17438
-
High end PC #12781 Ma megérkezett az OQO Model 2-es UMPC-ém, hosszra kisebb, mint a PSP, csak vaskosabb, már felnyomtam rá egy 32bit Windows XP Pro SP3-at (Vista sztem erőforrásigényessége miatt csak jobban lelassítaná, de lehet egy partíción feltolom majd azt is), első teszt alany: Orbiter 2008, tökéletesen ment, fel is lőttem az űrsiklót :D Másodiknak a Live For Speed S2 következett, 1200x720-ban 2xAA mellett 32bit színmélység és High-detail részletességnél viszont már a 20 fpf-t se tudta hozni a gép :( Majd visszább kell venni. De az egér nyomásának erősségével analóg irányítást kapok, tehát tökéletesen irányítható a játék. Amolyan kis gépigényes játékok futtatására tökéletesen alkalmas kis masina. Mondjuk leginkább nem arra kellett, szinte minden igényem kielégíti majd, már majd 2 éve szemeztem vele, Notebook PC helyett jobb lesz hurcolni magammal Budapestre. Úgy néz ki a PSP-nek is leáldozott nálam, ott úgy is csak többnyire gyerekjátékok vannak. -
#12780 Neked. Viszont az egeszet tekintve egeszen mashogy alakul az a piac. -
#12779 Sosem játszottam, talán nem is láttam a KZ2-t.
Viszont, azt tudom, hogy a konzolokban van egy brutál proci, egy ma már elavultnak számító videókártya, és nagyon-nagyon kevés RAM.
Tehát, műszakilag képtelenség egy Crysis, Crysis-Warhead szintjét akár csak megközelíteni is.
Assassin Creed példának okáért nagyon szép, talán a legszebb játék, ami konzolról érkezett PC-re, mégis, összehasonlítani nevetséges a Crysis-al. Ha csak belegondolok, az assassin, maximum beállításokon, gond nélkül (nem emlékszem pontosan, 60FPS-t akartam írni, de 40 tuti megvolt) minimum 40FPS-t kitolt magából, míg egy Crysis... Hát nem... Ugyan azon a gépen.
Nem véletlen, hogy nem a cryengine2-t csiszolgatják át konzolra, hanem új motort írnak, cryengine3 címen. (RIP a Crysis kinézetének... képtelenség kihozni ehhez csak hasonlót is, egy konzol hardweréből...)
EA-vs Egész piac...
Az, hogy az EA milyen arányú bevételeket produkál, 1 dolgot jelent; Milyen az üzletpolitikája. EA nem mindig ragaszkodik a timed-dolgokhoz, így annak egy része, ami a PC-s eladásokban megjelenik, a konzolosból hiányzik. Semmi mást nem lehet egy-egy cég statisztikájából látni. Ezért is jöttem, az összesített adatokkal. Az, valamivel többet mond, bár nem sokkal. -
High end PC #12778 Még inkább helyesbítek: még az emlékek is csak megszépítették a Killzone 2-őt, amióta eladtam, most leszedtem a demóját visszaemlékezni. Hol van ez a Crysis Warhead-hoz képest? Ott minden effekt és térrész sokkal gyönyörűbb. Ott milyen mélyre belátni már a tengerízbe és milyen gyönyörű a víz, a KZ2-ben meg a partról egy átlátszatlan sötét kékség, a Warhead-an a tűz is iszonyat gyönyörű effektekkel teli és kidolgozott, itt meg totál átlag, a kavicsos part is undor kidolgozású, nem tudom hány éves szint ez a kavicsos part a KZ2-ben, a felhők meg a nap szintén elég elmaradott átlag szintű, az épületek sem közelítik meg a Warhead-ot, a fegyverek kidolgozottsága sem, de még csak a játék közbeni bejátszások sem. Talán egyetlen pozitívum, hogy a KZ2-ben elég dinamikusak a bejátszások, azt ennyi. Grafikára, látványra totál elmarad, csak az emlékeim szépítették meg, ezt sehol sem lehet egy asztalon említeni a Warhead-al, a különbségek óriásiak minden részletben még ha csak a DX9C-vel Very High beállításokon is tolja az ember a Warhead-ot, pedig a DX10 és Ultra High páros még annál is keményebb... (és most direkt nem az űber felbontást meg a tűéles textúrákat emeltem ki) -
#12777 "De minket nem egy szelete erdekel, hanem az egesz, az a ertekmero az ipar szempontjabol nem pedig egy ceg altal bezsebelt bevetel"
EA buzinagy szelet az egészből, és mint ilyen, igenis érdekes! -
#12776 De minket nem egy szelete erdekel, hanem az egesz, az a ertekmero az ipar szempontjabol nem pedig egy ceg altal bezsebelt bevetel. Ez az ami teljesen felreinformalhat a valosaggal szemben.
