17438
  • Encore
    "ugyan az a pár ember "vitázik" itt egy éve, és ugyan azok hangoznak el, és senki sem fogja egymást meggyőzni"
    - Ugyanez igaz a leáldozott topikra is, csak ott már majdnem 10 éve ez megy. :D
  • KillTheKonzol
    én viszont egy valamit nem értek, ha annyira szuper az xbox támogatottsága a játék fejlesztőktől, akkor miért ülsz naphosszat a pécé előtt, és egy informatika fórumon a pécé ganyéságáról hirdeted az igét? vagy mégse olyan jó xbox tulajnak lenni ezek szerint, ha állandóan itt ülsz?

a másik "leáldozott" topikban is folyton ez megy, a ganyé dobálás, mégis mindenki egész nap a pécé előtt tesped, és csak arról zagyválnak, hogy mekkora ganyé, ami előtt épp ülnek. azt hittem xboxosnak lenni nagyobb öröm ennél, de úgy néz ki az se annyira arany, mint ahogy fénylik.
  • Totti5
    Minimum még 2 év. Nincs rá ok hogy az új gépen törje a fejét az MS, hisz nem elavult, a játékok pedig jönnek rá az emberek pedig veszik a gépet és a jövőre érkező játékok fogják mégjobban kihasználni vagyis a legszebbek lesznek rajta mindközül pl Halo, Fable, Alan Wake, Splinter Cell mind jövőre jönnek és a Natal is. Persze a háttérben biztos megy a fejlesztése már a következő gennek. Kb olyan 6 év egy konzol élettartama. 360 jövő novemberben lesz 5 éves, szóval a 2011-12 reális lehet.
  • bertino
    sztem max 2 :D
  • KillTheKonzol
    gyerekes kötekedés? amit itt előadtál, az mekkora FAIL már, hogy olyan platform űberségével dobálózól több stílusban, amennyihez annyi közöd van, mint a pécéseknek? ez már akkora.....

arra céloztam, hogy veled szemben én is dobálózhatnék az uc2-vel meg a gt5-el, ugye érted?

egyébként mikor lesz xbox váltás? hány évig akarják még a piacon tartani kb?
  • Totti5
    Te honnan veszed hogy én hol játszottam vele és mennyit? bár az lejött hogy te nem vagy csak tényéeg plázába láthattad. Ez már olyan gyerekes kötekedés... ignore. Forza 3 gyönyörű, GT5 szebb, de a kettő közt nincs olyan nagy különbség viszont magasan e két autós játék van a trónon jelenleg és ugyfest egy jó ideig ez változatlan is marad.
  • bertino
    hát talán a következő boxba több erőt préselnek, mint az elődjébe...
  • KillTheKonzol
    lassan nyitni kéne xbox játékoknak van e jövője topikot is, mert hát a ps3-as gt5 kenterbe ver majd minden autókát xboxon, és majd egy órát játszok vele a plázában, vagyis felhozom majd érvként.. milyen jövője lesz így az xboxnak, főleg, hogy a ps3-as uc2 minden xbox játék grafikát űberel? ezeket maga totti5 nyilatkozta, csak más kontextusban (ps3 vs pc) tehát akkor ezek rá is vonatkoznak, sőt, jobban mondva, jobban vonatkoznak rá, mint ránk (aztalerobban szivarvégit, az öngól meg is van)
  • bertino
  • Invest
    " Uncharted 2 a jelen és a múlt legszebb, leprofibb játéka ami valaha is létezett. "

" Pár órát már eltöltöttem vele. "

Barom.
  • KillTheKonzol
    jaj nemár, kb én is felhozhatnám az uc2-őt, kb ugyanott lennénk, egyikőnk se ps3-as, hiába mondanám, hogy egyszer már elkaptam 10 percre a MediaMarktban az asszonynak vásárolva menet...
    meg amiket állandóan felsorolsz, két platform címei, vagyis a felével te sem nyomulsz otthon. téma lezárva.
  • wedge31
    Én pont most láttam mert egyik haver ps3-mat vett a gyerekének karácsonyra hozzá a Uncharted 1-2 meg valami japó szarságot.

