17438
-
#12901 Eleg vicces ez, ugyanis a konzolos jatekok legtobbjenek kb 0 koze van a HD-hez.
Legtobbjuk fake, trukkozes eredmenye "up-scale". -
#12900 HD kijelzőkre alkalmatos gép, de annak hívod aminek akarod. -
#12899 nem akarok vitát de egyértelműen ezek a konzolok nem "HD"-k! lásd amiket leírtál.pc mellé én most lehet ps3-at vennék.lehet csak parasztvakítás de egyre jobb lesz a ps3:vékonyított,ingyen multi,újabb dolgok... -
#12898 "Igazság szerint, bár ma is ki tudnak hozni szép grafikát a konzolból"
az igazság az hogy ma jönnek ki a legszebb játékok konzolra és ezzel párhuzamosan pécére is, az exek pedig csodálatosan néznek ki konzolon, elég csak a Forza3, GT5 duóra gondolni, de lesz itt még más is ami állejtős, mondjuk egy Uncharted 2, GoW3, Heavy Rain, Splinter Cell, Alan Wake stb.. -
#12897 SO4 csak csata közben subHD, világértképen, átvezetőkben 720. -
#12896 Remélhetőleg a fejlesztők tartani fogják, csak akarni kell. 360on 720p+2*AA a standart, viszont PS3on nem, de ott más gondok is vannak. Mondjuk én a CODnál észre sem vettem hogy nem 720p, mert nem volt semmi baj a képminőséggel és recék sem voltak. Halonál igen, az recés. CODnál a fő szempont hogy maximum grafika mellett minden helyzetben is tartsa a 60fpst, főleg a multiplayer miatt, Halonál is ez volt. Fps probléma egyikkkel sincs, gyönyörűen suhannak.
PS3nál viszont nem standart a 720p, mondjuk a GTA4, ráadásul szarabbul is fut ennek ellenére is mint a 360as és lehetne sorolni a rakat játékot ide ami 360on 720, PS3on nem. A PS3 exek 720p.
HD = High Definition vagyis nagy felbontás, ez egy szabvány. HD Ready = 720p, Full HD = 1080p. Jelen konzolok 720pre vannak belőve, 1080p a következő generációban lesz, persze most is akad, de elvétve, ehhez ezek a gépek kevesek ilyen grafikai összetettség mellett, és itt a GPU és a ram a gyenge pont. -
#12895 Nagyon 1xű. Az élsimítás "felesleges"...
Ha a monitor natív felbontáson van hajtva, akkor, (pláne mozgás közben) nem feltűnő a recésség. Viszont, ha eltérő felbontáson kell valamiért használni, akkor simíthatod az élt, amíg akarod...
Konzoloknál amúgy nekem ez az egyik nagy bajom. Így next-gen, úgy HD... és bár sok játék esetében a látvány valóban szép, de a HD-hez sok köze nincsen... (nem értek hozzá igazán, úgy írom) Textúra-negyedelés, elmosás effektek, barnító-sárgító szűrök a valódi grafika leplezésére....
Igazság szerint, bár ma is ki tudnak hozni szép grafikát a konzolból, mára már, (Sőt, évek óta) elavult technika.
A monitorom jelenleg egy 1280x1024-es, 19'-es LG. Amit a videokártyám kiküld rá, (9800Gt/512) attól bármelyik jelenlegi konzol(ból 2-3-4) összefosná magát. Gyakorlatilag mindegy, melyik játék alatt, a pasziánsz kivételével... -
#12894 "Úgy tűnik, a Microsoft többé nem kötelezi arra a fejlesztőket, hogy (a Halo- és Call of Duty-sorozatot leszámítva) 720p-s felbontást használjanak Xbox 360-on minden játékukhoz."
Eddig sem volt 720p mind, maximum felskálázva..
a halo 3 például 1152x640, a star ocean 900x510, call of duty 4 1024x600, stb, hagy ne soroljam!
-
#12893 Úgy tűnik, a Microsoft többé nem kötelezi arra a fejlesztőket, hogy (a Halo- és Call of Duty-sorozatot leszámítva) 720p-s felbontást használjanak Xbox 360-on minden játékukhoz.
