Zeitgeist
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
-> ajánlom figyelmébe abszolút mindenkinek!
Boldog karácsonyt, egyébként!
"ha nagyon sok ember tisztában van az, hogy eddig akárkinek mutattam be ezt a jelenségkört, akárkinek beszéltem róla, mindenki számára új volt?"
ennél több nem is kell...nekem ebbõl már lejön, hogy pedofil vagy.
Kb ennyi értelme volt a te kijelentésednek is.
erre akartam még reagálni, bocs de elég képtelenség a reakciód, én ugyanis személyes ismerõsömrõl beszéltem, hús-vér emberrõl akivel nap-mint-nap találkozok és ha utánajárt akkor bizony utánajárt 😊
ennél több nem is kell...nekem ebbõl már lejön, hogy egy csõben élsz, és vajmi kevés fogalmad van a világról és annak mûködésérõl 😊
Ok. Szerintem sincs értelme ennek a vitának. Kb mintha egy vallásost próbálnék meggyõzni, hogy nincs isten.
A továbbiakban csak a személyeskedésedre válaszolnék.
"fröcsögõ agymosott senkinek nevezel, de közben te fröcsögsz és adod tanúbizonyságát annak, hogy a média rendesen kimosta a buksid."
Te kezdted a személyeskedést. Én csak a filmet kritizáltam, nem téged, erre jöttél a "hogy te mekkora a sötét barlanglakó vagy" szöveggel. És hol adtam tanúbizonyságát annak, hogy az a média kimosta az agyam amit nem is nézek/olvasok? Várom az idézeteket.
"az ilyen megkeseredett emberek meg, mint te, akiknek akkor se kéne a változás ha ott lenne az orruk elõtt"
Ez valami paradoxon. Pont a megkeseredett embereknek van szükségük az ilyen filmekre, amik elhitetik velük, hogy a saját elbaszott életükrõl más tehet, és hogy a szánalmas kis baráti beszélgetéseiket feldobhassák ilyen áltudományos témákkal.
"de nekem van cimborám aki a legtöbb dolognak utánanézett, és kiderült hogy bizony a film forrásai eléggé hitelesek..."
Én meg a múltkor láttam egy embert, aki ismer valakit akinek az unokatestvére utánanézett és hazugság az egész.
"a lényegi része, ami a vallásról, 911rõl és a pénzrendszerrõl beszél, színtiszta igazság."
Ezt inkább nem is kommentálom.
hogy Kennedy beszédét megvágták? könyörgöm, kit érdekel. a lényegi része, ami a vallásról, 911rõl és a pénzrendszerrõl beszél, színtiszta igazság. hát ezek után kit érdekel ha vmi elnöki beszédet összevágnak benne.
"Az a baj, hogy az emberek 99%-a nem néz utána azoknak amiket a film állít, sõt sokmindennek utána se tudnának. Erre épít az összes összeesküvéselmélet."
-> lehet hogy így van, de ez nem összeesküvéselmélet. összeesküvés elmélettõl, és üldözési mániában max te szenvedsz. azt hiszed aki megnézte a filmet, és nagyjából vallja a nézeteit, az mind agymosott birka, és te szemben állsz velük. Lehet egyébként hogy a legtöbb ember nem néz utána, de nekem van cimborám aki a legtöbb dolognak utánanézett, és kiderült hogy bizony a film forrásai eléggé hitelesek...
egyébként én nem tartom azt, hogy ami ebben a filmben van, az szent és sérthetetlen. forradalmárnak sem hiszem magam, de megvilágosultnak...az emberek 99%-val szemben igen.
az ilyen megkeseredett emberek meg, mint te, akiknek akkor se kéne a változás ha ott lenne az orruk elõtt...tudod van ez a mondás, hogy segiteni csak annak lehet, aki elfogadja a feléje kinyújtott kezet...ahogy elnézem te biztos nem fogadnád el, csakazértsem. nehogymár az agymosottakhoz legyen vmi közöd...
Ebbõl is csak az látszik, hogy míg én nem húzok egyik oldalra sem és megpróbálom objektíven szemlélni a dolgokat, és nem hagyom magam befolyásolni(persze ez nem mindig sikerül), addig te egy fröcsögõ kis agymosott senki vagy akinek egy ilyen filmre van szüksége a megvilágosodáshoz, mert saját gondolatai nincsenek. Mellesleg a szövegértéssel is problémáid vannak. Az idézett mondatba ott van egy "is". Azaz, hogy a "jelenlegi rendszer" IS és az ilyen filmek IS. Meg ki beszélt itt rfid chipekrõl? Egyedül te:
"gondolom a bõröd alá a mikrochipet is ujjongva fogadnád"
És még gondolatolvasó is vagy.
