A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oksa. 😊 Figyelj oda mert nagyon hígult a társaság, nézz csak be a TDU topicba.
http://goo.gl/gd6Zi5
Marad a remény. A Dirt 2 egy picit jobbnak tünik a gameplajok alapján, de ki kell próbálni hogy milyen a vezetési élmény, bár nem fûzök hozzá túl nagy elvárásokat mert megint csalódást okoz a kódmester.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
(Szóval azért jó dolog a multi, hogy ellent mondjak magamnak, csak megfelelõ társaság kell hozzá...)
http://www.freetvmaci.info/
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
IL-2 sturmovikba szintén gond nélkül játszottunk 8-an coopban
Általában azért jók a netkódok, néhány kivétellel.
1,5 , 2 mbit-es feltöltéssel a legtöbb játékban simán lehet 10-16 -an is akár játszani, TS mellett.
Talán nyár után már fel lesz újítva a humachi, és segít abban, hogy könnyen össze lehessen gyûlni sokan :-)
Másrészt, nem tudod milyen valamilyen fejkövetõt (freetrack/trackir) használni - ami ráadásul rohadt olcsón össze is állítható, és azzal nézelõdni játékban, hihetetlenül megdobja a szimulátorozás élményét (az nélkül nem is érdemes játszani szimulátort 😛), ez egyébként test drive unlimitedben is mûködik, úgyhogy ajánlom mindenkinek 😄
C.M. DiRT with Handling and brake changes
Eppen ezert en is sajnalom, hogy egyenlore nalunk nincsen diginet, mert azert 50/25Mbites net 4500 forintert ajandek kategorianak szamit.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
De, természetesen vannak ellenpéldák is. Mindjárt ott a TDU, vagy valamelyik nap, Dead Space. Kicsit elakadtam. Áthívtam öcsköst, Õ boxon már végigjátszotta. Hozta a kontrollerét, rádugta... Egyszemélyes játék, de egy órákig tartó ökörködés lett belõle... Szóval jó dolog többen játszani, egy percig nem tagadom, de ÉN általában egyedül szeretem tolni.
GTA-t azért hoztam fel példának, mert az tipikusan egy olyan játék, amiben mindig akad egy-két "móka-miki" akit szórakoztat a csítelés, a többi játékos kárára.
Bio-nak pedig minden percét élveztem...
A másik fele meg az, hogy tökmás fíling úgy játszani, hogy közben van, aki figyeli. Koliban bemászkáltak ismerõsök a szobába, "húúúmiez?", leálltak nézelõdni, kommentálták a dolgokat. Most meg ha egyedül vagyok, nincs is kedvem single játszani... Elkezdem, de kurvára nem köt le.
Ha meg véletlenül leköt, akkor nem tudok rá figyelni, mert Ventrin megy a duma, kizökkent, nem hallom a párbeszédeket, nem figyelek és elbaszom, stb... Aztán ez nagyjából nem is tudatosul, csak annyi, hogy "á, ehhez nincs kedvem", pedig alapvetõen nem a játék hibája... Bioshock pl nemtom mióta jár így, egyszerûen képtelen vagyok egyszerre 20 percnél többet beletenni, azt is kb 3 hetes "rendszerességgel".
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Én pl régen csak azt toltam (sc1, ra1, thief 3, hitman, most ezek jutnak eszembe, meg a jó öreg zsnes emulátor 😄). Most meg ha elmegy a net nem tudok mit csinálni a gépen 😄
Te figyelj, sztem neked nincs is PC-d, csak szivatod itt a népet évek óta! 😄 😛 :]
Nekem egyébként eredeti formában is megfelelt, azért mondtam, hogy valamit elrontottál, ha neked az. A multizás csak az egyik fele sztem, mi pl haverokkal számtalan órát töltöttünk SP játékok elõtt is. Stratégia jellemzõen ilyen, Civ, TotalWar sorozat pl olyan, hogy közös megegyezéssel, váltogatott irányítással, pizza+sör+cigi kombóval el lehet tölteni egy-egy napot... De a sima "ezt a játékot nézd meg, öccsséém!" jellegû dolgok is pár órásra nyúlhatnak akár.
Szal nálam meg inkább alapvetõen kiscsoportos foglalkozás a PC játék. Mondjuk mostanában annyira nem jellemzõ ez már, mostanában csak a Ventri/TS, aztán netes multi...
Úgyhogy, akkor javítom a kijelentésem. Többnyire magányos mûfaj, számomra a PC-s játék. Remélem, így megfelel a kijelentésem?
