibe meg belefért a frém drop itt ott.
  • Micsu
    az oké hogy nem a konzol hibája de ne engem sajnálj mikor a multi címeket pcn tolom, akinek van egy normális pcje + van egy kis fingja az egészhez, hiba nélkül megy minden, persze ez a fejlesztőkön is múlik
  • Totti5
    Na akkor hol a probléma? szar a motor, és béna a fejlesztő, amúgy teljesen abban a hitben voltam hogy végre kidobálják a scriptelt motort és írnak egy nextgent neki, de ugytünik nincs rá idő az évenként COD készítés mellett, ettől még jó játék lesz és az idei év vége sikerjátéka.
  • dronkZero
    Ja, meg nem a konzol hibája, hogy gyenge a hardver? Nanemá...
    Az az ezeréves toldozott motor vígan elfut PC-n és még meg sem izzasztja a hardvert.
  • dronkZero
    Mágiára? Alájuk idézel egy farakást és castolsz rájuk egy fájörballt?
  • Totti5
    Ez van, mágiára a béna és lusta fejlesztőket, amúgy van ennél sokkal szebb fps ami 720pn suhan, szóval ez nem a konzol hibája, hanem az ezeréves toldozott motoré ami ugytünik már nem bírja a strapát és a fix fps érdekében le kellett venni a felbontás, de ettől még nem lesz ronda és valszeg a többség észre sem venné ha nem mondják neki... de asszema WaW is így futott és nekem pl fel sem tünt 360on mert szép éles és AAs volt a kép, de van ahol feltünik pl Halo 3 ahol recefice és subHD.
  • Micsu
    http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=25941

lol, ennyit a konzolos igényességről