Raadasul globalis pontosabban "regionalis" eladasi adatok kozelese volt az elozmeny, ami nem egy ceg bevetelet takarja, tehat Dante reakcioja teljesen ertheto volt, hovatovabb valos is. -
High end PC #12775 Pár napja jött evvel a PC vs általános konzol címekkel való dobálózással is. Megmondom mire gondolok: múltkor a Crysis Warhead (szereti lehordani, persze még lehet nem játszott vele) címet felhoztam, mint a szerintem látványra legszebb játék, és egyből felhozta, hogy na, de a Killzone 2 is van olyan szép (én helyesbítek: megközelíti, de semmiképp sem éri el. Érted, a Killzone 2-ről beszélt, ami PS3 only. Általánosan rávágva, hogy konzol cím, pedig pontosan PS3 only, amit ebből fakadóan ő maga sem tud játszani, mert X360 géppel van felszerelkezve, ő azt preferálja. Tehát olyan címekkel is dobálózik konzol néven, amely platform rá sem vonatkozik. Bocs Totti, nem megbántani akarlak, de két játékot szerintem csak úgy tud leginkább megítélni az ember, ha "előtte van" a monitoron és a TV-én teljes pompájában, a képekről, meg a youtube-os mozgóképekről nem látszik minden, nem a teljes valójában látni a játékokat, meg sokszor azt sem tudni, hogy milyen oprendszeren, milyen dx-el, milyen medium/veryhigh beállításokon futott a game, stb. -
Zóanagyvarázsló #12774 A mondat, amire reagáltál, konkrétan az EA-re vonatkozott. Nem vagyok gondolatolvasó, hogy tudjam, a PCGA-féle jelentésekre gondolsz. -
#12773 Amit pedig legutóbb linkeltél, és 2007-es, abban első volt a PC...
Ja, most látom.
Én évenkénti összesítésről beszélek. Nem egy-egy cégről, hanem a játékpiacon elért összbevételről. -
#12772 Na de hulyesegeket beszlni meg valamit szeretni az ket kulon dolog, foleg ha a szemellenzotol nem lat ki valaki a fejebol.
Az ne akarja nekem megmagyarazni a tutit, aki azt sem tudja hogy mi az Infinity Ward, vagy nem tudja, hogy a activision-blizard egy ceg, mar regota es utana meg megakarja magyarazni is, hogy papiron.
Az a legszebb, hogy pl egy pont ehhez kapcsolodo cikk van a HW-n es meg igy sincs vele tisztaban. Mondjuk ez lenne a legkevesebb, hogy nem tudja, de akkor miert erolkodik es hajtja a hulyeseget, amirol fingja nincs ?
" A legutóbbi pénzügyi beszámoló alkalmával az Activision-Blizzard elsőszámú embere, Bobby Kotick elsütötte, hogy ha rajta múlna még feljebb tornászná a játékok árait. Persze csak viccelt, de néhány külföldi játékszájt kész tényként kezelte Kotick benyögését és rögtön elő is halászták mennyit keresett az elmúlt évben. Csinos 15 millió dollárt, amiből 899 500 dollárt tett ki a fizetése, a fennmaradó 14 milliót pedig jutalékok, bónuszok és részvényopciók formájában tett zsebre a jelenleg legnagyobb, minden szempontból sikeres kiadó vezére.