A többi konzolos grafot biztos hogy alázza de a Crysistol messze van.
  • Totti5
    Pár órát már eltöltöttem vele. Tartsak róla bemutatót?
  • KillTheKonzol
    biztos széépek benne a rajzfilm effektek

de ő se játszik azon a platformon, ugyanúgy mint a pécések, tehát uc2 állásilag is 0:0, vagy majdnem öngól...
  • KillTheKonzol
    van egy lehetséges harmadikat,GT5 verzsán of PC, Polyphony Digital elnökétől pletyka, gondolatmenet, de egyikőnk se lát a jövőbe, ki tudja mi lesz http://www.gamestar.hu/gran-turismo-5-pc-re.html
  • wedge31
    hihi...
  • bertino
    jövőre jelenik meg.
  • Totti5
    Uncharted 2 a jelen és a múlt legszebb, leprofibb játéka ami valaha is létezett.
  • CS@
    Időközben megjelent már az a fránya GT5? (komolyan nem vagyok képben azért kérdezem)
    Vagy még mindig ugyanott tartunk, mint egy éve és Prologue -ról van szó, amikor valaki megemlíti?

Nem vagyok egy vérszimulátor fan, így hozzám közelebb állnának a konzolos autós dolgok, de ez részemről max a PSPben merül ki, mivel más még nincs.
    Ebben se vagyok biztos, úgyhogy csak tippelek, de ugye jelen pillanatban olyan konzol sincs, amin lenne: PGR4, Forza 3 és GT5 is és ez a 3 cím valójában 2 platformot takar?
  • Totti5
    GOra sosem írtam jót, itt sem és máshol sem, mert maga a gép sem tetszett, sosem. Egedül a warez visszaszorításában és a PSP megerőödésében lett volna szerepe, de ugye mint azóta kiderült nagyon nem így lett. Ezt te lehet megjósoltad előre és temetted, amit én nem feltétlen, max ennyiben volt eltérés.

Dxeket pécén sem használják ki. Crysis is vígan ment dx9 alatt. Ha nem optimalizálnak akkor nem lesz előrelépés, viszont konzolon van ez látható évről évre hogy lényegeseb szebb játékokat készítenek mert kihasználják a gépben rejlő lehetőségeket. Persze hogy pécén szebb lehet valami egy picivel mert sokkal erősebb, de nincs semmiféle egetrengető különbség mint amit mondotok. Optimalizálni kellene. Pl a Dragon Age miért lett olyan milyen? konzol portok ugyis szarok, és főleg pécére készült, de nem erőltette meg magát a Bióver, pedig tehette volna nemde?

"CoDMW2-ből a fedezékrendszer" - azért került ki mert nem rakták bele, de mint ez is oly sok minden megoldható pofon egyszerűen, és nem a gombok hiánya volt a gond

"konzolos célzáshoz KELL a rásegítés." - dehogy kell, pl Army of Two 2 demoval játszottunk tegnap amibem SEMMI rásegítés nincs, úgy ahogy azt kell, és 2. nekifutásra már mesteri pontossággal snipereztük le az enemyt és lőttük halomra az ellent... nem kell aim, ez butaság, max a kezdőknek, vagy azoknak akik beképzelik hogy kell

"Miért nincs, illetve van alig használatban a dx10, 10.1, 11?" - na vajon miért? optializálni luxus, a Dx10-11 meg arra jó hogy az új VGAkat idő előtt rásozzák a júzerre hogy ettől neki jobb lesz, az nem baj hogy jelenleg semmi sem használja ki, ja de a Dirt 2 LOL:d:d:d:d:d vicc komolyan...

"Miért egyszerűsödnek a játékok, sok szempontból?" - Én mindig ilyen egyszerű játékokkal játszottam, mert szórakozni akarok. Ps1-Ps2 idejében is ugyan ezek voltak, talán azzal a különbéggel hogy mertek fejtörőket és szopatásokat beletenni, de mivel manapság egyre nagyobb profit a lényeg hisz egy jó fejlesztéssel el lehet valamit indítani, de egy mellényúlással simén be lehet csukni a kapukat örökre... sajnos erre a mult években akadt példa bőven. Minél nagyobb tömegek megsóltása a lényeg, ami 1-2 játék rovására mehet, de nincs ok a panaszra.

Egyes stílusok kihalóban vannak, mások előretörnek, most ilyen idők vannak... de ha pécén játszol akkor most sincs sok okod a panaszra, mert RPGk vannak, Arma van, repszim, autószimek vannak only pécén! van mivel csapatni. Kalandjátékok nincsenek ez tény, vagy nagyon kevés, de lehetne, csak rizikós és rétegjátékok, amik nem mozgatnának meg tömegeket, így nem is nagyon végnak bele a nagyobb fejlesztők/kiadk egy ilyen vállalkozásba.
  • KillTheKonzol
    "Dirtről megint felesleges vitázni. Láttam PC-n, te kedvedért most megnéztem boxon, a különbség nem egetrengető, de egyértelműen VAN"

