17438
  • Totti5
    "sincs sok szégyenkezni valója mint FPS, vagy a Halo Warsnak mint RTS."

Nem mondtam hogy szebb lenne, csak hogy oda lehet rakni bármi mellé ami pécés mert ugyan úgy fénylik, ha nem jobban hisz abban kisebb terepet, kevesebb egyéget kell mozgatni és több idő, powa van a részletesebb látványra itt-ott. A Total War is teljesen rendben van, ahhoz képest meg főleg hogy mit kell megmozgatnia.
  • Bucser
    Már hogy tolnád max beállításokal konzolon? Pont az az egész rákfenéje, hogy nem MAX beállításokon tolod, hanem igen erősen kompromisszumokat kötve és még a lehetőséged sincs meg arra, hogy fejlessz benne valamit.

Csak améregdrága kiegészítők megvételére... (M$ Wi-fi dongle vagy plusz winchester anyone???)
  • Zóanagyvarázsló
    Fact1.: idehaza erősebb a PC, mint a konzol.

Fact2.: idehaza a Dead Space a hírhedt elárazásnak köszönhetően került fel egy időre a toplisták élére. Én is így jutottam hozzá, több pénzt nem adtam volna érte.

Fact3.: idehaza sokan spórolásból vesznek konzolt, ez pedig sajnos egyet jelent a flashelt géppel. Mindenesetre ugyankkor bőven ötszámjegyű összeget kellett volna az simerőseidnek fizetnie a DS-ért, ami a legtöbb magyar ember lélektani határát bőven meghaladja.

Fact4.: nem lett igazi blockbuster a DS, de sosem kommunikálták le bukásként, sőt az EA az adott negyedév egyik legnagyobb megmentőjeként emlegette. Összeladásokról 1.4 milliót tudunk, az tényleg nem rossz, nem emeltek ki egy platformot sem dicsérőleg vagy feddőleg, szóval eleve nemt udom, hogy mire gondolsz. Pár elemző hülyeségéből vagy Gamestar-szalagcímből kár kiindulni.

30M konzol.

Már rég 50 millió felett van az a két konzol, amelyekre te gondolsz. Másrészt a GTA egy tipikus system seller játék, kötelező címnek számított sokaknak, mint - sarkítva - Koreában a StarCraft. Sokan vettek konzolt kifejezetten miatta.
  • Dante73
    Cirka 20 PC-s ismerősöm van, aki játszik is kisebb-nagyobb rendszerességgel. Ebből 8-nál biztos vagyok abban, hogy rendelkezik eredeti Dead Space-el.
    Kb 10 boxos haverom van, ebből 1-nek eredeti. (röhögtünk is rajta, hiszen a gépe flash-elt, de állítólag új módszerrel van kiütve, ezt M$ nem látja.)
    PS3-as haverom 1 van, és azt sem tudom, kijött-e rá a DS, vagy sem.

Így a "felmérésem" koránt sem reprezentatív, ez ténykérdés, mindössze érdekes dologra enged következtetni, ha hajlandó az ember a következtetést levonni. Hiszen a DS PC-n bukás, (hacsak nem tévedek) a 2. része készül, PC-re is...
    De, ha ez lenne az egyetlen hasonló játék, én se vonnák le következtetést. De nem ez.
    Kedvedért másik példa; GTA4. tizenmilliós eladások, 30M konzol. Azaz majdnem minden második konzoltulaj rendelkezik eredetivel. Nos az én "házi felmérésem" ezt sem támasztja alá.
    Azaz a környezetemben gyakorlatilag sosem stimmelnek a számok, még távolról sem. De, persze lehet, mi vagyunk ennyire nem átlagos felhasználók.
  • Zóanagyvarázsló
    Tudom, csak azért ragadtam billentyűt, azért helyeztem el vázlatosan más RPG-k között, hogy lásd, miért érdemes vele játszani. Már amellett, hogy kötelező :)

Pedig azok a haverok is warezolnak, mégis megvették.... Ugyanakkor olyan konzolos ismerősöm NINCS akinek ne lenne fleshelve a gépe....

