A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MGS 4 és GTA IV kapcsán 70 és 100 milliós költségeket hallani, de végül is egyik sme lett veszteséges. A Braid került 200 ezer dollárba, tehát a dobzoos logika és ár szerint neki kellett volna 10 ezres eladás. Egy "hagyományos" játék, melyen nem egyetlen ember dolgozik, már nehezen hozható ki dollármilliók alatt (a Sins of a Solar Empire végül is éppen kijött egymillióból, ezért számít sikeresnek), legfeljebb harmadik világbeli fejelsztõcéggel.
Erdemes ezen elgondolkozni. 20-30 millio egy csucskategorias jatek fejlesztese, ami azt jelenti, hogy kb 500.000-750.000 db-t kene eladni, ha az atlag 40$-os arat nezzuk.
Persze ez altalaban nem igaz hiszen vannak reklam koltsegek vagy licenszek amik akar a kiadasi, vagy beveteli oldalt is novelhetik.
De.... Gondoljunk csak bele, ez nem egy nagy eladasi szam fokent, ha multiplatformrol beszelunk, hiszen ugy lenyegesen tobb szokott elfogyni. Akkor meg azt sem emlitettuk meg, hogy nem csak csucskategorias jatekok vannak, amiknek az eloallitasi koltsege a toredeke a 20-30 millios erteknek, ami azt feltetelezi, hogy rengeteg jateknak eleg lenne tizezres eladasokat produkalni ahhoz, hogy nyeresegesek legyenek. Ilyenkor gondolkozik el az ember a platform valtasoknal olyan jatekoknal, amik a PC platformon is tobb millios eladasokat prodiukaltak es nyavajognak azon, hogy a warez miatt nem lenne eleg a bevetel.
Persze nem azt mondom, hogy ez a helyes, meg nem mindenki meg tobbet akar, na de azert ez jol jelzi, hogy nemely ceg hozzaallasat, hogy nekik semmi sem eleg es sokszor csak kifogasokat gyartanak.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Úgymond látatlanban is rég rájöttem, azért érdekel csak jelképes áron.
Irányítással az a bajom, hogy sokszor nem látni semmit, de semmit, azaz a kamerakezelése pocsék. Ezért kellene nagyobb tér. És az a hossznak sem ártana. Mert így, hogy ez a legnagyobb kõtörõ hajó... hát, nem egy Nostromo...
Assassin creed-ben egyedül a látvány az, ami valóban ütõs, és ami ehhez tartozik, mondjuk az animáció. De SEMMI más. És pár óra játék után rájössz, hogy nem viszi el a hátán a játékot. (Mass Effect is hasonló, de a sivár mellék küldetéseket elviszi a játék)
Dead Spacehez visszatérve... Vannak azok a csápok, amiknek a sárga részét kell lõni.... Az elsõ alkalommal vért izzadtam, aztán felfejlesztettem a fegyvert, (erre vannak ugye a gócok) és az utolsó ilyen már nevetségesen könnyû volt, tehát a nehézsége egy kicsit rosszul van belõve. Tehát nem tökéletes a játék, de a mai felhozatalhoz viszonyítva, csakis jót érdemes mondani róla. (Arról ne beszéljünk, hogy pár napja tudtam megoldani az irányítási gondom, azaz a forgó kamerát)
http://www.freetvmaci.info/
nemtudom valaki emlékszik e még az Amnésia cimü 2d-s játékra szerintem egy nagyon jo game!
olyan kérdésem lenne hogy valaki tud e annak valami folytatását vagy a mostani gamek között van ilyen?
sziasztok!
Nem ezzel volt a bajom. Inkább egy példán mutatom:
X tereptárgy a világban (mondjuk a térképen balra lent), ahol fel lehet venni a küldetést. Elküld A pontba, a térkép jobb felsõ sarkába. Ott kurvára semmi nem történik, csak elirányít B pontba, vissza bal alsó sarokba, hogy akkor ott a küldetés. Hát a kurva anyját. Miért nem tudta ezt a küldetés felvételekor közölni? Mi az isten haragja szükség volt arra a szájbatekert plusz csekkpointra? Már azon túl, hogy felkúrja az agyam annyira, hogy abbahagyjam miatta a játékot? Ez szimplán rosszindulatú, számító, gerinctelen idõhúzás. És amikor a huszadik küldetés is ilyen volt, akkor uninstall.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
http://goo.gl/gd6Zi5
Racer - ez anyira jó lehet, hogy eddig nem is hallottam róla😊 és béta ami sosem lesz normális, mert csak toldozzál foltozzák az örökkévalóságig
BMW, Volvo - 1-2 modell, 1-2 pálya egy hétvégére lefoglal aztán soha többé el sem indítja, reklámjáték teljesen minimális lehetõségekkel, sok értelmét nem látom neki, egyátalán hogy kiknek szól és kiket ösztönöz vásárlásra...