"Ha a médiának szabad hazudni meg manipulálni az embereket, akkor egy ilyen "dokumentumfilmnek" is, ami pont ez ellen lép fel?"
Inkább ezen gondolkodj el. Bár az ilyen embereknek felesleges azt mondani, hogy gondolkodjanak, neked csak fehér és fekete létezik. Linkelhetek én neked bármit ami a film 1-2 hazugságát cáfolja(nem állítom, hogy az egész film az!), te meg sem látod, el sem olvasod, mert ami ebben a filmben van az szent és sérthetetlen és különben is egy agymosott manipulált hülye vagyok aki mindjárt rohan beültettetni magának az rfid chipet.
Ja és nagyon sok ember tisztában van azokkal a dolgokkal amiket a film feszeget, csak a normálisabbak nem képzelik magukat valami különleges megvilágosult forradalmárnak.
"Ezek is agymosások és az emberi butaságra építenek."
épp a jelenlegi rendszer az, ami az emberi butaságra épít, és vannak bizonyos emberek, mint pl te, akik a fától nem látják az erdõt, és így szilárd építõkövei az egésznek. gondolom a bõröd alá a mikrochipet is ujjongva fogadnád, mert ha bárki azt állítaná, hogy valójában az irányításodat szolgálja, te lehurrogod, hogy ejnye ez összeesküvés elmélet..aztán vígan mész és beültetteted magadba <#conf>#conf>
Az .iso filet torrentezve tudjátok letölteni - teljesen legálisan - public passkey használatával. Tehát nem kell regisztrálni hozzá semmilyen trackerre, csak rányomsz a linkre, és a torrent kliensed már húzza is. Ezután a DVD képet kiírva viszi az asztali DVD lejátszó is.
A linket megtaláljátok a korszellem.hu -n a projekteknél. Jelenleg nem kell regisztrálni hozzá. A thx-eket érte janos666-nak lehet dobni ott a fórumon 😊
PS: Aki leszedte seedelje utána is, had jussanak hozzá minél többen.
köszönet a készítõknek!
Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a
következõ sorok segíthetnek:
1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a
falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért.
2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az
erdõbe összefogdosni õket.
3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a
beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdõben, a falusiak
abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t
ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat
fogni.
4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek.
Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt
majmot fogni.
5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgõsen el kell
utaznia egy kis idõre, addig egy helyettese fogja õt képviselni, aki a
nevében átveszi a majmokat.
6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: "Nézzétek ezt
a sok majmot a ketrecekben, amit a fõnököm vett tõletek. Eladom nektek
darabját 35$-ert, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki
50$-ért."
7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket,és megvették az
összes majmot.
8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a
képviselõjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy,
mint azelõtt.
Isten hozott a Wall Streeten...
(NEM webfejlesztésrõl van szó, az oldal már készen van.)
A Fresco interjútól lehetne becsatlakozni.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
A hangulatvétele, a szkepticizmusa számomra szimpatikus. A vallási témát nézve például mindenki tudja, hogy a bibliát nem egy ember írta, sõt valójában nem is egy egységes mû. Több szerzõ írta és mint egy gyüjteményt õrizgették. Késõbb a római császár gyúrta össze a történeteket úgy, hogy azok egy egészt alkossanak azzal, hoyg bizonyos részeket kivett, másokat hozzátett. Ezzel csak a fanatikus, bigott hívõk vitatkoznak. Nálam ez nem tény, és nem vita tárgya. Az is egyértelmû, hogy a biblia történeteinek bizonyos elemei fellelhetõek más vallásokban, más népek történelmében. Az is tény, hogy a biblia által leírt országok, városok nagy része a ma ismert történelmi tudásunkat tekintve kitaláltnak tekinthetõek. Legalábbis az biztos, hogy semmi bizonyíték meglétükre, sõt több bizonyíték van arra, hogy nem léteztek, illetve nem úgy ahogyan a biblia tárgyalja õket.
Erkölcsi és morális dillemákra nem térnék ki, de világos, hogy a biblia az istent úgy tárgyalja egyszer, mint bosszúálló, öntelt, haragos személyiséget, máskor pedig a jóság megtestesítõjét.
