A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát nem azért, de lövésindikátora ide vagy oda, bármelyiket játékban meghallod ha mögötted lõ valaki 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Csak 1 példa, CoD 2-ben eltereli 1 a figyelmet, másik hátba támad, rálõssz de megmozdul és nem találod fejbe, látja a lövésindikátoron hogy mögötte vagy, rádfordul és headshot. GRAW 2-ben eltereled, másik mögé oson, benéz és lelövi, esély nincs, hogy a nem hirtelen gyors oldalazással elmozogjon a lövés elõl, és hirtelen becélozzon. Rengeteg példát tudnék még így említeni, hogy én miért utáltam meg gyakorlatilag az ilyenfajta túlarcade multi játékmeneteket. Nagyon sokan ezt szeretik, az a lényeg hogy jól nézzen ki és lõni kelljen, UT és Quake sem véletlenül volt viszonylag sikeres játék (még én is szerettem anno).
Tom egyébként, hogy van hardcore mód cod 2 -ben és 4-ben is, de megintcsak arcadabbá teszi az egészet, mindenki rohan össze-vissza, meg hirtelen kioldalaz és lõ egy sorozatot, gépfegyverrel arra fele lõ amerre mozgást lát és már meg is halt.
Még az elõzõhöz, ha az lenne, hogy egymást kell meggyógyítani és tartana pl. 10 mp-ig (és sérülten nem lehetne pontosan célozni, lábon lövéskor nem lehetne felállni, stb.) akkor már 1 jó ok lenne, hogy együtt menj valakivel, sõt még valakivel, hogy valaki fedezni is tudjon. CoD -okban gyakorlatilag 1 ilyen van, amikor a bombát rakja le valaki, vagy szedi fel.
H3, Cod(ok), GTA4, GoW2, FIFA ezek a megjelenésük óta ott tanyáznak stabilan. Fifára tudom azt neked mondani hogy én klubozok vele online, ésegész nao van ellefél, persze este rengetegen és ez csak a *klubozás, van ott még a sima 1v1 meg a többi mod.
*klubozás online co op minimum 3 játékos kell és max 10 lehet egy csapatba, mi 3-4en szoktunk játszani álltalában 4v4 van, de van amikor 5-6an vannak az ellenfélnél, van amikor lenyomunk 10-15 meccset egy este mindig más ellenféllel, és ezek csak mi vagyunk...
szóval a H3 és CODokkal szvsz lényegesen többen játszanak mint egy Fifával
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Szombat este, egy három percig és tizenkilenc másodpercig tartó Infection meccsen a Foundry mapen négy játékos hatalmas mérföldkövet élt át, ráadásul úgy, hogy egyikük sem tudott róla: mint kiderült, õk játszották az egymilliárdomodik online meccset a Halo 3-ban.
Az egy egyes, és utána kilenc nulla. A fenti meccsátlaggal számolva ez úgy 2,3 millió nap folyamatos játékot jelent, ami 6300 év, több, mint hat évezred - kinek melyik adat tetszik.
A játék népszerûsége pedig továbbra sem apad: a Halo 3 2008-ban is a legnépszerûbb játéknak bizonyult az Xbox Live-on, és könnyen lehet, hogy idén is õ fogja elhódítani ezt a címet."
ez pedig a multheti LIVE aktivitás játékotra lebontva
Xbox 360 Top Live Titles (based on UU’s)
1 Call of Duty: WaW
2 Halo 3
3 Call of Duty 4
4 Gears of War 2
5 GTA IV
6 FIFA 09
7 UFC 2009 Undisputed
8 Left 4 Dead
9
10 Rock Band 2
COD(ok) és a H3 felváltva az elsõ helyeken, rengetegen játszák õket, de hát nem is meglepõ a CODoknak is van egy 6 millás vásárlói rétegük, a H3nek egy 8 millió, szóval ebbõl ott van az a kemény mag akik folymatosan játszanak vele folyamaotsan.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Egyébként konozolon mennyit szoktak játszani egy-egy multi játékkal úgy összesen, vagy mennyi az átlag ?
