Batman: Arkham Asylum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Nvidiát kell venni ha szeretnél PhysX-et atit ha szeretnél dx10.1-et.Jõvõre ez a kocka az nvidia felé fordul mert minekttõnek lesz dx11 és nvidiának ott a PhysX.Szal csak ez van a kezében!

Next PC upgrade: 2022

buklee
Amúgy ez az egész phisix mizéria csak üzletpolitikai faszság.Ha külön fiziksz meghajtó lenne akkor lehetne pluszt hozzáadni, de így, a hardverileg gyengébb kártyáról számolja a program a fizikát. A hardverileg erõsebb kártya gyártója jelen esetben az ATI meg vagy nem tudta vagy nem akarta lepénzelni az eidost(akik mint egy korábbi botrányból kiderült hajlanak az ilyesfajta lefizetéses dolgokra). Ennyi, nem tudunk ellene mit tenni, nem szabad nvidiát venni mert visszaél a hatalmával, nem szabad atit venni mert az meg nem😄 Inkább menjetek ki a szabadba és biciklizetek.

Minden étkezés előtt és után között van az evés.

Totti5
"Csak az ATIsoktol ebben a játékban ezeket elvették" + a konzolosoktól is.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

arty
A crysis full VGA limites, a fizikáját könyedén elbirta a 2magos közepes AMD-m is (négymagoson se gyorsult semmit, de ahogy butitottál a grafon, lejjebb vetted a felbontást, megtáltosodott) 😊

És annyiszor irom le, ahányszor nem érted meg: nem kaptál te semmiféle pluszt, minden játékban manapság alap a füst, a szikrák, a vmilyen szinten rombolhatóság. Csak az ATIsoktol ebben a játékban ezeket elvették.

Strangehold grafikát meg felejtsd már el 😊 Lehetett annyira rombolni benne, mint ebben vagy sem ? Legetett. Kellett hozzá fizix? Nem. Ennyi.

Forza.

Totti5
Konzolon vígan futkároz, azt hittem már kijött pécére...

Shep
Red Factiont még nem tudjuk (vagy valahol már tesztelték a PC-st?, nehogy aztán atomerõmû kelljen neki 😊 (bár nem hiszem)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Totti5
Játékról van szó, nem pedig valóságról. Mindenn játék agyon efektezett. Stranglehold nem akar több lenni mint ami, nem kiemelkedõ grafban, de a fizika és a rombolhatóság baromi látányos, viszont messze nem ronda. Sok objektum, szép effektek, rengeteg rombolhatóság, de lehet nálad ez az agyon effektezés...

Batan is csak egy Unreal motor, korrekt látvány, de semmi több és csõjáték, na de nehogymér erõmû kellejen ahhoz hogy egy pár szikrát, meg füst vagy köd effektet lehessen látni a képen... a csemperombolás meg vicc, Max Paynébe is volt ilyen, Strangleholdban is van és még sok másban is. Red Factionhoz sem kell fizikai kártya, miért nem? nem szarja össze magát a gép amikor komplett épület esik össze a fejed fölött, ehhez képest semmi az a minimális effekt ami a Batmanba van...

ne vicceljünk már...

Dante73
Viszont egy PC erõforrásai végesek. A sokszor annyira kritizált optimalizálás pont errõl szól. Valamit valamiért. Ha király a fizika, nem lesz király a grafika, HACSAK meg nem kerüljük a dolgot, mondjuk egy külön hardware-elemmel. Ami jelen esetben a PhysX.
Nem tudom, mit kell ezen rágódni.
Fogjátok fel úgy, hogy az nV-sek kaptak egy kis pluszt, viszont annyival többet is fizettek. Ennyi. Mert most, ha úgy veszem, (és ez gonosz dolog volna részemrõl, úgyhogy nem így veszem) azért megy a sírás, mert egy olcsóbb valami nem úgy megy, mint egy drágább, és ez micsoda kib@szás...