Tehát Magyarországon platformtól függetlenül a többség warezol. Legalábbis azokon, melyeken ez lehetséges, mert PS3-on nem igazán, tehát PS3-tulaj nem is szerepel a reprezentatív felmérésedben. Az pedig már más kérdés, hogy az évek során kultjátékká váló játékokat egy hasonló ízlésű haveri társaság megveszi-e vagy sem. (Ugyan konkrétan ezt mondtad, de többek között erre tudok gondolni az általad leírtak alapján, túl sok fogódzkodót ugyanis nem hagytál.)

Nekem is több ismerősöm rendelkezik a Psychonautscal (kettőnek én magam vettem), de ettől még bukott minden platfromon. Nekem is csak 2 éve került a látókörömbe.
  • grebber
    Meg az is fura hogy a Dragon Age ugye nagyobb a sikere pc-n mint konzolon elég sokáig az eladási listák top 10-ébe volt vagy lehet még van is nem tudom nem figyelem.És semmi hír hogy eladtak belőle min 500.000db.
    Bezzeg ha boxra a édi kis szöszi 2-ből eladnak 50ezret azt már írják mindenhol.
    Most volt 1 napot STEAM-en akció 2050ft -os GTA 4 arra is kíváncsi lennék mennyi fogyott belőle de semmi info :( Jó nem ezen mulik az univerzum sorsa, de ha már ilyen hányattatott a pc-s game-ek sorsa legalább erről a kevésről lenne infonk.
  • bertino
    "Az egy dolog hogy ha azt veszed hogy teszem azt 75ért megveszed és 4-5 vagy több évig maxon tolsz vele minden game-et"

maxon ??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddddddddddd
  • Dante73
    Nem akartam egyetlen játékkal sem összehasonlítani a Dragon Age-t, csak abból a szempontból, hogy ennek nem sikerült megfognia.
    Egyébként azt hiszem, még mindig nem voltam eléggé egyértelmű; Majd, valamikor tavasszal újra kipróbálom a játékot, mert sok jót olvastam róla. De sajnos elsőre nem ragasztott a székhez, igaz, túl sokat nem próbáltam.

Totti!

Mutass EGYETLEN olyan MULTIPLATFORM játékot, ami konzolon szebb, mint PC-n. Ne olyanokkal gyere, amiket ELEVE nem LEHET összehasonlítani! (Ez a konzolos gondolkodás; jobb kézzel a bal fülemet hátulról, aztán varrjon rá gombot ha tud... [De szép képzavar])

Amúgy mikor ITT ebben a fórumban azt mondtam, hogy a PSP go tuti bukás, nem hitted el, sőt.... Pedig, a PSP eladási statjai alapján teljesen nyilvánvaló volt. Nem is tudom, ezt a Sony hogyan képzelte...

Grebber!

Ez nekem se fér a fejembe.
    Nem egy olyan PC-s játékról tudok, ami 8-10 haveromnak is megvan eredetiben, mégis elkelt 150000 példányban, azaz bukás, és a 2., 3., része készülőben van PC-re is. Pedig azok a haverok is warezolnak, mégis megvették.... Ugyanakkor olyan konzolos ismerősöm NINCS akinek ne lenne fleshelve a gépe....
    Van egy olyan megérzésem, hogy mi, hétköznapi halandók, nem a teljes képet látjuk. Tudod, "az igazság odaát van..." Nem lennék meglepve, ha egyik másik kiadónál 'véletlen' a PC értékesítés egy része a konzolos értékesítés alatt lenne elszámolva, valami jóindulatú tévedés folytán.
  • Zóanagyvarázsló
    Sose jutok el modokig. Becsülöm őket, szívesen megismerkednék is velük, de második vagy harmadik végigjátszásig ritkán jutok el.