Ám WaW-ban tényleg csak a single rész jó, az is csak co-opban.
5v5 meg uncsi, bár az is pályafüggõ. Én általában 8v8-ban szoktam tolni pubon. Waron meg ahogy jön, bár ott a 8v8 ritka szokott lenni, de elõfordul.
CODWaW sngle részét co opba kijátszottuk hardon, kellett taktikázni, úgy nagyon fun volt a dolog, ahogy összejátszottunk meg minden. Singlibe veteranon álltam neki, fun volt, arra leszek kiváncsi hogy a következõ COD is ennyire scriptelt lesz vagy szakítanak ezzel, mert kiváncsi lennék hogy hogyan oldanák meg ezt a játékmenetet anélkül.
Egyébként az elõzõhöz visszatérve, nem tévesztettem én célt, jól elvagyunk mi az ArmA-val, remélhetõleg hamarosan vagy egyszer a 2. részével. Vagy GRAW 1-2 és majd SWAT 4 coop is 😊
Hamarosan kipróbáljuk egy móddal, amiben módosítottak az ilyen sebességeken.
"Akkor számodra CoD2-ben ki a jó játékos és nem a vérpistike ? Aki meghal vagy mi ?"
Ha nem derült volna ki, én azt szeretem, ha sokkal kevesebb múlik azon, hogy ki hogyan tud célozni, és többön ha jól taktikázik, jól mozog (összejátszva a többiekkel). Pont akkor utáltam meg a játékot, mikor már "megtanultunk" vele játszani. CoD -ban a vérpistike a jó játékos. Profi CS-s meg CoD -os is akart már korábban GRAW 2 multihoz, mostanában ArmA-hoz csatlakozni, szenvedtek is rendesen (mindig õk vezették a halál listát, pedig a GRAW 2 -ben nem is kell új dolgokat megtanulni, csak taktikusan, ésszel mozogni😛)
"de pub-on 100 % h nem fogsz tudni semmit, mert mindenki mást akar és mire felfogná a másik, áh.. hosszú 😄"
Ezt is simán meg lehetne oldani, külön szerver beállítás, hogy taktikus szerver vagy szabad 😄 (taktikuson mondjuk mirkofon kötelezõ, és megadott nyelv ismerete, stb.)
Battlefield 2-vel egyébként még kezdetekben játszottam, publicon, mindig volt commander, és squadokba lépett mindenki, nagyon jó taktikus meneteket játszottunk.
Annak idején ugyan voltak panaszok, de összességében a közönség a CoD2-t jobban fogadta az elõdjénél, és minden korábbinál nagyobbat tarolt a CoD4 is. Én is visszasírom, messze nem taktikai FPS elsõ részt, de a CoD/MW népszerûbb, mint valaha. Részben a változások miatt is.
Hogy hányan vesznek konzol helyett PC-n (vagy fordítva) játékot, attól függ hányan vesznek konzolt. Hogy hányan vesznek konzolt, attól függ nagyobbrészt, hogy a játékokat hogy adják ki
A Call of Duty-kat singleben mindig is nagyon jónak tartottam, a CoD 2 -t, és a 4-et már hamar megutáltam a túlzott arcadeságuk miatt. Mindig feljönnek a vérpisti fragvadászok is, akik éjjelnappal azt gyakorolják, hogy pillanat alatt akár 180 fokos fordulás után is egybõl headshotot tudjanak adni (ezt te is mondtad szerintem nemrég). De eleve, túl pontosak a fegyverek, túl gyorsak a mozgások a játék többi tulajdonságához képest (pályák mérete, sebzések).
