17438
-
#13341 Az összes szimulátor. -
#13340 Azért csak majdnem.
Ez a dolog sem fekete-fehér. Ma egy PC-s árkád autós játék fizikája egyszerűen szar. Nem árkád, szar. Vagy ugye szimulátor, a kettő közt meg nincs semmi. Talán a TDU volt az utolsó, amiben kerekekre számolták a fizikát, nem dobozra, és mégis árkád volt, messze nem szim.
Sajnos, a mai PC-s játékpiac le van ejtve; #13339
Pedig egy autós játéknál a fizika az isten, a nélkül nincs jó autós gém... Nézhet ki akárhogy, lehet akármekkora a bejárható terület. Vagy hívhatják Colin Mc'Rae-nek, sajnos a fizika le van ejtve. (Én spec a Dirt2-t, a demó után le se szedtem; a sávszélt nem éri meg... számomra legalábbis) -
#13339 Nézd.
Egyrészt, ott a warez.
Másrészt a konzol játékok elég nagy százaléka 1 év alatt van "összedobva" így, egy "normális" játék árának töredékéről beszélünk, amit ráadásként drágábban lehet a konzolra elsózni, mint PC-re. Optimalizálni sem kell, hiszen egyfajta gépre készül. Azaz arról beszélünk, hogy (viszonylag) kevés munkával lehet hatalmas haszonra szert tenni, míg PC-n ez a kevés munka már nem mozgat meg tömegeket. Oda SOKKAL több kellene.
Ezért is tart ott a PC piac ahol. De azért meg lehet egy két játékot említeni. -
#13338 Fontos igen, de a szimek többsége rétegjáték, ahol nincs mögötte telejő kiadó, fejlesztő így a külcsín másodlagos. Akadnak kivételek pl Flight Simulator X vagy IL2, de pl olyan autós játék nincs grafban, körítésben ami az elmúlt évek vagy a mai szintet képviselné. -
Rundstedt17 #13337 "szerintem sokkal fontosabb lenne, hogy a játékok olyan irányba fejlődjenek, hogy legyen választási lehetőségem, hogy oldok meg egy feladatot és a választási lehetőség ne az legyen, hogy melyik fegyverrrel ölöm meg..."
na igen ez hiányzik. -
#13336 A szimulátorokban nyilván máshogy van, ott a fizika a legfontosabbb... -
#13335 Ez a fizika mizéria szerintem túl van lihegve. Amiben van jó fizika az is kábé egy óráig érdekes onnantól ugyis shotgunnal aprít tovább az ember, mert megunja a hordódobálást. Az hogy egy-egy feladat megoldásához kell valami fizikaszerű dolog például arrébb húzni pár dobozt, vagy eloltani a tüzet, vagy ha belelösz a hordóba az felrobban ezekhez felesleges valódi fizika elég pár script. Talán a karakterek mozgása, esése, stb-ben lehet szerepe, de szerintem sokkal fontosabb lenne, hogy a játékok olyan irányba fejlődjenek, hogy legyen választási lehetőségem, hogy oldok meg egy feladatot és a választási lehetőség ne az legyen, hogy melyik fegyverrrel ölöm meg... -
#13334 Akor nézzük más szemszögből. Pécére milyen ex játékok vannak ahol van fzika és AI és olyan grafika amit te elvársz? Crysison kívül. -
#13333 Amiket ezek közül ismerek, azokban én csak akkor beszélnék fizikáról, ha még életemben nem láttam volna Crysis-t, HL2-t, mondjuk. De már láttam.
Nem akarok vitázni, mert feleslegesnek érzem, de (mivel elsősorban ez alapján tudom megítélni) a PC-re érkező konzolportok 95%-ában se fizikáról, se AI-ról nem lehet beszélni. Amiiben mégis, az többnyire randa.
De szerintem hanyagoljuk a témát. Ha nem látod be, hogy a konzolok egyrészt elavultak, másrészt kiegyensúlyozatlan a konfigurációjuk akkor eléggé elvakult vagy. Bármit is lehet kihozni belőle. Mert azt az elavultság, és a kiegyensúlyozatlanság ellenére hozzák ki belőle, nem azért, mert olyan f@szä gépekről beszélünk. Ráadásul egy PC-ből sokkal többet lehet kihozni. Ennyi a téma.
És ezek tények, nem elvakult ábrándok. -
#13332 Haloban van AI, de a KZ2ben is van ami 5ször szebb minden téren és 720p. Fizika van a Forza 3ban is mégis brutalul néz ki és 720p, és a 17 kmeres pályákon is fix 60fps, egy röccenet nélkül.
Amúgy milyen fzikára gondolsz? a legtöbb játékban van havok meg ragdoll, amivel tudsz pár terptárgyat elmozdítani és kb ennyi. Azokban a játékokban vannak kiemelkedő fizikai megoldások ahol erre épül a játékmenet, pl
Alone 5? ami 720p, stabil fps és van benne fizika bőven
Far Cry 2? amivel szintén semmi baja nem volt a boxnak mert stabil fps 720p szép képélesség.