Az Oblivion lesz az, amelyhez első komolyabb nekifutásra is bevállalom az OOO-t, nem az én stílusom, mint RPG (és egyébkétn is vannak számomra súlyos hiányiosságai), ezért anélkül élvezhetetlen lenne.
  • Zóanagyvarázsló
    Tény a Witchernek sokkal egyedibb látványvilága, stílusa van, de a Dragon Age másban domborít. Nagyon szépen ki van dolgozva a világ háttere, költeményekkel, mondákkal, történelemmel, politikai rendszerekkel, nyilván egy cRPG-hez mérten, és nyilván a fantasy (ponyva)irodalom felhasználásával.

Szerepet is sokkal jobban lehet benne játszani, mitn egy KotOR-ban vagy Mass Effectben, a Witcher pedig ebből a szempiontból eleve egy konkrét karakterre fókuszál, tehát másféle szerepjátszást kínál. Tudnék róla sok szépet (sztori, karakterek, párbeszédek, döntések, tartalom stb.) és csúnyát (pl. az amúgy kellemes karakterfejlesztés gyermekbetegségei) mondani, de a lényeg, hogy vétek kihagyni, mert a hibái ellenére profi a játék, egy RPG-kedvelő számára kihagyhatatlan.

Mindenesetre az első 1-2 óra még csak egy adott origin elejét jelenti, tehát még az is lehet, hogy egy viszonylag gyengébbet fogtál ki. Szerintem amúgy a Witchernek is az eleje a leggyengébb része, bár az a játékot is dicséri, hogy az gyengének azámít.

mint pl az, hogy a karakter generálásánál megadtam a hangot, stílust, aztán a karakter meg se nyikkan.

Én imádom a jól szinkronizált főhősöket, de itt ez nem zavar. Hogy miért? Azért, mert jó döntésnek tartom a szinkron "kispórolását", ugyanis ha egy mezei NPC nem is kapott egyedi akcentust, a csapattársak nagyon is. Fura, sőt kifejezetten gagyi lenne, ha egy szakadt törpe csavargó és egy fennhéjazó dalish elf mágus ugyanazzal a szinkronnal rendelkezne. Nemenként 3-4 féle szinkronhang ilyen elképesztő mennyiségű párbeszédhez pedig dicséretes lenne, de én nem várom el.

Ez egy szerepjáték, a legkevesebb az, hogy elképzelem a saját karakterem hangját. Tény, ezzel filmszerűségben elmarad a Mass Effecttől. De az úgyis amolyan "konzolos" erény, nem? :)
  • Zóanagyvarázsló
    vagy a Halo Warsnak mint RTS.

DoW2? Lásd a videókat, vagy a rivjúkban a grafika pontozását, úgyis szereted azokat olvasgatni. De ha azt nézzük, hogy egy Total Warban mekkora csaták vannak, mindennel feltörli padlót, sőt szinte anélkül is...
  • grebber
    Én pc-s ként azt látom kár szidni a konzolokat meg hogy mindenki arra fejleszt pc-t hanyagolják.
    Ez sajnos nagyon így van.Azt viszont nem igen értem hogy miért fogy egy adott játékból (ami pl pc-re is kijön) több xbox 360 mint mint pc-re.
    Az egy dolog hogy ha azt veszed hogy teszem azt 75ért megveszed és 4-5 vagy több évig maxon tolsz vele minden game-et.Pc-re meg ugye ahogy fejlődik a grafika jobb gép kell.
    De ha csak külföldieket nézem akkor csak nem ennyire zsugoriak hogy nem pc-re hanem konzolra veszik.
    Xbox 360-ra sokkal hamarabb van Warez mint pc-re mégis annyit adnak el rá ennek ellenére hogy félelmetes.Nem értem nem és nem!
  • Totti5
    Pl Mutass szebb autós játékot pécén mint a Forza 3, de ne is ez legyen mert túl magas a mérce, mondjuk a pár éves PGR4!

vagy

Mutass szebb TPSt mint az Uncharted vagy GeoW2. De a KZ2nek sincs sok szégyenkezni valója mint FPS, vagy a Halo Warsnak mint RTS.