Battlefieldben nagyon sok dolog van, ami nekem személy szerint nem tetszik, másrészt az eleve úgy jó, ha legalább 26-30 -an, 2 csapatban TS-en szervezetten játszva. De amikor már 20-jára haltam meg úgy, hogy 30-50 méterrõl elkezdtem lõni, az meg rámfordult, visszalõtt és én haltam meg (aztán ugyanez fordítva is megtörtént jópárszor), ennyit arról, hogy taktikus játék. Valamikor egyedül elfoglaltam egy zászlót amit 10-en õriznek...
BiA meg teljesen más, nekem egyik rész sem tetszett. Lövési rendszer abban átesett a ló túloldalára. Meg az, hogy egy ilyen idõcsíkkal mutatja, hogy meddig van megrémülve az ellenség, meg ilyenek, hát nem erre gondoltam egyáltalán.
Fegyverek, mozgás és ilyenek szempontjából ami a legjobb szerintem a GRAW 2 és ArmA (bár graw 2 talán már túl lassú), találati rendszer és gyógyítás terén egyértelmûen arma (mediknél lehet gyógyítani ,ha meglõnek mozog a célkereszt, lábon lõnek nem tudsz felállni, móddal el is lehet vérezni ha nem látod el magad -> fedezékbe kell jutni, társaknak fedezni, stb.).
Nem kell leírni, hogy melyik játék miért nem tetszik, az ArmA is messze van a szimulációtól ilyenek terén, de szimlátor és arcade között is van bõven lehetõség, és ezek hiányoznak a multiplayer részekbõl. És biztos vagyok benne, ha mondjuk választani lehetne egy kicsit taktikusabb CoD multi és a jelenlegi között, a taktikusabbat választaná szinte mindenki. A pergõsségébõl, hangulatából meg nem vesztene ez miatt túl sokat, ha pl. nem gyógyulsz meg magadtól, hanem társadnak kell ellátni (amíg meg meg vagy lõve, addig meg nem tudsz pontosan célozni), vagy ha a mozgásoknak van egy kis "tehetetlensége" (nem megnyomod az oldalazást és már is elbújtál, miközben elõzõ pillanatban teljesne kívül voltál), stb.
COD de dehogy reális konzolon kontrolerrel, honna szeditek ezeket a téveszméket? elképesztõ...<#zavart2>#zavart2> a COD pécén is ugyan olyan jól optimalizált mint konzolon, egy lasó kategóriás gépen is szinte tökéletesen elfut. Ugyan olyan hatalmas tábora van pécén mint konzolon, ha nem nagyobb, csak hát az arányok a warez és eladások nincsenek összhangban.
Amit te szeretnél az a Battlefield vagy a BIA. Milyen meglepõ hogy ott is a konzol fele mennek a fejlesztõk és csak arra jött a Bad Company, amiben ezek megvannak, nekem mondjuk nem tetszik, mert vonatott és nem olyan dinamikus hatásvadász mint a COD, de a COD ne is legyen taktikázós, maradjon ilyen ami visszaadja a háború "hangulatát", ahol nincs megállás, hanem végig változatos ötletes akció, ettõl jó COD, ettõl jobb minden másnál, láthattuk az E3on hogy a MW2 is ott lesz a szeren hangulatban, játékmenetben.
Ezaz hogy azt hiszik a játékosok hogy egy olyan játékot amiba mondjuk csak single van azt már meg sem kell venni, mint ha abban nem lenne munka és nem lenne élvezetes, ez teljesen így van, minek vegyen meg egy 8-10 órás játékot amit warezban egy délután alatt kipörget, hülye lenne...
CoD is csak 2 okból fogy jobban konzolon, egyrészt olyanok miatt mint pl a GTA 4 esete), másrészt nagyon arcade pc-n a multija, konzolon gondolom az irányítóval nehezebb és talán ez miatt "realisztikusabbnak" tûnik, PC-n így nagyon sokan nem szeretik - holott simán lehet belõle egy jobb, taktikaalapúbb FPS (mozgássebességváltoztatás, ugrás ki (vagy legalább ne lehetne lõni közben és utána még egy pillanatig), fegyverek realisztikusabbá tétele, pályák is lehetnének nagyobbak, gyógyítást úgy megoldani, hogy egy társnak kelljen gyógyítani, és nem egy pillanat alatt, hanem pl. 10-15 mpig, és sok hasonló "mód", amit simán meg tudnának csinálni, és ezerszer többen vinnék - de ÍGY nem.)