ez a tökéletes megfogalmazás kollega aki szerint semmi sincs, az ferdít...és ez a különbség csak növekszik.
  • KillTheKonzol
    te bizonygatod itt a saját megelégedettségedre hogy a 2005-ös vga-val szerelt boxon ugyanúgy néznek ki a multiplatformok, minden effekt, mint egy mai dx11-es ati erőkártyán, ami bődületes butaság, de ezt már a dx9c-és shift tesztelésekor is leírták, nekem ez egyáltalán nem fáj, neked fáj, ha folyton ezt akarod bizonygatni itt a pc topicban...
  • wedge31
    Szerinted az valós hogy a U2-nek szebb a grafja mint a Crisysnak ? mert ez is csusztatás finoman szolva.
  • Totti5
    Nagy részben a CPU is kell hozzá a GPU mellett természetesen, PS3ban ezt ki is használják már.

Ha lenne pécére, ha nem lenne konzolra, ha, ha, ha. Nincs. Se PGR4, se Forza 3, se GT5, de vannak Simbin játékok 5 éve is elavultnak számított alapokra. Persze ha lenne, ha lenne, de nincsen. Konkrétumról nem sikerült beszélned, bár beszélhettél volna ha lenne valami, de nincs.

GT5 sosem lesz pécére és semmi másra sem, nem tudom kinek az agyából pattant ki ez az ökörség.

Nem jött itt semmi, max egy rfactor 2 ami ugyan olyan gány lesz és már most elavult. Max a Simbin adhat ki valamit, mert nekik van egy modernebb motor a kezükben amivel a Race Prot csinálták, de inkább még lehúznak 5 rókabőrt a régi cuccról. Kódmester meg 1:1ban ugyan azt készíti el minden platfomra, amit jól tesz, hisz tökéletesen optimalizált és gyönyörű játékokat ad ki, csak néha bekavar a bullshit mint most a Dx11el ( bocs nem Dx10, csak az ember már nem is tudja követni ezt a pöcegödröt és a látszat előrelépéseket és verziószáokat )

Neked is mondom hogy a Dirt 2 ugyan úgy néz ki akárhogy vered magad és frusztrálódsz itt. Fáj vagy miért baj ez neked? ellenben veled én minden felel nyitott vagyok és mindent megnézek, és szerencsére a lehetőségeim tárháza elég tág erre hogy a legújebb játékokat vagy multikat több platformon is megnézhessem az ismerősi körömben, legyen az PS3, PC, PSP, WII, NDS és 360.

Igét itt kár hírdetni mert ugyan az a pár ember "vitázik" itt egy éve, és ugyan azok hangoznak el, és senki sem fogja egymást meggyőzni, viszont valótlanságokat nem kötelező állítani. Ami pedig a konzol vs pécét érinti, álltalában a pécés front kezd frusztrálódni mindig, itt is ők vannak kiakadva hogy nem értem, meg szar minden stb... ezen én nem csodálkozok, elhiszem, mert én is ezért váltottam. Merni kell váltani, de nem kötelező konzolfannak lenni, lehet valakinek a pécé mellett konzol is, nem fogják egymást bántani, és csak az illető jár vele jól. Nekem nincs gémer pécém, ami sokszor rossz, mert szívesen kipróbálnák jópár only pécés játékot, de kettő gémerplatformot nem tudok és nem is akarok fenntartani.
  • Dante73
    Totti, mellékes, PSP-t próbáltam előkeresni, sajna a kereső megint szar. Mindenesetre TUTI hogy én ellene voltam, és veled vitáztam róla...

Dirtről megint felesleges vitázni. Láttam PC-n, te kedvedért most megnéztem boxon, a különbség nem egetrengető, de egyértelműen VAN, a PC nyert. És ÉN ráadásul úgy néztem, ahogy kell;
    Boxon HD-re kötve, PC-n minden csúszka a tetején. Kár kötnöd az ebet.

Egyébként ma, egyértelmű, hogy a játékok gyenge keresztmetszete a konzol. Nem csak grafikailag, de minden téren.
    Ha azt nézzük, miért került ki a CoDMW2-ből a fedezékrendszer; mert elfogytak a konzolgombok.
    Miért elég sok FPS-ben a környékre lőni; mert a konzolos célzáshoz KELL a rásegítés.
    Miért nincs, illetve van alig használatban a dx10, 10.1, 11?
    Mert a konzolok nem támogatják.
    Miért egyszerűsödnek a játékok, sok szempontból?
    Mert a konzol memóriája kevés, a tárolókapacitása véges. (Ugyanis hiába van benne egy jó proci, ha az adatokat nem tudja eljuttatni a megfelelő helyre, a megfelelő időben....