Ergo, Te sem jétszottál még konzolon játékokkal, majd pótold a jövőben. Pécén tudsz több AAt meg nagyobb felbontást álltani, de ettől nem lesz a játék lényegesen szebb. Egy VGA GPUja sokkal erősebb és több ram van benne egy tény, nade egy pécé CPUja sincs mondjuk a CELL közelében, de akár a 360 CPUját is mondhatnám mert az is elég egyedi és erős cucc és hajaz a Cellre, hisz annak alapján csinálta az IBM.

A pécés játékok hanyatlása meg nem a csúny konzolok miatt van, elősosrban, ez ellen nektek kell tenni hogy ne legyen semmibe véve a platformotok. A PSP is emiatt hanyatlik, és a Sony még rátett egy lapáttal a GOval ami hatalmasat hasalt, tehát a konzol fronton is vannak hasonlók

"És erről az IS tehet, ami itt lentebb linkelve van, Youtube videó formájában; A kiadók kb ilyennek látják az átlag konzolost,"

Pécéseket meg ilyennek, csak hogy ilyen gyerekes megállapításokat tegyünk...
  • Dante73
    Félreérthetően fogalmaztam, bocsi.
    1-2 órát töltöttem vele, és ez alatt nem fogott meg. És mivel jelenleg amúgy is tolom a The Witchert, (sokadszor) a Fallout3-at (harmadszor) és a The Saboteur-t (Ami meglepően hangulatos, és ha GTA; WWII néven jön ki, nagyot üt) így nem is volt türelmem olyan dolgok elnézésére, mint pl az, hogy a karakter generálásánál megadtam a hangot, stílust, aztán a karakter meg se nyikkan. A grafikai összkép se igazán tetszett, a harc elsőre nehézkes, (sose azt ütöttem, akit akartam) stb.
    Ettől, lehet még, hogy mikor legközelebb, más hangulattal nekiugrok, be fog jönni. De az első benyomásaim, legalábbis eléggé vegyesek, nem sikerült az, ami pl a The Witchernek sikerült, hogy a warez verziót egy óra után töröltem, és AZONNAL megrendeltem az eredetit, annyira bejött első blikkre.

2; Azért, mert egy évben kijön 3 olyan játék, amit 10 éve is kiadhattak volna, szégyenérzet nélkül, (az én szempontjaim alapján, azaz agy is kell hozzá, legalább egy kicsi) attól még a tendencia nagyon nem jó... És erről az IS tehet, ami itt lentebb linkelve van, Youtube videó formájában; A kiadók kb ilyennek látják az átlag konzolost, akár tetszik, akár nem, és ez az itteni konzolos hozzászólásokon is érződik. (Gondolok itt olyanra, hogy álleejtős grafika, konzolon. Mikor MINDEN JÁTÉK szebb PC-n. Mondom; MINDEGYIK! Konzol hardveres szempontból ma már a közelében nincs egy átlagos PC-nek, és ez TÉNY. Tehát, hogy nem sokkal szebb minden, az is a konzol miatt van... Mert a vasak bírnák...) És, sajnos nekik fejlesztenek játékokat.
  • Bucser
    E:TW Darthmoddal kihagyhatatlan...

Ráadásul pl a mai napig fennt csücsül a gépemen az Medieval II is:) megunhatatlan a megfelelő modokkal (third age és a stainless steel legfrissebb)
  • Bucser
    Öreg Hiba. Dragon Age Origins faszányos RPG.

csak a pC verzióval kell játszani. Ennyi. Hasonlóan jót BG2 óta nem láttam még határban sem (ne kavarjuk ide a bethesda és a Blue byte cuccait).

Ja és a modderek már bőszen tanulják, hogyan lehet pályákat, questeket, cuccokat, kihagyott funkciókat hozzáfűzni.

Ezért ONly PC akinek esze van.
  • Bucser
    "Mellesleg az UC2 még a krájzist is űbereli."

Maradjunk csak annyiba, hogy más a stílusa a 2-nek és nem összehasonlítható.