A Microsoft döntésről David Jefferies, a Black Rock Studios főnöke írt a Develop című magazinban. Jefferies a cikkében a felbontás és az élsimítás (anti-aliasing) fontossága közötti különbséget taglalta. Ha mindkét technikai tulajdonságot túlzottan magas szintre emelik, akkor a grafikus processzor nem bírja a gyűrődést.
Éppen ezért a Black Rock kénytelen volt azt a döntést meghozni, hogy a lehetséges négyszeres élsimítás, illetve kétszeres élsimítás közül az utóbbit választja. Egészen az utóbbi időszakig kellett ezt a döntést meghozniuk, ugyanis egy mondatában Jefferies arra utal, hogy nemrég hozta azt a döntést a Microsoft, hogy többé nem kényszeríti arra a fejlesztőket, hogy 720p-s felbontást használjanak.
Nektek egyébként a magas felbontás és az élsimítás közül melyik a fontosabb? Tehát ha az egyiktől meg kellene (vagy meg is kell) válni, akkor melyiket tudnátok jobban hanyagolni -- akár konzolon, akár PC-n?
pc guru
"hd" konzol nem bírja már a 720p-t sem...1080p volt egyáltalán ? -
#12892 Valamin kell, nemde? :D Amúgy Dante mást mond, de mindegy... én nem veszekszem. :) -
Zóanagyvarázsló #12891 Én nem értem, hogy mit lovagoltok ezen, Totti annak idején többyzör leírta, hogy neki éppen azért jön be a Mass Effect, mert könnyedebb akció-RPG, és ő nem is szeretne hardcore-kodni. Szóval nem világos, hogy min megy a vita? Ja, de mégis: a semmin. -
Zóanagyvarázsló #12890 Elhiheted, én sem ezt szeretném, de őszintén szólva egyébként sem egy "noname" japán cégtől várnék PC-re HC cRPG-t. Viszont a japán fejlesztésű Tale of the Forsaken Landet (2001) mindenképp megnézném PS2-n, hogy van-e annyira korrekt, mint mondják. -
#12889 Ez már kezd Jakuza szintű szánalommá válik, ne csináld krélek, ne az ő szintjén kapálózzál. Te is azt írod hogy számodra, én sem írtam mást. ME akció RPG ERRPÉGÉ, nem pedig akció játék és nem FPS... hanem TPS. -
#12888 Ezért nem is válaszoltam rá; Nem érdemes.
Azt állítottam, hogy azt mondta RPG. Mondta? Mondta. Azt állítottam, áradozott. Áradozott? Igen.
A többi belemagyarázás, hogy nem is kisbicska, hanem talicska... Na ez az a szint, ahová már nem megyek le...
Hozzáteszem, az angol nyelv kimerítő ismeretének hiányában nem vagyok egy hatalmas RPG fan, nem is igazán vagyok képben emiatt. ME tetszett, Witcher NAGYON tetszett, és eszemben sincs a kettőt összehasonlítani. Ha valami elém kerül, kipróbálom, ha nem kerül elém, értelemszerűen nem próbálom ki... Hozzáteszem, annak 90% -a amiről Totti áradozik, számomra játszhatatlan. (Nem azért mert jobb ízlésem van, hanem azért mert válogatósabb vagyok, és más az ízlésünk) -
#12887 Nem tudom, a GSO mit szokott és mit nem, de azt igen, hogy ha igazad van, akkor szívás a fanoknak. Mindazonáltal egy mangát remélhetőleg anime követ, amit TUTI nézek majd. ;) -
Zóanagyvarázsló #12886 Te is...
These console titles are only part of the so-called "Wizardry Renaissance," though. Gamepot itself is working on Wizardry Online, a PC title that may or may not be an MMO, and Wizardry Zeo, an original manga based on the series, is set to debut September 9 in Japan.
VS.
A nagy reneszánsz hullám első képviselője a Wizardry Zeo lesz, ami szeptemberben meg is jelenik PC-re, és egy manga cuccos lesz.