Bobby Kotick minden centjét megérdemli a 15 milliónak. Majdnem húsz éves regnálása alatt kihozta a csőd szélén álló Activisiont a pirosból. Lehetővé tette az ex Medal of Honort gyártó EA alkalmazottak számára, hogy Infinity Ward néven saját stúdiót alapítsanak, s létrehozzák minden idők legtöbb pénzt hozó akciójátékát, a Call of Duty-t. Tony Hawk széria, Guitar Hero. Végül tető alá hozta a Vivendi fúziót, ezzel bezsebelve a piac legerősebb és legtöbb pénzt termelő játékfejlesztőjét, a Blizzardot. Vajon mi lesz a következő nagy dobása." -
Zóanagyvarázsló #12771 A 108. oldalon található összesítés szerint FY2009-ben harmadik, FY2008-ban és FY2007-ben pedig második volt a PC. -
#12770 Tottinál az a gond, hogy be akarja bizonyítani, hogy jobb a konzol, mint a PC. Pedig nem az. Igaz, a PC sem jobb, mint a konzol. Illetve, attől függ kinek melyik a jobb.
Ugyan úgy, ahogy az Omniám mellé / helyett nem kell PSP, Ugyanúgy a PC-m mellé sem kell konzol... Ha neki kell, akkor kell. Ettől Ő nem lesz rossz, vagy hülye. Csak más, mint Te, vagy én. Neki az a fontos, hogy a GTA4-et minél hamarabb játszhassa, nekem az, hogy magyarítva legyen. (egyszer, úgy 42 év múlva, addig meg ráérek...)
Nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy jobb, vagy életképesebb... -
#12769 Most igy visszaolvasva, meg egy Totti aranykopes. :D
"de konzolról többet, mármint az Activisionnál a COD" -
#12768 "Ha" Ez elmondott mindent a hozzaszolasarol. :D -
#12767 "ha az nem lenne, vajon megelőzte volna bármelyik konzolt?"
Tavaly nem volt, még is megelőzte.
Tavaly előtt is.
Azelőtt is.
Na meg előtte.
Ja, igen. Előtte is.
Meg előtte.
......
Nem folytatom, érted.(?)
Az a nagy büdös helyzet, hogy ha nem volnának timed, és nem timed exkluzívok, a konzol sehol sem lenne.... -
#12766 Ugy tunik inkabb te haraptal ra a temara, pulikutyi!. Dobjak csontot ? :D -
#12765 Értermettlen a kérdés mivel a pc szerintem mint állandó háztartási kérdés mindig elen lessz az életünkbe.
Az az egyén meg akinek telik majd rá tuti venni fog pc-s játékot is még akkor is a konzolja is van.
-
#12764 Ügyes voltál ma is, sikerült a semmiből szarrágást csinálnod ismét, csillagos 5ös! -
#12763 A tudom meg a rémlett eléggé távol áll egymástól, máskor tényeket közölj ne csak kitalált adatokat. -
#12762 "Papiron" te is iskolazott vagy, ellenben sargalapot kellene inkabb kapnod valamelyik nagyobb szanatorium lakojakent. :D (sarcasm)
Szoval terelj meg kicsi pulikutyuli! :D
-
#12761 Papíron lehet, viszont ha felmész a honlapjukra akkor külön vannak, de lényegtelen, nem errő volt szó "Activison-Blizzard, vagy külön vannak csak mégse?" amúgy tudom vagyis valami rémlett, ezért is írtam, de lényegtelen.
Kedves "idióta" nem tudom ki vagy. -
Zóanagyvarázsló #12760 Az Ubinál a legutóbbi jelentés alapján 26-20-20-16-13 arányban birtokolják a bevételi részesedést az erősebb platformok.
A sorrend:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!DS, majd PC és Wii fej-fej mellett, Box és PS3.
Az Activision Blizzard érdekes, külön platfromként tüntetik fel ugyanis az MMORPG-t és a PC-t. Míg az előbbi egyes időszakokban már-már az asztali konzolok összesített mezőnyét is kis híján beéri (és folyamatosan stabil első), addig az utóbbi eléggé le van maradva (Boxhoz és PS3-hoz képest negyede-ötöde a bevétel). Viszont míg az UbiSoft Európában erős, addig az Activision Észak-Amerikában, illetve az utóbbi hanyagolja a casualt. -
#12759 2008 júliusa óta az Activision és a Blizzard egy cég te idióta. -
#12758 Te aztan ertesz hozza. :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Activision_Blizzard -
#12757 Még,még,még!!!
-
#12756 EAról volt szó.
"Amcsi Június, Blizzardot kiszedtem, maradt az EA :)"
Activisonről volt szó.