Minden ok meg van arra, hogy kételkedjünk a bibliában leírt dolgok valóságtartalmában. Abban azonban amilyen tanítást közvetít, viszont nem. Az emberiségnek szüksége van kontrollra, enélkül féktelenné válhat, és egy olyan világ ahol nem léteznek erkölcsök, nem létezik félelem a tetteink következményeitõl nagyon sötét lenne. Ez a kontroll a vallás. Boldog vagyok addig amíg léteznek vallások, és nem bízom azokban az emberekben akik számára nincs meg az a kontroll amit a vallás teremt. Én magam a bibliára, és minden vallásos tartalmú történetre, elbeszélésre úgy tekintek, mint példabeszédre, ahol nem az a lényeg, hogy megtörtént-e, vagy úgy történt-e meg a konkrét dolog, hanem, hogy mi a tanúlsága.
Amerikáról annyit, hogy a világ kezdi kimeríteni erõforrásait, és ennek a dolognak ott látszódnak a jelei elõször ahol a legtöbb energiára van szükség, ahol a legnagyobb hatalom összpontosul, és ez az USA.
A világ történelmében számos példa van arra, hogy a háborús okokat széndékosan idézték elõ egy növekvõ konfliktus helyzet forráspontján, vagy egyszerûen a folyamatos növekedés reményében. Ebben nincsen semmi meglepõ. Nem hiszek abban, hogy egy globlis összeesküvés irányítja a világ sorsát, de abban igen, hogy a globális folyamatok igen. Ha a világon az emberek az erkölcs elé helyezik a gazdagságot, a mások tulajdonának megszerzését, az ahhoz vezet, hogy egyes érdekcsoportok akár egymástól függetlenül is háborúba taszítanak egy országot, vagy a világot magát.
A pénzhatalom, és a bankok emberre kifejtett hatását pedig éppen ezzel függ öszze. Az emberek arr vágynak, hogy meggazdagodjanak. Pénzre vágynak, mikor éppen nincs stb. A bankok nem kényszerítenek senkit, hogy vegyenek fel hiteleket. Szükség van rájuk, és õk ebbõl jól élnek.
Ma nem a földbirtokosok dirigálnak, hanem a bankárok. Ilyen világot élünk. Az országoknak valóban azon kell lenniük, hogy minél inkább függetlenedjenek ettõl a hatalmi befolyástól, de azt be kell látni, hogy teljesen sosem fognak függetlenedni, mint ahogyan a királyoknál volt ez a középkorban a földbirtokosokkal.
A mi dolgunk az, hogy olyan kormányt válasszunk meg, akik a lehetõ legjobban képviselik ezt az irányt. Az államadósságok csökkentését, és nem további hitelek felvételét, vagy, ha mégis akkor azon hiteleknek pénzt kell fialniuk. olyan állami beruházásokra kell költeni amik folytán profitot lehet elkönyvelni bizonyos határidõn belül.
Nem a bankokat kell utálni, hanem azon kell lennünk, hogy minél kevesebb befolyásuk legyen rajtunk, és ehhez mindenki önmaga is hozzájárulhat.
Továbbra is kitartok azon véleményem mellett, hogy az ilyen filmeket nem elhinni kell, hanem elgondolkodni rajta(DE NEM MINDENEN).
Persze vannak pontatlanságok, a vallási epizodban is, de mégis olyan kérdéseket hoznak fel ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, nyilván sokakat felháborit és sért, és nem is akarnak ilyen dolgokon gondolkodni mert az az egyszerubb de vannak akik igenis kiváncsiak... Ugyanakkor tele van a film olyan állításokkal amiknek te is utánanézhetsz, és akkor megkérdezheted magadtol hogy miért is jo az ha csak USD-vel lehet fizetni az olajért és miért nem jo ez más országoknak, hogyan lehet sakkban tartani ezzel gazdaságokat...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Valószínüleg a többi részbe is el vannak rejtve ilyen kis "hibák", hogy még hatásvadászabb legyen az egész. Bizonyos dolgokat felnagyítanak, valamit elhallgatnak, valamit meg egyszerûen csak átírnak úgy ahogy nekik tetszik. Ezen kívül nincs vele bajom.
Akkor a 9/11 rendben van részedrõl is, csak ez a kennedy dolog zavar ugy látom... abban igazad van hogy jol összevágott rész... tulajdonképpen csak ezzel az egy résszel van gondod? azt hittem az egészet hulyeségnek tartod, ezért hoztam fel egy teljesen véleltlenul kiválasztott kérdést 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De ha már felhoztad, akkor kérdezek én is egyet. Szerinted olyan hülyék akik állítólag megszervezték az egészet, hogy egy létezõ, élõ ember útlevelét teszik oda?
De nekem aztán teljesen mindegy, hogy elhiszed e amiket a filmben állítanak vagy sem.
A véleményed kimerült abban, hogy hülye elméletgyártók, hülye filmek.Komoly vélemény, mitnemondjak.