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Számomra egy autós játéknál az a döntõ hogy mennyire élvezem azt, az nekem mindegy hogy árkéd vagy szim, persze máshogy játszom õket. Akrámennyire is éröltettem a TDU nem fogott meg, valami nekem hiányzik belõle, talán majd a TDU2.
Szóval én még mindig azt mondom, hogy pécén a casual rétegnek ott a GRID, NFS esetleg a Burnout ( konzolon MC:LA, PGR, GRID, NFS ) akik egy kicsit komolyabb tartalommal rendelkezõ játékot akarnak és még a kormánnyal is élvezhetõ azok TDUznak ( konzolon Forza, GT, Race Pro ), aki pedig nyers szimeket akar az pécén játszik azok rfactor, LFS, iRacing, Simbin játékok
Aztán majd kiderül, hogy neked fekszik-e a stílus, amit lejjebb körülírtam. Mint írtam, azt hittem, nekem nem jön be. Tévedtem, bejött. (Ez nem jelenti azt, hogy neked is befog jönni)
Lényeg a lényeg. Irányítása nem rossz, a játéktér hatalmas, a küldetések, versenyek jók, a kocsik szépek, van belsõnézet, a táj pedig helyenként remek, bár helyenként már unalmas.
Nem akarom elkajabálni, de úgy néz ki, a jövõ hét vége felé magam is újra fent leszek, mert megint veszek egy G-25-öt... A Nickem Dante
Az én általam a játékba fektetett idõ 10%-a volt verseny. A többi "krúzolás"; Találkozás a TDU-s haverokkal, ismerõsökkel, lassú, vagy épp gyors mászkálás, és a játékban rejlõ, nem versenyzési lehetõségek felfedezése. Persze, versenyeztünk is. Volt, hogy negyed mérföldes gyorsulást tartottunk, volt, hogy "fogócskáztunk", elõfordult, hogy levillogtuk, azaz kihívtuk a szembejövõt. De a játék nem CSAK errõl szólt...
A TDU lényege a TEST DRIVE volt, határok, kötöttségek nélkül. Olyan autókat "vezettünk" amiket a való életben sosem próbálhatunk majd ki, olyan tájakon mászkáltunk, órák hosszat, ahol egyébként csak ritkán, és akkor is méreg drágán mászkálhatunk majd, (Talán hallottál róla, hogy a játék O'ahu szigetének megközelítõleg pontos másolata, amennyire egy játék ma engedi)
Csak kiváncsiságból kérdezem; Te felfedezted mind az 1600Km-nyi úthálózatot? Ha igen, miért? hogy meglegyen az acsi? Mert én nem azért, hanem mert élveztem a kóborlást.... És nem csak én voltam vele így. A mai napig ezért népszerü a játék PC-n, mert a döntõ többsége a PC-seknek így van vele. Ellenben, konzolon, egy millió autós játék közül. Te, a saját platformodon, összehasonlítod a GRID-el, a Forzával, a Bornout-al, nekem PC-n ez eszembe sem jut, mert a lényegük eltérõ, hiába mind autós játék...
Tehát, ha azt mondom, hogy a TDU-t HIBA volt konzolon erõltetni, a PC kárára, mivel az egy MMO, ami a PC-n életképesebb, hihetsz nekem, nem a levegõbe beszélek. Az a gond az egésszel, hogy a döntéshelyzetben lévõk is úgy látták a dolgot, mint Te. (Nem a fejlesztõk, hanem a döntéshelyzetben levõ fejesek!) Ami nálad, nem különösebb gond, az egy olyan embernél az, aki egy játék sorsáról dönt. Ott, a konzolvakság sok millió dollárba kerül!
És nem, nem azért fogyott sok a TDU-ból PC-n, nem azért nyomja ma is sok-sok ember mert ez van, hanem azért mert az, ami! Hiszen, ott a börnáut, ott a grid, ott a dirt, ott vannak az NFS-ek, a kamionos félszimek, és akkor nem is beszéltünk, a konzolon elérhetetlen kõkemény szimulátorokról, mint LFS, és társai. Aki PC-n versenyezni akar, az ezeket veszi, ízléstõl függõen.
Sikerült meggyõznöm, vagy sem, nem tudom. PC-n így van, konzolon pedig gyanítom, neked van igazad....