GTA4? az is 720p és van benne fizika, fps érték kicsit ingatag.
The Force Unleashed? 720p, szép graf, fizika, stabil fps.
Stranglehold 720p, szép képminőség stabil fps és remek fizika.
-
#13331 Mondom, hogy reggel van! Lehet, már asszimiláltak is... -
#13330 Vagy, abban van némi fizika, AI esetleg... Csak szűk a keresztmetszet. Az AC meg hiába álejtős, (Mert meg kell vallani, hogy boxon-PC-n egyaránt szép) ha ez az egyetlen erénye. Egy jól összerakott PC-n megy együtt is. -
#13329 Nem, hanem a 3-4Mb-ra összehúzódó 600MB-nyi futó programra mondtam, vaze! :D -
#13328 Akkor így írd, ne azt hogy a legtöbb játék nem tudja, mert ez nem igaz. pár játék nem 720p, a túlnyomó többség az volt és az lesz, 1-2 kivétel akad. Érdekes mód az a pár játék nem 720p ami ami amúgy nem túl acélos látványban, mert amik nagyon szépek és állejtősek azok 720p mindig. Vannak akik nem optimalizálnak kellően, vagy elcseszték a motort és ezzel kompenzálnak és akarják tartani a fix fpst, ami még mindig jobb mint hogy akadjon. -
#13327 Miért?
Mert a háttérben futó alkalmazások összehúzzák magukat? Ez Vistában bemutatkozott ficsőr azt hiszem, és teljesen természetes. Mondjuk nálam a qtorrent pl majdnem mindig fut a háttérben, 1-2 megnyitott weblap is elő szokott fordulni, stb.
Totti!
Tudja MINDEN játék a 720-at boxon? NEM. Akkor miről is beszélünk GRAFIKAI téren? Pedig a 720 még nem is egy nagy felbontás. -
#13326 Forza 3, FF13, Uncharted 2, GT5 720... Elcseszett Halo3 motoros ODST nem volt 720, meg a COD MW2 ( de ott már az előzző részek sem ). Halo Reach 720p lesz, és sokkal szebb lesz mindet a 3, ez hogy lehet? optimalizáláson múlik, semmi máson. Amúgy a CODoknál észre sem lehet venni, mert nagyon jó a képminőség és az AA. -
#13325 Háak furcsállottam is, hogy te valami Bill Gétz Star Trek edition-t kaptál Win7-ből, amit a Borggá vált Klingonok küldtek vissza az időben?! -
#13324 Nem tudom miről beszélsz meg honnan szerzed ezt az infot, de ez nem igaz. 1-2 játék nem 720p, a NAGY! többség 720. -
#13323 3-400 természetesen, nem 3-4. (szép is volna, reggel van, bocsi) -
#13322 Egyre több. Ugyanis ahogy növekszik a látvány részletessége, a szűk keresztmetszetek egyre jobban kijönnek. -
#13321 Wim7-et használok.
Megeszi a maga 6-800Mb-ját üresben. Ha épp abbahagyok egy játékot, általában 3-4Mb-t eszik épp, ami lassan elkezd nőni visszafelé.
Vista alatt ugyan ez volt. -
#13320 Értem. 20 játékból 1. -
#13319 Mostan a szubhádés gammákra gondol, mint a halo3 stb. -
#13318 "Álmodban 720p-s a box felbontása. A LEGTÖBB játéknál az már felskálázott érték"
-
#13317 Abban azonban egyetértünk, hogy egy combos PC konfig immár keni-vágja az össze konzolt toronymagasan. Viszont sajnos a konzolportok miatt a konzolok limitációival kell számolniuk a fejlesztőknek. Ez pedig tudjuk hova vezet... -
#13316 Ezt nem tudom, hogy honnan veszed?! A valóban futó és tevékenykedő alkalmazásokból nem sok mident lehet kilapozni swapbe. Nyilván egy nyitott Word-ot igen, de azt meg hülye aki futva hagyja, míg játszik! :D -
#13315 Azért a háttérben futó alkalmazások játék alatt összehúzzák magukat, másrészt pl a Saboteur is megelégszik 512 memóriával, kivéve amikor nem... láttam már 1,2G-t enni... És konzolport. (És bár gyengécske, de egy hangulatos játék, Ha GTA WWII ként jön ki, tarol...) -
#13314 Najó nálam üresben is kb. a Box memóriáját fullba foglalja az oprendszerem, meg a sok szar. Ez Boxnál nincs, ott majdnem egészében fel lehet használni a memóriát. De ettől függetlenül nem sok az az 512MB. (ámbár ha PC-n nézed mennyi a memfoglalása egy adott játéknak éppen futás közben, sokuk nem éri el az 512MB-t) -
#13313 1;
Álmodban 720p-s a box felbontása. A LEGTÖBB játéknál az már felskálázott érték. Mivel a grafikáról híres gépben egy fos videokártya található. Úgyhogy, géniuszságról beszélhetsz, de rosszul veszi ki magát.