Te azt mondod, ezek építenek az agymosásra, ezek a filmek, szövegek, és könyvek.Vannak akik azt mondják, hogy pont az ellenkezõje folyik, a TV, a média folytat agymosást, és az ilyen témájú dolgok lehetnek a kiutak.Neked ezzel mi a franc bajod van ?
Ez olyan mint Isten.Van aki hiszi hogy van, van aki nem.Aki nem hiszi, az már nem lehet teljes ember ? Lehet õ másban hisz, nem pedig egy kikiáltott személyben.
Pont az összeesküvéselmélet hívõk hiszik azt, hogy mindent tudnak/mindenhez értenek. Én bevallom, hogy nem.
"ez pont a beálltam a sorba látásmód"
Szerintem meg ez lenne a normális látásmód. Nem pedig az, hogy olyan dolgokról okoskodok, meg gyártok elméleteket, amikhez semmi közöm nincs.
"talán kezdj el beszélgetni emberekkel talán mondanak majd dolgokat amiket még nem tudsz, és gyarapodik a tudásod."
Láttam már sok ilyen filmet, youtube-on néztem már sok ilyen videót, meg olvastam Drábiknak is pár írását, azért mert érdekesek és szórakoztatóak(van köztük sírvaröhögõs is), de a 80%-át nem veszem komolyan és szerintem másnak is így kéne tennie. Ezek is agymosások és az emberi butaságra építenek.
"Nincs értelme pl gazdasági dolgokról gondolkodni(elméleteket gyártani), mert nem értek hozzá, és a megfelelõ ismeretek nélkül valószínüleg az elméleteimnek a nagy része baromság lenne" ez pont a beálltam a sorba látásmód, talán kezdj el beszélgetni emberekkel talán mondanak majd dolgokat amiket még nem tudsz, és gyarapodik a tudásod. Az ilyen forumok erre jok, mintahogy a köynvek és a dokumentumfilmek, ismeretterjesztõ musorok, de persze semmit nem kell készpénznek venni, csupán gondolkodni néha...
Nincs értelme pl gazdasági dolgokról gondolkodni(elméleteket gyártani), mert nem értek hozzá, és a megfelelõ ismeretek nélkül valószínüleg az elméleteimnek a nagy része baromság lenne. Az ilyen filmek adnak egy kész elméletet, de ezekben meg nem hiszek az elébb említett dolgok miatt.
Amúgy meg milyen pozitív hatással van a világra az, hogy te itt gondolkodsz a sg-n mindenféle misztikus dologról?
és tényleg ennyire taplo vagy hogy igy beszélsz?
egyébként lehet igazad van és nem is kell ilyen dolgokon gondolkodni, minden jo ahogy van, remélem megnyugodtál, nem akartalak kizokkenteni a mindennapi biztonságodbol, és ne legyél bunko, köszi 😊
S ha úgy érzed, senki sem szeret; De az élet mégis megy, Te akkor is szeress
hogy lehet komolyan venni azt a médiát amit nap mint nap a pofádba vágnák akár az irott médiában is ( gondolom olvasol hamár tv-t nem nézel), vagy te beledõltél a fogyasztoi társadalom maszlagába? 😊
2. veled ellentétbe én hallottam a teljes, vágatlan szöveget
3. hogy lehet komolyan venni egy olyan filmet amiben ilyen eszközökkel manipulálják a tudatlan átlagembereket?
És ezek a manipulálható hülyék hiszik azt magukról, hogy õk a nagy igazság tudói, mert megnéztek 10 ilyen filmet. vicc
Miért nem akarja az USA hogy más valutáért is lehessen olajat venni, ne csak dollárért?
na de mindegy, minden ugy van jol ahogy, hadd szabdalják a szabadságjogaink erre a terrorsita maszlagra hivatkozva.....
Kiváncsi lennék egy két válaszodra azokra a kérdésekre amiket a film feszeget...
A kommunizmust (s elõfutárait, társadalmi berendezkedéseit) lehet olyanok támogatták, éltették, mûködtették, akiknek esetleg van köze mondjuk a szabadkõmûvesekhez?
Én nem tudom, nem voltam ott.^^ De jópáran írtak, hivatkoztak mindenféle csoportra, bankra, akik segítettek a cári oroszországot, akár a török szultánságot (egy pötty örmény holokausztot?) bedönteni?
Melyik újság volt jó darabig az amerikai kommunisták lapja?(*)
*huh. Tényleg nem emlékszem mindenre, nem fogok hivatkozásokat keresni, most inkább a kocsmában kellene lennem, de ma is hosszú napom volt, meg holnap is az lesz...😊
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."