Ami pedig engem illet, az eltérõ téma miatt érdekel a TDU, szóval a Forza csak akkor érdekelne, ha lenne Boxom, mert akkor "illene" kipróbálni. Amúgy nem az én világom.
hogy miben több? autó, pálya kínálatában, lehetõségeiben, kifforrott mulitplayer rendszere, csak kormánnyal játszható normálisan ( grid, dirt kormánykezelése förtelmes és élvezhetetlen , mellesleges a fizika is az ami rátesz egy lapáttal ) stb... komoly autós cucc, persze sok apró hibával ami nemkem nem tetszik, nem nem egy LFS vagy rfactor, de nem áll messze és nagyon élvezetes csapatni vele
Azon belul meg vannak kulon kategoriak, mint RPG,FPS es sorolhatnam. 😄
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
ennyi erõvel a Burnout Paradise is az mert ugyan ezeket tudja online
Race vs other players
Challenge players to complete tasks
Attempt other player challenges
Zó!
Ki lehet próbálni, nyugodtan. Kormánnyal az igazi, de ismerek olyat is, aki billel tolja, HC-ben... Egy jó, rezgõs gamepad, sokat ad a játékélményhez, akkor is, ha egy kormány többet adna. Egyébként, ha sikerül "beleszerelmesedned", amire van esély, (a mostani TDU-s társaságtól függ, én azért hagytam abba, mert a sok... öcsipók rákapott, mikor lement az ára, de valószínû, õk már kikoptak) akkor úgy is beszerzel egy FFB-s kormányt a játékhoz, úgy az igazi azért...
Szóval, próba, cseresznye, sokat tuti nem veszthetsz a dolgon!
Én pedig egyenesen szorítok érte. Azt persze remélem, hogy a frencsájzaik a lehetõ legjobb helyre kerülnek, sokkal rosszabbra úgysem tudnak.
Szerinted a TDU+gamepad kombó mennyire hangzik jól? Egyelõre csak bill+egér van, de ezekkel nem erõltetném, kormányt pedig nincs mihez vennem.
Kedvenc példám a TDU. Autós MMO, mégis, a konzol a fõ platform... (1 rossz pont a hozzáértés hiánya miatt) Egy patch, ami alapvetõ hibát javít, és kb 5 perc alatt foltozható, fél év után jelent meg... (2. rossz pont, ugyancsak a hozzáértés hiánya miatt) A dobozon szerepelt a lexus, és egy évet kellett rá várni, akkor is fizetni kellett érte... (Ez már a 3. rossz pont, ugyan azért) Optimalizálás elmaradt, és egy elég érdekes dolgot produkál a játék, a mai napig. Ha usb-s kormányt használsz hozzá, 10-20%-ot romlik az FPS, vagy többet. (4. rossz pont. Miért is? Ja, ugyan azért) El tudnék menni, 10-12 pontig, gond nélkül, és nem is zavarna a dolog, ha nem az lenne, ami van.
Az utóbbi 10 év legjobb autós játékát cseszték el, ezekkel a baromságokkal. A PC-s topik, a mai napig a top10-ben van idõnként, míg a konzolosok talán el is felejtették. Nem bánkódom, az atari csõdje miatt.
És a végére.
Valószínû, hogy azok a nagy arcok, akik ezekrõl a hibákról tehetnek, kapták a legnagyobb részét a fizetésnek, pozíciójuknál fogva, és õk vágták zsebre a legzsírosabb prémiumokat. Pedig az elsõ lámpavasra kellene felhúzni azokat az idiótákat, akik a támogatás szinte teljes hiányáról döntöttek, vagy arról, hogy a bétát adják ki teljes játékként...
Ugyanis, ha asztalos vagyok, akkor a könyvespolcot nem fél év múlva lakkozom le, a vevõ lakásán, hanem eleve úgy adom át, maximum, beigazítom, a helyszínen, ha kell. (patch)
Tehát adózik a kereskedõ és a kiadó is (+helyi forgalmazó), rajta van mindkettõjük haszna,a szállítás, tárolás, anyagköltség, konzol esetén royalty stb. Ez bizony el tudja vinni a felét, nem hiába hirdette a Valve is, hogy a Steammel milyen hatalmas olcsóság jöhet el... (Persze észak-amerikában fele- vagy harmadannyiba kerül minden, ott biztos ennyivel olcsóbb szervert üzemeltetni 😊
Mellesleg nem saját kalkulációból indulok ki, elemzõk, a játékipar szereplõi szoktak hasonló összeggel számolni.
Jobb helyeken abban minden benne foglaltatik mint a reklamkiadasok is a fizetesek vagy a jarulekok a dolgozok utan.