2;
c2dE6550, 2G kingmax, 9800Gt,/512 Gigabite P35DS3, és a Crysis 1024x768-ban 25-30 FPS-t tud, bár sajna ritkán, de megakad. Természetesen MINDEN VeryHigh-on.
Ugyan az a Te géped baja, ami a box-é. Nem egy kiegyensúlyozott gép. Pedig, az lenne a lényeg, hogy ne legyen szűk keresztmetszet benne.
Mert 512Mb rammal a box prociját a hajadra kenheted, ugyanis nem lehet kihasználni... És akkor a videokártyáról nem is beszéltem...
Akárhogy nézem, ez is FAIL... -
#13312 A topikkal meg szerintem az a gond, hogy itt a két véglet gyilkolja egymást a "konzolfanboy" és a "vérpécés". -
#13311 Olyan ez mint a gyorséttermi kaja, szagos, ínycsiklandó, de gyorsan el is felejted. Elsőre megtéveszt a szép grafika, az animációk, a mindenféle csilli-villi effekt, aztán játszol vele egy órát és rájössz, hogy tömény unalom.
A konzolosok szokták mondani, hogy nem is baj ez, jobbak a filmszerű pár órás játékok... nem mondom néha nekem is jólesik egy-egy ilyen játék, de hogy már a megjelenő játékok 90%-a ilyen, az már sok.... -
#13310 Jó még ez a gép, csak bele kell tolni egy HD5870-est és suhanik minden. Esetleg egy újabb proca sem árt, de az mind1 is. -
#13309 Bocs, hogy megint írok de látom megy még itt a műsor.
Igazán tényleg nem is szeretnék ilyen szakemberekkel vitatkozni, csak megjegyzem, hogy az Xbox 720p-s felbontáson kezeli a játékokat hiába teszed fel 1080p-re, csak felskálázza a jelet.
De hogy te egy 1280x720-as játékot összehasonlítasz egy 1920x1080-assal és megállapítod, hogy a műszerek sokkal részletesebbek meg stb. Végülis csak majdnem 2x akkora felbontás. Szóval te nem is a játék grafikáját hasonlítottad össze, hanem a kettő közti felbontás miatt kijött különbségeket soroltad. Ehhez tényleg gratulálok. :)
Ebben a topicban mindenki ekkora géniusz?
Másik szakembernek #13251-re
"Grafikailag valóban szépek rajta a játékok, de egy 2-3 éves PC nyugodtan, melegedés, és zaj nélkül úgy a porba alázza, hogy öröm nézni. Emellett a konzolon nem fér oda a szép grafika mellé az AI és a fizika... Nem bírja el a gép."
Kukkants az aláírásomra. Ezt a gépet egészen pontosan 2 éve vettem, a VGA-t használtan 50 körül, a proci, alaplap, memória kombót kb 120ért.
Az agyonistenített Crysist nem viszi akadásmentesen normálnál nagyobb beállítás mellett (1280x1024), a mostani játékok közül a Dragon Age-t játszottam rajt és bár a játék nem éppen a grafikájáról híres (bár nem is ronda) sokszor lement még 20fps alá is. Természetesen képsimítás meg ilyesmik nem voltak bekapcsolva.
Arról persze gondolom fogalmad sincs, hogy az Xboxokban egy 3 magos 3.2ghz-es processzor van ami erősebb, mint az itthoni PC-k ben lévő procik saccra 90%-a. Sebaj. :)
További kellemes magömlést.
Azért majd remélem néha még írhatok valami okosat ide. -
Ry0K3N #13308 jujj 260 új hsz fléééééééém :D -
#13307 Figyu már. PhysX nem lassította az Nvidiás kártyával játszókat max azt aki warezolta a játékot... -
#13306 Erre majd vissza lehet térni ha játékban valamilyen szinten is lesz ilyen, de a Batman pár kamu effektje is kokira lassítja a gépet, pedig elvileg gyorsítani kellene hisz a fiziksz tehermentesít, kár hogy pont az ellenkezője történik.
Mellesleg valaki magyaráza majd el hogy mit keres Gandalf, Tanszfórmersz és Star Trek ezen a videón mint nvidia fiziksz demo... -
Micsu #13305 Én leszarom nagy ívből minek áldozik le csak lássunk már játékokban is ilyen minőségű fizikát :) -
#13304 Jajdebuta vagy le vagy maradva nem kicsit ezt az atisok is megmondják az Nvidiának és a PhysXnek is leáldozott. -
RYO21 #13303 Nekem nincs powerpc-m, mégis játszom a legújabb játékokat, maxon.
Nem UXDSAHWEQASDHÁDÉ-ban, hanem alacsonyabb 4:3-as rezolúcijóban.
És aztr vettem észre, hogy ezek az új játékok (amiket konzolportnatk neveztek) már egyáltalán nem köt le. Van amit direkt azért vittem, végig, hogy ne kelljen azt mondanom, hogy hiába szenvedtem a letöltéssel.
Pl Samp-al sokkal jobban el tudok játszani, mint a GTA-IV-el. -
Micsu #13302 whehe
ki a szánalmas? > #13261 :)
másik meg:
nyúfiziksz bár totti boxa ezt is tudja