Pff... Maradjunk annyiban, hogy GSO-t nem ér linkelni...
Érdekes módon az összes angol nyelvű hír mangáról számol be, s nem játékról. A magyarok pedig mind játékról, hogy egymásról másolják, vagy angolul nem tudnak, az jó kérdés. (A GSO amúgy szokott lopni másoktól, címeket gyakran egy az egyben is.) -
#12885 nem értelek, nem álltottam olyat sosem hogy a ME hc rpg lenne, sőt... azt hogy számomra egy RPGnél ez is bőven elég és nem vágyok nagyobb mélységekre az az én értékrendem saját magamnak -
#12884 -
#12883 Ezt láttam, de tipikus kerülés volt... ;) -
#12882 Olvass... -
#12881 Rendben, de azért nézz utána a dolgoknak, mielőtt a konzolt ledegradálod egy szintre. Az End Warnal nem lett túl jó, viszont voltak obb rtsek a közelmúltban. -
torma1 #12880 Hello! Hát igen nem 2 gombos játékokat szeretem ,hanem a kaland,szerepjátékokat! Amik nem 5 óra alatt játszhatóak végig! Ne meg a jó kis multik! A konzolok nem tudják visszaadni a bill+egér kombinációt! Ezt senki sem tudja megmagyarázni nekem! Akármilyen szuper is a kontroller!Igaz sajna mostanában egyre szarabbak az rts-ek is pl End War,stb! De Pc-n mindig lesznek húzó nevek! -
Zóanagyvarázsló #12879 De ha már RPG-k, akkor érdemes lehet pár pillantást vetni a Drakensang prequelre. -
TDantes #12878 ,, ha nem MMO és Csé, Witcher és Crysis akkor biztos vagyok benne hogy te is zabálod a "konzolos 2 gombos játékokat", mert nincs más és sose volt máskép."
Bocs, hogy bele szólok, de pl: nálam egy rakás olyan játék van fenn, ami nem MMO,. nem CSé, nem Witcher, nem Crysis...nem valami konzolos 2 gombos gagyiság...és csak PC-re jelentek meg...
Na mindegy, de a felsoroltakon kívül, úgy még kurva van sok minden van ám PC-re.... -
readswift #12877 hát ha jól tudom konzolos mass effectben nem lehet sakkozni a csapattársakkal , legalábbis nem lehet ide oda küldözgetni őket ? hehh...
Senkit nem érdekel rajtatok kivül hogy milyen RPG a Mass Effect , végre jó helyre rakja a pénzét az EA ez a lényeg. -
Zóanagyvarázsló #12876 MInt írtam, néha ezt lehagyják. Ahogy a StarCraftnál s eteszik ki mindig, hogy real-time. Mindenesetre a Jade Empire után a "szaksajtó" azt várta, ami végül lett a Mass Effect, Baldur's Gate-i magasságokról pedig sosem volt szó. Az epic RPG, space epic címkék ugye nema játékmenetre vonatkoztak (úgy nem is lenne értelem), hanem a sztorira, és a trilógián kersztül felépítendő világra. A lényeg: a Dragon Age kapcsán viszont valóban lépten-nyomon elhangzik a Baldur's Gate neve, és szemmel láthatóan nem akció-RPG. Persze annyira hardcore már nyilván nem lesz.
Azért a Wizardry 9 kijön még idén. ;)
Tipikus magyar félrefordítás sajnos. A Wizardry Zeo ugyanis tudtommal nem játék lesz, hanem manga (képregény). Ez jelenik meg szeptember 9-én Japánban. Emellett DS-re és PS3-ra jön single Wizardry, PC-re pedig a Wizardry Online. Nincs megerősítve, hogy ez utóbbi MMO lesz, de ilyen névvel nem egy régi hardcore Wizardryt képzelek el.