Cysis-t még ma sem übereli semmi grafikában.

Előbb nézd meg értelmesen, mielőtt hasonlítgatod. (nem, nem videókra gondoltam).

Gondolom UC2-t is csak úgy láttad:)
  • KillTheKonzol
    ja, várj most nézem az aláírásod, te xboxos huszár vagy, muhaha, szóval cry. vs uc2-ről hadoválsz, miközben egyikkel se játszol? ez már szintugrás: terralúzerság.
  • KillTheKonzol
    te vagy aki kamu dolgokról zagyvál, 3 éve semmiféle cry.warhead, de még sima cry se volt...

szért vagyok lúzer pécés mert nem költök minden félévben legújabb hardverre? hát ha ez lúzerság, akkor az mennyire lúzerság, hogy itt a játékosok fórumán a pécés topicban vered a nyálad a ps3-adra meg a grafjára?! gigalúzer. -.-
  • bertino
    lúúzer konzolos
  • bertino
    kár volt visszakérdezni, nem én írtam le, hogy "jobban optimalizálták"

szal ne megkerüld a kérdéseket, hanem adj választ rájuk.
  • KillTheKonzol
    "te is a programozók közt voltál ?"
    "vagy csak benyelted, amit a média leírt mindenhol ?"

ezt én is feltehetném neked, ha te se ott voltál, honnan tudod automatice, hogy hazudtak????????
  • Totti5
    Kiállításról, elérhetetlen kamu dolgokról zagyválsz... biztos ha te mondod. Még várok 2 évet a 10 terraflopos VGAra hogy lássam a Crysist. 2-3 éve is nagyon szép volt az akkori vasakon, nem kell ezt bizonygatni ilyen hülyeségekkel. A külföldi bemutatókra mész játszani és recskázni a Crysisra?:)) otthon nincs high end sli kvad géped? lúúzer pécés.
  • bertino
    "te se láttál még cry.warheadot, a nyáron tesztelték és két gtx295 (sli) nem vitt el minden környezeti cuccot ultra highon, pedig az alaphhoz képest tovább optimalizálták"

te is a programozók közt voltál ?
    vagy csak benyelted, amit a média leírt mindenhol ?
  • KillTheKonzol
    te se láttál még cry.warheadot, a nyáron tesztelték és két gtx295 (sli) nem vitt el minden környezeti cuccot ultra highon, pedig az alaphhoz képest tovább optimalizálták (mellette a graf.motort is továbbfejlesztették persze, azért növekedett a gépigény is)

aki szerint játékdobozon van a legszebb graf, az egy lúzer, ezt vállalom, és nem a youtubeos kis ablakocska videókat kell bújni, el kell menni külföldi game bemutatókra, ahol teljes tündöklésben láthatja az ember, különben lófaszt se ér a véleményed, a süket se ad véleményt a hallható zenéről.

szép az uncharted2 de sosem veri a cry.warheadot, talán a mostani legújabb ati 5890, vagy nem tudom melyik az a több mint 5Tflopos kártya, ami most a csúcs, na az talán elvinne minden környezeti beállítást ultra highon...(ami majdnem 3szor erősebb mint a ps3 tflops teljesítmény értéke?)
    ez ellen vitatkozi gigalúzerság
  • Cat 02 #13076
    Azért Dragon Age is annyi, hogy benyomod az autopotit a tanknak és win. (fórumban csomóan írták itt is, hogy harc alatt hátradőlnek és nézik, persze ehhez kell egy jó 'taktika')
  • Micsu
    utcsó két komment

"He will go crazy when it gets the RROD. "

"Just wait kid, you'll be acting the same way when it red rings."