"Activison-Blizzard, vagy külön vannak csak mégse? is sok pénzt keres a pécén, de konzolról többet, mármint az Activisionnál"
egy deka szó nem volt a Blizzardról, felfogtad? felfogtad? felfogtad?
-
#12755 Jah es hopp egy lepke!!! :D -
#12754 Erolkodj meg kicst, mikor megint kiderult, mekkora eszleny vagy :D
-
ne hagyd abba! -
#12752 Inkabb en meselem el neked a kozmetikazott listadrol.
1. The Sims 3 (EA The Sims Studio, Electronic Arts)
2. The Sims 3 Collector's Edition (EA The Sims Studio, Electronic Arts)
3. The Sims 2 Double Deluxe (EA The Sims Studio, Electronic Arts)
4. World of Warcraft: Wrath of the Lich King (Blizzard Entertainment)
5. World of Warcraft Battle Chest (Blizzard Entertainment)
6. Spore: Galactic Adventures (Maxis, Electronic Arts)
7. World of Warcraft (Blizzard Entertainment)
8. Spore (Maxis, Electronic Arts)
9. Empire: Total War (The Creative Assembly, Sega)
10. StarCraft Battle Chest (Blizzard Entertainment)
11. World of Warcraft: The Burning Crusade (Blizzard Entertainment)
12. Reel Deal Slots Adventure (Phantom EFX)
13. Civilization IV: Complete Edition (Firaxis Games, 2K Games)
14. WarCraft III Battle Chest (Blizzard Entertainment)
15. SimCity Box (Maxis, Electronic Arts)
16. Diablo Battle Chest (Blizzard Entertainment)
17. The Sims 2: Apartment Life (EA The Sims Studio, Electronic Arts)
18. Prototype (Radical Entertainment, Activision)
19. The Elder Scrolls IV: Oblivion GOTY Edition (Bethesda Game Studios, Bethesda Softworks/2K Games)
20. Ghostbusters: The Video Game (Terminal Reality, Atari) -
#12751 Azért, majd valaki elmeséli neked, nekem ehhez nincs türelmem -
#12750 Ah ertem mar maki, ezert vetted ki az USA eladasokbol a Blizzardot, mert meg a WoW is eroteljesen beferkozott volna a konzolos eladasok ele. Aha, szoval akkor ki is terel te kis pulikutya ? :D -
#12749 5 sims
2 spore
első két helyen sims3...
ha az nem lenne, vajon megelőzte volna bármelyik konzolt?
na nem mintha a ps3-hoz képest 2% olyan sok volna...
"Meg ezenkivul kismillio cegnek."
hát ha az első 10-ben EA meg blizzard van akkor nembiztos
-
#12748 Most nyeregben érzed magad? próbálj meg értelmezni, külön lett szedve, le is lett írva.
Most jön hogy nem lett.
De le lett.
Jön a nyávogás és a terelés.
... -
#12747 Ne irkaljal mar marhasagot, meg hogy konzolbol tobbet keres az activision-blizzard ? :D
Szegeny WoW.
-
#12746 Nyilván egy Activison-Blizzard, vagy külön vannak csak mégse? is sok pénzt keres a pécén, de konzolról többet, mármint az Activisionnál a COD, Guitar Hero már hatalmas tábor konzolon meg még van pár multipatform terméke, de nem túl kiemelkedő max a Tony Hawk, Ubisoft szintén.
-
#12745 Meg ezenkivul kismillio cegnek. :D
-
Micsu #12744 ubinak és az activisionnak is magas szokott lenni a pcs bevétel -
#12743 Amcsi Június, Blizzardot kiszedtem, maradt az EA :)
1. The Sims 3 (EA The Sims Studio, Electronic Arts)
2. The Sims 3 Collector’s Edition (EA The Sims Studio, Electronic Arts)
3. The Sims 2 Double Deluxe (EA The Sims Studio, Electronic Arts)
6. Spore: Galactic Adventures (Maxis, Electronic Arts)
8. Spore (Maxis, Electronic Arts)
15. SimCity Box (Maxis, Electronic Arts)
17. The Sims 2: Apartment Life (EA The Sims Studio, Electronic Arts) -
#12742 hát mit vársz? kijött a sims3!