És akkor ugyan így fontos, hogy egyre kevesebb játék támogatja a módolást, bõvíthetõséget (ezt már ezerszer kifejtettem), ami szintén negatív hatással van a játékeladásokra, mivel sokan fõleg multi miatt veszik a játékokat, és ott azért nagyon hasznos, ha lesznek új pályák, és módosítani dolgokat amik alapból nem olyan jól vannak megoldva.
még mindig nem igaz, mert egy COD vagy bármi más játék ami konzolra is jön konzolon fogy jobban... a konzolos exluzívok szinte biztosan sok millió példányba eladhatóak, pécén már pezsgõbontás van amikor egy Crysis átlépi az 1-2 millát nagy nehezen
ezek miatt nem jönnek ki pécére vagy késve jönnek a játéko, esetleg csonkítva mint egy Szellemírtók, ahol a fejesztõk tudják hogy pécén kevesebb eladásokkal számolnak ezért nem is erõltették meg magukat, és kihagyták a multit, ahogy ez EA sem törõdik különsebben a pécés sportjátékokkal mert tudja hogy kár belefektetni annyi energiát, amikor kevesebb fogy, így a konzolra összepontosítanak teljes erõvel
GTA4 port szar lett, a portolást végzõ studio miatt, viszont abban biztos vagyok hogy közel sem ment volna el akkor sem annyi mint konzolra hogy ha a port tökéletes lenne, vagy ha egyidõben jött volna ki ( konzolon 10+ millio ).
szép szép hogy a pécé több pénzt generál a csomó MMOnak hála, de a valóság nem azt mutatja hogy annyira törnék megukat a fejlesztõk a virágzó pécés játékpiac érdekében, a tendencia pont fordítva van...
a warez nagyon is jelen van, PSPn éppen ezért is kell kiadni egy GOt, mert a fejlesztõk már kezdtek volna elpártolni a platformtól a mérhetetlen warez miatt, egyszerûen ár akkor arányu volt a warezolás hogy meg kellett lépni az only digitális terjesztést a gépre, persze marad az UMD, annak ainek olyan a gépe, viszont az biztos hogy a PSP2 játékokat boltkban már senki sem fog már látni...
Cat!
Szimpi, de mégsem.
Itt nem a védelmekkel van gond. Lehetne sorolni a játékokat, amiket "sosem törtek fel" mégse fogytak, és az olyanokat is, amiken nem is volt védelem, mégis fogytak. Itt van mindjárt a Sims3. Azt hiszem, 2 héttel a hivatalos megjelenés elõtt tölthetõ volt, mégis fogy, mintha ingyen adnák.
Nagy általánosságban, a warez reklámértéke megközelítõleg akkora, mint amekkora kárt okoz, nem egy tanulmány szerint. (kivétel a konzol; aki flesheltet nem fog sosem eredetit venni, hiszen nem élvezheti az eredeti játékok elõnyeit) Tehát a játékokkal van a gond. A szar portokkal, a fantáziátlansággal. Ami konzolon üt, az PC-n éppen az elmegy kategória. Ami PC-n üt, ahhoz a konzolos bottal sem nyúlna hozzá. Ezt kellene felismerni, és nem egy játékot 100 felé portolni, hanem platform szerint szét kéne választani a játékokat. Megszûnnének a gondok, jórészt. De amíg a kiadók nem ismerik fel a probléma gyökerét, addig itt nem lesz változás. Pláne, ha sikerülne megkerülhetetlen védelmet alkotni! (szurkolok neki) 90%-al fog esni azonnal az értékesítés...
http://www.freetvmaci.info/
Ám ha vásárlásnál aktiválni kell a game-t, attól miért ne lehetne warez belõle ? Ezt nem értem :o
Ám az a DRM-es cucc meg gondolom azért nincs mert mindenki sírt miatta.