:D
  • Zóanagyvarázsló
    Ezek akció-RPG-k (ami nem zárja ki, hogy "PC-sek" legyenek), hagyományosként inkább a Drakensang, az NWN2 vagy a Dragon Age említhető.
  • Zóanagyvarázsló
    Arra gondoltam, hogy a Mass Effecttel az volt a baja, hogy nem elég RPG, de amúgy jó játéknak tartja, erre fel a Dragon Age gyermeteg? Nem mondom, az alapszituáció nem túlbonyolított, de nagyon is érdekes, amit kihoznak belőle.
  • Totti5
    Vicc akart lenne? annak is rossz mondjuk.
  • Totti5
    Ott van a Risen, Two Worlds, Divinity 2, mi kell még? jönnek folyamatosan AZ RPGk, és nem konzolosok, egyátalán nem azok, mert konzolra átportolják olyan minőségbe hogy sírni lenne kedvem, de csak jót derülök rajtuk.
  • Totti5
    :D:D:D:D konzolon is ugyan úgy fejlődik a grafika, évről évre szebbek és állejtősebbek a játékok, kívánom hogy egyszer láss is egy bekapcsolt 360 vagy PS3 gépet és rajta futó exeket. De magyarázd meg hogy egy Forza 3, Uncharted 2 hogy a fenébe sikerült olyan mocskosul jól ezken a szutyok 10 éve elavult szemeteken. Mellesleg az UC2 még a krájzist is űbereli. Nem kell válaszolni, először tapasztalj és utána, addig felesleges és főleg ne ökörségeket irogass és ne dobálodz ilyen 10 évvel. Tudod te hogy 2000 táján mik voltak? rakhatnák be képeket elrettentésnek, de ott a google.
  • bertino
    ha véglegesítik PC-n a warezproblémát, amjd csinálnak nekünk is normális game-kat ujra.

de ezt egyelőre csak leshetjük úgyis, nem lesz belőle semmi.
  • Totti5
    Pedig rá kellene ugranod mert neked készült, ebben a konzolos butított világban:D:D 1-2 óra alatt egy rpgt megismerni sem lehet, kell neki egy 8-10 óra minimum.
  • grebber
    Sajnos ilyeneknek fejlesztenek és a pcseket meg hanyagolják!

• wedge31
    Szerintem nem meglepö ,nagyon kevés olyan játékos van akinek a ME vagy Oblivion rendszerü akció rpg tetszik és egy komolyabb már-már hc rpg-ét mint a Dragon Age ugyanugy birjon.

A Dragon Age-ba nem elég beállni a sarokba azt néha kilöni ,kell egy alapvetö stratégia és elképzelés hogyan épitem fel a partymat kik és mit csináljanak adott szituban sokaknak ez már tul bonyolult.

Megjelenés után nem véletlenül jött azonnal a játék könnyitése a mai higitott rpg-hez szokot játékosok vért izzadva se tudtak egy csatát megnyerni.
    Ez mondjuk a fejlesztök sara is ,hogy erre vitték ezt a müfajt.
  • Zóanagyvarázsló
    Mindenesetre 1-2 óra alatt egyetlen origint sem lehet végigjátszani, pedig azokat némi túlzással a játék tutorialját jelentik. Volt sokkal gyermetegebb PC-exkluzív single-je már BioWare RPGN-nek, de ízlések és pofonok, csak azért leptél meg, mert a Dragon Age-dzsel szemben a százszorosan konzolosabb Mass Effect neked a fenntartásaid ellenére is tetszett.
  • dronkZero
    Hát mondjuk lassan ott tartunk, hogy a konzolok stagnálása miatt (kis túlzsással) a 10 éves játékok pont úgy néznek ki, mint a maiak. Kivéve ugye a PC exkluzív címeket, amik fejlődtek az elmúlt 5 évben is, amióta a konzol nem...
  • Dante73
    Nagyon nem bejövős. Eléggé gyermetegre sikeredett, igaz, csak az első 1-2 óráig jutottam, aztán uninstall. Nem bírtam tovább, pedig a stílust szeretem.
  • Zóanagyvarázsló
    Az én, 2,5 éves gépemen MINDEN maximális felbontáson megy,

Szörnyű :)

Azon meg már nem is csodálkozunk, hogy a Mass Effect AZ rpg,

A Dragon Age-ról amúgy mi a véleményed?