Tetszik, vagy sem, ez a warez melletti fő ok a játékok egysíkosúdására.
  • [HUN]FaTaL
    DX10ben eleve nincs tesszeláció FAIL:D
  • KillTheKonzol
    " nade egy pécé CPUja sincs mondjuk a CELL közelében"

nem is a cpu felelelős nagy részben a teljesítményért, hanem a gpu

"Pl Mutass szebb autós játékot pécén mint a Forza 3, de ne is ez legyen mert túl magas a mérce, mondjuk a pár éves PGR4!"

ez csak azért van mert nagy részben a dobozaitok miatt hanyagolják a pc platformot, arra fejlesztenek amiből nagyobb pénz van, ha nem hanyagolnák, olyan ütős grafikai cuccot lehetne összedobni minden stílusban, ami köszönőviszonyba se lenne az xboxal se a ps3al...főleg ha amiket felsoroltál multiplatform lenne..de ha jól tudom a gt5 kiadója eleresztette hogy lehetséges egy pc átirat, ha ez nem csak pletyka volt, akkor nem lesz miről beszélnünk ebben a műfajban sem a grafról...
    mellesleg akár mikor kijöhet modernebb graf motor ebben a stílusban is, értem ez alatt, hogy még amikor mindig a box360 és ps3 ideje lesz, a mostani vga-k szintjéhez közelebbit alkotnak ebben a stílusban is.

"de a multik nagy része ugyan az, kivéve hogy pécén nagyobb felbontással és több AAval tudod használni"

bődületes faszság, ez ma már nem igaz, ha már a dirt2-őtt emlegetted, meg ahogy nézem az arcade autóka a kedvenced, ez sem a dirt2-re se az nfs shiftre nem igaz hogy csak felbontás meg AA a különbség, pl honnan az anyából tudod ha még sose láttad maxon pécén a dirt 2-őt? megint youtubeos videók alapján, hogy lehet valaki ennyire lekorlátolt...
    gondolom szerinted a dx11 effektek is mennek a boxodon, mert a youtubeon nem láttál különbséget, mikor jóskapista valami beállításon futtatta, amiről semmit se lehet tudni melyik kürnyezeti effekt stb milyen magasra volt állítva. fail

végül: még mindig nem válaszoltál mi a tökömet keresel a pc topikban, hirdetni az xboxos meg a ps3-as igét(utóbbi azért is szánalom, hiszen te se játszol rajt, ugyanúgy mint a pécések, akkor mi a különbség? hmm??)
  • bertino

• Totti5
    Értelmezni az oviban kellett volna megtanulni, nem pedig dobálni az idióta szmájlidat:) Hogy értsd te is és ne halj meg kétségek közt, a lényeg az hogy a dx10 annyiból áll hogy leveszi a homály effektet, meg van valami teszlálós nézősor:DDDDDDD
  • bertino
    #13104 "Dirt 2 nálam szebb mint pécén, mert Dx9be homály effekt van rajta amit csak DX10el lehet feloldani LOL?"

#13110 "Nincs elétérs."

hát az ilyenek miatt éri meg ebbe a topikba mindig benézni.
  • Totti5
    Hiába kened rám a GO dolgot, én mindig is a digitális terjesztés ellen voltam és vagyok. Ha az a jövő akkor én nem kérek belőle. Nekem fizikailag ott kell hogy legyen a játék a polcon.
  • Totti5
    De úgy néz ki hiába mondod. Nincs elétérs. Sajnos ez van, szar érzés lehet nektek.
  • bertino
    nem is néz ki úgy neki a dirt2, de valamit mondania kell a saját javára.
  • Dante73
    JAaa, DX9... Ne nevettess már, cserepes a háztető...
    Igaz, csak a demóig jutottam, mert úgy nem tetszik a Dirt2, ahogy van, de ERŐSEN kétlem, hogy a boxodon úgy néz ki, mint az én gépemen... Pedig ma már 80-at ér használtan...

PSP GO-ról ne vitázzunk megint. Én mondtam értelmetlen lépés, a kutyának nem fog kelleni, Te, és még páran erősködtetek, hogy pedig ez a jövő mert... indokotok mellékes is, az idő engem igazolt.

Zo!