Totti, Te meg vegyél szemüveget. Nem ez az elsõ, kifejezetten randa, agyon effektezett játék, amit szépnek tartasz. (Persze, az is lehet, hogy az én szemem lett túl igényes, de ebben valahogy nem hiszek.)
Amúgy, a Strangeholdal semmi bajom. Akinek bejön ez a stílus, annak simán játszható kategória, nekem nem jött be. Sem grafikailag, sem máshogy.

http://www.freetvmaci.info/

Totti5
Sajna statikus minden, az asztal és rajta a tárgyak is oda vannak szögezve, persze ha lehetne benne rombolni akkor ahhoz SLI NV fizikai kártya kellene😊

Totti5
Sokat játszhattál a Strangleholdal, de még ha nem is tetszik a graf, ami szép benne, és messze nem olyan mint aminek próbálod beállítani, a fizika a rombolás az effektek tökéletes élményt adnak és van benne minden és mégsem kell neki erõmû és kamu fizikai kártya, miközben sokkal több effekt(rombolás) van benne egyszerre a képen mint a Batmanban...

grebber
De fogd már fel Strangleholdnál nem a grafikával gizdulunk hanem a fizikával!!!!1-2 hely szép a Strangeben de öszeségeében nem szép fõleg némely belsõ tér.Rombolhatósága az meg csúcs olyasmi vagy sokkal jobb kéne minden game-be!

Totti5
Alone 5, Star Wars Fu, Max Payne 2be is voltak fizkai dolgok és effektek stb... lehet itt sorolni rakat játékot.

Dante73
Crysis a legjobb példa.
Megcsinálták a fizikát, a grafikát pöpecre, cserébe az isten gépe sem elég hozzá. Ha belepakolják a PhysX-et, akkor legalább nV karikon jól futott volna, mert legalább a proci tehermentesítve lenne.
Flatout nem tudom hogy kerül ide,
Strangeholdon meg aki nem látja a 3 szûrõ, és a tonna blúr alatti moslék grafikát, az meg vegyen szemüveget. Az itt linkelt képeken egy tiszta él nem látszik... Így nem nehéz "jó" grafikát csinálni... Attól, hogy csili-vili, még nem szép egy grafika.

buklee
Rohadt jó lett a játék, a demó alapján wolverine-i magasságokban jár, csak itt azért durvábbak a kombók. Igaz, hogy néha kicsit be-be lassul, de tulajdonképpen azon is meglepõdtem, hogy elindul még a gépemen, szép is és mondom csak ritkán lassul be. Szeptemberben meg lesz új gép, szóval várom.

Minden étkezés előtt és után között van az evés.

Szolnokboy1
én 5-6 éve elég sokat játszottam, de épp az ilyen gusztustalanságokból lett elegem, amirõl a vita is megy most. ami az NV és az ATi között zajlik, az már régen nem nevezhetõ egészséges versenynek. és ennek a játékosok látják kárát, ez a borzasztó.

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Shep
Net split 😊 biztos lehalt a szerver, vagy ki tudja.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

grebber
Szóval nem említettem hogy jobb lesz csak mondom a PhysX parasztvakitás!Nélküle is meglehetne csinálni faszára a dolgokat!

Mi volt SG-vel amúgy hogy nem jött be ennyi ideig?

Shep
Szerintem õ sehol nem állította, hogy jobb lesz a rombolhatóság.

arty
Honnan veszed, h batmanban komolyabb rombolhatóság lesz? mert ugye a lepattogo csempe (ami eleve csak bizonyos helyeken jön le, röhej!!) az nagyon messze van a "rombolhatóságtól"

Forza.

arty
Crysisnak a batmannél különb fizikához kellett fizix?
Flatout UC-nek?
Strangeholdnak?

soroljam?

és igen, az nvidia kártyádért kifizetett összeg egy része ment a batman fejlesztõihez, hogy pár effekt ne legyen ATI-n ... hanem irják inkább a csak nvidián futo fizix alá. ezt az egyet jól láttad 😉

Forza.

grebber
Nem a grafról volt szó Stranglehold esetében hanem a rombolhatóságról physx nélkül!

Shep
Hát már nem azért, de egyáltalán nem csúnya a Stranglehold arról nem beszélve, hogy már nem mai darab

Dante73
A PhysX valóban nem egy nV ficsõr, hanem az ATI-soktól lett elvéve...
Én, amikor az nV karimat vettem, nem ennek a támogatását fizettem meg PLUSSZBAN, hanem azt, hogy ne rakják bele az ATI kártyákba...
A játék alkotói pedig direkt kicseszésbõl nem 4-6 magos, brutálisan erõs processzorokra, hanem az egyik videókártya egyik ficsõrjére optimalizálták a játékot....
Ugyanis, ahhoz, hogy ezek az effektek elérhetõek legyenek mindenki számára, vagy a grafikán kellett volna butítani, vagy pedig egy olyan processzorra kellene optimalizálni, amivel a játékosok 10%-a sem rendelkezik.