Illetve, sok mindent jelenthet. Mondjuk azt, hogy az adatokat nehéz nyomon követni, ezért felhagynak vele, vagy elegük van az adatok kozmetikázásából, bármit. Kivéve azt, amit a linkelõ gondol... Ugyanis, a tavalyi évben is verte a többi platformot a PC-s eladás. Korai az a temetés még, nagyon is.
Most olvastam egy cikket, miszerint ezután lehetséges, hogy a megvásárolt játékot a pénztárnál kell majd aktiváltatni, a warez elkerülésének érdekében. Érdekes gondolat, bár megint egy akkora baromság, hogy az eget veri, ugyanis ez a warezt nem érinti, a hibalehetõséget pedig egyértelmûen növeli, eredeti vásárlás esetén. A cikk hozzászólásai közt volt egy, ami egy Angol egyetemi tanulmányra hivatkozott, miszerint egyenesen élénkítõ hatása van a piacra nézve.
És meg kell mondjam, el is hiszem. Ugyanis LÉTEZIK törhetetlen védelem, továbbmegyek, sokunknál ott is van... Ugyanis a mai gépekben, alkatrészekben, ott a hardweres DRM, kikapcsolt állapotban. Vajon, miért van kikapcsolva? Mert nem sikerült megegyezni a gyárakkal, (akkor miért tették bele) vagy valami más oka van... Mert a Vistát ezzel már sikerült lelassítaniuk, (Abban az igazolás kérése aktív, és ez sokat elvesz a teljesítménybõl, M$ pedig nem hajlandó, vagy nem tudja kikapcsolni, bár szó volt róla, hogy SP1-ben, majd SP2-ben ki lesz kapcsolva, nem lett) Szóval, minél több infóval rendelkezem, egyre inkább úgy tûnik, hogy ez a hatalmas warez elleni harc, parasztvakítás... és azok sem gondolják igazán komolyan, akik csinálják a hisztit. Illetve, pont hogy Õk nem gondolják igazán komolyan... Hogy mi áll a háttérben, nem tudni, akad ugyan egy-két tippem, de nem akarok ismét konzol vs PC vitát szítani...
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A
Igaz az elmult 15 ev alatt egy ilyen alkalom volt, pedig jo par alkatreszt elfogyasztottam.
én biztos kicsaptam volna a balhét, vagy ha tényleg eddig tart kicserélni akkor adjanak addig valami hasonló minõségû/teljesítményû kártyát
ezért kell kialakítani egy normális boltal egy jó kapcsolatot és onnan vásárolni mert ilyen gondok sose lesznek, az internetes vásárlás hátulütõi ezek a garis gondok
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
1; regisztrálj egy nem támogatott országból, hamis cím megadásával. (Eleve, minek nekik a címem, telefonszámom? ) Tehát, ha magadtól csalsz, sírnak, (warez) de nyugodt szívvel rákényszerítenek a hazugságra... Pedig, egy magyarországi címlista csatolása az adatbázishoz semmibõl sem tartana...
2; Természetesnek veszik, hogy rendelkezem internettel, nyomtatóval, és beszélek angolul... Már mire fel?
Ezek a dolgok engem zavarnak. Van ezer más apróság is, de azt most hagyjuk.
Eleve az is gáz, hogy 2 év alatt 2 gépe ment tönkre az Öcsémnek. Mostmár ki van ütve, meg van javítva. 1 napig (se) tartott...
Nehéz megállapítani, hogy melyik az egyszerûbb és gyorsabb 😛
A TELJES javítási idõ (se) volt annyi, mint ahol Te most tartasz. Majd 1-2 hét múlva meglátjuk, örülsz-e még.