Ma lehet 50M van, akkor, mikor 10 fölött járt bőven eladásban, még 30M volt. Persze, ez sokat nem jelent, csak érdekes. A szó átvitt, és nem átvitt értelmében egyformán. Kinek kinek tetszése szerint. (Mert akárhogy nézzük, akkor se 2 gép volt fleshelve, és én magam több ezres letöltéseket láttam, viszonylag kis, külföldi oldalakon.... És akkor a nagyobb szájtokról ne is beszéljünk.
  • Zóanagyvarázsló
    Elnézést, a "sincs sok szégyenkezni valója" rész kiesett, a "mutass szebbet"-nél ragadtam le.
  • [HUN]FaTaL
    "Dirt 2 nálam szebb mint pécén, mert Dx9be homály effekt van rajta amit csak DX10el lehet feloldani LOL? :) nálam 360on éles, tökéletes a frém, és 4*AA, kell ennél több?:) de a multik nagy része ugyan az, kivéve hogy pécén nagyobb felbontással és több AAval tudod használni. Egy COD MW2 is 90%ban ugyan úgy néz ki 360on mint pécén meg a többiek is."

DX9 lol :D
  • Totti5
    Livreól kibannolnak, de aki warezol azt nem érdekli ugysem. 2 hónapja több mint 1 millió júzert bannolt az MS örökre, accountostól gépestül. Warezolni meg nem nagy kunszt, mert veszel két gépet egyiket tartod warezra... egy árkéd gép 40 k, ez az öszes semmi 4 játék ára.

A gari sem visszatartó erő hiszen a gép már megbízható, de szinte minden boltban javítják pár ezresért.
  • Totti5
    "Mutass EGYETLEN olyan MULTIPLATFORM játékot, ami konzolon szebb, mint PC-n."

Dirt 2 nálam szebb mint pécén, mert Dx9be homály effekt van rajta amit csak DX10el lehet feloldani LOL? :) nálam 360on éles, tökéletes a frém, és 4*AA, kell ennél több?:) de a multik nagy része ugyan az, kivéve hogy pécén nagyobb felbontással és több AAval tudod használni. Egy COD MW2 is 90%ban ugyan úgy néz ki 360on mint pécén meg a többiek is.

"Amúgy mikor ITT ebben a fórumban azt mondtam, hogy a PSP go tuti bukás, nem hitted el, sőt.... "

Hümm? kisebb képernyő, kiherlélt UMD, elcseszett gombkiosztás... én szerintem sosem rtam hogy sikeres lenne, mert halott ügy volt, max abban lehetett hinni hogy a warez mértéke visszaszorul, én max erre írtam hogy ennek jót tehet, de mivel a gép egyátalán nem fogyott és nem fogy és már fel is lett törve ez nem jött be a Sonynak többszörösen sem. Az áráról nem is beszélve, mert drágább mint a többet tudó 3000es modell, jóval!

"De, ha ez lenne az egyetlen hasonló játék, én se vonnák le következtetést. De nem ez.
    Kedvedért másik példa; GTA4. tizenmilliós eladások, 30M konzol. Azaz majdnem minden második konzoltulaj rendelkezik eredetivel. Nos az én "házi felmérésem" ezt sem támasztja alá."

Nem MOból tevődik össze a 10++ milla hisz már felette járunk jóval, MO egy warez pöcegödör, mind pécén mind konzolon... igaz én ismerőseim akik konzollal rendelkeznek 20ból ha 2-3an warezolnak, de ez nem sokat számít. Amikor kijön egy Fifa 6an megyünk megvenni mert mindenki origiban tolja, de ez nem számít mert elenyésző a szám. X360 topikban aki betéved és gépet szeretne venni 5ből 1 aki nem akar rajta warezolni vagy van flesselten akarja venni... ez a magyar valóság.

• grebber
    De épp ezt nem értem miért? Lusták letölteni?
    Mondjuk kint kb olyan egy játék megvétele mint nálunk lemegyek azt vennék 1 db kiflit ha az árat nézzük.És igen inkább nem tökölnek flashelt szarral mert gari ugrik live gázos.Szal ja van benne ráció!
  • Totti5
    "Azt viszont nem igen értem hogy miért fogy egy adott játékból (ami pl pc-re is kijön) több xbox 360 mint mint pc-re."

Hacsak a 360ról lenne szó, de a PS3ra is sokkal több megy el. A válasz egyszerű a warez mértéke töredéke a pécéhez képest.

"Xbox 360-ra sokkal hamarabb van Warez mint pc-re mégis annyit adnak el rá ennek ellenére hogy félelmetes.Nem értem nem és nem!"

az a pár millió ember mindig ott van akik az adott nagy nevet megveszik ( GTA, Halo, COD esrtében van az 10 millió is ), de kevésbé hypolt játkokból is garantált a pár 100 ezer vagy a szerény 1 millió idővel, a válasz ugyan az mint a fentiekben, a warezolók mennyisége töredéke konzolon mint pécén