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Olvastam a BFH-s írásod. Csak annyit szeretnék kérni, ha legközelebb cikket érsz, akkor nézz egy picit utána a dolgoknak, mert amiket ott leírtál szánalmasak és a fele se igaz. Bár ahogy látom képes voltál rákattintani a Play Now gombra szal grat, játszottál is vele ? Mennyit ? 20 percet ? Mert bizony nem 2 pálya van hanem 4, amikor a cikket írtad akkor is 3 volt.
További szép napot!
Hát ez nagyon meggyõzõ lett 😄
Ám ami nekem tetszik a BFH-ban az az h vannak "skillek" eddig sok fps/tps-el nem taliztam amiben volt (nem CoD4 szintû passzív skillek, hanem rendesek)
A irányítással egyébként mi a bajod? Áltlaában a harcot szokás kritizálni, de horrorjátékról lévén szó, én egyáltalán nem bánom, hogy nem lett Quake belõle. Inkább az zavar, hogy még így is csak úgy tudtak bele kihívást csempészni, hogy egyszerre 6 millióan mennek rá az emberre rázósabb helyzetben, illetve 129 lövés kell egy szörny legyõzéséhez (igen, a végtagokat lövöm).
Az Assassin's Creedbõl én látottak alapján csak a környezetet tudom értékelni, az viszont van elég igézõ ahhoz, hogy idõvel beszerezzem a játékot. Ha közepes is a játék, budget árat talán megér, hogy a középkori Jeruzsálemben vagy Velencében mászkálhassak. Mit nem adnék ha ezt a környezetet egy igazán érdekes játékmenettel vegyítve kapnám vissza (pl. Thief, Gothic vagy HC cRPG stílusban)!
Transport Tycoon-ból arra gondoltam, amit egy független csapat csinált.
http://www.openttd.org/en/
Viszont az is igaz, hogy a Microsoft nem engedett ingyenesen közzétenni a Live-on a fejlesztõk által eredetileg freeware-nek szánt játékot sem.
meglett a válasz a hsz írása közben
"Mindettõl függetlenül a két pálya és a három karakterosztály kevés, s bármennyire hangulatos és szerethetõ egyébként ez a lebutított, bárki által könnyedén elkezdhetõ Battlefield, azért mégiscsak egy kizárólag online játszható kompetitív shooter, így a valós pénzen alapuló karakterfejlesztéssel pont tökön lõtték magukat a készítõk."
ingyé van, látszik rajta...
Transport Tycoon ingyenes? 10 év után?
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Amúgy a FC2 szerintem egy korrekt játék, ha nem egyszerre seggeli végig az ember a gép elõtt hanem kb napi egy órát játszik akkor tökéletes. Az Ac-nél viszont annyira nem sikerült tartalommal megtölteni a játékot, hogy hiába próbálkoztam azzal hogy csak kisebb adagokban játszottam, így is unalmas volt.
Ahogy olvasztodnak bele a kis cegek a nagy haszonhajhaszo cegmonstrumokba ugy veszik el a lenyeg.
Rovidebb,dragabb es minnel nagyobb bevetelt produkalo szarokat tukmaljanak a kozonsegre. Akar csak a folytatasos mozifilmek. Egyszer sikeres volt akkor zsinoron gyartani a kovetkezo reszeket, amelyek minosegben alulmuljak az elodot.
Foleg a kozeli multra kezd ez nagyon jellemzo lenni, bar ugyebar ismerunk regen is folytatasokat, de nem ilyen mertekben, hogy valaminek a tizenixedik reszet akarjak eladni.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Egyébként én még BF-ben is lopakodok, úgyhogy nem újdonság amit mondasz. De az FC2 még úgy is szar. Nem buszoztam egyébként, saját erõmbõl akartam leküzdeni a távolságokat. Egyébként nem is lett volna baj, ha nem kúrják el valami iszonyatosan a respawnidõt. Komolyan, ha csak 5 percet maradna üresen a csekkpoint, már jó lenne, de szó szerint ha hátat fordítok, ott teremnek... A másik fele, hogy a küldetések is feszt a map totál átellenes pontjára küldözgettek, azzal is tele lett a faszom. Most õszintén, amikor felveszem a küldetést, miért nem lehet megmondani, hogy hol van a megölendõ tag? Miért kell keresztülutaznom a mapon, hogy aztán megint elküldjenek a totál átellenes sarkába? Szarjon süncsaládot minden nap az producer, aki ezt kitalálta, hogy így legyen...
MP5SD-m már nekem is volt, türelmem meg nem. 😄
nagy felfedezés volt 😊))) TÉNYLEG sokkal élvezetesebb lett a játék, és sok hibáját ki lehetett így küszöbölni (pl. a pillanatok alatt visszatermelõdõ ellenséget a checkpointoknál, az úton-útfélen kényszerû harcolást, ráadásul rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem szükséges autóval járni mindenhová, bár nagy a kísértés, de a sok harc miatt sokkal több idõ autóval eljutni valameddig, mint a susnyásban gyalogolni, ami egyébként legrosszabb esetben is csak pár perc, ha okosan használod a buszjáratokat, stb.).
melléküldetéseket és gyémántkeresést is csak addig csináltam, amíg meg nem tudtam venni a hangtompítós mp5-öt és a dart-távcsövest, meg a camo-suit-ot, onnantól én voltam a király, és csak a fõküldetéseket csináltam.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Modding jórészt ingyen van, de ahhoz is meg kell venni az alapjátékot ami nincs ingyen.