Mellesleg a japán Wizardryk eddig is eltértek a Sir-Tech-féléktől, szóval Wizardry 9-nek semmiképp nem nevezném. -
#12875 Azért a Wizardry 9 kijön még idén. ;) -
#12874 Ki aggódik érte, de tényleg? :) A PC-s játékipar meglesz tíz év múlva is, sőt, a személyi számítógépeken még akkor is lesznek játékok, amikor már teljesen más architektúrára fognak épülni. -
#12873 PWND :D Bírom, hogy erre már nem reagál. :) -
#12872 Én ostoba marha is voltam olyan megátalkodott, hogy a magyar sajtóból tájékozódtam. Ám ha külföldit olvastam sem nagyon tűnt fel, hogy lépten-nyomon a pofámba passzírozták volna az "eskön" szót. Persze én is tévedhetek, 2005 nem tegnap volt. -
Zóanagyvarázsló #12871 Én mindenütt csapatalapú RPG-t olvastam róla.
Mert valóban joggal nevezhető squad-based action-RPG-nek. Mondjuk te magyar oldalakról szoktál tájékozódni, azok különösen gyakran írnak hülyeséget. A STALKER pedig GOTY lett (mint RPG...) egy külföldi oldalon. Szóval dilettánsok vannak, de nem rájuk kell támaszkodni. Ugyanez igaz a szalagcímekre, szlogenekre is, legfeljebb azok alapján lehetett akár másra is számítani, az érdemi szöveg elolvasása, meghallgatása híján. -
#12870 Hol van írva hogy micsoda RPG? Fable és az ME is RPG, Akció RPG. Azt ugye te sem állítod hogy ezekben nincs RPG elem, én sem, de nem "hűde" RPGk, mert nem azok, sosem készültek annak. -
#12869 NA!
...idézetek, TŐLED.
#9653; "neki lehet az a hardkór az rpgk terén mint pl nekem a Mass Effect vagy Fable"
#7688; " A Mass Effect izét a szövegek, beszélgetések, főszereplő karakterek ( lelkizések ) és a melléküldtetések adják, most had ne soroljam, számomra mind egy élmény volt..."
#6955; "JrpgKbe 20-30 órám bent van darabonként, Mass Effect is volt 23 óra..."
#6743; "Aki kalandjáték, rpg kedvelő annak illik tudni angolul:) anélkül ezt a műfajt nem tudja élvezni, az meg hogy minden játékhoz felirat legyen nagy elvárás főleg egy rpgnél:) persze évek mulva lehet rá számítani, de nagyon sok idő, igaz manapság azért próbálnak lokalizálni pl Mass Effect, vagy Witcher, de 360ra a Fable 2 is magyar felirattal jön."
#2961; "Ne keverd a dolgokat, a Mass Effect annyival filmesebb, annyival gyönyörűbb és annyival odabaszós, lehengerlő amennyire egy Witcher rpgsebb és szöszmötölősebb..."
Vissza lehet keresni, ha épp működik a kereső... -
#12868 Konzollal pedig nem excelezni kell hanem játszani.
multheti online aktivitás xboxon
Xbox 360 Top LIVE Titles (based on UU’s)
1 Call of Duty: WaW
2 Halo 3
3 Call of Duty 4
4 Gears of War 2
5 GTA IV
6 1 vs 100
7 FIFA 09
8 Trials HD
9 Battlefield 1943
10 Madden NFL 10
mivel játszottál mostanában? ha nem MMO és Csé, Witcher és Crysis akkor biztos vagyok benne hogy te is zabálod a "konzolos 2 gombos játékokat", mert nincs más és sose volt máskép. -
#12867 "Totti váltig állította, hogy micsoda RPG..." te hülye vagy már bocsánat... -
torma1 #12866 Sziasztok! Online játékokra nem gondoltok?? Azok nagyon nagy része Pc-n fut! Wow,stb 12-15-millió játékossal akik nem konzolon nyomják! Nem kell aggódni Pc még egy darabig kitart! Én biztos nem veszek egykét játékért xbox-t vagy ps3-at! Minek?? Mert van benne Blue Ray?? A lemez kurva drága hozzá alig viszik! Netezni sem lehet vele!Csak a hülye amcsiknak csinálnak ilyen gagyi konzoljátékokat amit két ujjal tud irányítani az 5 éves kölyök is! Pc nemcsak játékra van kifejlesztve ezt sokan elfelejtik! -
#12865 Old School rpg-re sajnos nagyon kevés igény van manapság a playerek általános elhülyitése miatt ,itt lehetne és kell a konzolok leegyszerüsitö minél szélesebb tömeget / ennélfogva minnél egyszerübb játékokat gyártó / megmozgató produktumait okolni.