Másik, hogy általában nem érted a gondolatmenetem, mint ahogy ezt se értetted, legalábbis úgy látom.
Viszonylag ritkán nyomtatok, így sokáig nyomtatóm se volt. Kinyomtatni nem tudtam volna hibabejelentõt. 2, ha valakinek boxa van, miért logikus, hogy azt ne mondjam, törvényszerû, hogy PC-je is legyen? Ugyanis, ha nem lett volna, Te se nagyon tudtad volna elkezdeni az ügyintézést, csak ma, a suliból.
3; Nálam más gond is volt. Ugyanis, a gép hazahozatal után azonnal tönkrement, öcskös visszavitte, és cserélték. Egy jóval régebbire, és a szériaszám sem egyezett így. A gép ráadásul benne se volt a rendszerben. Nekem kellett fényképezgetnem a gépet, bizonyítandó, hogy egyáltalán LÉTEZIK. Ha hasonlóképp jártál volna, mint én, a Te agyad is tuti eldurran, és az, hogy általánosságban, lassan ugyan, de mûködik a rendszer, nem jelenti azt, hogy jó is...
Az, hogy ma ez a csúcs, egy szégyen.
plusz tegyük hozzá, hogy attól még, hogy császárnak 2 évig bírta, attól még a fél X360 társaságnak ugyanugy tönkrement 1 év alatt, valakinek biztos többször is.
nem kell császár elhietni senkivel, hogy éljen az ms, tudjuk, hogy ti imádjátok.
meg nem kéne ugy sem beállítani a dolgot, mintha olyan baromi jo dolog lenne garival vacakolni <#wilting>#wilting>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
2000tõl nekem 1 db tápot kellett eddig cserélnem a pcmben, azóta már ez a 3. gépem és semmi más hardweres gondom nem volt vele a 9 év alatt(mondjuk ált minõségi márkás termékeket veszek)
Pardon az evtizedekig birja meg a jeg alatt is. 😄DDD
Danténak írom hogy nekem mennyibõl állt eltinzéni a dolgokat.
1, beregeltem az xbox.comon a gépet, ez kb 1 perc volt, szériaszámot és elérhetõségeket adtam meg ( ezt már megtettem szombaton )
2, ma reggel felhívtam a haza MS ügyfelélszolgálatot, ahol megmondtam a hibát, egy szériasz
mot és egy mail címet + mondtak 1-2 álltalános infot, ez pár perc volt...
3, 2 órával késõbb megkaptam a mailokat, egy álltalános infókat és a saját regisztrációs számomat a másikban pedig az UPS információs levelet
4, felhívtam az UPSt, elkérte a UPS szállítási számomat, adatokat egyeztettünk, megbeszéltük hogy holnap 9 és 2 közt jön a futár a címemre, ez sem volt több 3-4 percnél
a boxot beraktam egy dobozba, kinyomtatom a vonalkódos lapot, amit ráragasztok és a szállítási lapot, amit az UPSes fog kapni + 1 nekem amit a futár aláír majd
megy a box Németországba, remélem jövõhéten már vissza is kapom
support<#eljen>#eljen>
Dirt: Jó, lehet nem az igazi még móddal sem. Viszont többen írták, hogy az alapot törölték, utána móddal nagyon élvezetes. Én sajnos nem tudtam még próbálni, csak alappal játszottam. Alapesetben biztos ugyan olyan, móddal viszont ezerszer jobb PC-n. Valóban az lenne a jó, ha nem kellene módolni, de mégsem tudták jól megcsinálni (nyilván azért, hogy könnyebb legyen, nagyobb réteget célozzon meg). A módoknak meg ez az elõnye, hogy valaki akinek van ideje, megcsinálhatja úgy is, hogy realisztikusabb legyen. Tartom a véleményemet, hogy a Crysis és Far Cry 2 multija is fegyvermódosításokkal jóval több embernek tetszene.