FC2-vel két nap (kb 10 óra játék) alatt nem találtam benne az égvilágon semmit, ami tetszett volna... Ami elsõre bejött, még arra is rá kellett jönnöm, hogy szar. (pl a tûz azt hittem terjed, de nem, a fegyverek tükrözöttek... a beragadás-felrobbanás elsõre jó ötletnek tûnt, de valami agyatlan módon túlzásba vitték a dolgot... stb)
Mass Effect-tel kapcsolatban nem szokták említeni a repetitívséget, pedig az is nagymestere a "tökre teljesen halálugyanolyan küldetések orrba-szájba" címû átverésnek. Én félreraktam a fõsztorit, hogy elõtte begyûjtsem az XP-t a mellékküldetésekbõl, aztán úgy is maradt. Totál elvették a kedvem a mellékküldik a játéktól. A fõsztori kidolgozott és jó, de ez a töltelék igénytelen, játékidõt kamuval kitoló mellékküldetés-rendszer valami iszonyatosan lehúzta az összhatást.
Bioware igencsak elhagyta magát, egy Baldur's Gate-ben kb két egyforma küldetés nem volt, nem hogy egy fél játéknyi.
Magyarán ez a super save rendszer ezt szolgálja
szopjál minnél többet jó hosszan
annál tovább használod a programunkat.
Meglepõdni nem kell pénzpénzpénz mindennek az oka.
AC: valóban repeptitív(nek hat), ebben a játékban valamilyen oknál fogva jobban kidomborodott ez, holott a játékok 90%-ában is mindig ugyanazt kell csinálni. ráadásul, van egy olyan érzésem, hogy sokan elsiklottak afelett, hogy minden egyes minifeladat az orvgyilkosságra felkészüléshez kellett, ha tökéletesen akartad véghezvinni. csak ugye a sok okostóni lewarezolta, nem a magyar feliratos változatot vette meg, fingja sem volt se a történetrõl, sem arról, hogy minden minifeladattal megszerzett információ mirõl szól, mihez kell, így aztán könnyû elsiklani a játék értékei felett, és csak egy repeptitív valamit látni belõle.
én speciel minden egyes harcot, minden egyes halálugrást nagyon élveztem, a misztikus történetrõl nem is beszélve.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
"Bioban több volt benne mint ami végül is lett" nem egy hentelést vártam tõle az elsõ óra alapján, meg úgy egyátalán nem
De azért AC-hozzá képest, messze van, mint Makó Jeruzsálemtõl...
ICs!
Mi bajod a Bio-val?
Az pont, hogy nem csak a grafikájával hódit. A története elég jó, ötleteik is akadnak, a világ maga, pedig amiben játszódik, egyenesen zseniális. Kissé konkrétabban meg tudod fogalmazni, mi a gond vele?
Istencsászár:
"még hozzá nem is rövid" - nem rövid, de monoton, mindig ugyanazt kell csinálni, elsõ pályán még ember felkeresi összes kilátót, adatot gyûjt, de a vége fele már töke ki lesz 😄 Én pl csak a story miatt vittem végig.
Igazság szerint, én a játékokat egyfajta mûvészetként látom, ugyan úgy, mint egy filmet mondjuk. A Bioshock egy mûvészi munka. A Mirror's Edge szintén. (És nem az a lényege a játéknak, hogy tökélyre fejleszd az ugrálást, ha így hiszed, nem érted a játékot, az csak egy lehetõség csupán) Ezért is nem nyavalygok a rövidsége miatt. Az így egy komplett egész. Az AC-bõl ez a komplettség hiányzik. Egyik oldalon sokat mutat, a másik oldalon semmit. Ha úgy tetszik, egy hosszúra nyúlt dögunalmas regény, (csodaszép borítóval, igényes bõrkötésben) míg a Miroor's Edge egy novella, ami egy világot mutat be... ponyvaként kiadva.
Az, hogy 8Millió elment belõle, nagyon sokat elárul a mai világról. Egy igénytelen, a külsõségekre adó világban, egy szintén csak a külsõségekre adó játékból sok fogy. Míg egy ME, ami gondolkodtat is, alig fogy, hozzá képest, mert a grafika sterilnek hat. Szánalmas.
A Mirrors Edgehez még annyit hogy rövidnek tünhet, de akiknek nagyon bejött azok nem csak 1szer játszották ki, hiszen a játék egyik lényegi része az hogy az adott pályákat hiba nélkül, szinte csukott szemmel az idõlimiteken belül játsza ki az ember, ezzel elég sokáig el lehet tökölni, a játék pedig ényegében errõl szól hogy tökéletesen és gyorsan teljesíteni a futásokat a pályákon.