Turn based rpg évek ota nem készült csak a NWN2-höz jönnek sorba a kiegek mert senki se meri felválalni a rizikot egy ilyen játékal.
-
#12864 Én mindenütt csapatalapú RPG-t olvastam róla. Totti váltig állította, hogy micsoda RPG...
mindenütt a látvány volt kiemelve, majd az akció, végül a "szex" jelenet.
Meg kell mondjam, nem rossz játék, mert annak nevezni nem igazán lehet. De a füstje sokkal, de sokkal nagyobb volt, mint a lángja.
Én, személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy a marketing sokkal gyorsabban "fejlődik", mint a játékok. Minden körül hatalmas a felhajtás, az ember várja a hatalmas durranást, aztán pukkanás lesz belőle. És emiatt érezzük sokkal szarabbnak a mai játékokat, mint a régieket. Valamint ott vannak a "trükkök", amik után jó érzésű ember csalódottan áll fel a játék mellől. Például a MoH:A vége felé az übersoldier, ami egyértelműen a játékidőt hivatott növelni. Pedig, még 1-2 pálya, Übersoldier nélkül, és akkor nem lett volna rossz szájíze az embernek utána. Vagy FC2, AC, és sorolhatnám. Valahogy ritkán találják el az egyensúlyt, fejtörő, és lövöldözés közt. ME is lehetett volna kicsit kevésbé céllövölde, (mondom KICSIT!) erre most a hírek szerint még inkább az lesz.
De, hogy pozitív példát is említsek játéktervezési szempontból, ott a Crysis, ami eléggé el lett találva, (Persze azért kisebb gépigény, kevesebb alien annak is jót tett volna) vagy ott a Half Life, ami zseniális, (Kár volt ezzel az epizodikus marhasággal elbaltázni, bár már alig várom ep3-at) vagy a The Witcher, ami úgy tökéletes, ahogy van.
Szóval ami engem illet, a reklámokban kevesebb NAGY SZÓ (pl NFS, ami minden évben egyenesen korszakalkotó... A reklám szerint) és kicsit több fantázia, esetleg 3-6 hónappal hosszabb fejlesztés, és máris sokkal sokkal előrébb lennénk. Csak az a baj, hogy bilibe lóg a kezem, ideje felébredni... -
Zóanagyvarázsló #12863 Engem érdekelnének a linkek, én ugyanis kezdetekben sem space Baldur's Gate-ként találkoztam vele. Már az X05 óta (ott jelentették be) lehetett tudni, hogy action-RPG-ről van szó. Hosszabb szövegekben ez rendre így is került elő, ezt néha aljas müódon rövidítették RPG-nek, de akit ez vezetett félre...
Mellesleg már az UE3 licenszelése után FPS-RPG-ről szólt a pletyka (persze végül TPS-RPG lett, mielőtt valaki beleköt, akit pedig zavar, az tegye idézőjelbe az RPG-t, ha úgy jobban tetzsik neki), szóval még ezen a szinten sem volt szó semmi hardcore-kodásról. Tényleg érdekelne, hogy téged mi vezetett félre, mert én a jelek szerint nagyonn messzire elkerültem azokat a forrásokat.
Ja, és 2005-ben azt állították, hogy közvetlenül irányíthatjuk a csapattársainkat. Ekkora átverés nem csoda, hogy nem bízik az ember a BioWare-ben...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elájulva amúgy én sem vagyok az eddig látottaktól, szóval leghamarabb jövőre kerülhet terítékre, de nagy csalódásra akkor sem számítok. -
#12862 "Itt nem erröl van szó hanem arrol hogy azt igérték hogy olyan lesz."
Milyen linket adjak, de komolyan? Éveikig folyt a csapból, hogy szerepjáték lesz. Nem az lett. Mi kell még?