Az ado egy mas teszta, azt ugye az eladas utan fizeted es ne akard nekem bemeselni, hogy a fele a teljes eladasi arnak 😄 Ez altalaban az arkepzes 12.5-25% kornyekere teheto.
A kevesen jatszanak kalandjatekkal is szerintem nem igazan allja meg a helyet, hanem keveset csinalnak, foleg az igazan klaszisokkal merheto jatekokat.
Persze egy Myst eladasi adataval nehez versenyezni, mert a 6 millio igencsak tekintelyes szam egy ilyen stilusnal, de azert vannak jocskan kozel egymillios eladassal buszkelkedheto kiadvanyok.
Na de majd meglatjuk mit produkal egy Sam & Max: Season Two .
Szerintem amennyi kiadassal keszul jocskan behozza majd az arat.
nemtudom valaki emlékszik e még az Amnésia cimü 2d-s játékra szerintem egy nagyon jo game!
olyan kérdésem lenne hogy valaki tud e annak valami folytatását vagy a mostani gamek között van ilyen?
hel
Tehat az uzlet hatalmas, vevokorrel rendelkezik, ahol nem extra dolog eladni 1 millio peldanyt, ha a jatek megfelelo minosegu.
Éppen ez az, ami nem teszik. A - mondjuk - 200 milliós tábor nagy része casual, de semmiképpen nem hardcore, tehát egy hígabb piacon hígabb, egyszerûbb mûfajokkal lehet sikereket elérni. Egy Witcher mondjuk alig néhány százalékukat érdekelné egyáltalán - szerencsére ez még elég volt a szép sikerhez, de Sapkowski Kelet-Európában bejáratott neve és kellõ marketing nélkül neccsesebb lett volna a helyzet. Ahogy a Harry Pottert is hiába veszik rengetegen, a könyvet olvasóknak még mindig csak töredékéhez jut el, ez a realitás.
Egy Vampyre Story nem megy sokra a 200 milliós táborral, mert most sem játszanak nagyságrendileg többen kalandjátékokkal, mint régen, legfeljebb DS-en a Professor Laytonnal. (Sõt ha a Myst vagy a Phantasmagoria álomszerû eladásait nézzük...)
Azert latom erosen megszaladt azert nehol helyen a tollad a koltsegek tekinteteben.
Szándékosan ragadtam ki napjaink rekordereit. Egy GTA IV esetében elég sok pénzt emészthetett fel a sztárok meghívása, a zenék licenszelése és az óriási marketing is.
A Witcher esetében inkább 400 ezer eldás kellett a megtérüléshez, 200 ezerrel még bukás lett volna. Szerencsére elment belõle annyi, hogy a siker ne legyen kérdés.
Az extra profit lefelezeserol ne is beszeljek.
Ja ......... nem is extraprofit, mert a szerzodesekben olyanok szerepelnek, hogy eladas utani szazalek illeti meg a gurukat.
Atlagos programozok keresnek minimum 90k dollart. Gamedesignerek 70k felett, tech igazgato fizetes 130k, De van olyan fizetes is, hogy evi 350-400k.
Ha most hozzavesszuk azt, hogy hanyan dolgoznak egy AA+ projecten es mennyi idon keresztul, rajossz arra, hogy csak a berek kifizetese milyen horror osszeget emeszt fel.
Azert latom erosen megszaladt azert nehol helyen a tollad a koltsegek tekinteteben.
Nezzunk csak egy csucsminosegu PC-s jatekot mondjuk a Witchert aminek a teljes koltsegvetese 8 milliobol keszult.
Ha jol szamolom szimplan csak az eladast, akkor az "csak" 200k eladast igenyel.
Az egy millio eladas pedig nem nagy tetel, ahol lehetseges tobb szaz millios vevokorrol beszelhetunk.
Persze lehet jonni azzal, hogy nem mind veszi meg es nem mindenki szereti a stilust ezert nem veszi meg, de 1 millio ennek meg az egy szazaleka sincsen.
Lehet azzal is jonni, hogy tuti nincs ekkora szam, pedig van ha csak azt vesszuk figyelembe, hogy PS2-bol 132 millio fogyott el, mikozben mellette fogyott,Xbox 24 millio, Gamecube 22millio es meg kitudja hanyszaz millio game illetve nem game PC amit ugyanugy jatekra is hasznalnak.
Tehat az uzlet hatalmas, vevokorrel rendelkezik, ahol nem extra dolog eladni 1 millio peldanyt, ha a jatek megfelelo minosegu.
A multiplatformnal pedig ezt a szamot tobbszorozni lehet.