Emlegetve volt itt a Strangehold, stb. Hol jön az grafikában ehhez a játékhoz? Van benne törés, valóban, de egyebekben, grafikailag egy fos a játék.

Be kellene látni, hogy olcsó húsnak, híg a leve. Ennyi az egész. És ez évszázadok, évezredek óta így mûködik. Ezen kár felháborodni, kár szomorkodni.

galmat
kieg.:"Max Payne 2-ben se kellett PhysX" és nem fizika

galmat
A PhysX azért él annyira mert integrálják az Unreal Engine 3-ba, amit meg boldog-boldogtalan lincenszel..... Amúgy meg szerintem messz nem ez a legszebb engine, csak hát könnyû rá fejleszteni, komplett Dev Kit-et kapnak a fejlesztõk, nekik már nem kell vele szórakozni, így spórolnak mondjuk 2 évet, amit engine-fejlesztésre ment volna el.
DE az UE3-ban vmi borzalmas,hogy NINCS fizika!! És most hagyjuk a PhysX-et. Max Payne 2-ben se kellett fizika, mégis repkedtek a dobozok,kukák meg minden jó, vagy ott a Crysis ami szintén szoftveresen oldotta meg a dolgot. Ami a szomorú,hogy PhysX nélkül az egész környezet egy statikus IZÉ, mintha egy Point&Click játék renderképeit bámulnám!Felháborító!! Golyónyomok meg sérülések a falba már jópár éve megoldott dolog,de az UE3 bizony nem tudja még 2009-ben sem! Na ez a szégyen. Senki nem vár itt überrealisztikus fizikát az ATI-sok közöl,de azért az vérlázító,hogy kis semmi székek is le vannak betonozva, az összes többi berendezési tárgyal együtt!!
Szégyen gyalázat kedves Unreal Engine fejlesztõk, szégyen és gyalázat kedves Rocksteady!!

egy Xbox360 tulaj...

arty
az összes nem-fizix játékban megoldották eddig is az:
- élsimitást
- füstöt
- rombolhato terepet
- szikrákat
- földön heverõ ujságpapirt 😄

csak itt "nem sikerült", merthogy ugy kapták a pénzt, hogy "ezek csak nvidián legyenek" ...

tényleg ennyire értetlen vagy? linkeljek játékokat ahol a fenti effektet megvannak ATI-n? mondjuk 10 évvel ezelõttrõl? 😉 (nem fogok, akkor sem értenéd meg végre...)

Forza.

DarkSector
nem ..mert az nvidia megvette régen az ageia-t, és beépitette a driverébe...úgy modosítva ezt a szoftvert, hogy ne ageia kártya kelljen neki, hanem a már adott videókártyát használja fel, azzal az elképzeléssel, hogy sok kihasználatlan erõforrás marad egy videókártyában használat közben....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
bocs..ne vszekedjünk ien értelmetlen dolgokon...
félig üres a pohár, és félig tele van...attól függ, hogy mien szemmel nézed...

ITT viszont mivel ez a vga kártyák + teljesítményének kihasználásáról szól, ezért nem vették el az ati-tól, mivel annak nem is volt.
elvenni csak azt lehet, amijük van.... vagy volt.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

arty
ATI <> physx. esélytelen.

Forza.

DarkSector
szuper akkor asszem veszek egy 260-ast jövöre...

Szolnokboy1
arra van esély, hogy mire kijön a játék Atira is beoptimalizálják a Physixes vagy milyen fícsöröket?

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

arty
látom te sem érted ... nem pluszt kapsz az nvidiád mellé, hanem az ATI-soktol vesznek el <#falbav>

és ezzel szted nincs gond <#falbav><#falbav><#falbav>

na, ezért ilyen a világ <#integet2>

Forza.

kirol
A játék optimalizálásával nincs semmi gond.
A következõ beállítások (max.) mellett 45-60 FPS-el fut:

grebber
Jaj már 3d vision ki a tököm fög venni 80 ezres moncsit hozzá meg 40 ezres szemcsit?

Shep
A ? lemaradt.

Shep
FarCry 2-ben volt az nem, és állítólag hibás is volt :S

DarkSector
Jah nem lenne gond, ha nem lennénk hadilábon a dx-el...

még a dx10 is röhely volt, mint fejlõdés...ez a dx10.1 amúgy mit ad a játékokhoz?
mert lehet nem jól tudom, de valamikor a crysisban volt valami, hogy az ati karikon megnézték képeken, és a dzsippeknek a szélvédõjén mutogattak valami légyszarokat....

de megnézném azért, hogy miben több a dx 10-tõl

Shep
Érdekes, ezt én is így gondolom, egyszer hangot is adtam eme véleményemnek a BiA:HH topicban aztán meg is lett az eredménye 😊

Shep
Abban amúgy van igazság, hogy a Strangleholdban mindenféle mágikus physx nélkül történetek a rombolások, de ahogy már írtam a pénz uralja a világot és ...

Dante73
Egyrészt, ez is igaz, másrészt pedig, hol érdekel engem, hogy az ATI kártya erõsebb, mikor az nV kari is kitolja magából a megfelelõ sebességet? Valahogy hidegen hagy, hogy 40FPS helyett az ATI 44-et tud, ugyan abban a játékban, ugyan azon a felbontáson? Nincsen gyakorlati jelentõsége.
Ellenben, hiába drágább, jobban megéri az nV, mert azt támogatja a játékok 90%-a. Nem véletlen, hogy majd minden játék elején ott az nV logó, és egyre több játék támogatja pl a PhysX-et is... Dx10.1-es játék meg alig van.... És különben is, mire piacra kerülnek, kerülnének, már ott lesz a dx11, ami visszafelé majdnem tuti, hogy kompatibilis....
Ma is azt tartom, hogy ATI kártyát venni... Nem jó ötlet. Hiába erõs, hiába olcsó... A támogatottsága a közelében sincs az nV-nek. És az ugyan olyan szempont, mint a többi. Összességében pedig annyival nem erõsebb, nem olcsóbb, hogy meg is érje megvenni, a támogatottság, technológia függvényében.
Ez persze magánvélemény, amivel lehet egyetérteni, vagy nem egyet érteni... Én így gondolom, így vásárlok.

Shep
Hát ez az, nvidia driverrel az elmúlt 10 év alatt 1x volt gondom (Stolen aki emlékszik még rá az tudja mirõl beszélek).

DarkSector
mert normálon nem olyanok az effectek, mint High beállítás mellett

DarkSector
még egy fontos dolog!
Ezek a videók, az eltérésekrõl ezek mindössze a demo-ból prezentálnak példákat...a teljes játékban még több effect van!!!!

pl egy: hogy az oszlopok darabokra törhetõek...az adott helyszíneken

Rage47
normal physx-el megy. hogy érted hogy nem teljes valójában?
DarkSector
Jah errõl lenne szó???
😄
értem már a panasz okát...(Nvidia TM)

DarkSector
Ez azért is érdekes, mivel ha megnézzük a teszteket...megveszed az erõsebb atit 5ezerrel olcsóbban, azt 7fps-el tud csak többet, holott adatokban meg lehet 40%-al jobbnak kellene lennie.

ez nem valós adat csak példának mondtam adatokat.

DarkSector
lehet ati karikon nincs élsimítás nem tudomm...nem is érdekel...

DarkSector
ati-val az ég világon semmi gondom.
ütõs alkatrészek vannak rajta, meg gyorsak...csakhogy a drivere nem a legjobb szrintem, és a támogatottsága sem túl nagy...

Ezekután már egyszerû lesz.
nem kell hasonlítgani fps-eket, meg árakat.
mert nvidia ha így folytatja, nem is kell olcsóbban adnia a kártyáit.

Vagyis mint a boltban...
1 kefir 70 forint...1 év múlva nem adják olcsóbban, hanem 70 ft csak adnak hozá egy mûanyag kanalat...

Lásd konzolokat...
csak ott játékokat..meg kiegészítõket kapsz...

Dante73
Errõl van szó!
VAGY egy brutálerõs proci, VAGY egy PhysX-képes videókártya... Ennyi.
Nem véletlen, hogy drágább valamivel az nV. A minõségért mindig is fizetni kellett. Még nem próbáltam ugyan, de valószínû, az én 9800Gt-m is kevés lesz hozzá, ennek ellenére azt mondom, semmi kivetnivaló nincs az nV üzletpolitikájában.
Kicsit drágább ugyan a kártya, cserébe viszont a játékok nem véletlenszerûen támogatják az eltérõ kártyákat, 50-50%-os arányban, hanem az ÉN kártyámat támogatja 90%-ban, mert vásárlásnál volt annyi eszem, hogy ezt tudjam, és nem sajnáltam azt a + pár ezrest...

Lehet sírni PhysX miatt, de felesleges. Ez van, ezt kell szeretni...

Shep
AZ FSAA-s dolgot én sem értem, de ebbe én már nem akartam belefolyni 😊